-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Υπαρχει ένα (χρηματικο) κατωφλι που δοξα τω θεω στην Ελλαδα είναι πολύ χαμηλο. Το περνατε και τελικα χαλατε πολύ περισσοτερα χρηματα πανω στα ΙΧ σας για να κανετε απίστευτους (στις Σερρες) χρονους, ενώ θα μπορούσατε να εχετε ένα αγωνιστικο (μικρο) και να κανετε αγωνες.
...Αυτή είναι άλλη μια απ'τις υποθέσεις-θεωρίες στις οποίες αναφερόμουν σε προηγούμενα post, κάτι τέτοιες νοοτροπίες έχουν υποθέσει οτι έχουν οι playstationάκηδες και εξηγούνται πολλά έτσι ...
Θα πω δύο πράγματα για άλλη μια φορά και ελπίζω να γίνω κατανοητός -->
-
Κάνοντας γύρω-γύρω όλη μέρα μόνος σου, μπορεί να μην έχεις μάχες σώμα με σώμα, αλλά μαθαίνεις να εκμεταλλεύεσαι μια μηχανή και ένα δεδομένο κομμάτι δρόμου στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Μπορεί να είσαι ήδη αγωνιζόμενος, αλλά με το να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Δεν κάνουμε γύρω-γύρω γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο με το οποίο να απασχολήσουμε το μυαλό και τα άκρα μας. Κυνηγάμε το τέλειο, μελετάμε τις γραμμές μας, τα μέτρα μας, τις πλευρικές επιταχύνσεις με την βοήθεια της τηλεμετρίας, για να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι οδηγοί γίνεται. Τι να το κάνω που θα ξέρω να 'αμύνομαι' μέσα στον αγώνα, όταν θα ξέρω οτι δεν έχω προπονηθεί αρκετά ώστε να κινηθώ στο πραγματικό όριο οχήματος και διαδρομής ; Ίσως μετά να μην χρειάζεται να αμύνομαι γιατί θα ανοίξω στον απο πίσω μου. Πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε, μετά μαθαίνουμε να τρέχουμε, στην συνέχεια πιέζουμε τους εαυτούς μας στα άκρα και στο τέλος διαγωνιζόμαστε με άλλους. Όποιος πιστεύει οτι η σειρά είναι διαφορετική, τότε απλά διαφωνούμε.
-
Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, μιας και κάποιοι ξέρουν τι γίνεται στα πορτοφόλια μας, έχετε την εντύπωση οτι το time attack είναι το εξης: Οδηγάω το αυτοκίνητο όπως μπορώ, όπως έχω μάθει, όσο με παίρνει, κάνω έναν χρόνο και μετά για να κατεβάσω αυτό τον χρόνο, το βελτιώνω για να πηγαίνει πιο γρήγορα. Η πραγματικότητα βέβαια για τον μέσo χομπίστα έχει ως εξής: Αφού αγοράσω την βάση μου, αρχικά κάνω 2-3 κινήσεις στο αυτοκίνητο μου έτσι ώστε να διατηρεί μεν τον καθημερινό του χαρακτήρα, αλλά να μου κάνει τα χατήρια και να στέκεται αξιοπρεπώς μέσα στην πίστα. Το οτι δεν μπορώ να κάνω αυτές τις κινήσεις όλες μαζί (πχ ανάρτηση/λάστιχα/τακάκια/θολόμπαρα) και πάω αρχικά χωρίς κάποια απ'αυτά, δεν σημαίνει οτι το κάνω στον βωμό του χρόνου. Άλλωστε μόλις το πήρα και έχω μια εικόνα στο μυαλό μου σχετικά με το που θέλω να φτάσω. Επειδή τυχαίνει λοιπόν οι περισσότεροι που το κάνουμε αυτό να είμαστε νοήμονες άνθρωποι, γι'αυτό άλλωστε κατεβήκαμε απ'τα βουνά και μπήκαμε στις πίστες, ενδιαφερόμαστε για την προσωπική μας οδηγική βελτίωση μέσω του χρόνου και οχι το αντίστροφο. Δεν πρόκειται άλλωστε να εντυπωσιαστεί κανείς, αν του πω οτι γύρναγα 1:06 στα Μέγαρα, αλλά το έκανα με Formula Renault ... Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν για ειρωνίες του τύπου 'Κάνε καλό χρόνο και τρέχα να το πεις στους φίλους σου'. Μισή κουράδα άνθρωποι είμαστε που πατάμε πόδι σε πίστες και αναβάσεις. Είτε κάνω εγώ 28 στις Σέρρες, είτε κερδίσει ο τάδε στην ταχύτητα, πάλι εμείς μεταξύ μας θα το ξέρουμε. Όποιος πιστεύει οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν trackdays ή τρέχουν σε αγώνες, απλά για να πουλάνε ιστορία, μάλλον κάπου το έχει χάσει ... Tα ίδια πράγματα αγαπάμε όλοι στο motorsport και κάποιοι προσπαθούν με το ζόρι να μας χωρίσουν σε κατηγορίες, λές και υπάρχουμε σε αφθονία ...
Είχα γράψει κάτι εδώ και το έσβησα ... Δεν θέλω να μπώ τώρα στην διαδικασία ανάλυσης, της αναλογίας κόστους/γυρολογίων μεταξύ 'αγωνιστικών' και ξεκάθαρα πολιτικών οχημάτων, γιατί θα έχουμε ενστάσεις και εμφράγματα. Οπότε ας μην καταλήγει καμία πλευρά σε γρήγορες υποθέσεις και συμπεράσματα, ελάτε όλοι εσείς στην πίστα να τα πούμε απο κοντά, να κάνουμε και την προπονησούλα μας και ίσως αναθεωρήσετε. Ζήτημα αν είμαστε όλοι μαζί 100-200 άτομα και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γνωριζόμαστε είτε άμεσα είτε μέσω κοινών γνωστών. Ε δεν γίνεται να έχουμε ίδιους φίλους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές απόψεις, μάλλον κάπου στο μέσο διαβρώνεται το μήνυμα.
-
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
.... Η πραγματικότητα βέβαια για τον μέσo χομπίστα έχει ως εξής: ....
Η πραγματικοτητα δεν ειναι ιδια για ολους. Και μαλιστα εχει αρκετα μεγαλες αποκλισεις.
