-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ξερει καποιος τι καθισματακια 9kg-18kg με isofix κυκλοφορουν στην αγορα , γιατι στα γνωστα καταστηματα βρεφικων που εμπορευονται και καθισματακια αυτοκινητου δεν ξερουν ουτε οτι υπαρχει τετοια κατηγορια !!
Νομίζω οτι isofix ειναι το συστημα που εχουν τα καθισματα του αυτοκινητου και οχι το καθισματακι....ειναι αυτο που εχει πατουρες-νευρα ωστε να καθεται το καθισμα και να μην μετακινειται, ολα τα καινουργια αυτοκινητα εχουν.
Για κατηγορια 9-18 κιλα παρε ενα κικο - περεγκο ή ρεκαρο και εισαι ΟΚ.
Ναι συμφωνοι, το αυτοκινητο εχει το isofix , αλλα και το καθισματακι πρεπει να ειναι συμβατο με αυτο το συστημα. Τελικα αξιζει να ψαχνω για τετοιο, η να παρω ενα καλο συμβατικο;
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Ξερει καποιος τι καθισματακια 9kg-18kg με isofix κυκλοφορουν στην αγορα , γιατι στα γνωστα καταστηματα βρεφικων που εμπορευονται και καθισματακια αυτοκινητου δεν ξερουν ουτε οτι υπαρχει τετοια κατηγορια !!
Νομίζω οτι isofix ειναι το συστημα που εχουν τα καθισματα του αυτοκινητου και οχι το καθισματακι....ειναι αυτο που εχει πατουρες-νευρα ωστε να καθεται το καθισμα και να μην μετακινειται, ολα τα καινουργια αυτοκινητα εχουν.
Για κατηγορια 9-18 κιλα παρε ενα κικο - περεγκο ή ρεκαρο και εισαι ΟΚ.
Ναι συμφωνοι, το αυτοκινητο εχει το isofix , αλλα και το καθισματακι πρεπει να ειναι συμβατο με αυτο το συστημα. Τελικα αξιζει να ψαχνω για τετοιο, η να παρω ενα καλο συμβατικο;
Το ζήτημα είναι με ποιό καθισματάκι εσύ νιώθεις ότι κάνεις το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια του παιδιού σου.
Εγώ αγόρασα το καθισμα της Opel με Isοfix (το πλήρωσα αδρά) αλλά έτσι νιώθω ότι το παιδί μου θα είναι πιο ασφαλή σε περίπτωση βίαιου φρεναρίσματος (για τρακάρισμα δεν θέλω να το σκέφτομαι καν) -
Εγω παντως χρησιμοποιώ ενα συμβατικό της κικο , που πιανειι με τι ζωνη, αν και το αυτοκινητο εχει συστημα isofix, και δενει μια χαρα και σταθερο, το τι κλωτσια και μπουνια του εχω ριξει για crash test δεν λεγεται...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εγω παντως χρησιμοποιώ ενα συμβατικό της κικο , που πιανειι με τι ζωνη, αν και το αυτοκινητο εχει συστημα isofix, και δενει μια χαρα και σταθερο, το τι κλωτσια και μπουνια του εχω ριξει για crash test δεν λεγεται...με το παιδί μέσα δεμένο???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγω παντως χρησιμοποιώ ενα συμβατικό της κικο , που πιανειι με τι ζωνη, αν και το αυτοκινητο εχει συστημα isofix, και δενει μια χαρα και σταθερο, το τι κλωτσια και μπουνια του εχω ριξει για crash test δεν λεγεται...
με το παιδί μέσα δεμένο???
Χε χει... δενω μια κουκλα της κορης μου και κανω τα test!!!
-
Καλημέρα.
Έχω μια κόρη 30 μηνών και μέχρι σήμερα την έβαζα στο καθισματάκι σειράς 0+ (από 0 έως 18 κιλά). Το απόγευμα της Παρασκευής, ζυγίζοντάς την στον γιατρό είδα ότι είναι 19 κιλά και σκέφτηκα ότι είναι καιρός να αλλάξω καθισματάκι.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς το Σάββατο διαπίστωσα πως η επόμενη κατηγορία είναι η υπερυψωμένη βάση που χρησιμοποιείται με τις ζώνες του αυτ/του. Όμως με μια προσεκτική ματιά είδα ότι αναφέρει 'από 4 ετών ή από 18kg έως 36Kg'. Το παιδί είναι 2,5 ετών αλλά πληρεί τις προδιαγραφές ώς αναφορά το βάρος(19kg), άρα είναι ασφαλές να το πάρω ή μήπως υπάρχει και κάποια άλλη ενδιάμεση κατηγορία που αγνοώ?? -
Γεια χαρά μάγκες. Διάβασα σήμερα τα μηνύματα αυτού του θέματος. Πατέρας δεν είμαι για να μου πέφτει λόγος. Όμως, θα τοποθετηθώ ως εξής: χαίρομαι που βλέπω πολλούς ανθρώπους να είναι συνειδητοποιημένοι σε θέματα ασφαλείας. Χαζομπαμπάδες; Μπα όχι. συνειδητοποιημένοι ναι.
Το χαίρομαι διότι έχω αγανακτήσει με τους ατρόμητους και άτρωτους ελληνάρες οι οποίοι θεωρούν κάθε μέτρο ασφαλείας περιττό.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Έχω μια κόρη 30 μηνών και μέχρι σήμερα την έβαζα στο καθισματάκι σειράς 0+ (από 0 έως 18 κιλά). Το απόγευμα της Παρασκευής, ζυγίζοντάς την στον γιατρό είδα ότι είναι 19 κιλά και σκέφτηκα ότι είναι καιρός να αλλάξω καθισματάκι.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς το Σάββατο διαπίστωσα πως η επόμενη κατηγορία είναι η υπερυψωμένη βάση που χρησιμοποιείται με τις ζώνες του αυτ/του. Όμως με μια προσεκτική ματιά είδα ότι αναφέρει 'από 4 ετών ή από 18kg έως 36Kg'. Το παιδί είναι 2,5 ετών αλλά πληρεί τις προδιαγραφές ώς αναφορά το βάρος(19kg), άρα είναι ασφαλές να το πάρω ή μήπως υπάρχει και κάποια άλλη ενδιάμεση κατηγορία που αγνοώ??Ενταξει τωρα για ενα κιλο παραπανω δεν τρεχει τιποτο. Αλλωστε φανταζομαι οτι στο αμεσως μεγαλυτερο καθισματακι θα ειναι λιγο δυσκολο να τη δεσεις λογω ογκου. Μηπως ομως ειναι λιγο βαρια η μικρη για την ηλικια της;
-
Καλημέρα.Έχω μια κόρη 30 μηνών και μέχρι σήμερα την έβαζα στο καθισματάκι σειράς 0+ (από 0 έως 18 κιλά). Το απόγευμα της Παρασκευής, ζυγίζοντάς την στον γιατρό είδα ότι είναι 19 κιλά και σκέφτηκα ότι είναι καιρός να αλλάξω καθισματάκι.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς το Σάββατο διαπίστωσα πως η επόμενη κατηγορία είναι η υπερυψωμένη βάση που χρησιμοποιείται με τις ζώνες του αυτ/του. Όμως με μια προσεκτική ματιά είδα ότι αναφέρει 'από 4 ετών ή από 18kg έως 36Kg'. Το παιδί είναι 2,5 ετών αλλά πληρεί τις προδιαγραφές ώς αναφορά το βάρος(19kg), άρα είναι ασφαλές να το πάρω ή μήπως υπάρχει και κάποια άλλη ενδιάμεση κατηγορία που αγνοώ??Eιναι μικρη ακομη για το αλλο καθισμα, συνεχισε να την βαζεις σε αυτό που εχεις.
Η δικη μου ειναι 4 ετων και 18 κιλα και τι βαζω ακομη στο 9-18kg.
-
Έχει μάλλον δίκιο ο GFON.
Όταν έφτασε ο γιος 18 κιλά τον έβγαλα από το μικρό κάθισμα για να βάλω την κόρη και του αγόρασα καινούργιο (αυτά με την αποσπώμενη πλάτη που μετά γίνονται μόνο μαξιλαράκια υπερύψωσης). Το θέμα είναι ότι το καινούργιο κάθισμα έγραφε στις οδηγίες ότι μετά τα 18 κιλά δένεις το παιδί απευθείας με την ζώνη του αυτοκινήτου. Όμως αν και ψηλός ο junior η ζώνη έπιανε ακριβώς στον λαιμό του, οπότε αναγκαστικά του την φορούσα κάτω από την μασχάλη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αποτελεσματικότητα σε περίπτωση σύγκρουσης.... -
Κοιτάξτε να δείτε, ερευνώντας περισσότερο το θέμα εδώ
http://www.safekids.org/buckleup/index.cfm
και βάζοντας το αντίστοιχο βάρος και την ηλικία, βγαίνει αυτό
http://www.safekids.org/buckleup/car_se ... esults.cfm
δηλαδή το 'belt positioning booster seat'. Άρα δεν κάνω λάθος λοιπόν που αναζητώ την αντικατάστασή του.
Επίσης διαβάστε και το παρακάτω:http://www.aap.org/family/carseatguide.htm
Όσο για αυτόν που είπε ότι ίσως είναι λίγο βαριά για την ηλικία της, είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο (19Kg & 100cm) είπε η παιδίατρος λόγω του ότι οι γονείς της (εγώ & η σύζυγός μου) είμαστε αρκετά ψηλοί (1,92m εγώ και 1,79 η σύζυγός μου).
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Έχει μάλλον δίκιο ο GFON.
Όταν έφτασε ο γιος 18 κιλά τον έβγαλα από το μικρό κάθισμα για να βάλω την κόρη και του αγόρασα καινούργιο (αυτά με την αποσπώμενη πλάτη που μετά γίνονται μόνο μαξιλαράκια υπερύψωσης). Το θέμα είναι ότι το καινούργιο κάθισμα έγραφε στις οδηγίες ότι μετά τα 18 κιλά δένεις το παιδί απευθείας με την ζώνη του αυτοκινήτου. Όμως αν και ψηλός ο junior η ζώνη έπιανε ακριβώς στον λαιμό του, οπότε αναγκαστικά του την φορούσα κάτω από την μασχάλη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αποτελεσματικότητα σε περίπτωση σύγκρουσης....Στο μαξιλαράκι που αγόρασα για τον γιο μου έχει ιμάντα στην πίσω πλευρά στην άκρη του οποίου έχει αγκράφα όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου. Ρυθμίζοντας την κατάλληλα ανάλογα με το ύψος του παιδιού βοηθάει η ζώνη να σφίγγει στον ώμο του και όχι στο λαιμό του. Πολύ βολικό και εξίσου ασφαλές πιστεύω.
Τώρα για την μικρούλα με την πρόωρη ανάπτυξη καλό είναι να μην συνεχίζει να μπαίνει στο παλιό καθισματάκι καθώς το βάρος της είναι πέραν του ορίου το πιθανότερο είναι την κακιά στιγμή να μην αντέξει ο σκελετός του καθίσματος και το παιδί να μην προστατευθεί όπως πρέπει. Θυμηθείτε το τεστ του περιοδικού και το πόσο καταπονούνται τα δομικά στοιχεία του καθίσματος. Μερικά μάλιστα ήταν άχρηστα μετά την σύγκρουση γιατί ο σκελετός τους είχε καταστραφεί από τις ακραίες παραμορφώσεις. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Στο μαξιλαράκι που αγόρασα για τον γιο μου έχει ιμάντα στην πίσω πλευρά στην άκρη του οποίου έχει αγκράφα όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου. Ρυθμίζοντας την κατάλληλα ανάλογα με το ύψος του παιδιού βοηθάει η ζώνη να σφίγγει στον ώμο του και όχι στο λαιμό του. Πολύ βολικό και εξίσου ασφαλές πιστεύω.
Τώρα για την μικρούλα με την πρόωρη ανάπτυξη καλό είναι να μην συνεχίζει να μπαίνει στο παλιό καθισματάκι καθώς το βάρος της είναι πέραν του ορίου το πιθανότερο είναι την κακιά στιγμή να μην αντέξει ο σκελετός του καθίσματος και το παιδί να μην προστατευθεί όπως πρέπει. Θυμηθείτε το τεστ του περιοδικού και το πόσο καταπονούνται τα δομικά στοιχεία του καθίσματος. Μερικά μάλιστα ήταν άχρηστα μετά την σύγκρουση γιατί ο σκελετός τους είχε καταστραφεί από τις ακραίες παραμορφώσεις.Καλημέρα.
Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τα λεγόμενά σου Εμμανουήλ
Το μαξιλαράκι που αγόρασα τελικά είναι με ιμάντα στην πίσω πλευρά στην άκρη του οποίου έχει αγκράφα όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου, δηλ όπως ακριβώς περιγράφεις. 'Ρυθμίζοντας την κατάλληλα ανάλογα με το ύψος του παιδιού βοηθάει η ζώνη να σφίγγει στον ώμο του και όχι στο λαιμό του' λέει στις οδηγίες χρήσης επίσης.
Τέλος, το βάρος του παιδιού πάιζει σημαντικό ρόλο στην ολοκληρωμένη προστασία που παρέχει το καθισματάκι και όπως πολύ σωστά αναφέρεις 'καλό είναι να μην συνεχίζει να μπαίνει στο παλιό καθισματάκι καθώς το βάρος της είναι πέραν του ορίου το πιθανότερο είναι την κακιά στιγμή να μην αντέξει ο σκελετός του καθίσματος και το παιδί να μην προστατευθεί όπως πρέπει'. -
Να πω τώρα και εγώ ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου;!!!!
-
Στο μαξιλαράκι που αγόρασα για τον γιο μου έχει ιμάντα στην πίσω πλευρά στην άκρη του οποίου έχει αγκράφα όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου. Ρυθμίζοντας την κατάλληλα ανάλογα με το ύψος του παιδιού βοηθάει η ζώνη να σφίγγει στον ώμο του και όχι στο λαιμό του. Πολύ βολικό και εξίσου ασφαλές πιστεύω.
Τώρα για την μικρούλα με την πρόωρη ανάπτυξη καλό είναι να μην συνεχίζει να μπαίνει στο παλιό καθισματάκι καθώς το βάρος της είναι πέραν του ορίου το πιθανότερο είναι την κακιά στιγμή να μην αντέξει ο σκελετός του καθίσματος και το παιδί να μην προστατευθεί όπως πρέπει. Θυμηθείτε το τεστ του περιοδικού και το πόσο καταπονούνται τα δομικά στοιχεία του καθίσματος. Μερικά μάλιστα ήταν άχρηστα μετά την σύγκρουση γιατί ο σκελετός τους είχε καταστραφεί από τις ακραίες παραμορφώσεις.Καλημέρα.
Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τα λεγόμενά σου Εμμανουήλ
Το μαξιλαράκι που αγόρασα τελικά είναι με ιμάντα στην πίσω πλευρά στην άκρη του οποίου έχει αγκράφα όπου περνάει η ζώνη του αυτοκινήτου, δηλ όπως ακριβώς περιγράφεις. 'Ρυθμίζοντας την κατάλληλα ανάλογα με το ύψος του παιδιού βοηθάει η ζώνη να σφίγγει στον ώμο του και όχι στο λαιμό του' λέει στις οδηγίες χρήσης επίσης.
Τέλος, το βάρος του παιδιού πάιζει σημαντικό ρόλο στην ολοκληρωμένη προστασία που παρέχει το καθισματάκι και όπως πολύ σωστά αναφέρεις 'καλό είναι να μην συνεχίζει να μπαίνει στο παλιό καθισματάκι καθώς το βάρος της είναι πέραν του ορίου το πιθανότερο είναι την κακιά στιγμή να μην αντέξει ο σκελετός του καθίσματος και το παιδί να μην προστατευθεί όπως πρέπει'.Να πω οτι θα εγραφα τα ιδια και οτι το ιδιο ακριβως εχει και το δικο μου καθισματακι ετσι ωστε να ρυθμιζεις το υψος της ζωνης;;;;;;
-
Εγω κατάλαβα μετά τις βόλτες μου στα μαγαζιά και στα site οτι αν εχεις παιδι που μολις περασε τα 18 κιλα τοτε το βάζεις καλύτερα σε κάθισμα με booster και πλάτη (ειναι η κατηγορία2 μέχρι 25 κιλά) και συμπεριλαμβάνεται και στα καθίσματα 15-36 (που βγαίνει η πλάτη)
Καλύτερα το σκέτο booster μετά τα 25 κιλα. (καθαρά κατηγορία 3)
Και μετά τα 18 κιλά ποτέ με ζώνες του καθίσματος αλλα με του αυτοκινήτου
Επισσης 15-25, 15-36 κλπ.... δε βρηκα με isofix? Σωστά?
μόνο τα 9-18 εχουν? η σε καποια εταιρία υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν το έχω δεί? -
http://i7.photobucket.com/albums/y258/trelos/P3190442.jpgΕγω την βαζω εδω την μικρη.
Η φωτογραφία μετατράπηκε σε link εξ'αιτίας του μεγέθους της που ξεχειλώνει τη σελίδα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Επισσης 15-25, 15-36 κλπ.... δε βρηκα με isofix? Σωστά?
μόνο τα 9-18 εχουν?Νομίζω ότι τα Isofix είναι μόνο για μικρότερα παιδιά.
-
πολυ καλό σιτε με οδηγους βοηθειας και demo
-
φιλε 037
Δεν μου φαινεται και πολυ καλη ιδεα.
Καταρχην ακομα και αν το καθισμα ειναι στερεωμενο πισω σε περιπτωση ατυχηματος αν καποιος απο αυτους που καθεται πισω δεν ειναι δεμενος μπορει να χτυπησει το παιδι. Ακομα και ο οδηγος/συνοδηγος μπορουν να χτυπησουν το παιδι κατα λαθος. Ακομα μηπως ειναι επικυνδινο σε περιπτωση πλαγιας συγκρουσης;Ευχομαι φυσικα ξουτ ξουτ μακρια απο σενα τετοια πραγματα.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