-
Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ο Μητσοτάκης στην Εύβοια και θα είδε τα χάλια του οδικού δικτύου . Τώρα είναι ο Τσίπρας εκεί . Λέτε να ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι , ή απλά να θυμόμαστε ότι είναι Απόκριες και οι μασκαράδες κάνουν βόλτες ...
-
Εγω λυπάμαι τον κοσμο που θα πηγε για το θαλασσινο καρναβαλι και δεν θα εστριψε αμεσως δεξια μετα τη ψηλη γεφυρα τις ωρες αιχμης. Οι αλλοι που θελουν να συνεχισουν προς βορεια/νοτια Ευβοια καλη υπομονη...Ειχε βγει ο Δήμαρχος στην ΕΡΤ την προηγουμενη εβδομαδα και του ελεγε ο παρουσιαστης την δικη του ταλαιπωρια στον κομβο στα ΚΤΕΛ και εκεινος προσπαθουσε να εξηγησει ότι βολευει καλυτερα από το φαναρι μεν όταν ομως δεν υπαρχει μεγαλος κυκλοφοριακος φορτος δε. Τοτε είναι χειροτερα γιατι πολύ απλα ολοι πεφτουν μαζι στον κομβο από 4 σημεια.
Τεσπα, ο δήμαρχος ειπε κατι για παρακαμψη της Χαλκιδας, για να δουμε ποτε...Βεβαια δεν είναι μονο αυτό που πρεπει να γινει. To θεμα είναι κατά ποσο αξιζει να φτιαχτουν δρομοι ταχειας κυκλοφοριας από οικονομοτεχνικης πλευρας δλδ το εξης ένα, αν θα βγαινει χρημα από τα διοδια...
-
Ιωάννη εσύ που είσαι πιο κοντινός από μένα εκεί στον Εγριπο που λέγανε και οι παλαιοί , η ιστορία της περιφερειακής είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την αγορά της Εύβοιας από το Ελληνικό κράτος , γιατί όπως ξέρουμε δεν απελεύθερώθηκε πολεμικά αλλά ήταν λάφυρο και αυτό το βλέπουμε μπροστά μας στο θέμα των δασικών χαρτών ...
Ο κύκλος προφανώς και είναι καλύτερη λύση από τα φανάρια και σε περίπτωση μπλοκαρίσματος το ζόρι είναι το ίδιο είτε κύκλος , είτε φανάρια .
Το θέμα είναι ότι αυτό το χάλι της περιφερειακής δείχνει πόσο διαχρονικά οι άρχοντες έχουν κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες στα παντελόνια τους . Εκεί προς το πλάι ....
Ερχόμαστε λοιπόν από τον Α11 . 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ και πέφτουμε στην ψηλή γέφυρα . Εδώ λογικό το 1+1 αφού πρέπει να περάσουμε σιγά με χαμηλή ταχύτητα . Μετά συνεχίζουμε με 1+1 σε ένα δρόμο που λόγω διαμόρφωσης και κλειστών στροφών δύσκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο και φτάνουμε στον κύκλο . Εδώ και με την περιφερειακή καμία αλλαγή . Μετά θα πηγαίνουμε δεξιά όλοι πάλι σε στενό δρόμο μέχρι το φανάρι της Λαμψάκου . Εκεί με κάποιο τρόπο , φανάρι ? θα στρίβουμε αριστερά και θα μπαίνουμε σε αυτοκινητόδρομο όπως ο Α11 . Οχι για πολύ όμως για 5 χλμ και θα περνάμε και τούνελ . Μόλις περάσουμε την Χαλκίδα θα ξαναπέσουμε σε δρόμο μίας λωρίδας και αφού περάσουμε και την Αρτάκη και τον Κωλοβρέχτη θα πέσουμε στον υπάρχοντα στενό δρόμο στο άγαλμα του Γοβιού και βέβαια μετά γιά την βόρεια Εύβοια θα πρέπει να περάσουμε πάλι μέσα από το χωριό της Καστέλας , αφού δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή .
Ταυτόχρονα δεν προβλέπεται ταυτόχρονη κατασκευή της περιφερειακής Βασιλικού από το Αφράτι και έτσι τελικά το μόνο που προβλέπεται στην πράξη είναι η κατασκευή ενός τούνελ και ενός Α/Δ 4-5 χλμ , που προφανώς θα είναι ο ορισμός του μποτιλιαρίσματος , με μόνο πραγματικό στόχο να φάνε τα 240-300 εκατ που θα κοστίσει το 'έργο' και ταυτόχρονα να φάμε και τα διόδια στην Αυλίδα που έχουν υποσχεθεί και υπογράψει στους νταβατζήδες .
Απλά για να καταλάβουμε τι πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες έχουμε....
