-
Θα το δοκιμασω σιγουρα το κολπακι να δω τα αποτελεσματα.Τους λασπωτηρες απο που τους πηρες και ποσο?
-
Από τον ΝΤΑΛΙΑΝΗ στην Θεσσαλονίκη. Στοίχησαν 90 €.
-
για να γίνει πιο κατανοητό
το παραπάνω σημείο γέμισε ο εκτωρας
-
Καλησπέρα σε όλους!
Μια γρήγορη ερώτηση, ιδιαίτερα προς κατόχους: αξίζει τα χρήματά της η έκδοση GLX; Για μένα η ουσιαστική διαφορά από την GL+ είναι τα φώτα ξένον. Δεν έχω σχετική εμπειρία, οπότε αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι δεν είναι Ξένον και στις δύο σκάλες...
-
Καλησπερα φιλε Στεφανε.Περα απο τα φωτα τα οποια πρεπει να τα συνηθισεις εχει τους αισθητηρες βροχης και φωτων κ τους αισθητηρες παρκαρισματος ε-π.Ειναι καθαρα θεμα επιλογης κ τιμης......Τωρα δυστυχως σημερα εφαγα μια πετρα και το μπροστινο τζαμι μας τελειωσε......Ελπιζω εκει να μεινει το κακο.....
-
Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση!
Όταν λες ότι τα φώτα θέλουν συνήθεια, τι εννοείς; Γενικά δε βοηθάνε πολύ στη νυχτερινή οδήγηση; Αν και ίσως αυτό είναι υποκειμενικό..
Επίσης, οι αυτοματισμοί φώτων/υαλοκαθαριστήρων δουλεύουν σωστά ή καταλήγουν να είναι ενοχλητικοί; Ρωτάω μιας και σε κάποια μοντέλα που έχει τύχει να οδηγήσω (νοικιάρικα συνήθως), πιο πολύ ενόχληση ήταν παρά ευκολία. Στο τέλος κατέληγα να τα βάζω στο χειροκίνητο...
-
Οι γυαλοκαθαριστήρες λειτουργούν αρκετά καλά. Ίσως σε κάποιο ψιλόβροχο λειτουργούν πιο συχνά από ότι εγώ θα ήθελα αλλά πλέον συνήθισα και είναι μόνιμα στο AUTO. Πειράζω μόνο τον μοχλό που νομίζω έχει να κάνει με την ευαισθησία του σένσορα ή κάτι τέτοιο.
Αν μπορεί κάποιος ας μου πει για τον αυτοματισμό των φωτών. Ότι ανάβουν αυτόματα ανάλογα με το εξωτερικό φως το καταλαβαίνω, αλλά ρυθμίζεται αυτόματα και το ύψος?
-
Φίλε Στέφανε εάν έχεις την δυνατότητα προτίμησε την έκδοση GLX. Τα φώτα xenon τα εργοστασιακά αξίζουν, του Suzuki έχουν πολύ καλή διασπορά, λειτουργούν και στην μεσαία και την μεγάλη σκάλα, έχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους όπως επιβάλει η νομοθεσία και σύστημα πλύσης που δουλεύει αξιόπιστα. Θα τα εκτίμησης εκτός πόλης στο σκοτεινό εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο. Οι αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω λειτουργούν απροβλημάτιστα και είναι πολύ χρήσιμοι για την στάθμευση. Η αυτόματη λειτουργία των φώτων είναι πολύ ευαίσθητη στο άναμμα, αλλά αρκετά αναίσθητη στο σβήσιμο, την ευαισθησία μπορούμε να την ρυθμίσουμε στις δικές μας ανάγκες ΜΟΝΟ μέσω του συνεργείου που έχει αυτή την δυνατότητα μέσω του εγκέφαλου των φώτων, (ίσως υπάρχει κάποιο τρυκάκι να γίνει και εκτός συνεργείου αλλά θέλει ψάξιμο). Οι υαλοκαθαριστήρες στην αυτόματη λειτουργία δουλεύουν άψογα, μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία τους ο ίδιος με τον διακόπτη που υπάρχει, (προσοχή όμως μην τους έχεις συνέχεια στο auto γιατί σκέψου να έχει πάγο το παρμπρίζ και να είναι κολλημένα τα μάκτρα με πάγο και εσύ να βάλεις μπροστά τον κινητήρα, η ζημιά είναι βέβαιη), υπάρχει η δυνατότητα με τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες στο auto, μόλις πιάσει μια βροχή να ανάβουν ταυτόχρονα, αλλά και αυτό απαιτεί ρύθμιση στο συνεργείο. Τέλος ο ηλεκτρονικός εσωτερικός αντιθαμβωτικός καθρέπτης κάνει καλή δουλειά και δεν τρέμει καθόλου.