Απο το:
'παω με το πολιτικο και κανω οτι καλυτερο μπορω καθε φορα με οτι εχω διαθεσιμο και τελος...'
Μεχρι το:
'παω με το πολιτικο/βελτιωνω το πολιτικο/το βελτιωνω τοσο ωστε πλεον δεν ειναι πολιτικο/πουλαω το πρωην πολιτικο και παιρνω καθαροαιμο/ πουλαω το καθαροαιμο και παιρνω formula....'Ομοιως και για την οδηγικη βελτιωση. Αλλοι το ψαχνουν εκνευριστικα λεπτομερως, αλλοι απλα ταξιδευουν....
ΥΓ.
Στο τελευταιο TD που ειχα παει με το S2000 (παει καιρος...), απο το πρωι μεχρι νωρις το απογευμα (που πλεον εμεινα απο φρενα) παιδευομουν με οδηγημα (γραμμες-φρενα-γκαζι) αλλα και ρυθμισεις στην αναρτηση (KW3). Ελιωσα στον ιδρωτα κατω απο το ρημαδι μεχρι να παρω χαμπαρι οτι ρυθμιζα αναποδα τα bump δεξια-αριστερα (αυτα παθαινεις αμα εισαι ανασκελα κατω απο ενα S2000 σηκωμενο μονο απο ενα υδραυλικο γρυλλακι....)
Αλλοι μολις πηγε 12 αραξαν στην καντινα και περιμεναν να παει 5 για να κρυωσει ο καιρος και να κανουν χρονο. Εμαθαν κατι απο αυτο? Μονο οτι το απογευμα κραταει καλυτερα.... -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Υπαρχει ένα (χρηματικο) κατωφλι που δοξα τω θεω στην Ελλαδα είναι πολύ χαμηλο. Το περνατε και τελικα χαλατε πολύ περισσοτερα χρηματα πανω στα ΙΧ σας για να κανετε απίστευτους (στις Σερρες) χρονους, ενώ θα μπορούσατε να εχετε ένα αγωνιστικο (μικρο) και να κανετε αγωνες.
...Αυτή είναι άλλη μια απ'τις υποθέσεις-θεωρίες στις οποίες αναφερόμουν σε προηγούμενα post, κάτι τέτοιες νοοτροπίες έχουν υποθέσει οτι έχουν οι playstationάκηδες και εξηγούνται πολλά έτσι ...
Θα πω δύο πράγματα για άλλη μια φορά και ελπίζω να γίνω κατανοητός -->
- Κάνοντας γύρω-γύρω όλη μέρα μόνος σου, μπορεί να μην έχεις μάχες σώμα με σώμα, αλλά μαθαίνεις να εκμεταλλεύεσαι μια μηχανή και ένα δεδομένο κομμάτι δρόμου στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Μπορεί να είσαι ήδη αγωνιζόμενος, αλλά με το να κάνεις τέτοιου είδους προπόνηση, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Δεν κάνουμε γύρω-γύρω γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο με το οποίο να απασχολήσουμε το μυαλό και τα άκρα μας. Κυνηγάμε το τέλειο, μελετάμε τις γραμμές μας, τα μέτρα μας, τις πλευρικές επιταχύνσεις με την βοήθεια της τηλεμετρίας, για να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι οδηγοί γίνεται. Τι να το κάνω που θα ξέρω να 'αμύνομαι' μέσα στον αγώνα, όταν θα ξέρω οτι δεν έχω προπονηθεί αρκετά ώστε να κινηθώ στο πραγματικό όριο οχήματος και διαδρομής ; Ίσως μετά να μην χρειάζεται να αμύνομαι γιατί θα ανοίξω στον απο πίσω μου. Πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε, μετά μαθαίνουμε να τρέχουμε, στην συνέχεια πιέζουμε τους εαυτούς μας στα άκρα και στο τέλος διαγωνιζόμαστε με άλλους. Όποιος πιστεύει οτι η σειρά είναι διαφορετική, τότε απλά διαφωνούμε.
Μα, το εχουμε περασει αυτό το κομματι, ειδικα οι νεωτεροι. Θεωρητικα, για να πας να γινεις αγωνιζόμενος εχεις παει σε μια πιστα (trackday ή όχι) και εχεις 'μετρηθει'. Το κανεις αυτό για να δεις αν οντως κανεις γι' αυτό το πραγμα που θες. Όταν εχεις λυσει αυτό το θεμα (το αν εισαι γρηγορος) μετα παμε και στις γραμμες αμυνας/επίθεσης. Η ολη φαση με το trackday είναι ένα διαρκες benchmark: To x αυτοκινητο με τις ψ προδιαγραφες κανει των ω χρονο με παρονομαστη τον οδηγο παντα. Ε στην μετα πιστων εποχη το εχουμε κανει αυτό, περπατήσαμε, τρεξαμε, πιεσαμε, διαγωνιζόμαστε. Αυτό που σου λεω εγω είναι ότι από ένα σημειο και μετα δεν χρειαζεται να κανεις ένα μη καθαροαιμο αγωνιστικο αυτοκινητο αεροπλανο για...0,027 sec. Πας στους αγωνες μετα. Εγω αυτή την ανωτερη καστα 'ψεγω' στην οποια ανηκεις και εσυ, γιατι μπορει όχι απλα να σταθει σε έναν αγωνα αλλα να διακριθεί με τη μια και να ανεβασει το επιπεδο και όχι τον χρηστη πιστας που παει εκει με το σχεδον αβελτιωτο αυτοκινητο του μια στο τοσο, αντε με τα toyo να μη χαλασει τα κανονικα του. Ειστε πλεον αρκετοι αυτοι που εχετε αυτοκίνητα που ΔΕΝ τρεχουν παρα μονο στη saloon, σας εχουν κοστισει πολλα χρηματα, χρηματα με τα οποια θα μπορούσατε να συμμετέχετε κανονικα στους αγωνες ταχύτητας. Πολλοι μαλιστα δεν συμμετέχετε ουτε καν στις παιδιες, και για μενα καλα κανετε, γιατι υπαρχει το χαλιναρι της κομμενης πιστας για να πεφτει η ΜΩΤ.
