-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το θέμα του δανεισμού που έθιξε ο greo δεν οφείλεται σε ξαφνική απόφαση κάποιων σκοτεινών κύκλων να εκμηδενίσουν την Ελλάδα ( ), αλλά στην αντίληψη τους ότι δεν θέλουμε/μπορούμε να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε.Ναι, κάποιες άλλες χώρες χρωστούν πολλαπλάσια από εμάς. Όμως έχουν πείσει τις αγορές ότι μπορούν και θέλουν να πληρώσουν αυτά που χρωστούν. Αν οι αγορές χάσουν την πίστη τους και σε αυτούς, θα συμβεί ακριβώς το ίδιο που έγινε με την Ελλάδα.
Και όπως πάντα, θα την πληρώσει η μεσαία τάξη, αυτή ακριβώς που οι αγορές έχουν κάθε λόγο να θέλουν να ανθεί.
Ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο αυτο που λες Χρηστο.
Ποιες ειναι αυτες οι αγορες που δανειζουν ΟΛΑ τα κρατη του κοσμου ??
Και που τα βρισκουν τα λεφτα ??Μηπως τα λεφτα ειναι εικονικα και η 'πιστη των αγορων' απλα παιχνιδι για να ελενχουν χωρες και πολιτικες?
-
Εκτός από αυτόν:
υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες σαν αυτόν:
και αυτόν:
και αυτόν:
Ρώτησα και στην προηγούμενη σελίδα το greo, για ποιό λόγο τύποι σαν αυτούς έχουν βάλει αμέτι-μουχαμέτι να εξαθλιώσουν τη μεσαία τάξη (δηλ. τους καλύτερους πελάτες του καπιταλισμού) στην Ελλάδα και αλλού αλλά απάντηση δεν πήρα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Διαθεσιμότητα; Κινητικότητα; Απολύσεις; Νέα Ψηφοθηρία; Τι διάολο τελικά ισχύει σε αυτή τη κ@λοχώρα;
Για ποιο λόγο κάνουν ότι κάνουν, αν είναι να μην μειώσουν το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου;
Γιατί δεν τα αφήνουν όλα όπως είναι, να τελειώνουμε τέλος πάντων;Ο Δένδιας για την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση για την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών που θα ενταχθούν στο υπουργείο του'Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας.
Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες.
Ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ας στηρίξουμε όλοι, κόμματα, αιρετοί άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικοί φορείς, τη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Για εμάς κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη'.
http://www.enikos.gr/politics/159726,O_ ... motik.html
Φίλε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σήμερα δεν τους βλέπουμε από την κλειδαρότρυπα, μα ‘φάτσα πόστα’!.
Είναι και ο λόγος που όλοι μειλάνε για ΑΣΕΠ, γιατί δεν τους παίρνει.
Μα η λύση της κατάργησης του σταυρού προτίμησης, για την οποία κραυγάζω, θα εκμηδενίσει την ψυφολαγνεία.
Ο Δένδιας δεν είναι από αυτούς που γνωρίζω καλά, μα έχει δώσει δήγματα γραφής και του έχω εμπιστοσύνη.
Οπωσδήποτε μέσα σε έναν χρόνο, μόνον να βάλεις της δομές της ανάπτυξης μπορείς, και όχι την ανάπτυξη.
Σίγουρα οι επενδυτές περιμένουν τον εκσυγχρονισμένο(?) λόγο του Αλέξη, και πως θα διαμορφωθεί αυτός σαν απήχηση στην κοινωνία.
Για εμένα η ‘κινητικότητα’ είναι η πρώτιστη λύση, πριν της απολύσεις και την διαθεσιμότητα.
Βεβαία δεν παντρεύτηκα κανέναν, και έχω όλο το δικαίωμα να κρίνω τους κυβερνόντες, που κυβερνάν και με την δική μου ψήφο και με την δική μου βοήθεια!.
Α. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο για την ιδιοκτησία, το έχουμε ξανασυζητήσει, το να παραβλέπεις το 'να αφήσω στα παιδιά μου κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκα εγώ' είναι βασικό κίνητρο για βελτίωση της ζωής σου (και άρα και της κοινωνίας, αν ευημερούν σε μεγάλη κλίμακα τα μέλη της) αν δεν είσαι ήδη μπρούκλης. Αλλιώς, στα @@ σου, στυλ HighFidelity
Το ότι η κοινωνία θέλει να δουλεύεις σαν σκύλος για να τακτοποιήσεις τα παιδιά σου, είναι αληθές. Αυτό την συμφέρει, αυτό θέλει. Το πρόβλημα είναι πως δεν σου εγγυάται πως αν το κάνεις, όντως τα παιδιά σου θα έχουν καλύτερο μέλλον.
