-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ακου ο Αλέξανδρος ο Χίτλερ της εποχής ...Για άκου λίγο. Ο Χίτλερ επιτέθηκε κατά των εχθρών της Γερμανίας, οι οποίοι την είχαν εξαναγκάσει σε μια ταπεινωτική συμφωνία, με την λήξη του Α' ΠΠ. Μάλιστα αυτό έγινε 20 χρόνια μετά τον Μεγάλο Πόλεμο, όχι 200, όπως στην περίπτωση του 'δικού μας Χίτλερ'. Άρα τα αίματα ήταν πολύ πιο θερμά επί πραγματικού Χίτλερ. Ο Αλέξανδρος ο Β' απλά είχε μια μεγαλομανία (διάβαζε και πολύ ιστορία και είχε γίνει Περσομάχος) και είπε να πάει μια βόλτα ως τις Ινδίες για να τους μάθει μπαλίτσα. Στα δικά μας χωράφια δηλαδή (ΝΟΤ!!!)... Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, χιλιάδες νεκροί και από τις δύο πλευρές. Και εμείς γουστάρουμε τώρα επειδή κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο ένας που νομίζουμε ότι είναι δικός μας (ασχέτως αν δεν θα καταλαβαίναμε καν ούτε λέξη από την γλώσσα που μιλούσε). Αν οι Γερμανοί είχαν νικήσει στον Β' ΠΠ θα έλεγαν ακριβώς τα ίδια για τον 'Χίτλερ τον Μέγα'. Έχετε καταλάβει ότι έχουμε ηρωοποιήσει έναν πολέμαρχο που διεξήγαγε τον μεγαλύτερο επεκτατικό πόλεμο της αρχαιότητας; Ήταν αξιοθαύμαστος ως Στραταρχης και Στρατιώτης. Αυτά είναι όμως τα πρότυπα μιας πολιτισμένης κοινωνίας; Και για να προλάβω τις αντιδράσεις, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να αμυνθείς και να αντεπιτεθείς (για αυτό δεν μπορώ να πω κακή κουβέντα για τους Στρατηγούς στον Μαραθώνα ή τους Ναυάρχους στην Σαλαμίνα), από το να εκστρατεύσεις κατά κάποιων που κάθονταν ήσυχοι στο σπιτάκι τους. Για να μην μιλήσουμε για τις εκστρατείες του Αλεξάνδρου κατά των άλλων ελληνικών πόλεων...
Βέβαια δεν θα τολμούσες να πεις ο Στάλιν της εποχής....
Ντάξει, κολλημένος με την μπάλα.
Από την άλλη πως να δεχθείς απελευθερωτικό πόλεμο , όταν το κόμμα σου , έλεγε την Μικρασιατική εκστρατεία , ιμπεριαλιστικό πόλεμο...
Α δεν ήταν ιμπεριαλιστικός πόλεμος; Τι δουλειά είχαμε στον Σαγγάριο; Ήταν του παππού μας τα χωράφια;
Αλλά εκείνοι παρ΄ ότι Σλάβοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους απόγονους του Μ. Αλεξάνδρου , οπότε είχαμε κάθε δίκιο να αντιδράσουμε .
Αυτά τα λέγανε οι εθνικιστές του VMRO. Η σημερινή κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας είναι σοβαρή και δεν λέει τέτοιες πίπες.
Τώρα τα όσα αναφέρετε για την θητεία εσύ και ο Ιωάννης Δ' , είναι άνευ ουσίας . Γιατί δεν μας στενοχωρούν τα θέματα επειδή φοβόμαστε , αλλά γιατί κάποιοι δικοί μας , όλων μας , έχασαν την ζωή τους ή τα χρόνια τους , ή τραυματίστηκαν για να είναι αυτές οι περιοχές ελεύθερες και σήμερα κάποιοι τις εποφθαλμιούν .
Όταν λες ελεύθερες, τι ακριβώς εννοείς; Γιατί αν ρωτήσεις έναν σλαβόφωνο από την Φλώρινα θα σου πει ότι νιώθει σκλαβωμένος...
Ήταν ρατσιστής ο Μέγας Αλέξανδρος? Το μεγαλύτερο ανέκδοτο, το αντίθετο μάλιστα διέταξε τους στρατιώτες του να παντρευτούν Περσίδες.
Ρατσιστής, ιμπεριαλιστής και μισογύνης ήταν. Βέβαια δεν ήταν κάτι περίεργο αυτό τότε. Άλλωστε οι αρχαίοι ημών έλεγαν ότι 'πας μη Έλλην, βάρβαρος'. Ο μόνος λόγος που εκδόθηκε αυτή η διαταγή ήταν ώστε να πάρουν τον ντόπιο πληθυσμό με το μέρος τους. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι άφησε τους τοπικούς άρχοντες στην θέση τους. Το ίδιο δεν έκαναν και οι Ναζί στις χώρες που κατακτούσαν; Εδώ τον λέγανε Τσολάκογλου...
Δια οπως ακριβως νομιζεις οτι ειστε το κεντρο του κοσμου ως ιδεολογια ετσι ακριβως δινεις αναλογη σημασια σε μια μικρη μεριδα ακροδεξιων σε σχεση με το συνολο των πολιτων. Ακριβως οπως ο Τσιπρας μιλουσε στους ξενους ηγετες για μια ομαδα ακραιων...
Γιατι η θεια απο την Αριδαια ειναι γνωστη Χρυσαυγιτισα στα 70 της.Η θεία από την Αριδαία είναι η γνωστή ανιστόρητη θεία που της έμαθαν στο Δημοτικό, αν το τελείωσε και αυτό, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Προσωπικά πρόλαβα και τετράδια στο σχολείο που έγραφαν στο εμπροσθόφυλλο ότι η Κύπρος είναι Ελληνική. Θαρρείς και δεν ζούσαν εκεί Τούρκοι. Όλα δικά μας είναι!!! Εθνικισμός παντού.
Τα μικρα γραμματα στην συμφωνια υπαρχουν για να εξαφανιστουν. Μακεδονες θα λεγονται και μακεδονικη γλωσσα θα εχουν. Δεν θα υπαρχει πουθενα η υποσημειωση.
Και για σένα τι θα αλλάξει; Θα πληρώνεις μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ;
Κρίμα βρε Αλέξανδρε για το ήθος σου και τις ιδέες σου, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από εσένα γιατί σε διαβάζω πολύ καιρό και έχω σχηματίσει τη γνώμη μου,
Ούτε εγώ περιμένω κάτι καλύτερο από έναν άνθρωπο που γράφει εθνικιστικές μπαρούφες και αμπελοφιλοσοφίες, θεωρώντας δε ότι τα ξέρει όλα. Μέχρι χθες απλά προσπερνούσα, μην θέλοντας να σε θίξω. Όταν όμως μου επιτίθεσαι προσωπικά, θα απαντήσω!
κάποιοι που είναι περισσότεροι από όσοι νομίζεις με κρίνουν για τις απόψεις μου και με σέβονται για αυτές ή τουλάχιστον συμφωνούν με αυτές
Επειδή κάνω παρέα με πολλούς και από τα 2 φόρουμ που γράφεις, να ξέρεις ότι οι 8 στους 10 γελάνε με όσα γράφεις περί πολιτικής και κοινωνίας. Ένας μάλιστα μου είπε προχθές: 'Οι μάστορες το χάνουν όταν γερνάνε και γίνονται γραφικοί σαν τους κυνηγούς και τους ψαράδες'.
μισαλλόδοξος
Μιλάς εσύ για μισαλλοδοξία που πετάς τα εθνικιστικά σου σε όποιο φόρουμ βρεθείς;
Πες μου ποιον μισώ εγώ. Μόνον τους εθνικιστές και τους φασίστες, επειδή δεν είναι άνθρωποι. Κανέναν άλλον λαό ή άνθρωπο δεν μισώ.είσαι και Μακεδόνας
Είμαι άνθρωπος, που απλά έτυχε να γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη πριν 42 χρόνια, από γονείς γεννημένους σε αυτήν την πόλη, αλλά από παππούδες (2) από την Μικρά Ασία (που ήρθαν το '22), από την Καστοριά (1) και από την Αμβέρσα του Βελγίου (1). Είμαι άνθρωπος πάνω από όλα, όχι Έλληνας ή Μακεδόνας ή κάτι άλλο. Άνθρωπος που έχει την Ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια, αλλά που έζησε και σπούδασε στο εξωτερικό, εκεί που δεν υπάρχουν τέτοια κολλήματα με την καταγωγή. Άνθρωπος που φόρεσε το Ελληνικό Εθνόσημο και το τίμησε και αποστρατεύτηκε τιμητικά. Άνθρωπος που με τις εμπειρίες του σε όλον τον κόσμο έμαθε να μην μισεί κανέναν λαό και να τους θεωρεί όλους ίσους. Δεν θεωρώ ότι είμαστε κάτι ξεχωριστό επειδή έτυχε να γεννηθούμε στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να γεννηθούμε στην Ρωσία ή στην Κίνα ή στο Τατζικιστάν ή στην Τουρκία. Αν ήμουν δε Τούρκος, θα είχα την ίδια συζήτηση με τον Τούρκο quadra21, που θα έλεγε τις ίδιες εθνικιστικές αηδίες, απλά από την άλλη μεριά. Γελάω πολύ με κάτι αυτοκόλλητα που βάζουν οι Βλαχοαμερικάνοι στα pick ups τους που γράφουν 'Proud to be an American'. Τι proud ρε καραγκιόζη; Έκανες κάτι σπουδαίο και νιώθεις περήφανος; Απλά επειδή γεννήθηκες στο Τέξας νιώθεις υπερήφανος; Μεγάλο κατόρθωμα.... Και τα γελάδια εκεί γεννιούνται. Περήφανα και αυτά; Τι πάει να πει είμαι Μακεδόνας; Δεν υπάρχει καν τέτοια έννοια. Εσύ είσαι δηλαδή Αττικός; Και τι σε κάνει τόσο περήφανο για αυτό;
Κρίμα ακόμα περισσότερο γιατί τους αξιωματικούς μας που υπερασπίζονται την πατρίδα τους τιμώ σε αντίθεση με εσένα που αν και ήσουν αξιωματικός δεν πιστεύεις ούτε στην πατρίδα ούτε σε ιερό και όσιο
Ενώ εγώ δεν την υπερασπιζόμουν; Δεν ήμουν στον Έβρο και στα νησιά; Για ξανασκέψου τι χαζομάρες λες. Ο όρκος μας ξέρεις τι λέει ή τον έχεις ξεχάσει; Δεν λέει πουθενά πάντως ότι πρέπει να είμαστε εθνικιστές κλπ.
'Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα. Υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου, να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγας των. Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας. Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ'αυτών. Να φυλάττω δε ακριβώς τους Στρατιωτικούς Νόμους, και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος Στρατιώτης.'
Θα έδινα την ζωή μου αν χρειαζόταν και αν μας επιτίθεντο μια ξένη δύναμη, αυτή ήταν η δουλειά μου και την είχα επιλέξει ενσυνείδητα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε, γιατί πολύς κόσμος θα σκοτώνονταν, χωρίς λόγο. Απλά για τα συμφέροντα των ισχυρών.
άλλωστε εγώ γράφω ΜΑΛΑΚΙΕΣ
Στο χέρι σου είναι να το σταματήσεις.
-
Για να πάρει μέρος κάποιος που έχει Ελληνική ταυτότητα στον διαγωνισμό της ΕΥΠ, για τις θέσεις που ζητούν γνώση της Μακεδονικής γλώσσας, τι πιστοποίηση χρειάζεται για να αποδειχθεί η πολύ καλή γνώση της γλώσσας αυτής;;
Ποιες πιστοποιήσεις υπάρχουν στην Ελλάδα που να είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κράτος;
Αυτές οι θέσεις σε ποιους ακριβώς απευθύνονται;
-
Και πάλι κρίμα, με αυτή σου την φράση τα είπες όλα και δεν χρειάζεται να πείς ή να πω κάτι άλλο.
Είμαι άνθρωπος πάνω από όλα, όχι Έλληνας ή Μακεδόνας ή κάτι άλλο.
-
Πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης σε αυτήν την γλώσσα, από ελληνικό Πανεπιστήμιο, ή αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ αν είναι από ξένο Πανεπιστήμιο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Και πάλι κρίμα, με αυτή σου την φράση τα είπες όλα και δεν χρειάζεται να πείς ή να πω κάτι άλλο.Είμαι άνθρωπος πάνω από όλα, όχι Έλληνας ή Μακεδόνας ή κάτι άλλο.
Τι άλλο να πεις άλλωστε; Αν θεωρείς τον εαυτόν σου πάνω από όλα Έλληνα και όχι ΑΝΘΡΩΠΟ, έκανες το πρώτο βήμα προς την μισαλλοδοξία. Αν θεωρήσεις τον εαυτόν σου άνθρωπο, θα μάθεις να αγαπάς όλον τον κόσμο. Κρίμα και ελπίζω τα παιδιά σου να είναι πιο ανοιχτόμυαλα. Αυτές οι απόψεις φέρνουν τους πολέμους και το μίσος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης σε αυτήν την γλώσσα, από ελληνικό Πανεπιστήμιο, ή αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ αν είναι από ξένο Πανεπιστήμιο.Δεν γνωρίζω αν διδάσκεται η Μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα σε κάποιο ίδρυμα.
Όποιος έχει πάει για σπουδές στην Βόρεια Μακεδονία και έχει καταφέρει να αναγνωρίσει το πτυχίο του ο ΔΟΑΤΑΠ μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.Μάλλον η προκήρυξη είναι φωτογραφική και αφορά συγκεκριμένα στελέχη κόμματος.
-
Πολύ πιθανόν. Αλλά κάποιος πρέπει να κάνει τις μεταφράσεις αυτές.
-
Όποιος ξέρει Σερβικά ή Βουλγαρικά μια χαρά κάνει μετάφραση....
-
Η Βουλγαρική νομίζω ότι είναι η πιο κοντινή. Η Σερβική πρέπει να διαφέρει αρκετά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και πάλι κρίμα, με αυτή σου την φράση τα είπες όλα και δεν χρειάζεται να πείς ή να πω κάτι άλλο.
Είμαι άνθρωπος πάνω από όλα, όχι Έλληνας ή Μακεδόνας ή κάτι άλλο.
Τι άλλο να πεις άλλωστε; Αν θεωρείς τον εαυτόν σου πάνω από όλα Έλληνα και όχι ΑΝΘΡΩΠΟ, έκανες το πρώτο βήμα προς την μισαλλοδοξία. Αν θεωρήσεις τον εαυτόν σου άνθρωπο, θα μάθεις να αγαπάς όλον τον κόσμο. Κρίμα και ελπίζω τα παιδιά σου να είναι πιο ανοιχτόμυαλα. Αυτές οι απόψεις φέρνουν τους πολέμους και το μίσος.
Δεν με γνωρίζεις αν είμαι άνθρωπος και τι κάνω στη ζωή μου, πως συμπεριφέρομαι κλπ, οπότε κράτα μικρό καλάθι και να είσαι προσεκτικός όταν αναφέρεσαι σε εμένα και τι είμαι γιατί πέφτεις πολύ έξω.
Ότι είμαι Έλληνας θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου, το γιατί αφορά εμένα όπως και άλλα κάποια εκατομμύρια που δεν ΕΤΥΧΕ να γεννηθούν εδώ και που νιώθουν την ίδια υπερηφάνεια και δεν αισθάνονται άσχημα που ΕΤΥΧΕ να είναι Έλληνες και όχι κάτι άλλο.
Το ότι θεωρώ την συμφωνία αυτή κατάπτυστη και επικίνδυνη που θα φέρει δεινά σε βάθος χρόνου είναι η άποψη μου όπως και του 80% των Έλλήνων, εσύ και η παρέα σου είσαστε το 20% και επειδή διαφέρουν οι απόψεις μας γίνεστε επιθετικοί βάζοντας πολύ εύκολα ταμπέλες σε όσους διαφωνούν μαζί σας, άλλωστε το μότο σας είναι όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, οπότε δεν μου προκαλεί έκπληξη η αντίδραση σου, αναμενόμενη όπως και της παρέας σου μιας και την ανέφερες.
Όσο για τα παιδιά μου είναι και ανοιχτόμυαλα και υπηρέτησαν ο ένας στον Έβρο και ο άλλος στην Κύπρο, εσύ όταν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά και να αφιερώσεις όλο σου το είναι για να τα μεγαλώσεις με κόπους και αρχές παραμερίζοντας τα θέλω σου και την προσωπική σου ζωή, να τα σπουδάσεις, μπορείς να τα στείλεις σε άλλο στρατό, σε χώρα που θα ήθελες να είχες γεννηθεί.
Βλέπεις εμείς οι Έλληνες που μας αρέσει που γεννηθήκαμε σε αυτή τη γωνιά της γής θελήσαμε να φέρουμε και άλλους Έλληνες στη ζωή για να στηρίξουμε τον τόπο μας και να μην φυγομαχήσουμε από τα δύσκολα της ζωής κοιτώντας μόνο τον εαυτούλη μας παίζοντας το ελεύθεροι και ωραίοι ώστε να μπορούμε να βγάζουμε μια γλώσσα πιο μεγάλη από το μπόϊ μας κοιτώντας τους υπόλοιπους από το πάνω ράφι.
Αυτά τα λίγα από τον μπάρμπα-Παναγιώτη όπως με αποκάλεσες νομίζοντας υποτιμητικά, εγώ θεωρώ τιμή μου που είμαι μπάρμπας και που θα αφήσω κάτι από το πέρασμα μου στη ζωή, σου εύχομαι στα χρόνια μου να είσαι το ίδιο δραστήριος και να μπορείς να ξεχωρίζεις το σωστό από το λάθος σε σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον αυτού του τόπου, αν και δεν σε ενδιαφέρει από ότι φαίνεται, να γίνεις σοφότερος ξεκολλώντας από κομματικές γραμμές και να ανοίξουν οι ορίζοντες σου που τώρα από ότι έχω ανιχνεύσει στα γραπτά σου είναι με παρωπίδες.
Εδώ το τελειώνω γιατί δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση μαζί σου, είμαστε η ανατολή και η δύση και δεν θα πλησιάσουμε ποτέ, ευτυχώς.
-
Εγώ πάντως με τα μέτρια Σερβικά που ξέρω μια χαρά συνεννοηθηκα όποτε χρειάστηκε. Πάντως όντως είναι περισσότερο βουλγαρικά...
-
Mε σέρβικα μια χαρά συνενοείσαι σε όλες τις χώρες της πάλαι ποτέ. Ήταν η κυρίαρχη γλώσσα, πολλοί την μιλούσαν και εκτός Σερβίας, και έχει και αρκετούς σερβογενείς σε όλα σχεδόν τα κράτη που προέκυψαν, οπότε η 'μπογιά΄τους ακόημ περνάει, χώρια τις κοινές ρίζες και λέξεις που μπορεί να έχει με μερικές άλλες γλώσσες της περιοχής.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν με γνωρίζεις αν είμαι άνθρωπος και τι κάνω στη ζωή μου, πως συμπεριφέρομαι κλπ, οπότε κράτα μικρό καλάθι και να είσαι προσεκτικός όταν αναφέρεσαι σε εμένα και τι είμαι γιατί πέφτεις πολύ έξω.Δεν θέλω καν να σε γνωρίσω, από την στιγμή που εκφέρεις τέτοιες απόψεις.
Ότι είμαι Έλληνας θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου, το γιατί αφορά εμένα όπως και άλλα κάποια εκατομμύρια που δεν ΕΤΥΧΕ να γεννηθούν εδώ και που νιώθουν την ίδια υπερηφάνεια και δεν αισθάνονται άσχημα που ΕΤΥΧΕ να είναι Έλληνες και όχι κάτι άλλο.
Καταλαβαίνεις ότι νιώθεις χαρούμενος για κάτι που ήταν εντελώς θέμα τύχης; Θα μπορούσες να γεννηθείς στο Πακιστάν. Βέβαια κι εκεί υπάρχει ο αντίστοιχος αμόρφωτος εθνικιστής που νιώθει περηφάνια που γεννήθηκε στο Peshawar του Πακιστάν. Έτσι απλά, χωρίς κανέναν λόγο. Θαρρείς και έκανε τίποτα σπουδαίο επειδή γεννήθηκε εκεί...
εσύ και η παρέα σου είσαστε το 20%
Ποια είναι η παρέα μου ρε κυρ Παναγιώτη; Η δικιά μου η παρέα αποτελείται από 4-5 ανθρώπους και δεν έχω ιδεολογική συσχέτιση μαζί τους. Για μπύρες πηγαίνουμε μόνο... Ιδεολογικά είμαι ανεξάρτητος και ενώ έχω κόμμα που ψηφίζω, διαφωνώ με αυτό πολλές φορές.
Βλέπεις εμείς οι Έλληνες που μας αρέσει που γεννηθήκαμε σε αυτή τη γωνιά της γής θελήσαμε να φέρουμε και άλλους Έλληνες στη ζωή για να στηρίξουμε τον τόπο μας και να μην φυγομαχήσουμε από τα δύσκολα της ζωής κοιτώντας μόνο τον εαυτούλη μας παίζοντας το ελεύθεροι και ωραίοι ώστε να μπορούμε να βγάζουμε μια γλώσσα πιο μεγάλη από το μπόϊ μας κοιτώντας τους υπόλοιπους από το πάνω ράφι.
Το ότι είσαι ένας μικροαστός που σου έμαθαν από τα γεννοφάσκια ότι πρέπει να παντρευτείς στα 25 σου και να κάνεις 2-3 κουτσούβελα δεν σε κάνει πιο έξυπνο ή μυαλωμένο από κάποιον άλλον που σκέφτηκε τι παίζει σε αυτόν τον πλανήτη, διαχρονικά.
δεν θα πλησιάσουμε ποτέ, ευτυχώς
Αυτό μας έλλειπε. Ευτυχώς!!!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mε σέρβικα μια χαρά συνενοείσαι σε όλες τις χώρες της πάλαι ποτέ. Ήταν η κυρίαρχη γλώσσα, πολλοί την μιλούσαν και εκτός Σερβίας, και έχει και αρκετούς σερβογενείς σε όλα σχεδόν τα κράτη που προέκυψαν, οπότε η 'μπογιά΄τους ακόημ περνάει, χώρια τις κοινές ρίζες και λέξεις που μπορεί να έχει με μερικές άλλες γλώσσες της περιοχής.Η Lingua Franca ήταν η Ρωσική. Υποχρεωτική 2η γλώσσα σε όλο το ανατολικό μπλοκ.
-
Ποιον εξυπηρετεί η συμφωνία των Πρεσπών;
Νομίζω ότι ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών τα λέει όπως ακριβώς είναι.
Η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των Ευρωπαίων εταίρων.
Και φυσικά εννοεί την χώρα του, τη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας και δυο τρεις άλλες χώρες τσιράκια των Γερμανών.Και ο βραβευμένος από τους Γερμανούς αριστερός νεοκομουνιστής Τσίπρας καμαρώνει για το κατόρθωμά του.
Γράφει λέει και ιστορία... Το λέει και γεμίζει αυτοπεποίθηση. Καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι.
Ούτε ο Κούλης Στολίγκας, ούτε ο Αρτέμης Μάτσας δεν καμάρωναν τόσο για τις συμφωνίες τους με τους Γερμανούς.Κατά τα άλλα, άλλοι ήταν οι Γερμανοτσολιάδες, οι ναζιστές, οι φασίστες και οι προσκυνημένοι.
Βερολίνο: Θα έχουν επιπτώσεις μελλοντικές κυβερνήσεις σε Αθήνα-Σκόπια που θα ανακινήσουν θέμα συμφωνίας Πρεσπών
...
Ο κ. Ροτ δεν βλέπει «κανένα λόγο» ανακίνησης μιας «διαφοράς που έχει επιλυθεί» εκ μέρους μελλοντικών κυβερνήσεων σε Αθήνα και Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο** «θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους με τις αντίστοιχες συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη»**.https://www.iefimerida.gr/news/479511/v ... ia-poy-tha
-
Ρώσσικα ήξεραν πολύ λίγοι στην πάλαι, έχουμε δύο Σέρβους στη δουλειά που μας λένε λεπτομέρειες από το τότε καθεστώς. Με τα σέρβικα πήγαινες παντού απροβλημάτιστα, όλο και κάποιους θα εύρισκες που τα μιλάγανε. H Σερβία μόνο ήτο το 40% του πληθυσμού της πάλαι ποτέ, ενώ ήταν σοβαρή μειονότητα σε όλα τα άλλα κρατίδια, π.χ. στη Βοσνία, το δεύτερο μεγαλύτερο κρατίδιο ήταν άλλο ένα 40% Σέρβοι, 20% στην Κροατία, κ.ο.κ. Όπου και να έκανες έβρισκες άκρη με τα σέρβικα. Και βρίσκεις ακόμη, αν μιλήσεις με ανθρώπους άνω των 45-50 ετών.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ρώσσικα ήξεραν πολύ λίγοι στην πάλαι, έχουμε δύο Σέρβους στη δουλειά που μας λένε λεπτομέρειες από το τότε καθεστώς. Με τα σέρβικα πήγαινες παντού απροβλημάτιστα, όλο και κάποιους θα εύρισκες που τα μιλάγανε. H Σερβία μόνο ήτο το 40% του πληθυσμού της πάλαι ποτέ, ενώ ήταν σοβαρή μειονότητα σε όλα τα άλλα κρατίδια, π.χ. στη Βοσνία, το δεύτερο μεγαλύτερο κρατίδιο ήταν άλλο ένα 40% Σέρβοι, 20% στην Κροατία, κ.ο.κ. Όπου και να έκανες έβρισκες άκρη με τα σέρβικα. Και βρίσκεις ακόμη, αν μιλήσεις με ανθρώπους άνω των 45-50 ετών.Μιλάμε για όλο το ανατολικό μπλοκ. Σε ποια γλώσσα θα μιλήσεις με τον Βούλγαρο ή τον Τσέχο; Ήταν υποχρεωτική στο σχολείο!!!
-
Mιλάμε για την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία και τα κρατίδιά της, με 65-70% Σέρβους και σέρβικης καταγωγής διάσπαρτους σε όλη τη χώρα. Και μιλάμε για τη χώρα που ο Τίτος τα έσπασε νωρίς με τον Στάλιν, ήδη από τα λέιτ φόρτις, η ρώσσικη γλώσσα είχε αστεία διείσδυση σε σχέση με άλλα κράτη του ανατολικού μπλοκ. Ακόμη και τώρα μιλάνε αβέρτα σέρβικα σε Βοσνία, Κόσσοβο, Φυρομία, Σλοβενία κ.α.
Ο Κοσοβάρος π.χ. σήμερα αν μιλήσει με έναν Φυρομιανό, τσεκάρει πρώτα αν ο Φυρομίτης είναι αλβανικής καταγωγής για να του μιλήσει αλβανικά, μετά, ιδαίτερα αν είναι παλιός, το γυρίζει στα σέρβικα σαν δεύτερη προσπάθεια. Μετά αρχίζει την παντομίμα, αυτή την μιλάνε όλοι. -
Δία όχι μόνο ζεις σε ένα εναλλακτικό σύμπαν , αλλά διαβάζεις και μία εναλλακτική Ιστορία...
Δεν μπορώ να απαντάω σε φτηνή και χοντροκομμένη προπαγάνδα ...
Δεν μπορώ να κατέβω τόσο χαμηλά ρε γαμώτο ....
-
Ναι, ΟΚ, για την πρώην Γιουγκοσλαβία αυτό ισχύει. Αλλά γενικά με τους πρώην ανατολικούς μιλάς στα ρώσικα. Και στην Ελλάδα υπάρχουν μερικοί που μιλάνε γαλλικά, αλλά 9 στους 10 ξέρουν την αγγλική ως 2η γλώσσα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