-
Test drive day ήταν η σημερινή!
Πρώτα στο cross country 1.6 Diesel.Όμορφο μέσα και έξω με τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο κινητήρας ικανοποιητικός, περίπου όπως τον περίμενα αλλά με μια αντίφαση:στο ανοιχτό κομμάτι η ένδειξη έδειχνε κατανάλωση κοντά στα 4 με 5 λίτρα και μέσα στην πόλη με το σταμάτα-ξεκίνα, δεν έπεσε από 6,5 κ έφτασε μέχρι 8+,αν οι ενδείξεις είναι αξιόπιστες.Αυτό το τελευταίο με προβλημάτισε λίγο διότι δεν έκανα'ταρζανιές'.
Κατά τα άλλα, έχει φρενα που εμπνέουν εμπιστοσύνη, καλη ηχομόνωση, καλά κρατηματα και γκάζι επαρκές αλλά ο πετρελαιοκινητήρας χρειάζεται εξοικείωση ώστε να αποδώσει καλύτερα και οικονομικότερα.Θα ηθελα επίσης να κοπαναει λιγοτερο στις λακκούβες!Πολύ θετική και η εντύπωση από τον τρόπο του πωλητή του Σαρακακη με τον οποίο συναναστράφηκα.
Αμέσως μετά σειρά είχε το QQ 1.6 diesel.Από την αρχή έγινε φανερό ότι ο κινητήρας του θα έκλεβε την παράσταση. Εξαιρετικός και σαφώς δυνατότερος από το cross, ήταν σαν να οδηγώ βενζίνη...εμφανώς πιο επαρκής από όσα πετρελαιοκίνητα εχω οδηγήσει.Και τα 27 όμως για την acenta με connect και safety shield είναι πολλά ρε διάολε! Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι το qq βρίσκεται ένα κλικ ψηλότερα...άσε που και η θέση οδήγησης εκεί ψηλά μου άρεσε αρκετά και γλυκάθηκα
Ως προς την κατανάλωση,το qq δε δείχνει διαρκώς μια μεταβαλλόμενη ένδειξη όπως το volvo αλλά έχει έναν αριθμό που σου λέει τι μ.όρο είχες ανά 100 χλμ οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι έκαψε μέσα στην πόλη. Ο πωλητής ορκιζόταν πως ό, τι κι αν κάνω δε θα υπερβεί τα 6,5 μέσα στην πόλη.Δεν ξέρω..πάντως όταν γυρίσαμε,εξακολουθούσε η ένδειξη να γράφει 5,9 όπως έγραφε και όταν ξεκίνησε το test. Γενικότερη εντύπωση αρκετά έως πολύ καλή και ένα άλλο + είναι ότι τα service της Nissan θαρρώ πως είναι φθηνότερα από της volvo αλλά και η μεταπωλητική αξία του qq συγκριτικά με το cc.
Σειρά τώρα έχει το qq 1.5 diesel με την ελπίδα να μου αρέσει όσο το μεγάλο του αδερφάκι!
ΥΓ:Αν μπορεί κάποιος διαχειριστής, ας μετατρέψει τον τίτλο σε 'Αγορά πετρελαιοκίνητου:Qashqai, V40 cross country ή κάτι άλλο'; -
Αναμένω με ενδιαφέρον τη γνώμη σου και για το 1.5
Επίσης, αυτό που γράφεις για τον diesel κινητήρα 'εμφανώς πιο επαρκής από όσα πετρελαιοκίνητα εχω οδηγήσει' με τι το συγκρίνεις ; (από περιέργεια...) Θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσω και τη γνώμη άλλων χρηστών που έχουν οδηγήσει το diesel QQ και άλλα diesel αυτοκίνητα ή ακόμη και βενζινοκίνητα της ίδιας κατηγορίας να πούνε τη γνώμη τους κάνοντας συγκρίσεις... -
Συγκρίνω με v40 cc φυσικά και με fiat 500,opel corsa και golf!
Εσύ αν θυμάμαι καλά δεν είχες ενθουσιαστεί από το qq 1.6 dci και εικάζω πως δεν μπήκες καν στον κόπο να δοκιμάσεις το 1.5 ε;
Νομίζω πως πρέπει να του δώσεις άλλη μία ευκαιρία
ΥΓ:Ρώτησα και τους μεν και τους δε αν θα βρίσκονται στην Αυτοκίνηση 2014 και η απάντηση ήταν καταφατική! -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Συγκρίνω με v40 cc φυσικά και με fiat 500,opel corsa και golf!
Εσύ αν θυμάμαι καλά δεν είχες ενθουσιαστεί από το qq 1.6 dci και εικάζω πως δεν μπήκες καν στον κόπο να δοκιμάσεις το 1.5 ε;
Νομίζω πως πρέπει να του δώσεις άλλη μία ευκαιρία
ΥΓ:Ρώτησα και τους μεν και τους δε αν θα βρίσκονται στην Αυτοκίνηση 2014 και η απάντηση ήταν καταφατική!καλά θυμάσαι...
Μπορεί να μην ενθουσιάστηκα από το QQ 1.6 αλλά ακόμη παραμένει πρώτη μου επιλογή από καινούρια (αποτελεί επιλογή και κανένα μεταχειρισμένο λίγο μεγαλύτερο ακόμη...) Δε βλέπω όμως να αλλάζουν πολλά μέσα στο επόμενο τουλάχιστον διάστημα...Από τη στιγμή που θέλω τουλάχιστον τόσο πορτ παγκαζ αποκλείονται όλα τα hatch και από τη στιγμή που δε συμφέρει το καινούριο δίλιτρο, μετρημένα κουκιά μένουν με καλές επιδόσεις... -
Η αλήθεια είναι ότι εγώ αποκλείω να πάρω καινούριο βενζίνη.Είχα ένα δίλημμα,όπως ίσως να είχες διαβάσει στις προηγούμενες σελίδες του topic,όσον αφορά κάποιο μεταχειρισμένο βενζινοκίνητο Α4 ή C Class(με προοπτική να του εγκαταστήσω lpg) αλλά τείνω να καταλήγω σε καινούριο diesel και σαφώς όχι με μηχανή πάνω από 2 λίτρα!
Tα δύο φαβορί στην παρούσα φάση είναι το qq και το cross country.
To sx4 με χαλάει αισθητικά...διαβάζω ότι έχει καλύτερες επιδόσεις και καλύτερο εξοπλισμό από το qq αλλά σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο:δε θα ήθελα να δώσω 22 χιλιάρικα για να έχω κάτι που δε θα με ικανοποιεί απόλυτα.Είδα και το mokka...βγαίνει κοντά στα 22 αλλά δε με τρελαίνει.Ίσως πάω να δω και το Α3 sport sedan 1.6 tdi μέσα στις μέρες αλλά φαντάζομαι ότι γυμνό θα κυμαίνεται κοντά στα 23 και εύκολα θα ανεβαίνει πάνω από τα 30 οπότε τζίφος.
Με προβληματίζει που λες ότι ο 1.6 dci του qq δε σε κάλυψε...σκέψου πώς θα είναι ο 1.5.
ΥΓ:Αν δεν ήταν τόσο ακριβό(κυρίως ως προς τα κόστη συντήρησης),το δίλημμα δε θα υπήρχε καν...μου αρέσει πολύ αυτό το εργαλειάκι http://www.newsauto.gr/pote-erchete-i-g ... -5-diesel/
Δεν ξέρω την τιμή ούτε έχω βρει πουθενά κάποια πληροφορία,δεν αναφέρεται καν στους καταλόγους αλλά το φαντάζομαι κοντά στα 35 χιλιάρικαΤο Gla το έχει στον configurator η merc από 31.000, το είδα από κοντά όταν έψαχνα κι εγώ αυτοκίνητο πριν κάνα μήνα, έχει πρώτες παραδόσεις, εδώ τουλάχιστον, από φεβρουάριο. Εξωτερικά είναι πολλή εντυπωσιακό, μέσα είναι σαν την A class.
Εγώ με τα ίδια διλήμματα με εσένα κατέληξα σε qq 1,5 μετά από test drive. Άμα έχεις απορίες περί του αυτοκινήτου καλά θα κάνεις να επισκεφθείς τα φόρουμ τους. -
Emperor,υπομονή...αμάξι παίρνουμε,όχι ρούχα
Jackdaniels,thanx για την πληροφορία.Δεν το είχα δει αυτό για την GLA...31 χιλιάρικα είναι ένα αναμενόμενο ποσό για crossover με το αστέρι στο καπό.Οδήγησα προ μηνών το βενζινοκίνητο και μου άρεσε.
Όσον αφορά το forum εννοείς αυτό ;
Τελικά είμαστε αρκετοί με παρόμοια διλήμματα!Πώς και κατέληξες στο 1.5,σου φάνηκαν πολλά τα 3+ χιλιάρικα για το 1.6;Μέχρι στιγμής ικανοποιημένος; -
Hi guys!
Επισκέφτηκα και το Φιλιππαίο σήμερα για να ρωτήσω για Α3 sportback και Α3 SPORT SEDAN.Για το δεύτερο με ξεπέταξε γρήγορα λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια προωθητική ή προσφορά διότι πάει καλά και δεν υπάρχει ανάγκη ''σπρωξίματος''...τιμή κοντά στα 28 για την attraction έκδοση του 1.6 diesel.
Για το sportback 1.6 diesel μου είπε πως μέχρι την επόμενη Βδομάδα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα προσφορά που βγαίνει στα 24 χιλιάρικα για το attraction και στα 25500 για την ambition(με απόσυρση και μεταλ.χρώμα).Αν θέλω το 3θυρο πάμε περίπου 1000 ευρώ λιγότερα.Πάντως η αίσθηση του εσωτερικού των audi είναι εξαιρετική!
Το άλλο ενδιαφέρον που συνέβη είναι ότι ρώτησα για ενδεχόμενη μετατροπή βενζινοκίνητου Α4 1.8 tfsi σε lpg.Κάνουν και οι ίδιοι τη συγκεκριμένη μετατροπή χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα απ'ό,τι μου είπε.
Όσο για τα προαναφερθέντα από unhackable και emperor...οι χώροι δε με πολυενδιαφέρουν.Ίσως είναι από τα λίγα σημεία που δε θα κάτσω να ασχοληθώ πολύ.Το θέμα της εξομοίωσης του πετρελαίου με τη βενζίνη σαφώς με ενδιαφέρει και αν γίνει θα ξαναφέρει ανακατατάξεις στην αγορά αλλά και πάλι το κόστος θα είναι μικρότερο λόγω της εκ των πραγμάτων χαμηλότερης κατανάλωσης των πετρελαιοκινητήρων.Οι επιδόσεις της βενζίνης επίσης θα εξακολουθούν πάντα να είναι ανώτερες οπότε άκρη δε βγαίνει!Το μπέρδεμα πάντως συνεχίζεται...τη μία σκέφτομαι το ένα και την άλλη θέλω το άλλο
Wantone δες εδώ και εδώΕάν η μετατροπή σε lpg είναι εγγυημένη, πάρε το βενζινοκίνητο αν θέλεις στροφάρισμα, ελαφρύ εμπρός μέρος και σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση σε στροφές.
-
Αν ήταν απόλυτα ''εγγυημένη'' η μετατροπή σε lpg όπως και η καλή κατάσταση του υποψήφιου για αγορά μεταχειρισμένου,όλα θα ήταν πιο εύκολα
-
Emperor,υπομονή...αμάξι παίρνουμε,όχι ρούχα
Jackdaniels,thanx για την πληροφορία.Δεν το είχα δει αυτό για την GLA...31 χιλιάρικα είναι ένα αναμενόμενο ποσό για crossover με το αστέρι στο καπό.Οδήγησα προ μηνών το βενζινοκίνητο και μου άρεσε.
Όσον αφορά το forum εννοείς αυτό ;
Τελικά είμαστε αρκετοί με παρόμοια διλήμματα!Πώς και κατέληξες στο 1.5,σου φάνηκαν πολλά τα 3+ χιλιάρικα για το 1.6;Μέχρι στιγμής ικανοποιημένος;Όχι στο συγκεκριμένο φόρουμ έκανα αίτηση πριν κάνα μήνα κι ακόμα δεν μου ενεργοποίησαν των λογαριασμό! Εγώ μπαίνω στα 2 παρακάτω στα οποία όμως όταν συνομιλείς πρέπει να έχεις υπόψιν ότι σε κάθε χώρα η κάθε έκδοση δίνει άλλα έξτρα, ας πούμε στην αγγλία το premium έρχεται με την γυάλινη οροφή ή στην ιρλανδία το τέκνα 1.5 έχει 31.000 χωρίς δερμάτινα καθίσματα και τα επιπρόσθετα του safety shield
http://www.qashqaiownersclub.co.uk/forum/forums.html
http://forum.qashqaiclub.co.uk/forums.htmlΔεν το έχω το αυτοκίνητο ακόμα. Έχω παραγγείλει το τέκνα το οποίο έχει χρόνο παράδοσης τους 2.5 με 3 μήνες άλλα ακόμα κι αν έπαιρνα κάποια ποιο απλή έκδοση πάλι το 1.5 θα έπαιρνα. Όλα τα τεστ που έχω δει λένε ότι είναι η καλύτερη επιλογή, έχουμε δε στην οικογένεια το A class με τον ίδιο κινητήρα και μου φαίνεται αρκετά καλός. Δεν νομίζω ότι αξίζει η μικρή διαφορά δύναμης του 1.6 τα έξτρα χρήματα, ειδικά όταν μπορείς να έχεις το τέκνα 1.5 με τα ίδια λεφτά!
Για μένα το μόνο θέμα που έχει το αυτοκίνητο είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος μετά τα 120, άλλα αυτό είναι αναμενόμενο σε αυτά τα αυτοκίνητα!
Α επίσης επειδή κάτι διάβασα παραπάνω για χαμήλωμα τις τιμής του, στα ξένα φόρουμ όλοι αναμένουν άνοδο τις τιμής επειδή το αυτοκίνητο έχει γ@μηθεί να πουλάει. Χαρακτηριστικά το 1.6 τέκνα έχει χρόνο παράδοσης από 6 έως 9 μήνες! Επίσης λέγεται ότι η γυάλινη οροφή θα είναι έξτρα σε όλες τις εκδόσεις που είναι στάνταρ μέχρι σήμερα. -
Jack,πολύ ενδιαφέρον το post σου!Με το καλό να παραλάβεις μέσα στο φθινόπωρο
Όταν λες καλύτερο το 1.5 από το 1.6 σε ποιους τομείς αναφέρεσαι;Κατανάλωση,αξιοπιστία,μηδενικά τέλη,vfm ή και κάτι άλλο;Μακάρι να είναι έτσι διότι θα είναι μια χαρά να γλιτώσω αυτά τα χρήματα..ανυπομονώ να το οδηγήσω το 1.5 και εύχομαι να φανεί και σ'εμένα αμελητέα η διαφορά συγκριτικά με το 1.6.Αν μπορείς,στείλε κάποιο/α link από αυτά τα τεστ που αναφέρεις.
Πάντως η Α Class είναι πιο ελαφριά οπότε είναι λογικό να σου φαίνεται ικανοποιητικός ο κινητήρας!
Εμένα πάντως με ενδιαφέρει η acenta έκδοση(με μεταλ.χρώμα βγαίνει περίπου στα 22650 για το 1.5) σε συνδυασμό με safety shield και connect.Τα δύο τελευταία κοστίζουν συνολικά κοντά στα 1600 ευρώ αλλά υπάρχει και μη εργοστασιακό connect απ'ό,τι μου είπε ο dealer με χαμηλότερη τιμή.Από την techna μου αρέσει πολύ η γυάλινη οροφή αλλά δε θέλω με τίποτα 19άρες ζάντες.Είναι λίγο μπέρδεμα και το θέμα του εξοπλισμού διότι αν δεν κάνω λάθος δε βάζουν γυάλινη οροφή παρά μόνο σε techna.. -
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Όχι στο συγκεκριμένο φόρουμ έκανα αίτηση πριν κάνα μήνα κι ακόμα δεν μου ενεργοποίησαν των λογαριασμό!
Eπικοινώνησε με αυτό το μέιλ: info@qashqaiclub.gr
Κατα πάσα πιθανότητα πρόκειται για τεχνικής φύσεως! -
Jack,πολύ ενδιαφέρον το post σου!Με το καλό να παραλάβεις μέσα στο φθινόπωρο
Όταν λες καλύτερο το 1.5 από το 1.6 σε ποιους τομείς αναφέρεσαι;Κατανάλωση,αξιοπιστία,μηδενικά τέλη,vfm ή και κάτι άλλο;Μακάρι να είναι έτσι διότι θα είναι μια χαρά να γλιτώσω αυτά τα χρήματα..ανυπομονώ να το οδηγήσω το 1.5 και εύχομαι να φανεί και σ'εμένα αμελητέα η διαφορά συγκριτικά με το 1.6.Αν μπορείς,στείλε κάποιο/α link από αυτά τα τεστ που αναφέρεις.
Πάντως η Α Class είναι πιο ελαφριά οπότε είναι λογικό να σου φαίνεται ικανοποιητικός ο κινητήρας!
Εμένα πάντως με ενδιαφέρει η acenta έκδοση(με μεταλ.χρώμα βγαίνει περίπου στα 22650 για το 1.5) σε συνδυασμό με safety shield και connect.Τα δύο τελευταία κοστίζουν συνολικά κοντά στα 1600 ευρώ αλλά υπάρχει και μη εργοστασιακό connect απ'ό,τι μου είπε ο dealer με χαμηλότερη τιμή.Από την techna μου αρέσει πολύ η γυάλινη οροφή αλλά δε θέλω με τίποτα 19άρες ζάντες.Είναι λίγο μπέρδεμα και το θέμα του εξοπλισμού διότι αν δεν κάνω λάθος δε βάζουν γυάλινη οροφή παρά μόνο σε techna..Να'σε καλά, ανυπομονώ
Λοιπόν για αρχή να πούμε ότι η A class είναι στα 1395 κιλά και το QQ στα 1365, τιμές μπροσούρας και οι δύο, οπότε το QQ είναι ελαφρός ποιο ελαφρύ! Όσον αφορά το γιατί είναι καλύτερη επιλογή το 1.5 μπορείς να παρακολουθήσεις τα παρακάτω βίντεο όπου λένε αυτά που λες κι εσύ... κατανάλωση, μηδενικά τέλη αλλά και όχι αρκετή διαφορά που να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα στο 1.6. Επίσης κάπου διάβασα ότι ο 1.5 είναι ποιο 'ραφιναρισμένος' σαν κινητήρας κι έχει και λιγότερο θόρυβο. Ωστόσο δεν έχω οδηγήσει το 1.6 οπότε μην σε πάρω στο λαιμό μου.!https://www.youtube.com/watch?v=pBkEWHS891I
Youtube VideoΝαι δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο το τέκνα έχει την γυάλινη, αλλιώς θα έπαιρνα κι εγώ την premium. Απ'την άλλη το τέκνα σου δίνει bi-led και κάπως καλύτερη ποιότητα στο εσωτερικό (pvc σε διάφορα σημεία) και οι 19άρες έχουν 45άρι προφίλ αν δεν κάνω λάθος, που είναι νορμαλ από άποψη άνεσης.
Αν βρεις μη εργοστασιακό connect προτίμησε το πάντως. -
Ωραία,Jack...να δούμε πώς θα μου φανεί όταν το οδηγήσω!
Αυτό σχετικά με το βάρος των A class και qashqai με εκπλήσσει,δεν το είχα τσεκάρει...βαριούτσική η A ή ελαφρύ το qq;
Το μη εργοστασιακό connect γιατί είναι καλύτερο;Έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις; -
Η nissan το πάλεψε για εκπομπές κάτω του 100 οπότε κυνήγησε το βάρος, χαρακτηριστικά η πίσω ανάρτηση του καινούργιου QQ είναι ποιο απλή και ελαφριά απ'του προηγούμενου και η εταιρία στηρίχθηκε στα ηλεκτρονικά για να μπορεί το αυτοκίνητο να στρίβει όπως πρέπει.
Για το connect, απλά αν βρεις κάτι φθηνότερο βάλε το. Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι ότι τα εργοστασιακά multimedia συστήματα έχουν τριπλάσιες και βάλε τιμές απ'τα aftermarket (ειδικά στις premium μάρκες) και δεν έχουν ούτε τις μισές δυνατότητες. Ωστόσο στο εργοστασιακό connect για να δουλεύει σωστά πρέπει να κάνεις τις αναβαθμίσεις και να έχεις (προς το παρόν τουλάχιστον) καλής ποιότητας USB αν θέλεις να το έχεις συνδεμένο πάνω. Έχουν αναφερθεί αρκετές αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές από χρήστες μέχρι τώρα στα φόρουμ, κυρίως λόγο κακόν usb για την μεταφορά μουσικής κλπ. Πέραν αυτόν το aftermarket θα παίζει και βίντεο λογικά, πράγμα που δεν ξέρω αν κάνει το εργοστασιακό! -
με τα μη εργοστασιακά υπάρχουν κανονικά όλες οι δυνατότητες της κάμερας οπισθοπορείας και του αυτόματου παρκαρίσματος;
-
Η κάμερα ναι, το acenta δεν έχει αυτόματο παρκάρισμα.
-
δηλαδή για αυτόματο παρκάρισμα πρέπει να πας υποχρεωτικά στο techna ή μπαίνει κι ως επιλογή π.χ. στο acenta;
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
δηλαδή για αυτόματο παρκάρισμα πρέπει να πας υποχρεωτικά στο techna ή μπαίνει κι ως επιλογή π.χ. στο acenta;Υποχρεωτικά techna, δεν έχει configuration ούτε για τα βασικά η nissan στην ελλάδα, άλλα ρε παιδιά η techna αξίζει μόνο για την γυάλινη οροφή, άντε και για τα bi-led, τα περισσότερα μαραφέτια του safety shield σου σπάνε τα νεύρα και τα βγάζεις off, των αυτόματο παρκαδόρο θα τον δείξεις μία φορά στους κολλητούς και μία στην γκόμενα και δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσεις ποτέ, οπότε η connect είναι μία χαρά κατά την γνώμη μου.
-
-
καλά! Τόσο πολύ απογοητεύτηκε αυτός και το δίνει αμέσως;;;
Το αυτόματο παρκάρισμα ή τέλος πάντων οι κάμερες για να παρκάρεις μπορούν να βοηθήσουν όταν ο χώρος που έχεις είναι απειροελάχιστος. Έχω κάμερα και τώρα και μπορώ να το φτάνω στο χιλιοστό από το πίσω αμάξι...Βέβαια, μετά η αγωνία σου είναι : 'εάν ξεπαρκάρει ο πίσω, θα μπορεί κι αυτός να το κάνει με την ίδια ακρίβεια ή όσα γλίτωσες εσύ θα τα κάνει κώλος αυτός;;; χαχα
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover