-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το πρόβλημα της Ferrari δεν είναι το μοτέρ, αλλά τα ηλεκτρονικά του μοτέρ που δεν το αξιοποιούν στο έπακρο.
Αυτά δεν έχουν ομολογκαριστεί.
Πιστεύω ότι αν καταφέρουν να τα φτιάξουν, θα δούμε μια σαφώς καλύτερη εικόνα γιατί το μονοθέσιο δεν πάσχει από πλευράς σασί και στησίματος, απλά δεν έχει καθόλου μα καθόλου δύναμη.
κάποιο βαθύ λαρύγγι είπε ότι άλογα λείπουν και από το θερμικό κινητήρα........και γι αυτά δεν μπορεί να γίνει τίποτα πια
-
Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να το ξέρει κανένα λαρύγγι, εκτός από το ηττοπαθές λαρύγγι. Το βάρος είναι ο εχθρός και αν αυτό είναι όντως αληθινό μπορούν να το ξέρουν πολλοί. Σε λίγο θα μάθουμε και εμείς προφανώς.
Για όσους ζητάν το κεφάλι του Maldonado: επιτρέψτε μου να γράψω για μια ακόμη φορά ότι είναι παντελώς λάθος να κρίνουμε την συνέπεια και όχι την πράξη. Αν δεν έκανε τούμπα ο Gtz θα ήταν μια απλή επαφή, ενδεχομένως ένα πόντο πιο πέρα και ανώδυνη. Πάντως ακόμη και έτσι για μένα η ευθύνη είναι 50-50. Όσο φταίει ο Πάστορ που υπέθεσε ότι ο Gtz τον είδε άλλο τόσο φταίει ο μικρός που δεν τον είδε. Ότι δεν τον είδε ο Gtz πάντως ήταν προφανές από το pit radio του ακριβώς μετά την τούμπα. Και πριν το πει κανείς το συμβάν έγινε εκτός γραμμής των πιτ αρά ήταν κανονική μάχη στην πίστα για θέση. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Μια μάχη μάλιστα που θα κέρδιζε εύκολα αργότερα ο Πάστορ εξαιτίας των ελαστικών του.
ΥΓ Αν κάτι ήταν απαράδεκτό στο συμβάν ήταν ο κακός χρόνος αντίδρασης αφού ακινητοποιήθηκε ο Gtz. Αν είχε το οτιδήποτε δε θέλω καν να το σκέφτομαι.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Σήμερα είδαμε τη διαφορά ενός πρωταθλητή από μια pop star. Aπλά πράγματα. Ούτε καύσιμα, ούτε λάστιχα, ούτε τίποτα. Εκεί που μετράει, κρατάς τη θέση σου με όποιον τρόπο υπάρχει και κάνεις τον άλλον να χωνέψει πως οτιδήποτε συμβεί θα είναι δικό του λάθος.
Μπα, απλά ο πίσω της παρέας ήταν πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αρκετά έξυπνος για να σηκώσει όταν ο 'φίλος' του το τραβούσε από τα μαλλιά
Με καθαρά ορθολογικά κριτήρια αυτό που λες είναι σωστό, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει και άλλη μια παράμετρος που προσωπικά τη θεωρώ πολύ σημαντική για τη συνέχεια της χρονιάς: Το ποιος θα πάρει τον αέρα του άλλου, ποιος θα είναι το alpha male στην ομάδα. Και αυτό το κερδίζεις αποκλειστικά και μόνο με τον τρόπο που το έκανε o Λούης χτες. Αν ο Rosberg επέλεξε τον δρόμο του συνετού, υπομονετικού team player, του 'κυρίου καθηγητή', σε λίγους αγώνες θα τον έχει ισοπεδώσει ο Hamilton. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση τουλάχιστον.
+1
-
Σήμερα γίναμε λίγο πιο σοφοί από την άρτια κάλυψη του πουρναράκη...