Εγώ ούτε παιδιά έχω, ούτε θεωρώ πως αν τους αφήσω από ένα σπίτι, τα τακτοποιώ. Οπότε, δεν πρόκειται να σκοτωθώ να κάνω περιουσία, αν υπήρχαν διαφορετικές συνθήκες και μπορούσα δουλεύοντας σε κάτι που γουστάρω να βγάλω χρήματα και να τακτοποιήσω εαυτόν και αλλήλους, πιθανόν να το έκανα.
Στην παρούσα φάση, είναι ματαιοπονία ούτως ή άλλως.
Επιπλέον, δεν βλέπω γιατί είμαι εγώ χειρότερος από τον Λάππα πχ που ανησυχεί για τα ακίνητα από το μπαμπά του (και ο Spartan νομίζω από τον μπαμπά του βρήκε κάμποσα και ο koutsan και από τους δύο γονείς του ) , τουλάχιστον ο δικός μου δεν μου άφησε τίποτε και τα βγάζω πέρα μόνος μου. Ποιος ο προσφέρει περισσότερα στην κοινωνία;Καπιταλιστικά μιλώντας πάντα...
Και πόσο εν τέλει βοηθάει η συσσώρευση πλούτου την ίδια την κοινωνία;Ξαναλέω, κάποιοι ήταν τυχεροί στην ζωή τους (κι εγώ σ' αυτούς ανήκω, για διαφορετικούς λόγους βέβαια) και κληρονόμησαν περιουσία. Κάποιοι άλλοι κληρονόμησαν @@. Όχι γιατί οι προγόνοι τους δεν δούλεψαν, απλώς γιατί ο ένας πχ έβοσκε πρόβατα στην Βούλα και ο άλλος στην Άνω Κολοπετεινίτσα. Ε, ο δεύτερος μπορεί να δούλευε περισσότερο, αλλά τα χωράφια του αξίζουν @@, ο πρώτος ακόμη και σήμερα έχει οικοπεδάκια μούρλια.
Ωραίο σύστημα, μην τυχόν και τολμήσει κάποιος κι αλλάξει κάτι!
Τα δικά μας αγροτεμάχια ευτυχώς δεν τα δήλωσαν οι γονείς μου. Θα χαριστούν στο κράτος, καλύτερα και σε καλή μεριά. Να δω τι θα τα κάνουν, πάντως φόρους δεν θα λάβουν. Οι παππούδες μου δούλεψαν νυχθημερόν για να τ' αποκτήσουν, αλλά tough luck, δεν έχουν καμία αξία... Όπως και το σπίτι στα κάτω Πατήσια που θα κληρονομήσει ο ξαδερφός μου από την μάνα του που δούλευε νυχθημερόν για χρόνια για να το αγοράσει. Τώρα, και να το πουλήσει, θα πάρει λιγότερα από όσα έδωσε!
Αν λοιπόν η κοινωνία μου ζητάει να δουλέψω γι' αυτήν με τέτοιους όρους, την έχω πραγματικά γραμμένη στ' @@ μου. Και είμαι ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος, να είστε σίγουροι. Κι αυτό θα πιστεύω αν και όταν κάνω και παιδιά. Ούτε γι' αυτό καίγομαι, το μόνο που με καίει είναι να συνεχίσω να είμαι ένας χαρούμενος και ευτυχισμένος άνθρωπος.
-
Επειδή δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις πράγματα για τους άλλους, κράτα και μια πισινή όταν αναφέρεσαι σε αυτούς συγκεκριμένα.
Όλο το υπόλοιπο μήνυμα είναι κλασική αριστερή φιλοσοφία. 'Επειδή εγώ δεν έχω φτιάξει κάτι το οποίο πραγματικά το πονάω, αποφασίζω ότι πρέπει να δοθούν στο κράτος οι περιουσίες όλων'.