Εσας ΘΑ θελαμε. Εχουν περασει πολλα χρονια και ΔΕΝ σας εχουμε. Φταιμε/φταιτε δεν εχει και πολλη σημασια πια. Μην νομιζεις παντως ότι υπαρχει καποια αντιπαλοτητα. Φανταζομαι ότι οι (υγιως σκεπτόμενοι) αγωνιζόμενοι θεωρουν ΚΡΙΜΑ την ελλειψη 'σας'. Αν υπηρχαν κραταιοι αγωνες ταχυτητας βεβαια θα ειχατε τα παραδείγματα. Δυστυχως βολοδερνουν μια 10ετια. 10ετια στην οποια εσεις διαμορφώνατε αυτοκινητιστικο χαρακτήρα. Και δυστυχως εκεινη την εποχη μεσουρανουσε η Fast and Furious κουλτουρα, τα πολύ δυνατα hot hatch/roadsters που ΔΕΝ τρεχουν σε αγωνες οποτε ισως και να φωνάζουμε τσαμπα τελικα...ΥΓ: Και όχι, δεν ειμαστε μεσα στην τσεπη κανενος. Απλα μοιραια θα κανεις συνειρμούς. Ένα προχειρο παράδειγμα: Πετρος Τσιρώνης (skinboy) με Fiat Punto. Καποια στιγμη τον βλεπω στην πιστα με τον Σταθη Μαγο για service (!!!) και ένα αυτοκινητο πραγματικο πυροβολο. Με τοσα λεφτα, δεν θα μπορουσε να εχει ένα αγωνιστικο 1600αρι και να σαρωνει;
-
Πλακα μας κανεις νεαρε μου !
Αυτο σημαινει οτι δεν καταλαβες τιποτα απο οσα σου ειπαν οοολοι εδω , και λογω της ηλικιας σε φυσικα ΟΟΟΟΛΟΙ !
-
Johandelta, ωραία απάντηση ! Νομίζω συμφωνούμε στα περισσότερα, απλά το αυτοκίνητο του Πέτρου απέχει αρκετά απ'τον μέσο όρο και πιο συγκεκριμένα είναι στο άλλο άκρο. Οι περισσότεροι έχουμε μια ανάρτηση, ημισλίκ, καλό τακάκι και κανα δέσιμο/μπλοκέ. Οι δε τροποποιήσεις στα μοτέρ είναι ελάχιστες, με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες και φθηνές καρότσες, που τις αγοράζεις με την προοπτική να αλλάξεις τον κινητήρα με κάποιον άλλον. (Σαν την δικιά μου πχ).
Να κοπεί επιτέλους η πιπίλα με τα λεφτά, λές και είμαστε στην Αμερική και έχουμε σκάσει 40.000€ στα αυτοκίνητα μας, πόσα νομίζετε οτι βγάζουμε πια για να τα ρίχνουμε στα αμάξια ; Είπα οτι δεν θέλω να αρχίσω να καταγράφω αναλογίες κόστους γυρολογίων μεταξύ αγωνιστικών/πολιτικών, δεν συμφέρει ...
Εγώ ας πούμε το έκανα, πήρα κάτι άλλο για την βόλτα και έκανα το δικό μου 'αγωνιστικό'. Βέβαια, σε αντίθεση με όοοοοοολο τον υπόλοιπο πλανήτη, στην Ελλάδα δεν επιτρεπόταν να τρέξει, αλλά θα γίνει και αυτό. Εκτός κι αν έχει κανείς αντίρρηση ...
Κυρχρήστο, εξαιρετική απάντηση, αποστομωτική πραγματικά και το επιχείρημα σχετικά με την ηλικία όντως αξεπέραστο και με μεγάλη βαρύτητα. Ξέχασα οτι εσείς είστε ήδη καταξιωμένοι οδηγοί αγώνων με την βούλα, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε προπόνηση, πόσο μάλλον παρέα με τα παιδάκια τους ερασιτέχνες. Ούτε να μας δείτε μπροστά σας για κουβέντα δεν θέλετε, τόση αηδία πια ; Πνιγήκαμε απ'τα πούπουλα ...
Εγώ τουλάχιστον - παρά την ηλικία μου - θα φανώ αρκετά ώριμος έτσι ώστε να μην χαρακτηρίσω μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, σύμφωνα με τις απόψεις ενός ή δύο. Χάρηκα για την συζήτηση !
-
Καταρχας ας ξεχωρισουμε λιγο την κατασταση. Track day απαγορευεται απο οσο ξερω στην Ελλαδα (αλλα και εδω κατω) η επισημη χρονομετρηση με εκτυπωση χρονων. (εδω κατω απαγορευεται γενικοτερα αλλα με ενα GPS κανεις την δουλεια σου).
Anyway. Δες τα παρακατω 2 βιντεο δικα μου στο ιδιο configuration το ενα σε track day που δοκιμαζαμε κατι και ειχα εντολη να μην πηγαινω 100%, να μην προσπερναω σε φρενα η στροφες κλπ (ολα αυτα απο τον race director) ενω υποτι8εται οτι ειναι και αλλα αγωνιστικα μεσα (εκτος απο τα πολιτικα) και ειναι και νορμαλ αμαξια αλλα υποτιθεται με advanced οδηγους.Στο πρωτο βιντεο τρεχα το στο 18:24 (ναι 997 GT3 Cup R ειναι). Πριν ειναι περισσοτερο ζεσταμα ελλαστικων, να δουμε οτι δεν εχουμε διαρροες, πιεση λαδιου οτι δουλευει κανονικα κλπ κλπ.
Και στο δευτερο που ειναι αγωνας, δες τα φρενα τις γραμμες κλπ που ειναι τελειως διαφορετικα γιατι πρεπει να πας οσο πιο γρηγορας μπορεις για να ανοιξεις αποσταση, να την κρατησεις σταθερη, αν σε φτασει ο αλλος να αμυνθεις, να κυνηγησεις, να πιεσεις και να περασεις κλπ. Οποτε μετα το περπατημα, πας στο τρεξιμο οπως ειπες αλλα εκει δεν μπορεις να προπονηθεις παρα μονο αν ξεκινησεις να τρεχεις. Στην πρποπονηση και τα track day διστυχως δεν μπορεις να τα κανεις αυτα. Οποτε μενεις στασιμος και δεν ολοκληρωνεις ποτε το πακετο πιστα. Και το βασικοτερο ολων, στα time attack κανεις ενα λαθος, κοβεις ρυθμο και κοιτας στον επομενο γυρο να μην το κανεις. Δεν εχασες τιποτα. Μονο ενα γυρο.
