-
καλησπερα. μετα το τρακαρισμα του fiesta που ειχα(mk7 1.4) βρισκομαι σε αναζητηση για αγορα καινουργιου αυτοκινητου.τωρα που πηρα τα λεφτα της ασφαλιστικης διατιθεμαι να δωσω μεχρι 10000. ψαχνω κατι ανετο, ασφαλες και αξιοπιστο με μεχρι το πολυ 30000 χιλιομετρα και 1400 κυβικα. οι γονεις μου εχουν απορριψει τα γαλλικα λογω κακης εμπειριας παλαιοτερα (μακαρι να μπορουσα να κανω κατι για αυτο αλλα δεν...). θα ηθελα τις προτασεις σας και φυσικα τον λογο επιλογη της, ιδιως απο κατοχους. σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το κατεβατο
-
καλησπερα. μετα το τρακαρισμα του fiesta που ειχα(mk7 1.4) βρισκομαι σε αναζητηση για αγορα καινουργιου αυτοκινητου.τωρα που πηρα τα λεφτα της ασφαλιστικης διατιθεμαι να δωσω μεχρι 10000. ψαχνω κατι ανετο, ασφαλες και αξιοπιστο με μεχρι το πολυ 30000 χιλιομετρα και 1400 κυβικα. οι γονεις μου εχουν απορριψει τα γαλλικα λογω κακης εμπειριας παλαιοτερα (μακαρι να μπορουσα να κανω κατι για αυτο αλλα δεν...). θα ηθελα τις προτασεις σας και φυσικα τον λογο επιλογη της, ιδιως απο κατοχους. σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το κατεβατο
-
-
Με τους περιορισμούς που θέτεις νομίζω πως έχεις αρκετές επιλογές. Εντελώς βιαστικά κι ενδεικτικά:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4230768/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4218554/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3334750/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4280907/ -
+1 στα παραπάνω
Επίσης, πόσα χλμ θα κάνεις το χρόνο; Γιατί αν κάνεις πολλά ίσως σε συμφέρει για diesel, που στα χρήματα σου σίγουρα βρίσκεις. Αν πάλι όχι, έχεις πάρα πολλές επιλογές σε supermini. Ουσιαστικά οποιοδήποτε super mini σου αρέσει, μπορείς να το αγοράσεις με 10k.
-
-
Μακριά από Grande Punto, είναι μπουρδέλο. Μόνο Punto Evo ή σκέτο Punto - το τρέχον δλδ. Επίσης το Bravo καίει, άρα δεν το θεωρώ πολύ σοφή επιλογή. Golf καλό, αλλά πολλά χλμ, όπως και Bravo. 3/3 ατυχείς επιλογές, σα να λέμε.
Πάντως εξεπλάγην που δεν πρότεινες Ford.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Μακριά από Grande Punto, είναι μπουρδέλο. Μόνο Punto Evo ή σκέτο Punto - το τρέχον δλδ. Επίσης το Bravo καίει, άρα δεν το θεωρώ πολύ σοφή επιλογή. Golf καλό, αλλά πολλά χλμ, όπως και Bravo. 3/3 ατυχείς επιλογές, σα να λέμε.Πάντως εξεπλάγην που δεν πρότεινες Ford.
Το GP εχει βγει καλο στα ατομα που ξερω τωρα τι να πω. Αμα ειναι 10 κασερι σιγα μη τα εδινα ολα για αυτοκινητο... Επισης 56000χλμ για αμαξι του 09' δεν ειναι πολλα. Τωρα αν ο φιλος βαριεται να ψαξει στο car και να βρει τις σωστες επιλογες εγω τι να κανω?
-
Όταν με 10 παίρνεις Evo ή Sketo ( ), είναι χαζό να πάρεις Grande. Άλλο αμάξι, τελείως. Άσχετα αν 'μοιάζουν'.
-
Όταν με 10 παίρνεις Evo ή Sketo ( ), είναι χαζό να πάρεις Grande. Άλλο αμάξι, τελείως. Άσχετα αν 'μοιάζουν'.Καλα ενταξει οντως αλλα ειδα το GP evo ποιο πριν ατμοσφαιρικο που δε θα πηγαινα για το ατμο.
-
θα ηθελα και τη γνωμη σας σε κατι ακομη. το polo εχει διαφορετικης ποιοτητας ταμπλω στην εκδοση trendline σε σχεση με την highline? ετσι εχω ακουσει βεβαια μην με παρετε με τις ντοματες
-
Η trendline έχει σκληρό πλαστικό στο ταμπλό ενώ comfortline & highline έχουν μαλακό.Προσωπικα θα κοίταζα μόνο για 1.2 tsi που έχει βγει αρκετα αξιόπιστο αλλα θα δεις 2 πράγματα οπωσδήποτε!Να είναι όλα τα σέρβις σε αντιπροσωπεία,δηλαδη στο βιβλιο σέρβις να έχει ακόμη και τα αυτοκολλητακια που βαζουν + θα δεις αν ακουγεται η καδένα όταν παίρνει μπρος.Παντως αν ήσουν ικανοποιημένος απο το fiesta εγώ αυτο θα σου έλεγα να ξαναπάρεις.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Η trendline έχει σκληρό πλαστικό στο ταμπλό ενώ comfortline & highline έχουν μαλακό.Προσωπικα θα κοίταζα μόνο για 1.2 tsi που έχει βγει αρκετα αξιόπιστο αλλα θα δεις 2 πράγματα οπωσδήποτε!Να είναι όλα τα σέρβις σε αντιπροσωπεία,δηλαδη στο βιβλιο σέρβις να έχει ακόμη και τα αυτοκολλητακια που βαζουν + θα δεις αν ακουγεται η καδένα όταν παίρνει μπρος.Παντως αν ήσουν ικανοποιημένος απο το fiesta εγώ αυτο θα σου έλεγα να ξαναπάρεις.και τα δυο που αναφερεις δεν εχουν νοημα 1)δεν προκειτε να βρεις τσι που να μην ακουγεται η καδενα κατα την εκκινηση η μαλλον καλητερα μεταλικος ηχος απ την μηχανη ιδιαιτερα σε μοντελα μετα του 2009.θεμα ειχαν τα πριν του 2009.
και δευτερον εγω δηλαδη που δεν παω αντιπ.να μου πιασουν τον κολο και κανω αλλαγη λαδιων (λιπαντικο κατα το βιβλιο η εξω η' μονος μου ακομα και σε μικροτερα διαστηματα απ τα 30000χλμ τις αντιπ. ειμαι βλακας!?)αυτο που θελω να πω ειναι οτι να το ψαξει το αμαξι που θα παρει και προπαντον να μιλησει με τον ιδιοκτητη. ενα αυτοκολητακι στο βιβλιο το μονο που μου λεει ειναι αντιπ=πολλα λεφτα για εληπης συντηρηση πολλες φορες.
-
Κι όμως ο GREY έχει δίκιο. Αφενός, άλλο ο φυσιολογικός ήχος της καδένας κι άλλο να κάνει σαν τρακτέρ. Υπάρχουν αυτοκίνητα που μέσα σε μικρό διάστημα χιλιομέτρων ο ήχος της καδένας χειροτέρεψε τόσο που ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ αλλαγή. Αφετέρου για το θέμα της αντιπροσωπείας, ο GREY το λέει για να είναι σίγουρος ο νέος ιδιοκτήτης ότι έχουν γίνει οι ανακλήσεις τις οποίες αν κάποιος δε το πήγαινε για σέρβις στην αντιπροσωπεία δε θα τις γνώριζε, αφού δε σε ειδοποιούν.
-
Αν δεν θες ξανά Fiesta, δες:
Ibiza 1.2 TSI
Leon 1.4 TSI
Polo 1.2 TSI http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4294514/ (Άνετο, ασφαλές και αξιόπιστο!)
Punto Evo 1.4 Multiair 105/135
Pro_cee'd 1.4 (Επίσης άνετο, ασφαλές και αξιόπιστο!)Εγώ θα κοίταζα και DS3 1.4, Megane Coupe 1.4 TCE (και μάλλον αυτό θα έπαιρνα!)
-
Polo tsi... Καλό σε ολα
-
Μακριά από Grande Punto, είναι μπουρδέλο. Μόνο Punto Evo ή σκέτο Punto - το τρέχον δλδ. Επίσης το Bravo καίει, άρα δεν το θεωρώ πολύ σοφή επιλογή. Golf καλό, αλλά πολλά χλμ, όπως και Bravo. 3/3 ατυχείς επιλογές, σα να λέμε.Πάντως εξεπλάγην που δεν πρότεινες Ford.
γιατι ειναι μπουρδελο το grande?
δεν ειχαν κανενα θεμα αξιοπιστιας! ισα ισα το αντιθετο...
με το evo κ το απλο punto οι αλλαγες ειναι περισσοτερες σε αισθητικο επιπεδο... αφου προκειται για f/l του grande!για το bravo θα συμφωνησω οτι καιει αρκετα... συνηθως εχει καταναλωσεις κοντα στα 9-10l/100km!
-
Αν νομίζεις ότι οι αλλαγές είναι απλά αισθητικές, κάτι δεν έχεις καταλάβει.
-
Αν νομίζεις ότι οι αλλαγές είναι απλά αισθητικές, κάτι δεν έχεις καταλάβει.δεν μου λες ομως ποιες ειναι οι διαφορες...
το πλαισιο ειναι το ιδιο! οι κινητηρες απο t-jet εγιναν multiair, οι οποιοι πλεον δεν υπαρχουν ως turbo, μονο ως ατμοσφαιρα με 105 αλογα και προστεθηκε ο twinair με τα 85 αλογα! με τους diesel κινητηρες στο evo και στο punto μπηκε ο 85αρης που δεν πληρωνει τελη!
ο 1.2 8v υπηρχε και στο grande με 65 αλογα ως euro 4 και τωρα με 69 αλογα ως euro 5 τεχνολογια!αν εννοεις αυτα ως αλλαγες οκ! παντως εγω θα προτιμουσα τον t-jet με τα 150 αλογα στο grande απο τον multiair με τα 135 στο evo.
-
Καταρχήν 150άρης στο Grande δεν έμπαινε. Έμπαινε είτε 120άρης, είτε 155άρης (Abarth). Επίσης ο 135άρης είναι turbo.
Πέρα απ' αυτά, όμως, υπάρχει τεράστια διαφορά σε θέμα απτής ποιότητας, αίσθησης στιβαρότητας της κατασκευής, καθώς και κύλισης, μεταξύ των Grande, απ' τη μια, και των Evo & Punto, απ' την άλλη.
αγορα νεου αυτοκινητου για φοιτητη