-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ειχε μάστερ και όχι δεν έφυγε γιατί εγινε προϊστάμενος. Μπορεί τριντεντ η αξιοπρέπεια σου να μην υπάρχει, αλλά αν είχες στοιχειώδη ευφυΐα θα καταλάβαινες ότι μιλάω για υπαρκτό πρόσωπο. Στην επόμενη φορά που θα πεις εξυπνακίστικη κοτσάνα θα σου αποδείξω και ότι υπάρχει.Απο που προκυπτει ρε Greo οτι δεν εχω αξιοπρεπεια? Τι σε κανει να πιστευεις οτι ΔΕΝ λες βλακειες? Επειδη ο τυπος υπαρχει? Δεν ειχα αμφιβολια οτι υπαρχει. Τα ιδια θα ελεγα και στον ιδιο, επειδη νομιζω πως
α) αδικειται τελικα.
β) βολευτηκε αραξε και δεν το ψαχνει, δημοσιο forevah
γ) 'τρωει' τη θεση απο καποιον με λιγοτερα 'προσοντα', το ιδιο ομως καταλληλο για τη θεση, overqualified
δ) τον 'πληρωνουμε' εξτρα αχρηστα επιδοματα PhdΕνταξει το δ) ισως παραειναι, βγαλτο αμα θες.
Στην τελικη ποσα παιρνεις ως προισταμενος στην Δ.Α. που δεν θα επαιρνες ως κατοχος Phd. Εκτος και αν εχει διδακτορικο στις Τσιγγανικες σπουδες. Μαλλον αλλου ειναι το γλυκισμα, στη μονιμοτητα και στο αραγμα κλπ.
ΥΓ Πως θα μου αποδειξεις οτι υπαρχει? Σου ξαναλεω δεν ειχα αντιρρηση για την υπαρξη του, δε σκεφτηκα ποτε οτι λες ψεματα ή κατι τετοιο.
-
Αν οι μισθοί στο δεμόσιο δε γίνουν 70 ευρώ μάξιμουμ (προιστάμενος και βάλε...), δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από την αρρώστια του δεμοσίου.
Έχω μακρινό συγγενή, που μπήκε (γλύφοντας) στο ΕΚΑΒ, οδηγός ασθενοφόρου. Είναι από Γιάννινα, αλλά τον στείλανε Κρήτη. Προσπαθεί (γλύφοντας, εννοείται) να μετατεθεί στα Γιάννινα.
Ο μισθός του ήτανε 1100 πριν τις περικοπές και τώρα 750.
Μπορεί όμως και 'γράφει' πολλές πλασματικές ώρες, νόμιμα παρακαλώ , κι έτσι από τις 30 μέρες του μήνα τις 15 είναι με άδεια. Not bad...
Η οικογένειά του έχει επιχείρηση στην οποία θα μπορούσε να δουλέψει, πριν την κρίση πήγαινε αρκετά καλά, τώρα σχετικά (για την εποχή) καλά.
Αλλά το δεμόσιο δεν θα το εγκαταλείψει αν ο μεσθός δεν γίνει 70 max. Κανείς δεν πρόκειται να του δώσει τόσο εύκολα βγαλμένα χρήματα, ούτε ο πατέρας του στο μαγαζί... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το διδακτορικό είναι λίγο παρεξηγημένη έννοια.Υπάρχουν άτομα που κάνουν διδακτορικό στη φιλοσοφία δεινοσαύρων και το αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου γνωρίζοντας από πριν ότι δεν θα βρουν δουλειά, υπάρχουν και κάποιοι που όντως πιστεύουν ότι θα βρουν δουλειά, χάνουν 4-5 χρόνια από τη ζωή τους και μετά διαπιστώνουν ότι ο θείος τους είναι μπακάλης και όχι καθηγητής πανεπιστημίου να τους κληροδοτήσει την εδρούλα.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε εύκολα να έχουμε δημοτικόμπατσους με Phd..