Σλόγκαν μας το 'Με τα λεφτά των άλλων'.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ξαναλέω, κάποιοι ήταν τυχεροί στην ζωή τους (κι εγώ σ' αυτούς ανήκω, για διαφορετικούς λόγους βέβαια) και κληρονόμησαν περιουσία. Κάποιοι άλλοι κληρονόμησαν @@. Όχι γιατί οι προγόνοι τους δεν δούλεψαν, απλώς γιατί ο ένας πχ έβοσκε πρόβατα στην Βούλα και ο άλλος στην Άνω Κολοπετεινίτσα. Ε, ο δεύτερος μπορεί να δούλευε περισσότερο, αλλά τα χωράφια του αξίζουν @@, ο πρώτος ακόμη και σήμερα έχει οικοπεδάκια μούρλια.Τρου στόρι, Ανω Κωλοπετινίτσα δεν υπάρχει, αλλά πάνω από την Κολοπετινίτσα είναι το χωριό του παππού μου και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πήραμε ένα ολοστρόγγυλο αρχίδι. Αν είχε κατέβει στην Ιτιά, όπως τον κράζαμε τα εγγονια, τουλάχιστον θα είχαμε κάτι παραθαλάσσιο
@nass
Ζητώ ειλικρινά συγνώμη που δεν κάθομαι απίκο να σου απαντώ στο 5λεπτο θα φροντίσω να μην ξαναγίνει.Στο θέμα που αναρωτιέσαι: Δεν έβαλε κανείς στο μάτι ούτε την Ελλάδα ούτε την μεσαία της τάξη. Απλά η Ελλάδα ήταν πολύ μακριά από αυτό που θα έλεγαν land of oportunity το διεθνές κεφάλαιο, η μεσαία της τάξη ανάξια λόγου ως αγοραστική δύναμη και (το έχω γραψει άπειρες φορές) οι δομές της χώρας ήταν ακόμα οθωμανικές. Τη στοιχειώδη αστική επανάσταση που έκανε μέχρι και η Τουρκία, εδώ δεν την κάναμε ποτέ και βλέπουμε τρέντι και μοντέρνα φιλελέδικα τυπάκια να επιχειρηματολογούν με επιχειρήματα κοτζάμπαση (τα τσιφλικια του παππού μου κι έτς). Οπότε στην προσπάθεια να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων (αποικιοκρατικού χαρακτήρα) η Ελλάδα, η μεσαία της τάξη ήταν η παράπλευρη απώλεια που ουδείς σκοτίστηκε να τη σώσει.
Προφανώς και δεν επηρρεάστηκαν όλοι. Όπως σε μία πυρκαγιά αν επισκεφτείτε μετά τον τόπο θα βρειτε μεγάλα κομμάτια ανέγγιχτου δάσους. Αυτό όμως δεν αλλοιώνει την καταστροφή.
@Σπαρταν
Όχι. Αν αυτό που σε ενδιαφερει είναι να διατηρήσεις και να αυξήσεις την οικογενειακή σου περιουσία, το τελευταίο κόμμα που θα έπρεπε να προσεγγίσεις είναι το ΚΚΕ και καλά θα κάνεις να το κυνηγάς όπου το πετύχεις. Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά μιλάω. -
@greo
Σε ρώτησα ποιός ο λόγος να μας κάνουν όλα αυτά που λες ότι μας κάνουν, και μας λες 'για να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων'. Το οποίο είναι τρελλό από μόνο του (*) αλλά γίνεται πιο τρελλό από το γεγονός ότι, εκτός και αν μου έχει ξεφύγει κάτι, η Ελλάδα ΔΕΝ έχει γίνει, και όπως πάμε δεν πρόκειται να γίνει, χώρα υποδοχής επενδύσεων, οπότε αυτό το καταπληκτικό διεθνές κεφάλαιο, που καθορίζει τη ζωή των πάντων σε αυτό τον πλανήτη, απέτυχε θεαματικά στην περίπτωση της Ελλάδας (τους τρελάναμε τους πούστηδες, τους τη φέραμε )Με άλλα λόγια, από τη θεωρία σου λείπει ένα πειστικό κίνητρο, ακόμα και για φόνο να μιλάγαμε θα ήταν αθώος ο κατηγορούμενος. Και το αντικίνητρο, που στη συνέχεια ανέφερε και ο Χρήστος Λάππας, ότι το να εξοντώσεις τη μεσαία τάξη είναι καταστροφικό για τον καπιταλισμό, συνεχίζει να διαφωνεί μαζί σου.
(*) Βέβαια, είναι κακό να είναι μια χώρα χώρα υποδοχής επενδύσεων το ξέρουν αυτό το τραγικό η Κίνα, η Βραζιλία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες υποδοχής επενδύσεων ?