-μάθαμε οτι 2 πλήρη στροφές στον αέρα είναι 360 μοίρες...
-είδαμε το σχέδιο του καινούργιου σεατ σουβ (άσχετα αν μας έδειχναν σκόντα )
-μάθαμε οτι η τζούλια θα είναι μια επιμηκυμένη τζουλιέτα
-και τέλος μάθαμε οτι όσο πιο ωραία ακούγεται το μοτέρ τόσο περισσότερο αποδίδει...
και μας βάλαν και 2-3 ονμπορντ πλάνα να καταλάβουμε (όπως κατάλαβαν δια αυτιού και αυτοί ) γιατί υπερέχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ η μερσέντεςκατά τα άλλα...
πολλά αρχίδια η μερσέντες για να αφήσουν τους πιλότους να τρώγονται ενώ είχαν εξασφαλισμένο το 1-2...
τι έφτιαξες πάλι ρε Νιούη?? με τέτοιο μοτέρ και το μονοθέσιο στέκεται εκπληκτικά...
στέφανο, είσαι από τις πιο άοσμες και αδιάφορες προσωπικότητες στην φ1... -
Πάντως είναι η πρώτη φορά, από το 2010 που παρακολουθώ το F1 Fanatic, που ο αγώνας βαθμολογείται από τους συνδρομητές (πάνω από 1000 άτομα) και με διαφορά άριστα 10!
http://www.f1fanatic.co.uk/2014/04/06/r ... rand-prix/
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
και μετά από αυτόν τον αγώνα, ας έρθει κανένας να μας πει για Motogp και Ρόσιδες vs Λορέτζοδες:
μάλλον δεν είδες βάλε με μαρκέζ να παίζουν ρόδα-ρόδα
-
Ο χρήστης LotusRenault έγραψε:
Τα σχόλια του τύπου σήμερα επιτέλους είδαμε αγώνα ειλικρινά δεν μπορώ να τα καταλάβω...
όταν σε 10 γύρους τα μερσεντικά έχουν ρίξει στον τρίτο +25 sec... να δω τι λοιπόν? τις μάχες για την 4-5-6 και 9-10-11 θέση...
sorry αλλά αυτό δεν είναι φόρμουλα 1...Sorry αλλά αυτό είναι Formula 1. Μάχες και προσπεράσματα για όλες τις θέσεις και όχι μόνο για τις κορυφαίες.
Να γίνεται χαμός στην πίστα και να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, να γίνονται προσπεράσματα και να μη τα δείχνει ο φακός γιατί γίνεται τις ανωμαλίας και αλλού.
22 τρέχουν, όχι 5. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να το ξέρει κανένα λαρύγγι, εκτός από το ηττοπαθές λαρύγγι. Το βάρος είναι ο εχθρός και αν αυτό είναι όντως αληθινό μπορούν να το ξέρουν πολλοί. Σε λίγο θα μάθουμε και εμείς προφανώς.Για όσους ζητάν το κεφάλι του Maldonado: επιτρέψτε μου να γράψω για μια ακόμη φορά ότι είναι παντελώς λάθος να κρίνουμε την συνέπεια και όχι την πράξη. Αν δεν έκανε τούμπα ο Gtz θα ήταν μια απλή επαφή, ενδεχομένως ένα πόντο πιο πέρα και ανώδυνη. Πάντως ακόμη και έτσι για μένα η ευθύνη είναι 50-50. Όσο φταίει ο Πάστορ που υπέθεσε ότι ο Gtz τον είδε άλλο τόσο φταίει ο μικρός που δεν τον είδε. Ότι δεν τον είδε ο Gtz πάντως ήταν προφανές από το pit radio του ακριβώς μετά την τούμπα. Και πριν το πει κανείς το συμβάν έγινε εκτός γραμμής των πιτ αρά ήταν κανονική μάχη στην πίστα για θέση. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Μια μάχη μάλιστα που θα κέρδιζε εύκολα αργότερα ο Πάστορ εξαιτίας των ελαστικών του.
