-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Να ρωτήσω,,επειδή θα παραλάβω το αυτοκίνητο από την Αθήνα και θα το φέρω εγώ στην Θεσσαλονίκη,ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά στον δρόμο ,όσον αφορά το στρώσιμο ?
Σκέψου το πρώτο ραντεβού με μια γυναίκα που σε ενδιαφέρει: ευγενικός μαζί της, συμφωνείς μαζί της σε ότι λέει, προσπαθείς να καταλάβεις τον τρόπο που σκέπτεται, τις δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό, δεν την πιέζεις και προς θεού μην προσπαθήσεις από το πρώτο ραντεβού να την ρήξεις στο κρεβάτι…….θα ζήσεις μαζί της κάποια χρόνια
Οπότε να υποθέσω,αλλαγή στις ταχύτητες σχετικά γρήγορα,maximun 80χλμ,,,κάτι άλλο ?
-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
Οπότε να υποθέσω,αλλαγή στις ταχύτητες σχετικά γρήγορα,maximun 80χλμ,,,κάτι άλλο ?Εάν είναι βενζίνη, αλλαγή ταχύτητας στις 3.500 σ.α.λ (με κανένα ανέβασμα στις 4.500 σαλ μετά τα πρώτα 300 χλμ, αλλά όχι στην 1η ταχύτητα) - για diesel 1.000 σαλ κάτω. Ταχύτητα καλό είναι να είσαι μέχρι τα 120 χ.α.ω, αλλά όχι σταθερά, δηλαδή να πηγαίνει για λίγο με 100, μετά 110, μετά 90, μετά 120 (ή και 130 για λίγο).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εχω εκτός, στο auto πάντα, μέχρι 130 καταναλωση 6,7 -6,8 με συντηρητική οδήγηση και μεσα 7.
Πάντως η διαφορά 0,3 λτ/100χλμ για εκτός και εντός πόλης δεν μπορεί να είναι σωστή...είναι ελάχιστη. Στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων η κατανάλωση εντός πόλης (μιλάμε για πόλη με κίνηση, όχι για Α.Ο) είναι τουλάχιστον +30%. Ακόμα και οι επίσημες τιμές της Suzuki δίνουν +27%.
η suxuki δινει
Εντος :6.6
Εκτος:5.2
Μικτος :5.6
Εγω οταν λεω βλεπω εννοω αυτο που μου δείχνει σαν κατανσλωση ο υπολογιστης,που και συτος βγαζει μεσο ορο.Απλα οταν εχω κανει 350χλμ εθνικη (Πηγα Στουπα) θεωρω οτι εχει βγάλει εναν καλο μεσο ορο για εθνική.Και οταν κανω 300 χλμ μεσα θεωρώ παλι οτι εχει καταγράψει εναν καλο μεσο ορο για την πολη.Παντως αυτα που λεω δεν απεχουν απο αυτα που δηλώνει η suzuki και πολυ.Το εκτός απέχει γιατί εκει το παω μεχρι 140 που η suzuki κάνει τις μετρήσεις της μεχρι 120 .Πιστευω το 6.8 θα ηταν λιγότερο . -
Οπότε να υποθέσω,αλλαγή στις ταχύτητες σχετικά γρήγορα,maximun 80χλμ,,,κάτι άλλο ?
Εάν είναι βενζίνη, αλλαγή ταχύτητας στις 3.500 σ.α.λ (με κανένα ανέβασμα στις 4.500 σαλ μετά τα πρώτα 300 χλμ, αλλά όχι στην 1η ταχύτητα) - για diesel 1.000 σαλ κάτω. Ταχύτητα καλό είναι να είσαι μέχρι τα 120 χ.α.ω, αλλά όχι σταθερά, δηλαδή να πηγαίνει για λίγο με 100, μετά 110, μετά 90, μετά 120 (ή και 130 για λίγο).
Βενζίνη είναι,και μετά από από τα 300 χλμ ?
-
Εάν είναι βενζίνη, αλλαγή ταχύτητας στις 3.500 σ.α.λ (με κανένα ανέβασμα στις 4.500 σαλ μετά τα πρώτα 300 χλμ, αλλά όχι στην 1η ταχύτητα) - για diesel 1.000 σαλ κάτω. Ταχύτητα καλό είναι να είσαι μέχρι τα 120 χ.α.ω, αλλά όχι σταθερά, δηλαδή να πηγαίνει για λίγο με 100, μετά 110, μετά 90, μετά 120 (ή και 130 για λίγο).
Γιατί όπως είπα ότι θα το φέρω από Αθήνα οπότε κατά την διαδρομή μετά τα 300 χλμ ?
-
john333, ο Fanis σου λέει πως μετά από 300 χλμ. μπορείς να ανεβάσεις κάποιες στιγμές 4500σ.α.λ. π.χ. ένα προσπέρασμα,αλλά το ροντάρισμα λογικά κρατάει μέχρι τα ~1500km,( δηλ. όπως το περιγράφουν και τα περισσότερα παιδιά,όχι πολύ υψηλές στροφές και για πολλή ώρα,ανεβοκατέβασμα ταχυτήτων,όχι ζόρι στην 1η,ταχύτητα μέχρι 130-140 χλμ. -το scross βενζίνη με 140 είναι περίπου στις 3000-3500 σ.α.λ. με 6η-).
-
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Εγω οταν λεω βλεπω εννοω αυτο που μου δείχνει σαν κατανσλωση ο υπολογιστης,που και συτος βγαζει μεσο ορο.Απλα οταν εχω κανει 350χλμ εθνικη (Πηγα Στουπα) θεωρω οτι εχει βγάλει εναν καλο μεσο ορο για εθνική.Και οταν κανω 300 χλμ μεσα θεωρώ παλι οτι εχει καταγράψει εναν καλο μεσο ορο για την πολη.Μηδενίζεις τον μετρητή όταν κινείσαι μέσα στην πόλη ή όχι? Γιατί εάν δεν μηδενίζεις, απλά σου ανεβάζει τον Μ.Ο. η κίνηση στην πόλη αλλά ΔΕΝ σου δείχνει κατανάλωση πόλης.
Ό,τι γράφω παραπάνω, απλά μετά τα 300χλμ μπορείς να ανεβάζεις για 1-2'' τις στροφές. αναλυτικές οδηγίες, ό,τι γράφει το manual, αυτά που λεώ είναι γενικές οδηγίες. Στρώσιμο για 1.500-2.000χλμ.
-
Εγω οταν λεω βλεπω εννοω αυτο που μου δείχνει σαν κατανσλωση ο υπολογιστης,που και συτος βγαζει μεσο ορο.Απλα οταν εχω κανει 350χλμ εθνικη (Πηγα Στουπα) θεωρω οτι εχει βγάλει εναν καλο μεσο ορο για εθνική.Και οταν κανω 300 χλμ μεσα θεωρώ παλι οτι εχει καταγράψει εναν καλο μεσο ορο για την πολη.
Μηδενίζεις τον μετρητή όταν κινείσαι μέσα στην πόλη ή όχι? Γιατί εάν δεν μηδενίζεις, απλά σου ανεβάζει τον Μ.Ο. η κίνηση στην πόλη αλλά ΔΕΝ σου δείχνει κατανάλωση πόλης.
Ό,τι γράφω παραπάνω, απλά μετά τα 300χλμ μπορείς να ανεβάζεις για 1-2'' τις στροφές. αναλυτικές οδηγίες, ό,τι γράφει το manual, αυτά που λεώ είναι γενικές οδηγίες. Στρώσιμο για 1.500-2.000χλμ.
Αυτό με τον μετρητή προσπαθώ να εξηγήσω. Δοκιμάστε έτσι και τότε πείτε καταναλώσεις.
-
Μια φορά το έχω μηδενίσει αλλά 9 δεν είδα Θα το ξανακάνω και θα ενημερώσω.Παντως εάν ήταν έτσι τότε το 6.8 με το 9-9.5 θα έδινε άλλο μ.ο όχι 7!
-
Απο το άρθρο του drive.gr οταν εκαναν test drive το 1,4 boosterjet all grip.Το παραθετω ακριβώς.
'Το καλύτερο όμως είναι ότι τις επιδόσεις δεν τις πληρώνεις στο πρατήριο. Η μέση κατανάλωση των 7,6 lt/100km που μετρήσαμε είναι από τις χαμηλότερες της κατηγορίας. '
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Μια φορά το έχω μηδενίσει αλλά 9 δεν είδα Θα το ξανακάνω και θα ενημερώσω.Παντως εάν ήταν έτσι τότε το 6.8 με το 9-9.5 θα έδινε άλλο μ.ο όχι 7!Πρέπει να μηδενίσεις και να μετρήσει ΜΟΝΟ μέσα στην πόλη. Ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Εμένα π.χ. που το 80% είναι στην πόλη, ο Μ.Ο μου είναι πιο κοντά στην κατανάλωση της πόλης από της Εθνικής.
Απο το άρθρο του drive.gr οταν εκαναν test drive το 1,4 boosterjet all grip.Το παραθετω ακριβώς.
'Το καλύτερο όμως είναι ότι τις επιδόσεις δεν τις πληρώνεις στο πρατήριο. Η μέση κατανάλωση των 7,6 lt/100km που μετρήσαμε είναι από τις χαμηλότερες της κατηγορίας. '
Συμφωνούμε. ΜΕΣΗ κατανάλωση, άρα στην πόλη έχει σίγουρα παραπάνω από 7.6. Δεν λέω ότι χτυπάει 10αριά, αλλά αποκλείεται να είναι κάτω από 7.
-
Γνωρίζει κανένας γιατί η Suzuki δεν διαφημίζει το S-Cross αλλά συνεχίζει να προωθεί το Vitara ?
-
Γνωρίζει κανένας γιατί η Suzuki δεν διαφημίζει το S-Cross αλλά συνεχίζει να προωθεί το Vitara ?Μόνο ο Σφακιανάκης το γνωρίζει αυτό (μαζί με τους: marketing manager, sales manager). Εμείς, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Οι δικές μου είναι οι εξής (μπορεί να ισχύουν όλες μαζί, κάποιες, μόνο μία ή καμία!):
- Το Vitara έχει πολύ πιο εμπορικό όνομα και πουλάει περισσότερο.
- Έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το Vitara.
- Ήδη η ζήτηση για το S-Cross είναι τόση ώστε να υπάρχει αναμονή 3-4 μηνών και δεν θέλουν να αυξηθεί περισσότερο.
- Έχουν κάνει συμφωνία με την Suzuki Ευρώπης για να εισάγουν περισσότερα Vitara από S Cross (με βάση τις προϋπολογισθείσες πωλήσεις) και έτσι προωθούν αυτό.
-
Σωστά.Ολα μσζί η και τίποτα.
-
Στο S-Cross 1,4 πόσο είναι τα τέλη κυκλοφορίας ?
-
Στο S-Cross 1,4 πόσο είναι τα τέλη κυκλοφορίας ?152 ευρώ
-
Παρατήρησα κάτι, πολλές φορές και πλέον είμαι σίγουρος.
Σε καταστάσεις όπου το γκάζι είναι σταθερό, πχ μέσα στην πόλη, σε δρόμο που είναι ελαφρά ανηφορικός, όταν πηγαίνω με το στροφόμετρο να δείχνει γύρω στις 1.800 σ.α.λ. σταθερά νιώθω πολλές φορές από τον κινητήρα, κάτι που μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως ελαφρύ 'λόξυγγα'. Σαν να είμαι στο μεταίχμιο της επενέργειας του turbo και διψά για λίγο γκαζάκι ακόμα και επειδή δεν του το δίνω, κομπιάζει στιγμιαία. Δεν είναι κάτι δραματικό και νομίζω μόνο κάποιος που έχει εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο μπορεί να το αντιληφθεί.
Μιλάω για το 1.400 K14C.Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος ή απλά θα πρέπει να αλλάξω βενζινάδικο;
-
Βγήκε νέα έκδοση του firmware για το Infotainment είναι η έκδοση 1840 που υποστηρίζει και android auto !! την έχει βάλει κανείς ?
-
Αλήθεια η Suzuki,στους χάρτες ποια εταιρεία δουλεύει ?
SUZUKI SX4 SCROSS