-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Αν και αμφισβητώ την αξιοπιστία τέτοιων στοιχείων, και το 1/3 να ισχύει μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες αποδοχές σε ιδιωτικά κανάλια. Σε αρκετές περιπτώσεις μιλάμε και για τα ίδια πρόσωπα με τα μισά χρήματα.
Σε καθε περιπτωση μιλαμε για νουμερα (και προσωπα) του 2011
ρε Ασιμοφ σοβαρολογείς ή μας κάνεις πλάκα?
τι σημασία έχει που αναφέρεται στο 2011.
αν και αφόσον ισχυουν τα νούμερα αυτά ,εσύ τα θεωρείς ορθολογικά?Ενταξει κανονικα δεν πρεπει να κατσω να ασχοληθω γιατι φαινεσαι λιγο χαζουλης, αλλα θα πω οτι α) δεν τα θεωρω φυσιολογικα και β) η ΕΡΤ εκλεισε με μισθους του 2013 και απελυσε εργαζομενους του 2013. Αυτα.
καταλαβα ... και εσύ ΕΡΑ /3ο πρόγραμμα ακούς...
ελπίζω να μην ψηφίζεις κιόλας... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@greo
Σόρι αλλά όπως δεν έβλεπα πριν τηλεόραση έτσι δε βλέπω και τώρα (εεπ η ERT World που την τσεκάρω που και που στα ξένα είναι τραγική ). Πάντως σε ένα γρήγορο Google-άρισμα δε βρήκα κάτι σχετικό. Βέβαια το τι λέει καθένας δεν είναι και θέσφατο, πχ. στο ίδιο Google-άρισμα πρόσεξα ότι κάποιοι μεταφράζουν το παραπάνω άρθρο 15 του 'Σ' ως υποχρέωση παροχής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που βέβαια όποιος ξέρει ελληνικά βλέπει ότι δεν ισχύει...- Τη δεκαετία του 1970, ωστόσο, οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις άρχισαν πλέον να επιτρέπουν στα κράτη μέλη να χορηγούν και σε άλλους φορείς άδειες ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων. Τα κράτη μέλη αποφάσισαν λοιπόν να ανοίξουν την αγορά στον ανταγωνισμό, πράγμα που προσέφερε περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, αφού είχαν πλέον στη διάθεσή τους πολύ περισσότερους σταθμούς και νέες υπηρεσίες. Τούτο συνέβαλε επίσης στην εμφάνιση και την επέκταση ισχυρών ευρωπαϊκών φορέων, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και σε μεγαλύτερη πολυφωνία στον τομέα, πράγμα που υπερβαίνει σε σημασία την απλή ύπαρξη περισσότερων σταθμών και υπηρεσιών. Ανοίγοντας την αγορά στον ανταγωνισμό, τα κράτη μέλη θεώρησαν ότι πρέπει να διατηρηθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να διασφαλιστεί η κάλυψη ορισμένων περιοχών και η ικανοποίηση αναγκών και στόχων δημόσιας πολιτικής που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καλύπτονταν απαραίτητα στον επιθυμητό βαθμό. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο ερμηνευτικό πρωτόκολλο για το σύστημα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη, το οποίο προσαρτάται στη συνθήκη ΕΚ (εφεξής το 'πρωτόκολλο του Άμστερνταμ').*
Aυτή είναι η επίσημη διατύπωση. Νομικός δεν είμαι, δεν ξέρω πόσο δεσμευτική είναι ούτε έχω όρεξη να ψαχνω στη σνθήκη του Αμστερνταμ.
-
To συμπέρασμά μου, μέσα σε αυτό τον καταιγισμό δημοσιεύσεων είναι ότι η απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτηση για τις όποιες μισθάρες έπαιρναν οι εκλεκτοί (γιατί υπήρχαν και τα κοριτσάκια και τα αγοράκια με τη σύμβαση 6 μηνών και τα 700 ευρώ_ γνωρίζω 2-3 τέτοιες περιπτώσεις) και χωρίς να εξετάζω τις αντίστοιχες μισθάρες που παίρνουν οι υπόλοιποι εκλεκτοί των ιδιωτικών καναλιών (γιατί ορθά ή ερτ θα έπρεπε να μη δουλεύει με τη λογική τους) δεν επιτρέπει στους περισσότερους να δουν την ηλιθιότητα/επικινδυνότητα της απόφασης να κλείσει η κρατική τηλεόραση.
