-
Επίσης δεν μου άρεσε που για να αλλάξω τις ενδείξεις στον υπολογιστή ταξιδιου έπρεπε να πατήσω ένα κουμπί μέσα στο ταμπλό και όχι από το τιμόνι.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Το αμάξι θα το πάρω γιατί μου άρεσε πολύ και νομίζω είναι value for money. Αν ήταν μεγαλύτερη η διαφορά τιμής με το 1.4 θα πήγαινα άφοβα για τον τρικίλυνδρο 1.0.
Καταρχήν χαίρομαι που σου άρεσε.Πιστευω εάν έκανες test drive τον 1,4 θα εντυπωσιαζόσουν και δεν θα κοιταζες τον 1000αρη εκτός και εάν έπαιζε κάποιος σοβαρός οικονομικός λόγος.Με το καλό. Τι κατανάλωση είχες?
Βασικά λόγω της μικρής διαφοράς στην τιμή είχα είδη αποφασίσει το 1.4 απλά δεν υπήρχε για test drive στην Πάτρα. Για το λόγο αυτό συν του ότι το αυτοκίνητο ήταν εντελώς καινούριο δεν πολυ ασχολήθηκα με την κατανάλωση.
-
Επίσης για τους έχοντες το αυτοκίνητο. Η αντιπροσωπεία μπορεί να κάνει ή κάποια μικρή έκπτωση σε χρήματα ή εξοπλισμό. Τι προτείνετε σε εξοπλισμό? Η έκδοση που θα το πάρω είναι η GL+ fwd (αν και θα ήθελα το all grip αλλά ανεβαίνω εκτός budjet και οι φορές που μπορεί να πάω εκτός δρόμου είναι 2-3 το χρόνο)
-
Τα δώρα για τις αντιπροσωπίες δεν στοιχίζουν τίποτα. Έναν πχ συναγερμό που εσύ θα τον αγόραζες 100 ευρώ η αντιπροσωπία τους παίρνει χονδρικής και σε μεγάλες ποσότητες και μπορεί να της στοιχίζει
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
...Όταν έχεις διαλέξει AUTO και λόγω ολισθηρότητας 'ξεκολλήσει' το πίσω μέρος, δίνεται αυτόματα ροπή στον πίσω άξονα και σε επαναφέρει...
που σημαίνει ένα και μόνο πράγμα..Εδώ κάπου μπερδεύτηκες. Ακριβώς το αντίστροφο ισχύει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδώ κάπου μπερδεύτηκες. Ακριβώς το αντίστροφο ισχύει.
Δες το βίντεο από 2':35' και πέρα
Υ.Γ. Οκ, κατάλαβα τι εννοείς...
Δεν ξεκολλάει το πίσω αλλά ολισθαίνει το μπρος.... ΟΚ το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο.
Το ότι η πίσω κίνηση σε 'επαναφέρει' -
Ξαναδές εσύ το βίντεο. Λέει ότι στέλνει το optimal percentage (δεν θυμάμαι ακριβώς την φρασεολογία, αλλά αυτό είναι το νόημα) στους πίσω τροχούς. Κόβει δηλαδή ισχύ, δεν δίνει παραπάνω. Αυτό γίνεται εμφανές και όταν λέει μετά ότι δίνει περισσότερη ισχύ πίσω για επιπλέον roatation (δηλαδή για να περιστραφεί περισσότερο το όχημα γύρω από τον άξονά του). Αλλά δεν χρειάζεται να δεις κανένα βίντεο, απλά να ξέρεις τα βασικά των δυναμικών χαρακτηριστικών ενός οχήματος. Όταν υπάρχει υπέρστροφη (ανοίγει την τροχιά της η ουρά) θέλεις λιγότερη ισχύ πίσω, όχι περισσότερη και αυτό κάνουν όλα τα συστήματα τετρακίνησης με μεταβαλλόμενα ποσοστά κατανομής της ροπής.
-
Έγραψα Υ.Γ... δεν με πρόλαβες
Επίσης το να λες ότι 'κόβει' ισχύ, νομίζω δεν είναι δόκιμο...
Το σύστημα που κόβει ισχύ όταν υπάρχει ολίσθηση, λέγεται ESP.Όταν ένα τετρακίνητο δίνει ισχύ πίσω, εννοείται ότι πρέπει να την πάρει από το σύνολο ισχύος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να το αφαιρεί από μπροστά.
Συμφωνώ για τα σχετικά περί υπερ/υποστροφής -
Η μεταφοράς της ισχύος πίσω μειώνει την υποστροφή (όταν ξεκολλάει το μπροστινό και φεύγει εφαπτομενικά της καμπής). Δηλαδή το ανάποδο από αυτό που έγραψες.
