-
καλυτερα να σταθεις στο 80% που δεν θελει ομως...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_ ... Federation 20% στην εκλογική περιφέρεια της Μόσχας, της μεγαλύτερης πόλης της Ευρώπης! Με τις υγείες σου!!!
Έστω και με αυτό το 20%, επιβεβαιώνεται για σένα ότι ο Ρωσσικός λαός θεωρεί ότι είχε όφελος στο κομμουνιστικό καθεστώς? Τους ψεκάσανε κι αυτούς?
Αποδεικνυει πως ενα μεγαλο κομματι του λαου, αντιστοιχο σε ποσοστο με τον ΣΥΡΙΖΑ εδω, επιθυμει επιστροφη στο προηγουμενο καθεστως. Δεν το ξεχασαν, οπως μας τα παρουσιασε ο αλλος πριν.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Δεν εγραψα οτι το ξεχασαν,εγραψα οτι το ξερασαν.
Και κατι ακομη,αυτο το 17% ειναι μικρο κομματι και οχι μεγαλο οπως το παρουσιαζεις. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
καλυτερα να σταθεις στο 80% που δεν θελει ομως...O 'Τσάρος' Putin από μόνος του παίρνει το 65%. Τι να λέμε τώρα...
-
...κι εγώ αναρωτιέμαι σε ποιό κομμουνιστικό βιβλίο γράφει ότι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, είναι η καταπάτηση τουλάχιστον των βασικών ελευθεριών των πολιτών!..
...και επίσης, σοβαρά πιστεύετε ότι η Β. Κορέα έχει κομμουνιστικό καθεστώς διακυβέρνησης?!.. επειδή αυτό ισχυρίζεται η ηγεσία της?.. -
Και ποια χώρα έχει κομμουνιστικό καθεστώς διακυβέρνησης;
Ή τέλος πάντων, ποια είναι η χώρα στην πρότυπο για το ΚΚΕ; Γιατί το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό ;Για το ΠΑΣΟΚ π.χ είναι η Δανία.
Για τη ΝΔ η Βρετανία, η Γερμανία ή κάποια άλλη καπιταλιστική τέλος πάντων.
Για τη ΔΗΜΑΡ βλ. ΠΑΣΟΚ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, δεν ξέρω ακριβώς...
Για τους Φιλελέ, ας πούμε η πιο φιλελεύθερη π.χ η Ελβετία.Για το ΚΚΕ; Η ουτοπία; ΝΑΙ αυτή είναι.
Και περιμένουν να πάρουν ψήφους...
Μόνο ψήφους απελπισίας θα πάρουν αλλά μου φαίνεται τους αρκούν. -
@Panosss ,
...δεν μου λύνεις τις απορίες με την συγκεκριμένη απάντηση...
...δεν είναι απαραίτητο ΣΗΜΕΡΑ το ΚΚΕ να έχει κάποια χώρα σαν πρότυπο αλλά είναι ένα θέμα που εμένα τουλάχιστον με αφήνει παντελώς αδιάφορο. -
Γι αυτό και το ΚΚΕ αφήνει αδιάφορους τους πάντες.
-
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...κι εγώ αναρωτιέμαι σε ποιό κομμουνιστικό βιβλίο γράφει ότι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, είναι η καταπάτηση τουλάχιστον των βασικών ελευθεριών των πολιτών!..Αν ο κόσμος ήταν ελεύθερος δεν θα υπήρχε κομμουνισμός.
Θα μπορούσε κάποιος να πει, εγώ θα γίνω τσαγκάρης, θα φτιάχνω παπούτσια και θα βγάζω λεφτά με ουρά.
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει, εγώ δεν θα δουλεύω, θα μείνω στην παραλία και θα τρώω ότι ψαρεύω.
Αυτά όμως απαγορεύονται.
...και επίσης, σοβαρά πιστεύετε ότι η Β. Κορέα έχει κομμουνιστικό καθεστώς διακυβέρνησης?!.. επειδή αυτό ισχυρίζεται η ηγεσία της?..
Φυσικά και είναι κομμουνιστές.
Πως αλλιώς είναι οι κομμουνιστές;
-
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που
έτρωγε πολλά γλυκά γιατί της άρεσαν πάρα πολύ.
Μια μέρα πήγε στο δάσος και βρήκε ένα πέτρινο μαγικό
σπίτι.Μόλις το είδε έτρεξε και άνοιξε την πόρτα και
είπε: «Είναι κανείς εδώ;»
Δεν απάντησε κανέναςΗ Τουρτίτσα άνοιξε το ψυγείο και άρχισε να τρώει τα
γλυκά που βρήκε μέσα Και έφαγε όλα τα γλυκάΗ Τουρτίτσα όμως αρρώστησε πολύ και πονούσε πάρα
πολύ η κοιλιά της
Πήγε και βρήκε τους γονείς της.
Και έτσι έμαθε ότι δεν πρέπει να τρώει πολλά γλυκά! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...και επίσης, σοβαρά πιστεύετε ότι η Β. Κορέα έχει κομμουνιστικό καθεστώς διακυβέρνησης?!.. επειδή αυτό ισχυρίζεται η ηγεσία της?..
Πιο πολύ για ΧρΑυγ... συγγνώμη φασιστοναζί τους κόβω...
...οι κομμουνιστές πάντως καμιά σχέση δεν έχουν μ' αυτούς!.. -
Η Τουρτίτσα δεν πρέπει να έμενε σε κομμουνιστικό κράτος γιατί εκεί απαγορεύεται να πας να μείνεις στο δάσος και να τρως καρπούς.
Πρέπει να δουλεύεις εκεί που θα σου πει το Κόμμα.Η Βόρεια Κορέα είναι ο ορισμός του Κομμουνισμού.
Όποιος δεν θέλει να βλέπει ΠΟΛΥ πλούσιους πηγαίνει εκεί.
Δυστυχώς όμως εκεί (στον κομμουνισμό) επικρατεί ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ φτώχεια καταραμένη (και φυσικά δικτατορία). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...κι εγώ αναρωτιέμαι σε ποιό κομμουνιστικό βιβλίο γράφει ότι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, είναι η καταπάτηση τουλάχιστον των βασικών ελευθεριών των πολιτών!..
Αν ο κόσμος ήταν ελεύθερος δεν θα υπήρχε κομμουνισμός.
Θα μπορούσε κάποιος να πει, εγώ θα γίνω τσαγκάρης, θα φτιάχνω παπούτσια και θα βγάζω λεφτά με ουρά.
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει, εγώ δεν θα δουλεύω, θα μείνω στην παραλία και θα τρώω ότι ψαρεύω.
Αυτά όμως απαγορεύονται.
Δεν ήξερα πως είσαι θιασώτης της αναρχίας...
-
-
Χτυπήσου μπας και κουνηθεί τίποτα, αν υπάρχει εκεί μέσα, και πιάσεις επαφή!!!
-
-
Δεν είναι αναρχία, είναι ελευθερία.
Αυτή η έλλειψη ελευθερίας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι ο ένας λόγος που απέτυχαν οι κομμουνιστές.
(ο άλλος λόγος είναι η απαγόρευση συσσώρευσης περιουσίας)Γιατί λοιπόν να μην πάρεις όλα τα άλλα καλά του κομμουνισμού και να τα συνδυάσεις με την ιδιωτική πρωτοβουλία;
Το μόνο που θα πρέπει να 'ανεχθείς' είναι οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι.
ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι θα περνάνε καλύτερα από οποιαδήποτε κομμουνιστική χώρα. -
Red Garland,
Μια τελευταία προσπάθεια. Διάβασε τι σημαίνει 'επαχθές' χρέος, από τον Γιάννη Τόλιο στο περιοδικό 'Μαρξιστική Σκέψη'.
**Το “επαχθές” χρέος, μηχανισμός οικονομικής εκμετάλλευσης και εθνικής κηδεμονίας **
http://marxistikiskepsi.gr/index.php/el ... thes-xreos*' ........ υπάρχουν τρεις σχηματικά προσεγγίσεις για τη νομική φύση του δημόσιου χρέους και την αθέτηση πληρωμής του1....
......... Η τρίτη προσέγγιση μας οδηγεί στην έννοια του “επαχθούς/απεχθούς” χρέους (odious debt). Tο “επαχθές” χρέος είναι το “βαρύ”, “ασήκωτο”, “αβάσταχτο” χρέος που συνοδεύεται και από άλλες δεσμεύσεις. Το “απεχθές” ή “επονείδιστο”, είναι εν πολλοίς και “αθέμιτο”, “μη νόμιμο”, “παράνομο”, “ανυπόφορο”, κ.ά. Για την απόδοση του όρου “odious debt” θεωρούμε ως πλέον δόκιμο όρο το “απεχθές” χρέος. Ωστόσο η χρήση του όρου “επαχθές” στον τίτλο του άρθρου έχει την έννοια να σηματοδοτήσει την “κατάσταση ανάγκης” (state of necessity) η οποία δικαιολογεί με βάση το διεθνές δίκαιο την νόμιμη άρνηση πληρωμής του χρέους, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του πέρα από “απεχθές” είναι και “επαχθές” και δεν μπορεί να αποπληρωθεί!
............
Ειδικότερα όσον αφορά το “απεχθές” χρέος, στο συγκεκριμένο προσδιορισμό του δεν υπάρχει πλήρης ομοφωνία, αλλά γίνεται κατ’ αρχήν δεκτός ο ορισμός που έδωσε ο Alexander N. Shack4 ο οποίος εισήγαγε την έννοιά του στο διεθνές δίκαιο, ως **εκείνο το χρέος που είναι σε βάρος του λαού μιας χώρας στο οποίο δεν υπήρξε συναίνεσή του και το οποίο γνώριζαν οι πιστωτές. *Ωστόσο, η κατ’ εξοχήν έμπρακτη εφαρμογή του στις διεθνείς σχέσεις, έγινε στην περίπτωση του χρέους του Ισημερινού (2008), παρότι η ντε φάκτο εφαρμογή του είχε προηγηθεί σε διάφορες διενέξεις από το 19ο αιώνα ως το τέλος του 20ού αιώνα5. Στη διευρυμένη έννοια του “απεχθούς” χρέους εντάσσονται όλα τα δάνεια που παραβιάζουν βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου (άδικος πλουτισμός, κατάχρηση δικαιώματος, δόλος, τοκογλυφία, βλάβη, υπερβολικό κόστος δανεισμού, χρήση ή απειλή χρήσης βίας κ.ά.), οι οποίες απορρέουν από τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Διεθνή Σύμβαση για τα Πολιτικά Δικαιώματα, τη Σύμβαση για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, τη Διακήρυξη για το Δικαίωμα στην Ανάπτυξη, τη Συνθήκη της Βιέννης που διέπει το δίκαιο των διεθνών συμβάσεων, κ.ά.
.................
Από την πλούσια βιβλιογραφία γύρω από το “απεχθές” χρέος, θα περιοριστούμε σε εκείνες τις πηγές που προσδιορίζουν καλύτερα το περιεχόμενό του6 και οριοθετούν ταυτόχρονα το πεδίο ελέγχου του (audit). Ειδικότερα σύμφωνα με τον Jeff King, η απουσία “συναίνεσης” του λαού δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στα τυραννικά, δεσποτικά ή δικτατορικά καθεστώτα. Αν μια εκλεγμένη κυβέρνηση παραχαράξει τη λαϊκή εντολή και προβεί σε μη νόμιμες ενέργειες κατά το δανεισμό (όπως φαινόμενα διαφθοράς, προσωπικού πλουτισμού, δόλιες πράξεις, αγορά όπλων που χρησιμοποιούνται στην καταπίεση του λαού, υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες και δημόσια έργα, συμμετοχή σε επιθετικούς πολέμους, δημιουργία υποδομών που ωφελούν μικρές μειοψηφίες, κ.ά.), μπορεί να γίνει αιτία δημιουργίας “απεχθούς χρέους”. .................'Ο Σταθάκης στις δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό 'Στο Κόκκινο' δεν ξεφεύγει από τα παραπάνω, και όσα σου έχω ήδη γράψει.
http://stokokkino.gr/article/5040/G-Sta ... tin-pagida
Κάνε μου τη χάρη και άκουσε τη συνέντευξη (4:15 - 6:45) και λογικά θα αντιληφθείς ότι υποτίθεται αναφέρεται σε διμερές χρέος γιατί δανείζεται για συγκεκριμένο σκοπό (συνηθως λέει σε τριτοκοσμικές χώρες), οπότε 'αν αυτά τα χρήματα δεν φθάσουν ποτέ στη χώρα γιατί τα πήρε ο υπουργός και έφυγε από τον Ισημερινό τίθεται θέμα επαχθούς χρέους'.Στην περίπτωση μας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την (πολιτική) ανάγκη φιλοτιμία και κρατάει τύποις τα αγωνιστικά λάβαρα για ένα 5% με αναφορά σε 'εξοπλιστικά προγράμματα συν ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ που δεν έγινε ποτέ'. Λόγια του αέρα, γιατί προφανώς τα χρήματα ήρθαν στη χώρα, με εξαίρεση μερικά 10κ Ευρω των δικαστικά αποδεδειγμένων μιζών.
Κατάλαβε ότι όποιος πολιτικός φορέας αμφισβητούσε τη νομιμότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων δεν θα έμενε στο 5%. Τόση προπαγάνδα πριν μερικά χρόνια, βιβλία γράφηκαν .... για να καταλήξουμε σε ένα 5% κι αυτό για τη τιμή των όπλων!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι αναρχία, είναι ελευθερία.
Αυτή η έλλειψη ελευθερίας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι ο ένας λόγος που απέτυχαν οι κομμουνιστές.
(ο άλλος λόγος είναι η απαγόρευση συσσώρευσης περιουσίας)Γιατί λοιπόν να μην πάρεις όλα τα άλλα καλά του κομμουνισμού και να τα συνδυάσεις με την ιδιωτική πρωτοβουλία;
Το μόνο που θα πρέπει να 'ανεχθείς' είναι οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι.
ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι θα περνάνε καλύτερα από οποιαδήποτε κομμουνιστική χώρα.Βιάζομαι τώρα και δεν προλαβαίνω να απαντήσω, αλλά αυτό που λες δεν γίνεται. Να συνδυαστεί ο κομμουνισμός με κάποια μικρή ιδιωτική πρωτοβουλία (π.χ. συνεταιρισμοί 3-4 ατόμων) γίνεται. Ο πολύς πλούτος στα χέρια λίγων είναι πρόβλημα όμως.
-
Δεν υπαρχει συστημα που δεν αποτυγχανει μετα απο ενα Χ χρονικο διαστημα
Αυτα δηλαδη περι καπιταλισμου που θα μας σωσει και κομμουνισμου που κατέρρευσε απλως γιατι ειχε προβληματα,ειναι εξαιρετικα κοντοφθαλμα και ανιστορητα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