-
Από ένα συγκριτικό για το κόστος service βρήκα τα ακόλουθα :
audi a3 1.6 tdi 1164 ευρώ για τα πρώτα 5 service.
honda civic 1.6 diesel 921 ευρώ για τα πρώτα 4 service (άρα μαζί με το πέμπτο είναι στα επίπεδα της audi)
vw golf 1.6 tdi 1455 ευρώ για τα πρώτα 5 service (φαρμακείο )
Της bmw δεν βρήκα σχετικό πίνακα αλλά αν κρίνω από αυτά που έδωσα στο πρώτο service φαίνεται να είναι η φθηνότερη.
Μείον για την honda η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και το όχι τόσο μεγάλο δίκτυο εξουσιοδοτημένων που έχουν οι γερμανοί. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Από την στιγμή που απέρριψες την A class δεν έχει νόημα .
Πάρε Α3Ποσο σημαντικοι ειναι για σενα οι χωροι; Της BMW σε καλυπτουν;
Εντάξει θα προτιμούσα να μην έχει τούνελ πίσω όχι μόνο για 3ο άτομο αλλά για να πετάω και πράματα μέσα (ψώνια κλπ μέχρι και την ομπρέλα θαλάσσης σκέφτομαι για το καλοκαίρι ) Εντάξει μπορεί ν'ακούγεται γελοίο αλλά έτσι έχω συνηθίσει, τα πετάω όλα μέσα και κάνω τη δουλειά μου μιας κι έχω χώρους εκτός από πορτ παγκάζ. Εδώ το civic έχει τα ηνία.
Από την άλλη γλυκάθηκα και απ'την πρεμιουμίλα της Α3 αφού νιώθω σαν πασάς μέσα
Ο μόνος λόγος απ'την άλλη που βάζω το golf στο παιχνίδι είναι η 4κίνηση για τις υπόλοιπες ανέσεις (εκδρομές κλπ). Θα προσπαθήσω να το ξανακάνω t/d (το απλό τουλάχιστον αφού το 4motion δεν είναι διαθέσιμο) όπως και το a3 γιατί ήταν πολύ σύντομα
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Από ένα συγκριτικό για το κόστος service βρήκα τα ακόλουθα :
audi a3 1.6 tdi 1164 ευρώ για τα πρώτα 5 service.
honda civic 1.6 diesel 921 ευρώ για τα πρώτα 4 service (άρα μαζί με το πέμπτο είναι στα επίπεδα της audi)
vw golf 1.6 tdi 1455 ευρώ για τα πρώτα 5 service (φαρμακείο )
Της bmw δεν βρήκα σχετικό πίνακα αλλά αν κρίνω από αυτά που έδωσα στο πρώτο service φαίνεται να είναι η φθηνότερη.
Μείον για την honda η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και το όχι τόσο μεγάλο δίκτυο εξουσιοδοτημένων που έχουν οι γερμανοί.Πιο ακριβα το γκολφ απο το αουντι;
Κατι δε μου παει καλα σε αυτη την ερευνα
Βασικα δεν εχει σημασια μονο το τυποποιημενο σερβις. Πρεπει να δεις και το κοστος των αναλωσιμων (τακακια, δισκοι, συμπλεκτης κλπ) και ποσο συχνα αλλαζουν. Οπως επισης και ενα ενδεχομενο κοστος τρακαρισματος (μακρια...)
-
Εγώ είμαι της άποψης πως δεν έχει νόημα το πόσο κάνει το σέρβις στο κάθε ένα, μιας και υπάρχουν μια χαρά εξειδικευμένα συνεργεία. Και 4 χρόνια να έχει εγγύηση θα πάει στον 1ο χρόνο για λάδια, στον 2ο για σέρβις, και 3ο για λάδια. Μετά γεια σας.
Κι εγώ ψηφίζω Α3. Τον έχω φάει βέβαια να προτιμήσει αυτό τις τελευταίες μέρες... Δεν έχω δει τη BMW, και δεν ξέρω πως πάει το golf στο δρόμο. Απλά σαν αίσθηση μου φάνηκε ωραιότερο το Α3 από το τελευταίο. Θεωρώ πως δεν έχει μεγάλο νόημα το 4motion. Για τη χρήση που το θέλει μια χαρά θα τον καλύψει το ESP. -
Πήγε κανείς σ'αυτή την έκθεση που γίνεται τώρα; Λέω να πάω να δω μήπως μου 'χει ξεφύγει κάτι.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πήγε κανείς σ'αυτή την έκθεση που γίνεται τώρα; Λέω να πάω να δω μήπως μου 'χει ξεφύγει κάτι.Πηγα εγω χτες , λειπουν οι τρεις Γαλλικες, η Μαζντα, η Οπελ, η Τογιοτα.
Ο χωρος ειναι υπαιθριος οποτε αν πας, μονο νωρις το πρωι η αργα το απογευμα.
Τα τεστ γινονται στους δρομους του ΟΑΚΑ και με ταχυτητες μεχρι 50χαω λογω κυκλοφοριας αυτοκινητων που πανε στο κολυμβητηριο και η βολτα ειναι 10λεπτη. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πήγε κανείς σ'αυτή την έκθεση που γίνεται τώρα; Λέω να πάω να δω μήπως μου 'χει ξεφύγει κάτι.
Πηγα εγω χτες , λειπουν οι τρεις Γαλλικες, η Μαζντα, η Οπελ, η Τογιοτα.
Ο χωρος ειναι υπαιθριος οποτε αν πας, μονο νωρις το πρωι η αργα το απογευμα.
Τα τεστ γινονται στους δρομους του ΟΑΚΑ και με ταχυτητες μεχρι 50χαω λογω κυκλοφοριας αυτοκινητων που πανε στο κολυμβητηριο και η βολτα ειναι 10λεπτη.Τεστ εχουν ολες οι εταιρειες ή μονο συγκεκριμένες;
-
Αυτες που ειναι εκει εχουν ολες, αλλα δεν βοηθαει να βγαλεις συμπερασμα για το αυτοκινητο.
Φυσικα δεν οδηγεις τα παντα, πχ η BMW εχει 116i, 316i, X1 1,6i, X3.
Oλοι οι αλλοι εχουν μονο ντιζελ. -
Ωραία
Qashqai AWD έχει; A3 & golf?
-
οχι.
Λοιπον κατσε γιατι λειπουν πολλοι.Αυτοι που ειναι στην εκθεση ειναι
Mini, BMW, MERCEDES, VOLVO, HONDA, ALFA ROMEO, FIAT, SKODA, SEAT, KIA, HYUNDAI, FORD. -
γτπ έκθεση
-
Θα ήθελα να προσφέρω κι εγώ την εμπειρία μου απο το civic diesel.
Να πω βέβαια, ότι αν και 'Αθηναίος',αγόρασα αυτοκίνητο diesel απο το 2008 (BMW 520d), που έχει ισως
τον καλύτερο turbodiesel της αγοράς μέχρι και σήμερα (177 hp 35kg ροπή και 6,8 lt μέση κατανάλωση κυρίως
εκτός λεκανοπεδίου). Ενα μεγάλο αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγάς με όποιο ρυθμό εσύ επιθυμείς, χωρίς
κάποιο σημαντικό πρόβλημα μέχρι τώρα και φοβόμουν ότι το civic θα μου φανεί σαν καρυδότσουφλο.
Πήρα λοιπον το civic diesel προ διμήνου για μία μέρα και εντυπωσιάστηκα.
Ακολούθησα τη διαδρομή της παλιάς Εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών μέχρι το Κριεκούκι.
Μία ανηφορική διαδρομή με πολλές στροφές και αρκετα μικρα και μεγάλα οχήματα να κινουνται σε αυτήν.
Το civic απολαυστικό, άριστη αίσθηση, κρατημα, τελείως αθόρυβο, εξαιρετικές ρεπρίζ, τέλειο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο δε κινητήρας αποδίδει χωρίς δισταγμό σε όλο το φάσμα των στροφών, εκεί που απόσο ξέρω 'πονάνε' οι
κινητήρες του VW group.
Τα προσπεράσματα ήταν παιχνιδάκι, η δε κατανάλωση δεν ξεπέρασε ποτέ τα 5,5 lt με μιά αεράτη και μάλλον
γρήγορη οδήγηση (Μέση καταναλωση 5,0 lt/100km)
Εννοειται βέβαια ότι οι χώροι του 'είναι άπλετοι , το εσωτερικό του ειναι πολύ πιο premium από αυτά που καποιοι λένε premium και ο εξοπλισμός υπερπλήρης.
Ειχα ακούσει πολύ καλα λόγια γι αυτό το αυτοκίνητο αλλά όπως σας είπα εντυπωσίαστηκα.
Μόνο αυτοί που το έχουν οδηγήσει μπορούν να με καταλάβουν.
Επίσης θα πρέπει να λαβετε υπόψιν ότι η αξιοπιστία των honda είναι κορυφαία σε ολα τα δημοσιευμενα τεστ,
με άλλα λόγια δεν 'χαλάνε'. -
Ο χρήστης eberkis έγραψε:
Να πω βέβαια, ότι αν και 'Αθηναίος',αγόρασα αυτοκίνητο diesel απο το 2008 (BMW 520d), που έχει ισως
τον καλύτερο turbodiesel της αγοράς μέχρι και σήμερα (177 hp 35kg ροπή και 6,8 lt μέση κατανάλωση κυρίως
εκτός λεκανοπεδίου). Ενα μεγάλο αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγάς με όποιο ρυθμό εσύ επιθυμείς, χωρίς
κάποιο σημαντικό πρόβλημα μέχρι τώρα και φοβόμουν ότι το civic θα μου φανεί σαν καρυδότσουφλο.
Μία ανηφορική διαδρομή με πολλές στροφές και αρκετα μικρα και μεγάλα οχήματα να κινουνται σε αυτήν.
Το civic απολαυστικό, άριστη αίσθηση, κρατημα, τελείως αθόρυβο, εξαιρετικές ρεπρίζ, τέλειο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο δε κινητήρας αποδίδει χωρίς δισταγμό σε όλο το φάσμα των στροφών, εκεί που απόσο ξέρω 'πονάνε' οι
κινητήρες του VW group.
Τα προσπεράσματα ήταν παιχνιδάκι, η δε κατανάλωση δεν ξεπέρασε ποτέ τα 5,5 lt με μιά αεράτη και μάλλον
Εννοειται βέβαια ότι οι χώροι του 'είναι άπλετοι , το εσωτερικό του ειναι πολύ πιο premium από αυτά που καποιοι λένε premium και ο εξοπλισμός υπερπλήρης.
Ειχα ακούσει πολύ καλα λόγια γι αυτό το αυτοκίνητο αλλά όπως σας είπα εντυπωσίαστηκα.
Επίσης θα πρέπει να λαβετε υπόψιν ότι η αξιοπιστία των honda είναι κορυφαία σε ολα τα δημοσιευμενα τεστ,
με άλλα λόγια δεν 'χαλάνε'.Ο 2,0 tdi του VW Group με τα 184 άλογα (Λεόν FR, Golf GTD) είναι πάρα πολύ καλός.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
γτπ έκθεση+1 Πιο** γτπ η Volvo** που είχε όλα της τα μοντέλα κλειδωμένα!
Test drive ούτε κατα διάνοια.... -
Υπάλληλος υπήρχε? Ή μόνο ο σεκιουριτάς για να φυλάει τα κλειδωμένα αυτοκίνητα. Τι άλλο θα δούμε
-
Ο μόνος ενδοιασμός που έχει μείνει τώρα είναι premium (A3) vs non premium (Civic). Και τα δύο είναι άριστες επιλογές η καθεμιά στον τομέα της.
Αυτό που με ανησυχεί στο Civic είναι ο Σ. Ακριβά ανταλλακτικά λένε και έλλειψη στοκ.
Για την Audi δεν έχω ακούσει κάτι για το στοκ, ακριβή είναι λογικό να είναι
Μου αρέσει η αίσθηση του Α3 και θα μου άρεσε να τη ζήσω τώρα που μπορώ. Από την άλλη θα πρέπει να το έχω συνεχώς έγνοια πού θα το παρκάρω, πού θα πηγαίνω, να το προσέχω, να το έχω συνέχεια καθαρό κοινώς να γίνει η καθημερινότητά μου σε σχέση με τον κουβά που λίγο πολύ τον έχω λίγο αφημένο
Επίσης στο Α3 κάνω ένοχες σκέψεις για 1.4 tfsi 140 που βγαίνει στην ίδια τιμή Και τα τεστ δείχνουν ικανοποιητική μέση κατανάλωση + ότι φεύγει το άγχος του πετρελαίου. Θα την ξανακάνω μεθαύριο ένα td και αν έχει και τον Cod ακόμα καλύτερα
-
Αν 'αντεχεις' οικονομικα τη βενζινη (σε καταναλωση εννοω) δεν το συζηταμε. Συν το γεγονος οτι παιρνεις και πολλαπλους μαζι!
Αλλιως το Civic θεωρω οτι ειναι καλυτερο σε ολα πλην τις πριμιουμ αισθησης.
-
Ο χρήστης eberkis έγραψε:
κινητήρες του VW group.
με άλλα λόγια δεν 'χαλάνε'.Ωραιο review.
Και ειναι σημαντικο γιατι εχεις μετρο συγκρισης ενα αυτοκινητο πολυ ανωτερης (και ακριβοτερης) κατηγοριας.
Η καταναλωση που αναφερεις για το δρομο αυτον ειναι παρα πολυ καλη.
Αν το Civic ηταν λιγο φθηνοτερο και με καλυτερη υποστηριξη θα πουλαγε σαν τρελο.
-
Δημητρη, αφου μπορεις, παρε αυτο που σου αρεσει Τωρα το αγχος κλπ σε σχεση με τον 'κουβα' θα το εχεις ειτε εχεις σκασει 23, ειτε 26Κ οποτε μικρη η διαφορα κ σ'αυτο. Κανεις ομως μια καλη ασφαλεια κ ξενοιαζεις. Απο ανταλλακτικα το vag μια χαρα ειναι, και σπανιο μοντελο να εχεις με παραγγελια ερχεται ο,τι χρειαστει σε ευλογο διαστημα μη σε ανησυχει αυτο. Οσο για τους κινητηρες οντως ο 140αρης βγαζει καλες καταναλωσεις, μην ξεχνας οτι πηγαινει και δικιλυνδρος στα δυσκολα, αλλα ενταξει 2 λιτρα πανω απο το ντιζελ περιπου θα εισαι. Οι επιδοσεις ομως θα ειναι 'αλλου'. Και παλι βεβαια, ειναι οικονομικο το ζητημα, αν αντεχεις το κοστος καυσιμου τσιμπας τη βενζινη Καλη επιλογη!
-
Εντάξει μικρή η διαφορά σε βενζίνη, απ'τα 6.5 με πίεση 7 που είμαι τώρα θα πάω στα 8+. αλλά θα έχω περισσότερα άλογα να ξεδιψάσω
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου