-
7.700 ένα Grande Punto φυσικό αέριο του 14 με 57Κ χιλιόμετρα, 4.500 ένα Micra του 06 με 140 Κ χιλιόμετρα πετρέλαιο, λέει.
Το θέμα είναι ότι έχει βρει άκρη για να βάζει φθηνό πετρέλαιο (όχι θέρμανσης) προς 1 ευρώ το λίτρο. Οπότε σκέφτεται ότι αν του καίει 4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, τότε μιλάμε για 4 ευρώ ανά 100, εκεί που το φυσικό αέριο θα ήθελε γύρω στα 3,5.
Σίγουρα θα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, ειδικά αφού θα έχει μπιτόνια όταν πηγαίνει στην 'ύποπτη' πηγή πετρελαίου και θα τα αποθηκεύει στην αποθήκη του. Ενώ με το φυσικό αέριο, θα έπρεπε να γεμίζει κάθε μέρα αφού τα εργασιακά του χιλιόμετρα είναι 170 και δεν του βγάζει δεύτερη μέρα χωρίς γέμισμα. -
Έχει και τη διαφορά 3000€ στο αμάξι , οπότε καλά έκανε..προς το παρόν και χτυπα ξύλο, μέχρι να του βγάλει κάποιο πρόβλημα, κερδιζει περίπου 1.5 έτος καυσίμων diesel.
Με ενα γέμισμα θα κάνει 4 ημέρες εργασιακών χιλιομέτρων περίπου.
Το κακό είναι ότι δε θα έχει (λογικά) την παθητική και ενεργητική ασφάλεια ενός πιο νέου αυτοκινήτου, ειδικά στο %@#&δρομο της Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης -
Αν υπολογίσουμε ότι το κόστος κίνησης θα διαφέρει μόνο 0,50 ως 1 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα, τότε στα 50Κ χιλιόμετρα ετησίως, θα έχει ζημία 250 με 500 ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας (240κάτι αντί για 120).
Το φυσικό αέριο ήθελε μπροστινά λάστιχα και τακάκια, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του. Ίσως στον έλεγχο να έβγαζε κι άλλα.
Το πετρέλαιο (υποτίθεται ότι) θα είναι από μεγάλο σέρβις, με καθαρισμό μπεκ, με φρέσκα αναλώσιμα και δε θα χρειαστεί ευρώ. Ίσως μάλιστα να είναι κι η μεταβίβαση μέσα στην τιμή.Επομένως, η πραγματική διαφορά των δύο αυτοκινήτων είναι 3.500, ίσως αγγίζει και τα 4.000 (αν το Punto ήθελε κι άλλα μαζέματα). Αυτή η διαφορά θα αποσβεστεί σε καύσιμα 7-8 ετών, ίσως και πιο αργά.
Το θέμα είναι αν όντως έχει τόσα λίγα χιλιόμετρα (τι το πήρες το πετρέλαιο για 140Κ σε 12 χρόνια), αν θα συνεχίσει να ισχύει η προσφορά για 1 ευρώ ανά λίτρο (μπορεί να τσακωθούν, να τον ανακαλύψουν, να σταματήσει ο άλλος το παραεμπόριο για οποιοδήποτε λόγο).Φαντάζομαι ότι κάποιο ρόλο θα έπαιξε και το Ιάπωνας εναντίον Ιταλού σε θέμα αξιοπιστίας. Γιατί όταν μιλάμε για τόσα πολλά χιλιόμετρα, οι βλάβες έρχονται γρήγορα.
