-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Kαι ερχεται και ενας αλλος που η μεγιστη ταχυτητα που εχει πιασει ειναι τα 100 και σου λεει οτι εσυ που πας με 80 δεν θα προλαβεις να αντιδρασεις σε σχεση με αυτον που παει με 40,ποιος εχει δικιο μετα;
Με την ιδια λογικη εχεις και συ ψευδαισθηση ασφαλειας στα 120 οπως εχω εγω στα 180 σωστα;Αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι το επίπεδο της ζημιάς που γίνεται αν πας με 150, με 120 και με 80. Ναι φυσικά και αυτός με τα 80 μπορεί να κοιμάται στο τιμόνι και να κάνει στούκα. Η διαφορά είναι ότι στα 80, άντε και στα 120 θα έχεις 100% υλικές ζημιές και 5-10% τραυματισμό και 1-2% σοβαρό τραυματισμό. Στα 150+ έχεις 100% μεγάλες υλικές ζημιές, 90% τραυματισμό και 50% πολύ σοβαρό τραυματισμό. Στα 180 έχεις 100% για πεταμα το αμάξι, 100% τραυματισμό, 90% πολύ σοβαρό τραυματισμό 5% θάνατο. Απόλυτοι αριθμοί είναι οι ταχύτητες. Τι δεν καταλαβαίνεις; Τελείως άκυρο το επιχείρημά σου.
Πως προκυπτει οτι απο στα 80 εχεις 1-2% πιθανοτητες για σοβαρο τραυματισμο ενω στα 150 50%;
Οσον αφορα το επιχειρημα μου,δεν ειναι επιχειρημα αλλα η δικια σου λογικη.
Τουλαχιστον συμφωνουμε στο οτι διαφωνουμε. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Πως προκυπτει οτι απο στα 80 εχεις 1-2% πιθανοτητες για σοβαρο τραυματισμο ενω στα 150 50%;
Οσον αφορα το επιχειρημα μου,δεν ειναι επιχειρημα αλλα η δικια σου λογικη.
Τουλαχιστον συμφωνουμε στο οτι διαφωνουμε.Στο ότι όσοι πήγαν νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα τρέχανε πάνω από 120. Δε γνωρίζω περίπτωση σοβαρού τραυματισμού με μικρότερες ταχύτητες. Πρέπει να είναι πολύ γκαντέμης κάποιος για να πάθει σοβαρή ζημιά με 80χλμ. Τα ποσοστά δε τα ξέρω ακριβώς αλλά κάπως έτσι κυμαίνονται. Και αν δεν έτρεχε ο ίδιος πχ μπορεί να του κάνανε πλαγιομετωπική, πάλι ο άλλος έτρεχε παραπάνω και τα ποσοστά μεταβάλονται ανάλογα το είδος της τράκας αλλά σε γενικές γραμμές αυτά ειναι.
Όσο για τη λογική μου, έχει να κάνει με τους απόλυτους αριθμούς, οπότε δεν είναι η δική μου λογική αυτή αλλά δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. -
Εχετε πολυ πλακα μερικοι, για τον εξης απλο λογο:
Οταν μιλαμε για το νομιμο οριο των 50 χαω εντος πολης (=εντος ΟΛΗΣ της πολης, στενων, εξω απο σχολεια που δεν εχει διαφορετικη πινακιδα, μεσα στου Ψυρρη κλπ κλπ) ολοι λεμε - κ συμφωνω - οτι οποιος πηγαινει με 50χαω σε τετοια μερη και συνθηκες ειναι παρανοικος κ επικινδυνος. Αρα εδω περα το νομιμο, κρατικα οριζομενο οριο των 50χαω ειναι για τον πεο, δεν ξερουν τι λενε κ εμεις ξερουμε κ κρινουμε (οντως) καλυτερα. Κ λεμε μαλιστα οτι μια ταχυτητα ~30 χαω (-20 απο το οριο) ειναι σωστη κ αυτη θα τηρουμε, κ μαλιστα θα την επιβαλλουμε κ στους απο πισω αν τυχον κανεις θελει να παει γρηγοροτερα.