Οσο για το άλλο που είπα, μου επιβεβαιώνεις αυτό που είπα (που βέβαια δεν το είπες εσύ απλά χαίρομαι που συμφωνείς) ότι αρχίδια πείραμα είναι η περίπτωση της Ελλάδας
@HighFidelity
Εγραψα κάτι συγκεκριμένο, το οποίο δέχτηκες στην 1η γραμμή της δημοσίευσής σου, και όλη η υπόλοιπη ήταν ανάλυση της κοσμοθεωρίας σου και 'στα @@ μου η κοινωνία' Καλά ό,τι πεις -
Κίνα, Βραζιλια, ΗΠΑ και Ελβετία μπήκαν στην ίδια πρόταση για ποιον ακριβώς λόγο; Εκτός από το τρολάρισμα, κάποιον άλλο ψάχνω.
Επενδύσεων αποικιοκρατικού χαρακτήρα πάντως έγραψα, όχι σκέτο 'επενδύσεων'. Και να μου επιτρέψεις να πω ότι βιάζεσαι. Ούτε στη μέση δε φτάσαμε ακόμη.
-
Επειδή δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις πράγματα για τους άλλους, κράτα και μια πισινή όταν αναφέρεσαι σε αυτούς συγκεκριμένα.Όλο το υπόλοιπο μήνυμα είναι κλασική αριστερή φιλοσοφία. 'Επειδή εγώ δεν έχω φτιάξει κάτι το οποίο πραγματικά το πονάω, αποφασίζω ότι πρέπει να δοθούν στο κράτος οι περιουσίες όλων'.
Σλόγκαν μας το 'Με τα λεφτά των άλλων'.
Από όσο κατάλαβα, μεταξύ μας, έχω φτιάξει περισσότερα...
@nass
Ό,τι πεις. Δεν έγραψα κάποια φιλοσοφία, παρέθεσα πραγματικά παραδείγματα. Αν δεν σου άρεσαν, δεν πειράζει, καλή καρδιά.Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
-
Περί εμφυλίου, και χωρίς να βάλω 'αίμα' στην υπόθεση ώστε να την κάνω πιό ... trrrragic :
Φαντάζεσαι να θές να πάς απο Καισαριανή-Παγκράτι και :
1/ Να έχει νάρκες στα όρια των Δήμων πάνω στο δρόμο, τις οποίες ο σκοπός-κατσαπλιάς αν θέλει τραβάει κρυμμένος στο όρυγμα που έχει στο πεζοδρόμιο, αφού πρώτα σε ελέγξει, ώστε να επιτρέψει τη διέλευση?
2/ Για να φτάσεις στο 'οδόφραγμα' με πρόθεση να περάσεις στην άλλη συνοικία, να πρέπει να έχεις εξουσιοδότηση του τοπικού Δερβέναγα, την οποία βέβαια για να πάρεις πρέπει να του έχεις 'εκχωρήσει' κάτι ... 'δικό' σου???
Και όλα αυτά, επειδή έτυχε να 'εγκλωβιστείς' στην Καισαριανή αν και ΝΔ , ή στο Παγκράτι αν και κομμουνιστής και πχ τα παιδιά σου ή οι γονείς σου μένουν στην 'αντιπέρα όχθη' ???Άν τα είχατε δεί, δεν θα θέλατε ούτε να τα συζητούσατε !!!
Και δεν ξέρω πόσα κιλά 'βίας' ή 'απομόνωσης' μπορεί πραγματικά να σηκώσει ο καθένας μας .... -
@HighFidelity
Τι παραδείγματα, τι σου άφησαν οι γονείς σου και στον ξάδελφό σου, στον koutsan και δεν ξέρω και σε ποιόν άλλον διαβάσαμε Τη στιγμή μάλιστα που δέχτηκες τη βασική μου θέση, που σημαίνει, ότι επειδή η πλειονότητα των ανθρώπων ΕΧΕΙ παιδιά, άρα δέχεσαι ότι η ιδιοκτησία αποτελεί σημαντικό κίνητρο βελτίωσης για την πλειονότητα των ανθρώπων. Οπότε που κολλάει όλο το παρακάτω εκτός από το να μας εξηγήσεις ότι ανήκεις σε μια φωτισμένη μειονότητα και πόσο κουλ και επαναστάτης-άμα-λάχει-στα-@@-μου-η-κοινωνία είσαι. Τουλάχιστον οι άλλοι παλικάρι μου λήστεψαν και καμιά τράπεζα, όχι επαναστάτες καναπεδάτοι με BMW...EDIT: Ξέχασα να αναφέρω, ότι αυτό που παραγνωρίζεις με την αποπροσανατολιστική συζήτηση περί κοινωνίας, είναι το ό,τι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και άρα των πιθανοτήτων επιβίωσης των παιδιών σου δεν είναι επιβεβλημένη από την κοινωνία αλλά συνάδει με το ένστικτο της αναπαραγωγής, της διαιώνισης των (εγωιστικών) γονιδίων κτλ. Εκτός και αν στους αρχαίους ανθρώπους όποιος έφτιαχνε ένα γαμιστερό τσεκούρι όταν πέθαινε το έδινε στην κοινότητα και όχι στο γιό του (δεν ξέρω αλλά στ΄αλήθεια, τι θεωρείς πιθανότερο ?)