Επίσης, μπορεί να σκέφτηκε ότι αν το κρατήσει μια δεκαετία, το Micra θα φτάσει τις 650Κ χιλιόμετρα και το Punto τις 550Κ. Το πετρέλαιο θα είναι ακόμα άνετο, άντε να έχει αλλάξει τουρμπίνα. Το φυσικό αέριο θα έχει κάνει γενική επισκευή μία φορά, ίσως χρειάζεται και δεύτερη. Χωρίς να συνυπολογιστεί ενδεχόμενη φθορά των βαλβίδων. Θεωρούμε ότι επειδή είναι εργοστασιακής τοποθέτησης, δε θα έχει ανάγκη. Σε τόσα χιλιόμετρα όμως;Το μόνο σίγουρο είναι ότι αμφότερα είναι τάφοι στο θέμα των επιδόσεων. 65 άλογα το πετρέλαιο, 70 το φυσικό αέριο.
-
Λάστιχα θα άλλαζε 4αδα για σιγουριά , βαλε και τακακια κτλ , πες 4000€ η διαφορά
Αν είχα και εγώ άκρη σε diesel με στανταρ 1€/λτρ δε θα το σκεφτόμουν σίγουρα, θα πήγαινα κι εγώ σε diesel
Καλά έκανε , καλά το σκέφτηκε αλλά για 10ετία δύσκολο ... ήδη το Micra ειναι 12ετων κι αν έχει τόσα χλμ ... -
Στο βιντεο οταν δειχνει τις φιαλες στο χαρτακι λεει τυπου 4.
Δηλαδη αυτες που δεν σκουριαζουν, τελικα λες να φορουν τυπου 4 τα βαγκ;
Οσο για τον χωρο, απο το δεκεμβριο ανηγουν οι παραγγελειες για το πολο με μικρο ντεποζιτο βενζινης και μεγαλυτερες φιαλες-κυλινδρους φυσικου αεριου.
Και εγω την ειχα αυτην την απορια για τα γκαραζ, τα υγραεριου δεν μπορουν να μπουν σε γκαραζ, τα φυσικου αεριου απο οτι φαινεται μπορουν.
-
Φιλος θελει να βαλει αεριο. Συμβουλες για εγκαταστατη, συστηματα κλπ παρακαλω? Της λοβατο του συστησαν
Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν εννοείς υγραέριο, εκεί παίζει μεγαλύτερη σημασία ο εγκαταστάτης παρά το κιτ, εφόσον μιλάμε για ακριβά κι επώνυμα.
Όταν ήρθε η ώρα μου, διάβασα σχεδόν όλο το αντίστοιχο φόρουμ και κατέληξα στον LPGas στον Πειραιά, ο οποίος βάζει BRC. Επιβεβαιώνω τις άριστες κριτικές. Του πήγα ένα αυτοκίνητο με check engine και παρέλαβα ένα με απόλυτα εργοστασιακή λειτουργία. Συνήθως συμβαίνει το ανάποδο.
Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι αξιόλογοι στο χώρο, αλλά εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για αυτόν που γνωρίζω. -
Στους τυπους φιαλης του φυσικου αεριου, μια εταιρια ονοματι χεξαγκον ειναι ο προμηθευτης οπως αναφερει της φαου βε.
Μαλιστα, αναφερει πως ειναι προμηθευτης της φαου βε στις φιαλες τυπου 4, οπου το μεριδιο τους αυξανεται συνεχως στην αγορα.
Η τογιοτα ανεπτυξε μονη, της δικες της φιαλες τυπου 4.Στα συν αναφερουν την πραγματικη αντοχη στον χρονο εναντι των αλλων τυπων που ειναι τυπικη και οχι πραγματικη,
την μη κουραση της φιαλης, αν καταλαβα καλα, στις μεγαλες πιεσεις εναντι των αλλων τυπων,
την μη διαβρωση της λογω των υλικων της οπως αυτα των ανθρακωνηματων,
και την ελαφρυτερη κατασκευη εως και 60% εναντι των τυπων 2 και 3.Επισης αναφερουν την μεγαλη ταχυτητα φουλαρισματος, συγκριτικα με τις αλλου τυπου φιαλες. Δεν γνωριζω αν ισχυει αυτο και πως προκυπτει
Αρα, υπαρχουν φαου βε με φιαλες τυπου 4 οπως φαινεται στο ανωθεν βιντεο; οι μπλε ειναι τυπου 2 και 3;
Καποιο λινκ που να ενημερωνει; -
Δεν γνωρίζω ποια είναι η διαφορά στο τύπο 4 και 5 των δεξαμενών, λογικά θα είναι στο υλικό κατασκευής.
