-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θερμομόνωση βλέπω και όχι ηχομόνωση.
Ένα 'νιζαζισένι' έπιασε το αυτί μου όταν δείχνει κάτω από το αμάξι που αν θυμάμαι καλά σημαίνει 'χωρίς κάλυμμα'?!
Που ισχύει αν κρίνω από την κάλυψη σχεδόν εξολοκλήρου που έχει το προηγούμενο QQ.Κατω απο το καπό ηχομόνωση δεν ειναι αυτο?
Παίζει κανά αντίστοιχο βιντεακι να δουμε κατω και μεσα το qq? -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Κατω απο το καπό ηχομόνωση δεν ειναι αυτο?Το κάλυμμα του καπό ουσιαστικά σε όλα τα αυτοκίνητα προσφέρει θερμομόνωση. Τωρα αν κάθεται κάποιος πάνω στο καπό πιθανό να ακούει και λιγότερο θόρυβο.
Στο καινούριο QQ δεν ξέρω τι επικρατεί από κάτω. Ελπίζω να είναι όπως του προηγούμενου.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
http://m.youtube.com/watch?v=Og7LITActcYΤο sx4 απο κατω και στην μηχανη , αν κάποιος ξερει ...ρωσικά ας μας πει τι λεει και σχολιάζει ο μηχανικός, ή αν κάποιος εχει γνώση απο αυτα που βλέπει ας πει τα + και - που διακρίνει.......
Το βιβλιαράκι πάντως γράφει ότι δεν ισχύει για το μοντέλο της Ρωσίας.
Κάπου διάβασα ότι η suzuki εβγαλε ειδική έκδοση για εκεί (κρυο κλπ).
Ίσως γιαυτό ασχολούνται τόσο πολύ οι Ρώσοι μαζι του.
ένα σωρό ρώσικα review στο youtube! -
Μεταξύ 1.5 qq και 1.6 sx4 τι θα παίρναμε?! Ειναι κοντά στα λεφτα στις αντίστοιχες εκδόσεις, κανά 1000 ποιο ακριβό το qq και στις 2 εκδόσεις , αλλα και λίγο ποιο πολυ εξοπλισμο ειδικα στις βασικές εκδόσεις.
Το σουζουκι σαφώς ποιο γρήγορο απο το 1.5 , το qq ποιο μάτσο εμφάνιση, απο οικονομία περίπου στα ίδια, ίσως λίγο ποιο οικονομικο το sx4 , αλλα χωρις τέλη το qq! Λίγο καλυτερη κυλιση το qq, σαφώς λιγοτερο κοπανημα της πισω ανάρτησης, λίγο ποιο αθόρυβο εσωτερικό, ποιο hi tech, με λίγο ποιο άνετα καθίσματα, και λίγο ποιο φαρδύ μπροστα. Και εχεις και το αβαντάζ οτι φορολογικά ειναι ποιο ασφαλές!Το sx4 απο την αλλη δείχνει να πατάει στα ματια μου ποιο καλα στο δρόμο, ειναι σαφώς ισχυρότερο απο το 1.5 ποιο οικονομικο στα σερβις, εχει καλύτερο χώρο αποσκευών και σε σχήμα και ποιο περιποιημένο , το qq με χαλάει η τσοχα που τα καλύπτει ολα στους Θολους και το οτι ειναι ποιο ρηχό μάλλον.
Απο μεταπώληση λόγω του οτι το 1.5 ειναι η μικρή έκδοση λέτε το σουζουκι να ειναι καλύτερο?
Επισης στο σουζουκι με βολεύει ποιο πολυ η χρηματοδότηση του.... -
φαίνεται σαν να έχεις ήδη αποφασίσει
-
Οχι για πες ...
-
SX4. Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά (και τα αρκετά 'σαφώς' ) που έγραψες και θα το δεις και εσύ.
Κράτα και την τελευταία φράση σου που εντέλει το 'οικονομικό' είναι ίσως και το βασικότερο (ελπίζω τα πόδια να μη ξεφεύγουν από το πάπλωμα) στις μέρες μας και πάνε κλείσε το.
Φαντάζομαι το ίδιο εννοεί και ο Emperor.