Ας τους έκοβαν μπαμ και κάτω τους μισθούς τους (ή ακόμα καλύτερα θα ήταν να μην τους έκαναν τα συμβόλαια που τους έκαναν πριν 1-2 χρόνια αλλά τέλοσπαντων). Δεν καταλαβαίνω πόση περισσότερη ζημιά θα μπορούσαν να κάνουν οι όποιοι απεργοί αντιδρώντας στις απολύσεις των κομματόσκυλων (σίγουρα δε θα έκοβαν το σήμα). Ακόμα και να έβγαζαν ένα 'ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ' 24ώρες την ημέρα πάλι πολύ πιο ηχηρό θα ήταν από το να την κόψουν εντελώς. Αν μη τι άλλο θα έδειχνε κάτι για το λαό προς τα έξω...
Και επαναλαμβάνω, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τους σκοπούς που οφείλει να υπηρετεί ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης (που σαφώς στόχο έχει να προβάλλει εκτός των άλλων και την εθνική προπαγάνδα - από την παρουσίαση των ειδήσεων μέχρι τα ιστορικά και τα λαογραφικού περιεχομένου ντοκυμαντέρ) προφανώς είναι αφελής. Αν δεν το έκανε σωστά μέχρι τώρα, έπρεπε να απαιτήσουμε να το κάνει αντί να χαιρόμαστε που την έκλεισαν.
Όσο αφορά τις ορχήστρες, τα μέγαρα, τα τρίτα , τα αρχεία κλπ κλπ, είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι φωνάζουν ότι είναι περιττά, σίγουρα μετά χαράς θα βάλουν στο ίδιο τσουβάλι (αν το ενισχύσουμε και με λίγο σασπένς από μισθάρες και κομματοσκυλοκαταστάσεις) τον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και τα μουσεία αυτής της χώρας, τους αρχαιολογικούς χώρους (εκεί να δείτε τι χρήμα σπαταλάνε) το αρχείο της ΕΡΤ και γενικά με ό,τι έχει να κάνει με τον πολιτισμό, που δεν πουλάει πολύ (στους ντόπιους) και προφανώς δεν τους ταιριάζει στο λάιφ-στάιλ.
Και επειδή ακριβώς όλοι αυτοί είναι πολλοί για αυτό και πρέπει οι φορείς αυτοί να είναι κρατικοί (και να τους πληρώνουμε όλοι). Διαφορετικά, για οποιονδήποτε ιδιώτη διαχειριστή με στόχο αποκλειστικά το κέρδος τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε νόημα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες (την Ελ τηλεόραση την γράφω στ' @@ μου γενικώς), αυτό που γίνεται 30+ χρόνια τώρα σ' αυτούς τους 'οργανισμούς', είναι: Βάζουμε έναν δικό μας μερικά χρόνια, τ' αρπάζει χοντρά, φεύγει. Μετα βάζουμε άλλον κοκ.
Αυτά, βέβαια, στον κόσμο των Asimov (του 4τφ, ο original μια χαρά τα ήξερε) δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνον η υπέρτατη αλήθεια του καθοδηγητή.σωστός, αλλά τη συνέχεια δεν έβαλες:
μετά κατηγορούμε τον οργανισμό επειδή έτρωγαν αυτοί που εμείς βάλαμε για να φάνε
μετά κλείνουμε τον οργανισμό (έχει δεν έχει νόημα ύπαρξης) και παίρνουν πούλο και όσοι ήταν εκεί χωρίς να τους 'βάζουμε και να τους βγάζουμε'.
μετά συνεχίζουμε να βάζουμε αυτούς που βάζαμε και πριν, κάπου αλλού
goto 1Πρωτίστως όμως το πρόβλημα είναι ο οργανισμός, και όχι 'εμείς'.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Αναδιοργάνωσε τηνΚ πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;
ΥΓ. (κ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων), είμαι κ εγώ αντίθετος με το κλείσιμο. Το θεωρώ (άλλη μία) ομολογία ανικανότητας.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Πάνο μου όλοι τα πληρώναμε..
όπως όλοι πληρώναμε τις ρεμούλες στα νοσοκομεία , στα εξοπλιστικά , στις συγκοινωνίες και παντού..Λάθος, δεν τις πληρώναμε όλοι.
Το ίδιο πληρώνει ο βολεμένος με τον αβόλευτο;
Το κομματόσκυλο με τον ακομμάτιστο;
Ο συνδαιτημόνας του Πάγκαλου με τον παντελώς άσχετο με τον Πάγκαλο πολίτη;
Ο κρατικοδίαιτος με τον εργαζόμενο στον καθαρά ιδιωτικό τομέα;Δεν νομίζω. Αλλιώς δεν θα γινόταν τόσος αγώνας, δεν θα χυνόταν τόσος ιδρώτας (=εκλογές) για να μεταβεί ο λαός από η μία κατάσταση στην άλλη.
Εκτός αν το θέμα των εκλογών τόσα χρόνια ήταν...το καλό της..χώρας..οπότε πάω πάσο... -
επίσης:
Τα πράγματα είναι απλά: Δεν υπάρχει κανένα success story, οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ, οι φόροι είναι αδύνατον να εισπραχτούν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, τα 17 εκατομμύρια τουρίστες δεν υπάρχουν, η κυβέρνηση τρέμει τις αποκαλύψεις από εξωτερικό και εσωτερικό που αφορούν τα στελέχη της, τον Σαμαρά τον έχουν δεμένο από παντού, η χώρα έχει βουλιάξει, και ο Σαμαράς -δια του λουκέτου στην ΕΡΤ- αναζητεί μια ηρωική έξοδο.
[...]
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες (την Ελ τηλεόραση την γράφω στ' @@ μου γενικώς), αυτό που γίνεται 30+ χρόνια τώρα σ' αυτούς τους 'οργανισμούς', είναι: Βάζουμε έναν δικό μας μερικά χρόνια, τ' αρπάζει χοντρά, φεύγει. Μετα βάζουμε άλλον κοκ.
Αυτά, βέβαια, στον κόσμο των Asimov (του 4τφ, ο original μια χαρά τα ήξερε) δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνον η υπέρτατη αλήθεια του καθοδηγητή.σωστός, αλλά τη συνέχεια δεν έβαλες:
μετά κατηγορούμε τον οργανισμό επειδή έτρωγαν αυτοί που εμείς βάλαμε για να φάνε
μετά κλείνουμε τον οργανισμό (έχει δεν έχει νόημα ύπαρξης) και παίρνουν πούλο και όσοι ήταν εκεί χωρίς να τους 'βάζουμε και να τους βγάζουμε'.
goto 1Μα εννοείται, μόλις ένας οργανισμός διαλυθεί τελείως, ανοίγουμε έναν επόμενο. Αρχαία Ελ ιστορία.
-
Ο χρήστης Σίμος Κεδίκογλου στο ΒΗΜΑ FM έγραψε:
Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα έχει λειτουργήσει ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός με προσωπικό 1000 με 1200 άτομαΝα ρε σεις, που γκρινιαζετε!
Το κανω λιγο πιο ευπεπτο: Μεχρι 29 Αυγουστου θα εχουμε νεα ΕΡΤ, με 1000-1200 ατομα κυριως απο ΝΔ και κατα δευτερο λογο απο ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Αν και αμφισβητώ την αξιοπιστία τέτοιων στοιχείων, και το 1/3 να ισχύει μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες αποδοχές σε ιδιωτικά κανάλια. Σε αρκετές περιπτώσεις μιλάμε και για τα ίδια πρόσωπα με τα μισά χρήματα.
Σε καθε περιπτωση μιλαμε για νουμερα (και προσωπα) του 2011
ρε Ασιμοφ σοβαρολογείς ή μας κάνεις πλάκα?
τι σημασία έχει που αναφέρεται στο 2011.
αν και αφόσον ισχυουν τα νούμερα αυτά ,εσύ τα θεωρείς ορθολογικά?Ενταξει κανονικα δεν πρεπει να κατσω να ασχοληθω γιατι φαινεσαι λιγο χαζουλης, αλλα θα πω οτι α) δεν τα θεωρω φυσιολογικα και β) η ΕΡΤ εκλεισε με μισθους του 2013 και απελυσε εργαζομενους του 2013. Αυτα.
καταλαβα ... και εσύ ΕΡΑ /3ο πρόγραμμα ακούς...
ελπίζω να μην ψηφίζεις κιόλας...πλακα μας κανεις και εσυ? περνεις σαν de facto μια λιστα του 2011 που ΔΕΝ ξερει ΚΑΝΕΙΣ αμα ειναι ετσι τωρα και λες ναι πρεπει να κλεισει επειδη τοτε επερναν αυτα τα λεφτα
λογικο και μεστη σκεψη -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα έχει λειτουργήσει ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός με προσωπικό 1000 με 1200 άτομα
Να ρε σεις, που γκρινιαζετε!
Το κανω λιγο πιο ευπεπτο: Μεχρι 29 Αυγουστου θα εχουμε νεα ΕΡΤ, με 1000-1200 ατομα κυριως απο ΝΔ και κατα δευτερο λογο απο ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚΧΔ likes this
Αν δεν βάνουν ΦΑΗΛΟ για διευθυντή προγράμματος ΚΑΙ κεντρικό παρουσιαστή, δεν αξίζει.
Ένας φαήλος αξίζει όσο 1200 άτομα. Ποιοτικά, και μισθολογικά. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μετά κλείνουμε τον οργανισμό (έχει δεν έχει νόημα ύπαρξης)** και παίρνουν πούλο και όσοι ήταν εκεί** χωρίς να τους 'βάζουμε και να τους βγάζουμε'.
Έχεις λίστα με τα ονόματα όσων 'πήραν πούλο';
Link; -
Αναδιοργάνωσε την
Κ πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;
ΥΓ. (κ προς αποφυγήν παρεξηγήσεων), είμαι κ εγώ αντίθετος με το κλείσιμο. Το θεωρώ (άλλη μία) ομολογία ανικανότητας.
Μακάρι να ήξερα....
Από την άλλη αν δεν έχουμε τέτοια ικανότητα / δυνατότητα για την αναδιοργάνωσε τις κρατικές (έστω) υπηρεσίες πως λειτουργούμε;
Μαθηματικά θα καταστραφούμε!!! -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Αναδιοργάνωσε την
Μακάρι να ήξερα....
Από την άλλη αν δεν έχουμε τέτοια ικανότητα / δυνατότητα για την αναδιοργάνωσε τις κρατικές (έστω) υπηρεσίες πως λειτουργούμε;
Μαθηματικά θα καταστραφούμε!!!Καλως ηλθες στην πραγματικοτητα.
-
Προσωπικά η ΕΡΤ με κάλυπτε αρκετά στον λίγο χρόνο που αφιερώνω στην τηλεόραση και περισσότερο στο ραδιόφωνο.
Όταν παρακολουθούσα ειδήσεις (κυρίως ΕΤ3). Αθλητικά γεγονότα (F1, Στίβος, Μουντιάλ κτλ σε 16:9 και μάλιστα σε HD, όταν υπάρχουν ακόμη κανάλια που εκπέμπουν 4:3 ). Πολιτιστικές εκπομπές και ραδιόφωνο (3ο πρόγραμμα). Για τις υπηρεσίες που απολάμβανα θεωρούσα τα 9,20€ / δίμηνο φυσιολογικά.
Αυτό που με εκνευρίζει, είναι η ρεμούλα και η απάτη. Δεν με ενδιαφέρει να πληρώνω λιγότερα. Θέλω όσα πληρώνω να πιάνουν τόπο και όχι να γίνονται βορά βολεμένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
ΑΠΑΙΤΩ εξυγίανση (όχι μόνο οικονομική!) σε όλα τα επίπεδα! Αν αυτό ξεκινάει από την ΕΡΤ καλώς να ορίσει. Αν αποτελεί ακόμη μία κίνηση εντυπωσιασμού χέστηκα. Έτσι κι αλλιώς οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αναδιοργάνωσε την
Μακάρι να ήξερα....
+1.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
μετά κλείνουμε τον οργανισμό (έχει δεν έχει νόημα ύπαρξης)** και παίρνουν πούλο και όσοι ήταν εκεί** χωρίς να τους 'βάζουμε και να τους βγάζουμε'.
Link;Αφού, λέμε, τους ξαναβάζουμε στον επόμενο.
-
Αναδιοργάνωσε την
Μακάρι να ήξερα....
+1.
Δηλαδή, όλοι το ξέρουμε αλλά κανένας δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό ...
Και ανεχόμαστε την κατάσταση αυτή; -
Nass θα μπορούσες να ενσωματώσεις μια ψηφοφορία στο παρόν με τις εξής επιλογές;
α) Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι απαραίτητη. Κακώς έκλεισε η ΕΡΤ με πραξικοπητικό τρόπο. Η όποια αναδιάρθρωση έπρεπε να γίνει μετά από δημόσια διαβούλευση, διάλογο στην Βουλή και με ανοιχτές τις συχνότητες.
β) Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι απαραίτητη. Όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το κλείσιμο ούτως ώστε να ξαναγεννηθεί σωστότερη.
γ) Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολυτέλεια που δεν μπορούμε να έχουμε υπό τις παρούσες συνθήκες. Μια χαρά μου κάνει και το δελτίο του Star στην τελική.
δ) Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Προτιμώ Μπόμπολα και ΣΙΑ.Εγινε [Mod]
Panossss έχεις καταλάβει ότι ο χαμός εδώ μέσα δεν είναι για τις απολύσεις (αν και είναι κι αυτό ένα θέμα αλλά για την απώλεια των δημόσιων μέσων. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη που δεν τα έχει!!!
-
Link;Αφού, λέμε, τους ξαναβάζουμε στον επόμενο.
Τότε τι πούλος είν' αυτός;
ΕΡΤ, το «πανηγύρι» συνεχίζεται