-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εγώ πάλι το 'personal circumstances' το μεταφράζω αλλιώς (που μπορεί να περιλαμβάνει και τους γονείς) και για πολλούς λόγους δε θα ήθελα να το απαντήσω έτσι αβασάνιστα.φυσικά και περιλαμβάνει ορθώς και τους γονείς.
Αν ο δάσκαλος (που υποτίθεται ότι έχει ζήσει το παιδί κάποια χρόνια Ή είναι αυτός που έχει λάβει την αντίστοιχη ενημέρωση από τους προηγούμενους) ξέρει ότι ο ένας γονιός είναι αλκοολικός και το έδερνε, ότι το παιδί έχει υποστεί κάτι άλλο, ότι οι γονείς το έχουν γραμμένο στ'@@ τους, ότι κάποια φάση είχε φάει ξύλο από τους συμμαθητές του στο μπάσκετ και τώρα φοβάται να παίξει μπάσκετ και αυτό σημαίνει ότι το σχολείο πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή ή διαφορετική προσέγγιση, ή ιδιαίτερη ευαισθησία, ή να προσέχει κάτι παραπάνω, ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να το πει.Γιατί είναι πολύ πιθανό ο γονιός να το κρύψει.
Και εννοείται δεν πρέπει να απαντήσει αβασάνιστα. -
Τελικα στο μονο που βρηκα κατανοηση απο το σχολειο εδω ειναι να μου δωσουν ενα εγγραφο που να λεει οτι αρνουνται να παρασχουν τετοια πληροφορια σε αλλο σχολειο.
Μιλησα με το VIS και εδειξαν κατανοηση, μου ειπαν να το αναφερο στο φακελλο οτι ειναι θεμα νομοθεσιας και θα συναξιολογηθει.
Δεν πιστευω να μας κοψουνε απο τετοιο , γιατι λογω δουλειας εχω μια σχετικη προτεραιοτητα*, οποτε μικρο το κακο*)Αυτο το σχολειο ειναι πολυ κοντα στα κτηρια του ΟΗΕ (αρα και του σπιτιου που θα διαλεξω να μεινουμε) γιαυτο παμε ολοι εκει.
μαλιστα εχουνε ειδικη συμφωνια και παιρνουνε τα λεφτα κατευθειαν απο εκει, δεν τα πηγαινω εγω στο χερι.
Σχετικα με το admission policy εχουνε την ακολουθη προτεραιοτητα- UN/VIC employees (εκει ειμαι εγω)
- diplomats, embassy staff, Austrian foreign ministry staff
- foreign children with parents in international business
- all the rest
-
Δυστυχώς Kilometer, τα παιδάκια σου θα αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες και σε ψυχολογικό και σε πρακτικό επίπεδο. Η θα ανταπεξέλθουν τις δυσκολίες(με την καθημερινή σου βοήθεια) και θα γίνουν δυνατότερα ψυχολογικά ή δεν θα τα καταφέρουν ,θα στιγματιστούν και αργότερα οταν μεγαλώσουν θα σε κατηγορούν.
Επίσης, το αν θα έχει ηγετικές ικανότητες το παιδί ή οχι δεν εξαρτάται μόνο απο την φυσική προδιάθεση και τα γονίδια(τι διάβολο, εμενα κατηγορείτε για Χρυσαυγίτη, αλλά οι απόψεις πολλών και μάλιστα ακροαριστερών θα έκαναν και τον Χίτλερ να κοκκινίζει απο ντροπή). Σημαντικό ρόλο παίζει και το περιβάλλον. Δηλαδή αν ενα παιδί εχει μαθησιακές δυσκολίες, δεν σημαίνει αυτομάτως οτι είναι χαζό και κάνει μονο για δουλειά σε σκουπιδιάρικο, αλλά μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον(το πιθανότερο).
Επίσης στο δημοτικό μπαίνουν οι βάσεις για το παιδί και αν ο δάσκαλος είναι κακός ή αδιάφορος και οι γονείς ''αφοσιωμένοι'' στις δουλειές τους(π.χ παρατάνε τα ''μούλικα'' στην tv), τότε το παιδί θα δυσκολευτεί σημαντικά στο γυμνάσιο και στο λύκειο.