Το Phd (και το μαστερ) για τον εργαζομενο στο Δημοσιο τις περισσοτερες φορες ηταν μια πρωτης ταξεως δημιουργικη απασχοληση για τις ώρες που οι φιλοι του που ηταν Ιδιωτικοι υπαλληλοι ηταν στις δουλειες τους και αυτος ειχε σχολασει και δεν ειχε τι να κανει. Μετα το βραδακι ολοι μαζι για μπύρες. Σε λιγο καιρο ερχοταν και το μεταπτυχιακο ή PhD σε μια ασχετη εντελως με τη δουλεια επιστημη και τσιμπαγε και κατιτις παραπανω σε μισθουλακο, ισως ειχε και καμμια καλυτερη τυχη σε προαγωγη? Μαλλον οχι, το βυσμα εκει ειναι υπερατου.
Ξερω περιπτωση με οικονομικες σπουδες μεν, διοικητικο υπαλληλο στην ΑΤΕ, και μετα μαστερ στα Ναυτιλιακα, ετσι για να ασχολουμαστε και να παρουμε και κανα μοριάκι.
-
Εχω την εντύπωση οτι παίρνανε και αδειούλες μετ΄αποδοχών για κάποια χρόνια προκειμένου να πάρουν το διδακτορικό στην Παλαιοντολογία (πχ).
Καλό είναι να σπουδάζουν όσοι θέλουν ενω εργάζονται, αλλά οχι να πληρώνονται για άσχετες σπουδες με το αντικείμενο της δουλειάς τους. -
Για τους σχολικούς φύλακες άκουσα ότι θα παραμείνουν όσοι έχουν μάστερ ή διδακτορικό.
Φαντάσου πόσο καλύτερη και πιο καλοπληρωμένη είναι η δουλειά του φύλακα από τις δουλειές στον ΙΤ. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ειχε μάστερ και όχι δεν έφυγε γιατί εγινε προϊστάμενος. Μπορεί τριντεντ η αξιοπρέπεια σου να μην υπάρχει, αλλά αν είχες στοιχειώδη ευφυΐα θα καταλάβαινες ότι μιλάω για υπαρκτό πρόσωπο. Στην επόμενη φορά που θα πεις εξυπνακίστικη κοτσάνα θα σου αποδείξω και ότι υπάρχει.
Απο που προκυπτει ρε Greo οτι δεν εχω αξιοπρεπεια? Τι σε κανει να πιστευεις οτι ΔΕΝ λες βλακειες? Επειδη ο τυπος υπαρχει? Δεν ειχα αμφιβολια οτι υπαρχει. Τα ιδια θα ελεγα και στον ιδιο, επειδη νομιζω πως
α) αδικειται τελικα.
γ) 'τρωει' τη θεση απο καποιον με λιγοτερα 'προσοντα', το ιδιο ομως καταλληλο για τη θεση, overqualified
δ) τον 'πληρωνουμε' εξτρα αχρηστα επιδοματα PhdΕνταξει το δ) ισως παραειναι, βγαλτο αμα θες.
Στην τελικη ποσα παιρνεις ως προισταμενος στην Δ.Α. που δεν θα επαιρνες ως κατοχος Phd. Εκτος και αν εχει διδακτορικο στις Τσιγγανικες σπουδες. Μαλλον αλλου ειναι το γλυκισμα, στη μονιμοτητα και στο αραγμα κλπ.
ΥΓ Πως θα μου αποδειξεις οτι υπαρχει? Σου ξαναλεω δεν ειχα αντιρρηση για την υπαρξη του, δε σκεφτηκα ποτε οτι λες ψεματα ή κατι τετοιο.
Η αξιοπρέπεια εγκειται στο ότι ενώ αυτά που λες πάνε καρφί για διάψευση, εσύ προτιμάς να κρατήσεις ψηλά τον ιστό της εξυπνάδας.