ΥΓ Αν κάτι ήταν απαράδεκτό στο συμβάν ήταν ο κακός χρόνος αντίδρασης αφού ακινητοποιήθηκε ο Gtz. Αν είχε το οτιδήποτε δε θέλω καν να το σκέφτομαι.
Κάτσε ρε συ Κώστα, όταν βγαίνεις από τα πιτ έχεις μπλε σημαία. Που πας με φόρα?
Θα μπορούσε να ήταν μια μικρότερη επαφή (πράγμα αδύνατον για τον Πάστορ) αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα.
Την ποινή την δίνεις για να μην γίνει κάτι χειρότερο.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Τα σχόλια του τύπου σήμερα επιτέλους είδαμε αγώνα ειλικρινά δεν μπορώ να τα καταλάβω...
όταν σε 10 γύρους τα μερσεντικά έχουν ρίξει στον τρίτο +25 sec... να δω τι λοιπόν? τις μάχες για την 4-5-6 και 9-10-11 θέση...
sorry αλλά αυτό δεν είναι φόρμουλα 1...Sorry αλλά αυτό είναι Formula 1. Μάχες και προσπεράσματα για όλες τις θέσεις και όχι μόνο για τις κορυφαίες.
Να γίνεται χαμός στην πίστα και να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, να γίνονται προσπεράσματα και να μη τα δείχνει ο φακός γιατί γίνεται τις ανωμαλίας και αλλού.
22 τρέχουν, όχι 5.+το οτι οι πρωτοι ηταν μεν αλλου, αλλα σφαχτηκαν μεταξυ τους, δεν ηταν ενας μονος του να τρεχει μισο γυρο μπροστα απο τους αλλου. Αρα και για την πρωτια υπηρχε ενδιαφερον.
-
ΥΓ Αν κάτι ήταν απαράδεκτό στο συμβάν ήταν ο κακός χρόνος αντίδρασης αφού ακινητοποιήθηκε ο Gtz. Αν είχε το οτιδήποτε δε θέλω καν να το σκέφτομαι.Ακριβώς αυτό!
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση την ώρα της μετάδοσης.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για όσους ζητάν το κεφάλι του Maldonado: επιτρέψτε μου να γράψω για μια ακόμη φορά ότι είναι παντελώς λάθος να κρίνουμε την συνέπεια και όχι την πράξη. Αν δεν έκανε τούμπα ο Gtz θα ήταν μια απλή επαφή, ενδεχομένως ένα πόντο πιο πέρα και ανώδυνη. Πάντως ακόμη και έτσι για μένα η ευθύνη είναι 50-50. Όσο φταίει ο Πάστορ που υπέθεσε ότι ο Gtz τον είδε άλλο τόσο φταίει ο μικρός που δεν τον είδε.
Κάτσε ρε συ Κώστα, όταν βγαίνεις από τα πιτ έχεις μπλε σημαία. Που πας με φόρα?
Θα μπορούσε να ήταν μια μικρότερη επαφή (πράγμα αδύνατον για τον Πάστορ) αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα.
Την ποινή την δίνεις για να μην γίνει κάτι χειρότερο.
Go_For_Pole, εχεις δικιο σε μεγαλο βαθμο. Οι (ενδεχομενες) συνεπειες του ατυχηματος και ο 'βαθμος εντυπωσιασμου' επηρεαζουν την κριση μας (βλ. Γκροζαν Σπα), κατι που ειναι λαθος.
ΟΜΩΣ για την αξιολογηση του συμβαντος δεν συμφωνω. Ο Γκουτιερεζ ειχε την στροφη, την σωστη γραμμη και καθαρο προβαδισμα. Ο Καραμητρος που πηγαινε; Να στριψει δεν μπορουσε, μονο να τον περασει απο πανω ή, εν προκειμενω, απο κατω. Για μενα τον εμβολισε κανονικα και δικαιως τιμωρηθηκε βαρια, ισως επρεπε κι αλλο.
