-
Τώρα παίζουμε το παιχνίδι των πιθανοτήτων? Πέταγμα ζώου 5%, σκάσιμο ελαστικού 8%, να λαμπαδιάσει μοτέρ 2%, να καρφώσει βαλβίδα 1%, να ανοίξει ο δρόμος στη μέση (βλέπε Ντράφι) 2%.
Χαίρω πολύ, ένα σωρό πράγματα μπορεί να σκοτώσουν , σε οτιδήποτε κάνεις, όχι μόνο στην οδήγηση. Πολύ σίγουροι είστε πως τηρώντας τα όρια μειώνετε αρκετά τις πιθανότητες των παραπάνω. Μπορεί κινούμενος πιο γρήγορα να περάσεις ένα σημείο που αν πήγαινες πιο αργά θα έφτανες ακριβώς τη στιγμή του ατυχήματος. -
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Τώρα παίζουμε το παιχνίδι των πιθανοτήτων? Πέταγμα ζώου 5%, σκάσιμο ελαστικού 8%, να λαμπαδιάσει μοτέρ 2%, να καρφώσει βαλβίδα 1%, να ανοίξει ο δρόμος στη μέση (βλέπε Ντράφι) 2%.
Χαίρω πολύ, ένα σωρό πράγματα μπορεί να σκοτώσουν , σε οτιδήποτε κάνεις, όχι μόνο στην οδήγηση. Πολύ σίγουροι είστε πως τηρώντας τα όρια μειώνετε αρκετά τις πιθανότητες των παραπάνω. Μπορεί κινούμενος πιο γρήγορα να περάσεις ένα σημείο που αν πήγαινες πιο αργά θα έφτανες ακριβώς τη στιγμή του ατυχήματος.Ναι ειναι και αυτο,αλλα το πιο σημαντικο για την αποφυγη ατυχηματος ειναι να εισαι προσηλομενος στην οδηγηση και φυσικα νηφαλιος και ξεκουραστος.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ηρεμησε κοπελι , η μαγκια δεν μετριεται στο γκαζι. επειδη προφανως εισαι πιτσιρικας , δεν εχεις μεγαλη εμπειρια , ακου κ κανα μεγαλυτερο.Καλα τωρα κι εσυ..λες κι εχει κανεις αναγκη απο κηρυγμα.. και προσυπογραφω οτι ξερω ενα ματσο πολυ μεγλυτερους που ειναι χαροι σε σχεση με 25αριδες.
Απο εκει και περα Γιωργο συνεχιζεις να μη καταλαβαινεις τι λεμε..
Κατεβαινω Καστριτσι Αχαιας ,δρομο που ξερω απ εξω τις στροφες..ετυχε φορα που πηγαινα σβελτα αλλα αν πηγαινα ταπα θα χα μπει μεσα στο κοπαδι αντι να σταματησω οριακα.. αυτο λεμε. αυξανεις τι γαμ&%$$ πιθανοτητες. Δε μπορω να καταλαβω γιατι το συνεχιζεις..ειναι γελοιο αυτο που λεω εγω τουλαχιστον. και δεν ειμαι ουτε αγια ουτε συμφωνω με τα ορια τις περισσοτερες φορες.. -
Χαίρω πολύ, ένα σωρό πράγματα μπορεί να σκοτώσουν , σε οτιδήποτε κάνεις, όχι μόνο στην οδήγηση. Πολύ σίγουροι είστε πως τηρώντας τα όρια μειώνετε αρκετά τις πιθανότητες των παραπάνω. Μπορεί κινούμενος πιο γρήγορα να περάσεις ένα σημείο που αν πήγαινες πιο αργά θα έφτανες ακριβώς τη στιγμή του ατυχήματος.Χμ, θα σου πω ότι από αυτά που παρέθεσα σε 6 χρόνια που οδηγάω το δικό μου αμάξι μου έχουν συμβεί προσωπικά σε μένα τα 2, 4, 5, 6, 7, 8 και 9. Μάλλον είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι στο δρόμο παρά να σε βιάσουν στο μπάρ. Και αν δε σου έχουν συμβεί ακόμα, μην αγχώνεσαι νέος οδηγός είσαι θα τα αντιμετωπίσεις και άλλα ακόμα που δε τα έχω γράψει. Η μέγιστη διαφορά είναι ότι ευτυχώς δεν έτρεχα και γλίτωσα από πολύ άσχημες καταστάσεις. Και έχω οδηγήσει μια φορά τελική 176 μετρημένη με GPS σε εθνική (άσχετα ότι το αμάξι λέει μέγιστη 173), και αρκετές φορές με 140-150 πάλι σε εθνική. Αλλά έχω δει τόσα που δε ρισκάρω πλέον να σκοτωθώ.
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Χαίρω πολύ, ένα σωρό πράγματα μπορεί να σκοτώσουν , σε οτιδήποτε κάνεις, όχι μόνο στην οδήγηση. Πολύ σίγουροι είστε πως τηρώντας τα όρια μειώνετε αρκετά τις πιθανότητες των παραπάνω. Μπορεί κινούμενος πιο γρήγορα να περάσεις ένα σημείο που αν πήγαινες πιο αργά θα έφτανες ακριβώς τη στιγμή του ατυχήματος.Χμ, θα σου πω ότι από αυτά που παρέθεσα σε 6 χρόνια που οδηγάω το δικό μου αμάξι μου έχουν συμβεί προσωπικά σε μένα τα 2, 4, 5, 6, 7, 8 και 9. Μάλλον είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι στο δρόμο παρά να σε βιάσουν στο μπάρ. Και αν δε σου έχουν συμβεί ακόμα, μην αγχώνεσαι νέος οδηγός είσαι θα τα αντιμετωπίσεις και άλλα ακόμα που δε τα έχω γράψει. Η μέγιστη διαφορά είναι ότι ευτυχώς δεν έτρεχα και γλίτωσα από πολύ άσχημες καταστάσεις. Και έχω οδηγήσει μια φορά τελική 176 μετρημένη με GPS σε εθνική (άσχετα ότι το αμάξι λέει μέγιστη 173), και αρκετές φορές με 140-150 πάλι σε εθνική. Αλλά έχω δει τόσα που δε ρισκάρω πλέον να σκοτωθώ.
Καλού κακού κρέμα μια χάντρα θαλασσιά, να μη σε πιάνει μάτι...
-
Μπα, κάνω safe driving πλέον, θεωρώ όλους τους οδηγούς ηλίθιους και τους δρόμους τους πιο άθλιους, κάποιες καταστάσεις κάνουν μπαμ από μακρυά.
-
Το λάστιχο είναι ένα παράδειγμα, μη κολλάτε σε αυτό, έχω πει το παράδειγμα παραπάνω. Το αναπάντεχο έχει πάρα πολλές μορφές πχ- Σκάσιμο λάστιχο
- Πέταγμα ζώου
- Πάτημα χαλικιού μπροστινού αυτοκινήτου (γίνεται ρουκέτα)
- απότομη μανούβρα οχήματος από την αντίθετη κατεύθυνση (μου το έχει κάνει νταλίκα αυτό σε εθνική μετά τα Μάλγαρα προφανώς για να αποφύγει κάτι που δε ξέρω τι ήταν, μπήκε στο ρεύμα μου και αν δεν έκοβα δεξιά θα είχαμε άλλα και αν έτρεχα με βάση τις εκτιμήσεις σας απλά δε θα προλάβαινα).
- Ζώα (γίδια) αμέσως μετά τη στροφή (εκεί που πάτε με 120) και το τσοπανόσκυλο να γαβγίζει τον εισβολέα (αν προλάβετε να το δείτε και αυτό).
- Ο 'ηλίθιος' που θα πεταχτεί από μια ανύπαρκτη διασταύρωση κάθετα και δε σας έχει δει, ούτε εσείς ξέρετε ότι από κει περνάνε οχήματα γιατί νομίζετε ότι είναι κλειστός ο δρόμος.