Αφού τελικά πειστήκαμε ότι υπάρχει (και δε χρειάστηκε να δώσω χιντ ταυτότητας ενός ανθρώπου που δεν εχει ιδέα περί φόρουμ), πάμε στα παρακατω:
α) Από άποψη καρριέρας πιθανότατα αδικείται, όπως και εκατομμύρια διδάκτορες παγκοσμίως
β) Αν βολεύονταν φαντάζομαι δε θα είχε φάει το μανίκι να κάνει το διδακτορικό τον ελεύθερο του χρόνο όταν έκανε πεζές περιπολίες την υπόλοιπη μέρα. Στα φόρα και στα λόγια, όλα είναι ευκολα βεβαίως
γ) να απαντήσω και σ'αυτήν τη μαλακία; λεω όχιΠόσα νομίζεις παίρνουν οι διδάκτορες εν έτει 2013 στο Ελλάντα; Δημοτικοί αστυνομικοί με περιπολίες δεν ξέρω ακριβώς αλλά ενάμισι χιλιάρικο θα το έπαιρναν προ κρίσης. Ιν δε μινγουάιλ η γυναίκα μου για 700 δουλεύει 10ωρα τουλάστιχον (με μάστερ στον ίδιο τομέα), ο πρώην εργαζόμενος στο Μάκρο τώρα δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα για ένα χιλιάρικο σε άλλο μέρος από την οικογένεια και βαριεμαι να δώσω άλλα παραδείγματα για να αποδείξω τι; Ότι είναι ηλίθιο να ζητάς από κάποιον να διαλέξει δουλεά με λιγότερα απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τα ιδεολογικά κολλήματα κάποιων εξυπνων.
Αυτά για τον ίδιο τομέα του PhD ο οποίος σίγουρα δεν είναι τσιγγάνικες σπουδές. Απλά γελάω όταν αποκαλούν τον κομμουνισμό ουτοπία, άνθρωποι που νομίζουν ότι ο ΙΤ είναι ένα μέρος που όσοι έχουν προσόντα αμοίβονται και πάνε μπροστά και τα λεφτά ρέουν. Ο νεοφιλελεύθερος παράδεισος των αξίων είναι 100 φορές πιο ουτοπία γιατι δε βασίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ. Τουλάχιστον το να λες ότι όσοι δεν έχουν τίποτα θα διεκδικήσουν τα απαραίτητα κάπου βασίζεται.
ΥΓ Πανεύκολα. Βλέπεις τους προϊσταμένους των ΔΑ και ψάχνεις να δεις αν έχουν διδακτορικό. Αν εξακολουθείς να αμφιβάλλεις ζήτα το μου με πμ.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εχω την εντύπωση οτι παίρνανε και αδειούλες μετ΄αποδοχών για κάποια χρόνια προκειμένου να πάρουν το διδακτορικό στην Παλαιοντολογία (πχ).
Καλό είναι να σπουδάζουν όσοι θέλουν ενω εργάζονται, αλλά οχι να πληρώνονται για άσχετες σπουδες με το αντικείμενο της δουλειάς τους.Όπου επίσης για να το κάνεις έπρεπε να έχεις αποδείξει την αφοσίωση σου στο κίνημα (πράσινο ή μπλε).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
...