Στον αγωνα, κανεις ενα λαθος, ανεβαζεις 8ερμοκρασια στα λαστιχα, εκανες λαθος επιλογη και εμεινες με τα πολυ παλια, σου εχει ανεβει το αιμα στο κεφαλι και δεν σκεφτεσαι καθαρα κλπ, χανεις μια η και περισσοτερες θεσεις... Αντε περνα μετα.... Και το να κρατησεις τον αλλο πισω σου πες ειναι οκ. Αλλα το να τον κρατας πισω σου χωρις να χανεις χρονο και να φτανεις και τον μπροστα θελει πολυ δουλεια.Αυτη ειναι πιστευω η διαφορα σου λενε ολοι.
Παρατρησε λοιπον την οδηγηση του ασημενιου (που ειναι νεος οδηγος σε αγωνες πιστας, αλλα καλος σε autocross, time attack, kart αλλα οχι αγωνες μονο προπονησεις και χρονους) και πες μου πιο ηταν το λαθος του. Εσυ μπορει να την βρεις. Πολλοι ομως απο αυτους που λενε οτι ειναι οδηγαρες και κανουν χρονο δεν θα την καταλαβουν και μπορει να κανουν το ιδιο λαθος με αυτον. -
Kατι τελευταιο από εμενα: Το ακραιο παράδειγμα που εβαλα δεν είναι τοσο τυχαιο. Ειμαι σιγουρος πως όταν μπορέσεις οικονομικα, οσο πιο κοντα γινεται θα φτασεις και εσυ. Όταν κανεις τοσο καλους χρονους 'με λιγοτερα', θα βαλεις το κατι παραπανω.
Αψογα. Με αλλα 40 αλογα ας πουμε; Με slics? Καταλαβαίνεις που το παω. Μακρυα είναι αυτος δλδ;
Ασε που εσυ εχεις πιο πολλα potentials αμα τα χωσεις χοντρα...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
.............
Ούτε να μας δείτε μπροστά σας για κουβέντα δεν θέλετε, τόση αηδία πια ; Πνιγήκαμε απ'τα πούπουλα ...Εγώ τουλάχιστον - παρά την ηλικία μου - θα φανώ αρκετά ώριμος έτσι ώστε να μην χαρακτηρίσω μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων, σύμφωνα με τις απόψεις ενός ή δύο. Χάρηκα για την συζήτηση !
Λάθος είσαι στο παραπάνω σχόλιο. Εδώ όπως και εγω καταλαβαίνω δεν υπάρχει καμία διαμάχη. Απλά προσπαθούν να σου εξηγήσουν οτι υπάρχη η γρήγορη οδήγηση και η αγωνιστική οδήγηση.Αυτό που συμβαίνει στα ράλυ με εναλλαγές τοπίων συνθηκών και κυνήγη του απόλυτου χρόνου στο ένα πέρασμα απο αφετηρία σε τερματισμό ΔΕΝ μπορεί να γίνει στην πίστα όταν κάνεις συγκεκριμένα γύρω γύρω. Πίστα = κόντρα σώμα με σώμα. Δεν εχει νόημα να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα(οδηγάς μόνος σε πίστα). Κάποια στιγμή αυτό τερματίζει και αναπόφεκτα θα πας στο επόμενο βήμα που είναι η βελτίωση και αυτό τέλος δεν έχει, όπως είδες και με το punto στο βιντεάκι παραπάνω. Μόνο έτσι βελτιώνεις αυτό που είναι μονοδιάστατο.Παραπάνω σου είπαν για άμυνα , επίθεση συντήρηση και στρατηγική. Αυτό είναι αγώνας στην πίστα. Οδηγός και αυτοκίνητο. Λιγότερη εξάρτηση απο την απόλυτη ιπποδύναμη.
Αυτό που πολύ καλά κάνουν τα παιδιά των time attack είναι ότι κάνει ένας οδηγός δοκιμαστής. Πιθανών να μπορούν να σετάρουν το αυτοκίνητο πάρα πολύ καλά αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν κάνεις αγώνα κανονικό δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ τι σημαίνει αγωνιστική οδήγηση όσα time attack και να έχεις κερδίσει. -
Το θεσμό των gtcc ,time attack κλπ, τον βλέπω σαν ένα απο τα φυτώρια που θα μπορούσαν να εξεληχθούν σε οδηγούς αγώνων. Πιστεύω οτι και η οποσπονδία θα πρέπει να το δει κάπως έτσι καθώς δεν μπορούν όλοι να ξεκινήσουν στην ηλικία των 10 ετών απο καρτ ντε και καλά.
Απο την άλλη και τα παιδιά που ασχολούνται με αυτο το είδος γρήγορης οδήγησης, αν έχουν στο μυαλό τους να εξελιχθούν θα πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα των αγώνων σχετικά νωρίς (εδώ πάει οτι πρέπει η ομοσπονδία να το δει) διότι διαφορετικά θα μένουν 'επαγγελματίες φοιτητές'. -
Ο χρήστης AGIS έγραψε:
Το θεσμό των gtcc ,time attack κλπ, τον βλέπω σαν ένα απο τα φυτώρια που θα μπορούσαν να εξεληχθούν σε οδηγούς αγώνων.Πες 10-15 ονοματα που εγιναν οδηγοι αγωνων ολα αυτα τα χρονια, εμενα μου ερχονται 3-4 στο μυαλο και μαλλον λεω πολλους.
(σε αντιθεση με τους ιστορικους που καμποσοι απο τα ρεγκιουλαριτι ηρθαν στη σπορτινγκ)
και τα αυτοκινητα να επετρεπαν (Mr2 mx5 χοντα κλπ) ειναι τοσο διαφορετικα μεταξυ τους και θελουν τοσες μετατροπες (ωστε αν καποιος τουμπαρει στα μεγαρα σε συνθηκες αγωνα να μην γινει το κεφαλι του κιμας) που και οι ιδιοι οι ιδιοκτητες δε νομιζω να εκαναν τετοιες υποχωρησεις .κατα τη γνωμη μου ο οδηγος που εχει βαλει ως στοχο να παρει εκκινηση σε αγωνα εχει διαφορετικο τροπο σκεψης με εναν οδηγο που συμμετεχει σε track days.
