-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν απολογούμαι για κανένα πστ και δεν στηρίζω κανένα κερατά που σαν υπουργός έκανε καταστροφές και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα στον Τσιπράκο διάπλατα .
Αν ήταν μάγκας ο Σαμαράς , ας έκανε το ίδιο με τον Τσίπρα με το που βγήκε το 12 . Δηλαδή να έπαιρνε αμέσως τα δύσκολα οικονομικά μέτρα να μείωνε το δημόσιο σωστά και όχι με συντάξεις στα 40 και 50 τους , να διόρθωνε το χάλι των ασφαλιστικών εισφορών και όχι να αφήνει ανασφάλιστους τους αυταπασχολούμενους και τους ανάπηρους και αν τελικά νόμιζε ότι δεν θα τον στήριζε το πασοκ , επειδή παίζει και το σκηνικό αυτό , ας το κατήγγειλε και ας πήγαινε σε εκλογές αμέσως ζητώντας αυτοδυναμία .
Εγώ έχω εντελώς αντίθετη άποψη με αυτά που γράφεις, αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη.
Ερωτήσεις:
-
Τον Αλεξομαδούρο τον ανέβασαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες ή μία ηλίθια εκλογική πλειοψηφία σανοφάγων που χόρευαν με νταούλια και ζουρνάδες στο Σύνταγμα;
-
Τι πάει να πει 'μάγκας ο Σαμαράς'; Τι έκανε ο Αλεξομαδούρο με το που βγήκε και τον καθιστά 'μάγκα';
Πήρε ο Αλεξομαδούρο κάποιο μέτρο που μείωσε το Δημόσιο; -
Μπορούσε ο Σαμαράς ή ο οποιοσδήποτε Κεντρώος ή Κεντροδεξιός πριν το 2015 να κυβερνήσει κανονικά;
Στο δια ταύτα, η χώρα τελικά από ποιον κυβερνάται; Από την εκάστοτε κυβέρνηση ή από ένα αριστερό συνδικαλιστικό/συντεχνιακό/αναρχοκομουνιστικό καρκίνωμα που έχει κατσικωθεί εδώ και 10ετίες στο σβέρκο της χώρας και δεν επιτρέπει να γίνει καμιά αλλαγή; -
Και τελικά τι αλλαγή έκαναν οι Αλεξομαδούροι που μπορεί να θεωρηθεί άξιο λόγου;
Απαντήσεις :
-
Οι Σαμαροβενιζέλοι με την πολιτική που ακολούθησαν εξόργισαν τον παραγωγικό κόσμο με αποτέλεσμα να μην φοβάται ο αστικός κόσμος τι θα πάθει από την αριστερά . Οταν έβαλαν τον ΕΝΦΙΑ και έλεγε ο Ἃδωνις και οι υπόλοιποι πουλήστε τα για να πληρώσετε , ο κόσμος είπε : Ηρθαν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια . Αυτόματα λοιπόν οι πραγματικοί κομμουνιστές έπαψαν να είναι φόβητρο .
-
Μάγκας εννοώ θα ήταν αν έπαιρνε τα εισπρακτικά μέτρα αμέσως ή ακόμα καλύτερα αν άφηνε τον Παπαδήμο να κάνει την δουλειά .
Ο Αλεξομαδούρο πήρε τα μέτρα στην αρχή και άφησε τα υπόλοιπα όπως το αφορολόγητο για μετά τις εκλογές . Οπότε πέρσι και φέτος είχε θεσμικά μέτρα να πάρει που δεν τα ένοιωθε ο κόσμος στο πετσί του . Ακόμα το θέμα των εισφορών στα ταμεία είναι σωστότερο τώρα , ενώ έδωσε ασφάλιση στους ανασφάλιστους .
Εχω μια φίλη που έχει έναν αδερφό με ελαφριά νοητική υστέρηση . Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν μπορεί να εργαστεί γιατί δεν καταλαβαίνει σύνθετα πράγματα , είναι εύκολο θύμα σε απάτες και εκνευρίζεται εύκολα και είναι εριστικός . Πήγε για σύνταξη και του έβγαλαν οι μλκς 15 % αναπηρία Την ρωτάω τι θα μπορούσε να κάνει . Να πλένει πιάτα μου λέει . Μα άμα του έλεγαν μια κουβέντα θα έκανε ζημιές , δεν θα ήταν συνεπής και σε κάθε περίπτωση όταν λες ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάποια δουλειά , εννοείς ότι ένας εργοδότης θα τον προτιμούσε από κάποιον άλλο υγιή . Προφανώς αυτό δεν στέκει .
Ο άνθρωπος αυτός επί πιτσαδόρου χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο . Επειδή ήταν ανασφάλιστος , αλλά δεν ήταν λαθρομετανάστης , τον νοσήλευσαν μεν , αλλά ο Αδωνις του έστειλε τα νοσήλεια στην Εφορία και βέβαια κινδύνευε με σύλληψη . Ο Αλεξομαδούρο και την περίθαλψη επέτρεψε και αυτά τα αίσχη τα διέγραψε .
Αλλά επειδή είναι αριστερός στηρίζει το δημόσιο . Δεν μπορούμε όμως να του πούμε κάτι . Γιατί είναι ιδεολογικά συνεπής . Ο πιτσαδόρος πρόδωσε την ιδεολογία του . Αν είχε ποτέ βέβαια .
- Ακριβώς επειδή ισχύουν αυτά που λες , ας άφηνε ο πιτσαδόρος τον Παπαδήμο . Ας μην μίλαγε για Ζάππεια . Και βέβαια ας πει την αλήθεια στο τι πρέπει να γίνει ο Κούλης .
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι οι κυβερνήσεις της κρίσης έχουν καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας ενώ έχουν διασώσει τον παρασιτικό ιστό . Αν λοιπόν δεν βρεθεί κάποιος να μας πει ξεκάθαρα ότι θα έχει άλλη λογική , τότε θα ψηφίσουμε διαφορετικά και ίσως τιμωρητικά . Χαμένοι για χαμένοι είμαστε .
-
-
Αστός δεν σημαίνει από μεγάλη πόλη . Σημαίνει έμπορος , επιστήμονας , βιοτέχνης , ναυτικός , αγρότης με δική του γη .
Γενικά κάτοχος περιουσίας ή και μέσων παραγωγής και κεφαλαίου . Εντάξει τώρα με την επικράτηση του μαρξισμού στην ελλάδα έχουμε μπλέξει και τους ορισμούς .
Για παράδειγμα . Εμπορος στην Σύρο του 19ου αιώνα και αγρότης με μικρό κλήρο στο Μενίδι στην Αθήνα τι είναι ?
-
Εργατική και Αστική τάξη σχετίζονται κυρίως με το ποιος ανήκει στον πρωτογενή ή δευτερογενή τομέα. Επίσης το επονομαζόμενο 'κεφάλαιο', δηλαδή οι παλιοί άρχοντες ή αριστοκράτες, έχουν να κάνουν με το ποιος κατέχει τους πόρους και τα μέσα παραγωγής. Αλλά, όπως ακριβώς και ο κομμουνισμός, αυτές είναι έννοιες του (προ)περασμένου αιώνα, και καμία σχέση δεν έχουν πλέον με τον σύγχρονο κόσμο. Αφού π.χ. μεγάλο τμήμα της πρωτογενούς παραγωγής γίνεται πλέον μέσω αυτοματισμών, μηχανών, robots κλπ, κεφάλαιο μπορεί να κατέχει ο οποιοσδήποτε (βάσει ορισμού, ακόμα και μΜΕ να είσαι, θεωρείσαι κεφάλαιο), και άλλα πολλά.
Και για να πάω το σκεπτικό ένα βήμα πιο κάτω και να δείξω πόσο γελοίοι και ανεφαδικοί είναι αυτοί οι 'χαρακτηρισμοί': είναι 'εργατική τάξη' ένας κτηνοτρόφος/γαιοκτήμονας/γεωργός που λόγω και επιδοτήσεων, μπορεί να έχει 8 ή 9 ψηφία στους λογαριασμούς του ? Μήπως είναι 'αστική τάξη' ένας μισθωτός π.χ. μηχανικός Η/Υ που βγαίνει-δεν βγαίνει κάθε μήνα ? Και φυσικά είναι 'κεφάλαιο' ένας μΜΕ επιχειρηματίας π.χ. μιας startup, που βρήκε πόρους από δάνεια ή κοινοτικές επιδοτήσεις ?
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Απαντήσεις :
...
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι οι κυβερνήσεις της κρίσης έχουν καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας ενώ έχουν διασώσει τον παρασιτικό ιστό . Αν λοιπόν δεν βρεθεί κάποιος να μας πει ξεκάθαρα ότι θα έχει άλλη λογική , τότε θα ψηφίσουμε διαφορετικά και ίσως τιμωρητικά . Χαμένοι για χαμένοι είμαστε .Δεν θα επεκταθώ ιδιαίτερα γιατί έχω εντελώς άλλες απόψεις.
Πάντως ομολογώ ότι αρκετά σημεία στις απαντήσεις δεν τα καταλαβαίνω.
π.χ. γιατί να βρεθεί κάποιος να πει ξεκάθαρα ότι θα έχει άλλη λογική όταν ο κόσμος είναι μια χαρά με τους ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΛ;
Αφού όλα πάνε μια χαρά με τους ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί να αλλάξουμε λογική;
Και γιατί να τιμωρήσουμε τους ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΛ;
Και γιατί να αλλάξει η χώρα;Επίσης.
Γιατί την μια στιγμή γίνεται αναφορά σε κάποιο 'πιτσαδόρο' και την άλλη στιγμή σε κάποιο Σαμαροβενιζέλο;
Κυβέρνησε κάποιος 'πιτσαδόρος' μόνος του και δεν το πήρα είδηση;
Εγώ θυμάμαι και έναν ΦΩΤΑΚΗ πρώην ΚΚΕ σε κάποια πρόσφατη κυβέρνηση.
Και επίσης θυμάμαι και άλλα πολλά της περιόδου 2009-2015.
Όπως θυμάμαι και άλλα πολλά πριν το 2009. -
Να πει ότι έχει άλλη λογική για να πειστεί ο κόσμος . Γιατί αλλιώς συνηθίζει με τους συριζανέλ , βελτιώνεται σιγά σιγά , δεν σου λέω τι γινόταν χτες στα χιονοδρομικά που ανέβασαν στο ΦΒ .
Ο πιτσαδόρος τιμωρείται γιατί έρριξε τον Παπαδήμο , όταν δεν ήξερε τι θα γινόταν τον Μάη του 12 και έλεγε τα Ζάππεια . Οταν στηρίχτηκε στον Βενιζέλο με τέτοιο τρόπο που το πασοκ συνέχισε να κυβερνά στην δημόσια διοίκηση όπως συνεχίζει μέχρι σήμερα .
Προφανώς θα έχουμε άλλη άποψη , αλλά εγώ σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά τον εαυτό μου . Και όσοι με κορόιδεψαν θα τιμωρηθούν . Αλλωστε νομίζω ότι όλοι τον εαυτό τους σκέφτονται . Απλά παλιά σκεφτόμουν και λίγο πολιτικά και ιδεολογικά , γιατί κομματικά δεν είχα ποτέ σχέση με κανένα τους .
-
Να πει ότι έχει άλλη λογική για να πειστεί ο κόσμος . Γιατί αλλιώς συνηθίζει με τους συριζανέλ , βελτιώνεται σιγά σιγά , δεν σου λέω τι γινόταν χτες στα χιονοδρομικά που ανέβασαν στο ΦΒ .Ο πιτσαδόρος τιμωρείται γιατί έρριξε τον Παπαδήμο , όταν δεν ήξερε τι θα γινόταν τον Μάη του 12 και έλεγε τα Ζάππεια . Οταν στηρίχτηκε στον Βενιζέλο με τέτοιο τρόπο που το πασοκ συνέχισε να κυβερνά στην δημόσια διοίκηση όπως συνεχίζει μέχρι σήμερα .
Προφανώς θα έχουμε άλλη άποψη , αλλά εγώ σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά τον εαυτό μου . Και όσοι με κορόιδεψαν θα τιμωρηθούν . Αλλωστε νομίζω ότι όλοι τον εαυτό τους σκέφτονται . Απλά παλιά σκεφτόμουν και λίγο πολιτικά και ιδεολογικά , γιατί κομματικά δεν είχα ποτέ σχέση με κανένα τους .
κριου, ιανι και λοιποι
ομορφαι αι ιστοριαι αλλα ατυχως υπαρχει μια πραγματικοτις
οποια επιχειρηματικοτητα, υγειης και ηθικως ορθη (=μη φοροδιαφευγουσα) εχει απομεινει αυτη τη στιγμη και αποκλειστικα με χειρισμους των τσιπροαιδειων εχει φτασει στα ορια της απελπισιας.
μονη διαφυγη ειναι η απομακρυση τουτων. τωρα.
ειναι απλο, ειμασταν στα σκατα και πεσαμε στη χαβουζα. πρωτα ας φυγει η χαβουζα και μετα βλεπωμε πως θα παλεψουμε τα σκατα. -
Ακριβώς αυτό.
-
Λάθος Γάτε .
Γιατί αν ο επόμενος ακολουθήσει την ίδια πολιτική για να έχει ησυχία , τότε και εσύ θα περάσεις τα όρια της απελπισίας όπως τα έχουμε περάσει άλλοι που στοχοποιήθηκε το επάγγελμα μας . Και θα περιμένεις τις επόμενες εκλογές και θα έχεις γεράσει και άλλο και θα είσαι ξεπερασμένος από τα γεγονότα .
Αν παίξουμε πάλι το παιχνιδάκι του δικομματισμού έστω και με νέα πρόσωπα σε μια χώρα χωρίς θεσμούς θα πάμε ακόμα χειρότερα .
Αυτό το παιχνιδάκι τους δεν θα το παίξω .
Γιατί ήμουν κάτω από 50 χρονών όταν άρχισε η κρίση και θα είμαι πάνω από 60 όταν μπει σε ένα ρυθμό και δεν θα έχει τιμωρηθεί κανείς .
-
Λάθος Γάτε .Γιατί αν ο επόμενος ακολουθήσει την ίδια πολιτική για να έχει ησυχία , τότε και εσύ θα περάσεις τα όρια της απελπισίας όπως τα έχουμε περάσει άλλοι που στοχοποιήθηκε το επάγγελμα μας . Και θα περιμένεις τις επόμενες εκλογές και θα έχεις γεράσει και άλλο και θα είσαι ξεπερασμένος από τα γεγονότα .
Αν παίξουμε πάλι το παιχνιδάκι του δικομματισμού έστω και με νέα πρόσωπα σε μια χώρα χωρίς θεσμούς θα πάμε ακόμα χειρότερα .
Αυτό το παιχνιδάκι τους δεν θα το παίξω .
Γιατί ήμουν κάτω από 50 χρονών όταν άρχισε η κρίση και θα είμαι πάνω από 60 όταν μπει σε ένα ρυθμό και δεν θα έχει τιμωρηθεί κανείς .
οχι συντεκνε...
το προβλημα ειναι αμεσο και ειναι οι διοικουντες τη στιγμη αυτη. δεν μπορει η συζητηση να στρεφεται στο ΄και τι εκαναν οι αλλοι'. αυτο ειναι τσιπροπαιχνιδο. απεναντιας το φυγε τωρα ειναι λυση. αμεσα για αυτους και ισως μελλοντικα για οποιους τους διαδεχτουν. ομως το κυριαρχο πρεπει να ειναι το ΑΜΕΣΟ. -
Αυτό θα είχε νόημα για κάποιον που αναμένει συγκεκριμένα οφέλη προσωπικού χαρακτήρα από μια τέτοια κυβερνητική αλλαγή . Εγώ δεν έχω σχέσεις με κόμματα οπότε δεν έχω προσωπικά οφέλη . Εγώ απλά περιμένω να υπάρξει ανάπτυξη και να κινηθεί η οικονομία .
Και όπως έχω ξαναγράψει , όταν χρειάζεσαι να βρεις 55 δις τον χρόνο από φόρους και λοιπά έσοδα και αυτό το τεράστιο ποσό το χρειάζεσαι γιατί πρέπει να πληρώσεις 33 δις για μισθούς του δημοσίου (11 δις) , συντάξεις του δημοσίου (8 δις) και συμπλήρωμα στα ταμεία για τις συντάξεις των υπολοίπων (14 δις) και μετά έχεις 22 δισ για να πληρώσεις τοκοχρεωλύσια και με τα λίγα που μένουν πρέπει να κάνεις δημόσιες επενδύσεις , έργα , έξοδα διαχειριστικής λειτουργίας του κράτους , είναι προφανές ότι η χώρα δεν μπορεί να μπει σε ανάπτυξη σε στέρεα βάση .
Οταν μάλιστα βλέπεις από τα στοιχεία του προυπολογισμού , ότι για 300000 συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ , η επιχορήγηση του κράτους είναι μόλις 0,9 δις , δηλαδή 3000 € τον χρόνο ανά συνταξιούχο , ενώ η επιχορήγηση για 50000 συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ είναι 1,1 δις , δηλαδή πάνω από 22000 € τον χρόνο , 7 ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ περισσότερο από όσα δίνουν για τον ΟΑΕΕ , τότε ξέρεις και από που πρέπει να κόψεις .
Αυτό το κόστος των 33 δις , θα πρέπει να μειωθεί ΑΜΕΣΑ στα 28 δις και να μειώνεται κατά 1 δισ τον χρόνο , ώστε σε βάθος 5ετίας να πλησιάσει τα 20 δις . Αν συμβεί αυτό τότε θα μπορούν να μειωθούν και οι φόροι .
Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί κατά 50 % ΑΜΕΣΑ και στο 20 % σε βάθος 5ετίας . Αυτό είναι μόλις 1,3 δις από τα 5 που θα έχουμε από την προηγούμενη μείωση . Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος . Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να μειωθεί ο ΦΠΑ στα ακίνητα στο 13 % ή να πάμε για 5 χρόνια στο προηγούμενο καθεστώς που ο ΦΠΑ ήταν απλό έξοδο .
Θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των παλιών αυτοκινήτων ώστε να μην ξεπερνάνε τα 500 € τον χρόνο και να μπουν στην κυκλοφορία τα παροπλισμένα .
Σε κάθε τομέα της οικονομίας υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν επιχειρήσεις να βολευτούν καταστάσεις .
Εγώ τέτοιες λογικές και καθαρά λόγια βλέπω διαχρονικά μόνο από τον Τζήμερο έστω και αν γίνεται γραφικός κάποιες φορές .
Ο Κούλης παραμένει πολυσυλλεκτικός και αυτό για μένα δεν τον διαφοροποιεί από τον Τσίπρα .
Προχτές είχε 5 χλμ μποτιλιάρισμα στην Αράχωβα για το χιονοδρομικό. Φωτό στα κοινωνικά δίκτυα από τα Καλάβρυτα .
97 % πληρότητα σε ξενοδοχεία για το τριήμερο σε μια εποχή που οι ξένοι είναι ελάχιστοι .
Τι έχουμε λοιπόν ? Το εξής φαινόμενο . Πριν την κρίση υπήρχε ένα 10 % που τα έφερνε δύσκολα βόλτα και ένα 5 % που ήταν σε δύσκολη θέση και ίσως και λιγότερο . Το 85 % πέρναγε καλά έως πολύ καλά .
Τώρα υπάρχει ένα 30 % που περνάει πολύ δύσκολα , ένα 40 % που απλά επιβιώνει μέρα την μέρα και ένα 30 % που περνάει από καλά έως πολύ καλά . Το τελευταίο 30 % δυστυχώς δεν είναι παραγωγικό . Δηλαδή είναι ΔΥ , ΔΕΚΟτζήδες , τραπεζικοί , ιδιωτικοί υπάλληλοι πολυεθνικών , μεγαλέμποροι , μεγαλογιατροί , μεγαλοδικηγόροι και οι ελάχιστοι επιχειρηματίες που έχουν μείνει και παίζουν άμυνα , αλλά και μεγαλοσυνταξιούχοι χωρίς υποχρεώσεις .
Κανείς από αυτούς δεν πραγματοποιεί επενδύσεις , αλλά μόνο κάποια κατανάλωση . Ετσι δεν δημιουργούνται νέες δουλειές , δεν υπάρχουν νέες επιχειρήσεις , εκτός αν εννοούμε παραγωγικές επιχειρήσεις τις καφετέριες , τα σουβλατζίδικα , τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα...
Για μένα λοιπόν το ΑΜΕΣΑ δεν λέει κάτι . Γιατί τι Αλέξης , τι Κούλης . Και οι δύο τους ξύστες του δημοσίου προστατεύουν .
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
οχι συντεκνε...
το προβλημα ειναι αμεσο και ειναι οι διοικουντες τη στιγμη αυτη. δεν μπορει η συζητηση να στρεφεται στο ΄και τι εκαναν οι αλλοι'. αυτο ειναι τσιπροπαιχνιδο. απεναντιας το φυγε τωρα ειναι λυση. αμεσα για αυτους και ισως μελλοντικα για οποιους τους διαδεχτουν. ομως το κυριαρχο πρεπει να ειναι το ΑΜΕΣΟ.Ακριβώς αυτό. Το παιχνίδι αυτό βλέπουμε καθημερινά από το 2015 και πραγματικά έχει καταντήσει πολύ κουραστικό.
-
Εννοείται ότι διαφωνώ και με τους δυό σας . Και θα σας επισημάνω δύο πραγματάκια γιατί το ξεχνάτε .
Σύμφωνα με τα δεδομένα , 700.000 Ελληνες παραγωγικής ηλικίας συνήθως ηλικίας γάμου έχουν φύγει στο εξωτερικό .
Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί ? Τουλάχιστον 7 ηλικιακές γενιές . Και αν βάλεις και την διαφορά ηλικίας σημαίνει ότι 8-10 ηλικιακές γενιές έφυγαν από την χώρα και δεν θα κάνουν παιδιά και δεν θα υπάρχουν εισφορές για τα ταμεία και οι δικές συντάξεις θα είναι φιλοδωρήματα όταν ΚΑΙ ΑΝ τις πάρουμε .
Πριν λίγα χρόνια είχα μιλήσει με έναν Βούλγαρο που ήταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα από νέος αλλά είχε ακόμα τις επαφές του εκεί . Τον ρώτησα για την κατάσταση εκεί . Μου είπε είμασταν 9-10 εκ και εμείς το 90 . Εφυγαν 2 εκ Βούλγαροι . Αλλά στα 10 εκ είχαμε 700000 Τούρκους και 100000 Ρομά . Τώρα αυτοί είναι 1500000 και 200000 , ενώ οι Βούλγαροι είμαστε γύρω στα 6 εκ. Αλλά η πλειοψηφία γέροι . Η μαφία κανονίζει τα πάντα , δουλειές δεν υπάρχουν και στις εκλογές αν δεν συμφωνήσουν και οι Τούρκοι δεν βγαίνει κυβέρνηση .
Πόσο μακρυά νομίζετε ότι είμαστε από εκεί εμείς ? Και επειδή εμείς έχουμε και καλό οικόπεδο , παίζει να γίνουμε και χειρότερα .
Μετά ασχοληθείτε με Αλέξη και Κούλη .
-
Οταν μάλιστα βλέπεις από τα στοιχεία του προυπολογισμού , ότι για 300000 συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ , η επιχορήγηση του κράτους είναι μόλις 0,9 δις , δηλαδή 3000 € τον χρόνο ανά συνταξιούχο , ενώ η επιχορήγηση για 50000 συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ είναι 1,1 δις , δηλαδή πάνω από 22000 € τον χρόνο , 7 ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ περισσότερο από όσα δίνουν για τον ΟΑΕΕ , τότε ξέρεις και από που πρέπει να κόψεις .
Αυτά για ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλπ έγραφα και εγώ ήδη από το 2012-2013 και έκανα ''εχθρούς''.
Να προσέχεις... -
Εννοείται ότι διαφωνώ και με τους δυό σας . Και θα σας επισημάνω δύο πραγματάκια γιατί το ξεχνάτε .Σύμφωνα με τα δεδομένα , 700.000 Ελληνες παραγωγικής ηλικίας συνήθως ηλικίας γάμου έχουν φύγει στο εξωτερικό .
Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί ? Τουλάχιστον 7 ηλικιακές γενιές . Και αν βάλεις και την διαφορά ηλικίας σημαίνει ότι 8-10 ηλικιακές γενιές έφυγαν από την χώρα και δεν θα κάνουν παιδιά και δεν θα υπάρχουν εισφορές για τα ταμεία και οι δικές συντάξεις θα είναι φιλοδωρήματα όταν ΚΑΙ ΑΝ τις πάρουμε .
....
Πόσο μακρυά νομίζετε ότι είμαστε από εκεί εμείς ? Και επειδή εμείς έχουμε και καλό οικόπεδο , παίζει να γίνουμε και χειρότερα .Μετά ασχοληθείτε με Αλέξη και Κούλη .
Σόρυ αλλά εγώ προσωπικά ασχολούμαι μόνο με τους σημερινούς που κυβερνάνε.
Πριν το 2015 έκραζα τους προηγούμενους σε ότι με ενοχλούσαν και ότι έβλεπα στραβό και ανάποδο.Όλα και όλους στο ίδιο καλάθι δεν πρόκειται να τους βάλω.
Όπως επίσης για μένα δεν στρέφονται όλα τα θέματα μόνο γύρω από την οικονομία, τα φράγκα, τις αναπτύξεις, τις εισφορές, τις Αράχωβες και τις Μυκόνους.
Αν έφυγαν 700000 πολίτες ή 1000000 πολίτες ή 2000000 πολίτες αυτό θα πρέπει να κάτσουν να το σκεφτούν πρωτίστως οι ίδιοι και οι γονείς τους για όλα τα πιθανά λάθη που έκαναν που τους οδήγησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν έφυγαν 700000 πολίτες ή 1000000 πολίτες ή 2000000 πολίτες αυτό θα πρέπει να κάτσουν να το σκεφτούν πρωτίστως οι ίδιοι και οι γονείς τους για όλα τα πιθανά λάθη που έκαναν που τους οδήγησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.Οι ίδιοι το σκέφτηκαν και γι αυτό έφυγαν. Οι γονείς τους και να το σκεφτούν δεν θα γίνει κάτι. Η ιστορία έγραψε ότι έγραψε για την Ελλάδα τα προηγούμενα 40 χρόνια και τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα.
Κάποιοι βλέπουν αυτό το νούμερο και λένε 'δεν βαριέσαι'. Άλλοι το βλέπουν και λένε 'δεν υπάρχει σωτηρία'. Άλλους πάλι ούτε που τους απασχολεί τι θα γίνει αύριο.
Και εδώ συζητάμε για το αν έχει καλύτερο εξοπλισμό το Kuga από την Karoq και αν είναι premium το 3008.
Καλη τύχη σε όλους μας.
-
Πράγματι το θέμα των παιδιών που έφυγαν είναι σημαντικό . Γιατί τα παιδιά αυτά θα βρούν δουλειά έξω , έχουν βρει ήδη και δεν θα γυρίσουν πίσω .
Ιδιαίτερα οι πιο αξιόλογοι .
Θα τους αντικαταστήσουμε με λάθρο . Και δεν είναι Αλβανοί , ή Πολωνοί , ή άλλοι Ευρωπαίοι που ενσωματώνονται ή ακόμα και κάποιοι από άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής . Είναι από χώρες που δεν ενσωματώνονται όπως βλέπουμε και στις πρώην αποικιοκρατικές χώρες .
-
κριου,
εχεις κολλησει μαν με την οικοδομη...
οκ, καταλαβαινω...
αν διαβασεις καλυτερα και τον τζημερο σου ομως και γενικα το πνευμα της φιλελευθερης οικονομιας, θα δεις οτι η οικοδομη ηταν απλα μια εσωστρεφης και πρακτικα μη συντηρουμενη ψευδης αναπτυξη.
ειχε τερμα. το εφερε ο πιτσαδορος που λες αλλα ηταν και νομοτελειακο.
ουτε προκειται ποτε να επιστρεψει, τουλαχιστον οσο ημεις οι γεροντες υπαρχουμε και συζηταμε.
με το τελος της οικοδομης λοιπον πεθαναν ενα σωρο δραστηριοτητες.
ισως χωρις προγραμμα για το μετα, οκ.
το προβλημα τωρα ειναι οτι και οι δραστηριοτητες που απεμειναν χτυπιουνται αλυπητα. που οταν παψουν και αυτες, τοτε να δεις θεμα...
διαβαζω για τα παιδια που εφυγαν.
καλως εφυγαν, και εγω τα παιδια μου για εξω τα ετοιμαζω.
ας δουμε γιατι...
εχω λοιπον μια εξαγωγικη εταιρεια υψηλης τεχνολογιας.
αυτη τη στιγμη που γραφω αυτο, ηδη 3 απο τους εργαζομενους μου βρισκονται στη μεση ανατολη, σε φρικτες συνθηκες. αλλοι 2 στη σιβηρια. τον 1 την ολλανδια δεν τον μετραω.
αυτοι λοιπον οι υψηλοτατα καταρτισμενοι μηχανικοι, κοστιζουν εκαστος στην εταιρεια (ικα και των δυο πλευρων - εφορια - αυτοκινητο κλπ) κατα μεσο ορο 85000. ξερεις ποιες ειναι πλεον οι καθαρες απολαβες τους με το τσιπροπανο? ουτε 25 χιλιαρικα! πως να τους κρατησω? να τους δωκω παραπανω? ουτε το 1/5 δεν θα φτασει σε αυτους. γιατι να μεινουν? προ τσιπροπανου το αναλογο αποτελεσμα στα 85 ηταν 45.
χειροτερα τα πραματα και οι αναλογιες στα εταιρικα κερδη.
οποτε, στακαμαν.
παμε στο λιγο πιο πισω, στο λιγο καλυτερα και παλευουμε για το μετα...Αρ.Ες.
να σημειωσω και κατι...
αν με προσδιοριζα ταξικα, εγω ΔΕΝ ανηκω στην αστικη σας ταξη, υπηρξα και ειμαι προλεταριος. για αυτο και οι εκνευριστικα μελετημενες-συντηριτικες επιχειρηματικες κινησεις, ποτε δεν υπηρξε μπακ απ. η αριστεριλα μου εχω επιλεξει να βγαινει ομως και πρακτικα μεσα απο το εργασιακο περιβαλλον που προσφερω και επι της ουσιας στην ηθικη της κοινωνικης συνεισφορας. δεν ανεχομαι λοιπον απο αιδειοπανα που φορανε ροζ κυλοτακια να πειραζουν τους εργαζομενους μου κατ'επεκτασην της επιχειρησης μου. αν ο μπλε ειναι καλυτερος για τωρα, ας βγει ο μπλε, τουλαχιστον αυτον τον παλευω. -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
...η οικοδομη ηταν απλα μια εσωστρεφης και πρακτικα μη συντηρουμενη ψευδης αναπτυξη.ειχε τερμα...Η οικοδομή, όπως τη γνωρίζουμε εμείς, ή ακόμα και όπως τη γνώριζε ο μακαρίτης ο πατέρας μου το '60 και το '70, έχει τελειώσει εδώ και 2 δεκαετίες, στο τέλος του αιώνα/χιλιετίας. Όπως έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη, ο κατασκευαστικός κλάδος πρέπει και οφείλει, αν θέλει να επιζήσει, να στραφεί εδώ-και-τώρα σε αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, ενεργειακά, κλπ (και όχι απλά μερεμέτια, αναπαλαιώσεις κλπ, μιλάω για σοβαρές δουλειές).
Αυτό θεωρητικά προσπαθούν να κάνουν τα διάφορα προγράμματα 'Εξοικονομώ', 'Εξοικονόμηση κατ'οίκον', να σπρώξουν το κόσμο και τους επαγγελματίες προς τα εκεί. Δεν είμαι πλέον στην αγορά, οπότε και δεν ξέρω αν και πόσο το έχουν πετύχει....
-
Θα τους αντικαταστήσουμε με λάθρο . Και δεν είναι Αλβανοί , ή Πολωνοί , ή άλλοι Ευρωπαίοι που ενσωματώνονται ή ακόμα και κάποιοι από άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής . Είναι από χώρες που δεν ενσωματώνονται όπως βλέπουμε και στις πρώην αποικιοκρατικές χώρες .
Αυτό όμως δεν βλέπω να ενοχλεί ιδιαίτερα όσους πάνε και ψηφίζουν στις εκλογές.
Αντιθέτως, αν εκφραστεί άποψη για όλους αυτούς που έρχονται παράνομα στη χώρα και 'κατσικώνονται' αμέσως ξεσηκώνονται οι φίλοι τους οι αλληλέγγυοι (με ή χωρίς κομματικές παρωπίδες) και ξεκινούν τα περί ρατσισμού, ξενοφοβίας κλπ...
Τελικά τι χώρα θέλει ο μέσος πολίτης που ψηφίζει; Ας αναλογιστεί ο καθένας μόνος του.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
αμέσως ξεσηκώνονται οι φίλοι τους οι αλληλέγγυοι (με ή χωρίς κομματικές παρωπίδες) και ξεκινούν τα περί ρατσισμού, ξενοφοβίας κλπ...Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ή θέλουν να γίνουν υπάλληλοι σε Μ.Κ.Ο και παίρνουν διχίλιαρα τριχίλιαρα το μήνα.
Γνωρίζω περιπτώσεις που κάνουν καριέρα σε τέτοια θέματα.
Πιστεύατε ότι οι όποιοι αλληλέγγυοι είναι στην πλειοψηφία τους αγνοί συμπολίτες;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