β) Αν βολεύονταν φαντάζομαι δε θα είχε φάει το μανίκι να κάνει το διδακτορικό τον ελεύθερο του χρόνο όταν έκανε πεζές περιπολίες την υπόλοιπη μέρα. Στα φόρα και στα λόγια, όλα είναι ευκολα βεβαίως -
Σημερα πολυς κοσμος με μαστερ η/και διδακτορικο θα εκανε πιπες για μια θεση δημ. αστυνομικου. Εδω συνεβαιναν αυτα προ κρισης. Πριν 10 χρονια ηταν ευκολο σαμπως για εναν νεο πτυχιουχο να βρει δουλεια;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ένας πτυχιούχος πχ του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, θεωρούν κάποιοι πως και προ κρίσης ήταν τόσο εύκολο να βρει καλοπληρωμένη δουλειά στον ΙΤ;
Δεν μιλάμε για ανθρώπους με δεξιότητες που ζητούσε και ζητάει η αγορά, υπάρχουν και οι πτυχιούχοι των ανθρωπιστικών επιστημών, που σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να βρουν δουλειά.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Καλό είναι να σπουδάζουν όσοι θέλουν ενω εργάζονται, αλλά οχι να πληρώνονται για άσχετες σπουδες με το αντικείμενο της δουλειάς τους.Όπου επίσης για να το κάνεις έπρεπε να έχεις αποδείξει την αφοσίωση σου στο κίνημα (πράσινο ή μπλε).
Και.... στο Δήμαρχο.
Σημερα πολυς κοσμος με μαστερ η/και διδακτορικο θα εκανε πιπες για μια θεση δημ. αστυνομικου. Εδω συνεβαιναν αυτα προ κρισης. Πριν 10 χρονια ηταν ευκολο σαμπως για εναν νεο πτυχιουχο να βρει δουλεια;
Σ΄αυτό έχεις δίκιο. Αλλα και πριν 10 χρόνια δεν θα έβρισκε δουλειά, γιατί ο Ι.Τ ήταν σε διαρκή πτώση και το μέλλον εκει (εκτος απο το παρόν) ήταν τραγικά αμφίβολο. Ο Δ.Τ ήταν μονόδρομος (αλλά ΚΑΙ στόχος) της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων (και των γονιών τους). Ηταν το Greek dream. Σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ECDL, ξένες γλώσσες, διπλώματα οδήγησης μέχρι.... Ε' κατηγορίας, υπηρετηση στις Ειδ.Δυν. ή ως Δόκιμοι και 'γω δε ξέρω τί άλλο, προκειμένου να συγκεντρώσουμε οσο πιο πολλά μόρια για να μπορέσουμε να 'τρουπώσουμε'. Γνωστά όλα αυτά, αλλα και μεγάλη κουβέντα γιατί καλλιεργήθηκε αυτή η νοοτροπία και δεν είναι του παρόντος.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ειχε μάστερ και όχι δεν έφυγε γιατί εγινε προϊστάμενος. Μπορεί τριντεντ η αξιοπρέπεια σου να μην υπάρχει, αλλά αν είχες στοιχειώδη ευφυΐα θα καταλάβαινες ότι μιλάω για υπαρκτό πρόσωπο. Στην επόμενη φορά που θα πεις εξυπνακίστικη κοτσάνα θα σου αποδείξω και ότι υπάρχει.
Απο που προκυπτει ρε Greo οτι δεν εχω αξιοπρεπεια? Τι σε κανει να πιστευεις οτι ΔΕΝ λες βλακειες? Επειδη ο τυπος υπαρχει? Δεν ειχα αμφιβολια οτι υπαρχει. Τα ιδια θα ελεγα και στον ιδιο, επειδη νομιζω πως
α) αδικειται τελικα.
Η αξιοπρέπεια εγκειται στο ότι ενώ αυτά που λες πάνε καρφί για διάψευση, εσύ προτιμάς να κρατήσεις ψηλά τον ιστό της εξυπνάδας.