@greo'
Ούτε από δαύτες, τις κακές, τις αποικιοκρατικές επενδύσεις (Βραζιλία: τυπικό παράδειγμα τέτοιων επενδύσεων κατά τα λοιπά εγώ τρολλάρω ) είδαμε ρε συ greo 4 χρόνια τώρα, πότε θα συμβεί αυτό που λες, λίγο πριν την προλεταριακή επανάσταση ? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HighFidelity
Τι παραδείγματα, τι σου άφησαν οι γονείς σου και στον ξάδελφό σου, στον koutsan και δεν ξέρω και σε ποιόν άλλον διαβάσαμε Τη στιγμή μάλιστα που δέχτηκες τη βασική μου θέση, που σημαίνει, ότι επειδή η πλειονότητα των ανθρώπων ΕΧΕΙ παιδιά, άρα δέχεσαι ότι η ιδιοκτησία αποτελεί σημαντικό κίνητρο βελτίωσης για την πλειονότητα των ανθρώπων. Οπότε που κολλάει όλο το παρακάτω εκτός από το να μας εξηγήσεις ότι ανήκεις σε μια φωτισμένη μειονότητα και πόσο κουλ και επαναστάτης-άμα-λάχει-στα-@@-μου-η-κοινωνία είσαι. Τουλάχιστον οι άλλοι παλικάρι μου λήστεψαν και καμιά τράπεζα, όχι επαναστάτες καναπεδάτοι με BMW...Μάλλον δεν κατάλαβες καθόλου καλά τι είπα...
Εγώ ΔΕΝ δέχτηκα πως η αποθησαυροποίηση ακίνητης περιουσίας είναι...καλή κίνηση. Είπα πως η κοινωνία θέλει να μας πείσει γι' αυτό, και απλώς εγώ... δεν πείθομαι και εξήγησα τους λόγους για τους οποίους δεν πείθομαι.Τώρα, αν δεν κατάλαβες τι έγραψα, ή δεν σου άρεσε αυτό που έγραψα, δεν φταίω εγώ, έτσι δεν είναι;
Δεν ανήκω σε καμία κοινότητα, ούτε φωτισμένος νιώθω, ούτε τίποτε. Νιώθω απλώς ευτυχής που δεν έχω μπελάδες στο κεφάλι μου.
-
Το συμπέρασμα είναι ότι κανένας δεν πρέπει να μοχθεί παραπάνω από τους άλλους και από τη στιγμή που θα υπάρχει τουλάχιστον ένας που δε θα μοχθεί καθόλου, θα φτάσουν όλοι να μη μοχθούν καθόλου;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Το συμπέρασμα είναι ότι κανένας δεν πρέπει να μοχθεί παραπάνω από τους άλλους και από τη στιγμή που θα υπάρχει τουλάχιστον ένας που δε θα μοχθεί καθόλου, θα φτάσουν όλοι να μη μοχθούν καθόλου;To βρήκες (ΝΟΤ).
-
@HighFidelity
Για τα περί κοινωνίας σου απάντησα σε Edit, θεωρώ τη συζήτηση αποπροσανατολιστική, δεν επιβάλλεται από την κοινωνία αυτό.Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το πρόβλημα είναι πως δεν σου εγγυάται πως αν το κάνεις, όντως τα παιδιά σου θα έχουν καλύτερο μέλλον.Ποιός είπε για 'εγγύηση' ?
Αλλά οι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά σου είναι καλύτερες αν έχεις κληρονομούμενη ιδιοκτησία (*) παρά αν δεν έχεις. Αν δεν αναγνωρίζεις ότι αυτό είναι σοβαρό κίνητρο να κάνεις το κάτι περισσότερο (και από αυτό να επωφεληθούν και τα λοιπά μέλη της κοινωνίας, έστω και λίγο ? και το 'λίγο' είναι περισσότερο από το 'καθόλου' αν δεν έκανες τίποτα σε φάση 'στα @@ μου όλα αφού έτσι και αλλιώς θα μας τα πάρει το κράτος/κόμμα') δεν πειράζει, καλή καρδιά.(*) Δε μίλησα για ακίνητη περιουσία (στην οποία επικεντρώθηκες και για την οποία συμφωνώ, ότι πέραν ενός σπιτιού να μένεις είναι μπελάς) αλλά γενικά για ιδιοκτησία.