Για καταγραφή κοινής γνώμης ότι έχεις ακούσει ως τώρα αρκούν. Παίρνεις την τελική σου απόφαση και προχωράς. Και στην επιλογή σου προσαρμόζεσαι στα 'κατά' που έχεις εντοπίσει και απολαμβάνεις τα 'υπέρ'. -
Οδηγησα ενα sx4 diesel 4x4. Εντυπωσεις:
-
Πολυ ωραιο μοτερ, γεματο παντου και με μικρη καταναλωση.
-
Καλη για την κατηγορια συμπεριφορα, δεν φτανει σε καμια περιπτωση ομως τα επιπεδα ενος καλου χατσμπακ αντιστοιχων χρηματων (π.χ. BMW σειρα 1, Volvo V40 κλπ). Ωστοσο κραταει καλα, χωρις ομως να σε εμπνεει να στριψεις κιολας.
-
Ποιοτητα κυλισης σχετικα καλη. Δεν ειδα ιδιαιτερα κοπανηματα στον πισω αξονα.
-
Αυξημενος θορυβος στην καμπινα απο το μοτερ.
-
Το μεγαλυτερο μειον: Τιμονι χωρις αισθηση. Θυμιζει λιγακι playstation και δεν εμπνεει γενικα.
-
Εξαιρετικοι χωροι για το μηκος του, πολυ καλυτεροι απο ενα χατσμπακ.
-
Ουδετερη τιμη, βγαινει σχεδον 24000. Ευκαιρια δεν ειναι αλλα δεν το λες και ακριβο, αν σκεφτεις ποσα ζηταει το Νισαν.
Γενικα καλη επιλογη εαν θελει καποιος τετοιου ειδους οχημα και τετρακινηση και κυριως χωρους. Αλλιως με τοσα λεφτα ισως ενα πριμιουμ μικρομεσαιο να ειναι καλυτερη επιλογη.
-
-
Κοιτα αν το qq ειχε την χρηματοδότηση του sx4 θα το επερνα σίγουρα, καθώς μου αρεσει περισσότερο στην εμφάνιση , οπως και η ποιο hi tech προσέγγιση που εχει. Απο την αλλη με φοβίζει οτι τον κινητήρα 1.5 του qq δεν τον έχω κανει td. Το sx4 και το 1.6 qq με καλύπτουν πλήρως απο ρεπριζ και δύναμη . Το 1.5 όμως?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
ίσως λίγο ποιο οικονομικο το sx4τι καταναλωση ειχες με το suzuki στο test drive που εκανες και τι με το 1.6 qq?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
χωρις τέλη το qq!το χωρις τελη ας το ξεχασουμε απο το 15...δεν νομιζω να αφησουν το οριο των ρυπων εκει που ειναι τωρα...εχουν αρχισει να εμφανιζονται αρκετα μοντελα με οριο κατω των 100..και θα πεσει ψαλιδι..αν δεν αλλαξει τελειως ο τροπος υπολογισμου!
-
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
ίσως λίγο ποιο οικονομικο το sx4
τι καταναλωση ειχες με το suzuki στο test drive που εκανες?
5.7 την πρωτη με 120 -130 σε ισιαδι, και την δεύτερη 5.4 με 90 ως 140 αλλα και με καλο ανέβασμα ανηφορας στο σημειο της καρδίας αν γνωρίζεις απο θεσσαλονικη.
Σε σχέση με το 1.6 qq ειναι κανά λίτρο περίπου ποιο οικονομικο. Σε σχέση με το 1.5 πρεπει να ειναι περίπου στα ίδια. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
5.7 την πρωτη με 120 -130 σε ισιαδι, και την δεύτερη 5.4 με 90 ως 140 αλλα και με καλο ανέβασμα ανηφορας στο σημειο της καρδίας αν γνωρίζεις απο θεσσαλονικη.
Σε σχέση με το 1.6 qq ειναι κανά λίτρο περίπου ποιο οικονομικο. Σε σχέση με το 1.5 πρεπει να ειναι περίπου στα ίδια.κανε και ενα td το qq 1.5 αν εχεις την δυνατοτητα εκει στην Θεσσαλονικη και πες μας εντυπωσεις και καταναλωση γιατι εδω στον Εβρο μονο στο internet το βλεπουμε!!
