-
Τι είναι ο διευρυμένος πίνακας οργάνων;
-
-
Είναι πραγματικά χρήσιμος;
-
Είναι σαφώς πιο όμορφος και ειδικά το ηλεκτρονικό οικονομόμετρο χρήσιμο και ευδιάκριτο. Το κουτάκι του απλού μου φαίνεται εντελώς παρωχημένο. Για μένα αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τα 200 που ζητάει η bmw.
-
Κλουζό,εγγύηση Το navigator όντως ακριβό αλλά μια πανοραμική γυάλινη οροφή θα ήταν πολύ καλή ιδέα!
Axem τα 21,5Κ για 116d ετοιμοπαράδοτη είναι μια χαρά τιμή έστω και χωρίς κάποια εξτρά...μίλησα σήμερα τηλεφωνικά με mercedes αλλά από εκεί κάτι μου λέει ότι δε θα βρω με τίποτα κάτι σε τιμή κάτω από 25
dmitspan,ευχαριστώ για την πληροφορία στο διπλανό νήμα περί της giuliettα.Τα 20Κ είναι μια αξιοπρεπής τιμή.Σήμερα έπιασα τυχαία κουβέντα με ένα παιδί από Αλεξανδρούπολη που έχει την πετρελαιοκίνητη giulietta εδώ και ένα χρόνο και έχει προλάβει να κάνει 30.000 χλμ..τα περισσότερα σε ταξίδια!Είναι ευχαριστημένος,κατανάλωση μια χαρά,service θα κάνει στα 35.000 χλμ,στα ταξίδια μου είπε ότι πάει πολύ καλά και άνετα,έχει ικανοποιητικότατη ροπή και το κλου:όταν έψαχνε,έκανε μεγάλη έρευνα αγοράς και βρήκε ολόιδια με τη δική του στο Σαρακάκη σε προσφορά στα 18.000 ευρώ αλλά ξενέρωσε κάπως με τη συμπεριφορά τους εκεί(ήθελε παράλληλα να δώσει ανταλλαγή ένα punto και κάπου δεν τα βρήκαν)και τελικά την αγόρασε από κάποιον έμπορο στη Βουλιαγμένης(auto one,αν θυμάμαι καλά)κοντά στα 20Κ.
Αν είμαι τυχερός και βρω κάτι παρόμοιο κοντά στα 18Κ και με αξιοπρεπή εξοπλισμό,θα είναι καλό deal -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Κλουζό,εγγύηση Το navigator όντως ακριβό αλλά μια πανοραμική γυάλινη οροφή θα ήταν πολύ καλή ιδέα!
Axem τα 21,5Κ για 116d ετοιμοπαράδοτη είναι μια χαρά τιμή έστω και χωρίς κάποια εξτρά...μίλησα σήμερα τηλεφωνικά με mercedes αλλά από εκεί κάτι μου λέει ότι δε θα βρω με τίποτα κάτι σε τιμή κάτω από 25
dαντιγράφω από την έγγραφη προσφορά που μου έκανε ο αντιπροσωπος:
116d efficient dynamics 5dr μπλα μπλα
alpine white
ζάντα 16'' (378)
έλεγχος αποστασης παρκαρίσματος pdc
αισθητήρας βροχής και φώτων
συστημα ανοιχτης ακροασης bluetooth
πακετο advantage(προβολεις ομίχλης,συρόμενο υποβραχιόνιο,τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών,δερματινο τιμόνι,διζωνικός κλιματισμος) μπλα μπλατιμή 28.299,44
και από κάτω χειρόγραφα τελική τιμή 21.160,00 με πινακίδες +400 ευρώ απόσυρση(με 5 χρονια ή 60000 χλμ δωρεαν σερβις) -
Ρε καρντάση...σου έκανε δηλαδή σχεδόν 7000 ευρώ έκπτωση από την αρχική τιμή+5 χρόνια δωρεάν service;;Αρκετά δελεαστικό
Τι άλλο θα έβαζες στον εξοπλισμό (εκτός από xenon),αν είχες τη δυνατότητα ;
Αυτά τα 5 χρόνια/60000 χλμ ισχύουν για όλους τους αντιπροσώπους και αν ναι,περιλαμβάνουν μόνο τα έξοδα για τα εργατικά και όχι τα κόστη των ανταλλακτικών;; -
κοίτα εννοείται πως οι αρχικές τιμές καταλόγου καμία σχέση δεν έχουν με την τιμή που θα σου δώσουν.Εγω υπολογίζω ότι το αμαξι αν δεν το έιχαν για σπρώξιμο για να ξεστοκάρουν και να πιάσουν στόχο τριμήνου(πινακιδωμένο γαρ) θα μου κόστιζε 1,5-2 χιλιάρικα πάνω.το μπεμβε 116 το γούσταρα,δεν ήταν μεσ το μπανζτετ μου αλλά λόγω της προσφορας( έιχε 3 αμάξια ετοιμοπαραδοτα) έκανα την υπέρβαση αλλιώς γεια σας.