-
Έκτωρα σε ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση! Καλό αυτό που μπορεί το συνεργείο να επεμβαίνει σε κάποιες ρυθμίσεις.
Παραγγέλθηκε λοιπόν σήμερα σε μαύρο στην έκδοση 4χ4 1.6D GLX! Ετοιμοπαράδοτο, λογικά σε ένα 10ήμερο θα το έχουμε
-
Καλοτάξιδο!
-
Καλοταξιδο το SUZUKI....σου απαντησε σ' ολα ο Εκτωρας απλα εχω 2 ενστασεις.1ο τα φωτα με δυσκολευουν αρκετα σε δρομο με στροφες γιατι εμενα μου φαινονται χαμηλα(πηγα να δω αν ρυθμιζουν και μου ειπαν οτι ρυθμιζουν μονα τους) και 2ο ολες τις ρυθμισεις ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να μπορουν να τις κανουν στην Ελλαδα.Απλα Εκτωρα δες σε παρακαλω οταν βαζεις οπισθεν και αφηνεις το συμπλεκτη μηπως ακουγεται καποιος θορυβος....εμενα μου ειπαν οτι συντονιζει το καπακι του κινητηρα αλλα επειδη βιαζομουνα δεν μπηκα στον κοπο να τους να το βγαλουμε και να το δοκιμασουμε.....
-
Το Suzuki είναι το τρίτο αυτοκίνητο που έχω με φώτα xenon. Tο πρώτο (Audi A4 - εταιρικό), είχε φώτα xenon αντίστοιχα του Suzuki, με αντίστοιχα καλό εύρος δεξιά και αριστερά και σχετικά μέτριο στην μεσαία σκάλα, αλλά ποτέ δεν ενοχλούσε τους απέναντι. Το δεύτερο (SEAT ALTEA) είχε ακόμα καλύτερα xenon τα οποία έστριβαν με την κίνηση του τιμονιού, φωτίζοντας τις στροφές, αλλά είχα παρατηρήσει από την αρχή ότι η δέσμη έφτανε αρκετά μακριά, με αποτέλεσμα να έχω συνεχείς ενοχλήσεις από τους απέναντι οδηγούς. Τα διόρθωσα τον πρώτο χρόνο στην αντιπροσωπεία αφού διαπίστωσαν και οι ίδιοι στο μηχάνημα που έχουν για τον έλεγχο των φώτων ότι η δέσμη ήταν πιο ψηλά από το νόμιμο όριο. Την δεύτερη φορά που τα διόρθωσα (σε ανεξάρτητο συνεργείο), ήταν από μ@κ@κι@ υπαλλήλου μεγάλης εταιρίας οδικής βοήθειας που πήγα το αυτοκίνητο για τεχνικό έλεγχο, και θεώρησε ότι μπορεί να τα διορθώσει με το κατσαβίδι ρυθμίζοντας τις βίδες του φαναριού, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ρυθμίζονται έτσι, έτσι μπλοκάρει ο μηχανισμός της αυτόματης ρύθμισης. Η ρύθμιση πρέπει να γίνει με το αυτοκίνητο εντελώς άδειο, (όπως το γέννησε ..…η μάνα του), για να μην έχει καθόλου βάρος, συνδέεις το αυτοκίνητο με τον υπολογιστή του συνεργείου που έχει το αντίστοιχο πρόγραμμα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δίνεις την αντίστοιχη εντολή ότι θα διορθώσεις τα φώτα, τα ρυθμίζεις με τις δύο αντίστοιχες βίδες για δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω και αφού στο κλασικό μηχάνημα που δείχνει την σωστή ρύθμιση των φώτων, θεωρείς ότι όλα είναι o.k. δίνεις την εντολή στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου να πάρει αυτή σαν αρχική ρύθμιση. Έτσι με το φόρτωμα του αυτοκινήτου ή με την κίνηση που κάνει πάνω κάτω το αυτοκίνητο, τα φώτα ανεβοκατεβαίνουν αυτόματα. Θεωρώ ότι και τα συνεργεία της Suzuki έχουν αυτή την δυνατότητα.
Όσον αφορά για κάποιο θόρυβο που κάνει στο ξεκίνημα με όπισθεν που αναφέρεις lemouz75, δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο. Μου φαίνεται πάντως παράξενο να είναι από το πλαστικό καπάκι του κινητήρα, γιατί το συγκεκριμένο έχει τόση μόνωση, που αποκλείεται να βγάλει θόρυβο όσο και να κουνιέται. Το αυτοκίνητο μας έχει κεντρικό άξονα μετάδοσης όποτε είναι δεδομένο ότι στην πορεία του χρόνου, κάποιους ήχους θα έχει. Θεωρώ πιο πιθανό ο ήχος να προέρχεται από κάποια χαλαρή βίδα είτε της βάσης που κρατάει τον κεντρικό άξονα, είτε της εξάτμισης, είτε των μεταλλικών προστατευτικών που έχει το αυτοκίνητο από κάτω. Επίσης σημεία που μπορεί να βγάλουν ανεξήγητο θόρυβο, όσο απίστευτο και αν είναι, είναι το μεταλλικό τύμπανο που υπάρχει από την μέσα πλευρά των δισκόφρενων, που μπορεί να έχει μπει ένα πετραδάκι και να βγάζει μεταλλικό ήχο, άλλα και τα προστατευτικά κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου όπου εάν μπει μια πέτρα, δύσκολα βγαίνει μόνη της και θα σε τρελάνει με τον εκνευριστικό θόρυβο που μπορεί να κάνει, μου έχουν τύχει και τα δυο στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα.
Όσοι δεν έχουν δει το αυτοκίνητο πως είναι από κάτω υπάρχει ένα video στο you tube αρκετά ενδιαφέρον : ://www.youtube.com/watch?v=Og7LITActcY
Είναι το βενζινοκίνητο αλλά είναι ίδια από κάτω. -
Γειά σας και από εμένα, είμαι κατοχος ενός scross allgrip diesel, λευκό αφού τα χρώματα ήταν πανάκριβα και άσχημα τα περισσότερα. Το έχω ...σχεδόν ερωτευτεί αλλά εχω και παράπονα:
- Σκληρό σασμαν ιδιως από 1η σε 2α
- Απαράδεκτα σκληρα αμορτισερ, αισθάνεσαι κάθε χαλίκι.
- Τριξιματα και στον ομαλο δρόμο απο ταμπλο
- Κακή συναρμογή του καπώ. Λες και έχει πάρει σασί, απορω πώς θα το πουλήσω όταν ερθει η ώρα.
- Μπελαλίδικο στην λειτουργια κλιματιστικό, λες και το σχεδιασε μωρό.
Να πω και τα καλά του! - Πολύ οικονομικο 5-5,5 λ/100χλμ σε μικτή διαδρομη
- Καλοτάξειδο και σβέλτο
- Ανετοι χωροι γενικα.
Σχόλια? Για πείτε...
α.
-
Καλοτάξιδος κι εσύ kibaris.
- 1η-2α ισχύει αλλά γενικά ευχάριστο.
- Δεν έχεις άδικο
- Δεν έχω συναντήσει τριξίματα
- Τι εννοείς?