Από την άλλη σοβαροί περιφερειάρχες όπως ο Αγοραστός στην Θεσσαλία και όπως τον κρίνω από τα έργα που κάνει , φτιάχνει περιφερειακούς δρόμους σε χωριά στον κύριο άξονα Νέο Μοναστήρι-Καλαμπάκα με 2+2 λωρίδες έστω και αν είναι με φανάρια . Ανάλογα έργα μικρότερου πλάτους είδα πριν και μετά την Σπάρτη . Μετά απορούμε πως αυτός ο πανέμορφος τόπος που είναι η Εύβοια δεν έχει τρελή ανάπτυξη στον τουρισμό σαν αυτή της Μεσσηνίας , Λακωνίας ή της Ηπείρου .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ερχόμαστε λοιπόν από τον Α11 . 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ και πέφτουμε στην ψηλή γέφυρα . Εδώ λογικό το 1+1 αφού πρέπει να περάσουμε σιγά με χαμηλή ταχύτητα . Μετά συνεχίζουμε με 1+1 σε ένα δρόμο που λόγω διαμόρφωσης και κλειστών στροφών δύσκολα θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο και φτάνουμε στον κύκλο . Εδώ και με την περιφερειακή καμία αλλαγή . Μετά θα πηγαίνουμε δεξιά όλοι πάλι σε στενό δρόμο μέχρι το φανάρι της Λαμψάκου . Εκεί με κάποιο τρόπο , φανάρι ? θα στρίβουμε αριστερά και θα μπαίνουμε σε αυτοκινητόδρομο όπως ο Α11 . Οχι για πολύ όμως για 5 χλμ και θα περνάμε και τούνελ . Μόλις περάσουμε την Χαλκίδα θα ξαναπέσουμε σε δρόμο μίας λωρίδας και αφού περάσουμε και την Αρτάκη και τον Κωλοβρέχτη θα πέσουμε στον υπάρχοντα στενό δρόμο στο άγαλμα του Γοβιού και βέβαια μετά γιά την βόρεια Εύβοια θα πρέπει να περάσουμε πάλι μέσα από το χωριό της Καστέλας , αφού δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή .
Ταυτόχρονα δεν προβλέπεται ταυτόχρονη κατασκευή της περιφερειακής Βασιλικού από το Αφράτι και έτσι τελικά το μόνο που προβλέπεται στην πράξη είναι η κατασκευή ενός τούνελ και ενός Α/Δ 4-5 χλμ , που προφανώς θα είναι ο ορισμός του μποτιλιαρίσματος , με μόνο πραγματικό στόχο να φάνε τα 240-300 εκατ που θα κοστίσει το 'έργο' και ταυτόχρονα να φάμε και τα διόδια στην Αυλίδα που έχουν υποσχεθεί και υπογράψει στους νταβατζήδες .
Απλά για να καταλάβουμε τι πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες έχουμε....
Εμ, γι' αυτό σου λεω αν αξιζει να γινει ολο αυτό τελικα. Από το '12 και μετα ο ευκαιριακος αθηναιος επισκεπτης (που θα πηγαινε σε κανενα ουζερί κυριως) εχει μειωθεί χαλαρα κατά 80% (γι' αυτό και πλεον η Αρτακη εχει κινηση σε αυτό τον τομεα γιατι αν ο κοσμος ηταν περισσοτερος δεν θα μπορουσε να τον σηκωσει και οι οποιοι 'αμετανόητοι' πηγαινουν πλεον εκει), η πολη της Χαλκιδας δεν εχει πια μεγαλους χωρους στάθμευσης οποτε ποιο το νοημα να ερθεις. Πλεον εχουμε διερχομενο κοσμο το απόγευματακι της Παρασκευης για τα εξοχικα, μαζι με τους οποιους φιλους τους.
Μπορει μετα κοπων και βασανων να παρακαμφθηκε το Βαθυ, αλλα δεν νομιζω να είναι το ιδιο ευκολο για τον κεντρικο από τη Λιανη Αμμο ως την Αρτακη, είναι πολύ περισσοτεροι οι θιγομενοι...
Θα μου πεις 300μυρια είναι αυτά + τα διοδιακια για τα (ουκ ολιγα) θυματα που είναι αναγκασμένα να κανουν εργασιακα 'πηγαινε-ελα' σε Αθηνα και Οινοφυτα. Όπως και να εχει, είναι τελειωμενη ιστορια η Χαλκιδα και αν την συγκρινεις με την προ κρισης κατασταση, είναι να απορεις γιατι υπαρχει ακομα στο χαρτη και δεν εχει γινει πεδιο πυρηνικών δοκιμων (ναι, ΟΚ, τι να πεις για τη Θηβα τοτε;). Ακραιο, αλλα δεν απεχει και τοσο από την αθλια πραγματικοτητα. Δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (σοβαρος) μαθητης/τρια μου που να περασε παν/μιο και να μην την βριζει με τα χειροτερα λογια...
-
Μην μου τα λες εμένα . Για τα χάλια της Εύβοιας οι ντόπιοι φταίμε .
Βέβαια και η Μεσσηνία σώθηκε γιατί βρέθηκε ένας καπετάνιος και περίμενε 25 χρόνια για να πάρει τις άδειες για το κόστα ναυαρίνο . Σε εμάς δεν φαίνεται κάτι ανάλογο δυστυχώς . Παραμένουμε πασοκόνησο το ορθόδοξο...
-
Μην το ΠΑΣΟΚοποιεις το θεμα, δεν είναι αυτό.
Είναι μια γενικη κωλομπαροσυνη της τοπικης κοινωνιας σε όλα τα επίπεδα.
Περιμενα πχ τα παιδια της γειτονιας μου. Δεν τα ειδα ποτε στην δουλεια μου. Από την άλλη εχω μακρινους συγγενείς ή ακομα και φιλους ανταγωνιστων μου.
Ο ενας κοιταζει να βγαλει το ματι του αλλου. Αρκει να καταστραφουμε ολοι μπρος στο να γινεται υγιες παιχνιδι και να κερδισουν οι καλυτεροι. Σκαει κλιμακιο ΑΔΑΕ στην παραλια της Χαλκιδας (γνωστος μου μεσα στο κλιμακιο, όχι ραδιο αρβυλα) και μενει όταν βλεπει ότι σε αντιθεση με τις άλλες περιοχες που εχει παει για ελεγχο, κανενας δεν επαιρνε τηλ να προειδοποιησει το 'γειτονα'.
Αγωνες αυτοκινητου:
Εγω, ως all around και όχι βερος Χαλκιδεος, ειχα βαρεθεί να ακουω το ατελειωτο θαψιμο του ενός στον άλλο. Δεν υπηρχουν οι ανθρωποι. Να πηγαινουν σε αναβαση και να μην κάθονται 'παρεουλα' στα service, σε αντιθεση με Κρητικούς/Βολιώτες/Γιαννιώτες κτλ.
Νοσοκομειο Χαλκιδας:
Εξαναγκαστηκε προσφατα σε παραιτηση -μη Χαλκιδεα- ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ (δλδ όχι φουλ μαχιμη ειδικοτητα) μην αντεχοντας τις τοπικες κλικες. Το πώς φερονται ολοι οι μονιμοι στο προσωπικο καθαριοτητας να δεις. Ανθρωπος παραιτηθηκε και καθεται και ζει με το ΚΕΑ (και 2 παιδια) γιατι γυρναγε κάθε μερα κλαμμενος σπιτι.
Διακοπες:
Σκαω καπου οπου φιλος με γνωριζει σε μια παρεα -δεν τους ηξερα ουτε φατσικα- και τους λεει ότι είμαι 'δικος τους'. Πολύ απλα δεν μου απηυθυναν ξανα τον λογο περα από το 'γεια'. Το ιδιο εκανα βεβαια και εγω μετα από χρονια σε αντιστοιχη περιπτωση. Γινεσαι σαν τα μουτρα τους από ένα σημειο και μετα.Εγω εσκασα (για μονιμα) εκει 27 χρονων, με τελειως αλλα δεδομενα. Αν μπορουσα να αλλαξω τα πραγματα πιστεψε με, δεν θα ξαναπερναγα τη γεφυρα. Ειμαι εγκλωβισμένος εκει δυστυχως. Και φυσικα δεν παντρευτηκα εκει, ζω Αθηνα και πηγαινοέρχομαι για οσο το αντεχω οικονομικα ακομα.
Ενας τοπος δεν σωνεται από ένα ξενοδοχειο...Ελεος με την θεοποιηση της μιας μεγαλης επενδυσης. Η Πελ/σος είναι ωραια, εχει τουριστικες δυνατότητες για ολο το χρονο και χαρη στους νεους δρομους είναι σε μεγαλο ποσοστο προσβασιμη σε 'ανθρωπινο' χρονο. (Βεβαια προπερσι που πηγα Νεαπολη και δεν ειχε γινει ακομα ο καινούργιος δρομος ηταν μια Α ταλαιπωρια -δεν ειχα Αγγλο τοτε αλλα ένα 1400αρι της οκας-)
Και εκει, όπως και παντου, η προοδος μεσω τουρισμου/εστιασης είναι κατι σχετικο. Πχ υπαρχει το Αστρος που είναι πολύ ωραιο και ολοι (φαινονται) να συνυπαρχουν μια χαρουλα, υπαρχει και ο Κακοβατος (Ζαχαρω) οπου ουαι και αλοιμονο σου αν κοντραρεις τον ΝΔουλη...
Γι' αυτό σου λεω, δεν είναι κομματικο. Είναι μια πιτα γενικα και οποιος χορτασει... -
Πριν λίγο το Σαββιδοκάναλο με τα αριστερά παπαγαλάκια του ΣΦΥΡΙΖΑ είχαν θέμα ότι σε συνέντευξη ο ΖΑΕΦ της ΦΥΡΟΜ υποστήριξε ότι η Ελληνική πλευρά δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ταυτότητα και το σύνταγμα της ΦΥΡΟΜ. Και ότι η Ελληνική πλευρά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το όνομα. Το προχώρησε ο ΖΑΕΦ και παρακάτω και είπε ότι στα 7 σημεία της διαπραγμάτευσης πουθενά δεν αναφέρεται το θέμα της ταυτότητας και της αλλαγής του συντάγματος.
Ταυτόχρονα η Γερμανία ήδη έχει κανονίσει την είσοδο της ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ.
Το Σαββιδοκάναλο τα παρουσίασε ως λογικά όλα αυτά.Κάτι δεν πάει καθόλου καλά ή είναι ιδέα μου;;
-
Όλα πλέον πάνε καλά.
Τα μνημόνια εφαρμόζονται επιτέλους σωστά, τα θέματα προχωράνε, οι αντιστάσεις κάμπτονται-οι αποκρατικοποιήσεις προχωράνε, θα προχωρήσει και το θέμα με τα Σκόπια.
Το έχουνε πει οι ξένοι πόσες φορές. Όλα άλλαξαν με την κυβέρνηση αυτή.
Όχι σαν τους προηγούμενους.Τι δεν έχεις καταλάβει;
-
Πάνε καλά για ποιους;
Δηλαδή είναι έτοιμος ο λαός της Ελλάδας να δεχθεί ότι υπάρχει πλέον χώρα με όνομα 'Άνω Μακεδονία' με Μακεδονικό λαό, Μακεδονική ταυτότητα/ιθαγένεια και Σλαβομακεδονική γλώσσα;
Και ταυτόχρονα η ίδια χώρα να αναφέρει στο Σύνταγμά της ότι υπάρχουν Μακεδονικές μειονότητες σε άλλα κράτη;
Μάλλον έχω χάσει επεισόδια.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάνε καλά για ποιους;Τι ρωτάς τώρα εσύ;
Βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ όπου άνθρωποι που δεν είναι αριστεροί, μαζί με την κριτική που κάνουν στην κυβέρνηση, κάνουν ανάλογη κριτική και στολίζουν τον Κούλη κάθε λίγο και λιγάκι-χωρίς να έχει κυβερνήσει.
Από την άλλη βλέπεις αριστερούς και σε κάθε post έχουν να πούνε κάτι μόνο για την αντιπολίτευση, τον Κούλη, τον Κούλη τις απόκριες, τον Μπουμπούκο και πάει λέγοντας.
Άρα όλα πάνε καλά και μην εκπλαγείς αν κερδίσει και πάλι ο Τσίπρας.
Λίγο να του βγει επικοινωνιακά το θέμα Novartis(ακόμα και αν δεν υπάρξουν στοιχεία για πολιτικούς), λίγο να του κάτσουν και 1-2 πράγματα(κάποια μελλοοοοοντική μείωση στο χρέος πχ) και θα δεις. -
Ιωάννη αυτό που λες είναι αλήθεια για το νησί . Αλλά δυστυχώς έγινε τότε στα τέλη του 70 που το πασοκ δίχασε τον λαό . Είμαστε έφηβοι τότε και έβλεπες παιδιά που λίγα χρόνια πριν παίζαμε μπάλλα μαζί να μην μιλάνε μεταξύ τους για τα πολιτικά . Και μιλάμε για μικρά μέρη , χωριά και κωμοπόλεις .
Ανάλογα συμβαίνουν και στην Μεσσηνία , επειδή έχω φίλους από εκεί . Γιατί οι πολιτικοί έλεγαν στον ένα ότι ο άλλος φταίει που είναι φτωχός και ζορισμένος . Οταν όμως έγινε η επένδυση και ο δρόμος και πήγαν τα λεφτά και οι τουρίστες το σκηνικό έχει αλλάξει .
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Πάνε καλά για ποιους;
Τι ρωτάς τώρα εσύ;
Βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ όπου άνθρωποι που δεν είναι αριστεροί, μαζί με την κριτική που κάνουν στην κυβέρνηση, κάνουν ανάλογη κριτική και στολίζουν τον Κούλη κάθε λίγο και λιγάκι-χωρίς να έχει κυβερνήσει.
Από την άλλη βλέπεις αριστερούς και σε κάθε post έχουν να πούνε κάτι μόνο για την αντιπολίτευση, τον Κούλη, τον Κούλη τις απόκριες, τον Μπουμπούκο και πάει λέγοντας.
Λίγο να του βγει επικοινωνιακά το θέμα Novartis(ακόμα και αν δεν υπάρξουν στοιχεία για πολιτικούς), λίγο να του κάτσουν και 1-2 πράγματα(κάποια μελλοοοοοντική μείωση στο χρέος πχ) και θα δεις.Αν απευθύνεσαι σε μένα που κάνω αυτό που λες , κριτική στην κυβέρνηση και κριτική στην ΝΔ , θα σου πω ότι έτσι είναι .
Δεν απολογούμαι για κανένα πστ και δεν στηρίζω κανένα κερατά που σαν υπουργός έκανε καταστροφές και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα στον Τσιπράκο διάπλατα .
Αν ήταν μάγκας ο Σαμαράς , ας έκανε το ίδιο με τον Τσίπρα με το που βγήκε το 12 . Δηλαδή να έπαιρνε αμέσως τα δύσκολα οικονομικά μέτρα να μείωνε το δημόσιο σωστά και όχι με συντάξεις στα 40 και 50 τους , να διόρθωνε το χάλι των ασφαλιστικών εισφορών και όχι να αφήνει ανασφάλιστους τους αυταπασχολούμενους και τους ανάπηρους και αν τελικά νόμιζε ότι δεν θα τον στήριζε το πασοκ , επειδή παίζει και το σκηνικό αυτό , ας το κατήγγειλε και ας πήγαινε σε εκλογές αμέσως ζητώντας αυτοδυναμία .
Βέβαια το εθνικά σωστό θα ήταν να αφήσουν τον Παπαδήμο να κάνει την βρώμικη δουλειά και να έρθει μετά να εισπράξει , αλλά βλέπετε το όνειρο του πιτσαδόρου , που μπορεί να αποδειχτεί και κλεφτοπιτσαδόρος ήταν να γίνει πρωθυπουργός . Και αυτό με κάθε τίμημα και κόστος για τον Λαό .
Ο Κούλης έχει μαζέψει γύρω του μια συμμορία πασόκων , αριστερών , κομμουνιστών και κάποιων χαζών που λένε ότι είναι φιλελεύθεροι , αλλά είναι απλά πολιτικά ηλίθιοι και άσχετοι και αυτή η συμμορία τον οδηγεί στην καταστροφή .
Ζητάει εκλογές από τον πρώτο μήνα που βγήκε με αποτέλεσμα ναι μεν να συσπειρώσει τον κόσμο , αλλά ταυτόχρονα να τον κουράσει και να τον απογοητεύσει αφού πέρασαν 2 χρόνια και δεν πήγαμε σε εκλογές και ενώ ξέρει κάθε ένας που έχει διαβάσει το Σύνταγμα μας , ότι από το 1985 και τα έγχρωμα ψηφοδέλτια του Ανδρέα , το πολίτευμα μας είναι αποκλειστικά πρωθυπουργοκεντρικό . Δηλαδή εκλογές γίνονται όταν τις ζητήσει ο πρωθυπουργός και μόνο .
Ακόμα ήταν προφανές για κάποιον που τώρα μαθαίνει την πολιτική ότι ο Τσίπρας έχει ηγετικά χαρακτηριστικά . Ακόμα από τον Γενάρη του 15 θα έπρεπε να το δουν γιατί στο σπίτι στο χωριό πάνω από το τζάκι ο Αλέξης έχει τα κεφάλια των Αλαβάνου , Φαράκου , Κωνσταντόπουλου , Κουβέλη , που ήταν ιστορικά στελέχη του σύριζα και μετά τον Σεπτέμβρη ξήλωσε με μία το 40 % του κόμματος του και αυτοί δεν βγήκαν καν βουλευτές .
Αλλά στην ΝΔ νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με έναν άσχετο . Για αυτό μπορεί πράγματι να χάσουν τις εκλογές ακόμα και αν δεν έχει γίνει κάτι με την Νοβάρτις . Γιατί ο Κούλης ήθελε να στηρίξει την πολιτική του πιτσαδόρου χωρίς να την κρίνει και χωρίς να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει .
Τέλος να πω ότι είτε κυβερνήσει ο Κούλης χωρίς να πάρει τα μέτρα που πρέπει για να πάμε σε μεγάλη ανάπτυξη , που είναι η μείωση των δαπανών του δημοσίου για μισθούς και συντάξεις και ταυτόχρονη μείωση των φόρων , είτε χάσει τις εκλογές , το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει η ΝΔ ΠΑΣΟΚ .
-
Πάνε καλά για ποιους;
Τι ρωτάς τώρα εσύ;
Λίγο να του βγει επικοινωνιακά το θέμα Novartis(ακόμα και αν δεν υπάρξουν στοιχεία για πολιτικούς), λίγο να του κάτσουν και 1-2 πράγματα(κάποια μελλοοοοοντική μείωση στο χρέος πχ) και θα δεις.Για το φόρουμ δεν έχω να γράψω κάτι.
Εμένα με ενδιαφέρει η χώρα και το περιβάλλον που ζω και σε αυτά επικεντρώνομαι.Αν για την πλειοψηφία των πολιτών όλα πάνε καλά και περνάνε μια χαρά στη χώρα που κατοικούν, εγώ περισσεύω.
-
Σ'ευχαριστω που με επιβεβαιώνεις, γιατι ειλικρινα ωρες-ωρες νομιζω ότι υπερβαλλω. Βεβαια, οποια και να είναι αυτή η επαρχια όταν σκαει ο ξενος τα ιδια θα αντιμετωπισει μεσες-ακρες, μην εχουμε...αυταπατες.
Τωρα στα αλλα περι 'κοψίματος καλημερας' κτλ, τι είναι καλυτερο δεν ξερω.
Όταν εξομαλυνθηκαν παντως τα πραγματα μεταξυ των κομματων εξουσιας σε καθημερινο επιπεδο και αρα μεταξυ οπαδων(δλδ όταν εγιναν οι 2 τους ισα και ομοια) ειδες που καταληξαμε στο τελος. Ισως ο φοβος πρεπει να φυλαει τα ερημα για να δουλευει σωστα αυτή η χωρα και εμεις οι απλοι πολιτες να ειμαστε προσεκτικοι γενικα με τους πολιτικους ώστε να δουλεουν καλυτερα και να μη φτανουμε στο σημειο να σκοτωνόμαστε εμεις μεταξυ μας...Τελος για την αιωνια επιμονη σου για περαιτέρω υποχωρηση συνταξεων/ΔΤ κτλ, το 'τι εστι τελικα μεσαια ταξη' και τα καλα του νεοφιλελευθερισμου διαβασε λιγο αυτό*:
https://left.gr/news/i-katastrofi-tis-mesaias-taxis
Μπορει να είναι από το λιεφτ , αλλα μη μου πεις ότι δεν υπαρχουν (πολλα) σημεια που οντως ισχυουν για την πραγματικοτητα που ζουμε. Κατά τα αλλα, από το '19 αν ο Αλεξάκος συνεχισει την 'μεταρρυθμιση' (όχι δεν είναι μονο οι παλιες συνταξεις, είναι το αφορολογητο για τον κοσμακη των αστειων μισθων, ολο μαζι οριζοντιοτατο) ε τοτε και επισήμως there is nothing left...
Στο άλλο θεμα, αυτό το πραγμα (Draghi) μπορει να εκοψε τη δοση ( προσωρινα ή όχι δεν εχει και πολλη σημασια, εχουμε καταλαβει ότι όλα γινονται 'όταν πρεπει' ) και να εκνευρισε μεχρι και 'το Ευκλειδι' , αλλα οι συμπατριώτες του τουμπεκι ψιλοκοκο στους απέναντι και το τρυπανι μαλλον θα το σφηνωσουν αυτοι εκει που ξερουν. Ευρωπη ρε, μας τρεμει ολη η Γης...
*Αν μια προταση θα επρεπε να χαρακτηρισει το αρθρο (και επειδή προφανως καποιοι μπορει να παθαινουν -βολβοστροφη- μολις βλεπουν το left), είναι νομιζω αυτή:
Στην περίοδο της ευημερίας η ορμητική βελτίωση της θέσης της «φιλόδοξης μεσαίας τάξης» εξαρτάται από την χειροτέρευση της θέσης των άλλων στρωμάτων. Αυτό συμπυκνωνει σε λιγες λεξεις τη λογικη αρκετων 'σκουζοντων'. Μπορει η συγκεκριμενη προταση να μιλα για την περιοδο της ευημεριας, αλλα ουσιαστικα, τουλάχιστον εδώ στην Ελλαδα, το βλέπουμε να συμβαινει ως αντανακλαστικο από ολους οσοι ακομα 'πηγαινουν καλα' (παντα σχετικο αυτό). Ουρλιαζουν περισσοτερο (θαβοντας βεβαια το φορολογικο των ΕΕ και τον ΕΝΦΙΑ κατω από τα ισχυρα θεμελια της αναμπντυγκζηζ του τελευταιου τριμηνου του '14) τωρα μιλωντας για Μαδουρισμους και ξερουν καλα ότι με Κουλη θα ισχυροποιηθουν ακομα περισσοτερο μεσω της μεγαλύτερης φτωχοποίησης ολων των υπολοιπων, ακομα και δικων τους παιδιων που απλα 'ηταν ατυχα'. 'Ο νικητης τα παιρνει όλα' όπως λεει και το αρθρο...Αυτά...οσο για τη ΝΔ αν κυβερνησει θα παραθεσω ένα βιντεακι που δειχνει με γλαφυροτατο τροπο τι συμβαινει μεσα στη ΝΔουλα σε αρχηγικο επιπεδο (δεν θα χρειαστεί να αφήσετε και πολύ ελευθερη τη φαντασια σας)...
Διανομη Ρολων:
Psycho Killer No1: Κουλης
Psycho Killer No2: Αδωνις
Psycho Killer No3: Αντώνης (που του παει τεεεεελεια)
Σκατογρια: Σοφιτσα.
Σια εχουμε ούτως ή αλλως.
Enjoy:A, για να μην εχουμε παλι ιστοριες ότι είμαι συριζοπανο και αλλα τετοια του κατακωλου, ιδου ο Σταθάκης να περιγραφει την αναμπτυγκζη δε λεφτ γουεϊ:
-
Ιωάννη Δ΄ τι μου θύμησες ....
Τα φοιτητικά μου νιάτα , τότε στις συνελεύσεις που κάτι αριστερούληδες σαν τον αρθρογράφο τους πέταγα βορά στην χλεύη των συναδέλφων....
Το άρθρο λέει τις κλασσικές μαρξιστικές μλκιες που βλέπει τα πάντα κάτω από ένα παραμορφωτικό φακό .
Για να απαντήσω θέλει σεντόνι και τώρα δεν έχω χρόνο .
Απλά για να ξεκαθαρίσουμε τον ορισμό της εργατικής και μεσαίας τάξης θα σου πω ένα παράδειγμα που ήταν χιλιάδες ίδια παραδείγματα .
Παιδί 15 χρονών φεύγει από την Νάξο την δεκαετία του 60 ή του 70 ακόμα και του 80 , με το κοφίνι του και το δισάκι του και έρχεται στην Αθήνα . Μπαίνει στην οικοδομή . Δεν έχει μία είναι προλετάριος στο κάτω μέρος της εργατικής τάξης .
Είκοσι χρόνια μετά έχει ιδιόκτητο σπίτι στο Περιστέρι , αμάξι , παραμένει οικοδόμος και πλέον είναι στο άνω μέρος της εργατικής τάξης ή στο κάτω μέρος της μεσαίας τάξης ? Σύμφωνα με τον αρθρογράφο και την μαρξιστική λογική παραμένει ακόμα εργατική τάξη έστω και αν είναι κάτοχος περιουσίας .
Δέκα χρόνια μετά είναι πλέον οικοδόμος υπεργολάβος . Εχει προσωπικό . Το σπίτι στο Περιστέρι έχει γίνει τριώροφο για να έχουν προίκα τα κορίτσια και πλέον μένει στο πάνω πάνω και νοικιάζει τα άλλα δύο , μάλιστα το ισόγειο το έχει κάνει μαγαζί , ενώ επειδή το πατρικό στην Νάξο είναι μακρυά , το άφησε στην αδελφή που παντρεύτηκε εκεί και εκείνος για να είναι κοντά στην δουλειά και το καλοκαίρι αγόρασε ή έχτισε ένα εξοχικό στην Λούτσα ή στο Αλεποχώρι ώστε να πηγαίνει η οικογένεια το καλοκαίρι και εκείνος να δουλεύει και να κάνει και κανένα μπάνιο . Αμάξι πήρε και δεύτερο .
Τώρα πλέον τι είναι για την μαρξιστική λογική ? Εργατική τάξη ? Μα είναι εργοδότης προσωπικού και εκμισθωτής ακινήτων και κάτοχος περιουσίας και αυτοκινήτων ? Προφανώς η μαρξιστική λογική του 1870 δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε το δεύτερο μισό του 20ου πόσο μάλλον τον 21ο αιώνα .
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν περιγράφει αληθινά γεγονότα το άρθρο . Στην ερμηνεία τα χαλάμε .
Εδώ λοιπόν θα κάνω όσο πιο σύντομα μπορώ την φιλελεύθερη ερμηνεία των γεγονότων . Και θα πω και κάποια πράγματα που ίσως ενοχλήσουν κάποιους που βλέπουν επιφανειακά τα πράγματα και όχι με την ανάλυση της Ιστορίας και των Ιστορικών Φαινομένων .
Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση της παγκοσμιοποίησης είναι κατάσταση που αντιμάχεται τον Φιλελευθερισμό και έχει Σοβιετικά Χαρακτηριστικά .
Γιατί αντί για Κεντρικά Ελεγχόμενη Οικονομία από Κρατικές Δομές , έχουμε Κεντρικά Ελεγχόμενη Οικονομία από Χρηματοπιστωτικές Δομές . Οταν η Ντόιτσε Μπάνκ και άλλοι ελέφαντες είναι too big to fail , τότε ο Φιλελευθερισμός έχει Πεθάνει . Γιατί η ουσία του Φιλελευθερισμού είναι να μην υπάρχουν μεγάλες δομές που να ελέγχουν την οικονομία , όπως και να λέγονται αυτές , να μην γίνεται κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά και να εξασφαλίζεται ο ανόθευτος Ανταγωνισμός .
Αυτά τα τελευταία 20 χρόνια δεν γίνονται . Και το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί είναι και χαμηλού μεγέθους και καλοί υπαλληλίσκοι των ισχυρών . Εννοείται ότι είμαι με τον Τράμπ και μάλιστα όσο τον στοχοποιεί αυτό το σύστημα τόσο περισσότερο τον συμπαθώ . Τώρα ασχολούμαστε αν πήδηξε μια πορνοστάρ 10 χρόνια πριν αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ...
Ταυτόχρονα στηρίζω τον Ορμπάν και τις προσπάθειες του εναντίον του Σόρος που στηρίζει το αντιφιλελεύθερο σύστημα γιατί κονομάει από αυτό αφού παίζει με τα λεφτά των άλλων .
Ο κόσμος στην Ευρώπη και στην Αμερική βλέπει ακριβώς το ίδιο πράγμα . Αλλά βέβαια δεν το βλέπουν με μαρξιστική λογική , αλλά προσπαθούν να επαναφέρουν τις προυποθέσεις του Φιλελευθερισμού που έγραψα παραπάνω.
Και επειδή λοιπόν υπάρχει αντίδραση από τα παράσιτα , οι κοινωνίες στρέφονται δεξιά και ακροδεξιά . Αναζητούν την σωτηρία στα Εθνικά Κράτη και στην περιχαράκωση . Προφανώς τα παράσιτα και τα ελεγχόμενα από αυτά ΜΜΕ αντί να δείξουν τον εαυτό τους , στοχοποιούν τις κοινωνίες νομίζοντας ότι θα διορθώσουν τα πράγματα και θα πάψει η αντίδραση . Αλλά η Ιστορία διαχρονικά δείχνει αλλιώς .
Μακάρι να βρεθεί τρόπος και να αυτοδιορθωθεί οικονομικά η κατάσταση και να υπάρξουν εμπνευσμένοι πολιτικοί που θα αναστήσουν τον Φιλελευθερισμό , σταματώντας την στροφή προς την ακροδεξιά . Αλλιώς την λύση θα την δώσει η πολιτική γιατί η Ιστορία απεχθάνεται τα κενά .
Το σεντόνι ήταν όσο μικρότερο μπορούσε να είναι , γιατί αν απαντούσα κανονικά θα ...
-
Αν απευθύνεσαι σε μένα που κάνω αυτό που λες , κριτική στην κυβέρνηση και κριτική στην ΝΔ , θα σου πω ότι έτσι είναι .
Δεν απολογούμαι για κανένα πστ και δεν στηρίζω κανένα κερατά που σαν υπουργός έκανε καταστροφές και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα στον Τσιπράκο διάπλατα .
Ξαναδιάβασε τι γράφω.
Αυτό που κάνεις εσύ είναι το υγιές. Πόσες φορές άλλωστε έχω γράψει και εγώ κατά Σαμαρά ή Κούλη...Φυσικά και δεν απευθύνομαι σε εσένα.
-
Πες μου ότι εισαι εσυ το παράδειγμα αυτό criuser, μονο αυτό τελος...
-
cruiser δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση το άρθρο από τον αριστερό ? κομμουνιστή ? οικονομολόγο (πως λέγαμε παλιά 'αλβανός τουρίστας' ), απλά και μόνο η πρόταση
Στην περίοδο της ευημερίας η ορμητική βελτίωση της θέσης της «φιλόδοξης μεσαίας τάξης» εξαρτάται από την χειροτέρευση της θέσης των άλλων στρωμάτων.
αρκεί για να θυμίσει τις παπαριές που έλεγαν οι μερκαντιλιστές πριν από 300 χρόνια, και φυσικά αντιβαίνει στις βασικές αρχές της ελεύθερης αγοράς. Τι σκατά οικονομολόγος είναι αυτός, πως το πήρε το πτυχίο ?
Βέβαια αφού είναι αριστερούλης ή/και κομμουνιστής, τότε πιθανότατα του φαίνονται σωστά και οι παπαριές που λέει ο Μαρξ, οπότε το πιο πάνω γίνεται κατανοητό
-
Αν απευθύνεσαι σε μένα που κάνω αυτό που λες , κριτική στην κυβέρνηση και κριτική στην ΝΔ , θα σου πω ότι έτσι είναι .
Ξαναδιάβασε τι γράφω.
Αυτό που κάνεις εσύ είναι το υγιές. Πόσες φορές άλλωστε έχω γράψει και εγώ κατά Σαμαρά ή Κούλη...Φυσικά και δεν απευθύνομαι σε εσένα.
Εντάξει .
Αλλά ήταν καλό έναυσμα για πρωινή πολιτική ανάλυση...
Πες μου ότι εισαι εσυ το παράδειγμα αυτό criuser, μονο αυτό τελος...
Οχι αγόρι μου . Εγώ είμαι αστός εδώ και πολλές γενιές . Σκέψου ότι ο προπάππος μου ήταν γιατρός στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και των Ψαχνών , στα μέσα και τέλη του 19ου αιώνα . Δικηγόροι και οι δύο παππούδες μου , αλλά και αξιωματικοί εξ εφέδρων μια και μετά από 11 και 8 χρόνια θητεία αντίστοιχα στους βαλκανικούς - μικρασιατικούς πολέμους έμειναν μόνιμοι . Ο ένας μετά την αποστρατεία του στα 50 του δικηγόρησε στην Χαλκίδα πριν και μετά τον Β' ΠΠ.
cruiser δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση το άρθρο από τον αριστερό ? κομμουνιστή ? οικονομολόγο (πως λέγαμε παλιά 'αλβανός τουρίστας' ), απλά και μόνο η πρόταση
Στην περίοδο της ευημερίας η ορμητική βελτίωση της θέσης της «φιλόδοξης μεσαίας τάξης» εξαρτάται από την χειροτέρευση της θέσης των άλλων στρωμάτων.
αρκεί για να θυμίσει τις παπαριές που έλεγαν οι μερκαντιλιστές πριν από 300 χρόνια, και φυσικά αντιβαίνει στις βασικές αρχές της ελεύθερης αγοράς. Τι σκατά οικονομολόγος είναι αυτός, πως το πήρε το πτυχίο ?
Βέβαια αφού είναι αριστερούλης ή/και κομμουνιστής, τότε πιθανότατα του φαίνονται σωστά και οι παπαριές που λέει ο Μαρξ, οπότε το πιο πάνω γίνεται κατανοητό
Το πτυχίο θα το πήρε με το γνωστό πολιτικό πέντε .
-
Αν ήταν μάγκας ο Σαμαράς , ας έκανε το ίδιο με τον Τσίπρα με το που βγήκε το 12 . Δηλαδή να έπαιρνε αμέσως τα δύσκολα οικονομικά μέτρα να μείωνε το δημόσιο σωστά και όχι με συντάξεις στα 40 και 50 τους , να διόρθωνε το χάλι των ασφαλιστικών εισφορών και όχι να αφήνει ανασφάλιστους τους αυταπασχολούμενους και τους ανάπηρους και αν τελικά νόμιζε ότι δεν θα τον στήριζε το πασοκ , επειδή παίζει και το σκηνικό αυτό , ας το κατήγγειλε και ας πήγαινε σε εκλογές αμέσως ζητώντας αυτοδυναμία .
Εγώ έχω εντελώς αντίθετη άποψη με αυτά που γράφεις, αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη.
Ερωτήσεις:
-
Τον Αλεξομαδούρο τον ανέβασαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες ή μία ηλίθια εκλογική πλειοψηφία σανοφάγων που χόρευαν με νταούλια και ζουρνάδες στο Σύνταγμα;
-
Τι πάει να πει 'μάγκας ο Σαμαράς'; Τι έκανε ο Αλεξομαδούρο με το που βγήκε και τον καθιστά 'μάγκα';
Πήρε ο Αλεξομαδούρο κάποιο μέτρο που μείωσε το Δημόσιο; -
Μπορούσε ο Σαμαράς ή ο οποιοσδήποτε Κεντρώος ή Κεντροδεξιός πριν το 2015 να κυβερνήσει κανονικά;
Στο δια ταύτα, η χώρα τελικά από ποιον κυβερνάται; Από την εκάστοτε κυβέρνηση ή από ένα αριστερό συνδικαλιστικό/συντεχνιακό/αναρχοκομουνιστικό καρκίνωμα που έχει κατσικωθεί εδώ και 10ετίες στο σβέρκο της χώρας και δεν επιτρέπει να γίνει καμιά αλλαγή; -
Και τελικά τι αλλαγή έκαναν οι Αλεξομαδούροι που μπορεί να θεωρηθεί άξιο λόγου;
-
-
Οχι αγόρι μου . Εγώ είμαι αστός εδώ και πολλές γενιές . Σκέψου ότι ο προπάππος μου ήταν γιατρός στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και των Ψαχνών , στα μέσα και τέλη του 19ου αιώνα . Δικηγόροι και οι δύο παππούδες μου , αλλά και αξιωματικοί εξ εφέδρων μια και μετά από 11 και 8 χρόνια θητεία αντίστοιχα στους βαλκανικούς - μικρασιατικούς πολέμους έμειναν μόνιμοι . Ο ένας μετά την αποστρατεία του στα 50 του δικηγόρησε στην Χαλκίδα πριν και μετά τον Β' ΠΠ.
Καλα σε ρωτησα γιατι αν εβγαινες ναξιώτης θα γελάγαμε αφου θα σου ανεπτυσσα την θεωρια της ταπας την οποια όταν παω στην Ναξο θα τραξηξω για να βουλιαξει. ( εχω μιση καταγωγή από εκει )
Ο αστος παλι δεν είναι ο βερος Αθηναιος/Σαλονικιος κτλ; (από μεγαλη πολη δλδ;)
Τεσπα, ας παω να δω αν ηρθε η μιζα (ε, του MG, ατιμε Αγγλε που μου εκοψες το trackday και όχι τιποτα, ειχε 'χρονοκαιρο' την Κυριακη), μπας και παμε για δουλεια σαν ανθρωποι μην τρεχουμε με τα ΚΤΕΛια και σημερα.
Τα λεμε μεθαύριο συντρολλοι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