-
Σε σχέση με το 1.6 qq ειναι κανά λίτρο περίπου ποιο οικονομικο. Σε σχέση με το 1.5 πρεπει να ειναι περίπου στα ίδια.κανε και ενα td το qq 1.5 αν εχεις την δυνατοτητα εκει στην Θεσσαλονικη και πες μας εντυπωσεις και καταναλωση γιατι εδω στον Εβρο μονο στο internet το βλεπουμε!!
Ναι ενω στην θεσσαλονικη τι να σου πω! Και οι δυο αντιπρόσωποι αλλα και ο εισαγωγέας έχουν μονο το 1.6! Οταν μίλησα με πωλητή του εισαγωγέα τι γινεται με τα 1.5 μου είπε κοιτά εμεις πήραμε τις πωλήσεις του παλιού qq είδαμε οτι ολοι ειχαν στραφεί στο 1.6 οπότε τα td ηταν 1.6 αλλα και οι παραγγελίες . Τωρα για διαθεσιμότητες μου είπε οτι πλέον καλύπτονται οι ανάγκες και δεν παίζουν οι χρόνοι των 3-4 μηνών που έλεγαν τον πρώτο μήνα. Έκανε μεγάλη παραγγελία ο Θεοχαράκης μου είπε. Σημερα θα παρω και απο τον εισαγωγέα προσφορα και θα μάθω τι παίζει με διαθεσιμότητες. Πάντως σίγουρα το 1.5 ειναι ποιο οικονομικο, νομίζω εύκολα σχετικα πεφτεις κατω απο τα 6 λτ. Εκείνο πούμε με προβληματίζει ειναι αν με 2-3 άτομα σύνολο και πραγματια τραβάει ή θα πιάνεται η ψυχή σου στις προσπερασεις ...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ναι ενω στην θεσσαλονικη τι να σου πω! Και οι δυο αντιπρόσωποι αλλα και ο εισαγωγέας έχουν μονο το 1.6! Οταν μίλησα με πωλητή του εισαγωγέα τι γινεται με τα 1.5 μου είπε κοιτά εμεις πήραμε τις πωλήσεις του παλιού qq είδαμε οτι ολοι ειχαν στραφεί στο 1.6 οπότε τα td ηταν 1.6 αλλα και οι παραγγελίες . Τωρα για διαθεσιμότητες μου είπε οτι πλέον καλύπτονται οι ανάγκες και δεν παίζουν οι χρόνοι των 3-4 μηνών που έλεγαν τον πρώτο μήνα. Έκανε μεγάλη παραγγελία ο Θεοχαράκης μου είπε. Σημερα θα παρω και απο τον εισαγωγέα προσφορα και θα μάθω τι παίζει με διαθεσιμότητες. Πάντως σίγουρα το 1.5 ειναι ποιο οικονομικο, νομίζω εύκολα σχετικα πεφτεις κατω απο τα 6 λτ. Εκείνο πούμε με προβληματίζει ειναι αν με 2-3 άτομα σύνολο και πραγματια τραβάει ή θα πιάνεται η ψυχή σου στις προσπερασεις ...
Εσεις εκει εχετε και ανταγωνισμο..και μπορειτε να παρετε προσφορες και τιμες καλυτερες..για ποια εκδοση ενδιαφερεσαι?
-
Εσεις εκει εχετε και ανταγωνισμο..και μπορειτε να παρετε προσφορες και τιμες καλυτερες..για ποια εκδοση ενδιαφερεσαι?
Για το 1.5 energy ή acenta και το 1.6 energy. Δεν θελω με τπτ να ξεπεράσω τα 22.000 ( και με αυτα Δλδ έχω κανει υπέρβαση για τις μερες μας)
-
@Tkin73 κάνε ένα τηλ να μάθεις τι td έχουν οι αντιπροσωποι στους δίπλα νομούς. Κιλκίς (Α. ΚΑΪΣΙΔΗΣ Μ.Ε.Π.Ε. 4ο ΧΛΜ ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ.: 23410 75420), Κατερίνη (ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ Δ. ΥΙΟΙ Ο.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 150 Τηλ.: 23510 29428) και Σέρρες (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 6ο ΧΛΜ ΣΕΡΡΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ.: 23210 46950).
