-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ναι ναι θα διαγραφείςεδώ δεν κατάφερε ο νόμος (γιατί για κοινή λογική δεν το συζητάμε καν) να σε πείσει για κάτι, θα σε πείθαμε εμείς να διαγραφείς
αυτό με τους πόντους που αναγράφονται στο δίπλωμα ωστόσο ακόμα δεν το κατάλαβα
οι ποντοι δεν αναγραφονται στο διπλωμα αλλα στο συστημα και οταν παει με το διπλωμα στο ΑΤ θα διαπιστωσουν οτι ειναι υποτροπος και θα υποστει τις συνεπειες.
-
Ο χρήστης emperium έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσω επειδη δεν υπάρχει κάτι γραμμένο στο δίπλωμά μου?ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
-
Υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσω επειδη δεν υπάρχει κάτι γραμμένο στο δίπλωμά μου?
ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
Στο άπλωμα;
-
Καλησπέρα παιδιά..!!Χθες το βράδυ με πιάσαν για αλκοτεστ. Πρώτη μέτρηση 0.55 δευτερη 0.34. Μου έβαλαν προστιμο 210 ευρω και 5 πόντους.
Καλά προεκλογικά κάνουν αλκοτέστς και γράφουν κιόλας; Που είναι η παλιά καλή Ελλάδα του Ανδρέα που μάθαμε και αγαπήσαμε;
-
Γραψ' το κι εδώ καλύτερα, είναι πιο σχετικό.
ΟΚ.. ευχαριστώ.
Έχεις άποψη επι του θέματος by the way?
Η άποψη του by the way (και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει) είναι ότι είσαι απλά ένα ακόμα ζώο, γι αυτό άλλωστε και σε παρέπεμψε στο θέμα με τον αντίστοιχο τίτλο ...
Επειδη την ίδια άποψη έχω και για σένα, εκεί που με παρέπεμψε δεν πήρα πάλι απάντηση οπότε δεν βλέπω καμια διαφορά... όπου και να παραπεμψετε ανούσια πράγματα γράφονται...
Εγώ μικρέ μου κρετίνε έχω όσο μυαλό απαιτείται για να καταλάβω ότι το γ@...νο το τιμόνι είναι εν δυνάμει ένα ΟΠΛΟ και ότι όταν το χρησιμοποιείς πρέπει να είσαι 100% νηφάλιος.
Εκεί που σε παρέπεμψε απάντηση δεν θα δεις γιατί σε πήρανε χαμπάρι ότι είσαι βλαμένος (αν δεν είσαι απλά τρολ) από το πρώτο ποστ ...
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά..!!
Χθες το βράδυ με πιάσαν για αλκοτεστ. Πρώτη μέτρηση 0.55 δευτερη 0.34. Μου έβαλαν προστιμο 210 ευρω και 5 πόντους.
Καλά προεκλογικά κάνουν αλκοτέστς και γράφουν κιόλας; Που είναι η παλιά καλή Ελλάδα του Ανδρέα που μάθαμε και αγαπήσαμε;
ε σιγά ρε συ, μονάχα 5 πόντους λέει του τον βάλανε
ούτε που θα το ένιωσε
-
emperium
κοιτα, εδω μεσα ειναι ολοι γαματοι οδηγοι-υποδειγματα νομοταγων πολιτων, οποτε ειναι λογικο απο το θρονο που καθονται να πετανε κεραυνους κλπ.
με τη φράση 'δεύτερη μέτρηση' κατάλαβες εσυ αμέσως υπο ποιες προϋποθέσεις έγινε αυτή η 2η μέτρηση πχ αν πέρασαν 4 δευτερόλεπτα είτε 30 λεπτάκιαόσο για το υπόλοιπο που λες και επαναλαμβάνεις μάλιστα, λέω να σε αφήσω στην κοσμάρα σου.
σαν να μη μου φαίνεται και τόσο περίεργο τελικά που σε έχουν κάνει μπαλάκι εδώ μέσα
σώστε το νομοταγή KC
Ας ξεκινησω απο το τελευταιο: αν δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι εμενα στα @@ μου το γραμμα του νομου, αλλα με νοιαζει η ουσια του νομου, τοτε δεν ξερω τι διαβαζεις τοσο καιρο.
Για το μεσαιο: ρε αγορακι μου, εσυ δεν σκιζεσαι για το νομο? Ε λοιπον, πριν 10 χρονια αυτος θα ηταν νομιμος και κανεις απο εσας δεν θα ελεγε ΤΙΠΟΤΑ.
Και παμε στο πρωτο: αν μεσα σε μιση ωρα, η μετρηση εχει πεσει κατα 40%, μηπως ο τροπος μετρησης αυτου του πολυ σημαντικου πραγματος δεν ειναι σωστος?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αν δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι εμενα στα @@ μου το γραμμα του νομου, αλλα με νοιαζει η ουσια του νομου, τοτε δεν ξερω τι διαβαζεις τοσο καιρο.
μια είναι η ουσία
-
ελπιζω τουλαχιστον οτι καταλαβαινεις οτι δεν τα γραφω τα απο πανω για να δικαιολογησω τον emperium ή το drink driving γενικοτερα.
-
μα φαίνεται γιατί τα γράφεις. δε χρειάζεται καν να το διατυπώσεις.
γιατί εισαι η ΟΥΣΙΑ
-
Ναι, εχουμε δει και εσενα τον επιστημονα...
-
βρε άσε εγώ τι είμαι, το θέμα ειναι η ΟΥΣΙΑ, δηλαδή εσυ
κατακαημένη Ρούμελη...
κι εκεί που λες ρε γμτ δεν πάει πιο χαμηλά, πάντα θα ερθει καποιος να σε διαψεύσει
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Γραψ' το κι εδώ καλύτερα, είναι πιο σχετικό.
ΟΚ.. ευχαριστώ.
Έχεις άποψη επι του θέματος by the way?
Η άποψη του by the way (και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει) είναι ότι είσαι απλά ένα ακόμα ζώο, γι αυτό άλλωστε και σε παρέπεμψε στο θέμα με τον αντίστοιχο τίτλο ...
Επειδη την ίδια άποψη έχω και για σένα, εκεί που με παρέπεμψε δεν πήρα πάλι απάντηση οπότε δεν βλέπω καμια διαφορά... όπου και να παραπεμψετε ανούσια πράγματα γράφονται...
Εγώ μικρέ μου κρετίνε έχω όσο μυαλό απαιτείται για να καταλάβω ότι το γ@...νο το τιμόνι είναι εν δυνάμει ένα ΟΠΛΟ και ότι όταν το χρησιμοποιείς πρέπει να είσαι 100% νηφάλιος.
Εκεί που σε παρέπεμψε απάντηση δεν θα δεις γιατί σε πήρανε χαμπάρι ότι είσαι βλαμένος (αν δεν είσαι απλά τρολ) από το πρώτο ποστ ...
Επειδη βλεπω οτι εισαι αρκετα προκλητικος με τον ανθρωπο,του εχεις πεταξει χαρακτηρισμους ασχημους ,τον ειπες ζωο,βλαμενο.Εχεις κανει ερευνα να διαπιστωσεις τα περισσοτερα τροχαια που ωφειλονται;Σιγουρα καποια απο αυτα θα ωφειλονται και στην χρηση αλκοολ αλλα ποσα δυστυχηματα ειχαμε απο ανεγκεφαλους που ετρεχαν με οσα και ποσα αλλα ειχαμε απο λαθη των οδηγων,απο την ασχετοσυνη και την ανικανοτητα πολλων που οδηγουν(ζουν αναμεσα μας);
Και μην παριστανεις τον ευσυνειδητο οδηγο γιατι υπαρχουν οδηγοι που αμα ειχαν συνειδηση των οδηγικων του ανικανοτητων,δεν θα ξαναεπιαναν τιμονι στα χερια τους.Ο οδηγος που εχει πιει θεωρειται σημερα ζωο,πριν χρονια δεν θεωρουταν ζωο διοτι δεν υπηρχε παρανομια.
Κανονικα θα επρεπε να θεωρουνταν ζωο και τοτε και τωρα ,απτην στιγμη που οδηγει μεθυσμενος.
Απλα το εχω πιει ενα δυο ποτηρακια με το μεθυσμενος ,εχει καποια αποσταση.
Ζωο ειναι αυτος που τρεχει στην Λεωφορο Ποσειδωνος με 150+ ,οχι ομως αυτος που τρεχει λιγο παραπανω απο το οριο ταχυτητας.Το γεγονος οτι δεν οδηγας υπο την επηρεια αλκοολ,και πολυ καλα κανεις,δεν σου δινει το δικαιωμα να εκφραζεσαι ετσι.