-
kilomeater θα ψάξεις στη πρωτοβάθμια και μετά στο υπουργείο για το ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία, αυτό έτσι όπως το βλέπω δεν είναι προβλεπόμενο, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις κάποιο τζιμάνι που θα γνωρίζει! τοπικά και που επέμενες ήταν λάθος χρήση χρόνου.
επίσης, μη πολυυπολογίζεις ότι ο άλλος θα γνωρίζει αγγλικά ή ελληνικά επαρκώς για να σε βοηθήσει!
και να θυμάσαι ότι η ΕΕ έχει αρκετό χαρτομάνι που επισημοποιεί απλά πράγματα!καλό κουράγιο πάντως, θα σου σπάσουν τα νευρα αρκετές φορές μέχρι να φύγεις και πάλι καλά που σε βοηθάνε εκεί που θα πας
υγ. είδα το ποστ σου τώρα, πες τους καλά κρασά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει διαδικασία για αυτό που ζητάς!
-
Το μαμήσατε το θέμα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ γενικώς είμαι κατά των ιδιωτικών σχολείων και του ελιτισμού που κουβαλάνε από τα γενοφάσκια τους. Ο λόγος είναι απολύτως κοινωνικός και καθόλου παιδαγωγικός. Οι γονείς επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά για να τα ξεχωρίσουν από την πλέμπα, ελπίζοντας πως θα τους δώσουν τα καλύτερα εφόδια (==να μην μπλέξουν με την πλέμπα, να κάνουν παρέα με τους πλούσιους, να ζήσουν μεταξύ αυτών, κλπ κλπ). Το γνωστικό επίπεδο παίζει απειροελάχιστο ρόλο. Αυτό ισχύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η πληρωμένη με ιδιωτικούς πόρους εκπαίδευση, γίνεται για εντελώς συγκεκριμένους λόγους: τα θρησκευτικά σχολεία θα σου κάνουν κατήχηση, τα σχολεία της καλής κοινωνίας θα σε προετοιμάσουν γι αυτήν, κλπ κλπ.
:μπορεί η πλειοψηφία ναι, αλλά ως γενίκευση είναι επική κοτσάνα
-
το μόνο που έχω να δηλώσω είναι οτι φοιτώντας σε δημόσιο σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, ζηλεύω -πλέον- παιδιά που έχουν την δυνατότητα από τη δευτέρα δημοτικού να εισέλθουν σε τόσο οργανωμένο και δημιουργικό περιβάλλον...
κιλομετερ όπως ξανα υπόθηκε, ένα πρόγραμμα ΙΒ από τέτοια ηλικία είναι οτι πιο ευέλικτο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου... μην σε αγχώνει η προσαρμοστικότητα, ισορροπημένα παιδιά προσαρμόζονται -πολλές φορές- γρηγορότερα από τους γονείς τους
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
HiFi πιστεύεις πως για ένα παιδάκι 1ης δημοτικού που ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ θα ήταν δίκαιο να πάει σε ένα δημόσιο σχολείο όταν υπάρχει η δυνατότητα να πάει σε αγγλόφωνο ιδιωτικό και να μάθει παράλληλα και την γλώσσα;Για να το διευκρινήσω, μπας και σταματήσουν κάποιοι να γράφουν ό,τι να 'ναι:
Φυσικά να το πάει στο συγκεκριμένο σχολείο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι καλύτερα για το παιδί και θα προσαρμοστεί ευκολότερα. Μίλησα για το κωλόχαρτο που του ζήτησε το σχολείο. Για το σχολείο δεν μπορώ να έχω γνώμη, για το χαρτί έχω, και είναι ΑΧΡΗΣΤΟ (και να με συγχωρνάει ο mjacob και η σοφία του! ).
