-
Επειδή το θέμα έχει να κανει και με το σε ποια αγορά είσαι, η vw αν θυμάμαι καλά σε ΗΠΑ και Καναδά δίνει 3 ή 4 χρονια ή 80,000χλμ, ενω σε κιβώτια δίνει 5 και 10 χρονια ανάλογα το μοντέλο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Τα κόστη του after sales στα Κορεάτικα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οπότε και 7 χρόνια να πηγαίνεις στα εξουσιοδοτημένα τους, είναι πολύ ποιο χαμηλά σε κόστη σε σχέση με τα μη εξουσιοδοτημένα (αυτό το έχω δει στην πράξη.)
Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κανά φράγκο.
.ναι αλλα οσο και να σου χρεωσουν τα λαδια,αλλα τα 2 χρονια και αλλα τα 7.Για να συνεβαινε αυτο θα επρεπε το μη Κορεατικο,να εχει 3πλα κοστη εργατοωρας και ανταλλακτικων αναλωσιμων.Κατι που δεν συμβαινει.
Οποτε αδυνατω να καταλαβω οτι οι κορεατες δεν βλεπουν το αφτερσειλς σαν ''πηγη χρηματος''
Μαλλον το αντιθετο συμβαινει.Καλά άστο. Δεν βγάζουμε άκρη.
-
Νομιζω οτι το θέμα είναι αστείο....το να λες καταρχήν οτι τα ΚΙΑ είναι καλυτερα απο VW είναι εντελώς αυθαίρετο. Το να κρινεις αυτοκίνητα με βάση την εγγύηση και παλι είναι. Απο την αλλη η εγγύηση είναι ενα σοβαρό κριτήριο αγοράς , για παράδειγμα τα ΚΙΑ είναι τα πρώτα ΜΗ Σουηδικά και συνήθως μη εταιρικά αυτοκίνητα σε πωλησεις στην Σουηδία.... Ο λογος είναι τα 7 χρόνια εγγύησης, απο την αλλη η Honda δίνει το Civic 1.6 diesel με 10 χρόνια εγγύηση η 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα στην Γαλλια, και ΔΕΝ πουλάει. Όλα είναι θέμα αγοράς ...σε εμενα ας πούμε επαιξε ρολο το 5 χρόνια εγγύηση ( μη εργοστασιακής απο το 3 έως το 5) για το Citroen , ηταν αυτό που λέμε reassuring....
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alexander Anderson έγραψε:
εγω παιδια πειστηκα... μαλακια η S class... θα παρω i10 που ειναι και γαμάτο και έχει 7 χρονια εγγυηση.
ημαρτον με αυτα τα τοπικ. Κατανοητο, πως δεν ειχατε λεφτά να πάρετε VW, αλλα ημαρτον...
Οτι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας. Το i10 θα το συγκρίνεις με το τριο κουβαγκεν(up,mii,citigo)
Nάτος ... δεν άντεξε, άφησε τις ευγένειες και αποκαλύφθηκε.
-
Καποτε ελεγα ' εγω skoda ? ' . Τωρα δεν την αλλαζω την Octy μου..Τα κορεατικα εχουν βελτιωθει πολυ κυριως σε ποιοτητα κατασκευης εσωτερικα. Σε κινητηρες δεν ειχαν ποτε σοβαρα προβληματα , τα πρωτα accent ειναι σκυλια ακομα..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα κόστη του after sales στα Κορεάτικα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οπότε και 7 χρόνια να πηγαίνεις στα εξουσιοδοτημένα τους, είναι πολύ ποιο χαμηλά σε κόστη σε σχέση με τα μη εξουσιοδοτημένα (αυτό το έχω δει στην πράξη.)Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κάνα φράγκο.