Δηλ. εφαγε ο Ρικιαρντο (που δεν εφταιγε και δεν εβλαψε αλλον οδηγο) 10 θεσεις, επειδη καποιος δεν κουμπωσε το μπουλονι με το νεροπιστολο και εφαγε ο Μαλντονατο 5, που εβαλε σε κινδυνο και κατεστρεψε τον αγωνα του αλλου. Πρεπει να υπαρχει και μια αναλογικοτητα στις ποινες.
Κατα την αποψη μου, αν μου επιτρεπεις τις αγγλικουρες για να γινει κατανοητο τι εννοω, ηταν reckless driving, οχι careless. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το θέμα είναι ότι αυτό που κυρίως δίνει το αβαντάζ στη Mercedes (ο κινητήρας) είναι.....παγωμένο, συνεπώς μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες των άλλων να πλησιάσουν.
Παγωμένο μοτέρ = η καταστροφή της φετινής σεζον (και να δούμε...). Και εννοω απο αποψη ανταγωνισμού, όχι για τη Φερραρι.
Το πρόβλημα της Ferrari δεν είναι το μοτέρ, αλλά τα ηλεκτρονικά του μοτέρ που δεν το αξιοποιούν στο έπακρο.
Πιστεύω ότι αν καταφέρουν να τα φτιάξουν, θα δούμε μια σαφώς καλύτερη εικόνα γιατί το μονοθέσιο δεν πάσχει από πλευράς σασί και στησίματος, απλά δεν έχει καθόλου μα καθόλου δύναμη.
Δεν έχω αντίρρηση. Το πνεύμα μου είναι άλλο. F1 είναι ρε πστ μου. 3 κατασκευαστές κινητηρων έχεις πια (4 εν όψει Χόντα) και είναι εργοστάσια, άρα με άπειρα resources, δεν είναι Judd για να σε νοιαζουν οι περιορισμοί κόστους προς όφελος του ανταγωνισμού.
Ασ'τους να σφαχτουν στην εξέλιξη και ας βγάλουν 1000 άλογα απο 1,6 ακομη και αν κάνουν σαν βεγγαλικα σε κάθε αγωνα.... -
Ετσι συντομα απο 4 κατασκευαστες θα εχεις 0
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Το θέμα είναι ότι αυτό που κυρίως δίνει το αβαντάζ στη Mercedes (ο κινητήρας) είναι.....παγωμένο, συνεπώς μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες των άλλων να πλησιάσουν.
Παγωμένο μοτέρ = η καταστροφή της φετινής σεζον (και να δούμε...). Και εννοω απο αποψη ανταγωνισμού, όχι για τη Φερραρι.
Δεν έχω αντίρρηση. Το πνεύμα μου είναι άλλο. F1 είναι ρε πστ μου. 3 κατασκευαστές κινητηρων έχεις πια (4 εν όψει Χόντα) και είναι εργοστάσια, άρα με άπειρα resources, δεν είναι Judd για να σε νοιαζουν οι περιορισμοί κόστους προς όφελος του ανταγωνισμού.
Ασ'τους να σφαχτουν στην εξέλιξη και ας βγάλουν 1000 άλογα απο 1,6 ακομη και αν κάνουν σαν βεγγαλικα σε κάθε αγωνα....Βασικά έπρεπε να επιτρέπουν την εξέλιξη των μοτέρ όλη αυτή τη χρονιά και να τα παγωναν του χρόνου.
Sent from my Xperia Z1 using Tapatalk
-
Δεν θελουν υψηλες ιπποδυναμεις. Για αυτο πηγαμε απο τους V10 στους 8 αλλωστε, κι αυτους με κοφτη.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Το δικό μου σχόλιο πάντως δεν επηρεάστηκε από την πιρουέτα του Gutierez αλλά από το ότι ο Maldonado έκανε γιώμα σε σημείο που υπήρχε 99% άλλο μονοθέσιο και 1% δρόμος.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Θεωρώ απίθανο να μην υπάρξουν εξελίξεις μετά τη σημερινή εμφάνιση.....αλλά δεν ξέρω σε τι βάθος θα φτάσουν ή αν θα είναι επιφανειακές και θα την πληρώσουν πάλι κάποιοι 'περιφερειακοί'.
**Το σίγουρο είναι ότι έγινε πλέον συνείδηση ότι η συμβίωση Ferrari -Alonso πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν για το καλό και των δύο (αν και αυτή που θα υποφέρει από την απώλεια, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, θα είναι η ferrari).
**
O Μοntezemolo το τριήμερο που πέρασε υπέστη τρεις φοβερές ήττες.Και κερατάς και δαρμένος.Σήμερα ειδικά τον λυπήθηκα.Πρώτα τα ηχηρά χαστούκια που εισέπραξε από τον Todt στην διελκυστίνδα ομόνοια-μάχη για τους κανονισμούς...προϊδέαζαν ότι δεν θα είναι μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες...έπειτα κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πραγματικά απομονωμένος,περιστοιχιζόμενος όχι απο τη γνώριμη κουστωδία των υπευθύνων της FIA και των celebrities....αλλά από μια δράκα αράβων...στους οποίους προσπαθούσε ίσως να πουλήσει πανάκριβες custom made Ferrari.......Ποτέ δεν είδα ξανά έναν LCDM τόσο μόνο,να τριγυρνά τα box σαν ο οποιοσδήποτε τουρίστας,στην πραγματικότητα μια σκιά του παλιου του εαυτού,ένας άνθρωπος που δεν διοικεί πια...Το αποκορύφωμα ήταν η 'δραματική' του αποχώρηση κατά τη διάρκεια του SC με τη θλιβερή δήλωση 'ho male al cuore nel vedere una Ferrari cosi lenta e superata da tutti in rettilineo'...ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να αποφύγει να αντικρύσει τα μούτρα του Alonso....O LCDM βέβαια δεν έχει αποστολή να ευχαριστεί τους tifosi,αλλά να κερδίζει χρήματα για λογαριασμό της ferrari.Από την άποψη αυτή κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα.Από την άλλη όμως είναι υπεύθυνος για αυτό το νώθο καθεστώς της δυαρχίας που ουσιαστικά έχει δημιουργήσει στην gestione sportiva,καθώς έχει δώσει λευκή κάρτα σε άτομα που είναι κοντά στην ομάδα καθημερινά και γνωρίζουν τα προβλήματα.....αλλά δεν μπορούν να τα λύσουν (μιλώ για τον consigliere Dom,ο οποίος παίρνει κεφάλια και προσλαμβάνει κατά το δοκούν ,εξασφαλίζει ασυλία τόσα χρόνια στον Τομπάζη....για να μας πει σήμερα οτι υπάρχει πρόβλημα και στον τομέα των κινητήρων),από την άλλη όμως είναι ο Luca που λαμβάνει απόφασεις βαρύνουσας σημασίας (ήταν αυτός που φαγώθηκε να διώξουν το Rai με χρυσή αποζημίωση το 2009....όχι γιατί καιγόταν για τον Αlo.....αλλά για τη χορηγία του don Botin),των οποίων τις συνέπειες έχει την απαίτηση να εισπράξει ο Dom..... σε ρόλο αλεξικέραυνου....
