-
Καλησπέρα σε όλους.
Κλείσαμε απο αντιπροσωπία toyota ένα αυτοκίνητο που θα εκτελωνιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα το έχουμε με το καλό τέλος του μήνα. Θα το πληρώσουμε μετρητοις μέσω λογαριασμού τραπέζης.
Μας ενημέρωσαν ότι για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει να προεξοφλήσουμε όλο το ποσό. Έχουμε στα χέρια μας βέβαια το συμφωνητικό παραγγελίας και το γραμμάτιο προκαταβολής.
Έτσι είναι η διαδικασία? Κατοχυρωνόμαστε με όλα τα παραπάνω? Δεν θα πρεπε να δοθεί ένα ποσό την ημέρα παράδοσης του αυτοκινήτου ή πρέπει αρκετα νωρίτερα να εξασφαλιστεί για την αντιπροσωπία το σύνολο του ποσού?
Ευχαριστούμε προκαταβολικά
-
Καλησπέρα σε όλους.
Κλείσαμε απο αντιπροσωπία toyota ένα αυτοκίνητο που θα εκτελωνιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα το έχουμε με το καλό τέλος του μήνα. Θα το πληρώσουμε μετρητοις μέσω λογαριασμού τραπέζης.
Μας ενημέρωσαν ότι για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει να προεξοφλήσουμε όλο το ποσό. Έχουμε στα χέρια μας βέβαια το συμφωνητικό παραγγελίας και το γραμμάτιο προκαταβολής.
Έτσι είναι η διαδικασία? Κατοχυρωνόμαστε με όλα τα παραπάνω? Δεν θα πρεπε να δοθεί ένα ποσό την ημέρα παράδοσης του αυτοκινήτου ή πρέπει αρκετα νωρίτερα να εξασφαλιστεί για την αντιπροσωπία το σύνολο του ποσού?
Ευχαριστούμε προκαταβολικά
-
Καλησπέρα. Ανασύρω αυτό το θέμα, γιατί ανήκω κι εγω σε αυτούς που 'βιάστηκαν' να εξοφλήσουν (πλήρως) το 'ετοιμοπαραδοτο' αυτοκινητο και τωρα αναμένω να δω αν θα τηρηθει ο χρονος που μου δοθηκε για την παραδοση του (20 ημερες).
Μια ερωτηση. Εχω στη διαθεση μου το δελτιο παραγγελιας και την αποδειξη της τραπεζικης μεταφορας του ποσου, για την αγορα του αυτοκινητου. Πρεπει να ζητησω την αποδειξη εξοφλησης αμεσα ή η αποδειξη τραπεζικης μεταφορας αποδεικνυει την εξοφληση του αυτοκινητου απο την πλευρα μου (και κατά συνέπεια να περιμένω την παράδοση του αυτοκινήτου, ώστε να παραλάβω και τη σχετική Αποδειξη Λιανικης Πωλησης)?
Ευχαριστω -
Ο χρήστης vatk έγραψε:
Καλησπέρα. Ανασύρω αυτό το θέμα, γιατί ανήκω κι εγω σε αυτούς που 'βιάστηκαν' να εξοφλήσουν (πλήρως) το 'ετοιμοπαραδοτο' αυτοκινητο και τωρα αναμένω να δω αν θα τηρηθει ο χρονος που μου δοθηκε για την παραδοση του (20 ημερες).
Μια ερωτηση. Εχω στη διαθεση μου το δελτιο παραγγελιας και την αποδειξη της τραπεζικης μεταφορας του ποσου, για την αγορα του αυτοκινητου. Πρεπει να ζητησω την αποδειξη εξοφλησης αμεσα ή η αποδειξη τραπεζικης μεταφορας αποδεικνυει την εξοφληση του αυτοκινητου απο την πλευρα μου (και κατά συνέπεια να περιμένω την παράδοση του αυτοκινήτου, ώστε να παραλάβω και τη σχετική Αποδειξη Λιανικης Πωλησης)?