-
spiros έγραψε:ποιος κατα τη γνωμη σου θα δικαιουταν τη θεση του πρωθυπουργου;
Μα είναι αυτονόητο, η Μερκελ
Μακάρι να είχαμε μια τέτοια στην Ελλάδα ή μια Θάτσερ….
Νομίζω πως στην παρούσα ένας εμφύλιος είναι η καλύτερη λύση. Τόση βλακεία μαζεμένη δεν έχω ξαναματαδει.
Ρώτα τον μπαμπά σου ή τον παππού σου, για να την δεις την μούντζα……
Μία μικρή παρατήρηση μόνο, σε περίπτωση εμφυλίου και ένοπλης εξεγέρσεως προσέξτε μη σκίσετε κανένα καλσόν. ΌΒΕΡ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπάρχουν τόσα μέρη με χορταστικούς εμφυλίους, τι τον χρειαζόμαστε άλλον ένα...
Για να τον βλέπει από το μπαλκόνι του πίνοντας την φραπεδιά του…..
Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι σε κάτι τέτοιες σπάνιες στιγμές ειλικρίνειας, βλέπουμε τι πραγματικά θέλουν τα άκρα για την χώρα.
Ξανά πέστα !. Αν και για να τον καταλάβουν ορισμένη είναι αδύνατον, ενταγμένοι εκεί που είναι. Μου θυμίζουν στόκους, βαμμένους με πέρλα κόκκινη.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ.!!!Εδω εχουμε πλεον και πρωκτογενη πλεονασματα κατα τους χουντ(α)ινι κυβερνωντες μας, τους εξυγειαντες αρχικα και εσχατως μεταρρυθμιστες που εμεις ως πλειοψηφια ξαναβαλαμε στο τιμονι για να διορθωσουν τα λαθη που οι ιδιοι εκαναν.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτός που έκανε την μ@λ@κι@, μπορεί να την διορθώσει. Όλοι οι άλλη ήταν η σίγουρη καταστροφή, δεν νομίζω ότι είχαμε άλλες επιλογές……HiFidelia λογική, θα περνούν εξίσου καλά δουλεύοντας σε κάποιο κολχόζ και τρώγοντας αχινούς με το γκομενάκι τους στην παραλία.
Και να τους το μασήσεις δεν θα το καταλάβουν ορισμενοι…. Είναι βαρύγδουπη ένια, που δεν χωράει σε κάρες κενές….. είναι ο λόγος που κατέρρευσε ο ‘υπαρκτός σοσιαλισμός’ όντας ανύπαρκτος.
Το συμπέρασμα είναι ότι κανένας δεν πρέπει να μοχθεί παραπάνω από τους άλλους και από τη στιγμή που θα υπάρχει τουλάχιστον ένας που δε θα μοχθεί καθόλου, θα φτάσουν όλοι να μη μοχθούν καθόλου;
Ο μόχθος παράγει τα καταναλωτικά αγαθά ανάγκης επιβίωσης, οπότε απαντώντας στην ερώτηση λέω ότι αυτό είναι ανέφικτο. Κάποιοι μοχθούν περισσότερο, διότι θέλουν έξτρα γκαβάντζα, ή διασκέδαση. Το ΚΚΕ θα μένει εκεί που είναι, διότι ζει σε λάθος χωρά της ιδεολογικής τους πλατφόρμας. μα λέει το τι πιστεύει. Από την άλλη ο Αλέξης σαν άλλος Γιωργάκης, φουρνίζοντας ψέματα, και φρούδες ελπίδες, ανεβάζουν ποσοστά, μα είναι θέμα χρόνου η αποκρυπτογράφηση τους.
Α. -
Ομαδικη παρακρουση. Διαβασα τις τελευταιες σελιδς και εχασα καθε βεβαιοτητα για τη νοημουνη καποιων. Εστω, και αυτο το reset, χρησιμο ειναι, εξασκει το μυαλο.
Απο οτι φαινεται, καποιοι αυτοπροσδιοριζομενοι ως 'εχοντες', (ως επι το πλειστον απο κληρονομια όμως) αισθανονται την αναγκη να αλλαξει ο κοσμος και να μοιράσουν τα 'υπαρχοντά τους' (μτφ τον κοπο αλλων) στους υπολοιπους, για να γινει πιο δικαιη η κοινωνια. Yeah, right. Η πραγματικοτητα μαλλον εχει να κανει με το γεγονος οτι αφου δεν δουλεψαν για τα υπαρχοντά τους, δεν τους νοιαζει και πολυ για αυτα, + στο οτι πιστευουν οτι στην μετεπειτα εποχη, η καλη και δικαιη νεράϊδα Κουτσουμπας θα φροντισει ωστε και ολοι οι αλλοι να 'εχουν', αφου καποιων τα πολλα θα μοιραστουν απο λιγα σε ολους.
Καπως ετσι ανατραφηκε για χρονια ενα μικρο ποσοστο της Ελλαδας, με την ελπιδα οτι θα εχει να λαμβανει σε μελλοντικο χρονο απο τους 'κατεχοντες', και αντι να δημιουργησει κατι, τρωει το καθημερινο του και το χαιρεται, περιμενοντας το μηλο να πεσει επαναστατικα, αντε να κουνησει και τη μηλια λιγο, για να πεσουν μεζι με τα μηλα και 'αυτοι' που κοπιασαν για να σκαρφαλωσουν στο κλαδι. Αντι λοιπον να δουν αν μπορουν να σκαρφαλωσουν, αναμενουν την ωρα να πεσουν οι αλλοι κατω. Κατι σαν τα πιλαφια και τις παρθενες αλλα εν ζωη ακομα ή τον Κθούλου που περιμενει κοιμωμενος στα βαθη της θαλασσας την ωρα που θα βγει στην επιφανεια. Καταπληκτικο δεν ακουγεται, προβατα? Μπεεεε
Ο εμφυλιος που κυκλοφορει σαν εννοια τελευταια εδω μεσα, εχει τη βαση του στο οτι αυτοι που τον ευαγγελιζονται ονειρευονται νικη οταν το συκωτι φτανει σε σημειο κορεσμου απο τις μπυρες, αλλιως ουτε θα τους περναγε απο το μυαλο. Για διαβαστε ιστορια να δειτε ποιος νικησε. Ρεβανς δεν υπαρχει, ηταν sudden death το παιχνιδη guys, fatality, πως το λενε. Αλλος γυρος δεν υπαρχει. Αρκεστειτε σε αυτον στο σουβλατζιδικο της γωνιας.
Για δουλεψτε λιγακι πρωτα να δειτε ποσο ευκολα βγαινει το καλυβακι (ποσως δε μαλλον το τριωροφο) και μετα ελατε να μου πειτε οτι θα το μοιράσετε.
Αν θελετε να το χοντρυνουμε, ΑΝ και ΟΤΑΝ ερθει η ωρα για αναδιανομη 'του πλουτου' (τρομαρα σας), θα ειμαι σε αυτους που θα μικραινουν τον παρονομαστη του κλασματος. Ο νοων νοειτω.
-
nass δεν ξέρω τι πληροφόρηση έχετε στο αραβιστάν αλλά ασχέτως της οικονομικής κατάστασης που έχει η Βραζιλία, η οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων είναι τραγική. Μία βόλτα από τα διεθνή μέσα (γιατί τα δικά μας κομμουνιστοκρατούνται και ψεύδονται) μπορεί να πείσει τον οποιονδήποτε. Στην Κίνα επίσης. Αν τα θες σαν παραδείγματα, απλά έχουμε άλλα όνειρα για τον τόπο μας
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ομαδικη παρακρουση. Διαβασα τις τελευταιες σελιδς και εχασα καθε βεβαιοτητα για τη νοημουνη καποιων. Εστω, και αυτο το reset, χρησιμο ειναι, εξασκει το μυαλο.Απο οτι φαινεται, καποιοι αυτοπροσδιοριζομενοι ως 'εχοντες', (ως επι το πλειστον απο κληρονομια όμως) αισθανονται την αναγκη να αλλαξει ο κοσμος και να μοιράσουν τα 'υπαρχοντά τους' (μτφ τον κοπο αλλων) στους υπολοιπους, για να γινει πιο δικαιη η κοινωνια. Yeah, right. Η πραγματικοτητα μαλλον εχει να κανει με το γεγονος οτι αφου δεν δουλεψαν για τα υπαρχοντά τους, δεν τους νοιαζει και πολυ για αυτα, + στο οτι πιστευουν οτι στην μετεπειτα εποχη, η καλη και δικαιη νεράϊδα Κουτσουμπας θα φροντισει ωστε και ολοι οι αλλοι να 'εχουν', αφου καποιων τα πολλα θα μοιραστουν απο λιγα σε ολους.
