-
Το έχεις βάλει στα υπόψη;
-
εχω παραγγειλει και ειμαι στην αναμονη για αυτην ακριβως την εκδοση!
Αλλο ενα review !
-
Έλα ρε συ! Με το καλό να παραλάβεις!!!
Και όταν παραλάβεις μην χαθείς!!!!
-
Άντε να μεγαλώνει το club!
Ήθελα να σχολιάσω πάντως κάτι στο δικό μου(1.6 diesel) που μου έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση:η κατανάλωση εντός πόλης ξεπερνάει τα 8 λίτρα/100χλμ
Στο ταξίδι κοντά στα 6,5.Και εννοείται με προσεκτική οδήγηση,όχι κάτι ακραίο.Ακόμα βέβαια έχω γράψει μόλις 1800χλμ οπότε περιμένω να δω πώς θα κυμανθεί στο άμεσο μέλλον. -
Λογικά μετά τα πρώτα 10000 χλμ ο κινητήρας θα 'ανοίξει ' και τότε οι καταναλώσεις θα στρώσουν... προς τα κάτω. Επίσης φροντιζε να το ταΐζεις με καλό καύσιμο.
-
Αυτό μου έλεγε και ο πωλητής το καλοκαίρι πριν από την αγορά,ότι δηλαδή δεν πρέπει να τρομάξω με τυχόν υψηλές καταναλώσεις πριν από τα πρώτα 5-10.000 χλμ.Να δούμε αν θα επιβεβαιωθείτε
Καύσιμο βάζω v-power diesel από πρατήριο shell(ΕΡΜΗΣ). -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Άντε να μεγαλώνει το club!
Ήθελα να σχολιάσω πάντως κάτι στο δικό μου(1.6 diesel) που μου έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση:η κατανάλωση εντός πόλης ξεπερνάει τα 8 λίτρα/100χλμ
Στο ταξίδι κοντά στα 6,5.Δε νομιζω οτι τα νουμερα αυτα ειναι υπερβολικα. Εγω οταν εκανα τεστ ντραιβ το CRV με τα 160 αλογα μεσα στην κινηση της πολης μου ειχε γραψει μεση καταναλωση 10-11 λιτρα / 100 χλμ. Οποτε το 8 που γραφεις για το Renegade δεν το θεωρω εξωπραγματικο.
-
από Storm 24 Οκτ 2015 14:45
Έλα ρε συ! Με το καλό να παραλάβεις!!!
Και όταν παραλάβεις μην χαθείς!!!!
ευχαριστω πολυ και οχι δεν θα χαθω!!! Αλλα ακομα χρειαζεται να περιμενω 2 μηνακια!
Το θεμα της καταναλωσης ηταν ισως το μοναδικο που με απασχολησε πολυ με την επιλογη του renegade ειδικα στην βενζινοκινητη εκδοση που διαλεξα. Αλλα οκ σιγουρα με το αυτοματο κιβωτιο θα ειναι καπως πιο αυξημενη .
Απο την αλλη δεν ειναι αυτοσκοπος τα χαμηλα νουμερα της καταναλωσης , δηλαδη δεν γινεται να καθομαι συνεχεια να μετραω τι καιει το αυτοκινητο. Υπαρχουν και αλλα πραγματα που σε οδηγουν να παρεις καποιο αυτοκινητο.
Και 1,5 τονο βαρος δεν περιμενω να καιει 5 λιτρα. Και αν δεν κανω λαθος ολα τα αυτοκινητα με το ιδιο βαρος και αυτοματο κιβωτιο περιπου τα ιδια καταναλωνουν. Ειτε ειναι jeep ειτε ειναι volvo ειτε mercedes. -
Σε γενικές γραμμές drenie δεν έχεις άδικο. Οσον αφορά την κατανάλωση είναι καλό να την παρακολουθεί κάποιος όταν κάνει μεσοσταθμικά από 1000 χλμ και πάνω τον μήνα. Εγώ ας πουμε που κάνω 2000 χλμ το μήνα δεν θα μπορούσα να μην νοιάζομαι για την κατανάλωση και για το λόγο αυτό η λύση του πετρελαίου ήταν μονόδρομος για εμένα. Αν έκανα μόλις 500 ή 600 το πολύ τον μήνα πιθανό να πήγαινα σε βενζίνη.
-
ακριβως αυτο φιλε SPI. δεν λεω οτι δεν ειναι σημαντικο αλλα δεν ειναι το μονο στοιχειο που θα σε κανει να επιλεξεις αυτοκινητο, ειδικα αν δεν κανεις πολλα χιλιομετρα οπως εγω.
Κανω λιγοτερα απο 15000 το χρονο. περιπου 12000.
καθε κινητηρας εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του. Ουτε οποιος παιρνει βενζινη ειναι απολυτα πιο γρηγορος και δυνατος , ουτε εκεινος που επιλεγει diesel σημαινει οτι πηρε το απολυτο.
Απλα επειδη σκεφτομουν οτι με το αυτοματο κιβωτιο θα ειναι περιπου γυρω στα 9 λιτρα (απο αυτα που καταλαβαινω και διαβαζω) ελεγα χμμμμμμμμ ισως και αν και να το δω ετσι , να το δω αλλιως. Απο την αλλη ειπαμε το Toyota IQ που εχω καιει 6,5 με 7 λιτρα στα 100χλμ μπορει και αν εχει παρα πολυ κινηση και παραπανω. Το Aclass παλιοτερα πανω απο 8 λιτρα μεχρι 10 κατα περιπτωσεις. Και τα δυο με αυτοματο κιβωτιο.
Και μερικες φορες μου φαινεται σαν να κανουμε διαγωνισμο (οχι απαραιτητα εδω στο forum) . Πωωωωωωω εκαψα 0.3 λιγοτερα απο τον ταδε ή σε σχεση με το δεινα μοντελο που ειχα οδηγησει παλιοτερα κτλ...
Μετρανε και αλλα πραγματα σε ενα αυτοκινητο.
Οποτε τα βαζεις ολα κατω και τα μετρας. -
Αλλο ενα πολυ θετικο review...
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... tiair2-4wd
2 μηνες ακομα ...
-
Eπειδή ο από πάνου(ονόματα δε λέμε!) γκρινιάζει (δικαιολογημένα),ας γράψω κάτι!
Αυτούς τους 3 μήνες που το έχω και μετά από 2700χλμ,είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές.Η οδική συμπεριφορά είναι καλή,το ίδιο και η αίσθηση στο ταξίδι και στην πόλη.Η θέση οδήγησης είναι άνετη,από τα προτερήματά του για τα δικά μου γούστα στα 36 μου.Προερχόμουν από εντελώς άλλης φιλοσοφίας αμάξι αλλά συνήθισα εύκολα.
Στα κρατήματα είναι καλύτερο απ'ότι περιμένει κανείς για τόσο ψηλό αμάξι.Αυτό που δεν μπορώ να συνηθίσω εύκολα είναι η απόκριση στο γκάζι και η ''τεμπελίτιδα'' αυτή των πετρελαιοκίνητων(όλων όσων οδήγησα,όχι μόνο του δικού μου)1500-1600cc κοντά στα 120 άλογα...αν δηλαδή εντόπιζα μόνο ένα πράγμα που θα ήθελα να αλλάξω,θα ήταν αυτό ασυζητητί.Με το παλιό μου αμάξι δεν υπήρχαν ανηφόρες-κατηφόρες και δισταγμός πριν από προσπεράσεις ενώ τώρα... Το ήξερα βέβαια και συμβιβάστηκα εξαρχής,δεν εξεπλάγην μετά την αγορά γι'αυτό και διαρκώς προτείνω σε όσες/όσους πρόκειται να αγοράσουν το πρώτο τους πετρελαιοκίνητο να μην το κάνουν στα τυφλά επειδή είναι μόδα ή επειδή έχει φθηνότερο καύσιμο αλλά οπωσδήποτε να το οδηγήσουν πριν το επιλέξουν.
Τα φρένα καλά μου φαίνονται αν και η αίσθηση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.Δεν τα έχω πιέσει ιδιαίτερα μέχρι τώρα,ούτε και τον κινητήρα για τους προφανείς λόγους
Οι χώροι είναι μια χαρά,έχει τύχει να μπούμε πολλάκις 4 άτομα και μία φορά μπήκαμε 5:εγώ,η mother και 3 θείες μου πίσω..κανένα παράπονο για σαρδελοποίηση,αντιθέτως.Βέβαια εγώ δεν έχω θέμα με τους χώρους διότι ακόμα δεν έχω οικογένεια και παιδιά(ή τουλάχιστον έτσι νομίζω )οπότε δε με πολυαπασχολεί,αντιθέτως το μαζεμένο μέγεθος το επιζητούσα και ήταν ένα plus του Jeep και του vitara συγκριτικά με τα μεγαλύτερα Qq και CRV.
Για την κατανάλωση τα έχουμε πει,κοντά στο 8 στην πόλη,μεταξύ 6,5-7,5 σε ταξίδι.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα βοηθούν αλλά χρειάζονται να τα συνηθίσεις...αυτό ας πούμε με την αλλαγή λωρίδας...αν πας να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας,νιώθεις να σου τραβάει το τιμόνι και σε ξενίζει στις αρχές αλλά όχι κάτι τρομερό.Το navigation πολύ καλό και ακριβές,με έχει βοηθήσει ουκ λίγες φορές.Να σημειωθεί όμως ότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης,δεν ξαναείχα πλοήγηση σε αυτοκίνητό μου!
Στο ''βαρύ'' χώμα δεν το έχω πάει αλλά σε απλούς χωμάτινους δρόμους που έχει περπατήσει δεν έχει κανένα θέμα..μην ξεχνάμε ότι είναι 2WD.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία,ρωτήστε ελεύθερα! -
Να το απολαύσεις και σε μέρη που δεν πήγαινε το προηγούμενο!! Και να το γεμίσεις με ένα όμορφο κορίτσι κι έπειτα με κουτσουβελα!!
Για το αμάξι το έχω ξαναγράψει. Οι φώτο το αδικούν. Ειναι πραγματικα όμορφο και ιδιαίτερο από κοντά. Σίγουρα στα 3-4 πιο όμορφα της κατηγοριας για μένα!!
Μάλιστα του drenie θα σπέρνει και σε επιδόσεις!! -
μπραβο βρε Λεωνιδα ! επιτελους ! Μαλιστα... Οσο περναει ο καιρος ολο και πιο σιγουρος οτι εκανα την σωστη επιλογη νιωθω.
Οσο για την μεταβαση απο το προηγουμενο σου αυτοκινητο στο Jeep τι να πω και εγω που ειχα ξεμεινει με το IQ για σχεδον δυο χρονια. Δεν περνανε και οι μερες να το παρω!! Δεν εχει ερθει καν Ελλαδα και η παραγγελια του εγινε στις 4 Σεπτεμβρη !
Ναι empreror θα εχει επιδοσεις (οχι κατι τρελο απο οτι καταλαβαινω) αλλα θα καιει περιπου 2 λιτρα πανω απο του Λεωνιδα (4κινηση και αυτοματο) και μιλαμε για βενζινη ... Δεν γινεται να τα εχεις ολα ! -
...
Τα ηλεκτρονικά συστήματα βοηθούν αλλά χρειάζονται να τα συνηθίσεις...αυτό ας πούμε με την αλλαγή λωρίδας...αν πας να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας,νιώθεις να σου τραβάει το τιμόνι και σε ξενίζει στις αρχές αλλά όχι κάτι τρομερό...Ωραίος!...
Μία ερώτηση, γιατί το παραπάνω δεν το πολυκατάλαβα.
Δηλαδή το αυτοκίνητο έχει σύστημα που σε 'υποχρεώνει' να ανάψεις φλας;
Και αυτό επεμβαίνει όποτε στρίβεις το τιμόνι; -
Χαχα,όχι βρε συ!Το σύστημα αυτό έχει τη λογική της ειδοποίησης του οδηγού αν αλλάξει ξαφνικά λωρίδα,θυμίζοντας του με αυτή τη δόνηση στο τιμόνι ότι δεν έχει βγάλει φλας.Όταν δηλαδή είσαι εν κινήσει και αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας,απλά νιώθεις αυτή τη δόνηση-τράβηγμα στο τιμόνι και τίποτα παραπάνω.
Emperor ευχαριστώ για τις ευχές αλλά δεν ήρθε η ώρα να αποκατασταθώ ρε συ...είμαι παιδί ακόμα
Από κοντά είναι όντως πιο όμορφο το εργαλειάκι!
Τζίμη,εγώ δε θα επέλεγα βενζίνη με τα παρόντα δεδομένα και όσο υπάρχει αυτή η σημαντική διαφορά στις τιμές των δύο καυσίμων...το συνειδητοποιώ τώρα που οδηγώ πετρέλαιο!Από την άλλη η τετρακίνηση και οι καλύτερες επιδόσεις είναι σημαντικό δέλεαρ...διαλέγεις και παίρνεις.
Ποιο είχες κάνει test drive πριν παραγγείλεις; -
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Ναι empreror θα εχει επιδοσεις (οχι κατι τρελο απο οτι καταλαβαινω) αλλα θα καιει περιπου 2 λιτρα πανω απο του Λεωνιδα (4κινηση και αυτοματο) και μιλαμε για βενζινη ... Δεν γινεται να τα εχεις ολα !Για την κατηγορία του μιλάμε πάντα. Και επειδή την κατηγορία την έχω μελετήσει εδώ και 2,5 χρόνια που ψάχνω αμάξι, αν δεν κάνω λάθος είναι μέσα στα καλύτερα με 0-100 κάτω από τα 9 δευτερόλεπτα! Το είχες κάνει test drive, έτσι δεν είναι; Δεν είχες δει να τραβάει πραγματικά καλά;
-
Ποση ορατοτητα κοβουν οι εμπρος κολωνες?
-
Χαχα,όχι βρε συ!Το σύστημα αυτό έχει τη λογική της ειδοποίησης του οδηγού αν αλλάξει ξαφνικά λωρίδα,θυμίζοντας του με αυτή τη δόνηση στο τιμόνι ότι δεν έχει βγάλει φλας.Όταν δηλαδή είσαι εν κινήσει και αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας,απλά νιώθεις αυτή τη δόνηση-τράβηγμα στο τιμόνι και τίποτα παραπάνω.Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε όλο το εύρος στροφών και ταχύτητας;
Δηλ. όταν στρίβεις το τιμόνι σε πολύ χαμηλή ταχύτητα π.χ. όταν πας να παρκάρεις πάλι επεμβαίνει αυτή η δόνηση;Περίεργο 'ηλεκτρονικό γκάτζετ'. Υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χαχα,όχι βρε συ!Το σύστημα αυτό έχει τη λογική της ειδοποίησης του οδηγού αν αλλάξει ξαφνικά λωρίδα,θυμίζοντας του με αυτή τη δόνηση στο τιμόνι ότι δεν έχει βγάλει φλας.Όταν δηλαδή είσαι εν κινήσει και αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας,απλά νιώθεις αυτή τη δόνηση-τράβηγμα στο τιμόνι και τίποτα παραπάνω.
Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε όλο το εύρος στροφών και ταχύτητας;
Δηλ. όταν στρίβεις το τιμόνι σε πολύ χαμηλή ταχύτητα π.χ. όταν πας να παρκάρεις πάλι επεμβαίνει αυτή η δόνηση;Περίεργο 'ηλεκτρονικό γκάτζετ'. Υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης;
Ρίξε μια ματιά εδώ και πιο συγκεκριμένα στο Σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης πορείας (Lane departure warning plus)
Και εδώ
Jeep Renegade 2015