-
το σκέφτηκα κι εγώ αλλά το θέμα είναι τι βάζουμε στο ενδιάμεσο
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Καλό το v power και εγώ από αυτό βάζω συνέχεια....υποτιθεται όμως ότι είναι LPG derived και άρα ξηραίνει βαλβίδες και τσιμουχες. Αν ισχύει αυτό ίσως είναι ορθότερο να μπαίνει ανά δύο γεμισματα το,v powerSent from my Z10 using Tapatalk
Απο που βγαίνει ότι ξηραίνει βαλβίδες και τσιμούχες;
-
κάπου είχα διαβασει εδώ ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο με αποτέλεσμα της να μην λιπαίνεται όσο θα έπρεπε.
αν έγραψαν λαλακία τότε και γω λαλακίες μπορέι να σου λέω. -
Ο χρήστης axem έγραψε:
κάπου είχα διαβασει εδώ ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο με αποτέλεσμα της να μην λιπαίνεται όσο θα έπρεπε.
αν έγραψαν λαλακία τότε και γω λαλακίες μπορέι να σου λέω.Όλα τα καυσιμα πλέον εχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο .
Το θείο έχει λιπαντικές ιδιότητες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το θείο έχει λιπαντικές ιδιότητες;Εξαιρετικές.
Μπορείς να πάρεις μια βαλβολίνη GL4 και να την μετατρέψεις σε GL5 απλά προσθέτοντας και ανακατεύοντας θείο (είναι πρόσθετο υψηλών πιέσεων).
Θέλει όμως προσοχή στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί λιπαντικό (βαλβολίνη) ή καύσιμο (πχ θέρμανσης ή πολύ χειρότερα ναυτιλίας) που περιέχει θείο γιατί εκτός από τις εξαιρετικές λιπαντικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει ζημιές.
-
Ωραία,κάτι μαθαμε και σήμερα.
-
άρα καταλήγουμε ότι πρέπει να βάζουμε ανά διαστήματα και απλό -μη πρίμιουμ - κάυσιμο για καλύτερη λίπανση ή όχι?
-
Έτσι μου είχε πει υπάλληλος σε πρατήριο Shell. Ένα στα 5-6 γεμίσματα να βάζω απλό πετρέλαιο.
Από την άλλη μια φορά είχα πιάσει κουβέντα περιμένοντας να γεμίσω με έναν κύριο με μια Mercedes diesel που είχε κάνει πολλά χλμ, και φαινότανε γνώστης, και όταν του ανέφερα το συγκεκριμένο μου είπε 'βλακείες. v-power βάζε μόνο και τίποτα άλλο. Μην ακούς τι λέει ο καθένας'... Τώρα για το φόβο των ιουδαίων ας βάζω μία στο τόσο και λίγο απλό, κακό δεν κάνει. -
πάντως-για να μπούμε και ον τόπικ- οι καταναλώσεις για το αυτοκίνητό σου στο spritmonitor.de δίνουν 5,67 μέση άρα κάτι παίζει λογικά με το δικό σου.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
...Έτσι μου είχε πει υπάλληλος σε πρατήριο Shell...Αν το ειπε υπαλληλος σε πρατηριο shell εχει ενα ειδικο βαρος η αποψη του.