Αφού τελικά πειστήκαμε ότι υπάρχει (και δε χρειάστηκε να δώσω χιντ ταυτότητας ενός ανθρώπου που δεν εχει ιδέα περί φόρουμ), πάμε στα παρακατω:
α) Από άποψη καρριέρας πιθανότατα αδικείται, όπως και εκατομμύρια διδάκτορες παγκοσμίως
β) Αν βολεύονταν φαντάζομαι δε θα είχε φάει το μανίκι να κάνει το διδακτορικό τον ελεύθερο του χρόνο όταν έκανε πεζές περιπολίες την υπόλοιπη μέρα. Στα φόρα και στα λόγια, όλα είναι ευκολα βεβαίως
γ) να απαντήσω και σ'αυτήν τη μαλακία; λεω όχιΠόσα νομίζεις παίρνουν οι διδάκτορες εν έτει 2013 στο Ελλάντα; Δημοτικοί αστυνομικοί με περιπολίες δεν ξέρω ακριβώς αλλά ενάμισι χιλιάρικο θα το έπαιρναν προ κρίσης. Ιν δε μινγουάιλ η γυναίκα μου για 700 δουλεύει 10ωρα τουλάστιχον (με μάστερ στον ίδιο τομέα), ο πρώην εργαζόμενος στο Μάκρο τώρα δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα για ένα χιλιάρικο σε άλλο μέρος από την οικογένεια και βαριεμαι να δώσω άλλα παραδείγματα για να αποδείξω τι; Ότι είναι ηλίθιο να ζητάς από κάποιον να διαλέξει δουλεά με λιγότερα απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τα ιδεολογικά κολλήματα κάποιων εξυπνων.
Αυτά για τον ίδιο τομέα του PhD ο οποίος σίγουρα δεν είναι τσιγγάνικες σπουδές. Απλά γελάω όταν αποκαλούν τον κομμουνισμό ουτοπία, άνθρωποι που νομίζουν ότι ο ΙΤ είναι ένα μέρος που όσοι έχουν προσόντα αμοίβονται και πάνε μπροστά και τα λεφτά ρέουν. Ο νεοφιλελεύθερος παράδεισος των αξίων είναι 100 φορές πιο ουτοπία γιατι δε βασίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ. Τουλάχιστον το να λες ότι όσοι δεν έχουν τίποτα θα διεκδικήσουν τα απαραίτητα κάπου βασίζεται.
ΥΓ Πανεύκολα. Βλέπεις τους προϊσταμένους των ΔΑ και ψάχνεις να δεις αν έχουν διδακτορικό. Αν εξακολουθείς να αμφιβάλλεις ζήτα το μου με πμ.
Δε χρειαζεται να μπεις σε λεπτομερειες για την ταυτοτητα καποιου που δεν ειναι 'παρων', και δια ζωσης το ιδιο θα σου ελεγα, ειμαι τετοιος τυπος.
Το γεγονος οτι ο ανθρωπος υπαρχει (το οποιο και ποτε δεν αμφισβητησα καθεαυτο, το true story που εγραψα αφορουσε το 'δε βρηκα δουλεια αναλογη') δε σημαινει οτι αυτα που λες δεν επιδεχονται αμφισβητησης, ή οτι δεν μπορω να εχω διαφορετικη γνωμη για το τι 'θα επρεπε' να συμβαινει.
Η 'αδικια' των διδακτορικων μπορει να ιδωθει απο πολλες πλευρες: Εσυ το βλεπεις ως 'Δεν παιρνω οσα θα επρεπε', εγω μπορει να το βλεπω ως 'Δεν ασχολουμαι ακριβως με το αντικειμενο της διατριβης', και αλλοι ώς 'αυτο που διέτριψα δεν υφισταται στη χωρα μου/ειναι σπανιο/ειναι για το καδρο μονο/ετσι το εκανα/γουσταρω να σπουδαζω' και αλλες. Ποιος εχει δικιο?
Ειδικα το τελευταιο ξερω ατομο που τωρα κανει Phd σε ξενο πανεπιστημιο, με αντικειμενο που ΔΕΝ εξαργυρωνεται στην αγορα, με την καμμια ομως, εκτος αν εισαι τιποτα καθηγητής κλπ, μιλαμε για θεωρητικουρα της θεωρητικουρας. Το κανει ομως για 'καλλωπισμό της ψυχης', δεν ξερω πως αλλιως να το πω.Δε σου τρωει και τον αμεριστο χρονο το Phd νομιζω, αρα τα περι περιπολιών ειναι εκ του περισσου. Ας μην αρχισω για το ποση ωρα κανουν πια περιπολια και ποση ωρα πινουν καφε, δε θελω να παρεξηγηθουμε για το φιλο σου.