Δεν βλέπω γιατί πρέπει να ψέγουμε τις ελληνίδες δασκάλες, και όχι τους PRιτζήδες υπεύθυνους του αυστριακού σχολείου; Επειδή αυτοί είναι αυστριακοί, ή επειδή είναι ιδιωτικό ξέρουν καλύτερα;Πολύ σωστά δεν δίνει κανένα χαρτί η δασκάλα, κανένα ρόλο δεν θα παίξει, το πιθανότερο είναι πως το παιδί εκεί θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα ήταν εδώ (η αλλαγή θα το αλλάξει λογικά συθέμμελα, στην αρχή τουλάχιστον...), ελάχιστη αξία έχει λοιπόν αυτό που έβλεπε η δασκάλα του εδώ (και μιλάμε πάντα για ένα παιδάκι που τώρα θα πάει στην 2α δημοτικού, αστεία πράγματα δηλαδή...
Στην τελική, αφού λέω λακαμίες, γράψτε με στ' @@ σας, δεν έχω και πρόβλημα ρε παλικάρια!
Αν ήταν τα πράγματα όπως τα λέτε βέβαια, οι περισσότεροι εδώ μέσα που πήγαμε σε δημόσια σχολεία της πλάκας, που δεν είχαν τέτοιες διαδικασίες και έγγραφα, ήμαστε για τον φούτσο.Εγώ ξαναλέω, είπα το μόνο λόγο που υπάρχουν τέτοια έγγραφα σε τέτοια σχολεία και ο λόγος δεν έχει να κάνει με την παιδαγωγική, αλλά με το να πεισθούν οι γονείς πως τα λεφτά τους πιάνουν τόπο. Αυτό. Αν διαφωνείτε μαζί μου, πολύ καλά κάνετε και μπράβο σας.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το μόνο που έχω να δηλώσω είναι οτι φοιτώντας σε δημόσιο σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, ζηλεύω -πλέον- παιδιά που έχουν την δυνατότητα από τη δευτέρα δημοτικού να εισέλθουν σε τόσο οργανωμένο και δημιουργικό περιβάλλον...κιλομετερ όπως ξανα υπόθηκε, ένα πρόγραμμα ΙΒ από τέτοια ηλικία είναι οτι πιο ευέλικτο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου... μην σε αγχώνει η προσαρμοστικότητα, ισορροπημένα παιδιά προσαρμόζονται -πολλές φορές- γρηγορότερα από τους γονείς τους
Και μετά, τις... κοτσάνες τις λέω εγώ...
Φαντάζομαι το 'ειπώθηκε' το γράφεις 'υπόθηκε' επειδή φταίει το σχολείο. Αν πήγαινες σε ιδιωτικό, η οργάνωση και το δημιουργικό περιβάλλον θα είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα... -
το μόνο που έχω να δηλώσω είναι οτι φοιτώντας σε δημόσιο σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, ζηλεύω -πλέον- παιδιά που έχουν την δυνατότητα από τη δευτέρα δημοτικού να εισέλθουν σε τόσο οργανωμένο και δημιουργικό περιβάλλον...
κιλομετερ όπως ξανα υπόθηκε, ένα πρόγραμμα ΙΒ από τέτοια ηλικία είναι οτι πιο ευέλικτο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου... μην σε αγχώνει η προσαρμοστικότητα, ισορροπημένα παιδιά προσαρμόζονται -πολλές φορές- γρηγορότερα από τους γονείς τους
Φαντάζομαι το 'ειπώθηκε' το γράφεις 'υπόθηκε' επειδή φταίει το σχολείο. Αν πήγαινες σε ιδιωτικό, η οργάνωση και το δημιουργικό περιβάλλον θα είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα...αρχικά το λέω για σχολεία που προσφέρουν τμήμα ΙΒ, και εκεί προφανώς το περιβάλλον είναι οργανωμένο και δημιουργικό... συνέχισε να πιστεύεις οτι όλα τα ιδιωτικά πουλάνε μαρκετινγκ και πιαριλίκια... κανείς δεν θα μπει στην λογική να σου αλλάξει τα μυαλά...
πως συνδέεται το ορθογραφικό με το σχολείο και τις γενικεύσεις που γράφεις, ένας θεός ξέρει
κατά τα άλλα ισχύει, δεν φταίει το σχολείο, ένα κόσμημα χωρίς γήπεδα και χώρους για αθλοπαιδιές με τόσους μετανάστες που ο έρμος ο εκάστοτε δάσκαλος δεν ήξερε, να μάθει στο μεταναστάκη τα βασικά ή να προσπαθήσει να διδάξει ότι λέει η εντολή του ΥΠ
και όλα αυτά σε τμήματα των 30 με τις μισές μέρες του χειμώνα με χαλασμένα σώματα... ένα ποίημα...ΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?
