-
Το εγραψα στο αρχικο μου ποστ:
'Νεκροί στο Πολυτεχνειο' οπου Πολυτεχνειο=αυστηρα ο χωρος, η περιμετρος, δεν υπηρξε κανεις απο οτι φαινεται.
Αν δεχτουμε ομως ως 'Πολυτεχνειο' τις ταραχες σε ολη την Αθηνα εκεινες τις μερες και τις συνδεσουμε με το συμβολο που αναφεραμε παραπανω, τοτε υπηρξαν νεκροι. Τωρα, που ειναι τα ορια της φρασης 'νεκροι Πολυτεχνειου' is anyone's guess, αλλα απο τη λιστα που κυκλοφορει, μια κυρια που εφαγε σφαιρα στην πλατη στην αυλη του σπιτιου της στο Νεο Κοσμο ας πουμε, αδικα πεθανε μεν, αλλα δε θα την εβαζα μεσα. Αντιστοιχα δε θα εβαζα 2-3 αλλους ανθρωπους που πεθαναν απο καρδιακα επεισοδια πιθανως σχετιζομενα με τα δακρυγονα που υπηρχαν στην ευρυτερη περιοχη. Οπωσδηποτε εξω απο τη λιστα το σουπερ τρολλαρισμα με την κοπελα απο τη διαφημιση σαμπουαν. Θα πρεπει επισης να τελειωνουμε με το παραμυθι 'επεσε η πορτα και ελιωσε ανθρωπους' που διδασκομαστε στα σχολεια.Οπως βλεπεις, διαφερει ελαχιστα -και μονο σε γεωγραφικο επιπεδο- απο τη δικη σου αποψη. Το 'δακρυγονο στα μουτρα' μαλλον δεν υπηρξε, αερια ομως υπηρχαν, και ειδικα τοτε δεν εδιναν και πολυ σημασια στο ποση περιφερειακη ζημια μπορει να εκαναν.
-
Δηλαδή η 17χρονη κοπέλα που σκοτώθηκε στην ταράτσα του σπιτιού της στο Ν. Κόσμο από σφαίρα δεν είναι 'νεκρή του Πολυτεχνείου' και δε σχετίζεται με τα γεγονότα, αλλά θα πεθαινε έτσι και αλλιώς ακόμα και αν εκείνες τις ημέρες στο Πολυτεχνείο γινόντουσαν μόνο μαθήματα. Σωστά ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή η 17χρονη κοπέλα που σκοτώθηκε στην ταράτσα του σπιτιού της στο Ν. Κόσμο από σφαίρα δεν είναι 'νεκρή του Πολυτεχνείου' και δε σχετίζεται με τα γεγονότα, αλλά θα πεθαινε έτσι και αλλιώς ακόμα και αν εκείνες τις ημέρες στο Πολυτεχνείο γινόντουσαν μόνο μαθήματα. Σωστά ?Καθε αλλο, αλλα αν τους βαλουμε σε κουτια, θα την εβαζα στο κουτι με τους 'ατυχους'.
-
Της μαρφιν τα θυματα τι ηταν τριντεντ; ατυχοι η θυματα της ακρας αριστερας;
-
@trident1971
Αυτό ρωτάω, τι ακριβώς μας λες, και μας λες τώρα ότι πας 'να τους βάλεις σε κουτιά'. Εγώ έχω ένα μόνο κουτί, 'Νεκροί του Πολυτεχνείου' είτε μέσα είτε έξω. Τα δικά σου κουτιά ποιά είναι ?'Σχετιζόμενοι με την εξέγερση' - 'Ασχετοι / Ατυχοι'
'Κοντινοί' - 'Μακρινοί'
Αλλα ?Αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι θέλεις να αποδείξεις. Οτι οι 'νεκροί του Πολυτεχνείου' δεν ήταν 23 αλλά πχ. 15 ? Ακόμα και αν ισχύει αυτό (που δεν ισχύει), τι σημασία έχει ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@trident1971
Αυτό ρωτάω, τι ακριβώς μας λες, και μας λες τώρα ότι πας 'να τους βάλεις σε κουτιά'. Εγώ έχω ένα μόνο κουτί, 'Νεκροί του Πολυτεχνείου' είτε μέσα είτε έξω. Τα δικά σου κουτιά ποιά είναι ?'Σχετιζόμενοι με την εξέγερση' - 'Ασχετοι / Ατυχοι'
'Κοντινοί' - 'Μακρινοί'
Αλλα ?Αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι θέλεις να αποδείξεις. Οτι οι 'νεκροί του Πολυτεχνείου' δεν ήταν 23 αλλά πχ. 15 ? Ακόμα και αν ισχύει αυτό (που δεν ισχύει), τι σημασία έχει ?
Ρε μπελα που βαλαμε στο κεφαλι μας. Δεν προσπαθω να αποδειξω κατι, λεω τη γνωμη μου. Γεωγραφικα ορια βαζω μονο, εσυ δεν τα δεχεσαι. Καλως, ο καθενας με τη γνωμη του.
Της μαρφιν τα θυματα τι ηταν τριντεντ; ατυχοι η θυματα της ακρας αριστερας;
Ατυχα θυματα της ακρας αριστερας
-
εδω το πορισμα του Τσεβα, διαβαστε, http://goo.gl/vVlbY7
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
@trident1971
'Κοντινοί' - 'Μακρινοί'
Ρε μπελα που βαλαμε στο κεφαλι μας. Δεν προσπαθω να αποδειξω κατι, λεω τη γνωμη μου. Γεωγραφικα ορια βαζω μονο, εσυ δεν τα δεχεσαι. Καλως, ο καθενας με τη γνωμη του.
Διόρθωση, δεν έβαλες γεωγραφικά όρια, υπαινίχθηκες γεωγραφικά όρια ? Σε ρώτησα ευθέως και απάντηση δεν πήρα:
Κολωνάκι ?
Ζωγράφου ?
Κυψέλη ?
Ν. Κόσμος ?
Αγ. Ανάργυροι ?Και όταν σε ρωτάω 'γιατί το κάνεις κανείς αυτό, να βάζεις γεωγραφικά όρια ?' παίρνω απάντηση 'βρε μπελά που βρήκαμε' και 'εγώ λέω τη γνώμη μου'
ΟΚ πες τη γνώμη σου
-
παντως η πρεμουρα των δεξιων ψηφοφορων να δικαιολογησουν την χουντα ακομα και με το αν πεθαναν στην Σατωβριανδου και οχι στη Στουρναρη,ειναι αξιοσημειωτη.
Θα μου πεις εδω δικαιολογουν την ναζιστικη Χυσαυγη,την χουντα δεν θα δικαιολογουσαν?
Δε γαμεις... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι θέλεις να αποδείξεις.
Το ζητούμενο είναι η αποστασιοποίηση από την αφήγηση που επέβαλε η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στη Μεταπολίτευση και κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, εντεκα αυτοί έντεκα εμείς.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διόρθωση, δεν έβαλες γεωγραφικά όρια, υπαινίχθηκες γεωγραφικά όρια ? Σε ρώτησα ευθέως και απάντηση δεν πήρα:
Κολωνάκι ?
Ζωγράφου ?
Κυψέλη ?
Ν. Κόσμος ?
Αγ. Ανάργυροι ?Και όταν σε ρωτάω 'γιατί το κάνεις κανείς αυτό, να βάζεις γεωγραφικά όρια ?' παίρνω απάντηση 'βρε μπελά που βρήκαμε' και 'εγώ λέω τη γνώμη μου'
ΟΚ πες τη γνώμη σου
Γιατι θα πρεπει να σου προσδιορισω περιοχες με το ζορι?
Αφου το θες ομως, ναι ο Ν. Κοσμος και οι Αγ. Αναργυροι και του Ζωγραφου ειναι λιγο μακρια απο 'το Πολυτεχνειο', ενω η Κυψελη και το Κολωνακι ειναι ενα τσιγαρο δρομος. Ως 'Πολυτεχνειο' λογιζω το κεντρο και οπου υπηρχε κυβερνητικο κτιριο εκεινη την εποχη. Αν θες, κατι μικροτερο σε περιφερεια απο το σημερινο δακτυλιο. -
παίζει και ζήτημα μονά/ζυγά με το δακτύλιο, ή μόνο θέμα έκτασης είναι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
παίζει και ζήτημα μονά/ζυγά με το δακτύλιο, ή μόνο θέμα έκτασης είναι;χοχοχο, βαλτο στις ξυλοσομπες, παγωσαμε
-
προς το παρόν καίει όλα αυτά που θα μπορούσες να διαβάσεις για το ζήτημα, αλλά βαριέσαι και προτιμάς να ζεσταίνεσαι. Μόλις αδειάσει, θα το βάνω κι αυτό.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
προς το παρόν καίει όλα αυτά που θα μπορούσες να διαβάσεις για το ζήτημα, αλλά βαριέσαι και προτιμάς να ζεσταίνεσαι. Μόλις αδειάσει, θα το βάνω κι αυτό.λινκ
-
ροφλ
λύγκες να μου ζήταγες αν έκανα κάποια αναφορά κάπου και δεν έβαζα παραπομπή.
Αλλά δεν έκανα.Υλικό υπάρχει, μπόλικο, αλλά θέλει και να αφιερώσεις λίγο χρόνο να ψάξεις.
Αν βαριέσαι να ψάξεις, δικό σου πρόβλημα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ροφλλύγκες να μου ζήταγες αν έκανα κάποια αναφορά κάπου και δεν έβαζα παραπομπή.
Αλλά δεν έκανα.Υλικό υπάρχει, μπόλικο, αλλά θέλει και να αφιερώσεις λίγο χρόνο να ψάξεις.
Αν βαριέσαι να ψάξεις, δικό σου πρόβλημα.Ο καθενας με το προβλημα του λοιπον.
-
Απο τη στιγμή που ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ οι μέρες εκείνες ήταν ταραγμένες, και συνέβαιναν πράγματα που γενικά δε συνέβαιναν(είχαμε μεν χούντα, αλλά δεν ηταν 'σφαγιαστική' γενικά), τότε προφανώς και ένας θάνατος στην Αργυρούπολη εντάσσεται στους 'νεκρούς του πολυτεχνείου'.
-
Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 5 1/2 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Το Ζωγράφου απέχει από το κέντρο όσο και η Κυψέλη σκέψου που είναι η αμερικανική πρεσβεία (κέντρο των εξελίξεων των ημερών, κατά πως λένε) και που ήταν τότε το ΚΕΤΘ
Και φυσικά σε όλη τη διάρκεια της Χούντας περίπολοι ακροβολισμένοι σε στρατηγικά σημεία να πυροβολούν περαστικούς ήταν καθημερινό φαινόμενο
Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.
Και το να σε καθαρίζουν στην Κυψέλη με πολυβόλο πεζοναύτες από ΤΟΜΠ ήταν καθημερινό γεγονός, που ΔΕΝ συνδέεται με τα γεγονότα Ομως ήταν διαδηλωτής, άρα αυτονόητα συνδέεται με τα γεγονότα
Ακόμα και με τα παραπάνω ορισθέντα γεωγραφικά κριτήρια, εκτός του 'κέντρου' σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι. Αντε λοιπόν οι νεκροί να ήταν 18 και όχι 23. Ε ΚΑΙ ?
Τέλος από μένα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
-
Αυτο προσπαθω να καταλαβω και εγω nass
E, KAI? Αν ηταν 18 (με τους υπολογισμους μου) ή 23 με τους δικους σου, αλλαζει κατι?Σου λεω οτι η γη ειναι επιπεδη ή οτι ολα ειναι ψεματα? Δε σε καταλαβαινω, sorry.
Νεκροί του Πολυτεχνείου;