Ίσως στο στυλ 'βόλτας' ως εκεί ... λέω εγώ τώρα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
@Tkin73 κάνε ένα τηλ να μάθεις τι td έχουν οι αντιπροσωποι στους δίπλα νομούς. Κιλκίς (Α. ΚΑΪΣΙΔΗΣ Μ.Ε.Π.Ε. 4ο ΧΛΜ ΚΙΛΚΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ.: 23410 75420), Κατερίνη (ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ Δ. ΥΙΟΙ Ο.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 150 Τηλ.: 23510 29428) και Σέρρες (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 6ο ΧΛΜ ΣΕΡΡΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ.: 23210 46950).
Ίσως στο στυλ 'βόλτας' ως εκεί ... λέω εγώ τώρα.Ρε συ το θεωρω too much να φτάσω μέχρι Σέρρες για ενα td εκτός οτι θεωρ ψιλό απίθανο να έχουν 1.5 επαρχία. Ο Θεοχαράκης οταν τον ρώτησα για td με είπε τωρα δεν το έχουμε, εννοούσε το 1.6 γιατι το έχουμε στείλει ....επαρχία
Ευχαριστω για τα τηλέφωνα!
-
O cosneo παραπάνω κατάλαβε αυτό που υπονόησα κι εγώ : ότι τα όσα γράφεις δείχνουν να έχεις σχεδόν αποφασίσει να προτιμήσεις το sx4. Νομίζω ότι ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες που έχει κάποιος και φυσικά ανάλογα και με το πορτοφόλι του επιλέγει τελικά. Από όσα έχω διαβάσει με το Qashqai 1.5 μην περιμένεις επιδόσεις. Εάν επομένως προτεραιότητα είναι η ομορφιά και η οικονομία, αλλά όχι η οδηγική άνεση μπορείς να επιλέξεις αυτό...Από την άλλη εάν ενδιαφέρει η οικονομία και οι επιδόσεις με καλύτερη τιμή τότε σε βλέπω για sx4. Εγώ, το έχω ξαναγράψει, δε χωνεύω τη μούρη του. Το υπόλοιπο μου θυμίζει σε πολλά σημεία το προηγούμενο qashqai. Αλλά δε θα έδινα τόσα χρήματα για ένα αμάξι που θα το βλέπω και θα τσαντίζομαι ακόμη και αν πηγαίνει πολύ καλά...Εδώ θυμάμαι τη φάση με το Subaru του αδερφού μου με τα 370 άλογα...Σαν ομορφιά με αφήνει παγερά αδιάφορο...Αλλά όπως έλεγε και ο bro 'η ομορφιά κρύβεται κάτω από το καπό man'. Επομένως, γυρίζουμε σε αυτό που έγραψα πριν : ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες που έχεις και φυσικά ανάλογα και με το πορτοφόλι σου θα επιλέξεις τελικά...
Πάντως στο προσεχές διάστημα αναμένονται μεγάλες εξελίξεις στην κατηγορία...Πρώτα απ' όλα η ίδια η renault ετοιμάζει το νέο κινητήρα...Και μετά οι ανταγωνιστές ετοιμάζουν όλοι τις απαντήσεις στο Qashqai...Μαζί με τις αναμενόμενες εξελίξεις στη φορολογία το φτωχό μου το μυαλό φωνάζει 'περίμενε' (καθώς είμαι κι εγώ για αμάξι σύντομα...) -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για το 1.5 energy ή acenta και το 1.6 energy. Δεν θελω με τπτ να ξεπεράσω τα 22.000 ( και με αυτα Δλδ έχω κανει υπέρβαση για τις μερες μας)Τι επιτοκια παιζουν στην Nissan? εχεις ρωτησει αν μπορεις να προσθεσεις κατι στην εκδοση energy? για παραδειγμα κλιματισμο ας πουμε και προβολακια?
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)