-
Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις αλλά το δικό μου βενζινοκίνητο cordoba 1.4 16v δεν μπορεί να κουνηθεί με λιγότερες από 2500-3000 σαλ στις 1500 απλά δεν υπάρχει!!!!
-
Ο χρήστης body125z έγραψε:
Διαβάζοντας βιαστικά το τόπικ και από την εμπειρία μου παραθέτω τα εξής:
Οδήγησα φιατ 1,3 ντίζελ το 75ps τάφος απίστευτος το μόνο που καταλάβαινα ήταν το τράβηγμα στο άφημα του συμπλέκτη και ως τις 1500στροφές, μετά τάφος ακόμη και το βενζινοκίνητο το ατμοσφαιρικό με τα 87άλογα ήταν πιο ζωντανό.
Μερσεντες πρωην ταξί με 2,3λιτρα και 150άλογα ντίζελ, τέρας ροπής και τραβήγματος από ρελαντί ως τις 3500σαλ.
Συμπέρασμα δικό μου, ότι ντίζελ είναι του στυλ 1,2 με 1,4 λίτρα με κάτω των 90αλόγων είναι τραγικό. Καλλίτερα ατμόσφαιρα βενζίνη. Για παραπάνω κυβικά και ιπποδύναμη φυσικά και δίνει ρέστα ο ντίζελ...Γιατί γράφετε όλο @@ριες;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το αγροτικο ενος φιλους μου ξεκιναει και με 5η αν θελεις...Ντιζελ εε...
Διαλυμένο συμπλέκτη έχει;
Οχι εχει αλλαχτει πριν 10κ χλμ.
-
Ο χρήστης KOZ7685 έγραψε:
Λύσε μου μια απορία που έχω,σε ποιες περιπτώσεις κινείσαι με 1500σαλ με το αυτοκίνητό σου?Εγώ και με τα 2 αυτοκίνητα που έχω κάτω από 2000-2500 σαλ δεν κινούμαι ποτέ!!!!!!!Να σου εγώ αυτό που είχα πάθει με το φιέστα. Πήγαινα σε δρόμο στη ΒΙΠΕ Σίνδου ήρερα με δευτέρα και πλησίασα διασταύρωση, έκοψα χωρίς να πατήσω συμπλέκτη ή να σταματήσω, μια που η διασταύρωση έχει πολύ αραιή κίνηση, και αφού έλεγξα κινούμενος, θέλησα να περάσω, αλλά δεν επιτάχυνε. Ούτε και πρώτη μπορούσα να βάλω. Θα έπρεπε να κόψω πολύ, άσε που είναι πολύ κοντή και θα έπρεπε να την αλλάξω πριν τελειώσει η διασταύρωση. Η μόνη λύση ήταν να το συμπλεκτάρω, αλλά μέχρι να τουρμπίσει....
Δεν ξέρω ρε παιδιά, ο καθένας έχει τη γνώμη του και διαφορετικές εμπειρίες, αλλά εμένα δε μου άρεσαν καθόλου τα ντίζελ, τουλάχιστον αυτά που είναι προσιτά σ'εμένα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οδήγησα φιατ 1,3 ντίζελ το 75ps τάφος απίστευτος το μόνο που καταλάβαινα ήταν το τράβηγμα στο άφημα του συμπλέκτη και ως τις 1500στροφές, μετά τάφος ακόμη και το βενζινοκίνητο το ατμοσφαιρικό με τα 87άλογα ήταν πιο ζωντανό.
Μερσεντες πρωην ταξί με 2,3λιτρα και 150άλογα ντίζελ, τέρας ροπής και τραβήγματος από ρελαντί ως τις 3500σαλ.
Συμπέρασμα δικό μου, ότι ντίζελ είναι του στυλ 1,2 με 1,4 λίτρα με κάτω των 90αλόγων είναι τραγικό. Καλλίτερα ατμόσφαιρα βενζίνη. Για παραπάνω κυβικά και ιπποδύναμη φυσικά και δίνει ρέστα ο ντίζελ...Γιατί γράφετε όλο @@ριες;
Άποψη σου.
Όσο αφορά τις χαμηλές στροφές ένας βενζινοκινητήρας ατμοσφαιρικός κάλλιστα μπορεί να δουλέψει χαμηλόστροφα και οικονομικά με 1500 ως 2300 στροφές. Άλλωστε και στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή αναφέρει το οικονομικό εύρος. Και ούτε βάσεις κινητήρα πήρα στα χέρια από κραδασμούς και δουλεύει ρολόι εδώ και 170.000ΚΜ. -
Ο χρήστης KOZ7685 έγραψε:
Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις αλλά το δικό μου βενζινοκίνητο cordoba 1.4 16v δεν μπορεί να κουνηθεί με λιγότερες από 2500-3000 σαλ στις 1500 απλά δεν υπάρχει!!!!Φυσικά αλλιώς ήταν στα 900κιλών αμαξώματα με τους ατμοσφαιρικούς των 90ίππων και αλλιώς με τα σημερινά γομάρια των 1,3τόνων και 70 υπεραλόγων..