-
Καλά υπάρχουν και σχολεία με ib από όπου βγαίνουν παιδιά που δε ξέρουν να γράφουν ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Φαντάζομαι το 'ειπώθηκε' το γράφεις 'υπόθηκε' επειδή φταίει το σχολείο. Αν πήγαινες σε ιδιωτικό, η οργάνωση και το δημιουργικό περιβάλλον θα είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα...αρχικά το λέω για σχολεία που προσφέρουν τμήμα ΙΒ, και εκεί προφανώς το περιβάλλον είναι οργανωμένο και δημιουργικό... συνέχισε να πιστεύεις οτι όλα τα ιδιωτικά πουλάνε μαρκετινγκ και πιαριλίκια... κανείς δεν θα μπει στην λογική να σου αλλάξει τα μυαλά...
πως συνδέεται το ορθογραφικό με το σχολείο και τις γενικεύσεις που γράφεις, ένας θεός ξέρει
κατά τα άλλα ισχύει, δεν φταίει το σχολείο, ένα κόσμημα χωρίς γήπεδα και χώρους για αθλοπαιδιές με τόσους μετανάστες που ο έρμος ο εκάστοτε δάσκαλος δεν ήξερε, να μάθει στο μεταναστάκη τα βασικά ή να προσπαθήσει να διδάξει ότι λέει η εντολή του ΥΠ ΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?
Καλά red_monster, τα σχολεία που πήγα εγώ ήταν πολύ πολύ χειρότερα από αυτό που περιγράφεις (μονοθέσια σχολεία στα κουτσοχώρια της ελληνικής επαρχίας...), οι αθλοπαιδειές ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών, ήτοι άπειρος χώρος, για δοκάρια έβαζες καμιά πέτρα και έπαιζες ποδόσφαιρο, ενώ αν ήθελες να κατουρήσεις είχες επιλογή το ύπαιθρο ή την τουαλέτα που ήταν έξω από το κτήριο σε δικό της όμορφα διακοσμημένο χώρο...
Φυσικά, αν κρύωνες, μπορούσες να πας να ζεσταθείς στην σόμπα (ήταν υπερσύγχρονη πετρελαίου τα τελευταία χρόνια...).
Λοιπόν, προφανώς και θα τα προτιμούσα ΟΛΑ καλύτερα, προφανώς και θα ήθελα κι εγώ να πηγαίνω στο Αμερικάνικο Κολλέγιο-Pierce πώς διάβολο το λένε δεν έχω ιδέα, αλλά προφανώς και όλα τα παραπάνω παίζουν πολύ λίγο ρόλο στο τι θα μάθεις. Επιπλέον, το χαρτί που ζήτησαν οι αυστριακοί, δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο και είναι καθαρό PRιλίκι.
Επίσης, να τολμήσω να πω πως η ορθογραφία σίγουρα δεν χρειάζεται χώρους αθλοπαιδειών...
Κι εγώ αν είχα (ΠΟΛΛΑ) λεφτά, τα παιδιά μου θα τα έστελνα σε ιδιωτικό, γιατί δεν θα ήθελα να μου πηδάει την κόρη ο κάθε φτωχοδιάβολος, θα ήθελα να μου την πηδάνε τα καλύτερα παιδιά των καλύτερων οικογενειών... Το ίδιο και ο γιος μου, να μπλέξει με την καλή κενωνία, και όχι την καταραμένη...
Αλλά αυτά τα γράφω εγώ επειδή είμαι ζουλιάρης και δεν θα βγάλω τόσα λεφτά, μην μου δίνεις σημασία... -
Θυμηθηκα τα νιατα μου που εψαχνα καλοκαιριατικα καθηγητη στο σχολειο να μου υπογραψει συστατικη στα αγγλικα
Mission Impossible,αλλωστε δεν καλυπτονται οπως σωστα αναφερθηκε,μπορει να καταληξουν στο κελι 32 για 200 χρονια (τουλαχιστον) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλά υπάρχουν και σχολεία με ib από όπου βγαίνουν παιδιά που δε ξέρουν να γράφουν ούτε ελληνικά ούτε αγγλικάμα για αυτό λέω να μην κάνουμε γενικεύσεις... και υπάρχουν και καταπληκτικά δημόσια, σαν το πειραματικό της πλάκας, που έκανε η πιτσιρίκα μου πρακτική, που αποτελούν κόσμημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος...