- Σε εθνική, πόσες φορές δεν έχουν γίνει μποτιλιαρίσματα και η ουρά είναι ακριβώς μετά τη στροφή. Μηδέν χρόνος αντίδρασης και νομίζετε ότι είστε μόνοι σας (υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube με τέτοια).
8 ) Να πέσουν πέτρες/κολώνες/δέντρα στο δρόμο. - Λάκκος με νερό (που δε το βλέπεις μέχρι να φτάσεις στα 10-20 μέτρα) και φαινόμενο υδρολίσθησης ή τίναγμα ρόδας αν είναι βαθύ.
Πολλά τέτοια αναπάντεχα κάθε μορφής.
Πράγματι! Επαυξάνω.
Τα απείρως πιθανότερα, δε, εξ ολων αυτών, είναι εκείνα που οφείλονται στην ανθρώπινη βλακεία (πχ το 4 και το 6).
Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ, και αυτό αυξάνει δραματικά και μοιραία το χρόνο αντίδρασης, με αποτέλεσμα, συνήθως, το θάνατο...
Από την άλλη, μόνη εξασφάλιση είναι να καταργήσουμε τις μηχανοκίνητες μετακινήσεις, όπερ άτοπον.
Οι δε αεροπορικές ταχύτητες, εγγυώνται θάνατο για όλους, σε περίπτωση ατυχήματος (όλοι πάνε με 900).Το κλειδί είναι η ολέθρια αρχή 'κάθε πολίτης και οδηγός' που καθιέρωσαν ο Χένρυ Φορντ και ο Άντολφ Χίτλερ. Σε αντίθεση με τον αέρα και τη θάλασσα, στη στεριά δεν οδηγούν μόνον επαγγελματίες ή πολύ αυστηρά επιλεγμένοι ερασιτέχνες, αλλά ο καθένας.
Ακόμη και με αδιάβλητες εξετάσεις, και λίγο πιο δύσκολες από την Ελλάδα, όπως πχ στη Γερμανία, είναι και πάλι αδύνατο να μηδενίσεις τους θανάτους, όταν οδηγούν ΟΛΟΙ.
Από την άλλη, χωρίς αυτό το σύστημα (το οποίο εξέθρεψε όλη τη βιομηχανία και την οικονομική ανάπτυξη του δυτικού κόσμου), αν οδηγούσαν μόνον όσοι πραγματικά μπορούν, η Οκτάβια θα είχε 250 χιλιάρικα και η 911 θα είχε ενάμισι εκατομμύριο (η Καρρερίτσα η απλή).Να συμφωνήσω τέλος ότι η σωστή και ασφαλής οδήγηση (και ιδίως η αγωνιστική / αθλητική) απαιτούν ψυχραιμία, ωριμότητα και αγνόηση ενστίκτων και παιδικών συναισθημάτων.
Πρώτος βασικός κανών που μας τέθηκε, ως μαθητών σε σεμινάριο της Porsche στο Μagny Cours, αν μη τι άλλο για ξεάγχωμα, ήταν: 'Αφήνουμε τ' αρχίδια μας στο σπίτι'. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
ηρεμησε κοπελι , η μαγκια δεν μετριεται στο γκαζι. επειδη προφανως εισαι πιτσιρικας , δεν εχεις μεγαλη εμπειρια , ακου κ κανα μεγαλυτερο.
Καλα τωρα κι εσυ..λες κι εχει κανεις αναγκη απο κηρυγμα.. και προσυπογραφω οτι ξερω ενα ματσο πολυ μεγλυτερους που ειναι χαροι σε σχεση με 25αριδες.
Απο εκει και περα Γιωργο συνεχιζεις να μη καταλαβαινεις τι λεμε..
Κατεβαινω Καστριτσι Αχαιας ,δρομο που ξερω απ εξω τις στροφες..ετυχε φορα που πηγαινα σβελτα αλλα αν πηγαινα ταπα θα χα μπει μεσα στο κοπαδι αντι να σταματησω οριακα.. αυτο λεμε. αυξανεις τι γαμ&%$$ πιθανοτητες. Δε μπορω να καταλαβω γιατι το συνεχιζεις..ειναι γελοιο αυτο που λεω εγω τουλαχιστον. και δεν ειμαι ουτε αγια ουτε συμφωνω με τα ορια τις περισσοτερες φορες..Ξεχνας μια λεπτομερεια,δεν ειπα οποτε ξερω τον δρομο και εχω ορατοτητα παω ταπα αλλα για να παω ταπα πρεπει να τηρουνται αυτες οι δυο προυποθεσεις ειναι διαφορετικο το ενα απο το αλλο.
Μπα, κάνω safe driving πλέον, θεωρώ όλους τους οδηγούς ηλίθιους και τους δρόμους τους πιο άθλιους, κάποιες καταστάσεις κάνουν μπαμ από μακρυά.
Ειναι σωστο αυτο και μακαρι να θεωρουν και μενα ηλιθιο ωστε να μην με πλησιαζει κανεις να ειμαι ασφαλης.
Επειδη εσυ θες να τις μετρησουμε τις εμπιρειες μας,τα πιο δυνατα αυτοκινητα που εχεις οδηγησει ποια ηταν;σε πιστα εχεις μπει ποτε;τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν εχω αντιμετωπισει ποτε σκηνικα απειρου καλους στην φοβερη και τρομερη εθνικη οδο Ηρακλειου-Χανιων στην οποια κινουμε συστηματικα τα τελευταια 5 χρονια;απο αμαξι να ερχεται κατα πανω μου επειδη ο οδηγος του προφανως κοιμηθικε,αυτοκινητο να φευγει και να καρφωνεται σε μπαριερες μεχρι οτι ειναι πιθανο να συμβει σε ενα δρομο.Αυτα τα θεωρω εκπαιδευση να μπορω να κρινω καποια πραγματα και ισως να μπορεσω να προβλεψω και καποιες καταστασεις.
-
Μια τελευταία συνεισφορά, γραμμένη απ' το φίλο μου ΓΚ:
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Αυτα τα θεωρω εκπαιδευση να μπορω να κρινω καποια πραγματα και ισως να μπορεσω να προβλεψω και καποιες καταστασεις.Πάμε πάλι, το αναπάντεχο έχει καταστάσεις που δε μπορείς να τις προβλέψεις. Αν τρέχεις, δε προλαβαίνεις να αντιδράσεις. Όσο πιο απλά γίνεται το λέω. Αλλά με αυτό το σκεπτικό που παρουσιάζετε, θα έρθει δυστυχώς η άτυχη στιγμή και λόγω ταχύτητας θα είναι πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση απότι θα έπρεπε να είναι, τόσο για εσάς όσο και για τους άλλους (αν εμπλέκονται και άλλοι).
Για τα αμάξια που με ρωτάς, δε ξέρω τι σχέση έχει με το θέμα, ότι αμάξι και να έχεις όσο καλά φρένα και να έχει, όσο καλά αντανακλαστικά και να έχεις στο αναπάντεχο δε βοηθάνε αν τρέχεις. Έχω οδηγήσει Corsa D 1.4, peugeot 307 1.6, Warburg, Dophin (αν το λέω σωστά), Seat Leon, Seat aroza όλα σε κανονικές διαδρομές χιλιομέτρων (όχι απλά να τα δοκιμάσω) αλλά δεν έχει να κάνει νομίζω. -
Κάτι που σκέφτηκα όσο ήμουν στην τουαλέτα.
Ο κύριος Α θέλει να μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα να πεθάνει πηγαίνοντας σπίτι του. Συνεπώς τηρεί τα όρια, είναι πολύ προσεκτικός, νηφάλιος και με άρτιο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει το αναπάντεχο, αλλά έχει καταφέρει να μειώσει την πιθανότητα θανάτου στο 3%. ΞΕΡΕΙ οτι υπάρχει αυτό το 3%.
Ο κύριος Β ακολουθεί τον Α. Ίδια διαδρομή, ίδιες πιθανότητες και για τους 2. ΑΛΛΑ ο κύριος Β θέλει να το πατήσει λίγο, και να κινηθεί πάνω από το όριο. Οποιοσδήποτε άλλος, θα είχε πιθανότητα ατυχήματος 16%. Αλλά ο κύριος Β είναι ικανός οδηγός, εξασκημένος, γνωρίζει το όχημά του και τη διαδρομή άριστα. Επίσης είναι συνεχώς συγκεντρωμένος στο δρόμο, με μάτια 14. Επιτυγχάνει εν τέλει, να ρίξει την πιθανότητα ατυχήματος στο 10%.
Έτσι και αλλιώς κανείς δεν έχει εκμηδενίσει την πιθανότητα. Και οι δύο έχουν αποδεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση ατυχήματος. Απλά ο Α δεν ενδιαφέρεται να τρέξει θυσιάζοντας το 3%, ενώ ο Β γουστάρει να τρέξει, και ας ξέρει πως βρίσκεται στο 10%. Είναι διατεθιμένος να πληρώσει με +7% την απόλαυση της γρήγορης οδήγησης.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι σαν την κατανάλωση, αυτοί που παλεύουν να μην κάψουν, κράζουν αυτούς που του πίνουν το αίμα. Απλά μπαίνει και ο κίνδυνος ατυχήματος, που έτσι και αλλιώς ΠΟΤΕ δεν εκμηδενίζεται. -
Κάτι που σκέφτηκα όσο ήμουν στην τουαλέτα.
Ο κύριος Α θέλει να μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα να πεθάνει πηγαίνοντας σπίτι του. Συνεπώς τηρεί τα όρια, είναι πολύ προσεκτικός, νηφάλιος και με άρτιο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει το αναπάντεχο, αλλά έχει καταφέρει να μειώσει την πιθανότητα θανάτου στο 3%. ΞΕΡΕΙ οτι υπάρχει αυτό το 3%.
Ο κύριος Β ακολουθεί τον Α. Ίδια διαδρομή, ίδιες πιθανότητες και για τους 2. ΑΛΛΑ ο κύριος Β θέλει να το πατήσει λίγο, και να κινηθεί πάνω από το όριο. Οποιοσδήποτε άλλος, θα είχε πιθανότητα ατυχήματος 16%. Αλλά ο κύριος Β είναι ικανός οδηγός, εξασκημένος, γνωρίζει το όχημά του και τη διαδρομή άριστα. Επίσης είναι συνεχώς συγκεντρωμένος στο δρόμο, με μάτια 14. Επιτυγχάνει εν τέλει, να ρίξει την πιθανότητα ατυχήματος στο 10%.
Έτσι και αλλιώς κανείς δεν έχει εκμηδενίσει την πιθανότητα. Και οι δύο έχουν αποδεχτεί ότι υπάρχει περίπτωση ατυχήματος. Απλά ο Α δεν ενδιαφέρεται να τρέξει θυσιάζοντας το 3%, ενώ ο Β γουστάρει να τρέξει, και ας ξέρει πως βρίσκεται στο 10%. Είναι διατεθιμένος να πληρώσει με +7% την απόλαυση της γρήγορης οδήγησης.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι σαν την κατανάλωση, αυτοί που παλεύουν να μην κάψουν, κράζουν αυτούς που του πίνουν το αίμα. Απλά μπαίνει και ο κίνδυνος ατυχήματος, που έτσι και αλλιώς ΠΟΤΕ δεν εκμηδενίζεται.Ωραία ανάλυση, να το δούμε λίγο παραπέρα; Στη διαδρομή που ο Β τη ξέρει άψογα γίνεται κάτι, πχ πετάγεται αμάξι/σκύλος οτιδήποτε. Ο Β έχει κλάσματα του δευτερολέπτου να αποφασίσει τι θα κάνει. Αν προβλέψει σωστά ίσως αποφύγει τα χειρότερα. Αν κάνει λάθος αντίδραση 1) θα στουκάρει 2) θα κάνει στραβοτιμονιά και θα πέσει στο χαντάκι ή σε διερχόμενο αυτοκίνητο αν είναι ακόμα πιο άτυχος 3) Θα μπλέξει με ασφαλιστικές και ίσως δικαστήρια που θα τον τρέχει μια ζωή αν είναι πιο σοβαρό το ατύχημα. Πιθανότητες για κάτι από τα 1-3, αρκετά αυξημένες. Και όσο πιο αμεσα πρέπει να λάβεις μια απόφαση, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να είναι η λάθος (μόνο η εμπειρία το διορθώνει λίγο αυτό) και αν υπάρχει και σωστή αντίδραση στα στενά χρονικά όρια λόγω ταχύτητας.
Ο Α, έχει αρκετά περισσότερο χρόνο να σκεφτεί αντίδραση και πατάει φρένο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πιθανότητα να πάθει κάτι από τα 1-3 του Β σχεδόν μηδενικές. Ο Β θα πληρώνει τη κ@βλα του μια ζωή, ο Α θα πάει να κοιμηθεί ήσυχος. -
Καταρχην για να γραφω σημαινει οτι ειμαι αρκετα κολοφαρδος και επιπλεον προλαβαινεις τελικα να αντιδρασεις,γιατι υποτιμας τον παραγοντα αυτοκινητο;το ιδιο θα αντιδρασει το corsa π.χ σε σχεση με το ignis sport που εχω με την αγωνιστικη αναρτηση;η το ιδιο θα φρεναρει το εν λογω ignis με τη c230 και τις φρεναρες,η το ιδιο θα μπει στη στροφη η τελευταια σε σχεση με το forester και την τετρακινηση;
Δεν ειναι ολα το ιδιο,δεν μπορεις να τα τσουβαλιαζεις ολα.Εσυ μπορει με 120 να εισαι οκ και γω ε 80 να ειμαι στα ορια μου. -
Και έχω οδηγήσει μια φορά τελική 176 μετρημένη με GPS σε εθνική (άσχετα ότι το αμάξι λέει μέγιστη 173), και αρκετές φορές με 140-150 πάλι σε εθνική. Αλλά έχω δει τόσα που δε ρισκάρω πλέον να σκοτωθώ.Αν θεωρεις οτι με 140-150 στην Εθνικη ρισκαρεις να σκοτωθεις ( ) κ για αυτο το σταματησες κ πηγαινεις με χαμηλοτερες ταχυτητες, τοτε
α) πρεπει να προσδιορισουμε τι θεωρεις 'εθνικη οδο', για να καταλαβω για τι μιλαμε.
β) πρεπει να σταματησουμε να το συζηταμε μεταξυ μας εγω κ εσυ γιατι δεν εχει νοημα.υγ επρεπε να το εχω μυριστει οτι δεν εχουμε επαφη σε αυτη τη συζητηση, οταν μου λες για γρηγορα το μαρουσι πατρα σε 2+ ωρες. Γρηγορα ειναι το πειραιας-λευκαδα σε 3:20 μαζι με το ferry boat Ριο-Αντιριο. Δεν το λεω για να το παιξω εξυπνος, αλλα για να βαλουμε ενα πλαισιο στη συζητηση.
-
Διαβαζω συνεχεια 'ΕΓΩ ρισκαρω, ΕΓΩ γουσταρω, ΕΓΩ θα σκοτωθω, ΕΓΩ ετσι θελω, ΕΓΩ θα κανω οπως πιστευω'
Μα η συζητηση δεν ειναι για ΕΣΑΣ.. στα φρυδια μας αμα πατε και καρφωθειτε, η συζητηση ειναι για τους αλλους στο δρομο που μοιραζεστε και δεν εχετε το δικαιωμα να αυξανετε οποιαδηποτε πιθανοτητα να τους συμβει κατι, που να χτυπατε τον κωλο σας κατω.
Ο μονος λογος που το επιτρεπετε και δικαιολογειτε στον εαυτο σας ειναι ο υπερμετρος εγωισμος, στ@ρχιδισμος και μια βαθια αντικοινωνικη συμπεριφορα , αφου περα απο τη μυτη σας δεν μπορειτε να δειτε. -
Γεια σου και πάλι γείτονα,
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγώ λέω ότι οι λεωφορειολωρίδες είναι παράλογες.
Ποιος θα κρίνει αν κάποιος από εμάς έχει δίκιο;
Με ποιο δικαίωμα κρίνουμε ο καθένας από εμάς έναν νόμο;
Αυτο ελειπε, να μην κρινουμε τους νομους.
Αχά. Δεν απάντησες ευθέως σε αυτό που ρωτούσα, αλλά εξάγω από τα συμφραζόμενα ότι τελικά είσαι ΟΚ με εμένα π.χ. να παραβιάζω τη λεωφορειολωρίδα. Αφού κρίνω κι εγώ τον νόμο και λέω ότι είναι ηλίθιος και παράλογος, άρα μπορώ να τον παραβιάσω κατά βούληση με την έξοχη κριτική μου ικανότητα.
Εκτός αν η 'κριτική' αυτή είναι δικαίωμα αποκλειστικά δικό σου ή αφορά συγκεκριμένους νόμους μόνο. Παρακαλώ να το ξεκαθαρίσεις αυτό.
Ξανα-μανα-επαναλαμβανω, αν νομιζεις/νομιζετε οτι ο σκοπος ειναι να φτασω γρηγοροτερα καπου, τοτε μαλλον ενας απο τους δυο μας δεν πρεπει να γραφει εδω μεσα...
Γιατί δεν γράφεις ξεκάθαρα τον σκοπό σου λοιπόν;
Προσωπικώς, αγανακτώ για τα όρια (και την αγρία επιβολή τους) στην Περιφερειακή Υμηττού, πχ. Θα ήθελα (μια και μπορώ) να πάω με τα διπλάσια απ' το όριο.
Συνήθως σε μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο δεν πάω πάνω από 160, εκτός και αν δω στροφές (Υλίκη πχ), οποτε πιέζω λυσσωδώς.Δηλαδή με τη δική σου κριτική ικανότητα λες ότι σε τούνελ τα 140 είναι ΟΚ.
Αρχίζω να έχω κάποιες μικρές αμφιβολίες για την κριτική σου ικανότητα...
-
Εγω αρχιζω να πιστευω οτι πρεπει να προσεχεις περισσοτερο ποιον quotαρεις κ τι ειπε ο καθενας...
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Διαβαζω συνεχεια 'ΕΓΩ ρισκαρω, ΕΓΩ γουσταρω, ΕΓΩ θα σκοτωθω, ΕΓΩ ετσι θελω, ΕΓΩ θα κανω οπως πιστευω'
Μα η συζητηση δεν ειναι για ΕΣΑΣ.. στα φρυδια μας αμα πατε και καρφωθειτε, η συζητηση ειναι για τους αλλους στο δρομο που μοιραζεστε και δεν εχετε το δικαιωμα να αυξανετε οποιαδηποτε πιθανοτητα να τους συμβει κατι, που να χτυπατε τον κωλο σας κατω.
Ο μονος λογος που το επιτρεπετε και δικαιολογειτε στον εαυτο σας ειναι ο υπερμετρος εγωισμος, στ@ρχιδισμος και μια βαθια αντικοινωνικη συμπεριφορα , αφου περα απο τη μυτη σας δεν μπορειτε να δειτε.Βλέπω το avatar σου. Οδηγεις μηχανη? Αν ναι, την πλαγιαζεις ετσι οπως στο avatar ή το εχεις μονο για εφέ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω αρχιζω να πιστευω οτι πρεπει να προσεχεις περισσοτερο ποιον quotαρεις κ τι ειπε ο καθενας...Διαβαζω συνεχεια 'ΕΓΩ ρισκαρω, ΕΓΩ γουσταρω, ΕΓΩ θα σκοτωθω, ΕΓΩ ετσι θελω, ΕΓΩ θα κανω οπως πιστευω'
Ο μονος λογος που το επιτρεπετε και δικαιολογειτε στον εαυτο σας ειναι ο υπερμετρος εγωισμος, στ@ρχιδισμος και μια βαθια αντικοινωνικη συμπεριφορα , αφου περα απο τη μυτη σας δεν μπορειτε να δειτε.Βλέπω το avatar σου. Οδηγεις μηχανη? Αν ναι, την πλαγιαζεις ετσι οπως στο avatar ή το εχεις μονο για εφέ?
απο TrackDay μου στα Μεγαρα ειναι η φωτο
ετσι και αλλιως ομως δε θελω να κανω τον αγιο, εχω και εγω τις αμαρτιες μου στο παρελθον -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω αρχιζω να πιστευω οτι πρεπει να προσεχεις περισσοτερο ποιον quotαρεις κ τι ειπε ο καθενας...Κώστα, στο τελευταίο quote το είδα ότι δεν το έγραψες εσύ, αλλά είχες γράψει από κάτω ότι συμφωνείς απόλυτα με αυτό.
Περιμένω απάντηση επί του θέματος.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Καταρχην για να γραφω σημαινει οτι ειμαι αρκετα κολοφαρδος και επιπλεον προλαβαινεις τελικα να αντιδρασεις,γιατι υποτιμας τον παραγοντα αυτοκινητο;το ιδιο θα αντιδρασει το corsa π.χ σε σχεση με το ignis sport που εχω με την αγωνιστικη αναρτηση;η το ιδιο θα φρεναρει το εν λογω ignis με τη c230 και τις φρεναρες,η το ιδιο θα μπει στη στροφη η τελευταια σε σχεση με το forester και την τετρακινηση;
Δεν ειναι ολα το ιδιο,δεν μπορεις να τα τσουβαλιαζεις ολα.Εσυ μπορει με 120 να εισαι οκ και γω ε 80 να ειμαι στα ορια μου.Αυτό είναι που ονομάζουμε υπερεκτίμηση των οδηγικών ικανοτήτων και του αμαξιού. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με πιο αναβαθμισμένα αμάξια, ότι δε σου δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας επειδή έχουν πχ καλύτερα κρατήματα. Έχω μπει σε SLK και σου δίνει την αίσθηση ότι είναι σταματημένο με ταχύτητες 150+. Το ότι μπορεί να φρενάρει πιο γρήγορα δεν αντιλέγω, το ότι δεν έχεις το χρόνο να αντιδράσεις να πατήσεις το φρένο (αν επαρκεί κιόλας), το ότι ο δρόμος πχ σε ζέστες θα γλυστράει και θα τον πιεις επειδή δε το έλαβες καθόλου υπόψη όπως και πολλά άλλα είναι τα προβλήματα. Ο χρόνος αντίδρασης που τείνει στο ελάχιστο είναι ο ίδιος στα αναπάντεχα ότι και αμάξι και να έχεις. Με καλύτερο αμάξι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σώσεις κάτι, μόνο αυτό. Το ότι θα εμπλακείς σε ατύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο είτε φταις είτε δε φταίς κυρίως από παράγοντες που δεν τους έχεις λάβει υπόψη. Σε τι κάτάσταση θα βγεις λόγω υπερβολικής ταχύτητας και εσυ και οι άλλοι άτυχοι (αν υπάρχουν είτε στο αμάξι μαζί σου είτε άλλοι οδηγοί) είναι το ερώτημα και όχι αν έχεις καλύτερο αμάξι.
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;