-
Τα δώρα για τις αντιπροσωπίες δεν στοιχίζουν τίποτα. Έναν πχ συναγερμό που εσύ θα τον αγόραζες 100 ευρώ η αντιπροσωπία τους παίρνει χονδρικής και σε μεγάλες ποσότητες και μπορεί να της στοιχίζει Καλύτερα αν μπορείς να πετύχεις έκπτωση.Αλλά αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι άλλο.
Βλέπω πολλούς, όπως και εσένα, να λένε 'ναι μεν 4κίνηση, αλλά σπάνια βγαίνω off road'.
Νομίζω ότι είναι εντελώς λάθος λογική έτσι όπως το σκέφτεστε, όταν μιλάμε για αμάξια, που όπως και στο S-Cross, η τετρακίνηση είναι 'έξυπνη'.Και off-road να βγεις, ίσως το 2WD να είναι υπέραρκετό.
Για μένα όμως, αυτό που με έκανε να διαλέξω το AllGrip είναι η εφαρμογή της πίσω κίνησης, στο Auto Mode και το Snow Mode.
Για όσους έχουν δει και το σχετικό βιντεάκι......Όταν έχεις διαλέξει AUTO και λόγω ολισθηρότητας 'ξεκολλήσει' το πίσω μέρος, δίνεται αυτόματα ροπή στον πίσω άξονα και σε επαναφέρει...
που σημαίνει ένα και μόνο πράγμα..
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Επίσης, βγαίνεις δεν βγαίνεις εκτός δρόμου, άμα χιονίσει, θα χιονίσει και μέσα στην πόλη.Οπότε μην βλέπετε το allGrip σαν επιλογή 'ψυχαγωγίας' για όταν την Πρωτομαγιά πάρετε τα βουνά ή για όταν κολλήσετε στην άμμο της παραλίας... δείτε το σαν option ενεργητικής ασφάλειας
Καταλαβαίνω μεν το σκεπτικό σου περί ασφάλειας αλλά μένω Πάτρα και για να στρώσει εδώ χιόνι θα πρέπει να γυρίσει ο πλανήτης ανάποδα . Στην άσφαλτο και σε ομαλό χώμα νομίζω το esp κάνει μια χαρά τη δουλειά του και σου παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια (πάντα για τη δική μου χρήση). Όσων αφορά τις 2-3 αυτές φορές το χρόνο max που θα χρειαστεί να πάω σε μέρη που δεν μπορώ να πάω με το 2x4 θα νοικιάσω ένα 4χ4 (όπως κάνω και τώρα) με πολύ λίγα χρήματα και θα είναι και έξοδα για την επιχείρηση (+2000 τσέπη στην αγορά). Εννοείται αν το απαιτούσε η εργασία μου και είχα την οικονομική δυνατότητα θα το έπαιρνα με allgrip αλλά η [ζυγαριά λεφτά - ανάγκη - κατανάλωση (μικρή αλλά υπαρκτή διαφορά)] με [επιθυμία -extra ασφάλεια σε σπάνια περίπτωση] γέρνει και πολύ μάλιστα (όχι ότι δεν μπήκα στον πειρασμό) την πλάστιγγα υπέρ του 2x4
-
Σε καταλαβαίνω...
Απλά δεν καταλαβαίνω γενικά, γιατί ο κόσμος αγοράζει ψηλά αμάξια, χωρίς τετρακίνηση.
Και αυτό το ποσοστό στην Ελλάδα είναι πάνω από 80% στην συγκεκριμένη κατηγορία, αν θυμάμαι καλά...
Αν θες χώρους, πάρε station wagon. Έτσι κι αλλιώς ένα crossover παίζει να έχει και λιγότερους αποθηκευτικούς χώρους από ένα sedan.
Γιατί να πάρεις το ψηλό, αν δεν πρόκειται να χρειαστείς/χρησιμοποιήσεις το ύψος του.......Φιλοσοφικό το ερώτημα, δεν χρειάζεται να πεταχτείτε να με 'βάλετε στην θέση μου'
-
Εύλογο το ερώτημα. Στην περίπτωσή μου ήταν και το αρχικό ερώτημα. Τι χρειάζομαι? Μ' αρέσουν και τα station και να σου πω ειδικά το clio sport tourer σε κόκκινο πολύ μου αρέσει και είναι και αρκετά φθηνότερο (αλλά renault...). Αλλά αρκετές φορές το χρόνο λόγω δουλειάς, από άνοιξη έως φθινόπωρο, πηγαίνω σε ορεινά χωριά σε χωματόδρομους ή τσιμεντρόδρομους της κακιάς ώρας και τους θέλω αυτούς τους πόντους στο ύψος. Ζω και χωρίς, όπως μέχρι σήμερα, αλλά δεν είναι τόση μεγάλη η οικονομική διαφορά και η οικογένεια μικρή για να ψάξω για τεράστιους χώρους ενός station. Πάντως και εμένα με παραξενεύει το πολύ crossover στην Ελλάδα. Αν και εμένα με παραξενεύει πιο πολύ η αγορά crossover - suv 4χ4 παρά η 2χ4.
-
Ο χρήστης DIMITRIS P έγραψε:
Πάντως και εμένα με παραξενεύει το πολύ crossover στην Ελλάδα. Αν και εμένα με παραξενεύει πιο πολύ η αγορά crossover - suv 4χ4 παρά η 2χ4.Με τους κωλόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα, τα SUV/Crossovers είναι η λογική επιλογή για έναν οικογενειάρχη, ειδικά εάν είναι και λίγο εκδρομικός. Η 4κίνηση δεν είναι πάντα απαραίτητη (αλλά πάντα καλοδεχούμενη), όμως το αυξημένο ύψος, η μεγαλύτερη (θεωρητικά τουλάχιστον) αντοχή της ανάρτησης και τα ελαστικά υψηλότερου προφίλ εξυπηρετούν τα μέγιστα σε κακοτράχαλους δρόμους, λακκούβες, χωματόδρομους και νεροφαγώματα.
-
Θα συμφωνήσω και εγώ, γιατί εμείς εδώ στα Χάνια χρειάζεται ένα τέτοιο αμάξι. Αλλιώς αγοράζεις αγροτικό 4χ4.
-
Για μένα όμως, αυτό που με έκανε να διαλέξω το AllGrip είναι η εφαρμογή της πίσω κίνησης, στο Auto Mode και το Snow Mode.
...Όταν έχεις διαλέξει AUTO και λόγω ολισθηρότητας 'ξεκολλήσει' το πίσω μέρος, δίνεται αυτόματα ροπή στον πίσω άξονα και σε επαναφέρει...
που σημαίνει ένα και μόνο πράγμα..
ΑΣΦΑΛΕΙΑΟπότε μην βλέπετε το allGrip σαν επιλογή 'ψυχαγωγίας' για όταν την Πρωτομαγιά πάρετε τα βουνά ή για όταν κολλήσετε στην άμμο της παραλίας... δείτε το σαν option ενεργητικής ασφάλειας
+1
-
Ο χρήστης DIMITRIS P έγραψε:
Αν και εμένα με παραξενεύει πιο πολύ η αγορά crossover - suv 4χ4 παρά η 2χ4.Διόρθωσέ με αν κατάλαβα λάθος, αλλά σε παραξενεύει η αγορά 4χ4 SUV? Δηλαδή σε παραξενεύει η αγορά ενός soft roader για τον σκοπό που δημιουργήθηκε η κατηγορία;
-
Γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει η αγορά τις ρεζέρβας για το S-Cross 1.4 ?
Γιατί από όσο ξέρω το αυτοκίνητο δεν έχει ρεζέρβα αλλά κιτ.
Επίσης πόσο κοστίζουν τα service ? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν και εμένα με παραξενεύει πιο πολύ η αγορά crossover - suv 4χ4 παρά η 2χ4.
Διόρθωσέ με αν κατάλαβα λάθος, αλλά σε παραξενεύει η αγορά 4χ4 SUV? Δηλαδή σε παραξενεύει η αγορά ενός soft roader για τον σκοπό που δημιουργήθηκε η κατηγορία;
Με παραξενεύει που πολλοί αγοράζουν suv 4x4 ενώ δεν πατάνε χώμα ούτε μια φορά το χρόνο. Γι αυτούς που το χρησιμοποιούν έστω κάποιες φορές το χρόνο εννοείται και το βλέπω πιο λογικό . Και παίζει και το οικονομικό πάντα γιατί αν είχα την οικονομική δυνατότητα και για τις 2-3 φορές μπορεί να το έπαιρνα 4χ4.
-
Με παραξενεύει έτσι, δεν διαφωνώ, αν κάποιος έχει τα λεφτά τα κάνει ότι θέλει. Αν νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια με το 4Χ4 καλά κάνει και παίρνει φυσικά 4χ4
-
Εγώ θα σας πω πότε αποφάσισα να πάρω 4χ4... Στις 13 Ιανουαρίου 2017... Ήταν η μέρα που χιόνισε ενώ ήμουν στην δουλειά. Και όταν σηκώθηκα να γυρίσω σπίτι, για μια διαδρομή 12 λεπτών, έκανα 1,5 ώρα. Σε αυτή την 1,5 ώρα, προσπάθησα να ανέβω 3 ανηφόρες και στις 3 το αμάξι άρχισε να γλιστράει πίσω και πλαγίως, και άλλες τόσες φορές φοβήθηκα ότι δε θα φτάσω σώος στο σπίτι μου. Για την καθημερινή αυτή διαδρομή των 7.5 χλμ.
Αποφάσισα ότι δεν θα ξανανιώσω έτσι ανήμπορος, άμα περνάει από το χέρι μου.
SUZUKI SX4 SCROSS