-
Μια και σε άλλο θέμα που αφορά τη μουσική στο αυτοκίνητο αναφερθήκαμε στα παιδιά μας μου ήρθαν στο μυαλό τα παιδικά καθισματάκια και θα ήταν πιστεύω χρήσιμο να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας ώστε να είναι έτυμη μια βάση δεδομένων και εμπειριών για όποιο φίλο θα ήθελε να αγοράσει.
Έχω δυο αγόρια τεσσάρων χρονών και ένα μόλις δυο μηνών.
Για τον πρώτο έχω βοηθούντος και την ανεπτυγμένης διάπλασης του απλό μαξιλαράκι junior για 15 έως 36 κιλά και όχι καθισματάκι πλέον με ιμάντα και αγκράφα πίσω από την πλάτη ώστε να σταθεροποιείται η ζώνη και να μην δημιουργεί προβλήματα. Εντυπώσεις άριστες και μεγάλη ευκολία.
Για το μικρό πήρα καθισματάκι Perperego (κάπως έτσι) ομάδας μηδέν βάρους έως δέκα κιλά που τοποθετείται κοιτώντας προς τα πίσω με αποσπώμενη βάση. Πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά έχει κάτι πολύ ενοχλητικό. Για να εξασφαλίσει ο κατασκευαστής ότι θα το τοποθετήσεις σωστά έχει βάλει στα πλάγια της βάσης δυο «αλφάδια» δηλαδή οδηγούς οριζόντιους όπου μέσα τους μπορεί να ολισθαίνει μια μπίλια. Το κακό είναι ότι σε κάθε επιτάχυνση ή επιβράδυνση του αυτοκινήτου καθώς και στις στροφές οι μπίλιες χτυπούν πέρα δώθε κάνοντας εκνευριστικό θόρυβο!!!Θα περιμένω τις εντυπώσεις και εμπειρίες σας και να είναι πάντα αχρείαστα (εννοώ να μην έχουμε ατυχήματα και όχι να μην έχουμε παιδιά).
-
Μια και σε άλλο θέμα που αφορά τη μουσική στο αυτοκίνητο αναφερθήκαμε στα παιδιά μας μου ήρθαν στο μυαλό τα παιδικά καθισματάκια και θα ήταν πιστεύω χρήσιμο να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας ώστε να είναι έτυμη μια βάση δεδομένων και εμπειριών για όποιο φίλο θα ήθελε να αγοράσει.
Για τον πρώτο έχω βοηθούντος και την ανεπτυγμένης διάπλασης του απλό μαξιλαράκι junior για 15 έως 36 κιλά και όχι καθισματάκι πλέον με ιμάντα και αγκράφα πίσω από την πλάτη ώστε να σταθεροποιείται η ζώνη και να μην δημιουργεί προβλήματα. Εντυπώσεις άριστες και μεγάλη ευκολία.
Για το μικρό πήρα καθισματάκι Perperego (κάπως έτσι) ομάδας μηδέν βάρους έως δέκα κιλά που τοποθετείται κοιτώντας προς τα πίσω με αποσπώμενη βάση. Πάρα πολύ ευχαριστημένος αλλά έχει κάτι πολύ ενοχλητικό. Για να εξασφαλίσει ο κατασκευαστής ότι θα το τοποθετήσεις σωστά έχει βάλει στα πλάγια της βάσης δυο «αλφάδια» δηλαδή οδηγούς οριζόντιους όπου μέσα τους μπορεί να ολισθαίνει μια μπίλια. Το κακό είναι ότι σε κάθε επιτάχυνση ή επιβράδυνση του αυτοκινήτου καθώς και στις στροφές οι μπίλιες χτυπούν πέρα δώθε κάνοντας εκνευριστικό θόρυβο!!!Θα περιμένω τις εντυπώσεις και εμπειρίες σας και να είναι πάντα αχρείαστα (εννοώ να μην έχουμε ατυχήματα και όχι να μην έχουμε παιδιά).
-
-
Εγώ εχω μια κόρη 3,5 ετών και τον Οκτωμβριο ερχεται το δευτερο παιδί.
Νομίζω οτι ο διαχωρισμός τους ειναι λιγο πολυ δεδομένος
Με βαση το βαρος και την ηλικία του παιδιου ...
0-9 κιλά περιπου μεχρι ενος ετους χρησιμοποιουσα το μικρο καθισματακι
9-18 το μεγαλο το ορθιο, και μετα το μαξιλαρακι που λεςΕγω θα γραωω μερικές 'συμβουλές'
Τα παιδικά καθισματα πρεπει να ειναι πολλη καλης ποιοτητας , και πρεπει να ελεγχουμε τα σημεια που δενουν με τις ζωνες να ειναι γερά πχ εχω δει καθησματα που τα σημεια προσδεσεις ειναι λεπτα πλαστικά ΟΧΙ προτιμω μεταλλο που ειναι ασφαλεστατο, επισης θα πρεπει να κλειδωνουν την κινηση που κανουν, ωστε σε ενδεχομενο φρενο να μην μετακινουνται.
Επισης μεγαλη προσοχή στο τροπο τοποθετησεις στο αμαξι, ποτέ στην μεση του πισω καθησματος και φυσικά ποτε μπροστα , επισης προσεξτε να μην βγαζει το παιδί τις ζωνες απο τους ομους (ειναι ζωνες τεσσαρων σημειων ) υπαρχει σοβαρος κινδυνος σε οποιαδηποτε αποτομη κινηση το παιδί να παθει ζημιάΑκόμη και οταν το παιδι κοιμαται στο αυτοκινητο, μην γερνεται πολυ το καθισμα , σε ενδεχομενο φρενο θα γλυστρισει στο καθισμα
Αυτα .....
-
Το κακό είναι ότι σε κάθε επιτάχυνση ή επιβράδυνση του αυτοκινήτου καθώς και στις στροφές οι μπίλιες χτυπούν πέρα δώθε κάνοντας εκνευριστικό θόρυβο!!!
Αυτο ήταν το κλινγκ κλινγ που ακούγαμε με τι Σοφια και ψαχνώμασταν?
-
Συμφωνώ με όσα είπατε. ΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΘΙΝΟ ΚΑΘΙΣΜΑ. Ούτε με παιδικό καθισματάκι.
GFON με το καλό και το δεύτερο. Και άλλη κόρη ? Άντε να θυμηθείς πάλι λίγο τα ξενύχτια όπως τα θυμάμαι εγώ πάλι με τα δόντια της κόρης μου
-
Εγώ έχω μια κόρη 32 μηνών. Το έψαξα αρκετα και ξεκίνησα με το britax club extra που είναι απο 0-4 ετών (λέει) και τοποθετείται και ανάποδα και ίσια.
Στα συν του η ανάκλιση για να κοιμάται το παιδί . Στα πλήν του ο πολύ κακός τρόπος (με δύο σφικτήρες) για να πιάνει στη ζώνη οι οποίοι έχουν χαλαρώσει αρκετά πλέον (χωρίς ιδιαίτερο βάλε βγάλε) και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Για το λόγο αυτό και το άλλαξα πριν έξη μήνες με το recaro start.Στα συν του recaro η πολύ καλή ποιότητα και ευχρηστία, ο καλός σχεδιασμός, η εύκολη και έξυπνη αλλαγή των διαστάσεων του όσο μεγαλώνει το παιδί, και η πολύ καλή αντοχή σε δοκιμές σύγκρουσης
Στα πλήν η πολύ μικρή ανάκλιση , άρα στην ουσία δεν μπορεί να κοιμηθεί το παιδί στο αμάξι, και η τιμή του (310 Euro ). Μάλλον είναι ακριβότερο απο το δικό μου κάθισμα!!Ά και το recaro πλέον βγαίνει με ηχεία στο προσκέφαλο και σύνδεση με walkman...
-
Με λίγα λόγια:
- Εώς 12 ετών τα παιδιά απαγορεύονται να βρίσκονται στο μπροστινό κάθισμα.
- Οταν το παιδί είναι εώς 9 κιλά το καθισματάκι πρέπει να είναι τοποθετημένο αντίθετα με την φορά του οχήματος (δεν έχουν δυναμώσει οι μυς του με αποτέλεσμα οι ζώνες του καθίσματος να του δημιουργήσουν ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος.
- Μπορούν να τοποθετηθούν στο εμπρός κάθισμα αν και δεν συνιστάται μόνο εφόσον απενεργοποιείται ο αερόσακος του συνοδηγού.
- Συνιστάται να τοποθετούνται στην πίσω δεξία μερία ώστε, να τα επιβιβάζουμε και αποβιβάζουμε από την μερία του πεζοδρομίου.
- Δεν επηρεαζόμαστε από το κλάμα του παιδιού για να μην κάτσει στο κάθισμα του, απλά εάν δεν κάτσει δεν ξεκινάμε το ταξίδι.
-
Ποια ειναι η επισημη νομοθεσια.
Εν ΗΠΑ εχουμε ελαχιστη Ομοσπονδιακη νομοθεσια και μετα οι Πολιτειες μπορουν να την κανουν πιο αυστηρη.
Ομοσπονδιακη νομοθεσια:
http://www.inventiveparent.com/state-laws.htm
Στην Καλιφορνια ο νομος ειναι τα παιδια πρεπει να ειναι σε παιδικη θεση μεχρι να εινια 6 χρονων η 28 κιλα.
http://www.inventiveparent.com/lawsreg9.htm#California
Πολλες πολιτειες σκεφτονατι να το αλλαξουν για 8 χρονων η 38-40 κιλα.
Νικος
-
Τα δικά μου παιδιά είναι 4,5 χρονών (η κόρη μου) και 3 χρονών (ο γιός μου).
Απο την αρχή χρησιμοποίησα καθισματάκια σε όλες τις διαδρομές τους πρώτον για λόγους ασφάλειας και δεύτερον για λόγους πειθαρχείας εντός αυτοκινήτου.Ετσι σήμερα τους είναι αδιανόητο να μπουν στο αυτοκίνητο χωρίς να δεθούν στα καθίσματά τους.
Πρώτα αγόρασα ένα 'Bebe Comfort' (για την κόρη μου ) που αρχικά τοποθετούσα ανάποδα και με κλίση ώστε το σώμα του παιδιού να είναι οριζόντια.Αργότερα όταν το παιδί έγινε πάνω απο 9 κιλά το έβαλα με κατεύθυνση προς τα εμπρός.Ακολούθως με τη γέννηση του υιού ,αγοράστηκε ένα 'perego' με παρόμοιες δυνατότητες.
Σήμερα που τα παιδιά είναι πάνω απο 19 κιλά (είναι ανεπτυγμένα και τα δύο...) χρησιμοποιώ δύο εξαιρετικά καθισματα της Renault τα οποία δένονται μαζί με το παιδί,με τη ζώνη του αυτοκινήτου και έχουν ρυθμιζόμενο ύψος της αποσυναρμολογούμενης πλάτης.
Οπώς και να το κάνουμε ένα παιδί ανεξέλεγκτο στο πίσω κάθισμα,πέραν του οτι κινδυνεύει ακόμη και σε ένα φρενάρισμα,αποσπά την προσοχή του οδηγού διότι αποκλείεται να κάθεται ήσυχο πάνω στα καθίσματα του αυτοκινήτου.Σίγουρα θα 'χοροπηδάει',θα πειράζει παράθυρα-πόρτες ή (το πιό σύνηθες) θα έρχεται ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα του μπαμπά και της μαμάς για να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.Αυτό είναι η καλύτερη συνταγή για να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να συμβεί ατύχημα...
Θεωρώ λοιπόν οτι είναι ελάχιστη υποχρέωση προς τα βλαστάρια μας να χρησιμοποιούμε καθισματάκια... και μάλιστα τα κατάλληλα,καταλλήλως τοποθετημένα. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
...
Επισης μεγαλη προσοχή στο τροπο τοποθετησεις στο αμαξι, ποτέ στην μεση του πισω καθησματος και φυσικά ποτε μπροστα ,
...Mε το καλό και το 2ο.
Καθίσματα για 9-18 κιλά μπορούν να τοποθετηθούν και στη μεσαία πίσω θέση, αρκεί να υπάρχει ζώνη 3 σημείων. Η υπόδειξη για να μη τοποθετούνται εκεί προδίδει καθίσματα παλιότερης γενιάς που προορίζονταν για αυτοκίνητα με ζώνη 2 σημείων.Μια επιπλέον προσθήκη στα όσα έχουν ειπωθεί, όπως προέκυψε από τα δίδυμα. Με δύο καθίσματα 9-18 κιλών, το πίσω κάθισμα γίνεται άχρηστο. Ακόμα κι αν κάποιος τα βάλει μέση-άκρη, λόγω των μπράτσων, έχουν σημαντικά μεγαλύτερο πλάτος από το στάνταρντ ισχίο ενός ενήλικα. Οπότε ο χώρος που μένει είναι μόνο για πορτ-μπαγκάζ.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
...
Επισης μεγαλη προσοχή στο τροπο τοποθετησεις στο αμαξι, ποτέ στην μεση του πισω καθησματος και φυσικά ποτε μπροστα ,
...Mε το καλό και το 2ο.
Καθίσματα για 9-18 κιλά μπορούν να τοποθετηθούν και στη μεσαία πίσω θέση, αρκεί να υπάρχει ζώνη 3 σημείων. Η υπόδειξη για να μη τοποθετούνται εκεί προδίδει καθίσματα παλιότερης γενιάς που προορίζονταν για αυτοκίνητα με ζώνη 2 σημείων.Mαλλον αναποδα απο οτι λες ειναι..
Τα καινουργια αυτοκινητα εχουν συστημα isofix στα πισω καθισματα που σημαινει ειναι καπως χαμηλα δεξια-αριστερά για να καθεται καλυτερα το καθισμα, η μεση ειναι ψηλα επομενως αν το βαλεις εκει στις στροφες θα μετακινηται.
Στο λεω εκ πειρας το εκανα καποια στιγμή και η μικρή φωναζε σε καθε στροφή 'Μπαμπα πέφτωωωω' και φυσικά εχει ζωνες 3 σημειων. -
Έχω και εγώ ένα γιο 2 ετών. Από 4 μηνών, πριν απέφευγα τις μετακινήσεις με το μωρό, χρησιμοποιώ κάθισμα σειρά 0+ (από 0 έως 18 κιλά), πίσω από τη θέση του οδηγού. Συμφωνώ με τους φίλους που λένε ότι το παιδί πρέπει από την αρχή, για να συνηθίζει και να πειθαρχεί, να κάθεται στο κάθισμά του και να μαθαίνει με τη ζώνη. Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά του παιδιού.
-
Εγω θα εχω ενα υιο σε 4 μηνες.Τι να παρω ρε παιδια.
-
Εχω 2 πιτσιρίκια 3,5 η κορη μου και 1,5 ο γιος μου και απο τοτε που γεννηθηκαν μπαινουν παντα σε παιδικό καθισματακι. Τα παιδια πάντα δενονται με την ζωνη '...όπως ο μπαμπας και η μαμα' και '...δεν έχει βολτα χωρίς ζωνη'.
Πιστευω πως μονο με την τηρηση αυτου του απαραβατου κανονα (για αρχη) εχουμε ελπιδα καποτε τα παιδια μας να αποκτησουν οδηγική παιδεία και να θρηνουμε λιγοτερα θυματα στην ασφαλτο
Σε προσφατο μικροατυχημα οπου στο κοκκινο φαναρι που σταματησα με χτυπησε το πισω αυτοκινητο χωρις σοβαρες υλικες ζημιες μας εμειναν μονο κλαματα λιγων λεπτων απο τα παιδια. Φαντασου να μην ήταν δεμενα
Μπράβο στον EMMANOYHL που ανοιξε τετοιο θεμα. Ας γίνουμε καποτε υπευθυνοι
Βαγγέλης -
Ο χρήστης strangewonderer έγραψε:
Εγω θα εχω ενα υιο σε 4 μηνες.Τι να παρω ρε παιδια.Με το καλό!!
μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε διάφορα sites κατασκευαστών (π.χ. htp://www.britax.co.uk, http://www.recaro.com). Ακόμη σε διάφορα sites, στην Αγγλια ειδικά, υπάρχουν tests και φυσικά εδώ στο site των 4τ υπάρχει online το τεστ που έκαναν οι ίδιοι πριν κάποιους μήνες στο link
http://www.4troxoi.gr/extra/article.php ... 1&old=true
Τέλος αμα διαλέξεις κάνα δυό πήγαινε και δοκίμασε τα να δείς αν βολεύουν το μωρό κι εσένα. Όσο καλό κα αν είναι ένα κάθισμα μπορεί να μην βολεύει το παιδί, να μην ταιριάζει στο αμάξι, να θέλει μισή ώρα για τα το βάλεις και βγάλεις, πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν στο 'δεν βαριέσαι', με πολύ κακά αποτελέσματα.
-
Κι εγώ χρησιμοποίησα το 0-9 κιλά της Iglesina ανάποδα στο πίσω κάθισμα. Σε αυτήν την περίπτωση το άσχημο είναι πως όταν είσαι μόνος, δεν μπορείς να δεις εύκολα το παιδί.
Τώρα έχω πάρει το 9-18 κιλών της chicco, ανακλινόμενο (για ξάπλες ) και πολύ εύκολη τοποθέτηση. Λίγο δυσκολεύει το περίεργο κούμπωμα της ζώνης των 4 σημείων, που έχουν όλα τα chicco, αλλά αυτό είναι καλό για το παιδί που δεν μπορεί να το ανοίξει.
Σε 15 μέρες περιμένω το 2ο παιδί, που φυσικά θα χρησιμοποιήσει το ίδιο μικρό καθισματάκι. Μέχρι να περάσει τα 9 κιλά, πιστεύω να έχει ξεπεράσει τα 18 η κόρη μου και έτσι θα πάμε σε λύση υπερυψωμένου με την κανονική ζώνη.
Θα συμφωνήσω ότι δεν χρειάζεται να βάζεις μπροστά το παιδί, άσχετα αν το λένε οι προδιαγραφές και πάντα ζώνη. Είναι μία συνήθεια που την μαθαίνουν και όταν μεγαλώσουν έχουν ήδη την νοοτροπία.
Η κόρη μου είναι 20 μηνών και έχει δυσανασχετίσει αρκετές φορές με την ζώνη του καθίσματος της. Τις περισσότερες όμως κάθεται μόνη της, περνάει την ζώνη και περιμένει να την κουμπώσω. Εκεί πέφτει και λίγο σεμινάριο του στύλ - 'Κοίτα, ο μπαμπάς και η μαμά φοράει ζώνη' και γίνεται συνήθεια.
Τώρα περί προδιαγραφών, νομίζω ότι η ποιότητα έχει να κάνει και με το κόστος. Ένα φτηνο καθισματάκι πρέπει να το βλέπεις λίγο με υποψία. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σε 15 μέρες περιμένω το 2οΜε το καλό να έρθει, να σου ζήσει
-
Στο παρακάτω link θα δείτε πληροφορίες για ανάκληση καθισμάτων απο την Britax. Δεν ξέρω αν τα μοντέλλα αυτά έρχονται στην Ελλάδα αλλά όποιος έχει ας το ψάξει.
link: http://www.cnn.com/2004/US/South/08/11/ ... index.html
και το link του αντιπροσώπου στην Ελλάδα
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...Η κόρη μου είναι 20 μηνών και έχει δυσανασχετίσει αρκετές φορές με την ζώνη του καθίσματος της. Τις περισσότερες όμως κάθεται μόνη της, περνάει την ζώνη και περιμένει να την κουμπώσω. Εκεί πέφτει και λίγο σεμινάριο του στύλ - 'Κοίτα, ο μπαμπάς και η μαμά φοράει ζώνη' και γίνεται συνήθεια.Φυσικά ολα τα παιδια αναλογα με την διαθεση τους καθε φορά δυσανασχετούν ή οχι με το δεσιμο στο καθισματακι.
Τώρα με το avensis ανακαλυψα και ενα νεο τρόπο 'πίεσης' περα απο τα κλασικό 'οπως ο μπαμπας & η μαμά', ωστε να μην βγαζει κυρίως του ομους απο τις ζωνες.Οταν προσπαθησει να τις βγαλει λυνει η γυναικα μου με τροπο την ζωνη της βομβητης υπενθυμισης ζωνων ασφαλεις αρχιζει να σκουζει ...και ψαρώνει το μικρο και λυποτακτή μπροστα στην ανελεειτη επιθεση της τεχνολογιας... χιχιχιιχιχιχιχι.Και του ριχνω και ενα 'ειδες φωναζει το αυτοκινητο'
Πλακα πλακα μου ελεισε ενα προβλημα η προειδοποιηση μεχρι να παρει χαμπαρι τι γινεται τουλαχιστον
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