-
Δεν μου απάντησες όμως τι αυτοκίνητο έχεις,το cordoba έχει 101 άλογα και όχι 70 και είναι ατμοσφαιρικό. Πάει το πόστ του ανθρώπου!!!!!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Λύσε μου μια απορία που έχω,σε ποιες περιπτώσεις κινείσαι με 1500σαλ με το αυτοκίνητό σου?Εγώ και με τα 2 αυτοκίνητα που έχω κάτω από 2000-2500 σαλ δεν κινούμαι ποτέ!!!!!!!
Να σου εγώ αυτό που είχα πάθει με το φιέστα. Πήγαινα σε δρόμο στη ΒΙΠΕ Σίνδου ήρερα με δευτέρα και πλησίασα διασταύρωση, έκοψα χωρίς να πατήσω συμπλέκτη ή να σταματήσω, μια που η διασταύρωση έχει πολύ αραιή κίνηση, και αφού έλεγξα κινούμενος, θέλησα να περάσω, αλλά δεν επιτάχυνε. Ούτε και πρώτη μπορούσα να βάλω. Θα έπρεπε να κόψω πολύ, άσε που είναι πολύ κοντή και θα έπρεπε να την αλλάξω πριν τελειώσει η διασταύρωση. Η μόνη λύση ήταν να το συμπλεκτάρω, αλλά μέχρι να τουρμπίσει....
Δεν ξέρω ρε παιδιά, ο καθένας έχει τη γνώμη του και διαφορετικές εμπειρίες, αλλά εμένα δε μου άρεσαν καθόλου τα ντίζελ, τουλάχιστον αυτά που είναι προσιτά σ'εμένα.
Φίλε αλεξεφ άκου ένα μικρο μυστικό
Οι μεκ των αυτοκινήτων συνεργάζονται με τα κιβώτια αυτών και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, σε περιπτωση που κάτι χάσκει το σύνολο δεν αποδίδει... Και την τελευταία φορα που οδήγησαν το μοτέρ της φορντ τα πήγαινε περίφημα -
Ο χρήστης body125z έγραψε:
Άποψη σου.
Όσο αφορά τις χαμηλές στροφές ένας βενζινοκινητήρας ατμοσφαιρικός κάλλιστα μπορεί να δουλέψει χαμηλόστροφα και οικονομικά με 1500 ως 2300 στροφές. Άλλωστε και στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή αναφέρει το οικονομικό εύρος. Και ούτε βάσεις κινητήρα πήρα στα χέρια από κραδασμούς και δουλεύει ρολόι εδώ και 170.000ΚΜ.Ξεκινώντας απο τα βασικά
Αλλο εύρος λειτουργίας εχει ένας βενζινοκινητηρας
Αλλο ένας ηλεκτροκινητηρας
Αλλο ένας πετρελαιοκινητηρας
Και άλλο ένας ατμοκινητηρας...Το να συγκρίνεις μήλα με φαντάρος δεν εχει και πολυ νόημα
-
Και την τελευταία φορα που οδήγησαν το μοτέρ της φορντ τα πήγαινε περίφημαΔεν πιστευω να λες για τον 1.4 με τα 68 αλογα...
Οσο αφορα τα αλλα... ναι πρεπει να δουλευει και λιγο το μυαλο μας!!!
Μου θυμιζει εναν τυπο με ενα αστρα στο συνεργειο (1996) που πηρε το αμαξι και γυρισε πανικοβλητος λεγοντας πως το αμαξι τραβαει και σε σημειο που κοντεψε να φυγει απο τον δρομο....και γυρισε το αμαξι με το ζορι πισω.... για να μην το κουραζω... το προβλημα ηταν πως δεν ειχαμε βαλει στην ευθεια το τιμονι...
-
Λύσε μου μια απορία που έχω,σε ποιες περιπτώσεις κινείσαι με 1500σαλ με το αυτοκίνητό σου?Εγώ και με τα 2 αυτοκίνητα που έχω κάτω από 2000-2500 σαλ δεν κινούμαι ποτέ!!!!!!!