-
Συγνώμη έχεις δίκιο, έσφαλα. Κάποιος που πίνει και οδηγεί δεν αξίζει ούτε να τον βρίσεις ...
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Εχεις κανει ερευνα να διαπιστωσεις τα περισσοτερα τροχαια που ωφειλονται;Σιγουρα καποια απο αυτα θα ωφειλονται και στην χρηση αλκοολ αλλα ποσα δυστυχηματα ειχαμε απο ανεγκεφαλους που ετρεχαν με οσα και ποσα αλλα ειχαμε απο λαθη των οδηγων,απο την ασχετοσυνη και την ανικανοτητα πολλων που οδηγουν(ζουν αναμεσα μας);
Και μην παριστανεις τον ευσυνειδητο οδηγο γιατι υπαρχουν οδηγοι που αμα ειχαν συνειδηση των οδηγικων του ανικανοτητων,δεν θα ξαναεπιαναν τιμονι στα χερια τους.Ο οδηγος που εχει πιει θεωρειται σημερα ζωο,πριν χρονια δεν θεωρουταν ζωο διοτι δεν υπηρχε παρανομια.
Κανονικα θα επρεπε να θεωρουνταν ζωο και τοτε και τωρα ,απτην στιγμη που οδηγει μεθυσμενος.
Απλα το εχω πιει ενα δυο ποτηρακια με το μεθυσμενος ,εχει καποια αποσταση.
Ζωο ειναι αυτος που τρεχει στην Λεωφορο Ποσειδωνος με 150+ ,οχι ομως αυτος που τρεχει λιγο παραπανω απο το οριο ταχυτητας.Το γεγονος οτι δεν οδηγας υπο την επηρεια αλκοολ,και πολυ καλα κανεις,δεν σου δινει το δικαιωμα να εκφραζεσαι ετσι.
Επειδή από δική μου 'παραπομπή' ξεκίνησε η συζήτηση, ναι, να το δεχτώ πως κάποιος μπορεί να σφάλλει και να τον πιάσουν την πρώτη φορά. Φυσικά αυτό δεν είναι δικαιολογία, μιας και λογικά οδηγεί έχοντας πιει συστηματικά για να τον πιάσουν κάποια στιγμή με αλκοτέστ. Εκτός αν είναι τόσο άτυχος που την πρώτη φορά που θα οδηγήσει πιωμένος, του κάνουν κατευθείαν έλεγχο.
Το να έχει φάει κάποιος 5 πόντους όμως και να συνεχίζει συστηματικά να οδηγεί πιωμένος (εκτός αν δεχτούμε πως ήπιε ξανά μόνο τη δεύτερη φορά που του ξαναέκαναν αλκοτέστ=πιθανότητα να χτυπήσει μετεωρίτης τη γη) πάει κατευθείαν στα ζώα. Μπόνους πόντοι έρχονται από το γεγονός πως αντί να πει 'τι μαλάκας είμαι' και 'πως έφτασα στο σημείο να με ξαναπιάσουν για το ίδιο σφάλμα μέσα σε 11 μήνες', μπαίνει και ρωτάει σε φόρουμς τι θα γίνει με το δίπλωμα. Μακάρι να το πάρουν μια και καλή βασικά.
Τώρα, αν αρχίσουμε ποια παράβαση είναι πιο επικίνδυνη για τους τριγύρω, α. να οδηγάς πιωμένος ή β. να κάνεις ποδήλατο στην Ποσειδώνος*, θα σου πω πως το πιο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορείς με απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Άρα (=λογικό συμπέρασμα) γιατί να κυνηγάμε τους πιωμένους, να κυνηγάμε καλύτερα αυτούς με τις απασφαλισμένες χειροβομβίδες.
Τέλος, για την κουβέντα σχετικά με το τι ίσχυε μέχρι πριν 10-20-30 χρόνια, πόσο χρόνο κάνει να πέσει ο βαθμός του αλκοόλ στο αίμα και όλα αυτά, υπάρχουν ένα σωρό έρευνες που αποδεικνύουν πως τα αντανακλαστικά μειώνονται από την πρώτη γουλιά. Όποιος θέλει μπορεί να τις βρει. Τα όρια είναι ένα αυθαίρετο σκαλοπάτι που θέτει το κάθε κράτος, με βάση το τι μπορεί να γίνει ανεκτό. Με βάση τις συνέπειες και τα ατυχήματα όμως, αυτό που θα γίνεται είναι τα όρια να μειώνονται διαρκώς.
