-
Γενικως για το πετρελαιο (ενας συναδελφος πηρε πριν απο 2 μηνες το Suzuki Vitara πετρελαιο και ειναι πολυ ευχαριστημενος απο καταναλωση αλλα οχι απο επιδοσεις) , αλλα και ειδικως .
Αλλα ερχεσαι και απο το RX8 οποτε θα σου φαινεται ακομα πιο αργο το αυτοκινητο.
Οσο για καταναλωση σε βενζινη εγω στο IQ που ειναι αυτοματο καιει γυρω στα 7 λιτρα ... οι μετρησεις στο renegade με το αυτοματο ειναι κοντα στα 9 λιτρα που μου φαινεται νορμαλ για το βαρος του και για 170 του αλογα.
Leo θα σου στειλω και Inbox για να μιλησουμε για τα εξτρα και αν τελικα κανουν κατι καλυτερο στην αντιπροσωπεια.Αν θυμαμαι καλα το αυτοκινητο ζυγιζει σχεδον 1,5 τονο
-
Οκ!
Κοίτα,προσπαθώ να μην κάνω το λάθος να συγκρίνω άμεσα το πρώην με το νυν,άσχετα αν κάποιες φορές η σύγκριση έρχεται αναπόφευκτα στο μυαλό...ακούγεται λίγο παράλογο διότι έχουμε διαφορετική κατηγορία και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία!Από την άλλη,είναι το πρώτο πετρελαιοκίνητο που είχα ποτέ οπότε χρειάζεται χρόνος προσαρμογής και θα του το δώσω.
Τα 9 λίτρα βενζίνης μου ακούγονται πολλά πλέον αλλά αφού είναι επιλογή σου,εσύ ξέρεις!
Οι 4 τροχοί αναφέρουν στις τελευταίες σελίδες με τα στοιχεία όλων των μοντέλων 1465 κιλά για το πετρελαιοκίνητο limited -
Θα ανοιξει και ο κινητηρας σου...
Εγω ψαχνω ενα αυτοκινητο που θα το κρατησω για πολλα χρονια. Ναι τα 9 λιτρα ειναι σχετικα πολλα αλλα τα αυτοματα το εχουν αυτο το κακο. Αν ηταν Manual το κιβωτιο θα μιλαγαμε για αλλες μετρησεις.
Σε ολα αυτα κατι δινεις κατι παιρνεις. Το ιδιο ισχυει και για την επιλογη αναμεσα σε πετρελαιο και βενζινη , manual ή auto κτλ...
Ομως το αυτοματο ειναι ενα απο τα βασικα που ψαχνω. -
Να δούμε...περιμένω να περάσουν οι πρώτοι μήνες ώστε να αποδώσει τα βέλτιστα ο κινητήρας με την ελπίδα να μειωθεί και η κατανάλωση.
Σε ό,τι αφορά τη βενζίνη και το αυτόματο,είναι καθαρά θέμα επιλογής.Όπως έγραψες,δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Αν τα πετρελαιοκίνητα >2000cc ήταν πιο προσιτά ως προς το κόστος κτήσης και συντήρησης,τότε όλα θα ήταν πιο εύκολα για όσους ψάχνουμε επιδόσεις και οικονομία -
Καλοτάξιδο φίλε!
Καλή επιλογή, πολύ όμορφο είναι.
Σε τι χρώμα το πήρες; -
Ευχαριστώ
Ήμουν μεταξύ πορτοκαλί,μαύρου και λευκού...το μαύρο είναι όμορφο αλλά χάνεται η διχρωμία και φαίνεται ένα μονοκόμματος μαύρος όγκος.Το συγκεκριμένο πορτοκαλί είναι εξίσου όμορφο,έχει πουλήσει ανέλπιστα απ'όσο μου είπε ο έμπορος και είναι ξεχωριστό αλλά φοβήθηκα τη μεταπώληση.Προτίμησα το λευκό το οποίο υπήρχε και ως ετοιμοπαράδοτο.
Τα υπόλοιπα χρώματα δε μου άρεσαν καθόλου...ιδίως το μπεζ είναι χάλια...μόνο το viper ίσως να διασώζεται κάπως. -
Καλά έκανες.
Και γω ανάμεσα σε πορτοκαλί και λευκό θα διάλεγα.
Σίγουρα πιο χρηστικό το λευκο. -
Σουπερ.πολυ ωραίο αυτοκίνητο Λεωνίδα. Αν δεν χρειαζόμουν μεγαλύτερους χώρους και συνδιάσμο με τις κατά καιρούς πολύ καλές προσφορές που κάνει η αντιπροσωπία, εκεί θα είχα καταλήξει και γω...
Καλοτάξιδο να είναι και να είσαι καλά να το χαίρεσαι -
Κύριοι,ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας!
Όντως είναι όμορφο αμάξι και ανυπομονώ να κάνω πράγματα που είχα στερηθεί με το προηγούμενο τα τελευταία χρόνια -
Πολύ ωραία επιλογή.
Καλοταξιδο!Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Re: Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover
Δημοσίευσηαπό lleonidas » 01 Σεπ 2015 17:39
design26 έγραψε: Ο leo τι πηρε τελικα?
Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα σε όλες και όλους!
Εδώ και 20 μέρες περίπου είμαι κάτοχος ενός πετρελαιοκίνητου Jeep Renegade 1.6 Multijet στην έκδοση Limited.Το αμάξι παραλήφθηκε αργά το απόγευμα από τον έμπορο και μέσα στην επόμενη ώρα είχαν φορτωθεί βαλίτσες και είχα φύγει για το χωριό...ήταν τόση η δίψα να ταξιδέψω ένα αμάξι με φυσιολογική κατανάλωση μετά την πώληση του φαγάνα μου που ονομαζόταν RX8!
Μέχρι τώρα έχω διανύσει περίπου 1200 χλμ οπότε είναι αρκετά νωρίς για (πολλά και ασφαλή) συμπεράσματα.Πρώτες εντυπώσεις:ωραία και άνετη θέση οδήγησης,κατανάλωση κοντά στα 6,4 λίτρα/100 χλμ με normal οδήγηση και χωρίς τρέλες,επαρκείς για'μένα χώροι,καλή για τόσο ψηλό αμάξι συμπεριφορά/κράτημα στις στροφές και το βασικότερο αλλά πιο ''προβληματικό'':πετρελαιοκινητήρας ο οποίος δε με ικανοποιεί με τις επιδόσεις του αλλά ούτε και με απογοητεύει δεδομένου ότι ήξερα εξαρχής ότι όποιο diesel και αν επέλεγα,θα έπρεπε να συμβιβαστώ με τον τεμπέλη κινητήρα του και τη χαμηλή απόκριση...καλά δε συζητάμε για σύγκριση με το mazda,είναι ανέφικτη...μιλάω συνολικότερα για τους πετρελαιοκινητήρες...μακάρι να υπήρχαν βενζινοκίνητα με 6 λίτρα κατανάλωση,πάνω από 120-130 άλογα,καλύτερες επιδόσεις και τιμή καυσίμου κοντά στο 1 και όχι στο 1,5 ευρώ αλλά δυστυχώς αυτός ο συνδυασμός δεν υφίσταταιΚαλορίζικο και καλοτάξιδο και από μένα φίλε μου...
Δεν ξέρω αλλά εμένα αντιθέτως ο 1,6 Diesel του Vitara με ικανοποιεί πλήρως......και σαν ρεπρίζ αλλά και σαν οικονομία (2.800Km , 5.4/100km)
Μάλλον όμως επειδή προέρχομαι από ένα SEAT LEON 16V 2004 1.6 105PS και όχι από ένα RX8 -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ευχαριστώ
Ήμουν μεταξύ πορτοκαλί,μαύρου και λευκού...το μαύρο είναι όμορφο αλλά χάνεται η διχρωμία και φαίνεται ένα μονοκόμματος μαύρος όγκος.Το συγκεκριμένο πορτοκαλί είναι εξίσου όμορφο,έχει πουλήσει ανέλπιστα απ'όσο μου είπε ο έμπορος και είναι ξεχωριστό αλλά φοβήθηκα τη μεταπώληση.Προτίμησα το λευκό το οποίο υπήρχε και ως ετοιμοπαράδοτο.
Τα υπόλοιπα χρώματα δε μου άρεσαν καθόλου...ιδίως το μπεζ είναι χάλια...μόνο το viper ίσως να διασώζεται κάπως.Κατ' αρχήν καλορίζικο. Προσωπικά πιστεύω πως το λευκό ταιριάζει και στον χαρακτήρα σου Λεωνίδα
-
Να είσαι καλά,cosneo!
DISTRIBUTOR,ευχαριστώ!Ίσως και να παίζει ρόλο αυτό που λες...το mazdάκι ήταν υπέροχο εργαλείο αλλά είχε ένα μεγάλο κουσούρι!Ήξερα ότι η μετάβαση θα είναι ''δύσκολη'' ως προς το κομμάτι αυτό των επιδόσεων και ελπίζω να προσαρμοστώ σύντομα!Το leon σου σίγουρα ήταν πιο ''γήινο'' όχημα!Το vitara τόσο καλό ε;
SPI_Duster,ευχαριστώ πολύ!Χαχα,το σχόλιο το εκλαμβάνω ως θετικό...πώς το εννοείς; -
Αλήθεια πόσοι έχουμε μείνει σε αυτό το νήμα που είμαστε ακόμα στο ψάξιμο για πετρελαιοκίνητο crossover; Ένας ένας λιγοστευουμε οι υποψήφιοι αγοραστές... Πάντως έχει γίνει καλή διασπορα, άλλος qashqai, άλλος vitara, αλλος renegade. Εγώ για να είμαι ειλικρινής είμαι ανάμεσα στα 2 honda, hrv και crv (πλέον το 2κινητο μετά την αύξηση τιμής του 4x4) και στα 2 nissan, qashqai και xtrail γιατί θέλω χώρους. Και το kadjar μου φαίνεται καλό αλλά με προβληματίζει λιγο ή κακή φήμη που ακολουθεί τη μάρκα ως προς την αξιοπιστία. Ας ελπισουμε ο καθένας να κάνει την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες και τα θέλω του και να φχαριστηθει το νέο του απόκτημα.
-
Λεωνίδα καλοτάξιδο.
Δεν μας είπες τι προσφορά σου έκανε τελικά η αντιπροσωπεία; Εγώ ακόμα το ψάχνω και όπως είπε και ο geiasou, αναμένω το kadjar, μπας και μου κάνει κλικ
-
Δε μείνατε πολλοί, geiasou...λίγοι και καλοί!Να δούμε και τι θα γίνει με την απόσυρση στα τέλη του έτους...αν καταργηθεί, θα υπάρξει άλλο μέτρο που θα μειώνει κάπως την τιμή τω καινούριων;
Από το kadjar έχω την αίσθηση ότι ξέρουμε τι να περιμένουμε...ένα αμάξι με πολλά κοινά με το qq και λίγες διαφορές σε εμφάνιση,εξοπλισμό,στήσιμο( ; ) και τιμή(λογικά χαμηλότερη,δεν μπορώ να σκεφτώ με ποια εμπορική λογική θα μπορούσε να τιμολογηθεί ακριβότερα).
Ευχαριστώ,tka!Το αμάξι κόστισε 25.400€. -
Δε μείνατε πολλοί, geiasou...λίγοι και καλοί!Να δούμε και τι θα γίνει με την απόσυρση στα τέλη του έτους...αν καταργηθεί, θα υπάρξει άλλο μέτρο που θα μειώνει κάπως την τιμή τω καινούριων;
Από το kadjar έχω την αίσθηση ότι ξέρουμε τι να περιμένουμε...ένα αμάξι με πολλά κοινά με το qq και λίγες διαφορές σε εμφάνιση,εξοπλισμό,στήσιμο( ; ) και τιμή(λογικά χαμηλότερη,δεν μπορώ να σκεφτώ με ποια εμπορική λογική θα μπορούσε να τιμολογηθεί ακριβότερα).
Ευχαριστώ,tka!Το αμάξι κόστισε 25.400€.Απο που το πηρες;. Τι πακετα εξοπλισμου εχεις; Μονο το Limited ´η εχει και αλλα εξτρα; Η τιμη ειναι με πινακιδες και μεταβιβαση;
-
To kadjar ολα τα τεστ λενε οτι ειναι αρκετα καλυτερο του Qq.ουτε εμενα μου αρεσε απο κοντα.μου φανηκε πολυ ακριβο γι αυτο που ειναι.για μενα υπερτιμημενο αυτοκινητο.γι αυτο στραφηκα αλλου
-
Για το kadjar ας περιμένουμε να το δούμε από κοντά και να διαβάσουμε τα πρώτα ελληνικά test drives...και φυσικά να δούμε τις τιμές.Το qq είναι μεγάλος παίχτης στην ελληνική(και όχι μόνο) αγορά-καλώς ή κακώς,δεν το εξετάζω στην παρούσα φάση-ας μην το ξεχνάμε.
wantone,ναι...μόνο το limited έχει,κανένα άλλο extra.Tελική η τιμή αλλά δε θα ήθελα να αναφέρω δημόσια τον έμπορο...αν ενδιαφέρεσαι,στείλε pm. -
Να είσαι καλά,cosneo!
DISTRIBUTOR,ευχαριστώ!Ίσως και να παίζει ρόλο αυτό που λες...το mazdάκι ήταν υπέροχο εργαλείο αλλά είχε ένα μεγάλο κουσούρι!Ήξερα ότι η μετάβαση θα είναι ''δύσκολη'' ως προς το κομμάτι αυτό των επιδόσεων και ελπίζω να προσαρμοστώ σύντομα!Το leon σου σίγουρα ήταν πιο ''γήινο'' όχημα!Το vitara τόσο καλό ε;
SPI_Duster,ευχαριστώ πολύ!Χαχα,το σχόλιο το εκλαμβάνω ως θετικό...πώς το εννοείς;Καθώς έχω διαβάσει αρκετές φορές πράγματα που έχεις γράψει, διακρίνω ειλικρίνεια, φιλικότητα και έξω καρδιά. Το τρίπτυχο που αντιπροσωπευει το λευκό χρώμα.
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover