Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το μόνο που έχω να δηλώσω είναι οτι φοιτώντας σε δημόσιο σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, ζηλεύω -πλέον- παιδιά που έχουν την δυνατότητα από τη δευτέρα δημοτικού να εισέλθουν σε τόσο οργανωμένο και δημιουργικό περιβάλλον...
κιλομετερ όπως ξανα υπόθηκε, ένα πρόγραμμα ΙΒ από τέτοια ηλικία είναι οτι πιο ευέλικτο μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου... μην σε αγχώνει η προσαρμοστικότητα, ισορροπημένα παιδιά προσαρμόζονται -πολλές φορές- γρηγορότερα από τους γονείς τους
Και μετά, τις... κοτσάνες τις λέω εγώ...
Φαντάζομαι το 'ειπώθηκε' το γράφεις 'υπόθηκε' επειδή φταίει το σχολείο. Αν πήγαινες σε ιδιωτικό, η οργάνωση και το δημιουργικό περιβάλλον θα είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα...
αρχικά το λέω για σχολεία που προσφέρουν τμήμα ΙΒ, και εκεί προφανώς το περιβάλλον είναι οργανωμένο και δημιουργικό... συνέχισε να πιστεύεις οτι όλα τα ιδιωτικά πουλάνε μαρκετινγκ και πιαριλίκια... κανείς δεν θα μπει στην λογική να σου αλλάξει τα μυαλά...
πως συνδέεται το ορθογραφικό με το σχολείο και τις γενικεύσεις που γράφεις, ένας θεός ξέρει
κατά τα άλλα ισχύει, δεν φταίει το σχολείο, ένα κόσμημα χωρίς γήπεδα και χώρους για αθλοπαιδιές με τόσους μετανάστες που ο έρμος ο εκάστοτε δάσκαλος δεν ήξερε, να μάθει στο μεταναστάκη τα βασικά ή να προσπαθήσει να διδάξει ότι λέει η εντολή του ΥΠ ΤΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?
Καλά red_monster, τα σχολεία που πήγα εγώ ήταν πολύ πολύ χειρότερα από αυτό που περιγράφεις (μονοθέσια σχολεία στα κουτσοχώρια της ελληνικής επαρχίας...), οι αθλοπαιδειές ήταν ολυμπιακών προδιαγραφών, ήτοι άπειρος χώρος, για δοκάρια έβαζες καμιά πέτρα και έπαιζες ποδόσφαιρο, ενώ αν ήθελες να κατουρήσεις είχες επιλογή το ύπαιθρο ή την τουαλέτα που ήταν έξω από το κτήριο σε δικό της όμορφα διακοσμημένο χώρο...
Φυσικά, αν κρύωνες, μπορούσες να πας να ζεσταθείς στην σόμπα (ήταν υπερσύγχρονη πετρελαίου τα τελευταία χρόνια...).
Λοιπόν, προφανώς και θα τα προτιμούσα ΟΛΑ καλύτερα, προφανώς και θα ήθελα κι εγώ να πηγαίνω στο Αμερικάνικο Κολλέγιο-Pierce πώς διάβολο το λένε δεν έχω ιδέα, αλλά προφανώς και όλα τα παραπάνω παίζουν πολύ λίγο ρόλο στο τι θα μάθεις. Επιπλέον, το χαρτί που ζήτησαν οι αυστριακοί, δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο και είναι καθαρό PRιλίκι.
Επίσης, να τολμήσω να πω πως η ορθογραφία σίγουρα δεν χρειάζεται χώρους αθλοπαιδειών...
Κι εγώ αν είχα (ΠΟΛΛΑ) λεφτά, τα παιδιά μου θα τα έστελνα σε ιδιωτικό, γιατί δεν θα ήθελα να μου πηδάει την κόρη ο κάθε φτωχοδιάβολος, θα ήθελα να μου την πηδάνε τα καλύτερα παιδιά των καλύτερων οικογενειών... Το ίδιο και ο γιος μου, να μπλέξει με την καλή κενωνία, και όχι την καταραμένη...
Αλλά αυτά τα γράφω εγώ επειδή είμαι ζουλιάρης και δεν θα βγάλω τόσα λεφτά, μην μου δίνεις σημασία...