-
σε καποια πραγματα ναι σε καποια οχι , εγω δεν ειμαι απολυτος σχετικα με την ευχρηστια τους εναντια στα γερμαντικα
παρολα αυτα σε καποια θεματα ειναι πιο σωστα
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Για καποιο λογο τα πιο user friendly αυτοκινητα νομιζω ειναι τα γαλλικα παντως.
Να σε βαλω σε citroen gs-xm-cx να παλευεις 10 ωρες να βρεις φλας,φωτα,ραδιοφωνο,τασακι,χειροφρενο,αλαρμ και παει λεγοντας...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Να σε βαλω σε citroen gs-xm-cx να παλευεις 10 ωρες να βρεις φλας,φωτα,ραδιοφωνο,τασακι,χειροφρενο,αλαρμ και παει λεγοντας...
Toσο φιλικα δηλαδη ε χαχα.
Εγω παντως αναφερομαι σε ολα τα γαλλικα που εχω οδηγησει απο το 2000 και μετα π.χ clio,206,106,307,megane,saxo,c3,c2 οπου ολα ηταν εκει που περιμενεις και εβαζες μπροστα και εφευγες δεν χρειαζοσουνα προσαρμογη. -
Την κόρνα την είχες βρει με την πρώτη;
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
πέστα μάλλον δεν ξέρει
-
Πέραν από το χειρόφρενο ποδόφενο σε mercerdes Που αν δεν ξέρεις ψάχνεσε το χειρότερο με διαφορά είναι η όπισθεν στα Opel με το δαχτυλίδι. Δεν παίζει με την καμία να το βρεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Την κόρνα την είχες βρει με την πρώτη;Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Διαβαζει μαλλον προπαγανδα νονου δω μεσα για το ποσο βολικη ειναι εκει μαζι με τα φωτα και ηταν ψιλιασμενος..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Την κόρνα την είχες βρει με την πρώτη;
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Διαβαζει μαλλον προπαγανδα νονου δω μεσα για το ποσο βολικη ειναι εκει μαζι με τα φωτα και ηταν ψιλιασμενος..
Ναι δεν ειχα θεμα ουτε με την κορνα ουτε με τα φωτα.
Πέραν από το χειρόφρενο ποδόφενο σε mercerdes Που αν δεν ξέρεις ψάχνεσε το χειρότερο με διαφορά είναι η όπισθεν στα Opel με το δαχτυλίδι. Δεν παίζει με την καμία να το βρεις.
Τη πρωτη μερα το ποδοφρενο με ζωρισε αρκετα για εκει που το εψαχνα επιανα αερα,μετα παντως εκτιμας το χωρο που σου προσφερει με το να ειναι εκει κατω.
-
Ως τώρα αναφερθήκατε πιο πολύ στο user interface του αυτοκινήτου.
Θα μπορούσατε, αφού έχετε οδηγήσει διαφόρων σχολών ή μαρκών αυτοκίνητα, να αναφερθείτε σε φιλοσοφίες (ή μη) στησίματος, στριψίματος κάθε σχολής ή μεμονωμένης μάρκας, για να μαθαίνουμε και μεις οι υπόλοιποι?
ευχαριστώ -
Οντως απο αλλου ξεκινησε το τοπικ! γενικοτερα στην αισθηση οικειοτητας και ευκολιας-την αισθηση πανω στο δρομο..οχι τοσο την εργονομια-χειριστηρια.
-
Μπαινεις στην Octavia και απο κει που εισαι σε ενα αυτοκινητο- αγχολυτικο (τεραστια καθισματα, μαλακες αναρτησεις, ησυχια κλπ.), μετα μπαινεις στο Fiesta το οποιο, λιγο με το μικρο και ελαφρυ αμαξωμα, λιγο με το σχεδιο, λιγο με το πιο σκληρο τιμονι- κιβωτιο και το μπασο ηχο απο την εξατμιση, σε βαζει στην πριζα. Το μεν πρωτο εχει ξεκαθαρο στοχο τα απειρα χλμ. στην Εθνικη , το δε δευτερο τα απειρα χλμ. σε στροφιλικια!
-
Εγω και καποιο απο τα xantia να καβαλησω τις ιδιες μαλακιες μου βγαινει να κανω..θεμα ψυχοσυνθεσης ειναι..
-
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα σεντάν με ένα hatchback, γιατί εκ της φύσεως θα πατάνε και διαφορετικά.
Να το θέσω αλλιώς για να προωθήσω λίγο την κουβέντα.
Υποθέστε ότι τα παίρνουμε ανά κατηγορίες μεγέθους..Mini...supermini..μεσαία..μεγάλα..καμπριο..coupe και πάει λέγοντας. Και ας υποθέσουμε ότι βαζουμε κάποιον να τα οδηγήσει χωρίς να ξέρει τί αυτοκίνητο οδηγεί (καλύπτοντας όλα τα διακριτικά)..Θα καταλάβει χαρακτηριστικά σχολών κατασκευής και οδήγησης στο δρόμο ώστε να πει..αυτό είναι γαλλικό..αυτό γιαπωνέζικο..αυτό κορέατικο..αυτό ιταλικό..αυτό γερμανικό..αυτό σουηδικό..αυτό τουρλού τουρλού?..και ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά?..η τάδε σχολή φτιάχνει υποστροφικά ..η άλλη υπερστροφικά..κ.ο.κ -
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν εθνικές σχολές πλέον. Αντίθετα υπάρχει εταιρική κουλτούρα. Η Alfa, η BMW και η Ford για παράδειγμα δίνουν προτεραιότητα στην σπορτίβ συμπεριφορά ακόμα και στα καθημερινά τους μοντέλα. Αντίθετα η Fiat, η VW και η Toyota δίνουν προτεραιότητα στην άνεση.
-
Ωραία, αν δεν υπάρχουν πλέον οι εθνικές σχολές, το πάμε εταιρικά και αφήνουμε έξω τους κινητήρες. Εξετάζουμε τιμόνι, στρίψιμο, ανάρτηση, πλαίσιο και τα υπόλοιπα κοινά στοιχεία που διαμορφώνουν οδηγική συμπεριφορά.
Π.χ..μετά απο 5Km οδήγησης καταλαβαίνεις αν βρίσκεσαι σε ένα ford focus..σε μια corolla..σε ενα α3..σε μια giuletta..σε ένα golf?..σε ένα Megane?..σε μια 1?..σε μια Α Klass?..σε ένα Kia?...και πώς?... -
Αν γνωρίζεις την συμπεριφορά των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας νομίζω πως μπορείς να μαντέψεις στο περίπου ότι αυτό που οδηγείς είναι Alfa ή Toyota.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν γνωρίζεις την συμπεριφορά των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρείας νομίζω πως μπορείς να μαντέψεις στο περίπου ότι αυτό που οδηγείς είναι Alfa ή Toyota.έτσι
Δες και αυτό
Youtube Video -
Πω ρε θάψιμο...
Υπάρχουν κατασκευαστικά "σχολές" ;