-
Καλημέρα ...
Μέση κατανάλωση !!
-
Τόση έχω εγώ όταν βάζω βενζίνη στον Θέρμης-Πανοράματος, μηδενίζω την κατανάλωση και το αφήνω στην κατηφόρα χωρίς ταχύτητα να τσουλίσει
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Τόση έχω εγώ όταν βάζω βενζίνη στον Θέρμης-Πανοράματος, μηδενίζω την κατανάλωση και το αφήνω στην κατηφόρα χωρίς ταχύτητα να τσουλίσειΚακώς. Πρώτον και κύριον δεν ελέγχεις σωστά το αυτοκίνητο έτσι και δεύτερον καις περισσότερο στο ρελαντί παρά με ταχύτητα μέσα στο κιβώτιο χωρίς γκάζι (μηδενική κατανάλωση στην τελευταία περίπτωση).
-
...
-
Χαιρετώ το φόρουμ.
152.000 km. Έκδοση ντίζελ του 2014 allgrip. Άναψε προχτές το λαμπάκι του κινητήρα -πρώτη φορά- με ψιλοάδειο ντεπόζιτο και το αυτοκίνητο δεν τράβαγε.
Μίλησα με έναν γνωστό στα Suzuki. Ήταν Σάββατο βλέπεις και θα έλειπα για σ κ. Μου πε μπήκε σε safe mode και παράξενο που το έπαθα πρώτη φορά μετά από τόσα km.
Έβαλα καύσιμο, έχωσα καθαριστικό, οδήγησα 25 - 30 λεπτά (απόδοση επανήλθε μετά το γέμισμα) με >75 km/h περιπου στις 1900-2000 στροφές. Σταμάτησα, έσβησα-ξανάναψα. Problem solved.
Δευτέρα σέρβις που έπρεπε ναχε γίνει στα 150... ουπς.
-
Συγχαρητήρια. Επιβεβαιώνεις πως είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο για πολλά... χλμ! Από εκεί και μετά μια ταπεινή συμβουλή. Μισοάδειο το ντίζελ ποτέ μην το αφήνεις.
-
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την συμβουλή. Να προσθέσω και για τους υπόλοιπους κατόχους ότι το καθαριστικό όντως χρειάζεται προληπτικά που και που. Νόμιζα λανθασμένα πως επειδή κινούμαι σε υψηλές γενικά ταχύτητες(εκτός πόλης κυριως) και καίω γρήγορα ο,τι βάζω (πάντα 'ενισχυμένο') πως δεν θα χρειαστεί.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Συγχαρητήρια. Επιβεβαιώνεις πως είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο για πολλά... χλμ! Από εκεί και μετά μια ταπεινή συμβουλή. Μισοάδειο το ντίζελ ποτέ μην το αφήνεις.Αυτό. Πάντα γεμίζουμε
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντάξει δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, η In-tank αντλία σχεδόν πάντα είναι μέσα σε 'φωλιά'/λακούβα, ώστε να ψύχεται και να μπορεί να τραβήξει και το τελευταίο λίτρο καυσίμου, οπότε πρέπει να αφήσουμε σχεδόν άδειο το ντεπόζιτο και μάλιστα επανειλημμένες φορές, για να τη ζορίσουμε τόσο ώστε να πάθει ζημιά. Γενικά πάντως, καλό είναι να μην το αφήνουμε σε λαμπάκι (ρεζέρβα) συχνά, ούτε να οδηγούμε σε μεγάλες κλίσεις όταν είμαστε σε λαμπάκι (γιατί αδειάζει η 'φωλιά').
