-
Ίσως αυτό το 'οικονομικό σκαλοπάτι' να είναι διαφορετικό για τον καθένα, μιας και δεν είναι όλες οι τσέπες ίδιες. Θέλω να πιστεύω μέσα στο αθώο μυαλό μου, οτι όλοι όσοι κάνουν trackdays έχουν στην άκρη του μυαλό τους τους αγώνες. Δεν νομίζω όμως, να υπάρχει κανείς που να μπορεί και να το αποφεύγει για λόγους κομπλεξισμού, φόβου, ανταγωνισμού κτλ.
Κάποιες τσέπες μπορεί να μην φτάνουν μέχρι εκεί και αυτό είναι σεβαστό. Κάποιοι μπορεί να έχουν τρομάξει με το 'κλίμα' που περνάει προς τα έξω, το οποίο είναι επίσης σεβαστό. Αλλά αν πιστέυετε κάποιοι, οτι υπάρχει σημαντική μερίδα που μπορεί και επιλέγει να μην τρέξει για λόγους κόμπλεξ, φόβου, ανταγωνισμού, τότε έχετε εντελώς λάθος εικόνα.
Όλοι γουστάρουμε να τρέξουμε αγώνα, όποιος πει το αντίθετο απλά ψεύδεται. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το αν θα με περάσει όλη η γενική, μπροστά στην ευχαρίστηση των πρώτων συμμετοχών. Μετά το βάπτισμα του πυρός βλέπουμε ...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Όλοι γουστάρουμε να τρέξουμε αγώνα, όποιος πει το αντίθετο απλά ψεύδεται. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με το αν θα με περάσει όλη η γενική, μπροστά στην ευχαρίστηση των πρώτων συμμετοχών. Μετά το βάπτισμα του πυρός βλέπουμε ...
Αντε ντε...
-
Υπάρχει όμως και αυτό που λέει ο Τίμος, άσε που πολύ πρόσφατα είδαμε περιστατικά με ανθρώπους που πήγαν σε μια κατηγορία για να μην ενοχλούν κανέναν, στην ίδια κατηγορία που λογικά θα έπεφτα κι εγώ με το αυτοκίνητό μου, αλλά και πάλι προκύπτουν προβλήματα. Τέλος πάντων, ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε.
Νάσο μου, το δεύτερο αυτοκίνητο γιατί μου το μετράς σαν κόστος ; Θες να μου πείς οτι υπάρχουν πολλοί αγωνιζόμενοι που έχουν μόνο ένα αγωνιστικό στην ιδιοκτησία τους και κυκλοφορούν με τα πόδια/μετρό/ποδήλατο ; Εννοείται πως υπάρχει δεύτερο αυτοκίνητο ! Πως γίνεται να έχει κανείς την άνεση να τρέξει σε αγώνες και να μην έχει δεύτερο αυτοκίνητο ;
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλώς ή κακώς, κάποια αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν απ'το μηδέν για να αποδίδουν και κάποτε έκαναν 30-40-50 χιλιάρικα, πλέον τα αγοράζεις με ένα τάληρο !
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για 'κανονικά' αγωνιστικά και μάλιστα στα λεφτά αυτά αγοράζεις και τα συστήματα ασφαλείας.
Τι εννοείς ακριβώς ; Αν εξαιρέσουμε τις φτερούγες, και προφανώς θα τις εξαιρέσουμε μιας και μιλάμε για πρωτοεμφανιζόμενους, υπάρχουν πολλά αγωνιστικά σήμερα που έκαναν 30-40-50 χιλιάρικα κάποτε και τώρα τα αγοράσεις με 5 ?
Και τέλος πάντων γιατί το κουβεντιάζουμε ; Εγώ μπορεί να θέλω να τρέξω και να έχω budget αυτοκινήτου στα 10.000€. Μπορεί να πάρω MR2 με 4 και να του ρίξω άλλα 6, ή μπορεί να πάρω 106 με 2 και να του ρίξω άλλα 8. Προσωπική επιλογή του καθενός δεν είναι αυτό ; Εγώ το μόνο που προσπάθησα να επισημάνω, είναι οτι με συνολικό κόστος 10,000€ και στα 2 οχήματα, το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό και αυτό οφείλεται στο οτι αποτελούν εντελώς διαφορετικές βάσεις. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς μαζί μου σε αυτό.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Οι περισσοτεροι θελουν/θα θελουν να τρεξουν με το δικο τους αυτοκινητο. Ο Καμπας πχ θα θελε να τρεξει με το MR2, οχι να το πουλησει και να παρει κατι αλλο. Αντιστοιχα καποια αλλα παιδια με MX5, S2000, Civic κι ουτε ξερω τι αλλο μπορει να εχει εμφανιστει τωρα.
Αυτο μπορει να σταθει σε καποιο πλαισιο?Κοίτα, ουσιαστικά είναι αυτό που έλεγα και στον Καμπά: να τρέξουν αγώνα ταχύτητας χωρίς roll cage όπως αντιλαμβάνεσαι αποκλείεται. Ακόμα και στην SCCA που λες, το roll cage είναι υποχρεωτικό. Από την άλλη, να έχουν το δικό τους, καθημερινό αυτοκίνητο με roll cage, και αυτό δεν αποκλείεται μεν αλλά όσο να 'ναι είναι δύσκολο. Δηλαδή το 'φράγμα' είναι το roll cage και οι περιορισμοί που αυτόματα θέτει ως προς το 'καθημερινό' αυτοκίνητο.
Αν διατίθενται να βάλουν roll cage τότε λύση για να τρέξουν (ακόμα και ανοικτά) θα βρεθεί
-
Εννοείται το roll cage, δεν σηκώνεται καμία συζήτηση σε θέματα ασφαλείας προφανώς. Ελπίζω να μην κατάλαβες κάτι λάθος, απ'αυτά που είπα. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να τρέξει σε αγώνες και να διατηρήσει τον καθημερινό χαρακτήρα του οχήματος του. Μην τρελαθούμε κι όλας ...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Εννοείται πως υπάρχει δεύτερο αυτοκίνητο ! Πως γίνεται να έχει κανείς την άνεση να τρέξει σε αγώνες και να μην έχει δεύτερο αυτοκίνητο ;Αυτό σου λέω, δε εννοείται, υπάρχει πολύς κόσμος, που κάνει track day με το καθημερινό του αυτοκίνητο, ούτε cage ούτε τίποτα. Γιαυτό σου είπα ότι όταν αποφασίσεις να το ξεκάνεις από καθημερινό, το κόστος εκτοξεύεται γιατί αυτόματα προστίθεται το κόστος του δεύτερου αυτοκινήτου στο λογαριασμό. Σε εκείνο το σημείο, που το αυτοκίνητό σου παύει να 'ναι καθημερινό, είναι το σημείο καμπής, που πρέπει να αποφασίσεις αν θ' ακολουθήσεις το δρόμο της Αρετής ή της Κακίας
Καλώς ή κακώς, κάποια αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν απ'το μηδέν για να αποδίδουν και κάποτε έκαναν 30-40-50 χιλιάρικα, πλέον τα αγοράζεις με ένα τάληρο !
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για 'κανονικά' αγωνιστικά και μάλιστα στα λεφτά αυτά αγοράζεις και τα συστήματα ασφαλείας.
Τι εννοείς ακριβώς ; Αν εξαιρέσουμε τις φτερούγες, και προφανώς θα τις εξαιρέσουμε μιας και μιλάμε για πρωτοεμφανιζόμενους, υπάρχουν πολλά αγωνιστικά σήμερα που έκαναν 30-40-50 χιλιάρικα κάποτε και τώρα τα αγοράσεις με 5 ?
Φυσικά. Ενα καλό Ν/2 ή Α/5 μπορεί να είχε κοστίσει 30Κ και να πωλείται τώρα 5-6-7Κ.
Και τέλος πάντων γιατί το κουβεντιάζουμε ;
Μήπως γιατί είμαστε σε Forum και άρα by default αυτό κάνουμε, κουβεντιάζουμε ?
Προφανώς είναι θέμα προσωπικών επιλογών και περί ορέξεως κολοκυθόπιττα και όλες είναι σεβαστές αλλά καμία δεν είναι υπεράνω (καλόπιστης, πάντα) κριτικής. Πχ. αν πάρεις ένα αυτοκίνητο 30Κ και του ρίξεις άλλα 30Κ για να τρέχεις 25άρια στις Σέρρες χωρίς να συμμετέχεις σε αγώνες ταχύτητας, λεφτά σου είναι και τα κάνεις ότι θέλεις αλλά πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να θεωρώ ότι έχεις πάρει το δρόμο της Κακίας διότι πας για το 10 στην 'ταχύτητα' και διατηρείς το '0' στον 'ανταγωνισμό' ενώ θα μπορούσες με λιγότερα χρήματα να είσαι στο '8' και στα δύο.
-
Nass τυποις με rollcage ΔΕΝ ειναι καθημερινο... ( Βλεπε ΚΤΕΟ κ.λ.π.)
-
Καλά αυτή είναι μαλακία των ΚΤΕΟ διότι 'δεν διατηρείται ο αριθμός θέσεων που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας' δηλαδή αν πάω το αυτοκίνητό μου στο ΚΤΕΟ χωρίς cage αλλά με βγαλμένο πίσω κάθισμα (γιατί έτσι βρε αδελφέ, επειδή πχ. το ΄χω κάνει χαμάλη) θα με κόψουν
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι περισσοτεροι θελουν/θα θελουν να τρεξουν με το δικο τους αυτοκινητο. Ο Καμπας πχ θα θελε να τρεξει με το MR2, οχι να το πουλησει και να παρει κατι αλλο. Αντιστοιχα καποια αλλα παιδια με MX5, S2000, Civic κι ουτε ξερω τι αλλο μπορει να εχει εμφανιστει τωρα.
Αυτο μπορει να σταθει σε καποιο πλαισιο?Κοίτα, ουσιαστικά είναι αυτό που έλεγα και στον Καμπά: να τρέξουν αγώνα ταχύτητας χωρίς roll cage όπως αντιλαμβάνεσαι αποκλείεται. Ακόμα και στην SCCA που λες, το roll cage είναι υποχρεωτικό. Από την άλλη, να έχουν το δικό τους, καθημερινό αυτοκίνητο με roll cage, και αυτό δεν αποκλείεται μεν αλλά όσο να 'ναι είναι δύσκολο. Δηλαδή το 'φράγμα' είναι το roll cage και οι περιορισμοί που αυτόματα θέτει ως προς το 'καθημερινό' αυτοκίνητο.
Αν διατίθενται να βάλουν roll cage τότε λύση για να τρέξουν (ακόμα και ανοικτά) θα βρεθεί
Εννοειται οτι ο εξοπλισμος ασφαλειας ειναι δεδομενος. Αλλο λεω:
Θελει ο Καμπας να τρεξει στον επομενο αγωνα ταχυτητας στα Μεγαρα πχ (υποθετικο σεναριο), με το MR2 ομως.
Εχει βαλει κλουβι (δεν ξερω αν ειναι βασει του J ή κατι αλλο, ας μας πει καποιος που ξερει τι επιλογες υπαρχουν), πυροσβεστηρα, μπακετ, ζωνες κλπ.
Σε ποια κατηγορια θα τρεξει? Με τι κανονισμους? Ποιους (παλι υποθετικα) θα εχει να τρεχουν διπλα του? Ποιος θα τον ελεγχει και σε τι?
Αυτα μαλλον θα μπορουσε να τα απαντησει καποιος πολυ πιο αρμοδιος και γνωστης φανταζομαι... (που ειναι ο Βασιλης κ Χρηστο ? αρχισε τα μπανια απο τωρα ? ) -
Θα βρεθεί λύση σου λέω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα βρεθεί λύση σου λέωOK
-
Κι εγώ συμφωνώ με τον Nass, θα βρεθεί λύση όπως έχει βρεθεί σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.
Έχουμε φτάσει 2014 και δεν θέλουμε όλοι να τρέξουμε με 106 ρε παιδάκι μου, πως να το κάνουμε ; Έχουν βγεί κι άλλα καλά αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρόνια, τα οποία τα αγοράζεις επίσης πολύ φθηνά και αποτελούν φοβερές βάσεις για αγωνιστικά. Άσε που κάποιοι ρε παιδάκι μου, είμαστε κολλημένοι πισωγλέντηδες, καλός ο αγώνας αλλά σε συνδυασμό με το κεντρομήχανο η εμπειρία γίνεται πολύ δυνατή. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ, κάποιοι άλλοι θα πούν 'Αγώνας να είναι, κι ας είναι με 3κυκλο' ...
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Αυτα μαλλον θα μπορουσε να τα απαντησει καποιος πολυ πιο αρμοδιος και γνωστης φανταζομαι... (που ειναι ο Βασιλης κ Χρηστο ? αρχισε τα μπανια απο τωρα ? )
Ο κυριος Nass αρμοδιοτερος ολων , και αν ειστε και καλα παιδια και δεν παιρνει ο ...... σας αερα , θα μπορεσετε να βλεπετε το μελλον σας απο να γινεται λιγο !
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά αυτή είναι μαλακία των ΚΤΕΟ διότι 'δεν διατηρείται ο αριθμός θέσεων που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας' δηλαδή αν πάω το αυτοκίνητό μου στο ΚΤΕΟ χωρίς cage αλλά με βγαλμένο πίσω κάθισμα (γιατί έτσι βρε αδελφέ, επειδή πχ. το ΄χω κάνει χαμάλη) θα με κόψουνΔεν ειναι μονο τα καθίσματα πλεον Νασο... ειναι η 'παραποίηση αμαξώματος' ειναι το αν κι εφοσον βγάζει καρτα καυσαεριων....
Και δε ξερω αν ισχυει ηδη ή αν προκειτε να ισχύσει οτι χωρις ΚΤΕΟ δεν βγαζεις και ασφαλεια....οποτε να πως το καθημερινό επαψε να ειναι....
απο κει και περα λύσεις υπαρχουν αρκει βεβαια να πρυτανεύει και η κοινη λογικη ωστε να.... μη βλεπουμε και μπαταριες να κρεμονται απο τα καλωδια τους.....
Δηλ αν ειχε φυγει απο τη θεση της ο οδηγος που ανοιξε το ηλ. παραθυρο για να βγει, πως θα εβγαινε......ενα ρολμπαρ ( οχι απαραίτητα cage) και 2 - 3 πραγματάκια ακόμα ειναι μια αρχη προς την σωστη (??) κατευθυνση....
αλλα θα πρεπει ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ κατευθυνση..... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Και δε ξερω αν ισχυει ηδη ή αν προκειτε να ισχύσει οτι χωρις ΚΤΕΟ δεν βγαζεις και ασφαλεια....
αλλα απ' οτι εχω ακουσει οτι ναι μεν βγαζεις ασφαλεια αλλα σε περιπτωση ατυχηματος δεν σε καλυπτει.
Ισως ξερει ο scn κατι παραπανω...
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2014 αυτοκινητοδρομιο Μεγαρων