Καπως ετσι ανατραφηκε για χρονια ενα μικρο ποσοστο της Ελλαδας, με την ελπιδα οτι θα εχει να λαμβανει σε μελλοντικο χρονο απο τους 'κατεχοντες', και αντι να δημιουργησει κατι, τρωει το καθημερινο του και το χαιρεται, περιμενοντας το μηλο να πεσει επαναστατικα, αντε να κουνησει και τη μηλια λιγο, για να πεσουν μεζι με τα μηλα και 'αυτοι' που κοπιασαν για να σκαρφαλωσουν στο κλαδι. Αντι λοιπον να δουν αν μπορουν να σκαρφαλωσουν, αναμενουν την ωρα να πεσουν οι αλλοι κατω. Κατι σαν τα πιλαφια και τις παρθενες αλλα εν ζωη ακομα ή τον Κθούλου που περιμενει κοιμωμενος στα βαθη της θαλασσας την ωρα που θα βγει στην επιφανεια. Καταπληκτικο δεν ακουγεται, προβατα? Μπεεεε
Ο εμφυλιος που κυκλοφορει σαν εννοια τελευταια εδω μεσα, εχει τη βαση του στο οτι αυτοι που τον ευαγγελιζονται ονειρευονται νικη οταν το συκωτι φτανει σε σημειο κορεσμου απο τις μπυρες, αλλιως ουτε θα τους περναγε απο το μυαλο. Για διαβαστε ιστορια να δειτε ποιος νικησε. Ρεβανς δεν υπαρχει, ηταν sudden death το παιχνιδη guys, fatality, πως το λενε. Αλλος γυρος δεν υπαρχει. Αρκεστειτε σε αυτον στο σουβλατζιδικο της γωνιας.
Για δουλεψτε λιγακι πρωτα να δειτε ποσο ευκολα βγαινει το καλυβακι (ποσως δε μαλλον το τριωροφο) και μετα ελατε να μου πειτε οτι θα το μοιράσετε.
Αν θελετε να το χοντρυνουμε, ΑΝ και ΟΤΑΝ ερθει η ωρα για αναδιανομη 'του πλουτου' (τρομαρα σας), θα ειμαι σε αυτους που θα μικραινουν τον παρονομαστη του κλασματος. Ο νοων νοειτω.
Όταν εγώ λέω για πρόβλημα κατανόησης...
Οι έχοντες, τα βρήκαν από τον μπαμπά τους οι περισσότεροι, εμένα για παράδειγμα ο μπαμπάς μου ό,τι μου έδωσε, δεν τιμάται ούτε σε στρέματα, ούτε σε χρήματα.
Τα λεφτά τα έβγαλα και τα βγάζω μόνος μου. Όσα βγάζω. Απλώς, φροντίζω να τα αξιοποιώ αλλιώς από επενδύσεις σε real estate. -
Το θέμα του δανεισμού που έθιξε ο greo δεν οφείλεται σε ξαφνική απόφαση κάποιων σκοτεινών κύκλων να εκμηδενίσουν την Ελλάδα ( ), αλλά στην αντίληψη τους ότι δεν θέλουμε/μπορούμε να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε.Έτσι ακριβώς είναι. Ήταν 22 Απριλίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.35 όταν οι φωτεινοί κύκλοι της Ε.Ε. αντελήφθησαν ότι δεν θέλουμε/μπορούμε να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε. Μέχρι τότε δεν το είχαν αντιληφθεί, να τα λαίμαι αυτά.
19.36 το σφύριξαν στο Γιώργο, ο οποίος έκανε ποδήλατο στην Ιπποκράτους. 19.37 το Γιώργο είχε παρατήσει το ποδήλατο στη συμβολή Ιπποκράτους και Ναυαρίνου και ανέβαινε με γοργούς δρασκελισμούς στα γραφεία του κόμματος για να κλείσει ακτοπλοϊκό εισιτήριο (με το αργό παπόρι για οικονομία).
Τω καιρώ εκείνω πάλι ο Τρελαντόνυ έπαιζε ανέμελος στο Ζάππειο Ι & ΙΙ και ούτε να ακούσει δεν ήθελε τα μυστικά του βαλτού από το ακριτικό Καστελόριζο.Από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι για να φτάσει ο καταλληλότερος να δει το φως το αληθινό (μέχρι και χειρουργική επέμβαση αναγκάστηκε να κάνει) και να αποκτήσει το προνόμιο να φωτογραφίζεται πίσω από τα κωλομέρια της μανταμέρκελ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