ΕυχαριστωΗ καταβολή του ποσού για την εξόφληση του αυτοκινήτου αποδεικνύεται από την τραπεζική μεταφορά, εφόσον ο ένας λογαριασμός είναι του ιδιοκτήτη του νέου αυτοκινήτου και ο άλλος της εταιρίας που το πουλάει. Αν ισχύουν αυτά, δεν χρειάζεσαι εξωφλητική απόδειξη και απλώς περιμένεις τη σχετική Αποδειξη Λιανικης Πωλησης, που θα λάβεις με την παραλαβή του αυτοκινήτου.
-
Ναι, στην περιπτωση μου η μεταφορα ειναι απο τον προσωπικο μου λογαριασμο , στο λογαριασμο της εταιριας. Με καλυψες, σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Επισης, ειναι λογικο για αυτοκινητο, που μπαινει τωρα στο τελωνειο να μετραω 20+ μερες για την παραδοση? -
Παιδιά μια ερώτηση στην οποία θα ήθελα την βοηθειά σας. Ένας συγγενής είναι έτοιμος να αγοράσει την x1 αλλά του ζήτησαν το αυτοκίνητο ανταλλαγής άμεσα αλλιώς το συμφωνημένο ποσό θα αλλάξει και είναι πολλά τα χρήματα. Τί λέτε να κάνει ; Να το δεχθεί η όχι;
-
Ο χρήστης vatk έγραψε:
Επισης, ειναι λογικο για αυτοκινητο, που μπαινει τωρα στο τελωνειο να μετραω 20+ μερες για την παραδοση?
Συνήθως λένε περίπου 10 μέρες,αλλά αν βάλουμε την περίοδο (Αύγουστος) που αρκετές υπηρεσίες υπολειτουργούν ίσως είναι και φυσιολογικό οι 20 μέρες.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση στην οποία θα ήθελα την βοηθειά σας. Ένας συγγενής είναι έτοιμος να αγοράσει την x1 αλλά του ζήτησαν το αυτοκίνητο ανταλλαγής άμεσα αλλιώς το συμφωνημένο ποσό θα αλλάξει και είναι πολλά τα χρήματα. Τί λέτε να κάνει ; Να το δεχθεί η όχι;Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του,τη χρησιμότητα του αυτοκινήτου που είναι να δώσει για ανταλλαγή.
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα για τις βδομάδες,μήνες που θα του λείπει το μεταχειρισμένο μπορεί να το δεχθεί,αλλιώς ας πιέσει όσο μπορεί για να κρατήσει μια καλή τιμή ανταλλαγής,μέχρι να έρθει το καινούριο. -
Γενικα ειναι αρκετα δυσκολο να δωσεις μεταχειρισμενο αυτοκινητο,βολευει πολυ να το δωσεις για ανταλλαγη οπου και ξερεις ποιον εχεις απεναντι σου,οποτε στη θεση του θα το εκανα αν δεν θα ηταν μεγαλο προβλημα.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Παιδιά μια ερώτηση στην οποία θα ήθελα την βοηθειά σας. Ένας συγγενής είναι έτοιμος να αγοράσει την x1 αλλά του ζήτησαν το αυτοκίνητο ανταλλαγής άμεσα αλλιώς το συμφωνημένο ποσό θα αλλάξει και είναι πολλά τα χρήματα. Τί λέτε να κάνει ; Να το δεχθεί η όχι;Προφανώς το ζήτησαν άμεσα....έτσι κάνει το 95% των αντιπροσωπειών. Εάν θέλει να κλειδώσει την τιμή ανταλλαγής ας το κάνει. Το πιο σωστό είναι να μάθει και την τιμή ανταλλαγής εάν το δώσει όταν παραλάβει και με χαρτί και μολύβι να υπολογίσει τι τον συμφέρει ανάλογα και με το πόσο απαραίτητο του είναι το αυτοκίνητο. Εγω πχ. όταν είχα δώσει ανταλλαγή την Ζ4 για την 116, είχα νοικιάσει αυτοκίνητο για 2 μήνες, με συνέφερε περισσότερο από την τιμή ανταλλαγής που μου έδιναν εάν το παρέδιδα όταν παραλάμβανα το καινούργιο.
