-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Δε νομίζω να την απογείωνε.....σε όλη την Ευρώπη η Honda πατώνει κυριολεκτικά και δεν έχω καταλάβει το γιατί....
http://www.best-selling-cars.com/europe ... facturers/
Η ελληνική αγορα παντως ειναι τελείως διαφορετική των άλλων ευρωπαϊκών, στην ελλαδα το made in japan ειναι προτερήμα ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μειονέκτημα. Σύγκρινε πχ πωλησεις Toyota στην ελλαδα και υπόλοιπη Ευρώπη.
To Made in Japan είναι παντού πλεονέκτημα από κατασκευαστικής απόψεως. Απλά οι δασμοί το κάνουν ασύμφορο. Επίσης η κάθε χώρα τιμάει περισσότερο την εγχώρια βιομηχανία της. Στην Ελλάδα δεν έχουμε εγχώρια βιομηχανία για να τιμήσουμε. Τέλος, πραγματικά Made in Japan είναι μόνο τα Mazda, Subaru και Daihatsu.
-
Συγνώμη αλλα οι δασμοί δεν εχουν σχέση, τα ιαπωνικά δεν ειναι σηγκρητικα ακριβότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη και φθηνότερα στην ελλαδα για να πατώνουν εκεί και να σκίζουν εδώ.
-
Εννοώ οι δασμοί που επιβάλλονται σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται εκτός Ε.Ε. Για αυτό και οι περισσότερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκεύασαν εργοστάσια στην Ευρώπη. Τέλος, δεν βλέπω να πατώνουν τα ιαπωνικά. Το QQ για παράδειγμα πουλάει πάρα πολύ στην Αγγλία (ένα παράδειγμα μιας χώρας που γνωρίζω καλά). Σίγουρα όμως πουλάνε πολύ λιγότερο από τα εγχώρια. Ο Ιταλός πάντα θα προτιμάει Fiat και ο Γερμανός VW. Απλά εμείς δεν έχουμε εθνικό κόλλημα κι έτσι αγοράζουμε τα πάντα. Να θυμίσω επίσης τις πωλήσεις των Ιαπώνων στην Αμερική...
-
Δεν είπα ποτε οτι δεν ειναι καλα τα ιαπωνεζικα αυτοκινητα, οτι οι λοιποί ευρωπαίοι δεν τα γουστάρουνε είπα.
-
Καλησπέρα παιδιά,
καλός σας βρήκα
διαβάζω το φόρουμ για πανω απο 2 χρόνια και είναι είναι πολύ καλό.
Ειχα λογαριασμό περίπου 2 χρόνια αλλα δεν ειχα γράψει ποτέ γιατί είχε μάλλον κάποιο πρόβλημα ο λογαριασμός.
Τώρα εφτιαξα εναν νεο λογαριασμό και φαίνετε οτι είναι οκΤο HRV το περίμενα πολύ καιρό να το δω απο κοντά όπως και πολλά άτομα απο εδω μέσα.
Τελικά το είδα στην έκθεση και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω.
Αυτό που με χαλάει απίστευτα είναι οτι δεν υπάρχει επιλογή τετρακίνησης και καλό αυτόματο.Με το το θέμα της τετρακίνησης δεν εχω ασχοληθεί πολύ, αλλα αν είναι να αγοράσει κανείς ενα SUV δεν είναι είναι λίγο βλακεία να μην έχει τετρακίνηση ? δηλαδή να πας μια βολτα σε ενα χιονοδρομικό και να μην μπορείς να το ανέβεις?
Είναι κάτι που πάντα ζήλευα οταν έβλεπα τα τζιπακια να ανεβαίνουν χωρίς πρόβλημα στα χιόνια και όλοι οι άλλοι να πρέπει να βάζουμε αλυσίδες.
δεν μιλαω γενικά για σκληρό off road αλλα να είναι ρε παιδί μου σαν ενα απλό αμάξι?Αν θυμάμαι καλά αυτόματο έχει CVT, εχω διαβάσει οτι δεν είναι και πολύ ωραίο στην οδήγηση το CVT.
Το αυτόματο είναι πολύ σημαντικό για μένα, έχει οδηγήσει κανείς σας τέτοιο αυτόματο να μου πει την γνώμη του αν αξίζει ?Εως τώρα το μόνο SUV που εχω βρει να έχει πολύ καλό αυτόματο να κάνει και για offroad και να έχει και καλή τετρακίνηση είναι το jeep renegade 1.4 170 PS 4χ4.
Εχετε τίποτα αλλο καλό να προτείνετε ?
Εννοείτε οτι μιλάω για αμάξια εως 1600 κυβικά, στα δίλιτρα υπάρχουν τα πάντα το ξέρω και εγω αλλα δεν είμαστε για τέτοια -
Να ήξερες πόσες φορές γνωστός μου που του αρέσουν τα χιονοδρομικά εχει φτάσει στον προορισμό του με παλιό αυτοκίνητο πόλης που εχει αλυσίδες και 4χ4 SUV πήγαν να ανέβουν χωρις αλυσίδες και με ακατάλληλα λαστιχα και τους μαζεύανε απο την άκρη του δρόμου.
-
Σε αυτό δεν έχεις άδικο Aikibill, το εχω ακούσει και εγω, νομίζω οτι είναι απαραίτητο να έχεις και χειμερινά λάστιχα αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα.
Το είδα και σε ενα βίντεο στο youtube οτι η τετρακίνηση μόνη της δεν αρκεί. -
Ο χρήστης billipapa100 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
καλός σας βρήκα
Ειχα λογαριασμό περίπου 2 χρόνια αλλα δεν ειχα γράψει ποτέ γιατί είχε μάλλον κάποιο πρόβλημα ο λογαριασμός.
Τώρα εφτιαξα εναν νεο λογαριασμό και φαίνετε οτι είναι οκΤο HRV το περίμενα πολύ καιρό να το δω απο κοντά όπως και πολλά άτομα απο εδω μέσα.
Αυτό που με χαλάει απίστευτα είναι οτι δεν υπάρχει επιλογή τετρακίνησης και καλό αυτόματο.Με το το θέμα της τετρακίνησης δεν εχω ασχοληθεί πολύ, αλλα αν είναι να αγοράσει κανείς ενα SUV δεν είναι είναι λίγο βλακεία να μην έχει τετρακίνηση ? δηλαδή να πας μια βολτα σε ενα χιονοδρομικό και να μην μπορείς να το ανέβεις?
Είναι κάτι που πάντα ζήλευα οταν έβλεπα τα τζιπακια να ανεβαίνουν χωρίς πρόβλημα στα χιόνια και όλοι οι άλλοι να πρέπει να βάζουμε αλυσίδες.
δεν μιλαω γενικά για σκληρό off road αλλα να είναι ρε παιδί μου σαν ενα απλό αμάξι?Αν θυμάμαι καλά αυτόματο έχει CVT, εχω διαβάσει οτι δεν είναι και πολύ ωραίο στην οδήγηση το CVT.
Το αυτόματο είναι πολύ σημαντικό για μένα, έχει οδηγήσει κανείς σας τέτοιο αυτόματο να μου πει την γνώμη του αν αξίζει ?Εως τώρα το μόνο SUV που εχω βρει να έχει πολύ καλό αυτόματο να κάνει και για offroad και να έχει και καλή τετρακίνηση είναι το jeep renegade 1.4 170 PS 4χ4.
Εννοείτε οτι μιλάω για αμάξια εως 1600 κυβικά, στα δίλιτρα υπάρχουν τα πάντα το ξέρω και εγω αλλα δεν είμαστε για τέτοιαΕξαιρετική επιλογή το jeep που κοιτάζεις! Αρκεί να μην κάνεις πολλά χιλιόμετρα και σου κοστίζουν τα καύσιμα!
-
Μπα πολλά χιλιόμετρα δεν κάνω, περίπου 6-7 χιλιάδες τον χρόνο.
Ξέρουμε τι κατανάλωση έχει? εννοώ πραγματική και οχι αυτά που γράφουν οι εταιρίες. -
Μπα πολλά χιλιόμετρα δεν κάνω, περίπου 6-7 χιλιάδες τον χρόνο.
Ξέρουμε τι κατανάλωση έχει? εννοώ πραγματική και οχι αυτά που γράφουν οι εταιρίες.Η αυξημένη κατανάλωση λίγη πραγματική διαφορά θα έχει με τόσα λίγα χιλιόμετρα...Από την άλλη θα έχεις έναν κινητήρα που θα τραβάει πολύ καλά και θα σου προσφέρει οδηγική άνεση και απόλαυση...
-
Καλησπέρα παιδιά,
καλός σας βρήκα
Εννοείτε οτι μιλάω για αμάξια εως 1600 κυβικά, στα δίλιτρα υπάρχουν τα πάντα το ξέρω και εγω αλλα δεν είμαστε για τέτοιαΚαλησπέρα σου προτείνω το νέο suzuki vitara diesel allgrip(4x4) το οποίο συνδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο -διπλού συμπλέκτη.Εχει και πέντε έτη εγγύηση και τα εφόδια να κινηθεί εκτός δρόμου.
Αυτόματο κιβώτιο έχει και το opel mokka ,υστερεί όμως εκτός δρόμου.. -
Φίλε Trail-raited,
πραγματικά είναι μια πολύ ωραία πρόταση και το αμάξι εξωτερικά μου αρέσει αρκετά.
Αυτό που με χάλασε κάπως είναι η ποιότητα μέσα
Βέβαια έκανα το λάθος στην έκθεση και είχα μπει πρώτα στην X1 και μετά στο Vitara.
Πάντως είναι μια πολύ καλή πρόταση και δεν είναι αμάξι τύπου SUV να καβαλήσεις το πολύ κανα πεζοδρόμιο
ευχαριστώ πολύ. -
Με το το θέμα της τετρακίνησης δεν εχω ασχοληθεί πολύ, αλλα αν είναι να αγοράσει κανείς ενα SUV δεν είναι είναι λίγο βλακεία να μην έχει τετρακίνηση ? δηλαδή να πας μια βολτα σε ενα χιονοδρομικό και να μην μπορείς να το ανέβεις?
δεν μιλαω γενικά για σκληρό off road αλλα να είναι ρε παιδί μου σαν ενα απλό αμάξι?Κάνεις λάθος που συνδέεις τα SUV με την τετρακίνηση και αυτό το δείχνει η πράξη. Το γεγονός δηλαδή ότι τα περισσότερα SUV προσφέρονται ως δικίνητα, ενώ ορισμένα είναι αποκλειστικά δικίνητα όπως το HRV που ανέφερες, κάτι σημαίνει.
Ναι τα SUV είναι 'απλά αμάξια', τα οποία όμως έχουν κάποια επιπλέον εκατοστά ύψος, κάτι το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο στο να κινηθείς πιο άνετα σε έναν χωματόδρομο, να ανέβεις ένα πεζοδρόμιο, να περάσεις από ένα σημείο με πολλά νερά κλπ.
Για να μην έχεις ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την τετρακίνηση, σημαίνει ότι πολύ απλά δεν την χρειάστηκες και πιθανότατα δεν την χρειάζεσαι ούτε τώρα. Για να ανέβεις στο χιονοδρομικό που λες, αρκεί να βάλεις καλά χειμερινά λάστιχα στο SUV που θα πάρεις. Γιατί και τετρακίνητο να αγοράσεις, αν είσαι με απλά καλοκαιρινά λάστιχα, στο χιονισμένο βουνό δε το βλέπω να ανεβαίνεις.
Επίσης, ανάλογα το μοντέλο, ακόμη και ένα δικίνητο SUV να πάρεις, μπορεί να σε πάει πολύ πιο μακρυά από ότι υπολογίζεις (π.χ. http://www.autoblog.gr/2013/09/03/test-drive-dacia-duster-4x2-1-5-dci/6/).
Κατά την άποψη μου, θα δώσεις τζάμπα επιπλέον λεφτά για την τετρακίνηση, συν το επιπλέον βάρος (άρα κατανάλωση) που θα έχεις σε όλη την διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σου, άσχετα αν θα την χρησιμοποιήσεις μόνο πέντε φορές που θα πας στα χιόνια.
-
Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον axel καθως πλεον τα περισσοτερα crossover εχουν ασφαλτινο στησιμο και ο μεσος οδηγος ειναι ζητημα αν θα βγει εκτος δρομου 2-3 φορες το χρονο σε διαδρομες που και μονη της η εμπρος η πισω κινηση τα καταφερνει αρκετα καλα. Η τετρακινηση θα χρειαστει μονο σε οριακες καταστασεις και εφοσον πιεσει πολυ ο οδηγος.
Κριτηριο ομως για μενα για το αν θα επιλεξω τετρακινηση η οχι ειναι και η παραδοση που εχει η καθε εταιρεια σε τετρακινησεις και το ποσο καλη εφαρμογη κανει στα μοντελα της. Ας πουμε αν επαιρνα SUV της Jeep η της Subaru θα ηθελα να εχει τετρακινηση. Αν επαιρνα ομως της Honda η της Νissan δε θα με πολυενδιεφερε αφου οι τετρακινησεις τους ειναι μαπα. -
Αν και δεν είμαι οπαδός της φίρμας, η Nissan έχει πολύ καλές τετρακινήσεις. Ειδικά το Patrol είναι τέρας. Όμως και το Xtrail έχει από τις καλύτερες για SUV.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν και δεν είμαι οπαδός της φίρμας, η Nissan έχει πολύ καλές τετρακινήσεις. Ειδικά το Patrol είναι τέρας. Όμως και το Xtrail έχει από τις καλύτερες για SUV.Εγω θα ελεγα οτι μονο το GT-R εχει καλη τετρακινηση. Ειδικα το Xtrail σε ενα συγκριτικο που ειχα δει στο Youtube με CRV και RAV4 βγηκε 3ο στα 3.
Εδω ενα βιντεακι με το Rogue (αδερφακι του Xtrail για τις ΗΠΑ)
Youtube Video -
Δεν γνωρίζω τις επιλογές του Rogue, αλλά τα ευρωπαϊκά Nissan έχουν επιλογή για κλείδωμα 50-50 μπρος-πίσω. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι και να γίνει θα στείλει την μισή ισχύ πίσω και την άλλη μισή μπροστά. Δεν θα συμβεί δηλαδή αυτό που έγινε στο τεστ.
-
-
Μακραν καλυτερη η 4κινηση του Jeep στο παραπανω βιντεο. Αν δειτε μπλοκαρει τους 2 αριστερους τροχους που ειναι πανω στους κυλινδρους και δινει ολη τη δυναμη στους 2 δεξιους και το αμαξι ξεκολλαει σε χρονο DT.
Δευτερη θα εβαζα τη BMW η οποια κι αυτη ξεκολλαει σχετικα ευκολα.
Το Tiguan με πολυ προσπαθεια. Πιστευω αν ηταν Audi Quattro με Haldex θα ξεκολλαγε ευκολοτερα.
Το XTrail για τα πανηγυρια. Ακομα και με κλειδωμα. -
Κατα την γνώμη μου το ζήτημα της τετρακίνησης ειναι δυσεπίλυτο. Δίκιο εχουν και όσοι λένε οτι απλώς δίνεις 3000 ευρώ ντούκου για κάτι που 99,9% δεν χρειάζεσαι και πολλές μικρες ετήσιες δόσεις ( υπό την μορφή της αυξημένης κατανάλωσης). Δίκιο εχουν και όσοι λένε οτι αυξάνει τις δυνατότητες του οχήματος σου και κυρίως αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια του.
Honda HR-V 2014