Ομως οπως λεει η παρομοια 'οποιος το γυρισε (και συμμετεχει σε αγωνες) δεν ξαναγυρισε (σε καμια αλλη μορφη γρηγορης οδηγησης) .' -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Το θεσμό των gtcc ,time attack κλπ, τον βλέπω σαν ένα απο τα φυτώρια που θα μπορούσαν να εξεληχθούν σε οδηγούς αγώνων.
Πες 10-15 ονοματα που εγιναν οδηγοι αγωνων ολα αυτα τα χρονια, εμενα μου ερχονται 3-4 στο μυαλο και μαλλον λεω πολλους.
.......'Εμένα πάλι δε μου έρχετε κανένας στο μυαλό. Γι'αυτό λέω ΘΑ μπορούσαν να......και όχι οτι έιναι φυτώριο.
-
Ένας θεσμός χωρίς το πακέτο 'roll-cage-ζώνες-καθίσματα-βάσεις καθισμάτων' έχει εκ φύσεως μια ουσιώδη διαφορά από έναν θεσμό όπου αυτά είναι υποχρεωτικά. Στον πρώτο οι κίνδυνοι είναι στατιστικά πολύ μικρότεροι από τον δεύτερο και αυτό δημιουργεί εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση και τρόπο διαχείρισης από τον συμμετέχοντα. Δεν υπάρχει ούτε ένας οδηγός-συνοδηγός με θητεία κάποιων ετών στους αγώνες, ακόμα και 'αργός', ο οποίος να μη χρωστά τη ζωή του στο ανωτέρω πακέτο εξοπλισμού. Όση ηρεμία κι εμπειρία κι αν έχει κάποιος σε ένα αγωνιστικό, πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού το στοιχείο του κινδύνου.
Στον αντίποδα θα αναφέρω το εξής παράδειγμα: Έχω βρεθεί μόνο συνοδηγός σε πίστα. Αρχικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα κινούνταν τον αυτοκίνητο. Μετά τον 5-6 γύρο κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, εκτός από αυτό το ηλίθιο κερμπ, και πράγματι άρχισα να το βλέπω σαν playstation. Οι καλοί χρόνοι σε αυτή τη μορφή του αθλήματος σαφώς δείχνουν οδηγική ικανότητα, ικανότητα προετοιμασίας αυτοκινήτου, ικανότητα μελέτης, αλλά επ' ουδενί δεν περιλαμβάνουν το βασικότερο στοιχείο των αγώνων που είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση του κινδύνου.
Αυτό δε σημαίνει ότι κανένας απ' αυτούς που συμμετέχουν σε αυτές τις μορφές δεν μπορεί να αποκτήσει και αυτό το επιπλέον στοιχείο. Απλώς θα πρέπει να μεταπηδήσει στην 'παραδοσιακή' μορφή και να επιχειρήσει να το αποκτήσει. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει κανέναν.υ.γ.1 Το καρτ είναι πράγματι φυτώριο γιατί εκτός από την απόκτηση οδηγικών ικανοτήτων περιέχει τον παράγοντα διαχείρισης κινδύνου, σε χαμηλότερο βαθμό από τους κανονικούς αγώνες, βέβαια. Έτσι εξοικειώνονται βαθμιδωτά οι καρτίστες σε αυτό με αποτέλεσμα να τους είναι πολύ ευκολότερο να μεταπηδήσουν με επιτυχία στους κανονικούς αγώνες (είναι πολύ πιο σώφρον και αποτελεσματικό το να πας βαθμιδωτά από το να πιάσεις πρώτη φορά τιμόνι και να πας να κατέβεις τη Φτέρη). Παραδείγματα οδηγών καρτ που έγιναν κορυφαίοι οδηγοί σε πίστες και ράλλυ υπάρχουν πολλά. Παράδειγμα οδηγού time-attack κανένα.
υ.γ.2 Κόφτε την καραμέλα περί μπαμπάδων, υψηλών κοστολογίων και λοιπά. Ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών ξεκίνησε μπατίρης με Ν των 1360 κυβικών και ο δεύτερος μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών ξεκίνησε επίσης μπατίρης ως οδηγός Μερσεντές ενός επισκόπου.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ένας θεσμός χωρίς το πακέτο 'roll-cage-ζώνες-καθίσματα-βάσεις καθισμάτων' έχει εκ φύσεως μια ουσιώδη διαφορά από έναν θεσμό όπου αυτά είναι υποχρεωτικά. Στον πρώτο οι κίνδυνοι είναι στατιστικά πολύ μικρότεροι από τον δεύτερο και αυτό δημιουργεί εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση και τρόπο διαχείρισης από τον συμμετέχοντα.Στο 'χωρις το πακετο' οι κίνδυνοι ειναι λιγότεροι?? κατι δε καταλαβα....
(Ερώτηση απλά για διευκόλυνση στην παρακολούθηση της κουβέντας) -
Εξακολουθείτε να προσπαθείτε να μου εξηγήσετε τις διαφορές στην οδήγηση, μεταξύ του 'Κάνω έναν γρήγορο γύρο' και του 'Τρέχω αγώνα'. Έχω γράψει 2-3 φορές απο μόνος μου τις διαφορές και τις γνωρίζω πολύ καλά, για ποιό λόγο επαναλαμβανόμαστε ;
Ξέρω να κάνω έναν γρήγορο γύρο και θέλω να μάθω πως να τρέχω αγώνα. Απλά θεωρώ οτι το να γνωρίζω να κάνω έναν πολύ γρήγορο γύρο θα αποτελέσει σίγουρα ένα εφόδιο και θα με βοηθήσει σε συνθήκες αγώνα. Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε, δεν καταλαβαίνω γιατί αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια ...
