-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
αν προσέξατε ανέφερα 'κοινοτική οδηγία'...θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός η Ελλάδα να έχει χαμηλότερη τιμή πετρελαίου από τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες...
Εύχομαι πραγματικά να μην υπάρξει αύξηση...Πάντως, αυτή τη στιγμή προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ το υγραέριο ως το φτηνότερο καύσιμο...Το εχουμε συζητήσει πριν χρόνια και νομίζω ότι ήταν μια έκθεση και όχι κοινοτική οδηγία.στην υπόλοιπη ευρωπη δεν υπάρχει ενιαία τιμή http://www.fuel-prices-europe.info/
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αν προσέξατε ανέφερα 'κοινοτική οδηγία'...θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός η Ελλάδα να έχει χαμηλότερη τιμή πετρελαίου από τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες...
Εύχομαι πραγματικά να μην υπάρξει αύξηση...Πάντως, αυτή τη στιγμή προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ το υγραέριο ως το φτηνότερο καύσιμο...Το εχουμε συζητήσει πριν χρόνια και νομίζω ότι ήταν μια έκθεση και όχι κοινοτική οδηγία.στην υπόλοιπη ευρωπη δεν υπάρχει ενιαία τιμή http://www.fuel-prices-europe.info/
Συνεπως δεν προκύπτει απο τον πίνακα οτι μονο εμεις έχουμε χαμηλό ντίζελ και τόση διαφορα μεταξυ των 2 τιμών, ακόμα και η Γερμανία ο ευρωπαϊκός δυναστης παρόμοια διακύμανση με εμας εχει!
Οσο για τα περι αθέμιτου ανταγωνισμού τι να πεις... Μονο εκει βλέπουμε τα θεμιτά και τα αθέμιτα! Ποσο θεμιτό ειναι να πληρώνεται κάποιος επίσημα, γιατι ανεπίσημα ειναι χειρότερα, με 586 ευρω μικτά τον μήνα?! Τις ευρωπαϊκές συμμορφωσεις τις θυμόμαστε μονο οταν ειναι να μας χαντακωσουν κι αλλο....
-
Είναι γεγονός ότι η βενζίνη φορολογείται βάναυσα σε σχέση με το πετρέλαιο σε ότι αφορά θερμίδες....
-
με cruise control σταθερα με 120 χλμ σε Εγνατια Οδο καταναλωση σιγουρα στα 4,2L/100χλμ το s-cross
-
σε κατηφορα φανταζομαι ε???
-
και πιστεψε με ειμαι fun της μαρκας...
-
Καλημερίζω, καλησπερίζω (ανάλογα πότε θα το διαβάσει κανείς) και χρόνια πολλά σε όλους.
Βρίσκομαι σχεδόν ακριβώς σχεδόν σε αυτό το δίλημμα για το επόμενο μου αυτοκίνητο. Οπότε ας ρίξω ένα γερό BUMP.
Έχω διαβάσει ό,τι παίζει σε περιοδικά, έντυπα, sites, συγκριτικά κ.λ.π. Δυστυχώς δεν γνωρίζω σέρβικα και ρώσικα που έχουν κάτι μισάωρα βίντεο στο yt αλλά τα είδα κι αυτά. Οι ανάγκες μου είναι τέτοιες που πρέπει πάση θυσία να έχω τετρακίνηση και καλές off-road δυνατότητες (κυρίως πατημενο χώμα αλλα με μεγάλες ανωμαλίες, ενίοτε λάσπες,χιόνια και επαρχιακα δίκτυα) άνεση (οικογένεια) και μεγάλη οικονομία (κάνω και πολλές μεγάλες αποστάσεις σε εθνικές οπότε στα 130 χλμ θέλω να είμαι άνετα) γιαυτό και είμαι ανάμεσα σε qashqai 1.6 energy dci και s-cross GL+ λόγω συγκεκριμένου μπάτζετ. Δεν κοιτάω κανένα άλλο μοντέλο διότι αυτή την στιγμη μόνο αυτά τα 2 με καλύπτουν πλήρως. Kοίταξα και τα yeti, duster αλλά μπα. Έχω δει και τα 2 από κοντα και έχω κάνει test-drive το qashqai. Από βδομάδα θα πάω και για το suzuki. Απο όπου και να το δω όλο ισοπαλία έρχεται στο μυαλό μου.
