-
το μονο αρνητικο που βρισκω εγω στις συσκευες android ειναι η μπαταρια, εκτος αν παρεις κανενα κτηνος 5,5''. Ta WP τι λενε σε αυτο τον τομεα;
-
Μετά το νοτε2 που μέσες άκρες είναι ο πρωταθλητής στην μπαταρία στα αντροιντ έχω να πω για το lumia 1020 ότι το κοιτάει στα μάτια. Μπορεί να έχει μόνο το 65% της μπαταρίας του νοτε2 αλλα προφανώς έχει πολυ καλή διαχειριση. Στο νοτε2 καθάριζα την ραμ και έκλεινε 50 εφαρμογές περίπου. Μετά απο δεκα λεπτα ξανακαθαριζα και έκλεινε πάλι...50!
Και μια διευκρίνιση. Νοσταλγία για τα Νοκια είναι όταν λες ότι το 6310i είναι το καλύτερο τηλέφωνο κινητό εδώ και 20 χρόνια. Το να λες ότι πχ το 1020 η το 925 η το 1520 κοιτάνε ισάξια τα υπόλοιπα και σε πολλούς τομείς υπερέχουν δεν είναι νοσταλγία αλλα ... Πραγματικότητα.
Εστάλη απο Lumia 1020 με χρήση Wizard Evolved..
-
Κακώς καθάριζες.
-
Το ξέρω ρε συ. Ψυχολογικό ήταν πιο πολύ. Εβλεπα πχ play, χάρτες και Facebook να τρέχουν ΠΑΝΤΑ. Με ενοχλούσε η ιδέα. Εβαλα και greenify και titanium για να κόψω πολλά αλλα δημιούργησα αλλα προβλήματα.
-
Aυτό που μου άρεσε στο lumia,όπως έγραψε και ο professeur (ο οποίος με ξεσήκωσε στα καλά καθούμενα... ) είναι το γεγονός ότι είναι έτοιμο στημένο για να το λειτουργήσεις.Βάζεις τις συντομεύσεις σου στην αρχική οθόνη και τέλος...Για πάρα πολλούς αυτό αποτελεί μειονέκτημα,για μένα αντιθέτως που δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ αποτελεί πλεονέκτημα..Αυτο μου αρέσει και στο iphone μου αλλά έλα που δεν θέλω να δώσω σχεδόν 900 ευρώ για ένα 32αρι 5s....Και δεν θα έχω την κάμερα του 1020 (πολύ σημαντικά για μένα),ούτε την 4,5'' οθονάρα,ούτε την ευκολία σύνδεσης και μεταφοράς αρχείων με το pc...(Αλήθεια,είμαι ο μόνος που του την σπάει αφόρητα τo itunes?)
Παραδέχομαι ότι υπάρχουν εξαιρετικές android συσκευές,value for money αλλά όλο αυτό το υπερβολικό customization με κουράζει...Επιπλέον,ναι το παραδέχομαι,μου έλειψε να βλέπω το σήμα της nokia στο κινητό μου!
-
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια καλή Android συσκευή χρειάζεται πείραγμα. Ομολογώ δεν τον αντιλαμβάνομαι
-
Ρε παιδια επειδη τα ιδια ελεγα κ εγω οταν ειχα wp,για παρτε ένα καλο android ειδικα καποιο nexus (4 ή 5) και πειτε μου τι ακριβως σας εμποδιζει απο το να το λειτουργησετε αμεσως.
Ζητημα να ασχοληθεις 5 λεπτα να το φερεις στα μετρα σου,τη στιγμη που ενα WP δε σου επιτρεπει καν να το φερεις τοσο πολυ στα μετρα σου.(π.χ μπορεις να βαλεις οριο στα data που χρησιμοποιουνται?ή να περιορισεις συγκεκριμενες εφαρμογες απο το να τρωνε δεδομενα?)Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια καλή Android συσκευή χρειάζεται πείραγμα. Ομολογώ δεν τον αντιλαμβάνομαιΚι εγώ αυτό λέω (και κάνω...), αλλά απάντηση δεν παίρνω!