Το 2005 ειχα κατεβει Αθηνα με ενα 320d που ειχα τοτε. Πηγα σε ενα μεγαλο shell και σταθηκα μπροστα στην αντλια πετρελαιου που ηταν πιο μακρια απο τις αλλες. Αυτοκινητα ερχοντουσαν, εφευγαν, ξαναερχοντουσαν, ξαναεφευγαν, εγω εκει. Με την ταπα ανοιχτη και ορθιος διπλα να περιμενω. Καποια στιγμη αφου βαρεθηκα να περιμενω φωναξα. Ερχεται ο 'υπαλληλος shell' και με ρωταει τι θελω. Να το γεμισεις του λεω. Εδω ειναι για ταξι μου λεει. Και το δικο μου σαν τα ταξι πετρελαιο παιρνει του λεω. Φιλε, αποκλειεται μου λει. Θα κανεις ζημια, βενζινη παιρνει. Ρε θα μου βαλεις να τελειωνουμε;
Αυτα για τον 'υπαλληλο της shell'. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με λίγα λόγια, τέρμα το συστημικό κλέψιμο και να μην ξεχνάται...γεμίζουμε πάντα 8 το πρωί, γιατί ο όγκος καυσίμου είναι συνάρτηση της πίεσης και της θερμοκρασίας. Με δεδομένη σταθερή πίεση, τις ζεστές ώρες μέρες, παίρνουμε λιγότερο καύσιμο!!
Μόνο που οι δεξαμενές είναι υπόγειες και δεν επηρεάζονται και τόσο απο τις εξωτερικές θερμοκρασίες ,και η όποια διαφορά να υπάρξει στις ακραίες διαφορές είναι ανάξια λόγου όταν μιλάμε για ρεζερβουάρ 50-60 λιτρων.
Μην σκάτε για τις εξωτερικές θερμοκρασίες, υπάρχουν δεκάδες άλλοι για να μας κλέβουν
-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
...Έτσι μου είχε πει υπάλληλος σε πρατήριο Shell...
Αν το ειπε υπαλληλος σε πρατηριο shell εχει ενα ειδικο βαρος η αποψη του.
Το 2005 ειχα κατεβει Αθηνα με ενα 320d που ειχα τοτε. Πηγα σε ενα μεγαλο shell και σταθηκα μπροστα στην αντλια πετρελαιου που ηταν πιο μακρια απο τις αλλες. Αυτοκινητα ερχοντουσαν, εφευγαν, ξαναερχοντουσαν, ξαναεφευγαν, εγω εκει. Με την ταπα ανοιχτη και ορθιος διπλα να περιμενω. Καποια στιγμη αφου βαρεθηκα να περιμενω φωναξα. Ερχεται ο 'υπαλληλος shell' και με ρωταει τι θελω. Να το γεμισεις του λεω. Εδω ειναι για ταξι μου λεει. Και το δικο μου σαν τα ταξι πετρελαιο παιρνει του λεω. Φιλε, αποκλειεται μου λει. Θα κανεις ζημια, βενζινη παιρνει. Ρε θα μου βαλεις να τελειωνουμε;
Αυτα για τον 'υπαλληλο της shell'.Έπρεπε να διαβάσω μέχρι τέλους για να συμφωνήσω μαζί σου.
-
μόνο στην shell γίνονται αυτά και όχι σε bp
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
μόνο στην shell γίνονται αυτά και όχι σε bpΠαντού γίνονται αφού χαζοί υπάρχουν παντού
-
είσαι ακόμα στο γωνιακό,γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είδα οτι ενοικιάζεται.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
:offtopicviii: είσαι ακόμα στο γωνιακό,γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είδα οτι ενοικιάζεται.Tρίπολη πλέον,εκείνο ανοίγει revoil.
-
Από το γεγονός ότι είναι liquefied gas και όχι συμβατικό diesel
Sent from my Z10 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Από το γεγονός ότι είναι liquefied gas και όχι συμβατικό dieselSent from my Z10 using Tapatalk
Oχι ακριβώς Aυτό που λες είναι είναι απλά υγροποιημένο αέριο. To σωστό ειναι Gas to liquids http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_to_liquids http://www.shell.com/global/future-ener ... s/gtl.html
-
Σωστα....αρα αυτό σημαίνει οτι ισωςνα μοιάζει στην καύση του με το υγραέριο...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Σωστα....αρα αυτό σημαίνει οτι ισωςνα μοιάζει στην καύση του με το υγραέριο...Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Ή με το μαζούτ.
AUDI 2014 A3 1.6 TDI_ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