-
Εφόσον η τιμή ανταλλαγής είναι καλή, όπως γράφτηκε, να το δώσει! Εκτός αν δεν έχει άλλο αυτοκίνητο και το χρειάζεται.
Γιατί αν δεν το δώσει τώρα, ακόμη κι αν συμφωνήσει μια τιμή ανταλλαγής στο μέλλον, τη στιγμή που θα πάει να το παραδώσει, θα είναι στην ουσία 'αιχμάλωτος' του έμπορα, με το καινούριο αυτοκίνητο να έχει έρθει και να πρέπει να πληρωθεί ένα μέρος της αξίας του από την ανταλλαγή. Μπορεί να του πει ότι αλλάξαν οι συνθήκες της αγοράς, τα χιλιόμετρα είναι παραπάνω από ότι υπολόγιζε, το αυτοκίνητο έχει μια νέα γρατζουνιά, ο Ερμής είναι ανάδρομος κτλ. και να του δώσει τελικά μια μικρότερη τιμή από τη συμφωνηθείσα. Γιατί κανείς έμπορος δεν πρόκειται να δεσμευτεί γραπτώς για τιμή ανταλλαγής μεταχειρισμένου σε 3-4 μήνες, Και λογικό είναι... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Γιατί κανείς έμπορος δεν πρόκειται να δεσμευτεί γραπτώς για τιμή ανταλλαγής μεταχειρισμένου σε 3-4 μήνες, Και λογικό είναι...Μην το λές! Η Βελμάρ δεσμεύτηκε γραπτώς στην ανταλλαγή που είχα συμφωνήσει, για παράδοση 3 μήνες μετά! Ένας από τους βασικούς λόγους που προτίμησα αυτή την εμπορία και το Kuga.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γιατί κανείς έμπορος δεν πρόκειται να δεσμευτεί γραπτώς για τιμή ανταλλαγής μεταχειρισμένου σε 3-4 μήνες, Και λογικό είναι...
Μην το λές! Η Βελμάρ δεσμεύτηκε γραπτώς στην ανταλλαγή που είχα συμφωνήσει, για παράδοση 3 μήνες μετά! Ένας από τους βασικούς λόγους που προτίμησα αυτή την εμπορία και το Kuga.
Πολύ σωστό για σένα αυτό που έκανε η Βελμάρ και μπράβο της! Είμαι σίγουρος όμως ότι θα δεσμεύτηκε με συγκεκριμένους όρους, όπως αριθμό χιλιομέτρων και κατάσταση του αμαξώματος. Επίσης ειμαι βέβαιος ότι αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.
Εγώ αν ήμουν έμπορος δεν θα δεσμευόμουν, παρά μόνο αν έβλεπα ότι θα ήταν ο μόνος τρόπος να πετύχω την πώληση και υπό όρους ανάλογους με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Δηλαδή πλήρη έλεγχο και καταγραφή της κατάστσης του μεταχειρισμένου την παρούσα στιγμή και συμφωνηθέντα αριθμό χιλιομέτρων με συγκεκριμένο penalty ανά χιλιόμετρο σε περίπτωση υπέρβασης. -
Πολύ σωστό για σένα αυτό που έκανε η Βελμάρ και μπράβο της! Είμαι σίγουρος όμως ότι θα δεσμεύτηκε με συγκεκριμένους όρους, όπως αριθμό χιλιομέτρων και κατάσταση του αμαξώματος. Επίσης ειμαι βέβαιος ότι αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.Εξαίρεση μάλλον αποτελεί, γιατί 1η φορά το συναντάω αυτό. Είχε όντως όρους, αλλά όχι τόσο δεσμευτικούς.
Η μεγάλη διαφορά ήταν στην τιμή, δηλαδή μου έδωσε €1.000 λιγότερα χρήματα σε σχέση με το εάν το αγόραζε άμεσα το αυτοκίνητο προς ανταλλαγή (14.500 αντί για 15.500), αλλά αυτό το ήξερα. Οι άλλοι όροι ήταν απλά ότι το αυτοκίνητο θα έπρεπε να είναι στην ίδια κατάσταση από πλευράς φθορών (κυρίως μηχανικά και σε αμάξωμα) και δεν μου είχαν βάλει όριο χιλιομέτρων. Επίσης, εννοείται ότι είχα την δυνατότητα να το πουλήσω μόνος μου (όπως και έκανα). Ουσιαστικά αυτοί μου προσέφεραν ένα 'μαξιλαράκι', να ξέρω ότι στην χειρότερη περίπτωση θα το δώσω έναντι €14.500 σε αυτούς και θα μπορέσω να αγοράσω το νέο αυτοκίνητο.
-
Οπότε Φάνη, τελικά δεν χρειαστηκε να ελέγξεις την αξιοπιστία της δέσμευσης της Βελμάρ.
Και παρόλο που κι εγώ την θεωρώ από τους πλέον αξιόπιστους εμπόρους, δεν γνωρίζεις ουσιαστικά αν τελικά θα έπεφτε και κάποιο ψαλίδι στην τελική τιμή εξαγοράς... Το πλέον πιθανό βεβαίως θα ήταν να μην έπεφτε γιατι με ένα χιλιάρικο μείωση τιμής για 3 μήνες (και φαντάζομαι 4-5.000 Km παραπάνω) είχαν συνυπολογίσει μια αρκετά τσουχτερή απομείωση της αξίας του αυτοκινήτου. Σαφώς μεγαλύτερη από ότι θα γινόταν στην πράξη, όπου η πραγματική απομείωση της αγοραιας αξίας θα μπορούσε να είναι ως και μηδενική. -
Οπότε Φάνη, τελικά δεν χρειαστηκε να ελέγξεις την αξιοπιστία της δέσμευσης της Βελμάρ.
Και παρόλο που κι εγώ την θεωρώ από τους πλέον αξιόπιστους εμπόρους, δεν γνωρίζεις ουσιαστικά αν τελικά θα έπεφτε και κάποιο ψαλίδι στην τελική τιμή εξαγοράς...Η αλήθεια είναι ότι δεν την έλεγξα. Βέβαια, επειδή από σύμπτωση το αυτοκίνητο το πούλησα κυριολεκτικά στο νήμα (Παρασκευή πρωί έλαβα τα χρήματα και έκανα την μεταβίβαση και Παρασκευή μεσημέρι παρέλαβα το Kuga!). Οπότε την Πέμπτη το μεσημέρι που είχα μιλήσει με τον πωλητή (και ακόμα δεν είχα πουλήσει την BMW) του είπα ότι θα προχωρήσουμε με την ανταλλαγή και μου έστειλε με email το υπόλοιπο που έπρεπε να καταθέσω στον λογαριασμό της Βελμάρ και ήταν ακριβώς η διαφορά από την τιμή που είχαμε συμφωνήσει. Απλά την άλλη ημέρα αντί να παραδώσω το αυτοκίνητό μου, κατέθεσα το υπόλοιπο ποσό. Σίγουρα όμως δεν ξέρω τι θα γινόταν εάν παρέδιδα το αυτοκίνητο και εάν θα μου έλεγε κάτι άλλο εκείνη την ώρα (π.χ. έκανες μια επιπλέον γρατζουνιά) και θα μείωνε την τιμή.
-
Πολύ καλή αντιμετώπιση από πλευράς Βελμάρ πάντως! Σου έδειξαν εμπιστοσύνη. Σίγουρα βοήθησε βέβαια και το χιλιάρικο που σου είχαν κόψει...
-
H αλήθεια είναι ότι από την Βελμάρ (αλλά και τον συγκεκριμένο πωλητή...με διαφορά ο καλύτερος στο Μαρούσι, εκ Toyota προερχόμενος γαρ) έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την όλη διαδικασία. Και το αυτοκίνητο ήρθε νωρίτερα, και γρήγορα έκαναν τις διαδικασίες και γενικά είχα ενημέρωση και επικοινωνία συνεχώς.
Ερώτηση για πλήρη εξόφληση αυτοκινήτου