από τα τρία που είχε πρόλαβα τα δύο και πηρα το ένα(το μακρυτερο )
το ένα έιχε ΄φυγει ήδη δεν έμαθα τι έιχε.το άλλο είχε τα ίδια πραγματα με το δικο μου συν φώτα xenon και άλλη ζάντα που ήταν για φτύσιμο.εβγαινε +530 γιούρο.τα xenon όντως μουρατα αλλα εκτος του ότι δεν ήθελα να ξεφύγω σε λ7 ,η αντικατάσταση τους κοστίζει χιλιάρικο το ένα
αν είχα την δυνατοτητα και οι καιροι ήταν αλλιώς να σου πω δεν θα παιρνα ντιζελ αλλα γράφω χλμ λόγω δουλειάς.
προσωπικα για το συγκεκριμενο αν θα έβαζα το χέρι στη τσέπη θα ηταν για το active steering και για τον διευρυμενο πίνακα.νομίζω ανήκουν στο πακέτο του drivers comfort.παραπανω λεφτα δεν αξίζει να βάλεις .αν τα έχεις δώστα σε άλλο αμάξι άλλης κατηγορίας ή πάρε βεζινούλα και τα ρέστα καυσιμα.τα πέντε χρόνια σερβις αφορούν όλα τα μοντέλα/αντιπροσωπους και φυσικα μόνο για τα εργατικά.
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
αντιγράφω από την έγγραφη προσφορά που μου έκανε ο αντιπροσωπος:
alpine white
ζάντα 16'' (378)
πακετο advantage(προβολεις ομίχλης,συρόμενο υποβραχιόνιο,τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών,δερματινο τιμόνι,διζωνικός κλιματισμος) μπλα μπλατιμή 28.299,44
και από κάτω χειρόγραφα τελική τιμή 21.160,00 με πινακίδες +400 ευρώ απόσυρση(με 5 χρονια ή 60000 χλμ δωρεαν σερβις)Στην τιμη που την πηρες ηταν σουπερ ευκαιρια! Δεν νομιζω οτι καποιος αλλος εχει ξαναπετυχει τετοια εκπτωση.
Για μενα το μονο που λειπει απο το αμαξι ειναι τα σπορ καθισματα που ειναι ολα τα λεφτα (γιατι της βασικης τα βρηκα αβολα και με μετριοτατη στηριξης) και το σπορ τιμονι γιατι το βασικο μου φαινεται καπως μεγαλο.
Και παλι ομως σε αυτη την τιμη τα παραβλεπεις. Αφου ηταν πινακιδωμενο, γινεται μεταβιβαση ετσι (οπως γινεται και στα μεταχειρισμενα φανταζομαι); Την οποια επιβαρυνεται ο εμπορος ή εσυ;
-
Ψιλά γράμματα τα έξοδα της μεταβίβασης
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ψιλά γράμματα τα έξοδα της μεταβίβασηςΠοσο ειναι;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
αντιγράφω από την έγγραφη προσφορά που μου έκανε ο αντιπροσωπος:
alpine white
ζάντα 16'' (378)
και από κάτω χειρόγραφα τελική τιμή 21.160,00 με πινακίδες +400 ευρώ απόσυρση(με 5 χρονια ή 60000 χλμ δωρεαν σερβις)Στην τιμη που την πηρες ηταν σουπερ ευκαιρια! Δεν νομιζω οτι καποιος αλλος εχει ξαναπετυχει τετοια εκπτωση.
