-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το cng με τους 68 ίππους είναι πιο αργό από το βενζινοκίνητο με τους 60 ίππουςΠώς τα καταφέρανε;
Μήπως η μετατροπή επιβαρύνει καμιά 300αριά κιλά το όχημα;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
οι 4 τροχοί πήγαν στο Ναύπλιο με up!cng και corsa diesel. Tο up! τους πήγε με λιγότερο κόστος καυσίμου πάνω από 50%! Δηλαδή με 10 ευρώ κάνεις 350 χιλιόμετρα Τρομερή οικονομία
αλλά από την άλλη
-μικρή αυτονομία 350 χλμ
-μηδενικό δίκτυο για ανεφοδιασμό
-καμία εγγύηση ότι δεν θα αυξηθεί το κόστος του ΦΑ για αυτοκίνητα όπως ακρίβυνε το υγραέριο +50%
-τουλάχιστον το up! είναι αρκετά πιο αργό με cng σε σχέση με το βενζινοκίνητο 60αριΑν πάρεις την κατανάλωση από το sprintmonitor για το 60άρι (5,2λ βενζίνης) προκύπτει ότι το φυσικό αέριο κοστίζει το ισοδύναμο του 55 λεπτά το λίτρο βενζίνης!
Πόσο χειρότερες είναι οι επιδόσεις? -
Έχουν φέρει παράνομα και πουλάνε συμπιεστή φα, οικιακού τύπου για ανεφοδιασμό ΙΧ με φα. Πας στην γραμμή παροχής σου και συνδέεσαι, και τραβάς αέριο από εκεί.
Τα άσχημα είναι ότι με την πίεση που έχει το δίκτυο θα κάνεις 5 ώρες για να γεμίσεις το ρεζερβουάρ των 200 χλμ μόνο, καις ρεύμα, είναι εντελώς παράνομο, και κάνει 2.500 ευρά. Άνθρακες ο θησαυρός.Εδώ ότι έμεινε από το πορτμπαγκάζ του Σιβίκ για φα, μόνο για μπακάλη και φούρνο.
-
καλησπερα φιλοι.
εχω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το φυσικο αεριο και το vw eco up!
ειναι ενα μοντελο το οποιο χρησιμοποιει φυσικο αεριο και βενζινη ταυτοχρονα.η τιμη του ειναι γυρω στα 13.000 ευρο.
σκεφτομαι να το παρω αλλα εχω μια ενσταση και θελω αν καποιος γνωριζει και μπορει να μου απαντησει υπευθυνα.
ακουγονται πολλα για την αντοχη κινητηρα του ΦΑ.
πχ.απορριματοφορα η λεωφορεια στα 60.000κμ διελυσαν και παρομοιες τετοιες φημες που δν ξερω τι ισχυει απο ολα...
επειδη εγω κανω 60.000 σε 3 χρονια δν θελω να αγορασω κατι με 13.000 και να μ μεινει στα χερια.ακουγονται μηχανικα προβληματα του στυλ, δν πεφτει σταλα λαδι στον κινητηρα,ξερο αεριο και ετσι τον διαλυει.δν εχει αντοχη κλπ.
μπορει καποιος να μ πει τι παιζει?αν υπαρχει αντοχη σε αυτα τα αυτοκινητα?και πιο συγκεκριμενα στο εκο απ! της βολκσβαγκεν.
ειμαι πολυ μπερδεμενος και ο μονος λογος που κοιταζω να το αγορασω ειναι τα 2.8ευρο/100 κμ.
οταν με το ηδη υπαρχον αμαξι χαλαω σχεδον 17 ευρο/100κμ(Peugeot 307)
αναμενω απαντηση σας,
φιλικα,
haris321 -
Ο χρήστης haris321 έγραψε:
καλησπερα φιλοι.
εχω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το φυσικο αεριο και το vw eco up!
ειναι ενα μοντελο το οποιο χρησιμοποιει φυσικο αεριο και βενζινη ταυτοχρονα.η τιμη του ειναι γυρω στα 13.000 ευρο.
σκεφτομαι να το παρω αλλα εχω μια ενσταση και θελω αν καποιος γνωριζει και μπορει να μου απαντησει υπευθυνα.
ακουγονται πολλα για την αντοχη κινητηρα του ΦΑ.
πχ.απορριματοφορα η λεωφορεια στα 60.000κμ διελυσαν και παρομοιες τετοιες φημες που δν ξερω τι ισχυει απο ολα...
επειδη εγω κανω 60.000 σε 3 χρονια δν θελω να αγορασω κατι με 13.000 και να μ μεινει στα χερια.ακουγονται μηχανικα προβληματα του στυλ, δν πεφτει σταλα λαδι στον κινητηρα,ξερο αεριο και ετσι τον διαλυει.δν εχει αντοχη κλπ.
μπορει καποιος να μ πει τι παιζει?αν υπαρχει αντοχη σε αυτα τα αυτοκινητα?και πιο συγκεκριμενα στο εκο απ! της βολκσβαγκεν.
ειμαι πολυ μπερδεμενος και ο μονος λογος που κοιταζω να το αγορασω ειναι τα 2.8ευρο/100 κμ.
οταν με το ηδη υπαρχον αμαξι χαλαω σχεδον 17 ευρο/100κμ(Peugeot 307)
αναμενω απαντηση σας,
φιλικα,
haris321Δες τι εγγύηση σου δίνει η VW! Ύστερα σκέψου ότι με το UP! θα κερδίσεις εύκολα κοντά στα 6000 σε έξοδα καυσίμων τα 3 αυτά χρόνια (σχεδόν 9000 με τα νούμερα που δίνεις εσύ). Από την άλλη έχεις περιορισμούς στον εφοδιασμό σε καύσιμο + ότι πας 2 κατηγορίες κάτω σε αυτοκίνητο, από μικρομεσαίο σε mini.
Aν ο βασικός ενδοιασμός σου είναι η αντοχή του κινητήρα θα σου έλεγα κάντο. Αγόρασε την έξτρα εγγύση της VW και δες αν μπορούν να προσφέρουν με κάποια ασφαλιστική έξτρα εγγύηση για το μοτέρ. -
καλησπερα,
η vw δινει εγγυηση 2 χρονια πληρης.αναφερει σχετικα βεβαια καποια εξτρα εγγυηση οπως λες.οσο για την ασφαλιστικη ειναι πολυ καλη ιδεα.οσο για το μεγεθος δεν εχω προβλημα,που ειναι μικροτερο.βεβαια δν εχει την τεραστια διαφορα! δηλαδη
απ:3450x1640x1480mm (ΜχΠχΥ) 307: 4,210χ1,730χ1,510mm και απο πολυ κοντα δηλαδη που το ειδα ειναι μεγαλυτερο απο οτι δειχνει στον δρομο.
οσο αφορα τον ανεφοδιασμο ειναι ενα θεμα.γιατι υπαρχουν 2 μονο πρατηρια και ετοιμαζεται το τριτο για αττικη.
εχει αυτονομια συνολικα βενζινη κ αεριο γυρω στα 500κμ,οποτε καπως καλυπτεται και αυτο το θεμα.εμενα ο κινητηρας και η αντοχη του ειναι το μονο που με μπλοκαρει.οσο για το save σε euro ειναι γυρω στα 2000-2500/χρονο σε σχεση με το 307.αρα νομιζω αξιζει...... -
Ο χρήστης haris321 έγραψε:
καλησπερα,
η vw δινει εγγυηση 2 χρονια πληρης.αναφερει σχετικα βεβαια καποια εξτρα εγγυηση οπως λες.οσο για την ασφαλιστικη ειναι πολυ καλη ιδεα.οσο για το μεγεθος δεν εχω προβλημα,που ειναι μικροτερο.βεβαια δν εχει την τεραστια διαφορα! δηλαδη
απ:3450x1640x1480mm (ΜχΠχΥ) 307: 4,210χ1,730χ1,510mm και απο πολυ κοντα δηλαδη που το ειδα ειναι μεγαλυτερο απο οτι δειχνει στον δρομο.
οσο αφορα τον ανεφοδιασμο ειναι ενα θεμα.γιατι υπαρχουν 2 μονο πρατηρια και ετοιμαζεται το τριτο για αττικη.
εχει αυτονομια συνολικα βενζινη κ αεριο γυρω στα 500κμ,οποτε καπως καλυπτεται και αυτο το θεμα.εμενα ο κινητηρας και η αντοχη του ειναι το μονο που με μπλοκαρει.οσο για το save σε euro ειναι γυρω στα 2000-2500/χρονο σε σχεση με το 307.αρα νομιζω αξιζει......Ενα ντίζελ ποσο λιγότερο οικονομικό θα είναι ;Και χωρίς να έχεις το άγχος του ανεφοδιασμού.Γιατί αν δεν βρίσκεις εύκολα πρατήριο τότε δεν έχει πλεονέκτημα.
-
από το τεστ που κάναν οι 4 τροχοί μεταξύ up eco και corsa diesel φαίνεται πως το ντίζελ εχει διπλάσιο κόστος σε καύσιμα
εχει αυτονομια συνολικα βενζινη κ αεριο γυρω στα 500κμ,
αν είναι να καις 300χλμ ΦΑ και 200χλμ βενζίνη αλλάζει πολύ προς το χειρότερο η 'οικονομία'. Το θέμα ειναι να κάνεις χιλιόμετρα μόνο με το ΦΑ. Προς το παρόν πρέπει να κάνεις χιλιόμετρα μονο στην Αττική κ να μένεις κοντά στην Ανθούσα ή στα Ν Λιόσια .
Επίσης, σιγά μην αφήσει το κράτος να κυκλοφορούν αμάξια με ΦΑ χωρίς επιπλέον φόρο. Μόλις ανοίξουν άλλα δέκα πρατήρια κ γινει μόδα θα αναλάβουν δράση, όπως κ στο υγραέριο -
παιδια απλα μαθηματικα.
100κμ 15 ευρο
10.000 1500 ευρο
20.000 3000 ευρο/χρονο.γιατι τοσα κανω.ενω φυσικο αεριο
100κμ 2.8 ευρο
20.000 560 ευρο,κερδος απο καυσιμα 2.500 ευρο/χρονο
συν λιγοτερη ασφαλεια κατα 100 ευρο/χρονο
συν οχι σημα 240 ευρο
συν οχι εφορια. γλυτωνω γυρω στα 3.000 τον χρονο συνολικα αναφορικα με το 307.για αττικη το θελω,μενω και πλησιων ανθουσσας οποτε το πρατηριο δεν ειναι το θεμα μου. οσο αφορα τον φορο ρε παιδια,και σε 2 χρονια να μπει θα εχω γλιτωσει 6.000 ευρο κοντα. και ποσος να ειναι ο φορος?
να λαβουμε υποψιν οτι το 307 ειναι μοντελο του 2003 και εχει 200.000χλμ πανω του.αμφιβολο ποσο θα αντεξει. -
Προχώρα τότε.
-
Το κόστος του νέου αυτοκινήτου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το κόστος του νέου αυτοκινήτου;13.000 μείον 2000 που μπορεί να πουληθεί το 307 11.000. Σε 4 χρόνια το έχει ξεπληρώσει και έχει ένα αυτοκίνητο 4ετίας με 80.000χλμ. όχι 15ετίας με 280.000χλμ.
-
Ένα αυτοκίνητο όμως 2 κατηγορίες κάτω. Εκτός αν αυτό δεν έχει σημασία οπότε τότε κακώς είχε πάρει το 307..... και τότε έχασε πιο πολλά λεφτά, τη διαφορά από αυτό που χρειαζόταν σε αυτό που θα έπαιρνε πχ 206 συν τη διαφορά σε κατανάλωση έξοδα κλπ...
Πάντως, για να μην ξεφεύγουμε, αν βγαίνει εργοστασιακά θα αισθανόμουν μια σχετική ασφάλεια. Το θέμα του ανεφοδιασμού και αυτονομίας μου φαίνεται πιο σημαντικό. Και πραγματικά θα το σκεφτόμουνα σε σχέση με το πετρέλαιο. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
από το τεστ που κάναν οι 4 τροχοί μεταξύ up eco και corsa diesel φαίνεται πως το ντίζελ εχει διπλάσιο κόστος σε καύσιμαεχει αυτονομια συνολικα βενζινη κ αεριο γυρω στα 500κμ,
αν είναι να καις 300χλμ ΦΑ και 200χλμ βενζίνη αλλάζει πολύ προς το χειρότερο η 'οικονομία'. Το θέμα ειναι να κάνεις χιλιόμετρα μόνο με το ΦΑ. Προς το παρόν πρέπει να κάνεις χιλιόμετρα μονο στην Αττική κ να μένεις κοντά στην Ανθούσα ή στα Ν Λιόσια .
Επίσης, σιγά μην αφήσει το κράτος να κυκλοφορούν αμάξια με ΦΑ χωρίς επιπλέον φόρο. Μόλις ανοίξουν άλλα δέκα πρατήρια κ γινει μόδα θα αναλάβουν δράση, όπως κ στο υγραέριοπρατήρια έχει περισσότερα πλέον
αυτό εδώ δίνει κανονικά που ρώτησα τις προάλλες και μάλιστα έχει και τιμή έξω στην ταμπέλαείναι εταιρικό της EKO και φαντάζομαι θα βάλουν ή ήδη έχουν και άλλα πρατήρια.
-
Τρία πρατήρια έχει, ένα Ανθούσα, ένα Κηφισιά και ένα Θεσ/νίκη. Μέχρι το Πάσχα θα ανοίξουν άλλα τρία.
-
Αύριο εγκαινιάζεται το 1ο πρατήριο στη Θεσ/νικη
Δεν ήξερα ότι υπάρχει πλαφόν στον ΕΦΚ.
-
2.8 ευρώ στα 100km, βέβαια, δεν παίζει με τίποτα. Ποιόν κινητήρα έχει το 307 σου και τί είδους διαδρομές κάνεις;
-
Την καλησπέρα μου και από εμένα. Ένα πολύ καλό Άρθρο για την Αεριοκίνηση.
http://www.gpeppas.gr/4x4/faerio.html -
Εικόνες από εργοστασιακή κατασκευή σε Opel Compo
http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/ ... 289813.JPGΑπό Volkswagen-passat
http://www.motorstown.com/images/volksw ... uel-03.jpgΜετατροπές σε συνεργία.
http://metoraxi.files.wordpress.com/2013/02/cng.jpg
http://www.newsbeast.gr/files/temp/E23F ... E1F7F5.jpg
http://synergeio24.gr/sites/default/fil ... %CE%BF.jpg -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ειναι σαφεστατα ακριβοτερες λογω προδιαγραφων!!!
Η δεξαμενη υγραεριου σηκωνει πιεσεις που φτανουν τα 5-6 bar οταν οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες...Η δεξαμενή του υγραερίου - Lpg ΔΕΝ σηκώνει πιέσεις 5-6 bar . Το καλοκαίρι που έχουμε 45άριδες στην Θεσσαλία αγγίζει τα 15 bar, το δε ασφαλιστικό τις δεξαμενής ανοίγει στα 26-27 bar , και η υδραυλική πίεση δοκιμής είναι από 30-35 bar(αναλόγως των κατασκευαστή).
Αεριοκίνηση , CNG vehicles