-
Γεια σας.. Θα σας πω 2 πραγματακια ωστε να μπορεσετε να με κατατοπησετε ποια επιλογη θα ηταν καλη για μενα.. Ειμαι περισσοτερο φιλος των 2 τροχων, αλλα επειδη η γυναικα εμεινε εγκυος χρειαζομαστε οπωσδηποτε ενα αυτοκινητο.. Σε πρωτη φαση μαλλον θα το οδηγαω εγω(ωσπου να γεννησει) και σε κανα χρονο μαλλον θα πρεπει να το παρει η συζυγος ωστε να κανει τις δουλειες της ανετα(και με το παιδι) χωρις να χρειαζεται να ειμαι και εγω εκει(εννοειται οτι αν πηγαινουμε καπου μαζι θα οδηγαω εγω).. Αν παρω κατι με σκοπο σιγα σιγα να το δωσω στη γυναικα , θα ηθελα κατι σχετικα ευκολο στην οδηγηση, σχετικα μαζεμενο σε ογκο και με μαλακο συμπλεκτη(μιας και ειχε ενα corsa του 08 και λεει οτι ηταν βαρυς και την κουραζε).. Εγω ειμαι λιγο πιο καλοβολος μιας και τα οδηγαω ολα, αλλα η ιδεα ενος 'μαλακου' συμπλεκτη θα μου αρεεσε και εμενα.. Τωρα το θεμα των κυβικων ειναι σχετικα ανοιχτο και εχει να κανει με τους εξης παραγοντες.. Α)θα ηθελα μεχρι 1350 κυβικα γιατι εχει σημα 135ε, θα ειναι σχετικα οικονομικο στη βενζινη(ισως και στα σερβις-ανταλλακτικα του σε σχεση με ενα μεγαλυτερο) και ισως να κοστιζει λιγοτερο η ασφαλεια λογω κυβικων.. Θα ηθελα κατι πανω απο αυτα τα κυβικα(αλλα οχι πανω απο 1600) γιατι ισως να βρισκω 'καλυτερα' αυτοκινητα με τα ιδια χρηματα(σε σχεση με τα μικρα-πιο εμπορικα) και περισσοτερες επιλογες..
Ακομη και αν εξαντλησουμε τα κυβικα μας(1600) θα ηηθελα οι προτασεις να εχουν σαν φιλοσοφια την 'οικονομια' σε βενζινη-σερβις-ανταλλακτικα και την αξιοπιστια του μοντελου...
Δεν θα με χαλαγε να κινηθω στο χαμηλο οριο τιμης εαν θα μπορω να καω την δουλεια μου σωστα, αλλα αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω εννοειται θα εξαντλησω το ποσο(βλεπετε εχουμε και γεννες στη μεση)..
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο που κανατε να διαβασετε το κειμενο και οποιον απαντησει.. -
Γεια σας.. Θα σας πω 2 πραγματακια ωστε να μπορεσετε να με κατατοπησετε ποια επιλογη θα ηταν καλη για μενα.. Ειμαι περισσοτερο φιλος των 2 τροχων, αλλα επειδη η γυναικα εμεινε εγκυος χρειαζομαστε οπωσδηποτε ενα αυτοκινητο.. Σε πρωτη φαση μαλλον θα το οδηγαω εγω(ωσπου να γεννησει) και σε κανα χρονο μαλλον θα πρεπει να το παρει η συζυγος ωστε να κανει τις δουλειες της ανετα(και με το παιδι) χωρις να χρειαζεται να ειμαι και εγω εκει(εννοειται οτι αν πηγαινουμε καπου μαζι θα οδηγαω εγω).. Αν παρω κατι με σκοπο σιγα σιγα να το δωσω στη γυναικα , θα ηθελα κατι σχετικα ευκολο στην οδηγηση, σχετικα μαζεμενο σε ογκο και με μαλακο συμπλεκτη(μιας και ειχε ενα corsa του 08 και λεει οτι ηταν βαρυς και την κουραζε).. Εγω ειμαι λιγο πιο καλοβολος μιας και τα οδηγαω ολα, αλλα η ιδεα ενος 'μαλακου' συμπλεκτη θα μου αρεεσε και εμενα.. Τωρα το θεμα των κυβικων ειναι σχετικα ανοιχτο και εχει να κανει με τους εξης παραγοντες.. Α)θα ηθελα μεχρι 1350 κυβικα γιατι εχει σημα 135ε, θα ειναι σχετικα οικονομικο στη βενζινη(ισως και στα σερβις-ανταλλακτικα του σε σχεση με ενα μεγαλυτερο) και ισως να κοστιζει λιγοτερο η ασφαλεια λογω κυβικων.. Θα ηθελα κατι πανω απο αυτα τα κυβικα(αλλα οχι πανω απο 1600) γιατι ισως να βρισκω 'καλυτερα' αυτοκινητα με τα ιδια χρηματα(σε σχεση με τα μικρα-πιο εμπορικα) και περισσοτερες επιλογες..
Ακομη και αν εξαντλησουμε τα κυβικα μας(1600) θα ηηθελα οι προτασεις να εχουν σαν φιλοσοφια την 'οικονομια' σε βενζινη-σερβις-ανταλλακτικα και την αξιοπιστια του μοντελου...
Δεν θα με χαλαγε να κινηθω στο χαμηλο οριο τιμης εαν θα μπορω να καω την δουλεια μου σωστα, αλλα αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω εννοειται θα εξαντλησω το ποσο(βλεπετε εχουμε και γεννες στη μεση)..
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο που κανατε να διαβασετε το κειμενο και οποιον απαντησει.. -
Μικρομεσαίο κάτω από 1300cc δε θα βρεις. Και θα είναι στο άνω άκρο της τιμής που θέτεις. Αλλά αν κινηθείς σε μικρομεσαίο, προτιμότερο είναι να πας σε 1.6 και όχι 1.4 Τώρα αν ενδιαφέρεσαι για supermini (όπως το corsa που αναφέρεις) εκεί μπορείς να βρεις 1.3 κυβικά
-
Δεν μπορώ να καταλάβω τι κατηγορία θέλεις, αλλά ενδεικτικά θα πρότεινα:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4246442/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4171055/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4000218/ (Αρκετά χλμ αλλά είναι ιδιώτης και έχει βιβλίο Service)Υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα (μτχ ~3000Ε) αυτές τις μέρες. Ρίξε μια ματιά.
-
Παιδια ζηταω συγνωμη γιατι σας μπερδεψα.. Οταν εγραφα μικρο-μεσαιο, εννοουσα 'η μικρο 'η μεσαιο(μικο π.χ. κατι στο σουλουπι του κορσα-φιεστα και μεσαιο ισως σε αλμερα το κοφτο, πεζο 307).., Αν το κορσα ειναι σουπερ μινι, τοτε σουπερ μινι(ουτε εγω εχω ξεκαθαρισει απολυτα και ελεγα μηπως με την βοηθεια σας ξεκαθαριζε λιγο το τοπιο)..
Αν εστιασουμε τελικα στο ποια μοντελα εχουν αυτα που χριαζομαι, τοτε μπορουμε να δουμε και συγκεκριμενες αγγελιες.. -
έχεις pm
-
Gakost το ειδα, ευχαριστω.. Να ρωτησω οποιον εχει εμπειρια ολα τα opel εχουν βαρυ συμπλεκτη η μονο το corsa? Ειναι οντως βαρυς η ετσι νομιζε η γυναικα μου?? π.χ. Το fabia η το fiesta πως τα πανε στον τομεα αυτο??
-
επειδή θα έχεις έξοδα με την οικογένεια, (με το καλό!) να πάρεις το πιο καλομεταχειρισμένο που μπορείς να βρεις. Δηλαδή κοίτα τις αγγελίες, και όποιο 1300-1400 με το πιο πλήρες ιστορικό service βρεις , αυτό να προτιμήσεις.
-
Σε ευχαριστω dimau.. Απλα επειδη δεν εχω την εμπειρια(ουτε μπορω να δοκιμασω) απο ολα τα αυτοκινητα, γι'αυτο ρωταω ανθρωπους που εχουν (ξερουν) καποια απο τα μοντελα που μπορει να μου κανουν ωστε να δω τα 'κουσουρια' τους η τα καλα τους και σιγα σιγα να κανω φοκους σε 1-2 μοντελα και μετα να αρχισω την αναζητηση ωστε να κανω μια (οσο ειναι δυνατον) καλη επιλογη αναμεσα σε αυτα που θα βρισκω.. Εχεις κανεις εμπειρια να μου πει.. π.χ. ενα 1400 με ενα 1600 εχουν μεγαλη διαφορα στην καταναλωση βενζινης? εχουν μεγαλη διαφορα στις ασφαλειες? π.χ. στο σημα εχουν μονο 25ε(αν δεν κανω λαθος)..
-
Κανένα Clio σαν αυτό;
-
nikpana1977 ευχαριστω για τον κοπο σου, αλλα δεν θελω λινκ(ουτε καποιον να ψαχνει αμαξια για μενα), αλλα πληροφοριες για αυτοκινητα που μπορει να μου κανουν, ωστε να φιλτραρω και να καταληξω σε 1-2 μοντελα και τοτε θα βαλω εγω λινκ(η οποιος εχει κατι να προτεινει) απο τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ωστε να γινει μια καλη αγορα... Οποτε οποιος φιλος εχει γνωση να απαντησει σε κατι απο τα παραπανω θα χαρω να τον ακουσω..
Υ.Γ. Δεν πιστευω οτι υπαρχει το καλυτερο αμαξι, αλλα το καλυτερο για τον καθενα ξεχωριστα..
Υ.Γ. 2 Ηδη απο την μικρη μου αναγνωση στο φορουμ πηρα λιγες γνωσεις και σας ευχαριστω γι'αυτο.. -
Ο χρήστης 1978 έγραψε:
nikpana1977 ευχαριστω για τον κοπο σου, αλλα δεν θελω λινκ(ουτε καποιον να ψαχνει αμαξια για μενα), αλλα πληροφοριες για αυτοκινητα που μπορει να μου κανουν, ωστε να φιλτραρω και να καταληξω σε 1-2 μοντελα και τοτε θα βαλω εγω λινκ(η οποιος εχει κατι να προτεινει) απο τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ωστε να γινει μια καλη αγορα... Οποτε οποιος φιλος εχει γνωση να απαντησει σε κατι απο τα παραπανω θα χαρω να τον ακουσω..
Υ.Γ. Δεν πιστευω οτι υπαρχει το καλυτερο αμαξι, αλλα το καλυτερο για τον καθενα ξεχωριστα..
Υ.Γ. 2 Ηδη απο την μικρη μου αναγνωση στο φορουμ πηρα λιγες γνωσεις και σας ευχαριστω γι'αυτο..Ε τότε θα συμφωνήσω με τον dimau: 'επειδή θα έχεις έξοδα με την οικογένεια, (με το καλό!) να πάρεις το πιο καλομεταχειρισμένο που μπορείς να βρεις. Δηλαδή κοίτα τις αγγελίες, και όποιο 1300-1400 με το πιο πλήρες ιστορικό service βρεις , αυτό να προτιμήσεις.'
Άν είναι δυνατό πάρε από ιδιώτη. Αυτά, με το καλό το παιδάκι και καλή επιλογή σου εύχομαι στο θέμα τοης αγοράς. -
Οκ. αυτο το καταλαβα, αλλα δεν εχω παρει απαντηση(αν ξερει καποιος βεβαια) στο αν οι διαφορες ειναι μεγαλες σε καταναλωση αναμεσα στα 1400 και 1600(π.χ. διαβασα οτι η alfa 147 που μου αρεσε οτι ειναι σχετικα πολυεξοδη με αντιστοιχα μοντελα αλλων εταιρειων), και στα υπολοιπα κοστη τους(συντηρηση-σερβις-ασφαλεια), μιας και τα τελη εχουν μονο 25ε διαφορα το χρονο.. Και αν εχει καποιος αποψη για το θεμα του συμπλεκτη..
-
Παιδια δεν υπαρχει κανεις που να μπορει να απαντησει σε κατι απο αυτα που ρωταω?
-
Τα κόστη είναι παρόμοια.......
-
νωμιζω το getz 1,3 ειναι μια καλη επιλογη ,σχετικη φτηνη με φτηνα ανταλακτικα και σερβις,με αξιοπρεπεις επιδοσεις και με οικονομικο κινητηρα πχ.
επισης κανα μικρα σαν κ αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4055853/ -
Ο χρήστης 1978 έγραψε:
Οκ. αυτο το καταλαβα, αλλα δεν εχω παρει απαντηση(αν ξερει καποιος βεβαια) στο αν οι διαφορες ειναι μεγαλες σε καταναλωση αναμεσα στα 1400 και 1600(π.χ. διαβασα οτι η alfa 147 που μου αρεσε οτι ειναι σχετικα πολυεξοδη με αντιστοιχα μοντελα αλλων εταιρειων), και στα υπολοιπα κοστη τους(συντηρηση-σερβις-ασφαλεια), μιας και τα τελη εχουν μονο 25ε διαφορα το χρονο.. Και αν εχει καποιος αποψη για το θεμα του συμπλεκτη..Αν μιλάμε για το ίδιο μοντέλο, οι διαφορές είναι μικρές σε ασφάλιση/τέλη/βενζίνη. Ένα θέμα είναι το τεκμήριο, αλλά δεν ξέρω ποιό ακριβώς είναι σε κάθε περίπτωση
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Τα κόστη είναι παρόμοια.......Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.. Μηπως εχεις και αποψη για τους συμπλεκτες (ποια εχουν μαλακους) σε κανενα μοντελο?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
νωμιζω το getz 1,3 ειναι μια καλη επιλογη ,σχετικη φτηνη με φτηνα ανταλακτικα και σερβις,με αξιοπρεπεις επιδοσεις και με οικονομικο κινητηρα πχ.
επισης κανα μικρα σαν κ αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4055853/Σε ευχαριστω πολυ.. Οντως το getz μαλλον φανταζει η 'ιδανικη' επιλογη με βαση αυτα που ειπα(παλιοτερα ειχα και το αξεντ και ηταν οκ), απλα προσπαθω να τα φιλτραρω ολα και να κανω μια επιλογη σωστη..
Υ.Γ. Το μικρα θα χωραει παιδικο καροτσακι??
Μικρο-μεσαιο 2000-3000ε