-
Είχα ένα γνωστό που μου έλεγε τα ίδια και τα πίστευε. Κατέληξε στο νοσοκομείο από γερή στούκα με λάμα στα πόδια. Ειρωνικό ή μη, είναι πραγματικότητα τέτοιες αντιλήψεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εγώ κρίνω τον κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει να κινούμαστε στις λεωφορειολωρίδες παράλογο.
Το ιδιο ειναι?
Το επιχείρημά μου είναι για την επιλογή του κανόνα που παραβιάζεις. Όχι για την ουσία του κανόνα.
Εσύ λες για το όριο ταχύτητας ότι είναι παράλογο. Εγώ λέω ότι οι λεωφορειολωρίδες είναι παράλογες.
Ποιος θα κρίνει αν κάποιος από εμάς έχει δίκιο;
Με ποιο δικαίωμα κρίνουμε ο καθένας από εμάς έναν νόμο;
Και, με ποιο δικαίωμα τον καταστραγούμε;
Τέλος πάντων. Εσύ κρίνεις ότι τα τάδε όρια ταχύτητας είναι παράλογα και τα αγνοείς. Εγώ πάλι κρίνω ότι είναι σωστά* και τα τηρώ.
Εσύ κρίνεις ότι οι λεωφορειολωρίδες είναι σωστές και το να μπαίνει κανείς εκεί μέσα είναι καφρίλα, αντικοινωνικό και φυσικά παράνομο, κι έτσι τις τηρείς. Εγώ κρίνω ότι είναι ηλίθιες και ότι έπρεπε να μπαίνουν και ΙΧ εκεί και μπαίνω συνέχεια και τους προσπερνάω όλους.
Ή μήπως δεν έχω το δικαίωμα εγώ να διαλέξω έναν κανόνα που βρίσκω ηλίθιο για να τον αγνοήσω; Μόνο εσύ έχεις; Και συγκεκριμένα μόνο για τα όρια;
- (είπαμε, εκτός μερικών κραυγαλέων εξαιρέσεων)
Edit: πόσο πιο διαφορετικό είναι αλήθεια; Και με τις δύο παραβάσεις κάποιος φτάνει στον προορισμό του γρηγορότερα. Μέσον για ένα σκοπό.
-
Ο kacey είναι γνωστό ότι έχει τον ΚΟΚ αλα καρτ οπότε συζητάτε σε εντελώς διαφορετική βάση.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τσάμπα γράφω, αλλά δε βαριέσαι...
Είναι καθαρά θέμα τι γεμίζει τον καθένα στη ζωή του.- Σε γεμίζει το να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, υγεία, μια καλή δουλειά, όμορφο σπίτι, καλό κινητό, καλό αυτοκίνητο, να βγαίνεις που και που κλπ. Η ψευδαίσθηση ασφάλειας που σου προσφέρουν όλα αυτά, σε κάνει να θες να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, κρίμα, γιατί όλους θα μας φάνε τα σκουλήκια, αλλά τέλος πάντων θα έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως τη θες.
- Κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από τη βαρεμάρα που ένιωσες μόλις διάβασες το παραπάνω. Όλα τόσο προβλέψιμα, και τετριμμένα. Θες να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να παίξεις με τις πιθανότητες του αν θα γυρίσεις σώος στο σπίτι σου απόψε. Γιατί? Γιατί έτσι γουστάρεις, αυτό έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, για να περάσει καλά. Γιατί να καταπιέζεσαι και να είσαι δυστυχισμένος σήμερα? Για μια ψεύτικη καλοπέραση αύριο? Θες να στρίψεις Κατεχάκη με 160? Όσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες να βγεις σώος, τόσο πιο πολύ γουστάρεις. Ναι, μπορεί να πεθάνεις. Και? Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος? Ποιος είναι αυτός που δεν θα πεθάνει? Οπότε το ρισκάρεις, και όσο το κάνεις, νιώθεις τη μαγεία του. Τη νιώθεις και είναι πραγματική. Άλλος περνάει καλά γαμώντας, άλλος ξοδεύοντας, εσύ μπαίνοντας τάπα σε κάθε στροφή. Και αν πάρεις και άλλους στο λαιμός σου? Τι να κάνουμε, τις ίδιες πιθανότητες έχεις να πάρει κάποιος άλλος εσένα. Εν τέλει τα λάθη πληρώνονται, και μάλιστα όλα εδώ.
πραγματικα τσάμπα γραφεις
+1 , ορισμός της αντικοινωνικής συμπεριφοράς
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Είναι καθαρά θέμα τι γεμίζει τον καθένα στη ζωή του.- Σε γεμίζει το να έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια, υγεία, μια καλή δουλειά, όμορφο σπίτι, καλό κινητό, καλό αυτοκίνητο, να βγαίνεις που και που κλπ. Η ψευδαίσθηση ασφάλειας που σου προσφέρουν όλα αυτά, σε κάνει να θες να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, κρίμα, γιατί όλους θα μας φάνε τα σκουλήκια, αλλά τέλος πάντων θα έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως τη θες.
- Κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από τη βαρεμάρα που ένιωσες μόλις διάβασες το παραπάνω. Όλα τόσο προβλέψιμα, και τετριμμένα. Θες να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να παίξεις με τις πιθανότητες του αν θα γυρίσεις σώος στο σπίτι σου απόψε. Γιατί? Γιατί έτσι γουστάρεις, αυτό έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, για να περάσει καλά. Γιατί να καταπιέζεσαι και να είσαι δυστυχισμένος σήμερα? Για μια ψεύτικη καλοπέραση αύριο? Θες να στρίψεις Κατεχάκη με 160? Όσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες να βγεις σώος, τόσο πιο πολύ γουστάρεις. Ναι, μπορεί να πεθάνεις. Και? Ο πρώτος είσαι ή ο τελευταίος? Ποιος είναι αυτός που δεν θα πεθάνει? Οπότε το ρισκάρεις, και όσο το κάνεις, νιώθεις τη μαγεία του. Τη νιώθεις και είναι πραγματική. Άλλος περνάει καλά γαμώντας, άλλος ξοδεύοντας, εσύ μπαίνοντας τάπα σε κάθε στροφή. Και αν πάρεις και άλλους στο λαιμός σου? Τι να κάνουμε, τις ίδιες πιθανότητες έχεις να πάρει κάποιος άλλος εσένα. Εν τέλει τα λάθη πληρώνονται, και μάλιστα όλα εδώ.
Γιωργακη μπορείς απλά να βρεις γκομενα
-
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
πραγματικα τσάμπα γραφεις
+1 , ορισμός της αντικοινωνικής συμπεριφοράς
Και λίγα λες
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Είχα ένα γνωστό που μου έλεγε τα ίδια και τα πίστευε. Κατέληξε στο νοσοκομείο από γερή στούκα με λάμα στα πόδια. Ειρωνικό ή μη, είναι πραγματικότητα τέτοιες αντιλήψεις.Και στο σπιτι που καθομαι μπορει να γινει σεισμος και να με βρουν απολιθωμα μετα απο 500 χρονια....αυτο τι σημαινει οτι δεν πρεπει να νιωσουμε λιγη αδρεναλινη οταν ο δρομος και οι συνθηκες το επιτρεπουν?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δύσκολη η εξεταστική στους Μηχανολόγους.Απαιτητική
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Είχα ένα γνωστό που μου έλεγε τα ίδια και τα πίστευε. Κατέληξε στο νοσοκομείο από γερή στούκα με λάμα στα πόδια. Ειρωνικό ή μη, είναι πραγματικότητα τέτοιες αντιλήψεις.
Και στο σπιτι που καθομαι μπορει να γινει σεισμος και να με βρουν απολιθωμα μετα απο 500 χρονια....αυτο τι σημαινει οτι δεν πρεπει να νιωσουμε λιγη αδρεναλινη οταν ο δρομος και οι συνθηκες το επιτρεπουν?
Και να σαι με τα κλειδια της mercedes ανα χειρας και να πουνε να ενας αστρολογος.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
η 'καταλληλη ταχυτητα' ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο που επηρεαζεται απο 1002 παραγοντες
εγώ κρίνω τον κανόνα που λέει ότι δεν πρέπει να κινούμαστε στις λεωφορειολωρίδες παράλογο.
Το ιδιο ειναι?
Πολυ πιο ελαφρυ απο τα 180χαω στην Κατεχακη.
Ελεος ρε ανθρωπε, αυτο ειπα? Ειπα εγω οτι μπορουμε/πρεπει να μπορουμε να πηγαινουμε με 180 στη Κατεχακη? Ή αυτο καταλαβες οταν λεω 'γραψτε τα ορια κ χρησιμοποιηστε κριτικη ικανοτητα για να αποφασισετε ποια ειναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ταχυτητα'?
Άρα λες ότι πρέπει να πάρεις το νόμο στα χέρια σου επειδή διαφωνείς.
Λεω οτι στην Ελλαδα που οι νομοι κ τα ορια αποφασιζονται ετσι οπως αποφασιζονται, σπανιως ειναι σωστα κ εχουν μικρη σημασια κ ως εκ τουτου πρεπει να χρησιμοποιεις αλλα κριτηρια για να καταληξεις στο ποια ειναι η καταλληλη ταχυτητα. Κ δεν μπορεις να μου πεις οτι δεν ειναι ετσι, καθημερνα τα βλεπουμε γυρω μας.
Επισης λεω οτι γενικα το concept του σταθερου οριου ταχυτητας ειναι λαθος γιατι η καταλληλη ταχυτητα ειναι κατι τρομερα ευμεταβλητο κ το επηρεαζουν ΠΑΡΑ πολλοι παραγοντες.
Ρε ανθρωπε, απλα πραγματα:
με 89χαω στη Συγγρου ενα πρωι καθημερινης (=εργασιμη ημερα, πολυ κινησηκ τα οχηματα τρενακι) με καταρακτωδη βροχη, εισαι νομιμοτατος. Κ πολυ επικινδυνος...Την ιδια στιγμη μια Ferrari στην ΑΟ, σε μια ξαστερη νυχτα καθημερινης, στις 3 το βραδυ με κανεναν γυρω σου, με 151 χαω σου ξηλωνουν τα παντα. Κ οχι μονο δεν εισαι επικινδυνος αλλα ειναι κ φυσιολογικοτατο.
Όσοι τρέχουν είναι απλά κινητοί φονιάδες, δε διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα στα αποτελέσματα από κάποιον που πυροβολεί αδιακρίτως τους άλλους χρήστες του δρόμου με καλάσνικοφ.
Κ ποιος οριζει το 'τρεχω'? Επειδη το ελληνικο κρατος σου ειπε οτι ο ταδε δρομος πρεπει να εχει οριο πχ 100, τρεχεις αν πηγαινεις με 120? Ας γελασω...
Kacey
Με αυτή την προσέγγιση δεν μπορούν να στηριχθούν οργανωμένες κοινωνίες
Αν δεν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ορίσουμε και να υπακούμε κάποιους κανόνες ακόμα και όταν ατομικά έχουμε διαφορετική άποψη μόνο κοινωνίας ζούγκλας μπορούν να υπάρχουν.Γενικα ναι, ΑΛΛΑ: καποια πραγματα, απο τη φυση τους, ειναι δυσκολο να τα οριζεις με ενα σταθερο κανονα. Ενα τετοιο ειναι κ η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ταχυτητα.
...το θεωρώ την απόλυτη χαζομάρα να τρέξω παραπάνω για να κερδίσω τι, 5-10 λεπτά χρόνο; Για τη μούρλα μου;
Οποιος λεει 'γιατι να παω τοσο γρηγορα, για να κερδισω 10 λεπτα?', δεν εχει νοημα να το συζηταμε γιατι δεν καταλαβαινει απο οδηγηση. Κ απορω τι κανει κ εδω μεσα. Οπως ειπε κ ο απο κατω:
Τωρα οταν ειμαι μονος μου στο δρομο σε διαδρομη που τη ξερω πολυ καλα και με αυτοκινητο που το ξερω πολυ καλα και γουσταρω να τρεξω θα το κανω(βγαζω απ εξω την περιπτωση να ειναι αναγκη να τρεξω),αν το θεωρειται τοσο λαθος σταματηστε να μπαινετε στο 4tforum και καψτε ολα τα τευχη των 4τροχων.Ο νοων νοειτω.
Ο kacey είναι γνωστό ότι έχει τον ΚΟΚ αλα καρτ οπότε συζητάτε σε εντελώς διαφορετική βάση.
Ρε αντε κατουρα μας.
Το ιδιο ειναι?
Το επιχείρημά μου είναι για την επιλογή του κανόνα που παραβιάζεις. Όχι για την ουσία του κανόνα.
Εσύ λες για το όριο ταχύτητας ότι είναι παράλογο.
Ρε ανθρωπα, απλα ελληνικα: θεωρω οτι το τοσο ευμεταβλητο κ πολυπαραγοντικο πραγμα που λεγεται 'ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ταχυτητα', δεν μπορει να εξυπηρετειται με ενα ΣΤΑΘΕΡΟ οριο. Εκτος, προσθεσα, αν θεωρειτε οτι τα 130 ειναι η απολυτως μεγαλυτερη ασφαλης ταχυτητα σε δρομους τυπου ΑΟ με τελειες συνθηκες, πραγμα στο οποιο διαφωνω καθετα. Αντιστοιχα κ τα 90 στη Συγγρου κλπ κλπ κλπ.
επισης λεω οτι ετσι οπως οριζονται οι νομοι, οι κανονισμοι, τα ορια στη χωρα μας, τα ορια ταχυτητας ειναι αλλο ενα πραγμα που δεν πρεπει να δινουμε ιδιαιτερη σημασια. Αν εσεις εχετε αντιθετα παραδειγματα απο τη καθημερινοτητα σας στα παραπανω, τοτε μαλλον ζουμε σε διαφορετικη χωρα.
Εγώ λέω ότι οι λεωφορειολωρίδες είναι παράλογες.
Ποιος θα κρίνει αν κάποιος από εμάς έχει δίκιο;
Με ποιο δικαίωμα κρίνουμε ο καθένας από εμάς έναν νόμο;
Αυτο ελειπε, να μην κρινουμε τους νομους.
Edit: πόσο πιο διαφορετικό είναι αλήθεια; Και με τις δύο παραβάσεις κάποιος φτάνει στον προορισμό του γρηγορότερα. Μέσον για ένα σκοπό.
Ξανα-μανα-επαναλαμβανω, αν νομιζεις/νομιζετε οτι ο σκοπος ειναι να φτασω γρηγοροτερα καπου, τοτε μαλλον ενας απο τους δυο μας δεν πρεπει να γραφει εδω μεσα...
ΕΝΑ
H ταχύτητα είναι ένας παράγων κινδύνου, αλλά όχι ο μόνος. Η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται ή αδυνατεί να ελέγξει επαρκώς (ή και καθ' όλου) τους άλλους παράγοντες (ικανότητα, υγεία και κατάσταση οδηγού, κατάσταση ελαστικών και οχήματος κλπ).
ΔΥΟ
Το όριο ταχύτητας είναι εξ ορισμού μία προκρούστεια ρύθμιση.
Ιδεωδώς, θα έπρεπε να αναπροσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο (με φωτεινές πινακίδες δηλαδή), ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο και τις καιρικές συνθήκες, και να καταργούνται τελείως σε κλειστό αυτοκινητόδρομο άδειο και σε συνθήκες πληρους ορατότητας. Αλλά αυτό θα απαιτούσε, μεταξύ άλλων, και πανάκριβη υποδομή.ΤΡΙΑ
Η επιβολή, τώρα, των ορίων, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία σε στενάκια, αμιγώς οικιστικές περιοχές και έξω από σχολεία / νοσοκομεία, καθώς και ΠΡΙΝ από διασταυρώσεις / επικίνδυνες στροφές επαρχιακών δρόμων, παρά σε κλειστές οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Οι κάμερες και τα πιστόλια λέηζερ θα έπρεπε να επικεντρωθούν εκεί.
Επίσης, το 'καρτέρι' σε σταθερό σημείο είναι άδικο, ειδικά εάν το σημείο δεν είναι επικίνδυνο (αλλά απλώς βολεύει τον ανθυπαστυνόμο, ήτοι σκιά, καφές κλπ). Πραγματική εικόνα για τη 'διαγωγή' ενός οδηγού δίνει μόνον η παρακολούθησή του κατά μήκος μιας διαδρομής (ως προς θέση στο οδόστρωμα, τρόπο προσπεράσματος κλπ), αλλά αυτό απαιτεί καύσιμα για τα περιπολικά (χαιρετίσματα).ΤΕΣΣΕΡΑ
Προσωπικώς, αγανακτώ για τα όρια (και την αγρία επιβολή τους) στην Περιφερειακή Υμηττού, πχ. Θα ήθελα (μια και μπορώ) να πάω με τα διπλάσια απ' το όριο.
Συνήθως σε μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο δεν πάω πάνω από 160, εκτός και αν δω στροφές (Υλίκη πχ), οποτε πιέζω λυσσωδώς.Αυτα τα απλα λεω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε αντε κατουρα μας.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Κάτσε ρε τι είναι αυτό? Κάτι πολυέξοδα, εκνευριστικά πλάσματα κατώτερης νοημοσύνης? Και με συμβουλεύεις ως μεγαλύτερος να επιδιώξω συναναστροφή μαζί τους? Αφού εδώ διασκεδάζω πιο πολύ...
Το ζουμί της υπόθεσης είναι ο καθένας θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει (τρέχει/δεν τρέχει) , οπότε ας ευχαριστηθούμε πιο δυνατούς διαλόγους...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οποιος λεει 'γιατι να παω τοσο γρηγορα, για να κερδισω 10 λεπτα?', δεν εχει νοημα να το συζηταμε γιατι δεν καταλαβαινει απο οδηγηση.
Γκαζοφονιάς ήμουν σε σημείο να κάνω το Μαρούσι - Πάτρα σε 2:05 αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Έχω δει τόσες στούκες και ηλίθιες αντιδράσεις στο δρόμο που θα το βούλωνες για αυτά που ισχυρίζεσαι και ο λόγος που έπαψα να τρέχω. Και εσύ τα βλέπεις αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά είναι καμπανάκι για το ότι προκαλείς τη τύχη σου. Το αν καταλαβαίνω από οδήγηση άσε με εμένα να το κρίνω. Για να τα λέω όλα αυτά, μάλλον κάτι παραπάνω από σένα καταλαβαίνω και σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον απρόβλεπτο παράγοντα, είτε είσαι μόνος είτε όχι. Αν τρέχεις, οι πιθανότητες να τη βγάλεις καθαρή είναι ελάχιστες. Ότι άλλο και να λέμε είναι αμπελοσοφίες. Από κει και πέρα, τρέχα όσο θες, σε ότι συνθήκες νομίζεις είναι κατάλληλες - μόνο μη πάρεις κανένα στο λαιμό σου. Αν μάθω που στούκαρες θα ανάψω ένα κεράκι να μη λες οτι πήγες άκλαφτος.
-
Σημαινει οτι εισαι αργος. 2:05 Μαρουσι - Πατρα? Ποτε? Αν ειναι μεσα στα τελευταια 10 χρονια*, σιγα ρε γρηγορε...Τωρα που το ξανασκεφτομαι, μιλας για 210χλμ σε 2:05 = 100,8χαω μεση ωριαια.
Με κραζει για τα ορια ενας ανθρωπος που παει στη Πατρα με μ.ω ταχυτητα 100,8 χαω. Νταξ'...
Μπας κ μας δουλευεις? ΟΛΟΣ ο κοσμος παει σε δυο ωρες απο την 'Αθηνα' στη Πατρα.
*edit: αν δεν υπηρχε τοτε η ΑΟ, τοτε το ξανασυζηταμε. Αλλα κ παλι το 2ωρες+ ειναι αστειο.
Anyway, Αυτο που εννοουσα ειναι οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΚΑΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ. Απο εκει κ περα, ναι, μονο εσυ 'εχεις δει τοσα κ τοσα στους δρομους'...εμεις δεν εχουμε δει τιποτα...
Εγω εχω δει 1002 πραγματα στους δρομους κ ελαχιστα ωφειλονταν σε 'υπερβολικη' ταχυτητα ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ, αλλα σε παρα πολλους αλλους (κ σημαντικοτερους) παραγοντες.
-
Πλέον ναι το κάνεις αφού δεν έχει την κίνηση και τις ουρές στα διόδια που φτάνανε και το μισάωρο άνετα. Ξανακάνε τους υπολογισμούς σου. Αλλά δε το παινεύομαι γιατί είναι επικίνδυνη οδήγηση.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΚΑΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ
Εννοείται δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι ότι είσαι επικίνδυνος στο δρόμο για να κάνεις τη μούρλα σου. Τόσο απλό και δε το καταλαβαίνεις.Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα του πόσο αφελής είσαι. Στα Χανιά υπάρχει ένας δρόμος στο Καλαμάκι, μια νορμάλ στροφή φαίνεται. Η ταμπέλα στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου λέει 50 (και λόγω κίνησης το καλοκαίρι) αλλά το χειμώνα είναι άδειος ο δρόμος. Δεν έχεις ιδέα πόσα αμάξια έχουν φύγει στη συγκεκριμένη στροφή επειδή πηγαίνανε με 70-80. Ευτυχώς είναι μικρές οι ταχύτητες και μόνο στραπατσαρισμένα αμάξια (μάσκες/φανάρια κτλ) είναι το αποτέλεσμα αλλά ΟΛΟΙ αυτοί σκέφτονται ακριβώς σαν εσένα, σιγά μωρέ το όριο και πάνε παραπάνω και πετάγονται έξω από το δρόμο γιατί κάνουν λάθος εκτίμηση. Καθόμαστε με τα παιδιά πίνοντας μπύρες και περιμένουμε να δούμε τον επόμενο ηλίθιο που θα πεταχτεί έξω. Σε μια μέρα μετρήσαμε 4 (σε 3-4 ώρες που καθόμαστε συνήθως, προφανώς πετάγονται αρκετά περισσότεροι σε όλη τη μέρα). Όλοι λειτουργούσαν με το τρόπο που σκέφτεσαι. Το δυστύχημα είναι ότι στο πεζοδρόμιο που πετάγονται περπατάνε και άνθρωποι, δε ξέρω αν σκοτώθηκε ποτέ κανείς πεζός εκει, ευτυχώς όσο τους βλέπαμε να πετιούνται έξω δεν έγινε κάτι. Κάθε μέρα υπήρχαν τουλάχιστον 2 (που τους βλέπουμε όσο είμαστε εκεί) που παθαίνανε το ίδιο, αυτό για μήνες. Όσοι είναι από Χανιά ξέρουν το δρόμο που αναφέρομαι. Αυτά γινότανε το 2004-2008, μετά έφυγα από κει και δε ξέρω αν μάθανε επιτέλους να τηρούνε το όριο. Κατά σύμπτωση οι περισσότερες πινακίδες ήταν αθηναικές.
-
Eγω θα πω ξανα και ας με κραξουν ξανα:θεωρω εμενα (και καθε εναν σαν εμενα)με το καλοσυντηρημενο αυτοκινητο(που με κραζουν οι φιλοι οταν βαζω αερα καθε δυο τρεις μερες και φτιαχνω οτι εχει αμεσως),τα αντανακλαστικα που δουλευουν και τις οποιες γνωσεις γυρω απο την οδηγηση λιγοτερο επικυνδυνο οταν τρεχω απο τον καθενα εκει εξω με τα λαστιχα δεκαετιας,που οδηγαει με το κινητο και η προσοχη του ειναι αλλου,το θειο που δεν βλεπει στα δεκα μετρα και τοσες αλλες περιπτωσεις.
Οταν η αστυνομια και το ΚΤΕΟ μου εξασφαλισουν οτι δεν κυκλοφορουν αυτοκινητα-χαροι που απειλουν την σωματικη μου ακεραιοτητα και την περιουσια μου τοτε δεν θα ξανατρεξω πανω απο τα ορια γιατι θα πεισθω οτι το κρατος ξερει τι κανει και εχει απολυτο δικιο.
Γιατι ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα να τρεχεις με 180 σε ενα αδειο δρομο με ενα σωστο αυτοκινητο ενω δεν ειναι να πηγαινεις με 60 χωρις λαστιχα χωρις φρενα και χωρις πισω φωτα; -
Απο τα σωστοτερα πραγματα που εχουν γραφτει ποτε
Εισαι και Μερσεντακιας -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Γιατι ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα να τρεχεις με 180 σε ενα αδειο δρομο με ενα σωστο αυτοκινητο ενω δεν ειναι να πηγαινεις με 60 χωρις λαστιχα χωρις φρενα και χωρις πισω φωτα;
Γιατί 1) νομίζεις ότι είσαι μόνος 2) στο αναπάντεχο που θα προκύψει δε θα μπορείς να αντιδράσεις με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.
Για το αμάξι-χάρο που λες συμφωνώ απόλυτα. Δεν είπε κανείς ότι είναι οκ να κινείται τέτοιο αμάξι. -
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Γιατι ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα να τρεχεις με 180 σε ενα αδειο δρομο με ενα σωστο αυτοκινητο ενω δεν ειναι να πηγαινεις με 60 χωρις λαστιχα χωρις φρενα και χωρις πισω φωτα;
Γιατί 1) νομίζεις ότι είσαι μόνος 2) στο αναπάντεχο που θα προκύψει δε θα μπορείς να αντιδράσεις με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.
Για το αμάξι-χάρο που λες συμφωνώ απόλυτα. Δεν είπε κανείς ότι είναι οκ να κινείται τέτοιο αμάξι.Λες οτι εισαι απο Χανια,απο το υψος της Σουδας μεχρι τις Μουρνιες στην εθνικη δεν μπορεις να ξεχωρισεις αν εισαι μονος η οχι π.χ;
-
Εκεί που τα στήνανε λες; Κανονική εθνική είναι εκεί. 120-130 είναι οκ. Πάτα το και 170-180 όσο θες, να σου σκάσει το λάστιχο να δω χαρές που θα κάνεις. Έχετε μπερδευτεί τελείως με το θέμα της ταχύτητας. Λάβετε λίγο υπόψη το αναπάντεχο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους άλλους οδηγούς που βλέπετε.
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;