Για μενα το μονο που λειπει απο το αμαξι ειναι τα σπορ καθισματα που ειναι ολα τα λεφτα (γιατι της βασικης τα βρηκα αβολα και με μετριοτατη στηριξης) και το σπορ τιμονι γιατι το βασικο μου φαινεται καπως μεγαλο.
Και παλι ομως σε αυτη την τιμη τα παραβλεπεις. Αφου ηταν πινακιδωμενο, γινεται μεταβιβαση ετσι (οπως γινεται και στα μεταχειρισμενα φανταζομαι); Την οποια επιβαρυνεται ο εμπορος ή εσυ;
για τα καθίσματα έχεις δίκιο ξέχασα να το αναφέρω αξίζει ο φίλος να βάλει τα σπορ γιατι τα στανταρ δεν έχουν την καλυτερη πλάγια στήριξη αν και τα βρήκα αρκετά άνετα.
η μεταβίβαση ήταν μεσ στη τιμή δεν πλήρωσα κάτι έξτρα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ψιλά γράμματα τα έξοδα της μεταβίβασης
Ποσο ειναι;
150 ευρώ περίπου
Συμφωνώ για τα καθίσματα αλλά τα βασικά είναι μια χαρά (πλην της μέτριας πλευρικής στήριξης). Τα πιο άνετα της κατηγορίας κατ' εμέ είναι του v40 (μιλάω για τα standard καθίσματα). Overall τα sport της bmw εξακολουθώ να τα προτιμώ.
Όντως το drivers comfort το έχω και αξίζει -ειδικά αν θες το cruise control που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο- ενώ σκέτο κοστίζει 500 ευρώ. Ωραίο το servotronic (active steering το ονόμαζε παλιότερα η bmw), μετάνιωσα που δεν έδωσα άλλα 200 ευρώ περίπου για την sport μεταβαλλόμενη υποβοήθηση που σου δίνει και το sport+ mode.
Παρατηρώ στο configurator μια σεβαστή αύξηση των τιμών, πριν ένα χρόνο πλήρωσα το παραπάνω πακέτο 900 κάτι ευρώ και τώρα το χρεώνει 1361 -
Πολύ σπαστικό το πως ακριβαίνουν τα πακέτα όπως και το πόσο πιο ακριβά χρεώνονται διάφορα πακέτα, έξτρα ή αξεσουάρ στην Ελλάδα....
-
Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στις premium εταιρείες, βγάζουν πολλά λεφτά από τα extra που θα βάλει ο καθένας. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που χρεώνουν τον έξτρα εξοπλισμό σε πολύ καλές τιμές.
-
http://www.newsauto.gr/48694/
Σε ποια επίπεδα προβλέπετε να φτάσει η τιμή του; -
Λογικά θα παίζει στα επίπεδα της βενζινοκίνητης GLA200 αν κρίνουμε από την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η merc στην a-class με τους αντίστοιχους κινητήρες.
Υπολόγιζε 32-33 χιλιάρικα για να βάλεις και λίγα εξτραδάκια. -
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Μετά από διατριβή τους τελευταίους μήνες στις αγγελίες του car.gr κ αρκετές σκέψεις/συζητήσεις, δεν έχω καταλήξει ακόμα!
Ο προβληματισμός όμως έχει διαφοροποιηθε σε ένα βαθμό κ πλέον υπάρχει το εξής δίλημμα:βενζινοκίνητο Audi A4 1.8 ή Mercedes σειρά C (1.6 ή 1. από 2008 έως 2010 με 13-15.000€ κ μετατροπή σε αέριο ή καποιο πετρελαιοκίνητο αμάξι με υποψήφια τα Nissan Qashqai 2014, volvo v40 ή s60,bmw σειρά 1 κ outsider την giullietta.