-
Την πρωτη φορα που θα το παρεις, θα το σκαλισεις. Οπως και το πρωτο windows κινητο, και το πρωτο pc με windows 7, 8 κλπ. Αν θελεις πάντως, βαζεις sim και δεν ξαναασχολείσαι.
-
Δεν υπάρχει γιατί το ένα και γιατί το άλλο.
Η κουβέντα θα είναι αέναη. Γιατί SUV κι όχι σεντάν ή χάτσμπακ, γιατί Mercedes κι όχι BMW ή Toyota.
Ό,τι ταιριάζει στον καθένα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια καλή Android συσκευή χρειάζεται πείραγμα. Ομολογώ δεν τον αντιλαμβάνομαιδεν υπαρχει λογος.
η διαφορα με τα υπολοιπα ειναι οτι ΑΝ θες να το πειραξεις, υπαρχουν απειρα πραγματα να κανεις. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια καλή Android συσκευή χρειάζεται πείραγμα. Ομολογώ δεν τον αντιλαμβάνομαι
δεν υπαρχει λογος.
η διαφορα με τα υπολοιπα ειναι οτι ΑΝ θες να το πειραξεις, υπαρχουν απειρα πραγματα να κανεις.Ακριβώς αυτό!
Όπως έγραψα και σε κάποιο από τα σεντόνια μου: ΑΝ έχεις το μικρόβιο έχεις περιθώριο πολύ να σκαλίσεις. Αν δεν έχεις το μικρόβιο κάνεις απλά τη δουλειά σου. Και μην κοιτάτε τώρα που πλέον ανέβηκαν οι ραμ και οι πυρήνες. Πριν 2-3 χρόνια το ρουτ ήταν σχεδόν απαραίτητο. Όχι για να ξεκλειδώσεις πράγματα. Αλλα για να ξεφορτωθείς σαβούρα αλλά και να βάλεις καμιά ρομ που να έπαιζε καλύτερα από την μαμά. Π.χ. στο Νοτε2 κανά 6μηνο ούτε που σκεφτόμουν το ρουτ (1.5 χρόνο με S2 δεν είχα κανει ρουτ) αλλά αφενός ήθελα να το μάθω και αυτό, αφετέρου ήθελα ηχογράφηση κλήσης (πάντα ενημερώνω το άλλο μέρος της συνομιλίας... ) και 2-3 άλλα πράγματα. Το έκανα, και μετά είδα ότι και να μην το έκανα δεν θα έχανα τίποτα. Για να ξερουτάρω όμως ήθελε μια διαδικασία. την οποία δεν έκανα γιατί τελικά το αντάλλαξα με το 1020. Αλλά όλο αυτό ήταν χρόνος στην ουσία 'χαμένος'. Χαμένη δεν είναι καμία γνώση βέβαια και πλέον μπορώ να συμβουλεύω μετά λόγου γνώσης ότι το ρουτ σε μια μεσαία συσκευή με 4.1.2+ δεν είναι μάλλον απαραίτητο.Και ας μην ξεχνάμε ότι το αντροιντ κατά ένα μεγάλο μέρος γιγαντώθηκε από αυτή την 'ελευθερία'. Η οποία όμως παράγινε. Για αυτό και σιγά σιγά η γκογκλ και η σαμσουνγκ πάνε να την συμμαζέψουν. Αφαίρεσε εφαρμογές που είχε για μήνες που έκοβαν τις διαφημίσεις (και τα έσοδα της), αφαίρεσε πρόσφατα εφαρμογή για έυκολο ρουτ. Κλείδωσε την ηχογράφηση από 4.χ.χ+ και διάφορα άλλα. Γενικότερα όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ το αντροιντ είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το χ άλλο (είτε είναι ήδη στην αγορά, είτε παρουσιαστεί αύριο) είναι για πέταμα. Τα WP σαφώς και έχουν κουσούρια, σαφώς και έχουν αδυναμίες αλλά περίπου 2 μήνες τώρα δεν έχω σιχτιρίσει όπως έκανα στο iOS.
μια συμβουλη - απορια απο τους φιλους της Νοκια .. εχω ηδη το Ν8 σαν συνεχεια του N95 8G Και επισης το Motorola razr ICS. Σαν λαπτοπ εχω της Ντελλ και ενα Βαιο με βιστα!!!(τα οποια θα αποσυρθουν αμεσα) και ειμαι στη φαση που θα κληρονομησω απο τον γιο μου ενα MBP μιας και θα παρει το νεο στα 2.6 15' κ.λ.π. εχω παιξει αρκετα με τα νεα Νοκια και μου αρεσουν αλλα πιστευετε οτι εχω λογο να παω σε αυτα?? αν ουσιαστικα μεινω μονο με το παλιο MBP?? οι μεταφορες αρχειων και φωτο θα ειναι βολικες με τις συσκευες που θα εχω??
¨Οταν είχα ΜΒΡ είχα και iPhone. Και είχαν καλή συνεργασία. Αλλά το iPhone δεν είχε καλή συνεργασία με τα Windows που είχα. Έτσι και τα WP ταιριάζουν πιο καλά με Windows (στο κατάστημα δεν θα βρεις καμία εφαρμογή της Απλ αλλά και της Google Θα βρεις νομίζω μία μόνο). Σίγουρα επομένως δεν θα έχεις την άνεση που θα είχες στην συνεργασία WP με Windows. Μία λύση είναι αν το ΜΒΡ είναι 2-3 ετών να φορέσεις με το Βootcamp windows (7 κατά προτίμηση) και να είσαι βασιλιάς. To Nokia N8 που έχεις είναι μια εξαιρετικότατη συσκευή. Να μην σου πω ότι άνετα την είχα και σήμερα. Είναι από τα καλά υστερόγραφα της Νοκια. Αν δεν έχει παλιώσει η συσκευή και αν είσαι καλυμμένος από τις εφαρμογές του Συμβιαν ίσως δεν έχεις λόγο να πας σε κάποιο Lumia. Μόνο το 'νέο' αν σε γοητεύει αλλά και η 'απορία'¨για κάποιο νέο λειτουργικό. Αν τέλος φωτογραφίζεις αρκετά με το κινητό, όπως εγώ, τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς το Lumia 1020 για όλα όσα έγραψα στο πρώτο ποστ αλλά κυρίως για την κάμερα. Όχι ότι υστερεί φυσικά η δικιά σου απλά θα πας στην κορυφή. Και δεν είναι μόνο τα 41 ΜΡ (34 και 39 ενεργά για 4:3 και 16:9), αλλά οι ρυθμίσεις, ο οπτικός σταθεροποιητής, το εκπληκτικό βίντεο με το εξαιρετικό ήχο, η RAW αποθήκευση (από το νέο έτος) και πολλά ακόμη. Αν ενδιαφέρεσαι για την φωτογραφική, μπορώ να παραθέσω κάποια λινκ να παρεις μια ιδέα.
-
Μιας και το χετε ανοίξει το θέμα...έχω εδώ ένα σαπάκι Νοκια 520 εταιρικό. Μόλις το έβγαλα απ' το κουτί και έχει κολλήσει σε μια οθόνη με 2 γρανάζια. Μπορώ να κάνω κάτι ή απλά να το στείλω πίσω?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μιας και το χετε ανοίξει το θέμα...έχω εδώ ένα σαπάκι Νοκια 520 εταιρικό. Μόλις το έβγαλα απ' το κουτί και έχει κολλήσει σε μια οθόνη με 2 γρανάζια. Μπορώ να κάνω κάτι ή απλά να το στείλω πίσω?ALT+CONTROL+DELETE
-
Έχω βρει αυτό αλλά στο σημείο που θέλει volume down key πατημένο, δεν μου βγάζει ποτέ το θαυμαστικό. Θα το αφήσω να φορτίσει καμιά ώρα κι αν δεν δω προκοπή θα το στείλω πακέτο πίσω.
Πάντως δεν ξέρω τι λέτε για τα Windows phone αλλά οι entry lever συσκευές είναι ΓΤΠ. Τραγικά τηλέφωνα. Στις πιο πάνω κατηγορίες δεν ξέρω τι γίνεται αλλά και κάτι 920 που έχω δει δεν βάζουν και φωτιά στην άσφαλτο.
-
stefan θα διαφωνησω μαζι σου κ θα συμφωνησω με τον prof. Πηρα χτες το 520 με επιδοτηση απο vf και ειναι εξαιρετικο . Οι εφαρμογες ναι δεν ειναι πολλες αλλα απο πλευρας smoothness δεν εχει επαφη με τις android συσκευες που ολο κ καποιο σκαλωματακι τρωνε .
-
Μια χαρά σκαλώματα τρώνε και τα 520. Σήμερα κιόλας άνοιξα 3 στη δουλειά για να τα δώσω σε συναδέλφους γιατί επέστρεψα 2 στη Nokia που ήταν προβληματικά και ήθελα να δω αν τα στοκαρισμένα μου ήταν ΟΚ. Ίσως για κάποιον που δεν έχει ξαναπιάσει smartphone στα χέρια του να είναι επαρκή, για κάποιον που έχει περάσει από τα κορυφαία android και iOS είναι μέτρια. Ομοίως και το 610 που επίσης έχω μοιράσει πάνω από 30 στη δουλειά και το οποίο έχει πρόβλημα σε πολύ βασικότερους τομείς απ' ότι το smoothness. Εκεί είχαμε πολλά θέματα και παράπονα για την ποιότητα ομιλίας (για ανοιχτή ακροαση δεν συζητάω καν, καθώς απλά δεν ακούγεσαι) και τη μπαταρία.
-
Αν εννοείς ότι το 520 είναι μέτριο σε σχέση με τις ναυαρχίδες του αντροιντ εεε λογικό δεν είναι αφου κοστίζει το ένα τρίτο απο αυτες; Στην περιοχή των 150 ευρώ όμως (μιλάω για τιμές καρτέλ και όχι Σκρουτζ) το 520 στην ουσία είναι κυρίαρχος. Και δεν το λέω στον αερα. Το έψαξα αρκετα και στα 150 ευρώ τα αντροιντ δινουν σαπιλες σε οθόνη, κάμερα κλπ. Για αυτο και το 520 γραφει τόσες πωλήσεις.
Στις ναυαρχίδες τώρα. Μετά το νότε2 είμαι στο lumia 1020. Ας αφήσουμε τα του λειτουργικού. Πάρε χαρτί και γραφε...
- ποιότητα συνομιλίας σαφώς ανωτερη. Ακους πιο φυσικά τον συνομιλητη και σε ακουει το ίδιο επίσης.
- ταχύτητα gps. Πατάς χάρτες και σε λίγα δευτερα έχεις στίγμα. Στο νοτε2 βαστάτε τουρκοι να γιομίσω.
- οθόνη. Pentile του 1020, rgb του note. Πολύ περισσότερη παραμετροποιηση στο Νοκια οδηγεί σε μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα.
- ισχύς σήματος. Στην περιφερειακή Γαλατσίου στα Τουρκοβούνια με το νοτε2 έπεφτε η κλήση. Με το Νοκια 1020 μιλάω κανονικά. Κόσμοτε με την ίδια σιμ.
- κάμερα. Εδώ δεν υπάρχει σύγκριση με κανένα κινητό στην ουσία.
- αποπνεουσα ποιότητα. Έπαιξα λίγο με s4 active και s4. To 1020 μοιάζει με ένα σώμα στο χέρι.
Οπότε συνοπτικά θεωρώ ότι κοιτάει στα ίσα τις ναυαρχίδες. Φυσικά και έχει ελαττώματα αλλα συνολική υστέρηση δεν υπάρχει σε καμια περίπτωση. Και ειδικά στα φθηνά όπως έγραψα και παραπάνω το 520 κλείνει σπίτια.
-
#natalemeauta
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Για το 610 μιας και το είχα συμφωνώ ότι ήταν πατάτα,και μάλιστα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι με αυτο το πράμα ήθελαν να έχουν μια entry level συσκευή που θα προωθήσει τα windows.Αλλα θέμα με συνομιλία και μάλιστα με ανοικτή ακρόαση δεν είχα ποτέ.Και τη χρησιμοποιουσα αρκετα μιας και λόγω γερμανικού υπερπληρους εξοπλισμού το αυτοκινητο δεν έχει Bluetooth.
Windows Phone. Η επιστροφή; (and Nokia's Farewell..)