-
To προηγούμενο leon ήταν άθλιο εσωτερικά, θα συμφωνήσω. Βελτιώθηκε κάπως μετά το facelift. Για το τριάρι κάνεις μεγάλο λάθος. Πιθανότατα κρίνεις από φωτογραφίες όπως έκανα και εγώ μέχρι να το δω στην έκθεση. Σε διαβεβαιώ δεν έχει απολύτως καμιά επαφή με τα προηγούμενα ούτε και με την αίσθηση που αποκομίζεις από τις φωτογραφίες στο ίντερνετ ...
-
Αν σου αρεσει το leon που ειναι VFM, η επομενη ερωτηση ειναι ο κινητηρας και το σασι.
Το 1.4 140αρι εχει την ιδια ροπη και καλες επιδοσεις (8.2 29.3 το χλμ) αλλα ημιακαμπτο και μικροτερα φρενα αλλα και 119 γρ CO2.
To 1.8 εχει μεγαλυτερα φρενα και ανεξαρτητη πισω αλλα 137 γρ CO2 με καλυτερες αλλα οχι δραματικες διαφορες (7.5 και 28.8 ).
To θεμα ειναι οτι σε αλλη χωρα θα πηγαινες με κλειστα ματια στο 1.8. Στην Ελλαδα ομως και για τοσα χρονια?
Επισης τα 140 γρ CO2 οριο για κεντρο και γενικα για ρυπους πανευρωπαικα μαλλον θα πανε κατω οποτε τα 119 του 1.4 ειναι ενα extra μαξιλαρι.
Επισης για 10 χρονια προτιμησε χωρις DSG. Εγω θα εβαζα μονο LED στο FR και οχι οροφη, 18αρες κλπ. Ναι οι 17αρες ειναι ασχημες αλλα ανθεκτικες με τα χοντρα τους μπρατσα ενω οι 18αρες με τη λεπτη ακτινα και το 40αρι θελουν προσοχη.Βεβαια το γεγονος που ξεχνας λογω της λαχταρας για κατι σβελτο, ειναι οτι με 20Κ και 30Κ ανα χρονο, το diesel ειναι η πιο σωστη επιλογη (ιδιως με 30Κ χλμ γιατι ειναι 2000+ το χρονο διαφορα μονο καυσιμα --> 20000 στα 10 χρονια).
Υπο αυτο το πρισμα (και λογω φορολογιας στο 2.0 tdi και 5αριου και μη σβελταδας στο 1.6) ξεχνας το leon(?)Οποτε civic 1.6 dtec, megane 1.6 dci 130, kia ceed 1.6 facelift (οριακα) με τα σημερινα δεδομενα - κατω απο τις προσδοκιες σου σε επιδοσεις και στροφαρισμα αλλα αρκετα καλα οικογενειακα πακετα.
-
Επισης σκεψου και ρωτα κοστος και συχνοτητα service, ανταλακτικα, εγγυησεις και αλλα οπως καδενα ή ιμαντας (το 1.4 tsi εχει ιμαντα πλεον? το 1.8 καδενα? κλπ).
-
Σωστό αυτό που λες για τα 119 γρ CO2 σε σχέση με τα 137 γρ CO2 και για το όριο των 140 το οποίο μπορεί να μειωθεί. Αλλά παραβλέπεις μια παράμετρο, ότι ζούμε δηλαδή σε χώρα στην οποία δεν μπορείς να κάνεις απολύτως καμιά πρόβλεψη. Ποιος μου λέει ότι δεν θα βγουν μια ημέρα να πάνε το diesel πιο ακριβά από τη βενζίνη (και αυτό που γράφουν πολλοί ότι είναι δύσκολο να το κάνουν επειδή όλες οι μεταφορές εμπορευμάτων γίνονται από φορτηγά που χρησιμοποιούν diesel δεν νομίζω να τους συγκρατήσει, είναι πλέον προφανές ότι μας έχουν όλους γραμμένους και δεν θα δώσουν δεκάρα στο αν το κόστος των προϊόντων θα αυξηθεί) και θα μείνω με ένα αυτοκίνητο που δεν θα με ικανοποιεί?
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η διαφορά του χιλιάρικου σε αρχικό κόστος ανάμεσα στο 1.4 και στο 1.8 και η οποιαδήποτε διαφορά σε χρήση που πιστεύω δεν θα είναι τραγικά μεγάλη, δικαιολογεί νομίζω τα καλύτερα φρένα, την καλύτερη ανάρτηση και προφανώς τις επιδόσεις (και ότι σίγουρα ο 1.8 θα λειτουργεί πιο 'ξεκούραστα' στις ίδιες ταχύτητες με τον 1.4 τον 140αρη)
Για το DSG δεν ξέρω ακόμα είναι δευτερεύουσα απόφαση. Βασικά δεν ξέρω και ποιό είναι το όριο σε ροπή που έχει, νομίζω ότι είναι 25 κιλά αλλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πλέον το βάζουν και στο 184αρι 2λιτρο diesel με τη πολύ μεγαλύτερη ροπή. Τα LED διαβάζω ότι είναι εξαιρετικά σε λειτουργία και ομορφαίνουν πολύ το αμαξάκι. Την οροφή τη θέλουν οι κόρες (μεταξύ σοβαρού και αστείου το λέω προφανώς αυτό) αλλά επειδή η συγκεκριμένη 'πιάνει' από τη μια πλευρά μέχρι την άλλη τον ουρανό του αυτοκινήτου, φοβάμαι μη μου δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα με τριγμούς. Πολύ χρήσιμο θα ήταν αν μπορούσε να μου πει κάποιος που έχει παρόμοια εάν έχει τέτοιου είδους προβλήματα. Επίσης, επειδή είμαι και 1,92 δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα επειδή διαβάζω ότι 'κατεβάζει' σημαντικά την οροφή. Οι 18αρες είναι αρκετά όμορφες ενώ οι 17άρες άθλιες. Είναι πιστεύεις δηλαδή τόσο επίφοβες οι 18άρες με αυτά τα μπράτσα? Μια λύση βέβαια είναι να αφήσω τις 17αρες και να τις αλλάξω άμεσα με άλλες 17άρες πιο ωραίες αλλά επειδή ισχύει ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού μάλλον δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ξέρουμε μήπως, επίσης, τι διαφορά θα έχω σε κόστος ανάμεσα στα 225 45 R17 και στα 225 40 R18?
Τώρα σχετικά με το diesel, ναι δε συζητάω καν για το 1.6 tdi ... είπα να πάρω κάτι τουλάχιστον σβέλτο, όχι να παρακαλάω πάλι να προχωρήσει το αμάξι. Ο συγκεκριμένος από τα λίγα που διαβάζω είναι υποδεέστερος άλλων που κυκλοφορούν πλέον, οπότε αν ξεχάσω και το 1.8 ξεχνάω τελείως το leon 'αναγκαστικά'. Από εκεί και πέρα διαβάζω για διάφορα diesel όπως BMW 116d, v40, Civic τα οποία όμως ξεφεύγουν σε τιμή οπότε δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι συμφέρουν τελικά. Εντάξει σίγουρα για 30κ χλμ το χρόνο μάλλον ναι και εκεί η οικονομία παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση αλλά για 20κ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι ξεκάθαρη η εικόνα αν μιλάμε για αρχικό κόστος αγοράς της τάξης των 23κ και πιθανότατα για 'γυμνά' αμάξια.
Κόστος και συχνότητα service θα ρωτήσω, το 1.8 νομίζω έχει ιμάντα.
Στο μεταξύ μηδένισα εχτές το βράδυ το swift και μέχρι τη δουλειά σήμερα είχα 7 λίτρα μέση με ΠΟΛΥ ελαφρύ πόδι ... όπου μπορούσα το άφηνα να πηγαίνει με τη φόρα του για να εκμεταλλεύομαι το fuel cut off. Θα μετρήσω για μια εβδομάδα, την ίδια διαδρομή (και πόσα χλμ είναι ακριβώς, που δεν το έχω δει ακόμα) πηγαίνοντας το και λίγο πιο σβέλτα, οπότε θα έχω πλήρη εικόνα του τι καίω με αυτό. Το 1.8, με το dsg ειδικά που έχεις 60χλμ/ωρα και του έχει βάλει ήδη 6η ... και με το start/stop άνετα αν δεν είσαι κανίβαλος πιστεύω ότι το προσεγγίζει αυτό το νούμερο (ελπίζω δηλαδή να μην κάνω τραγικό λάθος γιατί θα πέσει και παντόφλα ), οπότε η περίπτωση diesel, μπαίνει στην εικόνα σε περίπτωση που πω ότι από τα λεφτά που δίνω τώρα για καθημερινές μετακινήσεις, θέλω να δίνω λιγότερα.