Αν υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία κ διαθεσιμοτητα σε μεταχειρισμένα diesel θα είχα ήδη επιλέξει διότι έχω κατασταλάξει ότι προτιμώ πετρελαιοκίνηση αλλά θεωρώ μεγάλο ποσό τα 20 χιλιάρικα για αγορά ενός qashqai για παράδειγμα. Από την άλλη,το Α4 μου αρέσει πολύ, είναι ένα αμάξι που θα χαίρομαι να το έχω, η τιμή ενός βενζινοκινητου 1.8 είναι προσιτή αλλά θα ήθελα την άποψή σας για την αξιοπιστία του,για τα κόστη συντήρησης και ιδίως για το αν στον 1.8 tfsi μπορεί με ασφάλεια να γίνει μετατροπή σε lpg.Στο spritmonitor βλέπω καταναλώσεις κοντά στα 10 λιτρα/100 χλμ.Παρόμοιους προβληματισμούς έχω και για τη σειρά C της Mercedes.
Είναι φανερό ότι σαφές ποσό για budget δεν έχω καθορίσει ούτε κ κοιτάζω σε μια συγκεκριμένη κατηγορία οπότε ας μην αναλωθούμε σε τέτοιες παρατηρήσεις.
ΥΓ:Η Mercedes GLA με τον 1.5 diesel μου αρέσει πιο πολύ από όλα αλλά...τσούζει η τιμούλα! -
Πρώτα θέσε όριο τιμής, βασικό, πόσο θέλεις να ξοδέψεις και μέχρι πόσο είναι το μέγιστο για το τέλειο αυτοκίνητο (πχ μου φαίνεται λογικό το 15000 αλλά μπορώ να φτάσω και τις 20000).
Προφανώς μιλάμε για μτχ; Γιατί υπάρχουν και καινούργια...!
Μετά αποφάσισε πόσο θέλεις το πετρέλαιο (πόσα χλμ θα κάνεις, πόσο σου τη σπάει η έλλειψη ευστροφίας, ο ήχος κλπ) και ξεκαθάρισε βασικές προτεραιότητες όπως μέγεθος (άλλη κατηγορία το Α4/Cclass και άλλη η BMW 1, Giulietta κλπ), μέγιστα αποδεκτά χλμ (άσχετα από το τί δείχνει το κοντέρ) και ηλικία.
Μετά όποιο σου αρέσει περισσότερο στο χρώμα που θέλεις (ή αν πρέπει άσε τη γυναίκα να διαλέξει χρώμα). -
Onyx,ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Έγραψα και στο προηγούμενο post ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget ούτε συγκεκριμένη κατηγορία που να με ενδιαφέρει.Υπαρχουν συγκεκριμένα μοντέλα κ το δίλημμα μεταξύ βενζίνης κ πετρελαιοκινησης κ με αυτά τα δεδομένα θα προσπαθήσω για το καλύτερο κ πιο vfm deal με τα δικά μου φυσικά κριτήρια.
Τα χλμ δεν μπορώ να τα γνωρίζω διότι α.οδηγώ κ μηχανή, β.αν παρω diesel, σίγουρα δε θα έχω τους ενδοιασμούς που έχω σήμερα για να φύγω ένα 3ήμερο κ να κάνω 300-400 χλμ, πράγμα που προς το παρόν αποφεύγω κ αυτό με ενοχλεί.
Το qashqai,το v40 κ η giulietta που αναφέρω μπορούν να αγοραστούν κ ως καινούρια αλλά αν βρεθεί μεταχειρισμένο σε καλή τιμή, θα είναι καλύτερα.
Όσον αφορά τα μειονέκτηματα του diesel κινητήρα, τα γνωρίζω κ εννοείται ότι προτιμώ τις επιδόσεις της βενζίνης αλλά η τόσο μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση κ τα έξοδα, με κάνουν να προτιμώ πετρέλαιο!
Για τα βενζινοκίνητα Α4 και C,σαφώς αισθητικά μου αρέσουν περισσότερο από qashqai και v40 κ η τιμη τους ως μεταχειρισμενα δεν ειναι απαγορευτική αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστή η επιλογή να ξοδέψω ένα ποσό κοντά στα 14 χιλιάρικα για ένα πολύ καλό αμάξι(με όριο τα 80.000-90000 χλμ) που θα το μετατρέψω σε lpg.Θα είναι εφικτή αυτή η μετατροπή για το μοτέρ του Α4 1.8 tfsi κ αν ναι, μπορω να ειμαι σιγουρος ότι θα λειτουργεί απροβληματιστα κ ότι θα έχω 30-40% οικονομία καυσίμου συγκριτικά με τη βενζινη;
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover