-
ναι σωστα
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
τα 5 χιλ διαφορά είναι αρκετά πειστικό επιχείρημα για το πιο να διαλέξεις.χώρια που το σουζούκι έχει και τα 130 αλόγατα.
120 εχει, 130 εχει το qq 1.6, αλλα έχουν την ίδια ροπή 32 kn
Ναι, δεν είναι 130 αλλά εμένα μου μοιάζουν με 130
Το τι είναι όμορφο αυτοκίνητο είναι περισσότερο υποκειμενικό.
Η suzuki περίμενε το qq και κατέβασε την τιμή κάνοντάς το μια πολύ καλή vfm επιλογή.
Αλλιώς δεν θα είχε τύχη.Με το καλό Tkin73 και καλή αναμονή
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
τα 5 χιλ διαφορά είναι αρκετά πειστικό επιχείρημα για το πιο να διαλέξεις.χώρια που το σουζούκι έχει και τα 130 αλόγατα.
120 εχει, 130 εχει το qq 1.6, αλλα έχουν την ίδια ροπή 32 kn
Ναι, δεν είναι 130 αλλά εμένα μου μοιάζουν με 130
Το τι είναι όμορφο αυτοκίνητο είναι περισσότερο υποκειμενικό.
Η suzuki περίμενε το qq και κατέβασε την τιμή κάνοντάς το μια πολύ καλή vfm επιλογή.
Αλλιώς δεν θα είχε τύχη.Με το καλό Tkin73 και καλή αναμονή
Ευχαριστω φίλε, ευτυχώς μάλλον δεν θα ειναι μεγάλη η αναμονή.
-
καλοτάξιδο και καλά χιλιόμετρα.
αλήθεια τι χρώμα το πήρες
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
καλοτάξιδο και καλά χιλιόμετρα.αλήθεια τι χρώμα το πήρες
Ευχαριστώ! amethyst gray metallic
-
καλοταξιδο φιλε , αυτο χρωμα που θα το δουμε?? η suzuki το χει καλα κρυμενο!! (εγω δεν το βρηκα παντως)
αμαξαρα κι ωραιος κινητηρας κι οικονομικος , για την οθονη multi μην τρελενεσαι , απλα αποφευγεισ τα πολλα κουμπια αλλα οκ , δεν τρεχει τιποτα
πες μου οτι πηρες και την ανοιγομενη ηλιοροφη! -
To xρωμα ειναι αυτο:
http://server12.autrado.de/autradogaler ... 5_1024.jpg.
Ηλιοροφη δεν εβαλα για λογους κόστους 1.100 επιπλεον (πολυ καλη τιμη για την συγκεκριμενη οροφη η οποία οπως υποστηριζει η σουζουκι ειναι η μονη με δυο συρρομενα γυαλινα τμηματα) και χρονου παραδοσης. Η multi navi οθονη με 350 την παιρνεις απο ebay, ενω οταν την βαζεις μαμισια φτανει ή και ξεπερνα το χιλιαρικο.
Ευχαριστώ φίλε.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
To xρωμα ειναι αυτο:http://server12.autrado.de/autradogaler ... 5_1024.jpg.
Ηλιοροφη δεν εβαλα για λογους κόστους 1.100 επιπλεον (πολυ καλη τιμη για την συγκεκριμενη οροφη η οποία οπως υποστηριζει η σουζουκι ειναι η μονη με δυο συρρομενα γυαλινα τμηματα) και χρονου παραδοσης. Η multi navi οθονη με 350 την παιρνεις απο ebay, ενω οταν την βαζεις μαμισια φτανει ή και ξεπερνα το χιλιαρικο.
Ευχαριστώ φίλε.
Καλοτάξιδο , αυτό το χρώμα μου άρεσε και μένα. Επίσης επειδή τα οδήγησα και τα δύο οδηγικά μου άρεσε περισσότερο το ΣΧ4 . Εμφανισιακά το QQ είναι καλύτερο. Εκείνο που πρόσεξα στο τεστ ντραιβ των 4Τ ήταν ότι το ΣΧ4 είναι γρηγορότερο στις επιταχύνσεις εν κινήση στα 80-110 με τρίτη και 110-140 με τετάρτη που σε αυτές τις ταχύτητες κάνεις τις προσπεράσεις. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο κατά 200 κιλά περίπου χαμηλότερο βάρος.
-
Λοιπόν, σήμερα οδήγησα κι εγώ το QQ 1.6 4X2 Acenta
Οι εντυπώσεις μου θα έλεγα ότι είναι παρόμοιες με αυτές που έχουν γραφεί και από τους υπόλοιπους που το έχουν κάνει td
Το αμάξι να πω ότι εμφανισιακά είναι από τα πιο σουλουπωμένα suv που έχω δει. Υποκειμενικά λέω ότι είναι από τα πιο όμορφα που κυκλοφορούν. Οι θέσεις αναπαυτικές για 4 άτομα συνολικά, ενώ πίσω μου (είμαι 1.96) έκατσε άνετα ένας φίλος ύψους 1,88.
Η καμπίνα είναι πολύ προσεγμένη αλλά ομολογώ ότι θα ήθελα και την οθόνη αλλά και το safety shield, γεγονός όμως που ανεβάζει πολύ την τιμή.
Οδηγικά μου φάνηκε άνετο στο δρόμο, χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις σε στροφές, με πολύ καλή ηχομόνωση. Η ροπή μου φάνηκε ικανοποιητική, προφανώς καμία σχέση με το corolla 1.400cc που οδηγώ αλλά ομολογώ ότι δεν έπαθα και την πλάκα της ζωής μου. Σίγουρα το νέο μου αμάξι θέλω να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέτοια ροπή και επιταχύνσεις...Ίσως μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός, ίσως ότι έχω ακόμη στο μυαλό μου το subaru impreza του αδερφού μου, αλλά στο κάθισμα δεν ένιωσα να κολλάω, αν και επιταχύνει ικανοποιητικότατα...Πάντως, λίγο ακόμη δε θα με χάλαγε και ομολογώ ότι παρά το ότι μαζί μου ήταν ο πωλητής δεν χαρίστηκα στο αμάξι...πάτησα το γκάζι μέχρι το πάτωμα...
Η συνολική κατανάλωση έγραφε 7,1 όταν μπήκα στο αμάξι και παρά το ψιλοσκίσιμο που του έκανα (χτύπησα και 150αρια με τον πωλητή μέσα χαχα!) έπεσε στο 6,9 (ο προηγούμενος πως να το πήγε;;;)
Από προσφορά μου έκανε ακριβώς ότι δίνει η Nissan ενώ μου έκανε και μια πρόταση για την corollitsa που έχω προκειμένου να μειωθεί το κόστος από τα 26+ χιλιάρικα για το acenta connect με απόσυρση...
Αυτά εν ολίγοις... -
Diesel 1.6 που να κολλας στο κάθισμα απο την επιτάχυνση απλα δεν υπαρχει...
Πάντως εγω 1.92 οταν πηγα εκατσα πισω αφου ειχα βάλει την θεση του οδηγού εκει που με βόλευε, δεν χορηγα καλα, μονο με ανοικτά τα ποδια. -
Νομίζω ο οδηγός δεν καταλαβαίνει το κόλλημα όσο οι υπόλοιποι επιβάτες επειδή στηρίζεται και στο τιμόνι
-
Πάντα οι συνεπιβάτες νιώθουν πιο έντονη την επιτάχυνση. Το qq ζυγίζει 1500 κιλά άδειο, άρα με 3 μαντράχαλους φτάνει χαλαρά τα 1750. Τι γκάζια μπορεί να έχει με τέτοια αναλογία κιλών ανά ίππο? Το προηγούμενο qq που είχα οδηγήσει με τον 1.6 diesel επίσης δεν με είχε εντυπωσιάσει. Το ίδιο μοτέρ στο megane κάνει παπάδες αναλογικά.
Η τιμή του acenta είναι επικίνδυνα κοντά με του crv diesel που είναι άλλη κατηγορία (κανονικό suv και όχι crossover) και overall καλύτερο αυτοκίνητο. -
ναι...αλλά το crv είναι ακόμη μεγαλύτερο - βαρύτερο - αργό...
Και για μένα προσωπικά αυτά είναι και τα 3 μειονεκτήματα αυτή τη στιγμή... -
To crv είναι ακομα βαρυτερο απο το qq και με λιγοτερη ροπη και ιπποδυναμη οποτε καταλαβαινετε αν φαινεται να 'αργο' το qq φανταστειτε το crv. Τα εχω οδηγησει και τα 2 . Το crv ακομα και με δυο ατομα αδειο ηταν φορες που πατουσε το γκαζι και αργουσε πολυ και δεν επιτάχυνε , καμια σχεση με το civic. Στο qq δεν ειχα τετοια αισθηση ραθυμιας. Ενω στο scross λογω και του χαμηλότερου βαρους καμια 200αρια κιλα απο το qq και κοντα στα 350-400 απο το crv το αμαξι στις ρεπριζ του 80-110 110-130 εκει που πραγματικα το θες βασει εμπειριας το αμαξι ανταποκρινόταν αμέσως.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
To crv είναι ακομα βαρυτερο απο το qq και με λιγοτερη ροπη και ιπποδυναμη οποτε καταλαβαινετε αν φαινεται να 'αργο' το qq φανταστειτε το crv. Τα εχω οδηγησει και τα 2 . Το crv ακομα και με δυο ατομα αδειο ηταν φορες που πατουσε το γκαζι και αργουσε πολυ και δεν επιτάχυνε , καμια σχεση με το civic. Στο qq δεν ειχα τετοια αισθηση ραθυμιας. Ενω στο scross λογω και του χαμηλότερου βαρους καμια 200αρια κιλα απο το qq και κοντα στα 350-400 απο το crv το αμαξι στις ρεπριζ του 80-110 110-130 εκει που πραγματικα το θες βασει εμπειριας το αμαξι ανταποκρινόταν αμέσως.Ενδιαφέρον θα είχε αν κάποιος μπορούσε να συγκρίνει οδηγικά αυτά τα 1600άρια και με τα υπόλοιπα (βλ. Audi Q3 (1400cc), BMW X1 (1600cc) το ASX ιδίως το 1800cc με τον δυνατό diesel κινητήρα, ίσως και το Hyunday ix35...
Π.χ. Οικονομικά το acenta δεν απέχει πολύ από τα Audi και BMW... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
To crv είναι ακομα βαρυτερο απο το qq και με λιγοτερη ροπη και ιπποδυναμη οποτε καταλαβαινετε αν φαινεται να 'αργο' το qq φανταστειτε το crv. Τα εχω οδηγησει και τα 2 . Το crv ακομα και με δυο ατομα αδειο ηταν φορες που πατουσε το γκαζι και αργουσε πολυ και δεν επιτάχυνε , καμια σχεση με το civic. Στο qq δεν ειχα τετοια αισθηση ραθυμιας. Ενω στο scross λογω και του χαμηλότερου βαρους καμια 200αρια κιλα απο το qq και κοντα στα 350-400 απο το crv το αμαξι στις ρεπριζ του 80-110 110-130 εκει που πραγματικα το θες βασει εμπειριας το αμαξι ανταποκρινόταν αμέσως.
Π.χ. Οικονομικά το acenta δεν απέχει πολύ από τα Audi και BMW...
και αφηνεις και το μπρελοκ στο τραπεζάκι της καφετέριας και κανεις το κομμάτι σου με τις προπέλες κλπ όχι .... ΝΙΣΣΑΝ!!!
Ασφαλως αστειεύομαι αλλά κακα τα ψεμματα ο νεοπλουτισμος του ελληνα δυσκολα ξεπερνιεται... -
κάθε άλλο φίλε μου...αδιαφορώ εντελώς για το σήμα που θα έχει πάνω το αμάξι εκτός εάν συνδυάζεται με αξιοπιστία και εάν προσφέρει περισσότερα...αντιθέτως μπορώ να σου πω ότι μάλλον θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω με premium αυτοκίνητο ακριβώς διότι κάποιοι θα με χαρακτήριζαν έτσι...
Αυτό που έγραψα το έγραψα με εντελώς αντικειμενικά κριτήρια και μάλλον σαν παράπονο για τη nissan που έχει ανεβάσει τόσο την τιμή του QQ. Όταν φτάνει κάποιος στα χρήματα του acenta ασφαλώς θα συγκρίνει και θα δει αν με τα ίδια χρήματα άλλα αυτοκίνητα προσφέρουν περισσότερα και σε άνεση και σε επιδόσεις και στα πάντα. Δεν είναι κανείς χαζός να πάρει λιγότερα πληρώνοντας περισσότερα...
Πολύ απλά, αν το acenta είχε 3-4 χιλιάρικα παρακάτω...δε θα κάναμε καν αυτήν την κουβέντα...Τα 26+ χιλιάρικα και τα ακόμη παραπάνω για το safety shield είναι που με κάνουν να σκέφτομαι κι άλλες λύσεις...
Ελπίζω να έγινα σαφής... -
Το πλεονέκτημα ενος Q3πχ είναι η μεγάλη ποικιλία εκδόσεων και οι επιδόσεις.Για παράδειγμα το QQ ας πουμε δεν υπάρχει τετρακίνητο και με αυτοματο κιβώτιο,ενώ η ορόφή του είναι οι 130 ίπποι.
Στα υπόλοιπα περι τιμής και εξοπλισμου δεν υπάρχει επαφή... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
κάθε άλλο φίλε μου...αδιαφορώ εντελώς για το σήμα που θα έχει πάνω το αμάξι εκτός εάν συνδυάζεται με αξιοπιστία και εάν προσφέρει περισσότερα...αντιθέτως μπορώ να σου πω ότι μάλλον θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω με premium αυτοκίνητο ακριβώς διότι κάποιοι θα με χαρακτήριζαν έτσι...
Αυτό που έγραψα το έγραψα με εντελώς αντικειμενικά κριτήρια και μάλλον σαν παράπονο για τη nissan που έχει ανεβάσει τόσο την τιμή του QQ. Όταν φτάνει κάποιος στα χρήματα του acenta ασφαλώς θα συγκρίνει και θα δει αν με τα ίδια χρήματα άλλα αυτοκίνητα προσφέρουν περισσότερα και σε άνεση και σε επιδόσεις και στα πάντα. Δεν είναι κανείς χαζός να πάρει λιγότερα πληρώνοντας περισσότερα...
Πολύ απλά, αν το acenta είχε 3-4 χιλιάρικα παρακάτω...δε θα κάναμε καν αυτήν την κουβέντα...Τα 26+ χιλιάρικα και τα ακόμη παραπάνω για το safety shield είναι που με κάνουν να σκέφτομαι κι άλλες λύσεις...
Ελπίζω να έγινα σαφής...Συμφωνω απολυτα μαζι σου και εγω ετσι σκεφτομαι, αλλα μαλλον ειμαστε μειοψηφια ! Ο ελληνας αν μπορει θα παρει bmw εστω και με τα χερουλια ! Για να καταλαβεις εγω τις καλες προ κρισης εποχες ειχα παρει αμαξι +40000 και ήταν mazda! και ειχα γνωστούς που λέγαν καλά εδωσες 40000 και δεν πηρες mercedes ή bmw?
Επίσης συμφωνω οτι η τιμη του acenda con 1.6 ειναι τσιμπημενη αρκετα. -
Audi Q3 1.4 TFSI : 25.740 με απόσυρση
http://www.autotriti.gr/data/newcars/ti ... udi_q3.aspBMW X1 1.6 : 27.270 με απόσυρση (όσο περίπου πάει το techna με το safety shield)
http://www.autotriti.gr/data/newcars/ti ... bmw_x1.asp
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)