-
Παιδιά καλημέρα θέλω τα φώτα σας.. Έχω ένα xsara vts 1.600 128ps και το έχω βάλει για πούλημα.. Εχω μπει στην μπριζα να αγορά ενα opel OPC.. Μετα μπήκα στην μπριζα να παρω ενα ibiza CUPRA γιατι απο τι διαβασα και πιο οικονομικό εινα και 1.400 ειναι και εχει το γκάζι του... Αλλα με το που είδα οτι είναι αυτόματο ξενέρωσα άσχημα.. Γούστα είναι το ξερω αλλα τι να με κανω.. Ετσι ξανα γυρνάω παλι στο OPC. Ξερω οτι καει.. Να σας φερω ενα παράδειγμα.. Με το vts βαζω με ενα 20€ 12λιτρα απο shell η bp και μου βγάζει απο 110χλμ μεχρι 120χλμ με ηρεμη οδήγηση.. Το OPC ποσο ποιο πάνω θα καιει? Επισης να σας πω ότι το αμαξι το βγαζω κάθε μερα λογο σχολής και παω απο Παγκρατι - Νεο Ηρακλειο!..Μετα σκεφτομαι παλι..Μηπως το CUPRA ειναι ωραιο με αυτο το κιβωτιο και μου αρεσει και εμενα μολις το συνηθίσω? Δεν θελω να μου πειτε περι καγκουριας και τετοια..Θελω γνωμες για τα 2 αμαξια αυτα!Περιμένω την απάντηση σας για να με σώσετε..
-
Παιδιά καλημέρα θέλω τα φώτα σας.. Έχω ένα xsara vts 1.600 128ps και το έχω βάλει για πούλημα.. Εχω μπει στην μπριζα να αγορά ενα opel OPC.. Μετα μπήκα στην μπριζα να παρω ενα ibiza CUPRA γιατι απο τι διαβασα και πιο οικονομικό εινα και 1.400 ειναι και εχει το γκάζι του... Αλλα με το που είδα οτι είναι αυτόματο ξενέρωσα άσχημα.. Γούστα είναι το ξερω αλλα τι να με κανω.. Ετσι ξανα γυρνάω παλι στο OPC. Ξερω οτι καει.. Να σας φερω ενα παράδειγμα.. Με το vts βαζω με ενα 20€ 12λιτρα απο shell η bp και μου βγάζει απο 110χλμ μεχρι 120χλμ με ηρεμη οδήγηση.. Το OPC ποσο ποιο πάνω θα καιει? Επισης να σας πω ότι το αμαξι το βγαζω κάθε μερα λογο σχολής και παω απο Παγκρατι - Νεο Ηρακλειο!..Μετα σκεφτομαι παλι..Μηπως το CUPRA ειναι ωραιο με αυτο το κιβωτιο και μου αρεσει και εμενα μολις το συνηθίσω? Δεν θελω να μου πειτε περι καγκουριας και τετοια..Θελω γνωμες για τα 2 αμαξια αυτα!Περιμένω την απάντηση σας για να με σώσετε..
-
-
Πάρε το προηγούμενο Cupra.....βάζεις και στην άκρη!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πάρε το προηγούμενο Cupra.....βάζεις και στην άκρη!!Καλησπερα φιλε!Μπορεις να πει το 'γιατι' ?
-
Χειροκίνητο....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Χειροκίνητο....Βασικα δεν μου αρεσει..Θελω η του 2009 η του 10 που τα βρίσκω και σε καλη τημη..
Μηπως αξιζει το DSG και μετα μου αρεσει ? -
Δαγκωτο Cupra. Τα Opc εχουν θεμα με τα μοτερ τους. Αν μπεις στα φορα τους opelclub.gr και opel-club.gr εχουν ολοκληρα θεματα με σπασμενα μοτερ μαμα και 1ο σταδιο. Ενας εγραφε χαρακτηριστικα πρωτο σταδιο και χαροπαλευεις να μην το παρεις στο χερι και ολα αυτα γτ εχουν θεμα στον 4ο κυλινδρο αν θυμαμαι καλα. Ψαχνομουν και εγω ενα διαστημα για OPC αλλα με το διαβασμα στα φορα τους αλλαξα γνωμη. Ενα συν επιπλεον οτι το Cupra ειναι πιο ομορφο
-
Μιλώντας για αξιοπιστία, ούτε ο 1.4 tsi ούτε το dsg διακρίνονται ιδιαίτερα, το αντίθετο μάλλον. Γενικά όποιο από τα 2 πάρεις καλύτερα να είναι μαμά. Σκίσιμο θα έχει φάει σίγουρα, για μικρά gti μιλάμε.
-
Καταρχάς, επιτέλους κι ένα θέμα που ξεφεύγει λίγο από τη μιζέρια. Παλιά διάβαζες τακτικά τέτοια διλήμματα στο φόρουμ, τώρα μόνο για 1.200άρια diesel. Δε λέω, καλά κάνουν οι άνθρωποι, αυτά μπορούν να πάρουν κι αυτό κάνουν. Στο ίδιο λούκι είμαι κι εγώ. Όμως χαίρομαι διπλά που υπάρχει ένα οδηγοκεντρικό δίλημμα.
Στα του θέματος:
-
Λογικά θα το λατρέψεις το αυτόματο. Θα σου λύσει τα χέρια μέσα στην κίνηση (που τρως και μπόλικη μάλιστα) και θα σου αρέσει και στη γρήγορη οδήγηση, που οι αλλαγές γίνονται ταχύτατα, με τα δύο χέρια στο τιμόνι. Δε λέω πως το DSG είναι τέλειο, κάθε άλλο. Θα καλομάθεις όμως και θα σου κακοφαίνεται όποτε πας να οδηγήσεις με ταχύτητες.
-
Αν τα Opel είχαν μία φορά θέμα με το μοτέρ, τα 180άρια του VW Group είχαν 10.
-
Και τα δύο είναι πυραυλάκια και θα κάψουν τον άμπακο αν έχεις βαρύ πόδι. Αν όμως θες να το πας οικονομικά, το Ibiza θα πετύχει καλύτερες τιμές από αυτές του Xsara σου.
Εν ολίγοις, αν μπορούσες να βρεις Cupra που θα έχει ήδη βγάλει τις ζημιές του μοτέρ μέσα στην εγγύηση και θα έχουν αλλαχθεί όσα πρέπει, νομίζω ότι είναι καλύτερη επιλογή.
-
-
Δε ξέρω και αν έχει λυθεί το θέμα κατανάλωσης λαδιού του Cupra 1.4 tsi 180 ps. Τα περισσότερα καίγανε τον άμπακο από λάδι και δε ξέρω αν έχει διορθωθεί πλέον, οπότε έχε το κι αυτό υπόψην.
-
Παιδια καλησπερα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...
Απο εκει που λεω ωραια παω για Cupra μετα βλεπω για τα θεματα με τα λαδια και λεω στασου λιγο...
Και εκει αρχίζει ξανα το μπερδεμα....Αλλα στην ουσια εχουμε αποκλείσει το OPC (?)@dimsabas ευχαριστω πολυ φιλε για το αναλυτικό σχολιο σου!
-
Ο δίλιτρος TFSI είναι υπερ-υπεραξιόπιστος. Δυστυχώς δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο και για τον 1.4 TFSI χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Επιπλέον το Leon Cupra είναι πιο σωστά στημένο και πρσφέρει καλύτερη ευχαρίστηση στο δρόμο. Οπότε παρόλο που δεν το έχεις σκεφτεί, Leon Cupra. Είναι και χειροκίνητο.
Πρέπει όμως να αναλογιστείς κατά πόσο η καθημερινή σου μετακίνηση εντός της πόλης θα σε εξυπηρετεί να γίνεται με ένα σπορ αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται (αυξημένη κατανάλωση, σκληρές αναρτήσεις, άσκοπη ταλαιπωρία και φθορά ενός αυτοκινήτου με ακριβότερα σέρβις και ανταλλακτικά...)
Αν αδιαφορείς για τα παραπάνω, επέλεξε το ibiza Cupra. Θα έχεις λιγότερα έξοδα (μόνο από τους φόρους είναι περίπου 800€ το χρόνο). Το DSG επειδή είχα οδηγήσει ibiza cupra, λογικά θα σου αρέσει. Η πρώτη επαφή θα σου φανεί λίγο παράξενη, ειδικά αν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητο με συμβατικό αυτόματο κιβώτιο, αλλά από εκεί και μετά... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ο δίλιτρος TFSI είναι υπερ-υπεραξιόπιστος. Δυστυχώς δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο και για τον 1.4 TFSI χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Επιπλέον το Leon Cupra είναι πιο σωστά στημένο και πρσφέρει καλύτερη ευχαρίστηση στο δρόμο. Οπότε παρόλο που δεν το έχεις σκεφτεί, Leon Cupra. Είναι και χειροκίνητο.
Πρέπει όμως να αναλογιστείς κατά πόσο η καθημερινή σου μετακίνηση εντός της πόλης θα σε εξυπηρετεί να γίνεται με ένα σπορ αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται (αυξημένη κατανάλωση, σκληρές αναρτήσεις, άσκοπη ταλαιπωρία και φθορά ενός αυτοκινήτου με ακριβότερα σέρβις και ανταλλακτικά...)
Αν αδιαφορείς για τα παραπάνω, επέλεξε το ibiza Cupra. Θα έχεις λιγότερα έξοδα (μόνο από τους φόρους είναι περίπου 800€ το χρόνο). Το DSG επειδή είχα οδηγήσει ibiza cupra, λογικά θα σου αρέσει. Η πρώτη επαφή θα σου φανεί λίγο παράξενη, ειδικά αν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητο με συμβατικό αυτόματο κιβώτιο, αλλά από εκεί και μετά...Οι φοροι γιατι ειναι 800 τον χρονο ? Με το xsara που ειναι και 1.600 εδωσα τέλη 265 ευρο..
Η μηπως δεν εννοεις τελη και εννοεις φορο πολυτελείας..?Επισης το leon cupra ποσα αλογα ειναι ? -
Σαν πρώην κάτοχος FR TSI θα σου πω, οτι οδηγικά θα το λατρέψεις το dsg. Σε σχέση με το Corsa, είναι πολύ πιο ευκολοδούλευτο αυτοκίνητο, σε πατημένους ρυθμούς.
Οι τιμές απο τα Cupra έχουν πέσει αρκετά και μπορείς να το βρεις σε εξαιρετική τιμή. Το θέμα με τα λάδια το έχουν τα περισσότερα. Εχουν γίνει και αλλαγές στα μοτέρ και ή κάπως σταμάτησε η κατανάλωση λαδιού ή συνεχίζεται. Αν υπάρχει εγγύηση (λογικά θα υπάρχει) θα το έπαιρνα.
Οταν πήγαινα γρήγορα με το FR δεν έκαιγε λάδι. Οπότε εσύ διαλέγεις ή θα καίει λάδι ή βενζίνη.
Γιατί δεν κοιτάς κάποιο mx-5; Εγώ εκεί πήγα και βρήκα και πάλι το χαμόγελο..... Δεν είναι πιο λαίμαργο απο το Ibiza στη πόλη. -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Σαν πρώην κάτοχος FR TSI θα σου πω, οτι οδηγικά θα το λατρέψεις το dsg. Σε σχέση με το Corsa, είναι πολύ πιο ευκολοδούλευτο αυτοκίνητο, σε πατημένους ρυθμούς.
Οι τιμές απο τα Cupra έχουν πέσει αρκετά και μπορείς να το βρεις σε εξαιρετική τιμή. Το θέμα με τα λάδια το έχουν τα περισσότερα. Εχουν γίνει και αλλαγές στα μοτέρ και ή κάπως σταμάτησε η κατανάλωση λαδιού ή συνεχίζεται. Αν υπάρχει εγγύηση (λογικά θα υπάρχει) θα το έπαιρνα.
Οταν πήγαινα γρήγορα με το FR δεν έκαιγε λάδι. Οπότε εσύ διαλέγεις ή θα καίει λάδι ή βενζίνη.
Γιατί δεν κοιτάς κάποιο mx-5; Εγώ εκεί πήγα και βρήκα και πάλι το χαμόγελο..... Δεν είναι πιο λαίμαργο απο το Ibiza στη πόλη.Καλησπερα αδερφε...Το mx-5 ωραιο το εχω παει βολτα γιατι το ειχε ο γαμπρος μου αλλα δεν το εβγαζε καθολου γιατι του έκαιγε..αλλα εχει ενα μεγαλο μείον ειναι δυθεσιο...Το παλικαρι το ειχε παρει 14 χιλιαρικα τοτε και αναγκαστηκε να το δωσει 4 κατι στην Auto..Ξεφτιλα λεμε!Δηλαδη οπως και να χει με το Cupra θα εχω θεμα ?Επισης τα αμαξια αυτα εχουν φορο πολυτελείας ?
-
207 rallye-gt-rc?
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης ThanosPagrati έγραψε:
Επισης τα αμαξια αυτα εχουν φορο πολυτελείας ?Για να πληρώνει τέτοιο φόρο πρέπει να είναι από 1928 κυβικά και πάνω. Οπότε τα 1.4-1.6 δεν πληρώνουν.
-
Ο χρήστης black92s έγραψε:
207 rallye-gt-rc?Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Δεν μου αρεσει μπορω να πω!
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Επισης τα αμαξια αυτα εχουν φορο πολυτελείας ?
Για να πληρώνει τέτοιο φόρο πρέπει να είναι από 1928 κυβικά και πάνω. Οπότε τα 1.4-1.6 δεν πληρώνουν.
Με το Cupra θα εχω λιγοτερα εξοδα απο το xsara ?
ΑΓΟΡΑ Opel Opc vs CUPRA