Το ψάρι βρωμάει τελικά από το κεφάλι και αυτές οι μπάσταρδες καταστάσεις εξηγούν γιατί πλέον στη ferrari έχουν χάσει την επαφή με το σύγχρονο τρόπο προσέγγισης της f1 (τους λείπουν οι έξυπνες ιδέες,η επινοητικότητα, το ρίσκο και οι χρόνοι αντίδρασής τους έχουν βιβλικές διαστάσεις)και δουλεύουν με τη νοοτροπία της προηγούμενης δεκαετίας.
Φοβάμαι ότι η κατάσταση αυτή έχει τόσο βαθιές ρίζες που η ferrari κινδυνεύει να ξαναγυρίσει από πλευράς αποτελεσμάτων στη δεκαετία του 90....παρόλο που γι αυτήν του χρόνου θα οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα δύο 27χρονοι γερμανοί.OK , θα πούμε πολλοί για τα υπόλοιπα , ασχέτως με το πώς μπορείς ή θέλεις να τα περιγράψεις .
Αλλά η κόκκινη σημείωση είναι ( κατ' εμέ ) εμπάθεια. Σχώρα με για την αυστηρή κριτική αλλά ούτε κουλός είναι , ούτε αυτός σχεδιάζει κινητήρα - ηλεκτρικά . ούτε χονδρός είναι ... και σου έχει φέρει νίκες , πόντους ( λεφτά ) ... και έχω την εντύπωση ( μάντης δεν είμαι ) ότι εάν είχε ένα καλό μονοθέσιο ίσως σου έφερνε και πρωτάθλημα .
Συμπερασματικά , πέραν των συμπαθειών θα πω ότι οι οδηγοί της Ferrari είναι καλοί ( δεν παίζει ρόλο αν ο ένας φτάνει στο 96% και ο άλλος στο 97%.), ρόλο παίζει το μονοθέσιο . Το αποτέλεσμα εξαρτάται κατά πολύ από το μονοθέσιο
.... εκτός αν έχεις πίσω σου τον Μαντολάτο .... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ο Maldonado έκανε γιώμα σε σημείο που υπήρχε 99% άλλο μονοθέσιο και 1% δρόμος.Αυτο.
-
....Μπα, απλά ο πίσω της παρέας ήταν πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αρκετά έξυπνος για να σηκώσει όταν ο 'φίλος' του το τραβούσε από τα μαλλιάQ: (Michael Schmidt – Auto, Motor und Sport) To both Mercedes drivers: just at the end of the safety car period, Paddy Lowe came on the radio and said to you ‘bring the cars home’. For us, it sounded like ‘don’t attack each other,’ you obviously didn’t do so and then Nico, in the last two or three laps, you didn’t attack any more. Did something happen there?
NR: I was well aware that the whole world was thinking ‘huh, here we go, Silver Arrows team orders, finally they’re there.’ That was clear to me but it wasn’t that at all, it was just ‘guys, make sure that you get these cars to the finish. Don’t break them, don’t crash.’ The message was clear anyway, not really necessary to give such a message because we know that, we drive very hard but in the end with the necessary respect but we’re free to race all the way and in the end, I just got a bit more overheating on the tyres in the last three laps because I was pushing so hard in the slipstream, you know, with less grip, sliding a lot and so the tyres just overheated in the last three laps and I couldn’t get close enough any more. And also with the hybrid, at times you have more then you have less. It’s coming and going and it’s difficult to be there in the right moment when you do have it. It’s not that easy, so there was then a period when I didn’t have enough boost power either.LH: I don’t really have much more to say but luckily my tyres didn’t go off in those last two or three laps so he seemed to lose a little more than me, so just able to stay ahead.
http://www.formula1.com/news/headlines/2014/4/15695.html
Και γενικοτερα μια καλοπροαιρετη επισημανση:
Ενω τα ποστς σου φανερωνουν ανθρωπο με γνωσεις και αγαπη για το αθλημα, αφηνεις την εμπαθεια σου για τον Λουη και την Μακκα να τα υποβαθμιζουν..
Φεττελακο τι χαμπαρια μαστορα;
4, ναι 4 παγκοσμια πρωταθληματα και ερχεται ο ποντικαρας και σε βαζει μαγειρεια;
Αρα:- Φευγεις, το ξερεις, το ξερει και η ομαδα σου και πονταρει σε νεο πουλαρι.
- Η ομαδα σου ξερεις πως σε βλεπει; 'Εμεις στα δωσαμε ρε μλκσμενο , τι νομιζεις οτι θα σουνα χωρις εμας; Απλα ετυχε να οδηγας εσυ το εντερπραϊζ και μας βολευε και το background σου. Αϊντε που θα μας πεις εσυ ποιος θα ειναι νο1'.
Πραγματικα για την κατηγορια πρωταθληματων που παιζει ειναι πολυ ΛΙΓΟΣ ο Φεττελακος. Που να παει και στο λακκο με τα κωλοδαχτυλα του χρονου...
Rant off.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αλλά η κόκκινη σημείωση είναι ( κατ' εμέ ) εμπάθεια. Σχώρα με για την αυστηρή κριτική αλλά ούτε κουλός είναι , ούτε αυτός σχεδιάζει κινητήρα - ηλεκτρικά . ούτε χονδρός είναι ... και σου έχει φέρει νίκες , πόντους ( λεφτά ) ... και έχω την εντύπωση ( μάντης δεν είμαι ) ότι εάν είχε ένα καλό μονοθέσιο ίσως σου έφερνε και πρωτάθλημα .
Συμπερασματικά , πέραν των συμπαθειών θα πω ότι οι οδηγοί της Ferrari είναι καλοί ( δεν παίζει ρόλο αν ο ένας φτάνει στο 96% και ο άλλος στο 97%.), ρόλο παίζει το μονοθέσιο . Το αποτέλεσμα εξαρτάται κατά πολύ από το μονοθέσιο
.... εκτός αν έχεις πίσω σου τον Μαντολάτο ....Σε μένα γράφεις για εμπάθεια προς τον Αlo; Έχω πει ότι η συνεισφορά του στη ferrari πλησιάζει αναλογικά αυτή του MSC και όλοι στο Maranello πρέπει να του ανάψουν μια λαμπάδα που τους κράτησε στην επικαιρότητα όλα αυτά τα χρόνια.
Η συμβίωση όμως εξήντλησε και τις τελευταίες ελπίδες καρποφορίας ,γιατί φέτος φάνηκε ξεκάθαρα ότι όπως λειτουργεί πλέον η ferrari,δεν υπάρχει πιθανότητα να δώσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο στον ισπανό (ούτε σε κανέναν άλλο)στον αιώνα τον άπαντα.Είναι λοιπόν ανώφελο να περιμένει κάτι ο ισπανός από τη ferrari, χαραμίζοντας τα λίγα χρόνια καριέρας που του απομένουν,ενώ από την άλλη πλευρά ο εκνευρισμός που έχει δημιουργήσει αυτό το παρατεταμένο αδιέξοδο στον εκρηκτικό Alo τον οδηγούν σε συμπεριφορές που είναι ένα ανούσιο 'ξόδεμα' ενέργειας για τον ίδιο και δεν ωφελούν και την ομάδα.
Ο Alo εκεί που θα πάει το πιο πιθανό είναι να διεκδικήσει και να κερδίσει τίτλο με το καλημέρα.Από την άλλη στη ferrari απαιτούνται εκ βάθρων αλλαγές και όχι διορθωτικές κινήσεις και το σημαντικότερο επανεκτίμηση του τι θέλουν πραγματικά από τη συμμετοχή στο θεσμό και ανάλογες αποφάσεις. Εν ολίγοις πιθανότητα ανάκαμψης (και αυτή σε βάθος χρόνου)στη ferrari υπάρχει μόνο αν τον Vettel συνοδεύσουν του χρόνου στο Maranello το πακέτο καράφλα - Horner....
2014 - Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix