-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο astra αφού τοποθέτησα το καρεκλάκι πίσω από τη θέση του συνοδηγού και με φορά προς τα πίσω, για να χωρέσει το καρεκλάκι αναγκάστηκα να φέρω το μπροστινό κάθισμα πάρα πολύ μπροστά, σχεδόν ως το τέρμα. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο για όποιον κάθεται σ' αυτή τη θέση, αφού στις οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου αναφέρεται ρητά ότι η θέση του συνοδηγού πρέπει να πηγαίνει όσο πιο πίσω γίνεται. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό;Σήκωσες την πλάτη του συνοδηγού στην όρθια θέση;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για να μην ταλαιπωρείσαι πρέπει να έχεις 2. Εγώ έχω 2 αυτοκίνητα=4 καθισματάκια, ευτυχώς τα 2 είναι booster. Σε 4-5 μήνες θα περάσω σε 4 booster.+1
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σήκωσες την πλάτη του συνοδηγού στην όρθια θέση;Θαααα το δοκιμάσω.
-
Μάνο κατ'αρχήν να ΄σου ζήσει η μικρή.Κουκλίτσα είναι.
Κατά δεύτερο έφτασε η στιγμή να αγοράσω για τη δικιά μου μικρή νέο καθισματάκι αφου άλλαξε κατηγορία κιλών.
Τέλική επιλογή το Recaro young sport
Ο λόγος που το επέλεξα είναι ότι μετά τα 18 kg αφαιρείς τις εσωτερικές ζώνες και μετατρέπεται σε καθισματάκι που πλέον δένεις το παιδί με την ζώνη 3 σημείων του αυτοκινήτου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια ακόμη.(Η μεγάλη μου κόρη είναι 6 χρονών και χρησιμοποιεί με άνεση το δικό της recaro)
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Μάνο κατ'αρχήν να ΄σου ζήσει η μικρή.Κουκλίτσα είναι.
Κατά δεύτερο έφτασε η στιγμή να αγοράσω για τη δικιά μου μικρή νέο καθισματάκι αφου άλλαξε κατηγορία κιλών.
Τέλική επιλογή το Recaro young sport
Ο λόγος που το επέλεξα είναι ότι μετά τα 18 kg αφαιρείς τις εσωτερικές ζώνες και μετατρέπεται σε καθισματάκι που πλέον δένεις το παιδί με την ζώνη 3 σημείων του αυτοκινήτου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια ακόμη.(Η μεγάλη μου κόρη είναι 6 χρονών και χρησιμοποιεί με άνεση το δικό της recaro)
εγω πήρα ένα φτηνό για των 4 ετών όχι γιατί τσιγουνεύτικά αλλά γιατί από το σημείο που αφήνεις το τελείως παιδικά κάθισμα 0-4 τα βαριά καθίσματα δε προσφέρουν τίποτα καθώς το δένεις με τη δική σου ζώνη. Αρα απλώς προσθέτεις βάρος πίσω από το παιδί
-
Επ' αυτού που λες coyote ομολογώ ότι δεν το ξέρω αλλά για καθαρά πρακτικούς λόγους στο mondeo που πλέον χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για ταξίδια η μεγάλη μου κόρη κάθεται στο recaro.Ο λόγος;Μπορεί να στηρίξει το σώμα και το κεφάλι για να κοιμηθεί.Και όλοι οι μπαμπάδες ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να κοιμάται το παιδί στο ταξίδι αντί να ακούμε σε όλη τη διάρκεια το κλασικό ''μπαμπά πότε φτάνουμε;''
Στις καθημερινές μετακινήσεις με το Panda χρησιμοποεί το booster. -
Επ' αυτού που λες coyote ομολογώ ότι δεν το ξέρω αλλά για καθαρά πρακτικούς λόγους στο mondeo που πλέον χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για ταξίδια η μεγάλη μου κόρη κάθεται στο recaro.Ο λόγος;Μπορεί να στηρίξει το σώμα και το κεφάλι για να κοιμηθεί.Και όλοι οι μπαμπάδες ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να κοιμάται το παιδί στο ταξίδι αντί να ακούμε σε όλη τη διάρκεια το κλασικό ''μπαμπά πότε φτάνουμε;''
Στις καθημερινές μετακινήσεις με το Panda χρησιμοποεί το booster.γι αυτό πήρα ένα απλό graco που το εχει η μισή αμερική!!! απλώς δεν είναι 10 κιλά
http://www.gracobaby.com/catalog/produc ... tegoryID=1
-
Στις καθημερινές μετακινήσεις με το Panda χρησιμοποεί το booster.εμένα όταν κάθεται ξύπνιος φωνάζει..... ¨' ΜΠΑΜΠΑ τους περάσαμε όλους!!!'
Αφου πιστεύω ότι θα μας σταματήσει κάποτε η τροχαία και θα το πει και στον αστυνομικό σίγουρα!!!!!
-
Μάνο κατ'αρχήν να ΄σου ζήσει η μικρή.Κουκλίτσα είναι.Είναι 'από το site της εταιρείας'.
-
Έχοντας ψάξει το θέμα του χώρου των πίσω καθισμάτων όταν προ τετραετίας απέκτησα δίδυμες κόρες και έπρεπε βρώ αυτοκίνητο που θα είχε αρκετό χώρο για τρία καθισματάκια διαπίστωσα ότι εκτός από το πλάτος του πίσω καθίσματος (που τα συμπεράσματά μου μάλλον δεν ενδιαφέρουν πολλούς, δεδομένου ότι αφορούν μόνο όσους έχουν ανάγκη για τρία καθισματάκια) το κρίσιμο σημείο είναι ο διαθέσιμος χώρος στο ύψος του ώμου των εμπρός καθισμάτων. Εκεί υπάρχουν τα προβλήματα χώρου και στην περίπτωση ανάποδης τοποθέτησης του καθίσματος αλλά ακόμη και στην περίπτωση κανονικής τοποθέτησης του καθίσματος όσον αφορά τον διαθέσιμο χώρο για τα πόδια του παιδιού, κυρίως σε μεγαλύτερη αλλά προ-booster ηλικία. Βέβαια μπορεί κανείς να σηκώσει τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων ή να τα μεταφέρει προς τα εμπρός αλλά εάν δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς, να τρώει κλωτσιές και να εμφανίζονται ξαφνικά παιδικά παπουτσάκια δίπλα στο αυτί του πρέπει πιστεύω να κοιτάξει προς αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας ή πολυμορφικό. Βέβαια δεν έψαξα μικρομεσαία μοντέλα, αλλά το μόνο που μπορούσε ίσως να θεωρηθεί κάτι μεταξύ μικρομεσαίου και μεσαίου εκείνη την εποχή (το Octavia combi) ήταν εντελώς ανεπαρκές στο θέμα του χώρου στο συγκεκριμένο σημείο (αλλά και αλλού).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Στις καθημερινές μετακινήσεις με το Panda χρησιμοποεί το booster.εμένα όταν κάθεται ξύπνιος φωνάζει..... ¨' ΜΠΑΜΠΑ τους περάσαμε όλους!!!'
Αφου πιστεύω ότι θα μας σταματήσει κάποτε η τροχαία και θα το πει και στον αστυνομικό σίγουρα!!!!!
Αλήτη ...κοντράκια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για το μικρό πήρα καθισματάκι Perperego (κάπως έτσι) ομάδας μηδέν βάρους έως δέκα κιλά που τοποθετείται κοιτώντας προς τα πίσω με αποσπώμενη βάση. Πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά έχει κάτι πολύ ενοχλητικό. Για να εξασφαλίσει ο κατασκευαστής ότι θα το τοποθετήσεις σωστά έχει βάλει στα πλάγια της βάσης δυο «αλφάδια» δηλαδή οδηγούς οριζόντιους όπου μέσα τους μπορεί να ολισθαίνει μια μπίλια. Το κακό είναι ότι σε κάθε επιτάχυνση ή επιβράδυνση του αυτοκινήτου καθώς και στις στροφές οι μπίλιες χτυπούν πέρα δώθε κάνοντας εκνευριστικό θόρυβο!!!:
Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα κι εγώ σε Peg-Perego, ένα τελευταίο μοντέλο με καλύτερη πλευρική στήριξη [να αντέχει το παιδί τα πολλά g ], που έχει αντί για μπίλια ένα θάλαμο με φυσαλίδα σαν τα αλφάδια των μαστόρων όπως διακρίνεται στη φωτογραφία από το site της εταιρείας.
Γενικά ικανοποιημένος (και η μικρή δεν δείχνει να ενοχλείται από κάτι), εκτός από ένα πράγμα που το βρίσκω πολύ περίεργο. Στο astra αφού τοποθέτησα το καρεκλάκι πίσω από τη θέση του συνοδηγού και με φορά προς τα πίσω, για να χωρέσει το καρεκλάκι αναγκάστηκα να φέρω το μπροστινό κάθισμα πάρα πολύ μπροστά, σχεδόν ως το τέρμα. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο για όποιον κάθεται σ' αυτή τη θέση, αφού στις οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου αναφέρεται ρητά ότι η θέση του συνοδηγού πρέπει να πηγαίνει όσο πιο πίσω γίνεται. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό;
Μανώλη γλίτωσες από τον εκνευριστικό θόρυβο που κάνανε στο δικό μου οι μπίλιες. Είδες ότι είναι χρήσιμο τελικά να λέμε και τα καλά και τα κακά όσων επιλέγουμε. Γλιτώνουν οι επόμενοι!!!! Ελπίζω να το βολευτείς. Δείχνει από την φωτογραφία καλή κατασκευή. Το πρόβλημα με το κάθισμα του συνοδηγού είναι υπαρκτό. Η ανάκληση της πλάτης σε όσο το δυνατόν ποιο όρθια στάση βοηθάει αλλά σίγουρα δεν το λύνει ολοκληρωτικά. Λίγη υπομονή τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και θα αλλάξεις τη θέση του καθίσματος!!!!!
-
Το συγκεκριμένο κάθισμα ως 13 kg ή 0-12/14 μηνών δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί με φορά προς τα εμπρός σύμφωνα με το βιβλιαράκι του. Εννοείς ότι θα αλλάξει φορά μετά το έτος που θ' αλλάξουμε και κάθισμα;
-
Το δικό μου καθισματάκι μου έδινε την δυνατότητα να τοποθετηθεί με φορά προς τα εμπρός το δικό σου όχι; Αν όχι τότε αναγκαστικά πρέπει να περιμένεις να αλλάξει κάθισμα μεγαλώνοντας!!!
-
Μανώλη αν θυμάμαι καλά δεν χρειαζόταν να αλλάξω το δέσιμο της βάσης απλά να την κουμπώσω ανάποδα. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος έχει περάσει εξάλλου πολύς καιρός.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το συγκεκριμένο κάθισμα ως 13 kg ή 0-12/14 μηνών δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί με φορά προς τα εμπρός σύμφωνα με το βιβλιαράκι του. Εννοείς ότι θα αλλάξει φορά μετά το έτος που θ' αλλάξουμε και κάθισμα;θα πάρεις άλλο τότε γιατί το παιδί θα είναι πολύ μεγάλο και θα θέλεις το 0-4 θα όρθια
-
Για τον 8 μηνών γιό μου μετά από αρκετή αναζήτηση προτίμησα το recaro young sport. Το συγκεκριμένο κάθισμα είναι κατηγορία Ι/ΙΙ/ΙΙΙ,όπου όταν αφαιρέσεις τις ζώνες του και μέρος του εσωτερικού του, γίνεται κατηγορίας II/III. Δεν επέλεξα isofix για δύο λόγους.
- Το αντίστοιχο isofix κάθισμα της recaro δεν στηρίζει το ίδιο καλά το παιδί.
- Το young sport είναι πιο στιβαρό στα crash test της recaro σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια δημοσιεύει.
Το αγόρασα από το internet 80 ευρώ φθηνότερα!!!
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Για τον 8 μηνών γιό μου μετά από αρκετή αναζήτηση προτίμησα το recaro young sport. Το συγκεκριμένο κάθισμα είναι κατηγορία Ι/ΙΙ/ΙΙΙ,όπου όταν αφαιρέσεις τις ζώνες του και μέρος του εσωτερικού του, γίνεται κατηγορίας II/III. Δεν επέλεξα isofix για δύο λόγους.- Το αντίστοιχο isofix κάθισμα της recaro δεν στηρίζει το ίδιο καλά το παιδί.
- Το young sport είναι πιο στιβαρό στα crash test της recaro σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια δημοσιεύει.
Μπορείς να στείλεις p.m με λεπτομέρειες απο που το πήρες και πόσο;
Με ενδιαφέρει μιας και ο υιος έχει μεγαλώσει πλέον και το chicco είναι μικρό πλέον για αυτόν. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Για τον 8 μηνών γιό μου μετά από αρκετή αναζήτηση προτίμησα το recaro young sport. Το συγκεκριμένο κάθισμα είναι κατηγορία Ι/ΙΙ/ΙΙΙ,όπου όταν αφαιρέσεις τις ζώνες του και μέρος του εσωτερικού του, γίνεται κατηγορίας II/III. Δεν επέλεξα isofix για δύο λόγους.
Με ενδιαφέρει μιας και ο υιος έχει μεγαλώσει πλέον και το chicco είναι μικρό πλέον για αυτόν.και γιατι με pm?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Με ενδιαφέρει μιας και ο υιος έχει μεγαλώσει πλέον και το chicco είναι μικρό πλέον για αυτόν.και γιατι με pm?
Ξέρω εγώ να μην φανεί ότι διαφημίζουμε κάποιον ίσως.....
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με οποιοσδήποτε απο τους δύο τρόπους.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