-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Και για μας έφτασε η ώρα της προμήθειας νέου παιδικού καθίσματος. Το παιδί είναι πλέον 11 μηνών και σκέφτομαι το 9-18 ή το 9-36 . Εσείς τι προτείνετε? Αυτά με isofix στοιχίζουν πανάκριβα στην Ελλάδα γύρω στα 400Ε, ενώ για αγορές μέσω internet ακόμα διστάζω να κάνω γιατί με προβληματίζει το απρόσωπο της όλης κατάστασης.
Εγώ πήγα στην '9-18 κιλά' (μέχρι 3,5 ετών) και στο Maxi Cosi PrioriFix, που ανέφερε και ο φίλος ΧΕΝΟ παραπάνω. Η τιμή του (10ος του 2007, σήμερα είναι ακόμη φθηνότερο...)από το site που προανέφερα ήταν 347 ευρώ (289 το κάθισμα, 29,50 το ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ καλοκαιρινό κάλυμμα και 29 ευρώ τα μεταφορικά από Γερμανία-το παρέλαβα σε λιγότερο από δύο εργάσιμες ...), όταν γνωστή αλυσίδα συναφών ειδών το πούλαγε ...460 ευρώ ΣΚΕΤΟ (και με χρώματα του ...2006) !!
Ανεπιφύλακτα λοιπόν μέσω internet...
Και κάτι ακόμη: τα Romer Safefix Plus και Chicco Key-1 Isofix είναι εξ' ίσου ασφαλή και προτεινόμενα, απλά το PrioriFix προσφέρει καλύτερη ορατότητα για το παιδί προς τον έξω κόσμο, λόγω μεγαλύτερου ύψους (υποθέτω...). Να έχεις υπ' όψιν σου, πως όλα τα παραπάνω καθίσματα είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΑ (13-14 κιλά), οπότε και κάπως δύσκολα στο 'βάλε-βγάλε' και στην μεταφορά τους, λόγω του ότι η βάση ISOFIX είναι ενσωματωμένη με το κάθισμα και ΟΧΙ μεμονωμένο κομμάτι, για να μπορείς να αφαιρείς το κάθισμα... Χαλάλι τους όμως, γιατί είναι ασφαλέστερα (Θεός φυλάξοι) και τοποθετούνται ευκολότερα (μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο λάθους τοποθέτησης, που μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μόνο τις ζώνες του αυτοκινήτου).
Εύχομαι καλές αγορές !!Έχει δίκιο ο Govus. Είναι πολύ καλή η ορατότητα που προσφέρει το PrioriFix σε σχέση με τα υπόλοιπα (ειδικά αν πρόεκειται για αυτοκίνητα με πολύ ψηλό το πλαινό μέρος και μικρή ορατότητα), αλλά είναι πολύ βαρύ. Αντίθετα το Britax Duo Isofix Plus που το χρησιμοποίησα σε ένα ταξίδι δεν είναι βαρύ, αλλα είναι χαμηλό με λιγότερη ορατότητα για το παιδί. Ένα θετικό ακόμη στοιχείο του britax σε σχέση με το priorifix είναι ο σχεδιασμός των ζωνών ασφαλείας που πιάνουν στους ώμους του παιδιού, που κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερος από εκείνον του maxi cosi priorifix, που είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε το παιδί να μπορεί να βγάλει σχετικά εύκολα το χέρι του από αυτές. Βέβαια αυτό δεν γίνεται όταν τις σφίξεις πολύ. Το priorifix(λόγω βάρους) το τοποθετεις σε ένα αυτοκίνητο και δεν το μετακινείς από εκεί.
-
Σκέφτομαι να πάω στο Group 1 - 3 (9 - 36 kg), δυστυχώς όμως εκεί δεν έχει Isofix. Ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά στο www.kindersitze.de που πρότεινε ο φίλος μας παραπάνω, για την κατηγορία που σκέφτομαι υπάρχουν τα Römer Evolva 1-2-3 και Recaro Young Sport Topline. Ποια είναι η γνώμη σας? βλέπω ότι δεν δίνουν επιλογή για καλοκαιρινό κάλυμμα.
-
Δείτε και αυτά
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... efault.asphttp://www.oeamtc.at/tests/kindersitze/
Αναφορικά με την αγορά:
Έχουν γίνει και κάποιες σχετικές κουβέντες σχετικά πρόσφατα:viewtopic.php?f=13&t=17530&start=2565
viewtopic.php?f=13&t=17530&start=3375
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Σκέφτομαι να πάω στο Group 1 - 3 (9 - 36 kg), δυστυχώς όμως εκεί δεν έχει Isofix. Ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά στο http://www.kindersitze.de που πρότεινε ο φίλος μας παραπάνω, για την κατηγορία που σκέφτομαι υπάρχουν τα Römer Evolva 1-2-3 και Recaro Young Sport Topline. Ποια είναι η γνώμη σας? βλέπω ότι δεν δίνουν επιλογή για καλοκαιρινό κάλυμμα.Φίλε μου, τη γνώμη μου την είπα παραπάνω: κατηγορία Ι, ISOFIX και επιλέγεις ένα από τα τρία καθίσματα, με το Maxi Cosi να ξεχωρίζει. Η κατηγορία Ι/ΙΙ/ΙΙΙ είναι μεγάλος συμβιβασμός (άσε που μετά τα 4 χρόνια του παιδιού δεν πρόκειται να σας κάνει)...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σκέφτομαι να πάω στο Group 1 - 3 (9 - 36 kg), δυστυχώς όμως εκεί δεν έχει Isofix. Ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά στο http://www.kindersitze.de που πρότεινε ο φίλος μας παραπάνω, για την κατηγορία που σκέφτομαι υπάρχουν τα Römer Evolva 1-2-3 και Recaro Young Sport Topline. Ποια είναι η γνώμη σας? βλέπω ότι δεν δίνουν επιλογή για καλοκαιρινό κάλυμμα.
Φίλε μου, τη γνώμη μου την είπα παραπάνω: κατηγορία Ι, ISOFIX και επιλέγεις ένα από τα τρία καθίσματα, με το Maxi Cosi να ξεχωρίζει. Η κατηγορία Ι/ΙΙ/ΙΙΙ είναι μεγάλος συμβιβασμός (άσε που μετά τα 4 χρόνια του παιδιού δεν πρόκειται να σας κάνει)...
Κι εγω πιστέυω ότι δεν πρέπει να πάρεις κάθισμα υπερκατηγορίας, γιατί δεν θα είναι καλό για καμιά, και οπωσδήποτε να έχει isofix. Είναι πολύ μικρό το ποσό για την ασφάλεια των παιδιών.
-
Το 1993 που αγόρασα το κάθισμα, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές.
Δεν γνωρίζω τις δυνατότητες των νέων καθισμάτων , αλλά να κοιτάξετε στις ζώνες του αυτοκίνητου να μην δένει μόνο η βάση του καθίσματος , για να υπάρχει θεωρητικά ελευθέρια κινήσεων για ανάκληση, περιστροφή κ.λ.π., αλλά και το κάθισμα , διότι μπορεί σε γενόμενο ατύχημα , λόγω αδρανείας της μάζας παιδί- παιδικό κάθισμα , η βάση να παραμείνει δεμένη , αλλά να έχει εκσφενδονιστεί το κάθισμα.. -
Ο χρήστης ΗΝ1984 έγραψε:
Το 1993 που αγόρασα το κάθισμα, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές.
Δεν γνωρίζω τις δυνατότητες των νέων καθισμάτων , αλλά να κοιτάξετε στις ζώνες του αυτοκίνητου να μην δένει μόνο η βάση του καθίσματος , για να υπάρχει θεωρητικά ελευθέρια κινήσεων για ανάκληση, περιστροφή κ.λ.π., αλλά και το κάθισμα , διότι μπορεί σε γενόμενο ατύχημα , λόγω αδρανείας της μάζας παιδί- παιδικό κάθισμα , η βάση να παραμείνει δεμένη , αλλά να έχει εκσφενδονιστεί το κάθισμα..Εξαιτίας αυτού του φόβου όταν ασφάλιζα το maxi cosi cabrio fix στη isofix βάση του, περνούσα κι από πάνω, στις συγκεκριμένες θέσεις, την ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου, όπως θα έκανα αν το καθισματάκι δεν είχε βάση , αλλά ήταν όπως τα συνηθισμένα.
-
Καλημέρα!
Γίνεται να τοποθετήσω ένα καρεκλάκι με σύστημα isofix σε αυτοκίνητο που δεν διαθέτει τέτοιο σύστημα?
Το σκέφτομαι σε περίπτωση που μέσα στο χρόνο αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης zedzdzed έγραψε:
Καλημέρα!
Γίνεται να τοποθετήσω ένα καρεκλάκι με σύστημα isofix σε αυτοκίνητο που δεν διαθέτει τέτοιο σύστημα?
Το σκέφτομαι σε περίπτωση που μέσα στο χρόνο αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο.Στο maxi cosi priorifix (το 9-18 κιλα καθισματακι της εταιριας με isofix δηλαδη) που εχω εχει οδηγιες για να το δεσεις και με τις ζωνες ασφαλειας.Καλο ειναι ομως να τσεκαρεις.
Koιτα εδω και τους 2 τροπουςhttp://www.maxi-cosi.com/maxicosi/instr ... aspx?id=11
-
Ευχαριστώ πολύ. Είδα τις οδηγίες εγκατάστασης, επισκέφτηκα και τα παρακάτω γερμανικά sites και σχεδόν κατέληξα. Σκέφτομαι λίγο και την περίπτωση του Maxi Cosi Tobi. Οι τιμές πάντως είναι πολύ καλές σε σχέση με την Ελλάδα που παρεμπιπτόντως δεν το βρήκα και σε πολλά καταστήματα.
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.42.03/
http://www.kindersitze.de/index.php/cPath/571_165_378_488?kind=84ddb0d790bda57d48beb36d31cfbe80
-
Ο χρήστης zedzdzed έγραψε:
Καλημέρα!
Το σκέφτομαι σε περίπτωση που μέσα στο χρόνο αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο.Γίνεται με τη ζώνη ασφαλείας μόνο, αλλά αν σκοπεύεις να πάρεις αυτοκίνητο με isofix πρέπει να παραγγείλεις το κάθισμα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μοντέλο, μιας και τα άγκιστρα της βάσης μπορεί να διαφέρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Καλημέρα!
Το σκέφτομαι σε περίπτωση που μέσα στο χρόνο αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο.Γίνεται με τη ζώνη ασφαλείας μόνο, αλλά αν σκοπεύεις να πάρεις αυτοκίνητο με isofix πρέπει να παραγγείλεις το κάθισμα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και μοντέλο, μιας και τα άγκιστρα της βάσης μπορεί να διαφέρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.
Φίλε zedzdzed, κάπως απίθανο μου φαίνεται να μην υπάρχει υποδοχή ISOFIX σε καινούριο αυτοκίνητο ...
Επίσης, φίλε XENO, έχω την αίσθηση πως τα άγκιστρα των βάσεων ISOFIX είναι ενιαία για κάθε τύπο αυτοκινήτου (διαφορετικά, κάθε κατασκευαστής παιδικών καθισμάτων θα είχε τεράστιο πρόβλημα προσαρμοστικότητας ), αλλά για κάθε ενδεχόμενο, συμβουλευόμαστε και τους πίνακες 'συμβατότητας' αυτοκινήτου και καθίσματος, που κάθε κατασκευαστής καθίσματος με ISOFIX αναρτά στο σάιτ του . -
Κι εγώ θεωρώ ότι όλα τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν υποδοχή ISOFIX. Θέλω απλώς να μπορώ να χρησιμοποιήσω το καθισματάκι και στο τωρινό μου αυτοκίνητο (δεκαετίας). Μάλλον θα πάρω το maxi cosi priorifix (9-18) - δεν το παρήγγειλα ακόμη.
-
Ολα τα αυτοκίνητα από την 1.1.2006 έχουν υποχρεωτικά βάσεις isofix, οι δυο εκ των οποίων (στη βάση της ράχης του καθίσματος) είναι τυποποιημένες σε διαστάσεις και απόσταση μεταξύ τους. Επειδή όμως απαιτείται και τρίτο σημείο, αυτό παρέχεται είτε με τη μορφή κρίκου (που υπάρχει είτε στη πλάτη του πίσω καθίσματος ή σε κάποιο σημείο του πορτμπαγκάζ) ή από το 'πόδι' της βάσης isofix. (Το τελευταίο χρησιμοποιείται για όλα τα καθίσματα κατηγορίας 0+, ή 0/1.) Τα μεγαλύτερα καθίσματα είτε έρχονται με βάσή ή όχι, ανάλογα με την εταιρεία.
Οντως, τα περισσότερα καθισματάκια isofix ασφαλίζονται και με τη ζώνη 3 σημείων, αν δεν υπάρχουν οι υποδοχές στο ΙΧ. Απλά τότε, χάνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα που δίνει το Isofix, μέσα από το οποίο το καθισματάκι 'δένεται' με το αμάξωμα. -
Ο τρίτος κρίκος στην πλάτη του πίσω καθίσματος πως χρησιμοποιείται?
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Ο τρίτος κρίκος στην πλάτη του πίσω καθίσματος πως χρησιμοποιείται?Κάποια καθισματάκια έχουν ιμάντες, που 'πιάνουν' πάνω στον κρίκο αυτόν. Για τα καθίσματα που 'κοιτάνε μπροστά' (κατηγορίες 0+, Ο/Ι κλπ.), ο αντίστοιχος ιμάντας πιάνει στο κρικάκι που συνήθως υπάρχει στο πάτωμα, κάτω από το εμπρός κάθισμα (το Clio μου το έχει) .
-
Εγώ έχω αμάξι του 2007 κα ιδεν έχει ISOFIX
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Καλημέρα!
Φίλε zedzdzed, κάπως απίθανο μου φαίνεται να μην υπάρχει υποδοχή ISOFIX σε καινούριο αυτοκίνητο ...
Επίσης, φίλε XENO, έχω την αίσθηση πως τα άγκιστρα των βάσεων ISOFIX είναι ενιαία για κάθε τύπο αυτοκινήτου (διαφορετικά, κάθε κατασκευαστής παιδικών καθισμάτων θα είχε τεράστιο πρόβλημα προσαρμοστικότητας ), αλλά για κάθε ενδεχόμενο, συμβουλευόμαστε και τους πίνακες 'συμβατότητας' αυτοκινήτου και καθίσματος, που κάθε κατασκευαστής καθίσματος με ISOFIX αναρτά στο σάιτ του .@Govus
Μάλλον έτσι θάναι, αλλά το ανέφερα εξαιτίας των πινάκων συμβατότητας που βγάζουν για κάθε κάθισμα και τύπο αυτοκινήτου. -
Λίγο off topic το ζήτημα που θέτω, αλλά μήπως μπορούν να μου πουν οι έχοντες εμπειρία ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τοποθετήσει κάποιος δύο μικρά (με τα καθίσματά τους) στο αυτοκίνητο; Εννοώ να ταξιδέψουν οι γονείς και τα δύο παιδιά: ένα 4 ετών και ένα μωρό, με τρόπο που να μπορεί να τα ελέγχουν και να τα φροντίζουν όταν χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
ευχαριστώ -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Λίγο off topic το ζήτημα που θέτω, αλλά μήπως μπορούν να μου πουν οι έχοντες εμπειρία ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τοποθετήσει κάποιος δύο μικρά (με τα καθίσματά τους) στο αυτοκίνητο; Εννοώ να ταξιδέψουν οι γονείς και τα δύο παιδιά: ένα 4 ετών και ένα μωρό, με τρόπο που να μπορεί να τα ελέγχουν και να τα φροντίζουν όταν χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
ευχαριστώΑπό την δικιά μου εμπειρία (με την μικρούλα μας) την έχουμε πάντα (εννοώ από μερικών εβδομάδων) πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Ο λόγος επειδή ο οδηγός απαγορεύεται να κάνει τέτοια πράγματα, να μπορεί η μαμά (που ειναι συνοδηγός) να απλώνει το χέρι πίσω και να της δίνει κάτι η να την κοιτάζει κ.λπ κ.λπ.
Γενικά πιστεύω ότι το μικρότερο πρέπει να είναι πίσω από τον οδηγό για να έχει εύκολη πρόσβαση η μαμά χωρίς να χρειάζεται να κάνει ακροβατικές κινήσεις.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