-
Ενδιαφέρομαι να πάρω το Ford Focus 1.6 Diesel 105 άλογα.Αλλά μου πρότειναν και το C4 1.6 Diesel 110 άλογα.Με προβληματίζει το C4 γιατί ακούω οτι βγάζουν προβλήματα στα ηλεκτρικά συνήθως.Απο Ford έχω καλή εμπειρία.Mondeo Diesel 15ετίας πραγματικό σκυλί. :Έχετε γνώμη για αυτά τα δύο?? Θετικά και αρνητικά!Ευχαριστώ
-
Ενδιαφέρομαι να πάρω το Ford Focus 1.6 Diesel 105 άλογα.Αλλά μου πρότειναν και το C4 1.6 Diesel 110 άλογα.Με προβληματίζει το C4 γιατί ακούω οτι βγάζουν προβλήματα στα ηλεκτρικά συνήθως.Απο Ford έχω καλή εμπειρία.Mondeo Diesel 15ετίας πραγματικό σκυλί. :Έχετε γνώμη για αυτά τα δύο?? Θετικά και αρνητικά!Ευχαριστώ
-
-
Ξέρεις πως ο κινητήρας είναι ίδιος έτσι;
Sent from Corsair's brick
-
Μμμμ...όχι! Απο θέμα συμπεριφοράς στον δρόμο?? Ποιότητα υλικών?? Αυτο που είπα για το C4 για τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά??
-
Μάθε το λοιπόν.
-
Ο χρήστης hor έγραψε:
Μμμμ...όχι! Απο θέμα συμπεριφοράς στον δρόμο?? Ποιότητα υλικών?? Αυτο που είπα για το C4 για τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά??όταν τα χρόνια πέρασουν ότι αυτοκίνητο και να χεις προβλήματα θα σου βγάλει...
όσον αφορά την συμπεριφορά στο δρόμο μιλάμε για citroen-ford αυτό τα λέει όλα, στα υλικά τωρά υποκειμενικά τα υλικά της C4 δείχνουν καλύτερα του focus που κυκλοφορεί... -
Το Citroen C4 έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από το focus σύμφωνα με τις μετρησεις από το drive:
Citroen C4: 0-100 km/h 10,7” κ Ford focus:0-100 km/h 12,2”
Citroen C4: 0-140 km/h 21,2” κ Ford focus: 0-140 km/h 24,7”
Citroen C4: 0-160 km/h 29,3” κ Ford focus: 0-160 km/h 36,7”
Φρένα καλύτερα το C4 σύμφωνα με τις μετρήσεις του drive
εδώ οι δοκιμές- κάτω κάτω είναι οι μετρήσεις:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... i-econetic
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... hdi-115-ps
Από ποιότητα υλικών που ρώτησες καλύτερη το C4... Eιδικά τα πλαστικά- υλικά από τις πόρτες του focus είναι.....
Οι 4 τροχοι είχαν γράψει παλαιότερα: Το εσωτερικό του νέου Focus δίνει σαφώς την αίσθηση του καλοφτιαγμένου, αλλά δε σε εκπλήσσει, όπως συμβαίνει με την καινούργια C4... Το αντέγραψα από εδώ: http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13093
Από θέμα χώρων καλύτερο το C4.. και ειδικά από χώρο αποσκευών υπερτερεί το C4 με διαφορα..
Από θέμα αξιοπιστίας το ίδιο πιστεύω... Σε θέμα κινητήρων diesel συνεργάζονται και είναι σχεδόν ίδιοι...
Από εμφάνιση προσωπικά μου αρέσουν και τα δύο αλλα λίγο περισσότερο μου αρέσει το focus... -
Απλά για τα Citroen και όσον αφορά τα ηλεκτρικά δεν έχω ακούσει καλά λόγια! Σαν εμφάνιση εμένα μου αρέσει το Focus...στο Citroen δεν έχω μπει για να έχω άποψη!
-
Πάρε το focus. Μην το κουραζουμε το θέμα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάρε το focus. Μην το κουραζουμε το θέμα.Sent from Corsair's brick
Δεν σε ανάγκασε κανείς να γράψεις.
-
Απλα βλέπω πως σου αρέσει το προτιμας. Το άλλο σε προβληματίζει, φοβάσαι κλπ. Εγώ την ζωή σου προσπαθώ να κάνω εύκολη.
-
Νομίζω πρέπει να τα δεις και τα 2 από κοντά. Ο κινητήρας της C4 είναι με 115ps, ενώ όπως είπε και ο mirage, πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα στην ουσία. Από θέμα προβλημάτων, στη νέα C4 δεν έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από ένα θέμα που είχαν παρουσιάσει τα πρώτα με μια πλακέτα, πρόβλημα που λύθηκε μετά από ενημέρωση λογισμικού. Γενικά, άλλα ηλεκτρολογικά προβλήματα δεν έχουν φανεί μέχρι στιγμής. Εδώ το πιο παλιό C4 diesel έχει ο Dasimo, το έχει περίπου 2 χρόνια με 30.000χλμ (@Dasimο αν κάνω λάθος διόρθωσέ με) και δεν έχει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.
Από την άλλη, μιλώντας για την C4 μπορώ να πω ότι είναι πολύ άνετη στον δρόμο, έχοντας εμφανή κλίση στις στροφές, με ικανά όρια πρόσφυσης από την άλλη. Όμως η άνεση λόγω των μαλακών ελατηρίων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ότι καλύτερο για τους ελληνικούς καρόδρομους δηλαδή. Αρνητικό κομμάτι είναι το γεγονός ότι έρχεται με 16άρες σιδερένιες ζάντες (για ρύπους
-
[quote='Crektis']
Μια που είπαμε, όμως και για το λεβιέ, ας αναφέρουμε και το κιβώτιο. Το 6άρι είναι ένα κιβώτιο με στιβαρή αίσθηση και σίγουρα κουμπώματα. Σου δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι κουμπώνεις γρανάζια, ενώ είναι άμεσο και γρήγορο στις αλλαγές, χωρίς να προβληματίζει. Καμία σχέση με τα τραγικά 5άρια της Psa. Συμπαραγωγή με την bmw, και είναι εκείνο που πρωτοφορέθηκε στους thp.
/quote]To κιβώτιο είναι ίδιο με αυτόν της BMW??
-
Εγώ μόνο καλά μπορώ να πω για το C4 μου αλλά το ίδιο ισχύει για όλα τα παιδιά του Greek Citroen club. Επίσης σε κανένα από τα φορα του εξωτερικού δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα ΚΑΝΈΝΑ. Κατά συνέπεια αν η προταιρεοτητα είναι αξιοπιστια, οικονομία, χωροι μπορώ να το συστήσω χωρίς αμφισβήτηση. Από εκεί και πέρα τα ίδια θα έλεγα και για το φοκους φαντάζομαι τον τρίτο χρόνο χρήσης. Δες και τα δύο. Δική μου πρόταση είναι.....παρε το φθηνότερο ευρωπαϊκό αμάξι που είναι τα 308 και C4 αυτή τη στιγμή, αν αποφασίσεις να ανέβεις πιο πάνω κατά τα 20 χιλιάρικα εκεί έχει πολλούς αξιόλογους παίκτες. Επίσης για εμένα είναι μόνο θετικό ότι η C4 βγαίνει από ένα εργοστάσιο και μόλις σε 90 χιλιάδες αντίγραφα για το quality control. Επίσης είναι σίγουρος ότι το παραπάνω που αναφέρω δεν έχει σημασία για τον ανταγωνισμό που είναι εξίσου αξιόπιστος και ποιοτικός, απλά το αναφέρω γιατί για μένα έχει σημασία αλλά δεν έχουμε όλοι τις ιδιες απόψεις
Sent from my Z10 using Tapatalk
[url][/url] -
Μιας και ανέφερες το Greek Citroen Club,ένας κάτοχος παραπονέθηκε για τριξίματα στον ένα χρόνο χρήσης. Αυτό που θεωρώ ελκυστικό στο C4 είναι ο πλούσιος εξοπλισμός του(τα διαφορα 'μπιχλιμπίδια' που μ αρέσουν πολύ) σε σχέση με την τιμή του.
-
Και εγώ έχω ένα τρίξιμο από τριχοειδες καλώδιο στην πλαφονιερα στα πλακοστρωτα.....ξερεις γιατί ακούω τον τριγμο? Γιατί το συγκεκριμένο αμάξι είναι απίστευτα ήσυχο, γενικά σαν συρναμογη με άριστα την BMW 9/10, παίρνει 7.5/10. Ένα passat με 27 χιλιάδες ληζινγκ χιλιόμετρα που είχα για αντικαταστατη που είχα στο BMW έπαιρνε 6/10
-
Εν πάση περιπτώσει το Φοκους έχει σίγουρα καλύτερη ανάρτηση και νομίζω ότι είναι χειρότερο σε όλα τα άλλα συμπεριλαμβανομένης της τιμής
-
Αυτές οι βαθμολογίες σε ποιο site υπάρχουν??
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Εν πάση περιπτώσει το Φοκους έχει σίγουρα καλύτερη ανάρτηση και νομίζω ότι είναι χειρότερο σε όλα τα άλλα συμπεριλαμβανομένης της τιμήςSent from my Z10 using Tapatalk
Όταν εννοείς σε όλα τ αλλα?? Τα καθίσματα των πίσω είναι μια χαρά.Το πορτ παγκάζ δεν του έδωσα σημασία.
Ford Focus ή Citroen C4 ???????