η αδερφή μου κέρδισε υποτροφία σε αμερικάνικο σχολείο μαζί με άλλα 14 αριστούχα παιδιά από όλη την Ελλάδα. Στο τμήμα της (ακόμα και στο φουλ ΙΒ λεβελ) υπήρχαν επικά στουρνάρια που λόγο δωρεών κλπ κλπ απολάμβαναν ειδικής μεταχείρισης (και εδώ έρχεται το κομμάτι που έχει ΕΝ ΜΕΡΗ δίκιο ο ακα εφ) ιδιαίτερα ανεβασμένα πρεντικσιονς κλπ κλπ ... το θέμα είναι οτι το σχολείο δεν σου έδινε ταβάνι σε γνώση και αθλοπαιδιές... εκπληκτικές βιβλιοθήκες, προτζεκτ, ομαδικά αθλήματα, ψυχολόγο κλπ κλπ κλπ
Τα παιδιά που θελαν, λοιπόν, (και τα περισσότερα ήταν αυτά που είχαν κερδίσει την υποτροφία) πήραν τόσα πράγματα που δυστυχώς σε κανένα δημόσιο σχολείο δεν θα αποκτούσες....
-
Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ή θα γράψεις μερικώς ή θα γράψεις εν μέρει.Εσένα για απόφοιτο ιδιωτικού σχολείου σε κόβω το δίχως άλλο....
-
Κι εγώ αν είχα (ΠΟΛΛΑ) λεφτά, τα παιδιά μου θα τα έστελνα σε ιδιωτικό, γιατί δεν θα ήθελα να μου πηδάει την κόρη ο κάθε φτωχοδιάβολος, θα ήθελα να μου την πηδάνε τα καλύτερα παιδιά των καλύτερων οικογενειών... Το ίδιο και ο γιος μου, να μπλέξει με την καλή κενωνία, και όχι την καταραμένη...χαζός είσαι;
Με τέτοιο ελιτισμό που θα συναντήσουν, όταν μάθουν ότι ο πατέρας τους είναι ΙΥ απ' τα γιάννινα, ούτε ο καθαριστής της πισίνας δεν θα τους κάθεται. -
Μετα απ ολα αυτα αισθανομαι και πολυ τουβλο που πηγα σε διμοσιο (mirage alert) σχολειο.....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κι εγώ αν είχα (ΠΟΛΛΑ) λεφτά, τα παιδιά μου θα τα έστελνα σε ιδιωτικό, γιατί δεν θα ήθελα να μου πηδάει την κόρη ο κάθε φτωχοδιάβολος, θα ήθελα να μου την πηδάνε τα καλύτερα παιδιά των καλύτερων οικογενειών... Το ίδιο και ο γιος μου, να μπλέξει με την καλή κενωνία, και όχι την καταραμένη...
χαζός είσαι;
Με τέτοιο ελιτισμό που θα συναντήσουν, όταν μάθουν ότι ο πατέρας τους είναι ΙΥ απ' τα γιάννινα, ούτε ο καθαριστής της πισίνας δεν θα τους κάθεται.Ρε χαμένε, τότε θα είμαι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 'επιτυχημένος επιχειρηματίας', θα έχω Φερράρι, θα την πάω σε γνωστό συνεργείο, θα έχω επιχειρήσεις, θα έχω γκόμενες, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ!
Ε, νομίζω θα έχω κερδίσει την δυνατότητα να μας πηδάνε οι καλύτεροι και να πηδάμε τις καλύτερες!
-
δεν ξέρω.
Αν δεν είσαι τζάκι 15 γενιές πίσω, σε κανά ψωριάρικο ιδιωτικό δευτεράντζα το πολύ
Το ημερολόγιο του μετανάστη