Οταν εγω λεω οτι νομιμο, κρατικα οριζομενο οριο των 130χαω στις ΚΑΛΕΣ ΕΟ ειναι για τον πεο* κ αμα θελω θα πηγαινω γρηγοροτερα, κρινοντας το δρομο, τις συνθηκες, το αυτοκινητο μου, ξαφνικα το νομιμο, κρατικα οριζομενο οριο ειναι θεσφατο, το κρατος ηξερε καλυτερα απο εμας τι εκανε κ πρεπει να το τηρουμε, κ οποιος θελει να παει πιο γρηγορα ειναι κακος.
Ενταξει.
Εμ, εδω ειναι η διαφορα μας: εγω με τετοιες συνθηκες δεν θα εκανα κατι τετοιο (κ για αυτο δεν το θεωρησα μερος του σεναριου που συζηταμε). Εγω το εκανα με κανονικη εως light κινηση, αυτη δηλαδη που περιμενεις να εχει ο συγκεκριμενος δρομος μια χειμωνιατικη καθημερινη .
κ επιμενεις οτι ξερεις καλυτερα απο μενα τι θα εκανα ΕΓΩ
Εμ θα το έκανες, μόνο και μόνο επειδή σε κάθε ευκαιρία ψάχνεις να το πατήσεις εξού και όλα τα κατεβατά που γράψεις για να το υποστηρίξεις. Αφού δε το έχεις μέσα σου να πηγαίνεις νορμαλ, θα τα έπαιζες στη κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο και θα έκανες και χειρότερα από αυτό που έκανα, να μη πω ότι θα μου αναβόσβηνες τα φώτα να προσπεράσεις εμένα που ήμουν ήδη επικίνδυνος με αυτό που έκανα. Αυτά είναι λόγια για να τα λέμε και ας μη τα πιστεύουμε, προσπαθούμε να πιαστούμε από μια λέξη για να δικαιολογηθούμε. Σου πάω και στοίχημα, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου να πας με τα όρια σε μια τέτοια διαδρομή, αφού δε μπορείς να το κάνεις αυτό, δε μπορείς να ισχυριστείς και αυτό που λες.
κ τελικα απο το υπογραμμισμενο φαινεται οτι δεν εχεις καταλαβει ουτε μια γραμμη απο αυτα που εγραψα. Στο δευτερο υπογραμμισμενο το μονο που εχω να σου απαντησω ΜΠΑΣ κ καταλαβεις τι λεω, ειναι το εξης:
σαφεστατα κ θα πηγαινα με τα ορια, οχι επειδη 'αυτο ειναι το οριο κ το κρατος εχει δικιο', αλλα επειδη σε αυτες τις περιπτωσεις αυτη ειναι η ταχυτητα που ΕΓΩ θα εκρινα εκεινη τη στιγμη ως ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ, κ μπορει τα δυο αυτα νουμερα να συμβαδιζουν. Πιο απλα δεν γινεται να το πω.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Τον καημενο σκυλακο τον πατησα με το niva και πηγενα και σιγα αλλα αιωνια του η μνημη,ο λαγος ητανε και λιγο ηθελημενος τωρα αν εσυ θεωρεις αυτα ατυχηματα σοβαρα τι να σου πω;εσυ που μου τη λες τοσο εντονα δεν εχεις προκαλεσει ποτε ατυχημα;.
αν πήγαινες σιγά και παρόλα αυτά χτύπησες σκύλο σκέψου τι θα γινόταν αν πήγαινες πιο γρήγορα και πεταγόταν άνθρωπος...
προφανώς και δεν έχω προκαλέσει ατύχημα και παρόλα αυτά δεν γράφω στα διάφορα φόρα για τις οδ μου ικανότητες σαν να είμαι το εξώγαμο του σέννα....
Μακαρι να μου δωσουνε 10 ψηφους στις ερχομενες εκλογες,γιατι με σας τους μη ανοιχτομυαλους και μη νεους εχουμε ερθει σ αυτο το χαλι που ειμαστε.
τόση χ@ζομάρα μαζεμένη, ΕΠΟΠ είσαι?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
σαφεστατα κ θα πηγαινα με τα ορια, οχι επειδη 'αυτο ειναι το οριο κ το κρατος εχει δικιο', αλλα επειδη σε αυτες τις περιπτωσεις αυτη ειναι η ταχυτητα που ΕΓΩ θα εκρινα εκεινη τη στιγμη ως ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ, κ μπορει τα δυο αυτα νουμερα να συμβαδιζουν. Πιο απλα δεν γινεται να το πω.
Αυτό κάνουν πολλοί σαν εσένα, με τα ίδια επιχειρήματα που λες και γεμίζουν τα νοσοκομεία και μαζί με αυτούς και άτυχους που βρέθηκαν στο δρομο τους. Επειδή ακριβώς κάνουν αυτό εδώ που λες 'ΕΓΩ θα εκρινα εκεινη τη στιγμη ως ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ' που πάντα είναι προς τα πάνω. Το λάθος θα το κάνεις όσο τέλειος οδηγός και να είσαι, όσο υπεραμάξι και να οδηγάς. Και αν δε κάνεις λάθος (ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα), το αναπάντεχο είναι εκεί να σου θυμίσει ότι με τους δρόμους δε παίζουνε για τη κ@βλα μας. Μια είναι η κακιά στιγμή, εκεί που θα κρίνεις λάθος ότι μπορείς να πας πιο γρήγορα και θα φας τα μούτρα σου. Πιο απλά δε γίνεται να το πω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οταν βρεθεις σε Ιταλικο, Γαλικο, Αυστριακο η Γερμανικο με ορια αυτοκινητοδρομο, θα τα τηρησεις τα ορια ?
Η θα κρινεις οτι και σε αυτους τους δρομους ισχυουν αυτα που λες παραπανω ?
Αν ναι, καλη σου τυχη οταν το κανεις, αν οχι, μηπως τελικα εχει να κανει περισσοτερο με την ελλειψη τιμωριας και οχι με το αν τα ορια ειναι σωστα ? -
Εσύ ρε ντμόνστερ όλο σχολιάζεις, δεν μας έχεις πει την άποψη σου. Να ακουστεί επιτέλους και κάτι σωστό εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Εσύ ρε ντμόνστερ όλο σχολιάζεις, δεν μας έχεις πει την άποψη σου. Να ακουστεί επιτέλους και κάτι σωστό εδώ μέσα.δεν υπάρχει αποψη μου, υπάρχει σωστό και λάθος... τώρα αν μεγάλο παιδί -και λογικά μορφωμένο- χρειάζεσαι υπότιτλους για να καταλάβεις πoιο είναι το ορθό και πoιο όχι, τι μπορώ επιπλέον να πω?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχετε πολυ πλακα μερικοι, για τον εξης απλο λογο:Οταν μιλαμε για το νομιμο οριο των 50 χαω εντος πολης (=εντος ΟΛΗΣ της πολης, στενων, εξω απο σχολεια που δεν εχει διαφορετικη πινακιδα, μεσα στου Ψυρρη κλπ κλπ) ολοι λεμε - κ συμφωνω - οτι οποιος πηγαινει με 50χαω σε τετοια μερη και συνθηκες ειναι παρανοικος κ επικινδυνος. Αρα εδω περα το νομιμο, κρατικα οριζομενο οριο των 50χαω ειναι για τον πεο, δεν ξερουν τι λενε κ εμεις ξερουμε κ κρινουμε (οντως) καλυτερα. Κ λεμε μαλιστα οτι μια ταχυτητα ~30 χαω (-20 απο το οριο) ειναι σωστη κ αυτη θα τηρουμε, κ μαλιστα θα την επιβαλλουμε κ στους απο πισω αν τυχον κανεις θελει να παει γρηγοροτερα.
Οταν εγω λεω οτι νομιμο, κρατικα οριζομενο οριο των 130χαω στις ΚΑΛΕΣ ΕΟ ειναι για τον πεο* κ αμα θελω θα πηγαινω γρηγοροτερα, κρινοντας το δρομο, τις συνθηκες, το αυτοκινητο μου, ξαφνικα το νομιμο, κρατικα οριζομενο οριο ειναι θεσφατο, το κρατος ηξερε καλυτερα απο εμας τι εκανε κ πρεπει να το τηρουμε, κ οποιος θελει να παει πιο γρηγορα ειναι κακος.
Ενταξει.
Προσπαθείς να πείσεις ότι λάδωσες για να πάρεις το δίπλωμα; Δεν έχεις ιδέα τι λέει ο ΚΟΚ; Ανώτατο όριο είναι τα 50, ο ΚΟΚ λέει, και πολύ σωστά, ότι ανάλογα τις συνθήκες προσαρμοζεις τη ταχύτητά σου, προς τα κάτω πάντα από το όριο. Δε σε υποχρεώνει να πας με 50 παντού στη πόλη, τρελό και απαράδεκτο θα ήταν αλλά ούτε σε αναγκάζει να πας με 30 αν δε υπάρχει τέτοια ανάγκη λόγω συνθηκών. Και έχει πινακίδες έξω απο σχολεία που λένε όριο 20 εκτός αν πέρα το λάδωμα δε βλέπεις κιόλας. Αν ξεχάστηκε κάπου να το επισημάνεις στη τροχαία αλλά πάλι εσύ έχεις την ευθύνη σαν οδηγός να προσαρμόσεις τη ταχύτητά σου προς τα κάτω αφού βλέπεις σχολειά και ας μην έχει πινακίδα (κακώς). Όσο μιλάς και γράφεις τέτοια τρελαίνομαι με το κράτος που σου έδωσε δίπλωμα.
Όσο για τις εθνικές, δε θα δεις ποτέ όριο παραπάνω από 130 για τον απλούστατο λόγο ότι ανεξάρτητα τι πιστεύεις εσύ για τις οδηγικές σου ικανότητες, όσο τέλειοι δρομοι και να είναι, όσο υπεραμάξι και να έχεις που πιστεύεις ότι θα σε σώσει, επειδή θα γίνει η στραβή προσπαθούν να περιορίσουν τα πιθανά θύματα. Αν γινόταν θα το έβαζαν και μέγιστο 100 αλλά θα υπήρχαν υπερβολικές καθυστερήσεις σε πολλούς τομείς. Εσύ που θέλεις να πηγαίνεις με 160-200 θα σκοτώσεις κόσμο και θα σκοτωθείς και εσύ, τόσο απλό είναι. Και ξέρει πολύ καλύτερα το κράτος από αυτά που λες γιατί τα όρια βασίζονται σε μελέτες θνησιμότητας από τροχαία και δοκιμές πρόσκρουσης. Ότι έχουν ξεχαστεί πινακίδες με παμπάλαια όρια το δέχομαι, ότι σε εθνική είναι οκ να πας με 150 επειδή έτσι νομίζεις, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. 150 = οριακά θα έχουμε θύματα (και με λιγότερα πολλές φορές), παραπάνω ούτε συζήτηση. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εσύ ρε ντμόνστερ όλο σχολιάζεις, δεν μας έχεις πει την άποψη σου. Να ακουστεί επιτέλους και κάτι σωστό εδώ μέσα.
δεν υπάρχει αποψη μου, υπάρχει σωστό και λάθος... τώρα αν μεγάλο παιδί -και λογικά μορφωμένο- χρειάζεσαι υπότιτλους για να καταλάβεις πoιο είναι το ορθό και πoιο όχι, τι μπορώ επιπλέον να πω?
Αν αύριο σου ανέθεταν να αλλάξεις τα ανώτατα όρια των δρόμων κατά τη κρίση σου, θα έλεγες ?
-
δεν υπάρχει αποψη μου, υπάρχει σωστό και λάθος... τώρα αν μεγάλο παιδί -και λογικά μορφωμένο- χρειάζεσαι υπότιτλους για να καταλάβεις πoιο είναι το ορθό και πoιο όχι, τι μπορώ επιπλέον να πω?
Αν αύριο σου ανέθεταν να αλλάξεις τα ανώτατα όρια των δρόμων κατά τη κρίση σου, θα έλεγες ?
Οχι, θα ελεγε, εγω μηχανολογος ειμαι δεν ξερω απο αυτα
-
είσαι μάτια μου συγκ/λος και έχεις στοιχεία στα χέρια σου οτι χρήζουν αλλαγή προς τα επάνω? και άντε σε μερικά σημεία είναι παράλογα χαμηλά, να στρίβεις στην κατεχάκη με 160 είναι τρέλα... για εσένα στα @@ μου, το ίδιο πιστεύεις και εσύ για εσένα από ότι κατάλαβα, εμένα που είμαι ανερχόμενος και μοντελιάρης νέος γιατί θες να με μπλέξεις ανάμεσα στο κουβαδάκι σου και στην μηχανή μου ?
-
Μαλιστ, δηλαδη οταν το οριο μας φαινεται υψηλο τοτε μαλλον ειναι λαθος κ πρεπει να ρυθμιζουμε τη ταχυτητα μας προς τα κατω, αλλα οταν μας φαινεται χαμηλο δεν ξερουμε τι λεμε, δεν μπορουμε να παμε πιο γρηγορα κ το κρατος εχει παντα δικιο. Οπως κ σε ολα τα αλλα πραγματα που νομοθετει/ρυθμιζει αλλωστε...
ότι σε εθνική είναι οκ να πας με 150 επειδή έτσι νομίζεις, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. 150 = οριακά θα έχουμε θύματα (και με λιγότερα πολλές φορές), παραπάνω ούτε συζήτηση.
Καλα ενταξει, candid camera το πραγμα...α κ που΄σαι, ψαξε να βρεις τι ειναι το V85 κ μολις το καταλαβεις βγες σε καμμια καλη ΕΟ ή ΑΟ κ μετρα ταχυτητες...
Οταν βρεθεις σε Ιταλικο, Γαλικο, Αυστριακο η Γερμανικο με ορια αυτοκινητοδρομο, θα τα τηρησεις τα ορια ?
Η θα κρινεις οτι και σε αυτους τους δρομους ισχυουν αυτα που λες παραπανω ?
Αν ναι, καλη σου τυχη οταν το κανεις, αν οχι, μηπως τελικα εχει να κανει περισσοτερο με την ελλειψη τιμωριας και οχι με το αν τα ορια ειναι σωστα ?Το οτι μπορει να μην παω (πολυ) πιο γρηγορα επειδη ισως να με γαμησουν, δεν αλλαζει τη γνωμη μου για αυτα κ για το ποια θα επρεπε να ειναι η καταλληλη ταχυτητα σε εκεινο το συγκεκριμενο δρομο εκεινη τη συγκεκριμενη στιγμη. Ασχετο το ενα με το αλλο.
Στην Αγγλια παντως, που ειναι και τιγκα στις καμερες (κινητες κ ακινητες), οι μπατσοι σκεφτονται πριν δωσουν μια κληση για ταχυτητα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ποιος οριζει ποιο ειναι το σωστο κ το λαθος? Το κρατος? Το ελληνικο κρατος? Η λογικη? Ποιανου η λογικη? Τα επιχειρηματα? Ποιων? Η πλειοψηφια?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καλα ενταξει, candid camera το πραγμα...α κ που΄σαι, ψαξε να βρεις τι ειναι το V85 κ μολις το καταλαβεις βγες σε καμμια καλη ΕΟ ή ΑΟ κ μετρα ταχυτητες...
Και γιατί δε μας λες εσύ τι είναι που φαίνεται να το κατέχεις το V85 και (προφανώς;) το αναφέρεις για να δικαιολογήσεις κάτι; Και τι θα βρω εκεί πέρα; Να λέει τρεχάτε όσο νομίζετε;;;
-
Αν σε ενδιαφερει, βρες το. Απο κει κ περα: πριν 20 χρονια σου ελεγαν οτι το οριο ειναι 120 = εκεινη την εποχη, με εκεινα τα αυτοκινητα κ εκεινους τους δρομους ηταν οκ να πηγαινεις με 120. Σημερα, με τα σημερινα αυτοκινητα κ τους σημερινους δρομους, ειμαι 'εκτος τοπου+χρονου αν νομιζω οτι μπορω να πηγαινω με 150 κ ειμαι στο οριο να θρηνησουμε θυματα'. Οτι να΄ναι...
-
Δε με ενδιαφέρει να ψάχνω κάθε τι άσχετο που πετάει ο καθένας. Αν νομίζεις ότι είναι σχετικό με αυτά που συζητάμε, εξήγησε τι είναι αφού το ανέφερες. Ως τότε, δε μου λέει τίποτα ούτε θα ασχοληθώ. Που είχαμε δρόμους με όριο 120χλμ πριν 20 χρόνια;;; Θυμάται κανείς κάτι τέτοιο, κάπου κάπως; 110 θυμάμαι το μέγιστο εκείνες τις εποχές. Προ δεκαετίας ίσως να ήταν 120 και με καλύτερους δρόμους και πιο σύχρονα αμάξια πλέον ήρθαν και τα 130. Δε πάει και πολύ παραπάνω για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω.
Αν δε θρηνούσαμε θύματα στα 150, θα είχες και όρια 150. Ότι νάναι λες, επιχειρηματολογία μηδέν. -
Δε με ενδιαφέρει να ψάχνω κάθε τι άσχετο που πετάει ο καθένας. Αν νομίζεις ότι είναι σχετικό με αυτά που συζητάμε, εξήγησε τι είναι αφού το ανέφερες. Ως τότε, δε μου λέει τίποτα ούτε θα ασχοληθώ. Που είχαμε δρόμους με όριο 120χλμ πριν 20 χρόνια;;; Θυμάται κανείς κάτι τέτοιο, κάπου κάπως; 110 θυμάμαι το μέγιστο εκείνες τις εποχές. Προ δεκαετίας ίσως να ήταν 120 και με καλύτερους δρόμους και πιο σύχρονα αμάξια πλέον ήρθαν και τα 130. Δε πάει και πολύ παραπάνω, μην ελπίζεις ούτε στο μέλλον.Ειλικρινά πιστεύεις ότι τα 120-130 είναι η μέγιστη ασφαλής ταχύτητα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε με ενδιαφέρει να ψάχνω κάθε τι άσχετο που πετάει ο καθένας. Αν νομίζεις ότι είναι σχετικό με αυτά που συζητάμε, εξήγησε τι είναι αφού το ανέφερες. Ως τότε, δε μου λέει τίποτα ούτε θα ασχοληθώ. Που είχαμε δρόμους με όριο 120χλμ πριν 20 χρόνια;;; Θυμάται κανείς κάτι τέτοιο, κάπου κάπως; 110 θυμάμαι το μέγιστο εκείνες τις εποχές. Προ δεκαετίας ίσως να ήταν 120 και με καλύτερους δρόμους και πιο σύχρονα αμάξια πλέον ήρθαν και τα 130. Δε πάει και πολύ παραπάνω, μην ελπίζεις ούτε στο μέλλον.
Ειλικρινά πιστεύεις ότι τα 120-130 είναι η μέγιστη ασφαλής ταχύτητα;
Όχι, μικρότερη είναι αλλά λόγω ανάπτυξης και ανάγκης γρηγορότερης μετακίνησης το σπρώχνουν το όριο. Κανείς δεν είναι ασφαλής απόλυτα ούτε με 130, μη χτυπάς το κεφάλι σου. Θεωρητικά ούτε με 50 είσαι απόλυτα ασφαλής αλλά με αυτό το σκεπτικό δε θα λειτουργούσε τίποτα. Συμβιβασμός θνησιμότητας είναι το 130, στο όριο πριν το σημείο που αρχίζουν να γεμίζουν νεκροφόρες και ικανοποιητική ταχύτητα μετακίνησης με τα δεδομένα των τωρινών αμαξιών, οδηγικής αντίληψης και ποιότητας δρόμων που έχουν αυτά τα όρια.
Αυτό σημαίνει, από κει και πάνω αυξάνεις κατακόρυφα τις πιθανότητές σου να γίνει ολέθριο δυστύχημα. Φυσικά αν οι συνθήκες δε το επιτρέπουν (πχ δυνατή βροχη) πας πολύ πιο κάτω και από αυτό το όριο. Εννοείται δε σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε κατάσταση είναι ασφαλές ακόμα και το 130. -
ψαξε να βρεις τι ειναι το V85 κ μολις το καταλαβεις βγες σε καμμια καλη ΕΟ ή ΑΟ κ μετρα ταχυτητες...
Και γιατί δε μας λες εσύ τι είναι που φαίνεται να το κατέχεις το V85 και (προφανώς;) το αναφέρεις για να δικαιολογήσεις κάτι; Και τι θα βρω εκεί πέρα; Να λέει τρεχάτε όσο νομίζετε;;;
Αν σε ενδιαφερει, βρες το.
Δε με ενδιαφέρει να ψάχνω κάθε τι άσχετο που πετάει ο καθένας.
Αυτος λοιπον ειναι ανθρωπος που εχει αποψη περι ταχυτητας κ οριων, κ 'πρεπει το οριο στις ΕΟ να ειναι ακομα μικροτερο απο 130, το λεω εγω που παλια ημουν γκαζοφονιας γιατι πηγαινα Μαρουσι-Πατρα σε 2 ωρες κ 5 λεπτα (σημειωση συνταξης: ) '...
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;