-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα πρόβλημα με το Ford Focus (1η γενιά/μοντέλο αρχές 2004).Όταν ζοριστεί λίγο παραπάνω ανεβάζει θερμοκρασία. Μου το έκανε 3 φορές (2 σε ταξίδι, μεγάλη ανηφόρα με υψηλή ταχύτητα στην Εγνατία οδό, και 1 πάλι υπό ίδιες συνθήκες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης). Την τρίτη φορά μάλιστα μόλις έφυγα από το συνεργείο μετά από αλλαγή θερμοστάτη!
Μέσα στην πόλη και σε 2 ταξίδια χωρίς ανηφόρες και με ταχύτατα μέχρι 110 (το πρόσεχα για να μην με αφήσει!) δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για πάνω από 1 μήνα αφού εμφανίστηκε πρώτη φορά το πρόβλημα.
Το έχουν δει 2 μηχανικοί (ο ένας εκ των οποίων αδερφικός φίλος - δεν θα μου έλεγε μπαρούφες) και επειδή δεν μπορούσαν να προκαλέσουν το πρόβλημα οι ίδιοι, καταλήξαμε ότι κολλάει ο θερμοστάτης και δεν κυκλοφορεί καλά το νερό.
Τα σύστημα ψύξης δεν χάνει ούτε σταγόνα υγρό, και τα βεντιλατέρ δουλεύουν κανονικότατα.Όπως είπαμε, με το που έφυγα από το συνεργείο μετά την αλλαγή θερμοστάτη, εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα.
Να πω εδώ ότι ήταν να αλλάξουμε και τάπα ψυγείου αλλά του στείλανε λάθος μέγεθος και θα ξαναπάω αύριο για αυτό.Θέλω την άποψη σας. Οχι ότι δεν εμπιστεύομαι τους μηχανικούς, αλλά όσο περισσότεροι το δούνε, τόσο πιο πιθανό να βρώ και κάποιον με το ίδιο αμάξι που το αντιμετώπισε!
Υ.Γ. Η θερμοκρασία πέφτει αμέσως μόλις ανοίξω καλοριφέρ στο ζεστό και αφήσω το γκάζι, στα κανονικά επίπεδα.
Ευχαριστώ,
Κώστας. -
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα πρόβλημα με το Ford Focus (1η γενιά/μοντέλο αρχές 2004).Όταν ζοριστεί λίγο παραπάνω ανεβάζει θερμοκρασία. Μου το έκανε 3 φορές (2 σε ταξίδι, μεγάλη ανηφόρα με υψηλή ταχύτητα στην Εγνατία οδό, και 1 πάλι υπό ίδιες συνθήκες στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης). Την τρίτη φορά μάλιστα μόλις έφυγα από το συνεργείο μετά από αλλαγή θερμοστάτη!
Μέσα στην πόλη και σε 2 ταξίδια χωρίς ανηφόρες και με ταχύτατα μέχρι 110 (το πρόσεχα για να μην με αφήσει!) δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για πάνω από 1 μήνα αφού εμφανίστηκε πρώτη φορά το πρόβλημα.
Το έχουν δει 2 μηχανικοί (ο ένας εκ των οποίων αδερφικός φίλος - δεν θα μου έλεγε μπαρούφες) και επειδή δεν μπορούσαν να προκαλέσουν το πρόβλημα οι ίδιοι, καταλήξαμε ότι κολλάει ο θερμοστάτης και δεν κυκλοφορεί καλά το νερό.
Τα σύστημα ψύξης δεν χάνει ούτε σταγόνα υγρό, και τα βεντιλατέρ δουλεύουν κανονικότατα.Όπως είπαμε, με το που έφυγα από το συνεργείο μετά την αλλαγή θερμοστάτη, εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα.
Να πω εδώ ότι ήταν να αλλάξουμε και τάπα ψυγείου αλλά του στείλανε λάθος μέγεθος και θα ξαναπάω αύριο για αυτό.Θέλω την άποψη σας. Οχι ότι δεν εμπιστεύομαι τους μηχανικούς, αλλά όσο περισσότεροι το δούνε, τόσο πιο πιθανό να βρώ και κάποιον με το ίδιο αμάξι που το αντιμετώπισε!
Υ.Γ. Η θερμοκρασία πέφτει αμέσως μόλις ανοίξω καλοριφέρ στο ζεστό και αφήσω το γκάζι, στα κανονικά επίπεδα.
Ευχαριστώ,
Κώστας. -
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ,
Κώστας. -
Παιζει να λεει χαζομαρες το θερμομετρο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Πρωτα απο ολα δειτε την θερμοκρασια ψυκτικου μεσω scanner γιατι οντως παιζει να δειχνει λαθος το οργανο στο ταμπλο.
Το ψυγειο σου ειναι καθαρο απο σκουριες? Εμπαινε παντοτε παραφλου μεσα ή στο παρελθον σκετο νερο βρυσης?
-
Την θερμοκρασία μέσω scanner την είδαμε μόνο στο συνεργείο, όπου δεν ανέβαινε έτσι και αλλιώς. Στο δρόμο δεν μπόρεσα..
Το ψυγείο είναι αλλαγμένο πριν 2 χρόνια που είχε σπάσει και ήταν η μόνη φορά που έβαλα νερό για να πάω μέχρι το σπίτι 2-3 χιλιόμετρα.
Την πρώτη φορά αυτό μου είπε και ο φίλος, ότι το θερμόμετρο μπορεί να τα παίζει, αλλά δύσκολο να το παθαίνει μόνο όταν ζορίζεται... -
βαλατε γνησιο θερμοστατη?
-
Ναι γνήσιος είναι ο θερμοστάτης.
Τώρα υποθέτω ότι θα πάμε και για αντλία νερού, αλλά από όσο ξέρω αν είχε πρόβλημα η αντλία θα έχανε υγρά από κάπου.
Η μήπως κάνω λάθος? -
Ο χρήστης ktsangop έγραψε:
Την θερμοκρασία μέσω scanner την είδαμε μόνο στο συνεργείο, όπου δεν ανέβαινε έτσι και αλλιώς. Στο δρόμο δεν μπόρεσα..
Το ψυγείο είναι αλλαγμένο πριν 2 χρόνια που είχε σπάσει και ήταν η μόνη φορά που έβαλα νερό για να πάω μέχρι το σπίτι 2-3 χιλιόμετρα.
Την πρώτη φορά αυτό μου είπε και ο φίλος, ότι το θερμόμετρο μπορεί να τα παίζει, αλλά δύσκολο να το παθαίνει μόνο όταν ζορίζεται...Μπα δεν ειναι δυσκολο να τα παιζει επιλεκτικα. Εξαερωση στο κυκλωμα εκανες;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
τα λαδια ειναι καθαρα?
το νερο του ψυγειου μηπως εχει κυλιδες λαδιου μεσα? -
Η ανλτια νερου σου ειναι πλαστικη? Εχει αλλαχτει ποτε?
Ποσα κμ εχεις? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπα δεν ειναι δυσκολο να τα παιζει επιλεκτικα. Εξαερωση στο κυκλωμα εκανες;
Sent from my Neo V using Tapatalk.Έτσι και αλλιώς έπρεπε να αδειάσει τα νερά για να αλλάξει τον θερμοστάτη οπότε υποθέτω είναι αυτονόητο (?). Είμαι και λίγο άσχετος...
τα λαδια ειναι καθαρα?
το νερο του ψυγειου μηπως εχει κυλιδες λαδιου μεσα?Καθαρά μου είπε ότι είναι.
Ποσα κμ εχεις?Δεν έχω ιδέα αν είναι πλαστική... από το 2009 που το πήρα δεν την άλλαξα αλλά για νωρίτερα δεν ξέρω. Έχω 112.000 km.
-
την 2η σκαλα του βεντιλατερ να τσεκαρεται αν δουλευει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ποσα κμ εχεις?Μπορει να έχει φάει την φτερωτή .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσα κμ εχεις?Μπορει να έχει φάει την φτερωτή .
και εγω για αντλια δινω πιθανοτητες.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
την 2η σκαλα του βεντιλατερ να τσεκαρεται αν δουλευει.Δουλεύει κανονικά την δοκιμάσαμε στον δρόμο.
Μπορει να έχει φάει την φτερωτή .
Μακάρι να είναι αυτό, απλά φοβάμαι μην είναι τίποτα στον κινητήρα γι' αυτό και με έχει φάει το άγχος...
-
Ο χρήστης ktsangop έγραψε:
την 2η σκαλα του βεντιλατερ να τσεκαρεται αν δουλευει.
Δουλεύει κανονικά την δοκιμάσαμε στον δρόμο.
Μπορει να έχει φάει την φτερωτή .
Μακάρι να είναι αυτό, απλά φοβάμαι μην είναι τίποτα στον κινητήρα γι' αυτό και με έχει φάει το άγχος...
σελ 3, τα συμπτωματα σου 'οταν ζοριστει ανεβαζει θερμοκρασια' μοιαζουν με αντλια.
http://www.ericthecarguy.com/faq/what-to-do-when-your-engine-overheats
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
σελ 3, τα συμπτωματα σου 'οταν ζοριστει ανεβαζει θερμοκρασια' μοιαζουν με αντλια.
http://www.ericthecarguy.com/faq/what-to-do-when-your-engine-overheatsΕίναι ακριβώς όπως τα λέει! Και τους είπα να αλλάξουμε και αντλία αλλά... διπλή δουλειά τσάμπα αν είναι αυτό.
Ωραίο site πάντως ευχαριστώ! -
αν δεν μπερδευει νερα με λαδια, λαδια με νερα, δεν φερνει συμπιεση στο ψυγειο νερου, δεν καιει νερα ο κινητηρας 99,9% για να μην πουμε 100% δεν εχεις θεμα με κινητηρα, καπακι, φλαντζα.
πιστευω το ψυγειο που αλλαξες να ειναι ιδιο σε μεγεθος και κυψελες με το παλαιο. τσεκαρισε και την φτερωτη της αντλιας. -
Για να το δει αυτό πρεπει να λύσει ιμάντες χρονισμου κλπ.Αν δεν έχεις αλλάξει ιμάντα, ευκαιρία να τον αλλάξεις.
Sent from my LG-E975 using Tapatalk 2
Ford Focus ανεβάζει θερμοκρασία