Να σου εγώ αυτό που είχα πάθει με το φιέστα. Πήγαινα σε δρόμο στη ΒΙΠΕ Σίνδου ήρερα με δευτέρα και πλησίασα διασταύρωση, έκοψα χωρίς να πατήσω συμπλέκτη ή να σταματήσω, μια που η διασταύρωση έχει πολύ αραιή κίνηση, και αφού έλεγξα κινούμενος, θέλησα να περάσω, αλλά δεν επιτάχυνε. Ούτε και πρώτη μπορούσα να βάλω. Θα έπρεπε να κόψω πολύ, άσε που είναι πολύ κοντή και θα έπρεπε να την αλλάξω πριν τελειώσει η διασταύρωση. Η μόνη λύση ήταν να το συμπλεκτάρω, αλλά μέχρι να τουρμπίσει....
Φίλε αλεξεφ άκου ένα μικρο μυστικό
Οι μεκ των αυτοκινήτων συνεργάζονται με τα κιβώτια αυτών και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, σε περιπτωση που κάτι χάσκει το σύνολο δεν αποδίδει... Και την τελευταία φορα που οδήγησαν το μοτέρ της φορντ τα πήγαινε περίφημαΦίλε κόκκινο τέρας, άκου και εσύ ένα μικρό μυστικό. Όταν έχεις συνηθίσει τη ροπή από ένα χιλιαράκι που δε λέει ποτέ όχι (vvti) και σου έχουν πρήξει τα από τέτοια για τις ροπάκλες του ντίζελ, περιμένεις να τις δεις και στην πράξη. Πας λοιπόν να περάσεις τη διασταύρωση με δευτέρα, όπως πολύυυυυυυ άνετα θα έκανες με το ψευτοχιλιαράκι, αλλά το σούπερ ντούπερ ροποτουρμπο-χέσε-μέσα-ντίζελ ΔΕΝ το κάνει. Το συμπέρασμα είναι ότι φταίει το μυαλό του οδηγού;;;;
Εγώ λέω όχι. Το πρόβλημα βρίσκεται στο μυαλό αυτού που πουλάει ανύπαρκτη ροπή σε χαμηλές στροφές.
Μην κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις. Δεν θα ασχοληθώ άλλο.
-
Και ποιος σου ειπε οτι δεν εχει ντιζελακι και ο ιδιος (οικογενεια του)????
-
Συμβαίνει αυτό(να σε κρεμάσει σε πολύ χαμηλές στροφές). Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις, όπως π.χ. αν έχεις 2α, τότε απλά πατάς γκάζι και καθυστερείς κανένα δευτερόλεπτό περίπου, μέχρι να ανεβάσει λίγες στροφές παραπάνω και να αρχίσει να δίνει το turbo. Κάτι τέτοια είναι που θέλουν λιγάκι συνήθεια. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως δε συμβαίνει όλη την ώρα αυτό, θεωρώ πως είναι μια μικρή μεν θυσία, ασήμαντη όμως δε, αν λάβει κανείς υπόψιν, πως στις ίδιες συνθήκες το όχημά του καταναλώνει 40% και βάλε λιγότερο από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Εννοείται πως σε αρκετούς δεν θα αρέσει αυτό και δε θα προτιμήσουν ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, και φυσικά είναι μια σεβαστή άποψη. Αλλά στο τέλος ζυγίζει ο καθένας τι θέλει και που δίνει μεγαλύτερο βάρος και αποφασίζει.
Προσωπικά, δεν ενοχλούμαι και τόσο πολύ πλέον. Εκτός από την κατανάλωση, αν το δουλεύεις εκεί που πρέπει το turbodiesel σου χαρίζει πάρα πολύ καλές ενδιάμεσες επιταχύνσεις, όπως επίσης και το άλλο που αναφέρθηκε πριν ότι το όχημα δεν καταλαβαίνει πολύ από το έξτρα βάρος.
Φυσικά και αν μιλάμε για τα πολύ μικρά και αδύναμα μοτέρ δε θα είναι όλα ρόδινα. Τα μέχρι 75 άλογα και με μακριές σχέσεις diesel είναι όντως ψόφια, και εκεί πρέπει να κάνεις περισσότερους συμβιβασμούς. Εκτός ίσως από το Rio που έχει 6άρι κιβώτιο. Αλλά τα 1400 και μεγαλύτερα με 90 άλογα και πάνω είναι σε γενικές γραμμές αρκετά βολικά. -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Συμβαίνει αυτό(να σε κρεμάσει σε πολύ χαμηλές στροφές). Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις, όπως π.χ. αν έχεις 2α, τότε απλά πατάς γκάζι και καθυστερείς κανένα δευτερόλεπτό περίπου, μέχρι να ανεβάσει λίγες στροφές παραπάνω και να αρχίσει να δίνει το turbo. Κάτι τέτοια είναι που θέλουν λιγάκι συνήθεια. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως δε συμβαίνει όλη την ώρα αυτό, θεωρώ πως είναι μια μικρή μεν θυσία, ασήμαντη όμως δε, αν λάβει κανείς υπόψιν, πως στις ίδιες συνθήκες το όχημά του καταναλώνει 40% και βάλε λιγότερο από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Εννοείται πως σε αρκετούς δεν θα αρέσει αυτό και δε θα προτιμήσουν ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, και φυσικά είναι μια σεβαστή άποψη. Αλλά στο τέλος ζυγίζει ο καθένας τι θέλει και που δίνει μεγαλύτερο βάρος και αποφασίζει.
Προσωπικά, δεν ενοχλούμαι και τόσο πολύ πλέον. Εκτός από την κατανάλωση, αν το δουλεύεις εκεί που πρέπει το turbodiesel σου χαρίζει πάρα πολύ καλές ενδιάμεσες επιταχύνσεις, όπως επίσης και το άλλο που αναφέρθηκε πριν ότι το όχημα δεν καταλαβαίνει πολύ από το έξτρα βάρος.
Φυσικά και αν μιλάμε για τα πολύ μικρά και αδύναμα μοτέρ δε θα είναι όλα ρόδινα. Τα μέχρι 75 άλογα και με μακριές σχέσεις diesel είναι όντως ψόφια, και εκεί πρέπει να κάνεις περισσότερους συμβιβασμούς. Εκτός ίσως από το Rio που έχει 6άρι κιβώτιο. Αλλά τα 1400 και μεγαλύτερα με 90 άλογα και πάνω είναι σε γενικές γραμμές αρκετά βολικά.Αυτό είπα κι εγώ περίπου, μόνο που προτείνω υγραέριο, που δίνει σχεδόν την ίδια οικονομία με πολύ μικρότερο κόστος. Εκτός αν κάποιος θέλει για άλλο λόγο να αλλάξει αυτοκίνητο.
-
Προσωπικά, δεν το εμπιστεύομαι το υγραέριο. Εκτός αν μιλάμε για εργοστασιακή υλοποίηση. Και μάλλον είναι εναλλακτική για τα υπάρχονται αυτοκίνητα μόνο. Για αγορά νέου δεν υπάρχει λόγος, συγκριτικά με ένα ντίζελ.
-
Εγώ διαβάζοντας προσεχτικά όλα τα σχόλια και τις διάφορες γνώμες του καθένα ξεχωριστά... Καταλαβαίνω ό,τι diesel κάτω από 90 - 100 άλογα δεν το κινήσεις με άνεση... Κάνεις και μια προσευχή να ξεκινήσει στην διασταύρωση... Αν και θέλω να το διαπιστώσω και ιδίοις όμμασι...
-
Ο χρήστης PHIL TRD έγραψε:
Εγώ διαβάζοντας προσεχτικά όλα τα σχόλια και τις διάφορες γνώμες του καθένα ξεχωριστά... Καταλαβαίνω ό,τι diesel κάτω από 90 - 100 άλογα δεν το κινήσεις με άνεση... Κάνεις και μια προσευχή να ξεκινήσει στην διασταύρωση... Αν και θέλω να το διαπιστώσω και ιδίοις όμμασι...αν οδηγήσεις ντίζελ με 95 αλόγα σε λανσια Υ, είτε 95+ σε κλιό θα νομίζεις οτι ο φίλος που έγραψε για τις εκκινήσεις στις διασταυρώσεις καπνίζει τίποτα περίεργα...
-
.....και αν οδηγησεις το δικο μου με τα 105 αλογα.... θα χασεις την μπαλα (σε σχεση με τα αλογα που εχει.... ενταξει.... δεν ειναι και πυραυλος)
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
.....και αν οδηγησεις το δικο μου με τα 105 αλογα.... θα χασεις την μπαλα (σε σχεση με τα αλογα που εχει.... ενταξει.... δεν ειναι και πυραυλος)Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
και το τουινκο με τα 90 είναι ρουκετίδιο... βέβαια με 5τη σχέση και 40κμ/ώρα διασταύρωση δεν περνάς... πρέπει να πατήσεις συμπλέκτη και να κατεβάσεις σχέση ... επικίνδυνο όχημα, προτείνω 1400αρη φοκους με αέριο μπαι 'μητσάρας τουνινγκ'...
να τα λέμε αυτά -
μην μιλήσω για το καντι με τα 47άτια που έχουμε στην δουλεία...
χάρος, ένας το οδηγεί 3 πεθαίνουν
Dieselακι!