-
Για αυτό άσσε είναι καλύτερα το όχημα να είναι μισογέματο παρά μισοάδειο.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την συμβουλή. Να προσθέσω και για τους υπόλοιπους κατόχους ότι το καθαριστικό όντως χρειάζεται προληπτικά που και που. Νόμιζα λανθασμένα πως επειδή κινούμαι σε υψηλές γενικά ταχύτητες(εκτός πόλης κυριως) και καίω γρήγορα ο,τι βάζω (πάντα 'ενισχυμένο') πως δεν θα χρειαστεί.Για πες μας τι καθαριστικό εριξες και το βοηθησε και αν αλλαξες ιμαντες και αν ναι κοστος. Οπως λεει και ο Σπύρος ποτε αδειο και λαμπακι...
Νίκος....
-
Σήμερα κατέβηκα Ξυλόκαστρο και αφού φουλαρα μηδένισα τον μετρητή.Με ταχύτητα 125 χλμ/ώρα κατανάλωση 6,4 και με ταχύτητα 115 χλμ/ώρα κατανάλωση 6,2 .Έχω φωτογραφίες αλλά δεν ξέρω πως να ανεβάσω.Συνολικη απόσταση πού διένυσα 125 χλμ από την είσοδο της Αττικής οδού στο Ν.Ηρακλειο.
-
Νίκο,
Bio treat diesel λέγεται. Είναι με δοσομετρητή και λέει από πίσω πόσο πρέπει να βάζεις ανάλογα την ποσότητα καυσίμου και αν το βάζεις προληπτικά ή για 'θεραπεία' ...Για ιμάντες θα επανέλθω
Ιγνάτιε tinypic.com -
Παιδιά σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για τις απαντήσεις σας. Τελικά παρήγγειλα το 1.6D 2WD σε κόκκινο. Να αυξανόμαστε...
-
Ρητορική η ερώτηση....
Τα bull bars είναι παράνομα στην Ελλάδα, εε;https://www.facebook.com/media/set/?set ... 65d1f77ce3
...
...
Υ.Γ. Έχω χορτάσει από political correctness, οπότε σχόλια από μέλη με nicknames δανεισμένα από ροτβάιλερ φύλακες πύλης εργοστασίου περιττεύουν... έχω δικαίωμα να ονειρεύομαι... -
Αυτού του είδους τα μικρά νομίζω βγάζουν άδεια αν ο κατασκευαστής έχει ακολουθήσει τις διαδικασίες και προδιαγραφές της ΕΕ. Θα σου πει για σιγουριά ο εγκαταστάτης. Το συγκεκριμένο πάντως δεν βλέπω που βοηθάει πρακτικά.
-
Μήπως αυτό βοηθάει;
REGULATION (EC) No 78/2009 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL
of 14 January 2009
on the type-approval of motor vehicles with regard to the protection of pedestrians and other
vulnerable road users, amending Directive 2007/46/EC and repealing Directives 2003/102/EC
and 2005/66/EChttp://www.misutonida.com/allegati/regulation-(ec)-n-78-2009.pdf
-
Θα πρέπει να ξέρουμε αν το συγκεκριμένο τηρεί αυτό το standard. Για να πωλείται πάντως στην Ιταλία, κατά πάσα πιθανότητα είναι νόμιμο σε όλην την Ε.Ε.
-
'This Suzuki SX4 S-Cross 2017's front protection is characterized by a stainless steel bar which can be positioned, like a bull bar, on the front bumper. This bull bar, or Medium Bar, has a 63 mm diameter and it is approved according to the EC directives.'
http://www.misutonida.com/sx4-s-cross/accessories/ec-approved-medium-bar-inox-3877.html
Το θέμα είναι το 'κοινοτικό δίκαιο' υπερτερεί της εθνικής νομοθεσίας;
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση η Ε.Ε. να σου δίνει το 'ΟΚ' αλλά ο ελληνικός ΚΟΚ να λέει....ΝΟ ΝΟ ΝΟ? -
Ναι υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό που λες, αλλά είναι σπάνιο. Μια ερώτηση με ένα e-mail στην κατασκευάστρια εταιρεία (την ιταλική που φτιάχνει το bull bar) πάντως μάλλον θα λύσει το θέμα.
SUZUKI SX4 SCROSS