@scn Εδώ δεν θα αναλύσουμε αν η πίστα ή το βουνό είναι καλύτερο, υπάρχουν άλλα τόπικ γι'αυτό. Για σένα (όπως γράφεις) το βασικότερο στοιχείο του αγώνα είναι ο φόβος και μετά έρχεται η ικανότητα, η προετοιμασία κτλ. Για κάποιους άλλους η σειρά είναι διαφορετική ή ίσως απλά αυτή η σειρά αλλάζει ανάλογα με το που τρέχεις. Μπορεί η πίστα να αναδεικνύει περισσότερο την ικανότητα ενώ το βουνό την 'τρέλα', ποιοι είμαστε εμείς όμως που θα καθορίσουμε ποιό είναι σημαντικότερο ;
-
Τώρα, μετά από τόσες σελίδες απόψεων, επιτρέψτε μου να παρέμβω κανονικά και να δώσω μία άποψη, όση σημασία και αν έχει, αλλά μην την προσπεράσετε αμαχητί. Λοιπόν, μην υποτιμάτε τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις 'παιδειές' και φυσικά μην υποτιμάτε και αναφέρεστε σε 'γρήγορη' σε αντιδιαστολή με την 'αγωνιστική' οδήγηση. Και όμως, τα παιδιά των time attack και λοιπών αντιστοίχων ονομασιών, κάνουν αγωνιστική οδήγηση ψάχνοντας τις γραμμές τους, το στήσιμό τους, την απόλυτη ταχύτητα με βάση το αυτοκίνητό τους, ΑΛΛΑ: αυτό που κάνουν δεν εχει σχέση με αγώνα πίστας. Έχει σχέση (είναι) προπόνηση για ειδική διαδρομή σε ράλι κύριοι συνομιλητές. Τι κάνουν; Δεν έρχονται σε απ΄ευθείας αντιπαράθεση με τον συναθλητή τους, απλά προσπαθούν να κινηθούν όσο γρήγορα μπορούν (και το ψάχνουν καλά) σε μία ειδική. Ο ουσιαστικός κριτής τους είναι το χρονόμετρο. Έ,τώρα αν χρησιμοποιούν μόνο ένα συγκεκριμένο χώρο για την εξέλιξή τους, τι να κάνουμε,.... κανείς δεν είναι τέλειος! Ο συνομιλητής AGIS το έθεσε καλά το θέμα γράφοντας για οδηγούς - δοκιμαστές. Ναι, σωστά, αλλά για ράλι. Ένας οδηγός αγώνων ράλι δεν κάνει κάτι παραπάνω σε ότι αφορά στο στήσιμο και στην προπόνησή του, εκτός του ότι πάει σε διαφορετικές ειδικές και χρησιμοποιεί συνοδηγό. Αλλά η οδήγηση είναι αυτή και μόνον αυτή. Αλήθεια, σε τι διαφέρει η πίστα στα Μέγαρα ή στο καρτόδρομο ή όπου αλλού γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, από την σούπερ ειδική του φετεινού Ακρόπολις στην Κόρινθο; Ή σε τι διαφέρουν αυτές οι εκδηλώσεις από αυτές που διοργανώναμε μέχρι το 2010 στο 'Παραλληλοδρόμιο'- 'rallyschool.gr', όταν λειτουργούσαμε σαν πίστα; Από τις εκδηλώσεις μας πάντως βγήκαν πολλοί οδηγοί αγώνων ράλι ( κυρίως στο χώμα) αν και είμαι σίγουρος ότι και από τις αντίστοιχες ασφάλτινες εκδηλώσεις έχουν βγει αρκετοί rallymen. Θυμάμαι σίγουρα τον Γεράσιμο Κυπραίο, που τώρα διακρίνεται στα χαμάτινα ράλι, αν και παιδί της 'ασφάλτου'. Φυσικά και έχει δίκιο ο Χρίστος APR και οι λοιποί συνομιλητές που φωνάζετε ότι αυτά που κάνουν δεν είναι αγώνες, αναφερόμενοι στην πίστα. Επ ' ουδενί κύριοι των αντιστοίχων 'παιδειών' δεν προετοιμάζεστε για πίστα. Μάλλον είσαστε έτοιμοι για τον μαγικό και απαιτητικό (με διαφορετικό τρόπο από την πίστα) κόσμο των ράλι.
Με εκτίμηση
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Οδηγάω το αυτοκίνητο όπως μπορώ, όπως έχω μάθει, όσο με παίρνει, κάνω έναν χρόνο και μετά για να κατεβάσω αυτό τον χρόνο, το βελτιώνω για να πηγαίνει πιο γρήγορα. Η πραγματικότητα βέβαια για τον μέσo χομπίστα έχει ως εξής: Αφού αγοράσω την βάση μου, αρχικά κάνω 2-3 κινήσεις στο αυτοκίνητο μου έτσι ώστε να διατηρεί μεν τον καθημερινό του χαρακτήρα, αλλά να μου κάνει τα χατήρια και να στέκεται αξιοπρεπώς μέσα στην πίστα.Νομίζω αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά και το σημείο καμπής: όσο έχεις ένα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ αυτοκίνητο, ΧΩΡΙΣ cage (τα υπόλοιπα, καθίσματα, ζώνες κτλ. είναι εύκολα προσθαφαιρούμενα, το cage κάνει τη διαφορά), που πας στις δουλειές σου όλη την εβδομάδα και στην πίστα το ΣΚ, είναι ξεκάθαρο ότι είσαι 'μέσος χομπίστας', που ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον κτλ. Μέχρι εκείνο το σημείο συνήθως τα κοστολόγια είναι κάτω από αντίστοιχα για συμμετοχή σε αγώνες. Μέχρι εκεί όλα καλά.
Οταν το καθημερινό αυτοκίνητο πάψει να είναι καθημερινό, τότε ΙΜΗΟ αν δεν συμμετέχεις σε αγώνες έχεις πάρει λάθος δρόμο. Και σίγουρα τα κοστολόγια έχουν εκτοξευθεί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν το καθημερινό αυτοκίνητο πάψει να είναι καθημερινό, τότε ΙΜΗΟ αν δεν συμμετέχεις σε αγώνες έχεις πάρει λάθος δρόμο. Και σίγουρα τα κοστολόγια έχουν εκτοξευθεί.Δεν είναι ακριβώς έτσι, τα πράγματα φίλε nass. Eμένα το αυτοκίνητο μου για παράδειγμα ήταν μέχρι πρόσφατα με το σαλόνι του και τα δερμάτινα του κανονικά + ένα halfcage φτιαγμένο στον herby για την ασφάλεια μου. Μπορούσε - αν το ήθελα - να με μετακινέι καθημερινά, απλώς έτυχε να έχω και άλλο αυτοκίνητο για τις καθημερινές μου μετακινήσεις.
Όταν λοιπόν εγώ τον Γενάρη αποφάσισα να το ξυλώσω όλο και να αφήσω μέσα μονάχα ένα μπάκετ και το ταμπλό, το αυτοκίνητο σύμφωνούμε πως έχασε την ιδιότητα του καθημερινού, αλλά απο που και ως που εκτοξεύθηκαν τα κοστολόγια ; Επειδή πήρα ενα κλειδί και άρχισα να λύνω τα καθίσματα στο γκαράζ μου ;
Παιδιά ας μην κοροιδευόμαστε, το ξέρω και συμφωνώ μαζί σας πως υπάρχουν άνθρωποι που στα trackdays έχουν δώσει τεράστια ποσά για να φτιάξουν τα αυτοκίνητα τους. Συνήθως τέτοιοι άνθρωποι προσπάθησαν να φέρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας τα χρήματα και τις βελτιώσεις αντί για τα χέρια και το μυαλό τους. Μήπως δεν υπάρχουν και στους αγώνες τέτοιες νοοτροπίες ;
Γι'αυτό σας λέω, 200 νοματαίοι είμαστε όλοι κι όλοι που ασχολούμαστε με το σπορ έχοντας μια καλοπροαίρετη και αγνή διάθεση, δεν κερδίζουμε κάτι με το να βάζουμε ταμπέλες μεταξύ μας.
-
Ειναι λαθος να λέτε συνέχεια ότι δεν έχουν βγεί αγωνιζόμενοι απο τον χώρο των θεατης ραλλυ-drift-gtcc-trackday-κοντρες-λιμανακια οι οποιοι αφου περασαν απο το σταδιο 'παω πιστα-κοντρες με οτι εχω και λιωνω' περασαν στο επομενο σταδιο 'τρεχω αγωνες, εστω και εναν το χρονο...'
ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ειναι αριθμητικα ελαχιστοι (10-15-20?) σε σχεση με αυτους που επρεπε να ειναι, καθως τα τελευταια 2 χρονια εχουν αυξηθει θεαματικα τα trackday cars που ειναι πλεον μονο για πιστα (και τα οποια δεν ειναι στατικα μοντελα αλλα τα βλεπεις να γυριζουν ολη μερα Σερρες σε 25αρια και 27αρια)
Δε θα κατσω να τους απαριθμησω αυτους τους λιγους αλλα σιγουρα ειναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απο τους νεους αγωνιζομενους που ηρθαν στο χωρο των αγωνων ταχυτητας (αραγε ποσοι??????) τα τελευταια χρονια απο τα καρτ ή με τη λογικη τη δικια σας 'βλεπω αγωνες σα θεατης και παω κατευθειαν να τρεξω'.
Μη ξεχνατε οτι μιλαμε για ατομα που εχουν παθος τον απολυτο χρονο και δεν τους ενδιαφερουν σπριντακια ραλλυ...
Ειναι σα να εισαι σε ενα μπαρ εσυ και ο μπαρμαν και να μπαινει ενας πελατης και να λες... μπα γαμησε τον που να τρεχω να σερβιρω τωρα. με ενα πελατη δε σωζομαι. ενας ισον κανενας. Αν αντιμετωπιζετε ετσι εστω και αυτο τον ενα γαμημενο πελατη μετα απο ολα αυτα που εχουν γινει ...
μετα απο τοσες σελ. αντι να καταλαβετε οτι ολοι βραζουν στο ιδιο καζανι και θελουν τα ιδια πραγματα περιπου συνεχιζετε να ειστε χωρισμενοι σε στρατοπεδα, θεωριες, φιλοσοφιες...
υ.γ.1 για το πετρο το τσιρωνη που καποιος αναφερθηκε ειρωνικα πριν, σας διαβεβαιωνω οτι αν ποτε ξαναγινουν αγωνες πιστας θα δειτε πολλους τσιρωνηδες να τρεχουν. οταν δε μπορειτε να μαζεψετε συμμετοχες απο τους ηδη υπαρχοντες αγωνιζομενους πως περιμενετε να ερθει καποιος νεος να βαλει λεφτα σε μια μπαχαλο 'επιχειρηση' ?
πρωτα εχεις προιον ή εστω προσπαθεις να εχεις κατι και ας ειναι και λιγο λαθος και μετα το πουλας.υ.γ.2 εχουν χαλασει τα πληκτρα μου να γραφω κειμενα σε ατομα προσπαθωντας να τους πεισω να αφησουν τα trackday και να ασχοληθουν με τη ταχυτητα και να τους εξηγω γιατι δεν ειμαι γραφικος-λεφτας που πουλαω το mr2 για να παρω Ν2, αλλα πραγματικα δεν τους αδικω οταν βλεπω τετοια νοοτροπια και αντιμετωπιση απο καποιους εδω μεσα.
υ.γ.3 ποιον ακριβως νομιζετε οτι κοροιδευετε μερικοι οταν συγκρινετε το πανελληνιο πρωταθλημα ταχυτητας, με τα βιντεακια του hanibal απο το ντουμπαι που γινεται η σφαγη του δραμαλη?
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Για σένα (όπως γράφεις) το βασικότερο στοιχείο του αγώνα είναι ο φόβος και μετά έρχεται η ικανότητα, η προετοιμασία κτλ. Για κάποιους άλλους η σειρά είναι διαφορετική ή ίσως απλά αυτή η σειρά αλλάζει ανάλογα με το που τρέχεις. Μπορεί η πίστα να αναδεικνύει περισσότερο την ικανότητα ενώ το βουνό την 'τρέλα', ποιοι είμαστε εμείς όμως που θα καθορίσουμε ποιό είναι σημαντικότερο ;Η λέξη 'βασικότερο' που χρησιμοποίησα δεν έχει την ίδια σημασία με τη λέξη 'σημαντικότερο' που χρησιμοποιείς. Επίσης, ο όρος 'διαχείριση κινδύνου' που χρησιμοποίησα δεν έχει την ίδια σημασία με τη λέξη 'φόβος' που χρησιμοποιείς. Ας σιγουρευτούμε πρώτα ότι γίνονται κατανοητές αυτές οι διαφορές και μετά ας συνεχίσουμε την κουβέντα.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
υ.γ.1 για το πετρο το τσιρωνη που καποιος αναφερθηκε ειρωνικα πριν, σας διαβεβαιωνω οτι αν ποτε ξαναγινουν αγωνες πιστας θα δειτε πολλους τσιρωνηδες να τρεχουν. οταν δε μπορειτε να μαζεψετε συμμετοχες απο τους ηδη υπαρχοντες αγωνιζομενους πως περιμενετε να ερθει καποιος νεος να βαλει λεφτα σε μια μπαχαλο 'επιχειρηση' ?
πρωτα εχεις προιον ή εστω προσπαθεις να εχεις κατι και ας ειναι και λιγο λαθος και μετα το πουλας.υ.γ.2 εχουν χαλασει τα πληκτρα μου να γραφω κειμενα σε ατομα προσπαθωντας να τους πεισω να αφησουν τα trackday και να ασχοληθουν με τη ταχυτητα και να τους εξηγω γιατι δεν ειμαι γραφικος-λεφτας που πουλαω το mr2 για να παρω Ν2, αλλα πραγματικα δεν τους αδικω οταν βλεπω τετοια νοοτροπια και αντιμετωπιση απο καποιους εδω μεσα.
υ.γ.3 ποιον ακριβως νομιζετε οτι κοροιδευετε μερικοι οταν συγκρινετε το πανελληνιο πρωταθλημα ταχυτητας, με τα βιντεακια του hanibal απο το ντουμπαι που γινεται η σφαγη του δραμαλη?
Moνο ειρωνικα δεν αναφερθηκα. Ισα-ισα ειπα ότι ο ανθρωπος αυτος υπερεβη το (χρηματικο) οριο εξέλιξης τοσο πολύ που είμαι σιγουρος ότι σε καποια σημεια ακομα και ένα punto S1600 θα ωχρια μπροστα στο δικο του. Δεν είναι κριμα να εχει χαλασει τοσα λεφτα για παιδιες/trackdays; Θα ερχοταν με ένα παρομοιου κυβισμου ομολογκε αγωνιστικο στις ταχύτητες και θα κερδιζε ο χωρος μια αξιολογη συμμετοχη. Και αυτος και ολοι οι 1:27αδες των Σερρων. Αν ηθελαν, θα ερχονταν και θα αλλαζαν αυτό το οποιο σνομπαρουν/θεωρουν σαπιο. (και μεχρι ενός σημείου είναι, δεν το αρνειται κανεις)
Τωρα ο Αλεξανδρος (no offence) τρεχει σε ένα άλλο εθνικο πρωταθλημα._ Τυχαινει να είναι στο dubai, οπου ολοι ξερουμε τι εστι dubai. Πού είναι η κοροϊδια ακριβως; Στην Τριπολη μεχρι τα μεσα του '90 επεφταν κεφαλια, γινονταν 'Grand prix με 15 F3 σχεδόν καινούργιες', η Ν/1 ετρεχε μονη της οι Ν/Α/Ε ετρεχαν η κάθε μια μονη της από τις πολλες συμμετοχες + τα κραταια ενιαια AX/ZX/Ibiza. Τοτε στο dubai βελτιωναν ακομα καμηλες αν δεν απατωμαι και μετα τη yas marina ξεκινησε αμεσως το πραγμα χαρη και στον πλουτο της περιοχης και να μας πει ο Αλεξανδρος αν -ειδικα στην αρχη- οι ξενοι ηταν περισσοτεροι από τους αμιγως αραβες και δεν τους εβαλαν αυτοι στο τριπακι...Καμπας, για τις χροναρες που κανεις οντως είναι ψίχουλα και από την ωρα που 'πιανουν τα χερια σου' ακομα καλυτερα. Όμως:
- Ποσο κανει ένα MR2; - Ποσο κανει ένα παλιο ομολογκε hatch; (προσεξε δε λεω σαξοραλλο, παλιο διλιτρο)
- Ποσο κανει ενας 2ΖΖ; - Ποσο κανει ενας 2.0 16v κινητήρας των '90s ή και λιγο μετα; (Τωρα αν είναι ολοκληρο αμαξι το παιρνεις ξε-φτι-λα)
- 900kg εσυ στο roadster - Ποσο πιο βαρια είναι μια αγωνιστικη καροτσα των '90s? (Βεβαια οι αγωνες εχουν ελαχιστο επιτρεπομενο βαρος ανα μορφη αγωνων)
- Μονο τακακια carbotech- Αρκετα (μικρα) αγωνιστικα μπορουν στη θεωρια να παιξουν με μαμα δισκους και μονο τακακι/σωληνάκια (βεβαια ελεγχεται η αντοχή)
- Coilovers εσυ - Coilovers και το αγωνιστικο (βεβαια αμα παμε σε ψαλιδια/uniball ανεβαίνουμε εμεις αλλα παλι δεν είναι υποχρεωτικο)
- Αεροτομαρες-Body kit/Ζανταρες (εμεις θελουμε μονο το δευτερο και παλι με καποιο περιορισμο)
- Semi εσυ/ Full slicks εμεις (τα κοστη εχουν πεσει-πολλοι δουλεύουμε με μεταχειρω)
Και όλα αυτά για να δειξω ότι και κοντα σε κοστος ειμαστε και σε χρονο. Εκει που εχετε φυγει εσεις είναι ότι πατε Σερρες συνεχεια και μπραβο σας ενώ εμεις εδώ περα δεν εχουμε ξαναπατησει εδώ και μια 7ετια. Να θυμισω ότι σε εποχές υψηλου ανταγωνισμου (-2000) Ibiza 1.4 γυρναγαν στο 1:38 πανω. 1400αρια, 1ο σταδιο, με semi και μονο ατου μια proflex. Δυστυχως οι Σερρες χρησιμοποιηθηκαν ελαχιστα από αγωνιζομενους. Ανοιξαν το '98 και γινοταν ενας αγωνας το χρονο. Δλδ αναθεμα να εχουν γινει 3-4 'σωστοι' αγωνες εκει πανω. Μετα αρχισαν τα προβλήματα/φαγωμαρα/κριση πες το όπως θες.
Αν καποιος από εσας που εχετε κανει τις Σερρες σπιτι σας (και μπραβο σας) καβαλησει ένα καλο αγωνιστικο και ασχοληθεί με στησιμο κτλ, ε ρε γλεντια...
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2014 αυτοκινητοδρομιο Μεγαρων