- Εγώ πάλι το θεωρώ αρκετά απλό. Το έχω μόνιμα στους 21-22 με σβηστό το A/C και μόνο όταν θέλω να φύγω τα χνώτα πατάω FRONT και δυναμωνω σε 3η-4η σκάλα και μόλις καθαρίζω ξαναπατάω FRONT και επανέρχεται. Τώρα βέβαια αυτό για το χειμώνα μόλις πιάσει καλοκαίρι θα δούμε πως είναι η καλύτερη ρύθμιση (αν και εδώ στην Τσεχία δεν νομίζω να το χρειαστώ, τον Αύγουστο που θα ΄μαι διακοπές στην πατρίδα θα καταλάβω).
Συμφωνώ και επαυξάνω για τα καλά που παραθέτεις.
Να πω κι εγώ πως επίσης θεώρω οτι δεν μονώνται καλα οι αεροδυναμικού θόρυβοι σε υψηλές ταχύτητες. Μάλιστα το είχα παρατηρήσει πριν αναφερθεί εδώ και έλεγα ιδέα μου είναι, αλλά τώρα είμαι σίγουρος.
Το Σαβ/κο θα κάνω ένα ταξιδάκι γύρω στα 250χλμ (Μπρνό - Τσέσκυ Κρούμλοβ), μισό σε αυτοκινητόδρομο, μισό σε επαρχιακό . Θα ψάξω να βρώ καμιά διαδρομή που να ταιριάζει το SPORT mode. Όσες φορές το έχω δοκιμάσει μου αφήνει πολύ ωραία αίσθηση.
-
Καταρχήν έχω το 2κινητο
Εγώ πάντως ένα συμπέρασμα που βγάζω παρακολουθώντας αυτό το νήμα
είναι ότι το all grip σε σύγκριση με το απλό έχει περισσότερα θέματα με ... αστοχίες να το πω;
Ή ίσως είναι προβληματάκια για κάποια παρτίδα αυτοκινήτων.
Συμφωνώ και για τα χρώματα ότι δεν είχε πολλές επιλογές...από τα παραπάνω:
- Σκληρό σασμαν ιδιως από 1η σε 2α ίσως μόνο από 1η σε 2α και όχι πάτνα
- Απαράδεκτα σκληρα αμορτισερ, αισθάνεσαι κάθε χαλίκι. είχα το παλιο Qashkai οπότε τώρα μια χαρά μου φαίνεται. Έχω και τρία παιδάκια μέσα...
- Τριξιματα και στον ομαλο δρόμο μόνο τα μπροστινά παράθυρα αλλά τώρα είναι οκ! ταμπλό οχι μια χαρά!
- Κακή συναρμογή του καπώ. Λες και έχει πάρει σασί, απορω πώς θα το πουλήσω όταν ερθει η ώρα. κανένα πρόβλημα
- Μπελαλίδικο στην λειτουργια κλιματιστικό, λες και το σχεδιασε μωρό. υποκειμενικό αλλά προσωπικά κανένα πρόβλημα
Στα καλά του συμφωνώ σε όλα.
Βέβαια το ψάχνω για την κατανάλωση αφού έχει κολλήσει στο 5.5 (άλλαξα πρατήριο)
και σε δοκιμές που έκανα στα ίδια σημεία εκει που έβγαζε πχ 4.2 τώρα βγάζει 4.9!
Στα πρώτα 10.000 ήταν στα 5.0λ
Το βασικότερο πάντως είναι ότι αξίζει τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Θα μπορούσε και καλύτερο να είναι αλλά όχι με ίδια τιμή... -
1.Σκληρο σασμαν τωρα με τα κρυα απο 1η σε 2α.
2.Ναι η αναρτηση εχει θεμα αλλα το προβλημα ειναι το χαμηλο προφιλ των ελαστικων.
3.Τριξιματα ταμπλο μονο σε χαλια δρομο.
4.ΔΕΝ εχω δει κατι...
5.Κλιματισμος αψογος και ευκολος που να δεις του leon που ειχα...Καταναλωση 4χ4 5.2 με 5.5 και σε ταξιδι 4.9 ολα ομως κατω απο συνθηκες....
dolomites ξεχασα να σε ρωτησω τι σου αλλαξαν στα παραθυρα?
Αλλαξα την Πεμπτη το μπροστα Τζαμι....αριστη δουλεια κ εξυπηρετηση απο SUZUKI Παπαβραμιδη και εξυπηρετηση απο Εrgo ασφαλιστικη να λεμε και τα καλα.... -
Πριν 5 μέρες παρατήρησα ότι έτριζε λίγο η μία πίσω πόρτα στο άνοιξε κλείσε. Τις λάδωσα όλες και επιπλέον έριξα λίγο λάδι στους οδηγούς του παραθύρου του οδηγού γιατί είχε και στο δικό μου λίγο τρίξιμο. Αυτές τις πέντε μέρες δεν έτριξε καθόλου. Θα σας ενημερώσω για την πορεία του προβλήματος. Υπάρχει αρκετή γκρίνια για την άνεση από τα λάστιχα. Στα 1.500 km άλλαξα τα λάστιχα (205/50 -17 89 V) το 89 αναφέρεται στο φορτίο που αντέχουν και έβαλα χειμερινά (205/50-17 93 ΧL Η) το XL σημαίνει extra load δηλαδή πέρα από μεγαλύτερο φορτίο (93) που αντέχουν είναι και ενισχυμένα. Με τα χειμερινά ελαστικά η ζάντα γέμισε καλύτερα. Η πίεση που βάλαμε στο λάστιχα είναι σύμφωνα με την Suzuki η comfort. Με αυτά τα λάστιχα έχω κάνει 7.000 km. Η άποψη μου είναι ότι η Suzuki ήθελε κράτημα, άρα καλή η επιλογή του χαμηλού προφίλ και οικονομία καυσίμου, γι’ αυτό επέλεξε και το συγκεκριμένο ελαστικό. Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα τα λάστιχα αυτά είναι ‘’λίγα’’ . Με το που τοποθέτησα τα συγκεκριμένα χειμερινά ελαστικά δεν έχασα σε κράτημα, αλλά βελτιώθηκε κατακόρυφα η άνεση με τη οποία περνάει, λακκούβες, σαμαράκια, χωματόδρομο. Υπάρχει όμως κάποια επιβάρυνση στην κατανάλωση. Υπάρχουν και θερινά ελαστικά με αυτά τα χαρακτηριστικά.
-
Τι εννοεις στους οδηγούς του παραθύρου? γιατι οι οδηγοι ειναι μεσα εσωτερικα στην πορτα,μαλλον εννοεις τους οδηγους που ανεβαινει το παραθυρο εξωτερικα οπου εβαλα υγρο σιλικονης κ σε 1 εβδομαδα αρχισε παλι να τριζει.
-
Έκανα ότι και εσύ, έριξα λάδι στους οδηγούς, από την μέσα πλευρά (λάστιχο), που είναι επάνω στο πλαίσιο της πόρτας, δεν χρησιμοποιώ σπρέι σιλικόνης, όποτε επειδή το λάδι είναι λεπτόρρευστο λογικά κατεβαίνει και στους οδηγούς που είναι μέσα στην πόρτα. Επίσης έριξα λάδι περιμετρικά στα λάστιχα ανάμεσα στην λαμαρίνα και το λάστιχο του παράθυρου. Το τρίξιμο που μου παρουσίαζε ήταν ελάχιστο και δεν έχω εντοπίσει εάν οφείλετε στο κρύσταλλο και το λάστιχο του πλαισίου ή στο λάστιχο και την λαμαρίνα της πόρτας. Βασικά έτριζε όταν το παράθυρο ήταν τελείως κλειστό και όχι μισάνοικτο. Αυτές τις μέρες δεν τρίζει, αλλά επειδή έβαλα παντού λάδι δεν μπορώ να διαπιστώσω σε ποιον από τους δυο λόγους που προανέφερα οφείλετε. Θα δω πόσο θα αντέξει και θα σε ενημερώσω.
-
Eτσι ακριβως εκανα και εγω φιλε μου με σιλικονη αλλα τιποτα.... εμενα τριζει επανω δεξια στην γωνια οταν ειναι κλειστο και πηγαινω με ταχυτητα 120κμ κουφο ετσι? θα δοκιμασω και λαδακι w40 και θα δω βεβαια τριζει και αν ειναι λιγο ανοιχτο ας ειναι τετοια τα προβληματα μας....
SUZUKI SX4 SCROSS