Βασικά θεωρώ ότι το ερώτημα τελικά είναι .... θέλω να δίνω πάνω κάτω τα ίδια λεφτά για καθημερινή μετακίνηση αλλά όταν θα βγαίνω για ένα ταξιδάκι να μη με απασχολήσει ξανά ποτέ το ότι δεν θα έχω περίσσια δύναμης ή θέλω να έχω 1.5 - 2 ευρώ λιγότερο κατανάλωση κάθε ήμερα και όταν βγαίνω για ένα ταξιδάκι να βλαστημάω πάλι. Αυτή είναι απλά όλη η ουσία ... και ας μην αγνοούμε ότι με τον 1.8 έχεις μοτερουκλα και όχι πάλι μια αηδία να παλεύει να σύρει 1.5 τόνο αμάξι. Δεν είναι μονό η οικονομία το ζήτημα ... έτσι δεν είναι? Δηλαδή .... δεν πάω να δώσω 20+ χιλιάρικα για να πάρω κάτι που δεν θα με ευχαριστεί, μόνο και μόνο για να κάνω οικονομία ... έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον …
Το σίγουρο πάντως είναι ότι πρέπει να πάω και στην Έκθεση Αυτοκινήτου και να δω και ότι άλλο υπάρχει και να κλείσω και όσα περισσότερα test drive μπορώ.
-
Παρε μια γρηγορη βενζινα να γουσταρεις αδερφε. Λογικη καταναλωση εχουν τα τουρμπακια και στην τελικη μια ζωη την εχουμε...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Βασικά θεωρώ ότι το ερώτημα τελικά είναι .... θέλω να δίνω πάνω κάτω τα ίδια λεφτά για καθημερινή μετακίνηση αλλά όταν θα βγαίνω για ένα ταξιδάκι να μη με απασχολήσει ξανά ποτέ το ότι δεν θα έχω περίσσια δύναμης ή θέλω να έχω 1.5 - 2 ευρώ λιγότερο κατανάλωση κάθε ήμερα και όταν βγαίνω για ένα ταξιδάκι να βλαστημάω πάλι. Αυτή είναι απλά όλη η ουσία ... και ας μην αγνοούμε ότι με τον 1.8 έχεις μοτερουκλα και όχι πάλι μια αηδία να παλεύει να σύρει 1.5 τόνο αμάξι. Δεν είναι μονό η οικονομία το ζήτημα ... έτσι δεν είναι? Δηλαδή .... δεν πάω να δώσω 20+ χιλιάρικα για να πάρω κάτι που δεν θα με ευχαριστεί, μόνο και μόνο για να κάνω οικονομία ... έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον …
Το σίγουρο πάντως είναι ότι πρέπει να πάω και στην Έκθεση Αυτοκινήτου και να δω και ότι άλλο υπάρχει και να κλείσω και όσα περισσότερα test drive μπορώ.
Αυτο που θα κοιταγα στην θεση σου ειναι το Ρενω Μεγκαν σε εκδοση Gt line με τα 130 αλογα και με κοστος 19970€
http://www.renault.com.gr/cars/meganeHa ... ffers.htmlAπο εκει και περα, ποσα χιλιομετρα κανεις τον χρονο μεσα και ποσα εξω ? Ποσο συχνα θα οδηγεις γρηγορα το αυτοκινητο ?
Τι θα κανεις αν κατεβει ο φορος πολυτελειας στα 1800 cc ?
Μια χαρα ειναι το Λεον στα 1800, αλλα στην χωρα που ζουμε και αυτη την εποχη, προσωπικα δεν θα το τολμουσα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παρε μια γρηγορη βενζινα να γουσταρεις αδερφε. Λογικη καταναλωση εχουν τα τουρμπακια και στην τελικη μια ζωη την εχουμε...Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Επειδη η ζωη τωρα πια είναι και μεγάλη (σου το ευχομαι!) παρε diesel! Το αμαξι που σου δείχνει ο nickpappas παραπάνω έχει τον πιο μελετημένο κινητηρα diesel ανεξαρτήτως κυβισμου, ποιοτικα-απτη ποιοτητα- ειναι στο top 5%, ειναι πρωτη επιλογη (Renault, μια εταιρία και οχι ενα πλαισιο σε ενα γκρουπ) και αν σε παιρνει και αλλο λιγο κανε την καρδια σου περτα και τσιμπα εναν ασσο στα 21.5 τους δινουν τωρα και θα σου τα βγαλει απο την καταναλωση και τα τελη σε 3 χρονια τα λεφτα του(ασε που τον πουλας μια χαρα οποτε θελησεις)
-
Ιερά τέρατα.......!! Τί πλύση εγκεφάλου τρώνε κάποιοι.....Δηλαδή,η F40...η 959...τί σκ@τά είναι;
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Σωστό αυτό που λες για τα 119 γρ CO2 σε σχέση με τα 137 γρ CO2 και για το όριο των 140 το οποίο μπορεί να μειωθεί. Αλλά παραβλέπεις μια παράμετρο, ότι ζούμε δηλαδή σε χώρα στην οποία δεν μπορείς να κάνεις απολύτως καμιά πρόβλεψη. Ποιος μου λέει ότι δεν θα βγουν μια ημέρα να πάνε το diesel πιο ακριβά από τη βενζίνη (και αυτό που γράφουν πολλοί ότι είναι δύσκολο να το κάνουν επειδή όλες οι μεταφορές εμπορευμάτων γίνονται από φορτηγά που χρησιμοποιούν diesel δεν νομίζω να τους συγκρατήσει, είναι πλέον προφανές ότι μας έχουν όλους γραμμένους και δεν θα δώσουν δεκάρα στο αν το κόστος των προϊόντων θα αυξηθεί) και θα μείνω με ένα αυτοκίνητο που δεν θα με ικανοποιεί?Το σίγουρο πάντως είναι ότι πρέπει να πάω και στην Έκθεση Αυτοκινήτου και να δω και ότι άλλο υπάρχει και να κλείσω και όσα περισσότερα test drive μπορώ.
οτι σε ικανοποιει τωρα σιγουρα δεν θα σε ικανοποιει καποια στιγμη στο μελλον!
και οταν μιλαμε για ελλαδα οπου το μελλον ειναι αβαιβεο σαν οικονομολογος θα σου ελεγα να μην προβεις σε κινησεις σπασμοδικες.καλο χρυσο το 1,8τ αλλα πιο ασφαλης εισαι με ενα 1,2τ-1,6τ
με εργοστασιακη αξια -
Φιλε μου οπως τα λες εισαι μεταξυ του 1,8 και του 2,0D που θεωρω πως ειναι σωστες επιλογες για τη χρηση που περιγραφεις... Ως προς τα κοστη μεταξυ τους η ντιζελ λογικο ειναι να εχει πλεονεκτημα στην καταναλωση και τα τελη, επιβαρυνεται ομως με φορο πολυτελειας, κι αν μεινει το πραγμα οπως εχει θα λογιζεται ως στοιχειο πολυτελειας για 10 χρονια.. Βεβαια λεγεται οτι θα καταργηθουν τα τεκμηρια για χαρη του 'περιουσιολογιου' αλλα και μ'αυτο ακομα δεν εχουμε ιδεα για το πως θα φορολογηθει. Το βενζινης απο την αλλη αντιμετωπιζεται καλυτερα φορολογικα -και δε νομιζω να αλλαξει αυτο, ως προς τα 2,0 τουλαχιστον- αλλα θα εχει αυξημενη καταναλωση εντος πολης και σε υψηλες ταχυτητες. Για μενα, βαλ'τα κατω, με βαση τα χλμ που κανεις ανα ετος, υπολογισε τις καταναλωσεις που θα εχεις, τα τελη/φορους κι αν καποιο κερδιζει αρκετα προτιμησε το. Αν βγαινει μια η αλλη προτιμησε το μοτερ που σου αρεσει περισσοτερο -δεν ειναι δυσκολη η επιλογη, ιδια δυναμη, αλλη φιλοσοφια- και καλη επιλογη!!
ΥΓ οσο για το τι θα γινει αν μπει φορος και στα μικροτερα, αν ανεβει το πετρελαιο ή παει η βενζινη στα 2€ μη σκας, αν ειναι να ακριβυνει κατι θα ακριβυνουν ολα οποτε κ παλι οτι κ να εχεις παρει η ιδια επιβαρυνση θα υπαρχει με τον εναν η τον αλλο τροπο.
-
Με αλλα λογια unhackable παιρνεις ενα μικρομεσαιο hatchback για την οικογενεια σου και οχι δυστυχως το sport αυτοκινητο των ονειρων σου.
Αν δε σου αρεσει το diesel και η αποδοση του (ειτε σε επιδοσεις ειτε σε στροφαρισμα) παρολο που κανεις πολλα χλμ/ετος και θες να το κρατησεις χρονια, κοιτα να κανεις τη δουλεια σου με ασφαλεια μειωνοντας τα λειτουργικα εξοδα και το ρισκο της καταναλωσης και των κυβικων.
Υπο αυτο το πρισμα και το 1.4 το 140αρι ειναι αρκετο για ασφαλεις προσπερασεις και θα εισαι λιγο πιο οικονομικος στη πολη με λιγοτερα τελη/φορολογηση και καλυτερες πιθανοτητες για το δακτυλιο μελλοντικα. Επισης οταν το βαρεθεις, θα εχεις καλυτερες πιθανοτητες μεταπωλησης.
(το 1.4 εχει εργοστασιακη καταναλωση urban 6.4λ/100 ενω το 1.8 7.7λ/100 - στη πραξη στην Αθηνα αυτο μεταφραζεται 7.5 με 8 και 9-9.5 αντιστοιχα). Ειναι η μεση λυση κοντα σε αυτο που ζητας. Απλα να ξερεις οτι το κοστος αγορας μπορεις να το αναλαβεις τωρα ξεροντας το κουμπαρα σου, αλλα το λειτουργικο κοστος οχι μη ξεροντας την μελλοντικη οικονομικη σου κατασταση. Θα εχεις λιγο κοπανημα στο FR παραπανω λογω χαμηλωματος και ημιακαμπτου.
Αν παλι μπορεις για το 1.8 οικονομικα ανετα συνολικα και οχι σαν αγορα μονο, βουρ και μη ρωτας κανενα.. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ιερά τέρατα.......!! Τί πλύση εγκεφάλου τρώνε κάποιοι.....Δηλαδή,η F40...η 959...τί σκ@τά είναι;Καταλαβαίνω τώρα γιατί σου τη λένε εδώ μέσα και δεν καταλαβαίνεις.
Για όνομα του Θεού, είσαι τόσο αστείος που δεν αντιλήφθηκες καν ότι το 'ιερά τέρατα' για τα Γκολφ-Οκτάβια-Α3, που είπα, ήταν ειρωνικό φυσικά για να τα αντιδιαστείλω με την ιδέα που έχουν ορισμένοι για το 'τόσο ταπεινό' Λεόν!Και μετά σου φταίνε οι άλλοι που σου λένε ότι γελοιοποιείσαι όταν έχεις ένα Μάζντακι και εγγραφέσαι σε φόρα πότε της μιας μάρκας πότε της άλλης για να κράζεις τα αυτοκίνητα που δεν έχεις!
Και όταν δεν κράζεις εκεί το κανείς εδώ μέσα.
Πραγματικά είσαι θεός!Δεν το χρειάζεσαι να στο λένε ότι γελοιοποιείσαι, εκτίθεσαι από μόνος σου!
LOLΥΓ; Τουλάχιστον εγώ τα δήθεν ιερά τέρατα τα εχω απομυθοποιήσει, όχι σαν κάτι πικραμένους που σου λένε από το μυαλό τους και επιμένουν ότι ένα Leon δεν είναι ένα Α3-Golf-Octavia με άλλο κέλυφος μέσα-έξω.
-
Ρε παιδιά, σας παρακαλώ θερμά, ας μην το κάνουμε μπάχαλο και αυτό το θρεντ.
Έχω διαβάσει τις απαντήσεις σας αλλά δεν έχω προλάβει να απαντήσω γιατί παλεύω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα (hint: αν χρησιμοποιεί κανείς από εσάς SSD... ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στις διακοπές ρεύματος γιατί 'πέφτουν' τελείως 'νεκροί') Θα απαντήσω κάποια στιγμή μέσα στο ΣΚ ....
-
Eδω εισαι:
Youtube Video -
Γιατί τι σου έκανε;
-
Γιατί τι σου έκανε;Ακριβώς. Πάρε το Leon!
-
Γιατί τι σου έκανε; -
Γιατί τι σου έκανε;Γιατί? Τόσο χάλια είναι το Peugeot ?
-
Δεν είναι ζμπορ.
-
Επειδη εχει μαλακή αναρτηση δεν ειναι ζμπορ, σωστα.
Ενω το λεον θεωρειται ζμπορ.
Επιτέλους ήρθε η ώρα - Leon (ή κάτι άλλο?)