*τυχαίο πράδειγμα
-
Oταν πίνεις μην οδηγεις,
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και κατι αλλο: σε δυο διαδοχικες μετρησεις, η διαφορα ηταν χαωδης (38%) και μαλιστα του αλλαξε και 'κατηγορια' μεθης και αντιστοιχα προστιμου. Δεν σας λεει κατι αυτο για τα μηχανακια και τη διαδικασια? Εμενα μου λεει τουλαχιστον οτι κατι δεν παει καλα με αυτα...Αν δεν κάνω λάθος αν σε πιάσουν με το 'μηχανάκι' εκτός ορίων σε παραπέμπουν υποχρεωτικά (δεν ξέρω με ποιά διαδικασία, αν πχ. σε πάνε με περιπολικό) σε δημόσιο νοσοκομείο για κανονική μέτρηση μέσω εξέτασης αίματος (ακριβώς για να μη χωράει αμφισβήτηση περί της σωστής λειτουργίας του μηχανακίου). Οπότε '1η φορά' = 'μηχανάκι' και '2η φορά' = 'νοσοκομείο' και είναι λογικό η 2η φορά να είναι χαμηλότερη επειδή έχει προλάβει ένα μέρος του αλκοόλ να απορροφηθεί/μεταβολισθεί/εξατμισθεί
Οσο χοντράδα και να θεωρούμε αυτό που περιγράφει ο θεματοθέτης, καλό είναι να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς και επί προσωπικού τοποθετήσεις (καθαρίστηκε λιγάκι και το θέμα) [Mod]
-
προσωπικα και μαλλον ειμαι και εκτος θεματος , θεωρω ελασσον το θεμα του αλκοολ και οδηγηση , αυτο που ανα πασα στιγμη πια μπορει να μας στειλει στον αγιο πετρο ειναι τα κινητα , προσωπικα τρεις φορες ειδα το προσωπο του χαρου τον τελευταιο μηνα . πια ειναι καθημερινο φαινομενο και πιστευω οτι σχεδον ολα τα ατυχηματα πρεπει να ειναι λογω κινητου , απλα δεν καταγραφονται η δεν ψαχνουν την αιτια του δυστυχηματος. δεν υπαρχει περιπτωση να βγεις στον δρομο και να μην δεις οδηγο να μιλαει στο κινητο.
παλια τα ζιγκ ζαγκ στον δρομο ηταν απο κανα μεθυσμενο τωρα ειναι καθημερινο φαινομενο και ειναι απο οδηγους που μιλουν στο κινητο -
Έλα ρε otso τώρα.
Τα παιδιά από τον Αλίαρτο από κινητό σκοτώθηκαν στη Κωπαΐδα πέρυσι.? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και κατι αλλο: σε δυο διαδοχικες μετρησεις, η διαφορα ηταν χαωδης (38%) και μαλιστα του αλλαξε και 'κατηγορια' μεθης και αντιστοιχα προστιμου. Δεν σας λεει κατι αυτο για τα μηχανακια και τη διαδικασια? Εμενα μου λεει τουλαχιστον οτι κατι δεν παει καλα με αυτα...
Αν δεν κάνω λάθος αν σε πιάσουν με το 'μηχανάκι' εκτός ορίων σε παραπέμπουν υποχρεωτικά (δεν ξέρω με ποιά διαδικασία, αν πχ. σε πάνε με περιπολικό) σε δημόσιο νοσοκομείο για κανονική μέτρηση μέσω εξέτασης αίματος (ακριβώς για να μη χωράει αμφισβήτηση περί της σωστής λειτουργίας του μηχανακίου). Οπότε '1η φορά' = 'μηχανάκι' και '2η φορά' = 'νοσοκομείο' και είναι λογικό η 2η φορά να είναι χαμηλότερη επειδή έχει προλάβει ένα μέρος του αλκοόλ να απορροφηθεί/μεταβολισθεί/εξατμισθεί
Οσο χοντράδα και να θεωρούμε αυτό που περιγράφει ο θεματοθέτης, καλό είναι να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς και επί προσωπικού τοποθετήσεις (καθαρίστηκε λιγάκι και το θέμα) [Mod]
Νομίζω νοσοκομείο σε πάνε αν αμφισβητήσεις τη μέτρηση του μηχανακίου
Κλήση για αλκοτεστ