Η εμφάνιση δεν με πολυενδιαφέρει. Θεωρώ ωραιότερο μεν,γενικά, το qashqai, αλλά η έκδοση gl+ του suzuki σε μαύρο πχ (23500 περίπου) με τη 17άρα ζάντα κλπ δεν δείχνει και τόσο ασχημότερη ενός άσπρου, ψιλοπτωχού σε εξοπλισμό energy (24000 περίπου). Άλλωστε είναι και κάτι υποκειμενικό.
Οι επιδόσεις βγάζουν νικητή το qashqai, αλλά η οικονομία το s cross. Αλλά πόσο μετράει το καθένα;
Στην οικονομία απ'ότι έχω διαβάσει μια αντικειμενική διαφορά κατανάλωσης πρέπει να είναι γύρω στα 0,3 λίτρα/100χλμ λιγότερα το suzuki. Όμως όταν και τα 2 πχ πηγαίνουν 130-140 σταθερά στην εθνική πόσο καίνε μέση; Είδα και κάποιοι φίλοι έχουν κάνει καποιους σχετικούς υπολογισμούς. Αλλά με ανταλλακτικά-service τι γίνεται;
Σε επιδόσεις τα 12-13sec 0-100 του suzuki μου φαίνονται κάπως πολλά μπροστα στα 10-11sec του nissan,είναι όντως; από την άλλη στο συγκριτικό τέστ του τεύχους που είδα προσπέρασμα νταλίκας με 70km καλύτερο το s cross, πιο ελαφρύ υποθέτω γιαυτό- και με ίδια ροπή. Περιμένω να κάνω και td το suzuki οπότε θα δω κι εκεί τι αίσθημα θα μου αφήσει. Το qashqai πάντως πήγαινε πολύ ωραία...
Απ΄την άλλη για off-road έχω μπερδευτεί. Απ'τη μια η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος του qashqai και το γεγονός οτι στην βασική έκδοση με 16άρα ζάντα και παχύ λάστιχο με βολεύει (λακούβες, πεζοδρόμια, επαρχία) απ΄την άλλη με το λίγο κοντύτερο μεταξόνιο κι αν ζητήσω να μου βάλουν 16άρες με 60άρι προφιλ το s cross ψιλόρεφάρει? Μπαίνουν μεγαλύτερο προφίλ λάστιχα στην 17άρα του GL+ ?
Κάτι ακόμα που θα χρειαστώ είναι προβολείς ομίχλης. Απο όλα τα που έχει + η καλά εξοπλισμένη gl+ σε σχέση με το energy αυτό το χρειάζομαι πραγματικά, λόγω κλίματος και διαδρομών. Παρολαυτα δεν μπορώ να παραγνωρίσω και τα υπόλοιπα extra που έχει επιπλεον το οικονομικότερο suzuki.. Τι κόστος περίπου έχουν να μου τα βάλουν τα ομίχλης στο qashqai;
Αν τα βάλω κάτω (χωρίς μεταλλικό χρώμα και προσπερνώντας τα υπόλοιπα extra του suzuki) η διαφορά είναι γύρω στα 1000 παραπάνω το nissan +το κόστος που θάχουν τα ομίχλης. Τι αξίζει? Τι έχει νόημα?
Οποιοδήποτε σχόλιο για οτιδήποτε σχετικό με τα παραπάνω πολύ ευπροσδεκτο και επιθυμητό. Να'στε όλοι καλά. Σορρυ αν κούρασα αλλά... αμάξι παίρνουμε.. -
Ε δε νομίζω να μας έλεγε καταναλωση σε κατηφόρα!
Εγω πάντως σε μικτή διαδρομή με ζορικη ανηφόρα που πήγαινα με 120-130-135 και ευθείες που έπεσα και στα 90 ειχα καταναλωση 5,4 και χωρις cc οπότε δεν ειναι απίθανο το 4,2 με σταθερό γκάζι.
Σχετικα με την διαφορα στις καταναλωσεις μεταξυ 1.6 qq και sx4 θα έλεγα οτι δεν παίζουν στο 0,3 αλλα στο 0,7 με 0,8 οπως μέτρησα εγω στα td -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σχετικα με την διαφορα στις καταναλωσεις μεταξυ 1.6 qq και sx4 θα έλεγα οτι δεν παίζουν στο 0,3 αλλα στο 0,7 με 0,8 οπως μέτρησα εγω στα td
0,7 με 0,8 κινούμενος με τις ίδιες ταχύτητες σε ίδιες διαδρομές? 1 ευρώ στα 100 χλμ σχεδον. Αν κάνει κάποιος 300.000 χλμ σε 4-5 χρόνια πχ με qq θαχει δώσει για ντιζελ 3.000 παραπάνω από οτι με s cross. Δεν τα λες κι αμελητέα.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Σχετικα με την διαφορα στις καταναλωσεις μεταξυ 1.6 qq και sx4 θα έλεγα οτι δεν παίζουν στο 0,3 αλλα στο 0,7 με 0,8 οπως μέτρησα εγω στα td
0,7 με 0,8 κινούμενος με τις ίδιες ταχύτητες σε ίδιες διαδρομές? 1 ευρώ στα 100 χλμ σχεδον. Αν κάνει κάποιος 300.000 χλμ σε 4-5 χρόνια πχ με qq θαχει δώσει για ντιζελ 3.000 παραπάνω από οτι με s cross. Δεν τα λες κι αμελητέα.
Τα συμπεράσματα ειναι απο td 2 φορές απο καθε αμάξι. Φυσικα δεν ηταν στις ίδιες διαδρομές. Η δικη μου συμπεριφορά ηταν όμως παρόμοια. Σίγουρα το qq καεί παραπάνω σε αυτα που ειδα εγω . Όμως κανένα απο τα 2 δεν το τσεκαρα με cc. Εκει ενδεχομένως η διαφορα της κατανάλωσης να ψαλιδιζεται.
Σχετικα με τον δίλημμα του φίλου ποιο πάνω, τον ίδιο έχω και εγω αλλα για τις δικινητες εκδόσεις και μάλλον κλείνω στο qq θα έλεγα οτι η energy έκδοση ειναι αρκετα πλούσια στο qq δεν χάνει τπτ σε εξωτερική εμφάνιση εκτός απο τα προβολια, σε σχέση με την ασεντα , ενω στο sx4 οι διάφορες των δυο εκδόσεων και εμφανισιακα έχουν αρκετές διάφορες, στα προβολια, σε κάποια τελειωματα αλουμινίου αλλα και στα φλας στους καθρέφτες. Και σε μηχανικά στο σουζουκι στην απλη έκδοση χάνεις και το hill assist που το παίρνεις στάνταρ απο την βασική έκδοση στο qq. Δλδ θεωρω αρκετα τίμια την έκδοση του energy.
Παίρνεις όλο το μηχανολογικό και τεχνολογικό πακετο και ουσιαστικα σου λείπουν οι ομίχλης, και αν για καποιον θεωρούνται σημαντικά ο διζωνικος και οι αισθητήρες βροχής και φώτων.
Στα της 4κινησης θεωρω υπέρ του qq τα 16αρια λάστιχα, καθώς θεωρω οτι τα 17αρια στο σουζουκι και σε συνδυασμό με την κοντή διαδρομή ανάρτησης θα πρεπει να εισαι ποιο προσεκτικός σε λακούβες νεροφαγωματα. Και φυσικα ατού επισης η πολλαπλή ανάρτηση του qq . -
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Καλημερίζω, καλησπερίζω (ανάλογα πότε θα το διαβάσει κανείς) και χρόνια πολλά σε όλους....
Απο αυτα που γραφεις φιλε μου το ιδανικο θα ηταν το qashqai στη 2η εκδοση ωστε να εχεις και κατα πολυ καλυτερο εξοπλισμο. Αν ομως υπαρχει 'ταβανι' στα 24Κ μου φαινεται πιο λογικη επιλογη το sx4 ως πιο ολοκληρωμενο πακετο, μπαινει ομως εδω το ζητημα της εκτος δρομου κινησης που καθοριζεται κυριως απο τα ελαστικα. Το nissan εχει 'τετρακινητες' διαστασεις που σημαινει οτι μπορεις να βρεις λαστιχο που να ταιριαζει στις απαιτησεις σου σχετικα οικονομικο με 16αρες μαλιστα. Το sx4 με το 205/50 για τη 17αρα ή το 205/55 στις 16αρες δε βοηθα ενω το να αλλαξεις διασταση αυθαιρετα δεν ειναι ο,τι καλυτερο (προτεινεται μεταβολη μεχρι 3% απο τις εργοστασιακες διαστασεις γενικα, αν θες κανε μερικους υπλογισμους εδω http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... ions_Tyres ) Αν λοιπον θα χρειαστεις εξειδικευμενο ελαστικο και απο την energy του qashqai σου λειπουν μονο τα προβολακια ρωτησε το αν μπορουν να στα βαλουν -ισως και σα δωρο- χωρις να επηρεαστει η εγγυηση. Αν παλι τα λαστιχα δρομου επαρκουν μαλλον θα σε καλυψει το suzuki, ενω σε καθε περιπτωση εφοσον υπαρει στοκ απο φθηνοτερα αυτοκινητα μπορεις να ζητησεις να σου αλλαξουν τις ζαντες με καποιο που φορα 16αρες για να αποφυγεις το αυξημενο κοστος των ελαστικων (το αν θα το δεχτουν δεν το ξερω, αλλα δε χανεις κ τιποτα να το προσπαθησεις )
Για την καταναλωση μην τρελαινεσαι δε θα ειναι τρομακτικη η
διαφορα αν υπαρχει, αν θες να εχεις ομως μια ιδεα κανε μια ανζητηση εδω http://www.spritmonitor.de/en/search.html -
Με διαπραγματευση τα προβολακια ίσως να μπορούν να είναι 'δώρο'. Ελληνικής τοποθέτησης βέβαια.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης kokonekos έγραψε:
σε κατηφορα φανταζομαι ε???Ευθεία εύκολη ισιάδη , ίδιο σημείο Κλειδί-Βέροια κάπου 30χλμ. έγινε τεστ 3 φορές (διαφορετικές μέρες) με 2 ενήλικες + 2 παιδάκια και πραγματα. 4.2 2 φορές 4.3 την 3η.
Θα ξανακάνω τεστ το ιδιο σημειο με 130 αλλά και 110 έτσι για να δω την διαφορά μεταξύ τους... -
Ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις, απαντήσεις και τα hyperlinks, ό,τι νέο μαθαίνει κανείς χρήσιμο είναι και μου δώσατε επιπλέον πολύτιμες πληροφορίες. Συνεχίζω το ζύγισμα και μέσα στη βδομάδα αυτή ή την επόμενη πάω να ζητήσω προσφορές.
-
Όλες οι δοκιμές πάντως λένε ότι το Suzuki θέλει προσοχή εκτός δρόμου,ειδικότερα με τις 17αρες 'χτυπάει' στις ανωμαλίες.
Σε σχέση με το QQ είναι πιο χαμηλό και απο οτι είδα το πίσω διαφορικό εξέχει προς τα κάτω αρκετά κάτι που δε μου άρεσε.Η διαφορά στο μήκος των δυο αυτοκινήτων είναι πολυ μικρή για να παίξει ρόλο εκτος δρόμου.
Κάτι βεβαια που δεν αναφέραμε είναι τα συστηματα τετρακίνησης και πώς είναιρυθμισμένα.Εκει μπορει να έχουμε διαφορές.
Ένα αλλο στοιχείο που μου αρέσει στο QQ είναι 'οτι μπορεί να κινηθεί συνεχώς ως δικίνητο. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Όλες οι δοκιμές πάντως λένε ότι το Suzuki θέλει προσοχή εκτός δρόμου,ειδικότερα με τις 17αρες 'χτυπάει' στις ανωμαλίες.
Ένα αλλο στοιχείο που μου αρέσει στο QQ είναι 'οτι μπορεί να κινηθεί συνεχώς ως δικίνητο.Δηλαδή το suzuki είναι μόνιμα στο auto και απο κει και πέρα τα διάφορα modes? Νόμιζα πως και στο s cross απενεργοποιημένη δεν δουλεύει, αν θες την ενεργοποιείς πατώντας το κουμπί AUTO και απο κει και πέρα αν θες διαλέγεις snow,sport επιπλέον. Σημαντικό αυτό, θέλω να το'χω 2wd όταν δεν χρειάζεται καθόλου η τέτρακίνηση. Άλλωστε εκεί που θα μου χρειαστεί πραγματικά είναι σε απεγκλωβισμούς κυρίως και απότομες ανηφόρες.
-
Και πώς επιλέγεις το 2WD τότε στο suzuki? Aφου δεν υπάρχει ένδειξη.Το Auto είναι για να επιστρέψεις αν έχεις επιλέξει άλλο προγραμμα.
Επίσης ρε παιδια το μπροστινο μέρος του suzuki δεν το λες και όμορφο.Τα φωτα ειδικά... -
Και πώς επιλέγεις το 2WD τότε στο suzuki? Aφου δεν υπάρχει ένδειξη.Το Auto είναι για να επιστρέψεις αν έχεις επιλέξει άλλο προγραμμα.
Επίσης ρε παιδια το μπροστινο μέρος του suzuki δεν το λες και όμορφο.Τα φωτα ειδικά...Δεν ξέρω φίλε σίγουρα γι'αυτο ρωτάω , όσο για το μπροστινό-φώτα κλπ δεν είναι και κούκλα όντως αλλά και η ιαπωνομουρη του qq δε με ξετρελλαίνει. Άλλωστε είπα η εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει. Θεωρώ άτοπο να κοιτάει κανείς εμφάνιση όταν έχει συγκεκριμένο μπατζετ και ανάγκες. Αυτοί που λεν μόνο για εμφάνιση (μόνο το τονίζω-εσύ αντιθέτως μου δωσες μια άλλη σημαντική πληροφορία που κρατάω) για μένα 'τρολάρουν' και από τέτοιους το διαδίκτυο βρίθει. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν τα παίρνεις για την αισθητική τους αλλά με τον καιρό η χρηστικότητα και η απόδοση τους σε κερδίζουν και τα αγαπάς.
-
Kαι μια πλήρης δοκιμή Απο το Drive, μόνο 15 cm απόσταση απο το έδαφος έχει?Το QQ εχει γύρω στα 18cm.
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 6-ddis-4wd -
Kαι μια πλήρης δοκιμή Απο το Drive, μόνο 15 cm απόσταση απο το έδαφος έχει?Το QQ εχει γύρω στα 18cm.
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... 6-ddis-4wdτην διάβασα, όντως την είχα ψιλιαστει τη δουλειά οτι είναι πολύ χαμηλό το suzuki, αυτη την επιτάχυνση που λένε δε ξέρω από που τη βγάλανε (απ'το μυαλό τους ίσως) όταν η suzuki (αλλά και όλος ο υπόλοιπος κόσμος) δίνει το 4WD diesel 13sec και το 2WD 12sec,ενώ ακόμα και το βενζινοκίνητο κάτω απο 11 δεν πάει.. Τέλοσπάντων από ανακρίβειες,λαθάκια και κακογραμμένα άρθρα χαμός γίνεται...
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)