Για την hyundai δεν ισχύουν οι χαμηλές τιμές ούτε στα λιπαντικά ούτε στα γενικά σέρβις. Ρώτα τιμές σε αντιπροσωπεία για σέρβις σύγχρονων hyundai και θα δεις ότι τσούζουν. Τσούζουν πολύ (σε αντίθεση με τα kia)
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Νομιζω οτι το θέμα είναι αστείο....το να λες καταρχήν οτι τα ΚΙΑ είναι καλυτερα απο VW είναι εντελώς αυθαίρετο. Το να κρινεις αυτοκίνητα με βάση την εγγύηση και παλι είναι. Απο την αλλη η εγγύηση είναι ενα σοβαρό κριτήριο αγοράς , για παράδειγμα τα ΚΙΑ είναι τα πρώτα ΜΗ Σουηδικά και συνήθως μη εταιρικά αυτοκίνητα σε πωλησεις στην Σουηδία....Δε ξέρω για εταιρικά ή μη, αλλά στη Σουηδία η πρώτη ΜΗ Σουηδική εταιρία είναι η VW, Νο2 πίσω απ'τη Volvo. To 2013 η Hyundai και η ΚΙΑ ήταν στις δέκα πρώτες βέβαια, αλλά με διαφορά.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Τα κόστη του after sales στα Κορεάτικα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οπότε και 7 χρόνια να πηγαίνεις στα εξουσιοδοτημένα τους, είναι πολύ ποιο χαμηλά σε κόστη σε σχέση με τα μη εξουσιοδοτημένα (αυτό το έχω δει στην πράξη.)
Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κάνα φράγκο.
Για την hyundai δεν ισχύουν οι χαμηλές τιμές ούτε στα λιπαντικά ούτε στα γενικά σέρβις. Ρώτα τιμές σε αντιπροσωπεία για σέρβις σύγχρονων hyundai και θα δεις ότι τσούζουν. Τσούζουν πολύ (σε αντίθεση με τα kia)
Κάτσε να μας πει ο funky για τα σέρβις του γκετζ.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Για το Getz της γυναικας μου ξερω οτι ειναι πολυ οικονομικο γιατι απλα κάνει skip τα service
μηδενικό κοστος λεμε!!! -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κάνα φράγκο.
Το παρακάτω μήνυμα στο κινητό μου, ήρθε πριν ένα μήνα:
'Hyundai-ΚΙΑ Μητρόπουλος: σέρβις έκπτωση 30% στα λιπαντικά και 20% στην εργασία. Επιπλέον **δώρο **τα λάδια για το επόμενο σέρβις'.
Αυτό το μήνυμα μου έρχεται κάθε δύο μήνες με αντίστοιχες ή καλύτερες προσφορές.
Μακάρι να ερχόταν κάποιο μήνυμα και για το Peugeot, που σε αυτούς πάω με τα μπιτόνια...και τα φίλτρα στις σακούλες μπας και γλιτώσω κανά φράγκο.
Τέλος πάντων ας μην το συνεχίσουμε γιατί δεν θα βγάλει πουθενά αυτή η κουβέντα.
-
Εγώ σαν δεύτερο έχω ενα accend του 2003 κάνω service στην hyundai κ σε κόστος ειναι λίγο ποιο φτηνά από την φιατ
Έχει χάλια στήσιμο χάλια εσωτερικό αλλά είναι σκυλί έχει 300.000 χιλιόμετρα από βλάβες ελάχιστες καίει λίγο λάδι περίπου 1 λίτρο καθε 10.000 χιλιάδες και η χρήση που του κάνω τα τελευταία χρόνια είναι σε χωράφια για ελιές με αρκετό βάρος στο τρέιλερ και χωμάτινες ζόρικες διαδρομές
Η hyundai δεν είχε κάνει καλή αρχή αλλά τώρα έχει αναβαθμιστεί αρκετά και δεν το αποκλείω (Αν και ιταλοφιλος)να πάρω κάποιο στο μέλλον αν βελτιώσουν και το στήσιμο τους.για τα γερμανικά δεν έχω άποψη δεν ειχα ποτε απλα δεν πιστεύω οτι είναι χειρότερα απο τα κορεάτικα ,έχω ακούσει αρκετά προβλήματα που τα τελευταία χρόνια τα ρίξανε λίγο. -
Ο χρήστης Discovolos έγραψε:
Νομιζω οτι το θέμα είναι αστείο....το να λες καταρχήν οτι τα ΚΙΑ είναι καλυτερα απο VW είναι εντελώς αυθαίρετο. Το να κρινεις αυτοκίνητα με βάση την εγγύηση και παλι είναι. Απο την αλλη η εγγύηση είναι ενα σοβαρό κριτήριο αγοράς , για παράδειγμα τα ΚΙΑ είναι τα πρώτα ΜΗ Σουηδικά και συνήθως μη εταιρικά αυτοκίνητα σε πωλησεις στην Σουηδία....
Δε ξέρω για εταιρικά ή μη, αλλά στη Σουηδία η πρώτη ΜΗ Σουηδική εταιρία είναι η VW, Νο2 πίσω απ'τη Volvo. To 2013 η Hyundai και η ΚΙΑ ήταν στις δέκα πρώτες βέβαια, αλλά με διαφορά.
Η Κια ειναι 6η και η Hyundai είναι 9η. Βολβο, Volks , Audi, BMW είναι κυρίως εταιρικά. Σε ιδιωτική πώληση η ΚΙΑ είναι πολύ ψηλά και αν δεν είναι 2η είναι σιγουρα 3η , πράγμα σίγουρα λογικό αφου έιναι 6η συνολικά σε διαφορά απο την 3η Audi μόλις 0.7% (η ορθότερα 70 μονάδες βάσης) η 2500 αυτοκίνητα.
Συνδυαστικά η Hyundai και η Κια ξεπερνούν τα 25 χιλιάδες αυτοκίνητα και φτάνουν 3η αν αυτό δεν είναι επιτυχία σε μια τόσο ώριμη αγορά , τότε δεν ξέρω τι ειναι.
Για την ιστορία οι Γάλλοι είναι ανύπαρκτοι........Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα της 7ετούς εγγύησης. Το συμπέρασμα είναι οτι οι Σουηδοί αγοράζουν Volvo και VAG εταιρικά αλλα οταν βάζουν το χερι στην τσέπη και πάλι θελουν να είναι καλυμμένοι μέσω της εγγύησης.
http://snappy-app.com/s/show.php?pass=2 ... 0a64324fee
-
Εγώ θα βάλω μία άλλη διάσταση......και οι δύο συγκεκριμένες εταιρείες,έχουν από τα χειρότερα after sales services!!!Δε πιστεύω να διαφωνεί κάποιος.........
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα της 7ετούς εγγύησης. Το συμπέρασμα είναι οτι οι Σουηδοί αγοράζουν Volvo και VAG εταιρικά αλλα οταν βάζουν το χερι στην τσέπη και πάλι θελουν να είναι καλυμμένοι μέσω της εγγύησης.
Δηλαδή οι εταιρίες με τα εταιρικά δεν ενδιαφέρονται για εγγύηση;
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Νομιζω οτι το θέμα είναι αστείο....το να λες καταρχήν οτι τα ΚΙΑ είναι καλυτερα απο VW είναι εντελώς αυθαίρετο. Το να κρινεις αυτοκίνητα με βάση την εγγύηση και παλι είναι. Απο την αλλη η εγγύηση είναι ενα σοβαρό κριτήριο αγοράς , για παράδειγμα τα ΚΙΑ είναι τα πρώτα ΜΗ Σουηδικά και συνήθως μη εταιρικά αυτοκίνητα σε πωλησεις στην Σουηδία....
Δε ξέρω για εταιρικά ή μη, αλλά στη Σουηδία η πρώτη ΜΗ Σουηδική εταιρία είναι η VW, Νο2 πίσω απ'τη Volvo. To 2013 η Hyundai και η ΚΙΑ ήταν στις δέκα πρώτες βέβαια, αλλά με διαφορά.
Συνδυαστικά η Hyundai και η Κια ξεπερνούν τα 25 χιλιάδες αυτοκίνητα και φτάνουν 3η αν αυτό δεν είναι επιτυχία σε μια τόσο ώριμη αγορά , τότε δεν ξέρω τι ειναι.
Για την ιστορία οι Γάλλοι είναι ανύπαρκτοι........Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα της 7ετούς εγγύησης. Το συμπέρασμα είναι οτι οι Σουηδοί αγοράζουν Volvo και VAG εταιρικά αλλα οταν βάζουν το χερι στην τσέπη και πάλι θελουν να είναι καλυμμένοι μέσω της εγγύησης.
Δε ξέρω τι σημασία έχει το αν είναι εταιρικά ή μη, πάντως καλό θα ήταν αν έδινες νούμερα. Οι εταιρικές πωλήσεις στο εξωτερικό έτσι και αλλιώς είναι παραδοσιακά υψηλότερες. Επίσης δε καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι η Hyundai & η Κια δίνουν 25.000 αθροιστικά. Αν είναι έτσι και η VW & Audi & Skoda & Seat δίνουν πάνω από 70.000 αυτοκίνητα.
Οι Γάλλοι πάλι γιατί είναι ανύπαρκτοι? 10η η Renault, 12η Peugeot, μέτρια επίδοση της Citroen (16η). Πολύ μακρυά από την ανυπαρξία.
EDIT: είδα τον πίνακα που παραθέτεις... όντως είναι ανύπαρκτοι οι Γάλλοι. Ο πίνακας έχει μόνο το top 9, δηλαδή μέχρι τη Hyundai. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάτσε να μας πει ο funky για τα σέρβις του γκετζ.Με 50 ευρώ αλλαγή ιμάντα, λαδιών, φίλτρων, δίσκοι-τακάκια εμπρός και μπουζί.
-
570 ευρώ για αλλαγή δίσκου, βολάν, πλατώ και βαλβολίνες σε άξεντ στην αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα της 7ετούς εγγύησης. Το συμπέρασμα είναι οτι οι Σουηδοί αγοράζουν Volvo και VAG εταιρικά αλλα οταν βάζουν το χερι στην τσέπη και πάλι θελουν να είναι καλυμμένοι μέσω της εγγύησης.
Δηλαδή οι εταιρίες με τα εταιρικά δεν ενδιαφέρονται για εγγύηση;
Μα σαφέστατα και ενδιαφέρονται αλλά αυτοι παίρνουν ενα πολύ ανταγωνιστικό all inclusive πακέτο που δεν πωλειτε στην λιανική. Το αποσαφήνιζω...... Η BMW πλεον πουλάει με τα αυτοκίνητα της 5ετη all inclusive πακέτα συντήρησης και για πελάτες λιανικής. Καποτε το ζητούμενο ηταν αν μπορω να τα αγοράσω, τώρα το ζητούμενο είναι αν μπορω να το συντηρω... Εν πάση περιπτώσει τα Volkswagen δεν συγκρίνονται με τα KIA ακόμη τουλάχιστον, ο καταναλωτής απο την αλλη θεωρώντας οτι το χειρότερο αμάξι είναι το 90% του καλύτερου προτιμάει να έχει piece of mind αγοράζοντας all inclusive πακέτα. Οι Γερμανοί το πρώτο δίδαξαν μονοπολωντας το εταιρικό αμάξι. Οι κορεάτες σίγουροι για την αξιοπιστία του προϊόντος τους προσφέρουν παρόμοια πακέτα στην λιανική.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το παρακάτω μήνυμα στο κινητό μου, ήρθε πριν ένα μήνα:
'Hyundai-ΚΙΑ Μητρόπουλος: σέρβις έκπτωση 30% στα λιπαντικά και 20% στην εργασία. Επιπλέον **δώρο **τα λάδια για το επόμενο σέρβις'.
Αυτό το μήνυμα μου έρχεται κάθε δύο μήνες με αντίστοιχες ή καλύτερες προσφορές.
Μακάρι να ερχόταν κάποιο μήνυμα και για το Peugeot, που σε αυτούς πάω με τα μπιτόνια...και τα φίλτρα στις σακούλες μπας και γλιτώσω κανά φράγκο.
Τέλος πάντων ας μην το συνεχίσουμε γιατί δεν θα βγάλει πουθενά αυτή η κουβέντα.
Αναφέρεις προσφορές τοπικού αντιπροσώπου και όχι του εισαγωγέα, που το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες εταιρίες. Τέτοιες (και παραπάνω) εκπτώσεις έλαβα με sms τον τελευταίο καιρό από BMW-Mini-Peugeot και Nissan από διάφορες αντιπροσωπίες.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η ολη φαση μου θυμιζει ατακες απο ασχετους μπαρμπαδες πριν απο 40 χρονια για φτηνα γιαπωνεζικα... ε ειναι και η αγορα σε παρομοια φαση, ειναι φτηνοι αλλα και αναλογικα με τα γιαπωνεζικα τοτε σε αλλη κλαση οι κορεατες, ειναι και οι μισθοι-κλιμα σε παρομοια φαση...edit modΣας χαλασε...
Ας συνεχισουμε να διαβαζουμε τα ουσιωδη ,εξυπνα ποστ του λοιπον...
7 χρόνια εγγύηση η Κia, 2 η Vw. Τι συμβαίνει;