Για τα προσοντα, ναι, ειναι νομιμο να εχω ΠηΔ στην γεωφυσικη και να ειμαι 3ος απλος σφραγιδιστής σε Δημοσια Υπηρεσια, αλλα ρε πουστη μου, πηγαινε πουθενα αλλου και ασε ενα παιδακι του Λυκειου να κανει τη δουλεια, ηθικον παντως δεν ειναι.
Αν εχει αντικειμενο το ΠηΔ που παιζει στην αγορα, κατι θα βρεθει, και κοντα στο μισθο που εχει και ισως και καλυτεα μετα απο λιγο καιρο. Εξωτερικο δεν παιζει? (Αν εχει την καψα της ενασχολησης με αντικειμενο σπουδων). Αντιστοιχα 1500 προ κρισης επαιρναν ΑΝΕΤΑ και πολυ παραπανω και διπλασιο οι εχοντες εμπορευσιμο μαστερ. Προχτες αποφοιτησε ο φιλος? Προχτες επιασε δουλεια η συζυγος? (μακαρι να την εχει για καιρο)
Επιμενω: Τοσα χρονια που εργαζεται στη ΔΑ δεν υπηρχε ΙΤ με αντιστοιχο αντικειμενο? 'Τσιγγανικες σπουδες' μπορει να ειναι και η Γεωλογια τωρα πια (νομιζω κατι τετοιο εχεις?) η οποια ειναι ενδιαφερουσα επιστημη αλλα δεν ειναι και πολυ εμπορευσιμη εκτος Δημοσιου εδω και αρκετο καιρο νομιζω. Ενα γεωλογο ξερω, (μαχιμος του Κοκκινου στρατου και αυτος btw) και σουμπητος στην Εθνικη Τραπεζα, ταμιας. Αμ πώς!Για τα υπολοιπα που λες περι νεοφιλελε, δε θα βγαλουμε ακρη και βαριεμαι να γραψω. Ισως καποτε τα πουμε απο κοντα. Παλι μαλλον δε θα συμφωνησουμε, αλλα τουλαχιστον θα ειναι λιγοτερο επιπονο απο το να τα γραφουμε.
-
ξερω ομως και ατομα που παραιτηθηκαν απο τν δουλεια τους.. και ξεκινησαν σαν ΕΕ και δεν παραπονουνται.. εχουν βρει μια δραστηριοτητα που καποιοι τους πληρωνουν για τις γνωσεις και δεξιοτητες τους.. ναι βγαζουν και πανω απο 1200 το μηνα χωρις διδακτορικα κ.λ.π. Πιστευω οτι πολλοι αλλοι επισης τα καταφερνουν.. χωρις μεταπτυχιακα... ειναι δυσκολη η αγορα συμφωνω αλλα υπαρχουν λυσεις και δουλειες περα απο τις τυποποιημενες...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σημερα πολυς κοσμος με μαστερ η/και διδακτορικο θα εκανε πιπες για μια θεση δημ. αστυνομικου. Εδω συνεβαιναν αυτα προ κρισης. Πριν 10 χρονια ηταν ευκολο σαμπως για εναν νεο πτυχιουχο να βρει δουλεια;Sent from my Neo V using Tapatalk.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΙ
Απλα το 'προβλημα' ηταν οτι οι πτυχιουχοι θελανε κατευθειαν διοικηση ταγματος, και οταν ακουγαν, 'θα εισαι επιλοχιας και θα κανεις και ΑΥΔΜ και βλεπουμε' απεστρεφαν την κεφαλην.
-
Η σύζυγος και τις καλές εποχές που στις τεχνικες και μελετητικές εταιρίες οι βρύσες έτρεχαν λεφτά ποτέ δεν πήρε παραπάνω από μένα σε αντίστοιχο αντικείμενο και με πολλαπλάσιο κόπο. Και φυσικά έχασε τη θέση της γιατί έκανε το έγκλημα να μείνει έγγυος. Τώρα πλέον δουλεύει για ψυχολογικούς λόγους να μη λέει ότι είναι άνεργη και για να πληρώνει τον παιδικό του μικρού που αν δε δουλευε δε θα υπήρχε σαν έξοδο.
Το PhD αν γίνει σωστά και στην ώρα του είναι σαφώς πιο χρονοβόρο και επίπονο από οποιαδήποτε δουλειά. Μην έχετε άποψη για τα πάντα, ελεος.
Περί ηθικής, το ανήθικο είναι να μην μπορείς να μεγαλώσεις τα παιδιά σου όπως θες. Η λογική μενω άνεργος γιατι έχω πολλά προσόντα και ας δουλεψει κάποιος με λιγότερα πάσχει σαφώς.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ένας πτυχιούχος πχ του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, θεωρούν κάποιοι πως και προ κρίσης ήταν τόσο εύκολο να βρει καλοπληρωμένη δουλειά στον ΙΤ;Δεν μιλάμε για ανθρώπους με δεξιότητες που ζητούσε και ζητάει η αγορά, υπάρχουν και οι πτυχιούχοι των ανθρωπιστικών επιστημών, που σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να βρουν δουλειά.
Εξ ου και μιλησα για εμπορευσιμα διδακτορικα.
Οι ιδιοι ανθρωποι που περιγραφεις, αν ειχαν μαγαζι με ρουχα, δε θα στοκαραν ρεντιγκότες και ημίψηλα και κρινολίνα, γιατι πολυ απλα δεν τα αγοραζει κανεις τωρα.
Παρ΄ολα αυτα, στοκαραν αντιστοιχες μη εμπορευσιμες σπουδες. Τι να κανουμε, δεν ειναι υποχρεωμενη η αγορα να ξαναφερει πισω τη μοδα με τα κρινολινα, επειδη καποιοι ετσι αποφασισαν. -
Αυτό που ξέρω είναι ότι το επί δεκαετίες συνεχές κλείσιμο των επιχειρήσεων και η έλλειψη θέσεων εργασίας στον ΙΤ είναι ευθύνη των κυβερνώντων και όχι των επιχειρηματιών.
Οι οποίοι κυβερνώντες το μόνο που έκαναν είναι να διορίζουν στο Δημόσιο και να έχουν φτάσει οι σχολικοί φύλακες να έχουν διδακτορικά.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αν οι μισθοί στο δεμόσιο δε γίνουν 70 ευρώ μάξιμουμ (προιστάμενος και βάλε...), δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από την αρρώστια του δεμοσίου.Aν οι μισθοι γινουν 70 ευρω, που βασικα παμε για 0 κατευθειαν αν μας 'ξαναπιεσουν' θελω να δω πως θα γινει να τρεξει ο ασθενης (Ελλαδα) με ενα κομμενο ποδι ( δημοσιο με μισθους '70 ευρω' ) και με ενα ημικινητικο ποδι (ιδιωτικος τομεας οπως ειναι σημερα + υπαρχουσα ανεργια). Το προβλημα ειναι οτι ζηταμε απο τον ασθενη σε αυτες τις συνθηκες οχι απλως να περπατησει, αλλα να τρεξει και να κανει και 20 καμψεις (δηλωσεις μετανοιας δλδ) καθε 100 μετρα.
Οποιος συνεχιζει σε αυτες τις συνθηκες να ορεγεται και να απαιτει 'και αλλο αιμα' ειναι Schäublοτερος του Schäubleως.
Ημαρτον, μεχρι και η Ντορουλα (ποια, η Ντορουλα) ειπε 'ως εδω' εψες.Και τελος για νιοστη φορα και επι του παραδειγματος σου, αν οι μισθοι στο δημοσιο πανε στα 70 ευρω, ο φιλος σου και να γυρισει στα Γιαννενα θα παρει...ξερεις τι. Απο την αλλη, θα δουλευει δικαιως υπερωριες ως οδηγος ΕΚΑΒ με τοσα πτωματα που θα κουβαλαει ειτε απο την πεινα, ειτε απο σφαιρες για να το ξαναγυρισουμε στον εμφυλιο το πραγμα...
Ρε παρτε το χαμπαρι, θαψτε το τσεκουρι ΔΤ-ΙΤ. Προσχημα ηταν, ειναι και θα ειναι. Αν καποιος ενδιαφεροταν πραγματικα (ειτε ελληνας ειτε εταιρος) για το που σκατα θα παει αυτη η χωρα, αλλα να πληρωσει (με μεγαλυτερη ομαλοτητα απ' ο,τι τωρα) τα υπαρκτα και αναμφισβητητα χρεη της, θα φροντιζε η προσαρμογη αυτη ουτε να ειχε ξεκινησει ετσι, ουτε να ειχε αυτη τη σφοδροτητα, ειδικα απο τη στιγμη που η Ελλαδα ανηκει καπου και δεν ειναι μονη της στο διεθνες πελαγος.
Δε χρειαζεται να αναλυσω το τι και το πως, το ξερουμε ολοι μας. Απλα να πω οτι ναι, επρεπε να μειωθουν οι μισθοι δυστυχως αφου δεν υπηρχε μπαγιοκο. Ομως επρεπε να υπαρχει σαφες πλαφον απολυσεων στον ΙΤ γιατι τελικα εξοντωθηκε το 1/4+ του εργατικου δυναμικου και μαλιστα με τροπο που κανενας ΣΥΡΙΖΑ ή αλλος (μονος ή με παρεα) δε θα μπορεσει να επαναφερει ουτε σε 20 χρονια. Αυτο δεν επρεπε να γινει. Αυτοι λοιπον που υπερασπιζεστε πολλοι εδω μεσα δλδ τα (μεγαλα) αφεντικα + οι λατρεμενοι μας πρασινομπλε εσπρωξαν τη χωρα στο συνολο της στον Καιαδα. Τωρα ειναι το προβλημα σας ποιος θα κρατησει τη δουλεια του λιγο περισσοτερο; Ολοι μαζι θα τα χασουμε ολα στο επομενο μνημονιο. Ειναι θεμα των εξω καθαρα, το που και ποτε. Ε παει στο διαολο να φαβασαι, αν και ολα αυτα δεν εγιναν χθες, τρεχουν 4 χρονακια κοντα αλλα και να αβανταρεις; Ε πληρωστε και τα εισητηρια οσων εχουν φυγει εξω και 'γουσταρουν' να ερθουν να τους ξαναψηφισουν... -
και να πληρωνουν αυτους με δανικα ....αφου δεν καταφεραν να δημιουργησουν παραγωγικες μοναδες ωστε να εχουν αντικειμενο που θελει η αγορα.. τωρα δε που οι κινεζοι δουλευουν για ψιχουλα τι να πουλησεις στο εξωτερικο??
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτό που ξέρω είναι ότι το επί δεκαετίες συνεχές κλείσιμο των επιχειρήσεων και η έλλειψη θέσεων εργασίας στον ΙΤ είναι ευθύνη των κυβερνώντων και όχι των επιχειρηματιών.Οι οποίοι κυβερνώντες το μόνο που έκαναν είναι να διορίζουν στο Δημόσιο και να έχουν φτάσει οι σχολικοί φύλακες να έχουν διδακτορικά.
Αν μπορούσες να το σκεφτείς, θα καταλάβαινες ότι για να έχουν οι σχολικοί φύλακες διδακτορικά ΔΕΝ γίνονται πολλοί διορισμοί. Τι ζητάω όμως τώρα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