Τα νέα leon που θα βγουν σύντομα (ίσως και τα Ibiza & polo) γράφεται ότι θα έχουν δεξαμενές 15λιτρων βενζίνης και 18κιλων cng ή 15 για τα μικρότερα ibiza - polo.
Ο λόγος είναι διπλός : βάρος και όγκος
Στα τρέχοντα μοντέλα Polo & ibiza ειναι 40 βενζίνης και 13 (11 μαξ έχω βάλει-ibiza-) cng, ήθελα να κάνω ένα ταξίδι Ευρώπη και να δω τι διαφορές θα έχω σε αυτονομία κτλ αλλά προς το παρόν δεν...
Για το mall και τα λοιπά εμπορικά έχω διαβάσει για το lpg ότι έχουν πινακίδες απαγορεύσεις πρόσβασης κτλ. -
Ο χρήστης PANOSSSS έγραψε:
Καλημέρα. Φιλος σκεφτεται να βαλει αεριο σε civic 1.8 140 hp. Παρακαλώ για τις συμβουλές από φίλους που ήδη έχουν προβεί σε μια τέτοια κίνηση, μηχανήματα - κιτ και τύχον ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. ΕυχαριστώΡίξε μια ματιά σε παρόμοιο.https://www.youtube.com/watch?v=w4KJtEEsPY0&t=18s
-
Φυσικό αέριο ή υγραέριο;
-
Λοιπον, και στα αουντι οι μπουκαλες εδω και καποια χρονια ειναι τυπου 4.
Αλλα δεν ειχαν μπλε χρωμα. Αρα, εδω υπαρχει σημαντικοτατη αλλαγη απο το 2014 οπου και μπηκαν νεες δεξαμενες. Αρχιζει να εχει ενδιαφερον η αγορα τους
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φυσικό αέριο ή υγραέριο;Υγραεριο
Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Συστήνω ανεπιφύλακτα τον LPGas στον Πειραιά. Από τους κορυφαίους εγκαταστάτες στη χώρα μας. Βάζει τα ιταλικά κιτ BRC. Κόστος ένα χιλιάρικο.
-
Μιας και το ψαχνω ακομα περισσοτερο, αυτες ειναι οι δεξαμενες που φανηκαν στο βιντεο οτι φοραει το γκολφ.
https://plasticker.de/Kunststoff_News_1 ... &nmin=1800
Ειναι κατα πολυ ελαφρυτερες (1/4 το βαρος των μεταλλικων), πιο φθηνες στην παραγωγη απο τις μεταλλικες και αναφερονται ως τυπου 4.
Αν καταλαβαινω καλα δεν εχουν καθολου μεταλλο και κατασκευαζονται απο θερμοπλαστικο.
Οι προηγουμενης γενιας τυπου 1,2,3 σκουριασαν σε καποια αυτοκινητα στην ευρωπη και εσκασαν. Υπηρξε προβληματισμος τοτε ακριβως για τη διαβρωση που δεν μπορουσε να αποφευχθει
Οταν λεω εσκασαν εννοω πως εσκασαν λογω αποτομης εκκενωσης της ατμοσφαιρικης πιεσης του εσωτερικου τους, καθως οι ιδιοκτητες τους τα φουλαραν και η πιεση με την σειρα της εφτασε στα ορια τις ανοχες των σκουριασμενων δεξαμενων.
Μπορει τα αυτοκινητα να εγιναν κομματια, το καυσιμο ομως δεν παρουσιασε αναφλεξη, καταδικνυοντας με αυτον τον τροπο την ασφαλεια του.
Το θεμα ομως ειναι αν περα απο το γκολφ και το α3, τα μικροτερα μοντελα της εταιρειας φορουν αυτες τις δεξαμενες.
-
Μου έχουν μπει κάποιες πονηρές σκέψεις και ψάχνω τα χαρακτηριστικά του Arona CNG. Δε βρίσκω πουθενά το χώρο αποσκευών.
Ούτε το 0-100 (αν και δεν καίγομαι, αρκεί να είναι κάτω από 13').
Άραγε έχει διακόπτη εναλλαγής καυσίμου για ταχύτερες ρεπρίζ σε προσπέραση; Λογικά όχι.
Το φέρνουν σε μία μόνο έκδοση. Τα πενιχρά δημοσιεύματα λένε για 'όλα τα συστήματα άνεσης κι ασφαλείας'. Δηλαδή; Αυτόματο φρενάρισμα; ACC; Τυφλές γωνιές;
Τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνει;
Πόσο παραπάνω κοστίζει η διχρωμία;
Άραγε στο πίσω κάθισμα κάθεται ενήλικος μαζί με δύο παιδικά καθισματάκια, όπως μπορεί στο Verso μου;
Να παίζει κάνα άτοκο πρόγραμμα; Γιατί αν ισχύουν όσα για το Ibiza, θα μου βγουν 3 χιλιάρικα τόκοι, οπότε τρώει άκυρο.Ε ρε μπελά βραδιάτικα...
-
Σε φαρδος πισω αν ειναι μεγαλουτσικα τα καθισματακια καπως δυσκολα. Γενικα θα το ηθελα πιο μεγαλο πισω οταν το ειδα.
Εγω παλι, ενδιαφερομαι να μαθω τι τυπου δεξαμενες φοραει.
Παντως το πολο με φυσικο αεριο παιρνει οποιο εξτρα εξοπλισμο θελει ο οδηγος του με παραγγελεια. Λογικα γινονται τετοιες παραγγελειες και στο αρονα, ωστε να χτισεις το αυτοκινητο οπως το θελεις.
-
Ο χρήστης PANOSSSS έγραψε:
Φιλος θελει να βαλει αεριο. Συμβουλες για εγκαταστατη, συστηματα κλπ παρακαλω? Της λοβατο του συστησανΣτάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για Honda δυο πολυ καλα συνεργεια τα οποια κανουν κ βελτιωσεις χρονια τωρα ειναι :
10 sec garage (Δαλιανουδης)
Geartech (Ζομπολας)
Αν κ το Civic αυτο ειναι αρκετα οικονομικο για τα κυβικα του οποτε το περιθωριο κερδους ειναι μετριο. -
Σάμπα για το Arona που έχει 400 lt περίμενε μείωση γύρω στα 100 lt. Ο χώρος στα πίσω κάθισματα ήταν σαφώς πιο περιορισμένος σε σχέση με ένα Leon
-
Οσο για τον χωρο, απο το δεκεμβριο ανηγουν οι παραγγελειες για το πολο με μικρο ντεποζιτο βενζινης και μεγαλυτερες φιαλες-κυλινδρους φυσικου αεριου.
1)Αυτό ότι από τον Δεκέμβριο θα το κάνουν είναι σίγουρο και πόσο θα είναι 15 κιλά . 2) Ότι ο κινητήρας είναι τρικυλινδρος στο polo με φοβίζει ότι δεν θα αντέξει για πολύ γιατί τα μοτέρ με τούρμπο της προηγούμενης γενιάς έβγαλαν πολλά προβλήματα και καταβάλουν πολύ λάδι .3)Η τιμή του θα είναι ίδια δηλαδή στα 16000 χιλιάδες.Και 4) Έχω διαβάσει εδώ ότι η ΔΕΠΑ επιδότη με 10% οποίος αγοράσει όταν είναι η έκθεση αυτοκινήτου π.χ φέτος θα είναι τον Νοέμβριο αλλά μπορεί να είναι μόνο για επαγγελματίες δηλαδή επαγγελματίκα αυτοκίνητα.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles