-
Ο χρήστης tm έγραψε:
τομπουστη, το πε και θα το κανει!
αρχικη τιμη, ποσα ζηταγε?
ανεβαζεις το μπηχη, πολυ ...
(ευχομαι ολα να πανε καλα!!!)Ζητούσε 4500. Τόσα, δύσκολα να πάρει, γιατί τα 1000άρια δεν έχουν ζήτηση, και το μηχανάκι είναι και 9 ετών μην ξεχνάμε.
Και τα 4 που δίνω εγώ, είναι μάλλον πολλά, άλλα όπως είπα, μου άρεσε η μηχανή, όπως και ο ιδιοκτήτης.Οι μεταβιβάσεις πια δεν γίνονται στα ΚΕΠ, αλλά στις διευθύνσεις του Μεταφορών. Οπότε έχει σαφώς περισσότερη ταλαιπωρία.
(Nexus + Tapatalk)
-
Μια πρώτη ματιά για εξοπλισμό έριξα σήμερα.
Μπουφάν καλοκαιρινό Dainese, 165. Δεν με ενθουσίασε. Θα δω και αλλού.
Γάντια καλοκαιρινά με ενισχύσεις, γύρω στα 25 τα επώνυμα. Υπάρχουν και ακριβότερα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Κράνος, ψάχνω μόνον τις κορυφαίες εταιρείες, Arai, Shoei και ίσως και Schuberth.
Απλώς δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω flip up, ή full face. Πολλοί αναβάτες επιλέγουν τα πρώτα, αλλά την ασφάλεια των δεύτερων δεν την έχουν. Από την άλλη, η άνεση που δίνει το flip up σε μια καλοκαιρινή βόλτα δεν συγκρίνεται.Γι' αυτό που ρώτησε ο Άρης, εγώ έχω κάνει ειδική συνεννόηση με τον σπιτονοικοκύρη μου για χώρο στο κλειστό γκαράζ, δεν λέει να παρκάρεις στο δρόμο.
(Nexus + Tapatalk)
-
με ένα τοπικ δύο μηχανόβιους.
αυτά είναι κκ.
η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, επανακτά την ανταγωνιστικότητα της.άντε με το καλό ρε ΗΦ. πάντα όρθιος να χαρείς τον 2τροχο απωθημένο σου.
η βαλίτσα όντως δεν πολυπάει στη Multi. λάστιχα άλλαξε sooner than later.τρέμω το ξύπνημα του καταναλωτικού Bεζούβιου ονόματι tm.
γαντάκι στα 25 που βρίσκεις? θέλω αλλαγή και για τα δικά μου.
-
Κατάλαβα! Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μια πρώτη ματιά για εξοπλισμό έριξα σήμερα.
Μπουφάν καλοκαιρινό Dainese, 165. Δεν με ενθουσίασε. Θα δω και αλλού.
Γάντια καλοκαιρινά με ενισχύσεις, γύρω στα 25 τα επώνυμα. Υπάρχουν και ακριβότερα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Κράνος, ψάχνω μόνον τις κορυφαίες εταιρείες, Arai, Shoei και ίσως και Schuberth.
Απλώς δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω flip up, ή full face. Πολλοί αναβάτες επιλέγουν τα πρώτα, αλλά την ασφάλεια των δεύτερων δεν την έχουν. Από την άλλη, η άνεση που δίνει το flip up σε μια καλοκαιρινή βόλτα δεν συγκρίνεται.Γι' αυτό που ρώτησε ο Άρης, εγώ έχω κάνει ειδική συνεννόηση με τον σπιτονοικοκύρη μου για χώρο στο κλειστό γκαράζ, δεν λέει να παρκάρεις στο δρόμο.
(Nexus + Tapatalk)
Νταξ σε αφήνω 5 μέρες, γυρίζω από τις διακοπές μου και
Αν φύγω 3 βδομάδες τον Αύγουστο τι θα κάνεις δηλ ;
Θα σε παρακαλούσα όταν έρχεσαι σπίτι να παίρνεις τη BMW, υπάρχει και μια κάποια σοβαρότης στη γειτονιά -
Και για του λόγου το αληθές:
Το κράνος το αγόρασα αμέσως μετά! Τελικά, τα full face είναι απείρως καλύτερα, εννοείται δεν κοίταξα φθηνή μάρκα.(Nexus + Tapatalk)
-
εχει ερθει το συμπαν τα πανω κατω, αρχιζω να πιστευω Λιακο!
Καλοταξιδος, παντα ορθιος!
Εγω να δω τι θα κανω -
ΠΩΩΩ, το πήρε
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και για του λόγου το αληθές:
Το κράνος το αγόρασα αμέσως μετά! Τελικά, τα full face είναι απείρως καλύτερα, εννοείται δεν κοίταξα φθηνή μάρκα.(Nexus + Tapatalk)
Καλοστριφτος, καλογκαζωτος και παντα ορθιος
xr1100 βλεπω, ωραιο και ησυχο.
-
Να την χαίρεσαι την Ιταλίδα Γρηγόρη, καλοτάξιδο και πάντα όρθιος
Μια ένσταση για το κράνος, ναι μεν ένα ακριβό κράνος θα έχει καλύτερα υλικά, φινίρισμα, αεροδυναμική,
χαμηλότερο θόρυβο και βάρος αλλά υπάρχουν και κράνη με 5 αστέρια στο sharp test που κοστίζουν 100
ευρώ, όπως και κράνη 300 ευρώ με 4 αστέρια. Οπότε επιχειρήματα τύπου ''τόσο λίγο κοστολογείς το κεφάλι
σου'' τρώνε άκυρο. Παίρνεις όσο σηκώνει η τσέπη σου αλλά φροντίζεις να είναι τεσταρισμένο-πιστοποιημένο.Ιαπωνικό κράνος με Ιταλική μοτό ρε συ? Άλλοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν Ιταλική μοτό αγοράζουν Ιταλικό
κράνος για να απαλύνουν λίγο τον πόνο τους -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Να την χαίρεσαι την Ιταλίδα Γρηγόρη, καλοτάξιδο και πάντα όρθιοςΜια ένσταση για το κράνος, ναι μεν ένα ακριβό κράνος θα έχει καλύτερα υλικά, φινίρισμα, αεροδυναμική,
χαμηλότερο θόρυβο και βάρος αλλά υπάρχουν και κράνη με 5 αστέρια στο sharp test που κοστίζουν 100
ευρώ, όπως και κράνη 300 ευρώ με 4 αστέρια. Οπότε επιχειρήματα τύπου ''τόσο λίγο κοστολογείς το κεφάλι
σου'' τρώνε άκυρο. Παίρνεις όσο σηκώνει η τσέπη σου αλλά φροντίζεις να είναι τεσταρισμένο-πιστοποιημένο.Ιαπωνικό κράνος με Ιταλική μοτό ρε συ? Άλλοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν Ιταλική μοτό αγοράζουν Ιταλικό
κράνος για να απαλύνουν λίγο τον πόνο τουςΚαταρχήν, ευχαριστώ όλους!
Για το κράνος, δοκίμασα και κάτι Nolan που τα θεωρώ από τα καλύτερα ιταλικά, αλλά στο επίπεδο των Shoei δεν ήταν. Δοκίμασα και Schuberth. Επίσης σε υψηλό επίπεδο, αλλά γενικά σε κράνη, και μιας και τώρα τα χρήματα τα έχω, δεν ήθελα να κάνω κάποια οικονομία. Ουσιαστικά, κοιτούσα Arai και Shoei, αλλά επειδή τα πρώτα ήταν ακόμη ακριβότερα, προτίμησα Shoei.
Επιπλέον, μου έκατσε στο κεφάλι άψογα, τόσο καλά που ξέχασα αμέσως τα flip up (που κάθονται χειρότερα, είναι πιο μεγάλα, πιο βαριά και γενικώς... εν τέλει δεν υπάρχει λόγος: σιγά μην το ανοίξω ποτέ σε πορεία, σε στάση, μπορείς να το βγάλεις κιόλας!).
Να μου επιτρέψεις πάντως να πω, πως σοβαρό κράνος με 100€ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ό,τι και να λες. ΟΚ, μην δώσεις τα 539€ που έδωσα εγώ (δεν το έψαξα, πήγα σε ένα γνωστό μαγαζί και πήρα αυτό που μου άρεσε, πριν λίγο είδα πως το πλήρωσα αρκετά ακριβά, γιατί το βρίσκεις και γύρω στα 460€, αλλά δεν άντεχα στην ιδέα να κυκλοφορώ χωρίς κράνος) και φυσικά υπάρχουν κράνη που μπορεί να κάνουν τα μισά λεφτά και να είναι αντίστοιχα ή καλύτερα, αλλά το θέμα είναι απλό:
Αγοράζοντας ένα Shoei είσαι πολύ πιο σίγουρος πως παίρνεις κορυφαίο προϊόν. Πριν 15 χρόνια, θα το έψαχνα πολύ . Το προηγούμενο κράνος μου ήταν ένα FM που το είχα αγοράσει στα 18 και έκανε ένα μυθικό ποσό για την τσέπη μου, κάπου 50.000 δρχ! Είχε όλες τις πιστοποιήσεις, είχε τα σωστά υλικά-μέχρι και kevlar έγραφε- αλλά τότε, αυτά ήταν τα οικονομικά μου. Τώρα μπορούσα να πάω ψηλότερα και να είμαι κατά τι πιο σίγουρος.Φυσικά, δεν θα πω σε κανέναν πως όλοι πρέπει να φοράνε Arai ή Shoei. Απλώς, απ' όταν ασχολούμαι με τα μηχανάκια, αυτές ήταν οι κορυφαίες εταιρείες, και νομίζω παραμένουν και σήμερα.
Τέλος, πολύ σημαντικό: είναι πανέμορφο και ταιριάζει με την Multi τέλεια!
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Να την χαίρεσαι την Ιταλίδα Γρηγόρη, καλοτάξιδο και πάντα όρθιοςΜια ένσταση για το κράνος, ναι μεν ένα ακριβό κράνος θα έχει καλύτερα υλικά, φινίρισμα, αεροδυναμική,
κράνος για να απαλύνουν λίγο τον πόνο τουςEιχα το xr1000 και οταν το αλλαξα πηρα agv t2 αντι για xr1100 κερδιζοντας 100€ απο εξωτερικο.
Αλλα ο θορυβος που περναει στο agv δεν παλευεται με τιποτα. Ειναι 2 φορες πιο θορυβωδες απο το παλιο μου κρανος, που ηταν το βασικο μειονεκτημα του xr 1000 και διορθωσε στο 1100.
Μιλαω για ταχυτητες απο 90χαω και πανω. Ευτυχως που εχω σκουτερ και αυτα τα χιλιομετρα τα πιανω λιγες φορες, Αν ειχα μοτο θα το ειχα ηδη αλλαξει.
Αυτο πληρωνεις σε arai, shoei.
Καλα τα 4 αστερια, καλυτερα τα 5, αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει ο μειωμενος θορυβος και ο καλος αερισμος. -
καλα με 1 λεπτο ψαξιμο βρηκα αυτο
http://www.motorparts.com.gr/index.php? ... gory_id=74
στα 455€.
Ειπαμε χαρα και προσμονη για το νεο αποκτημα αλλα λιιιγο ψαξιμο δεν βλαφτει.
edit: δεν ειχα δει το ποστ σου HF.
-
και με το νόμο κοντράκιας ο ηταφις πλέον.
4T το φόρουμ που πας για αυτοκίνητο και φεύγεις με μοτό και εγκαθετίλα.στο κουτσάν εννοείται η πρώτη επίσκεψη με μηχανή, και όταν φτάσεις αποκάτω μη τη ζβήσεις κατευεθείαν. άστη 1-2 λεπτά να βαράνε τα κοκοκόψαρα του desmo. ένα εγκεφαλικό που θα πάθει νομίζοντας οτι κάτι ξέχασε στο μάτι και παραβράζει και δεύτερο που θα δει το στάτους του στη γειτονιά να πέφτει σα δείκτης του ΧΑΑ.
-
καλα και το δικο μου agv stealth, ειναι τριμπουρδελο.. ετσι και πεσω σε φαναρι και καποιος φοραει εξατμιση, κουδουνιζει ολο το κεφαλι μου!
αυτο ειναι το θεμα με τα κρανη.. μπορεις να παρεις 5στερο με 85Ε, αλλα τα σφουγγαρια θα πεσουν αμεσως, ο μηχανισμος της ζελατινας θα ειναι για γελια και ο εξαερισμος ανυπαρκτος!
προσωπικα εχω αγορασει 5 κρανη, καθημερινα τωρα το καλοκαιρι χρησιμοποιω ενα τζετ (αστικες διαδρομες) και ταξιδια ενα arai quantum το οποιο πληρωσα 650Ε. -
Σαφώς είναι κορυφαίο το xr1100, δεν το συζητάμε, απλά έχει υψηλό hype σαν μάρκα και οι τιμές τους είναι
τσιμπημένες. Εγώ είχα ένα jet για το scooter και πριν αγοράσω full face είχα δανειστεί ένα xr1000 ενός
φίλου για λίγες μέρες, ήταν βέβαια παλιό και ταλαιπωρημένο αλλά περίμενα περισσότερα πράγματα σε
ποιότητα κατασκευής και ησυχία. Αγόρασα ένα caberg ego λευκό με 165 ευρώ και πραγματικά δεν βλέπω
το λόγο να δώσει κάποιος σχεδόν τα τριπλάσια για ψιλοδιαφορές. Στυλάτο είναι, pinlock και antifog ζελατίνα
έχει, sun visor, πολύ καλό ποιοτικά και ήσυχο για τα λεφτά του και έχει ίσως τον κορυφαίο εξαερισμό. Βέβαια
είχα δώσει μόλις 1200 για την μοτο, τελείως διαφορετικό budget από εσένα εξ αρχής. -
ο τρίφτης τυριού στο ego κάνει δουλειά απο άποψη εξαερισμού?
δουλεύει και σε μικρές ταχύτητες? απο θόρυβο?και εγώ caberg έχω. πρώτα είχa το rhyno, μου το κλέψανε, και τώρα πήρα τον αντικαταστάτη Duke.
-
η εφαρμογη των ARAI/SHOEI (αναλογα τον τυπο κεφαλας) ειναι αφταστη, κυριως για αυτα τα παιρνουμε,
εχουνε διαφορα ψιλοκαλουδια (πχ ησυχα τα SHOEI, πολυ καλη αεροδυναμικη στα +πολλα+ τα ARAI) αλλα αυτα τα βρισκεις λιγο πολυ και στις αλλες μαρκεςμε γεια και παντα ορθιος
-
@HighFidelity καλοταξιδο!!! πολλα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις! παντα ορθιος! απιστευτο κρανος
το xr1100. αυτο εχω και εγω αλλα το ειχα παρει στα 490 λογο κοινου γνωστου με το μαγαζι.
100 ευρω λιγοτερα κοστιζει χωρις σχεδιο με το απλο μαυρο γυαλιστερο χρωμα. το δικο μου ειναι το hadron 2.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ο τρίφτης τυριού στο ego κάνει δουλειά απο άποψη εξαερισμού?
δουλεύει και σε μικρές ταχύτητες? απο θόρυβο?και εγώ caberg έχω. πρώτα είχa το rhyno, μου το κλέψανε, και τώρα πήρα τον αντικαταστάτη Duke.
Kάνει, κυρίως σε πιο σκυφτή στάση βέβαια. Σε μικρές ταχύτητες κάτι νιώθεις, εκεί που σε άλλα δεν νιώθεις τίποτα.
Ρίξε μια ματιά και σε ένα review, στη μέση της σελίδας γράφουν για τον εξαερισμό.
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-helmet/caberg-ego/review.htm
Και το jet που έχω caberg είναι (riviera italia) το οποίο αγόρασα σε large o μλκας Από large και πάνω
έχουν και μεγαλύτερο κέλυφος και φαίνομαι σαν μανιτάρι απ το super mario...
Η caberg γενικά έχει στυλάτα κράνη και αχτύπητο vfm.
Αγορα 600αριου ;