-
Με 3,5 χλρ το πολύ το τσίμπησες...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2230427/ -
Νομίζω ότι το παίρνεις πολύ λάθος.
Πρώτο σου αυτοκίνητο + φοιτητής = μικρό οικονομικό αυτοκινητάκι.
Εκτός φυσικά αν οι γονείς σου μπορούν να σου πληρώνουν τα έξοδα, οπότε πάω πάσο.
Ως πρώην κάτοχος ενός ΜΚ1 έχω να πω τα εξής:
Ξεκινάμε με τα μείον
- Καίει αρκετά για την εποχή που ζούμε. Το 10αρι που λέει ο dimsabas είναι ρεαλιστικό, όμως όταν έχεις ένα μικρό διασκεδαστικό πισωκίνητο roadster θα σε τρώει το πόδι σου και θα πίνεις τη βενζίνη σαν να είναι νερό. Για την ιστορία πηγαίνοντας στην Αθηνών-Κορίνθου τελικιασμένος, έβλεπα τη βελόνα να πέφτει. Σε φυσιολογικούς ρυθμούς ισχύει ότι αναφέρει ο dimsabas.
- Ξεχνάς την παρέα. Το αμάξι είναι για δύο άτομα και μόνο. Οπότε πάντα θα είναι η τελευταία επιλογή για να βγεις με φίλους, με το έταιρον ήμιση και την παρέα της κτλ. Αν δε σε ενοχλεί η γκρίνια δεν είναι κακό, όμως πρέπει να το έχεις στα υπόψην.
- Το μόνο αμάξι που μου έχουν 'ανοίξει' μέχρι τώρα ήταν το miata μου, και ευτυχώς δεν έσκισαν την κουκούλα. Έσπασαν το φινιστρίνι του συνοδηγού. 50€ μου είχε πάει, και ευτυχώς έλεγα. Οπότε αν θέλουν να στο ανοίξουν θα το κάνουν και με το hardtop. Να ξέρεις ότι τα 'ανοιχτά' γίνονται συχνά στόχοι, και για αυτό να προσέχεις που τα παρκάρεις.
- Δεν έχει σχεδόν καθόλου χώρο αποσκευών. Πέραν της μιας βαλίτσας και καμία τσαντούλας (και ότι χωρέσεις πίσω από τα καθίσματα) δεν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις κάτι άλλο. Άρα ή θα βρεις γκόμενα που να μην κουβαλάει την ντουλάπα της ή θα πηγαίνεις μόνο σου διακοπές.
Και πάμε και στα καλά
- Απίστευτη παιχνιδιάρικη συμπεριφορά. Είναι πραγματικά ένα παιχνίδι με το οποίο μπορείς να μάθεις να πηγαίνεις με το πλάι. Σου δίνει απίστευτα περιθώρια να διορθώσεις τις όποιες λαλακίες κάνεις (που θα κάνεις), και μπορεί να σου χαρίσει πολλά πολλά χαμόγελα.
- Είσαι στην Ελλάδα, και ακόμα και ένα roadster των 2000€ τραβάει τα βλέματα. Αυτό μπορεί να γίνει ενοχλητικό, καθώς δεν εννοώ ότι θα παιρνάς και θα πέφτουν όλα τα θυλικά τ'ανάσκελα, αλλά θα σε πρήζει πολύς κόσμος για διάφορες βλακείες.
- Η αίσθηση που σου δίνει όταν το οδηγείς με ανοιχτή την οροφή απλά δεν υπάρχει. Ονειρικές οι βόλτες στην παραλιακή τις βραδυνές ώρες, με το έταιρον ήμιση και τα αστέρια για συντροφιά.
- Δεν χαλάει. Σχεδόν με τίποτα. Το δικό μου ήταν του 1990, κτισμένο με στόκο σε κάθε χιλιοστό της λαμαρίνας, με άγνωστη ζωή μέχρι που έφτασε στα χέρια μου, με πιθανότατα γυρισμένα χιλιόμετρα, και σκισμένο, δεν με άφησε ποτέ. Από τη στιγμή που το πήρα άλλαξα μόνο μπροστινά μπαλάκια και μία άνω αντλία συμπλέκτη. Δεν έβγαζε κιχ για κανένα λόγο.
Στην Αθήνα θα δυσανασχετίσει. Τουλάχιστον εγώ αυτό ένιωθα από το δικό μου, που ήταν και κομμάτι πιεσμένο. Δεν ήθελα να βρίσκομαι σε κίνηση, και απέφευγα το κέντρο. Από την άλλη ίσως απλά να ήταν το δικό μου, λόγω ηλικίας και σκισίματος.
Να ξέρεις ότι με τα ανταλλακτικά θα έχεις ένα θέμα, καθώς στα Mazda γενικά είναι ακριβά. Δε ξέρω τα παιδιά στο forum αν έχουν οργανωθεί και βρίσκουν ανταλλακτικά σε καλύτερες τιμές.
Μείνε μακριά από την ΕΛΜΑ. Πολύ μακριά.
Μείνε μακριά από μπαριέρες και γενικά σύγκρουση. Ακόμα πιο μακριά. Δεν είναι και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο για να είσαι μέσα, ειδικά τα ΝΑ.Για Ε36 δε θα σου πρότεινα. Ο κολητός μου έχει αλλάξει πολλές βέβαια και τις εκθιάζει (το ίδιο κάνει και για τα RX7 που έχει αλλάξει περισσότερα, αλλά τι να περιμένεις από άνθρωπο που έχουν περάσει από τα χέρια του πάνω από 20 wankel (νομίζω) και δεν έχει σπάσει ούτε έναν... ), αλλά προσωπικά τις θεωρώ ακατάλληλες. Οι περισσότερες coupe έχουν περάσει από άπειρα καγκουροχέρια και έχουν ήδη υπογράψει σε πλατεία μπουρναζίου και ΣΕΦ. Αν τυχόν βρεις κάποια coupe που είναι ακόμα στον πρώτο ιδιοκτήτη της και την πρόσεχε, τότε έχει καλώς. Από την άλλη έχει ενδιαφέρον μονάχα από 318is και πάνω, οπότε ήδη έχεις χάσει τον στόχο των 1600κε. Έχει όμως χώρο για τέσσερα άτομα, και ικανοποιητικό πορτμπαγκάζ.
Για άλλο πισωκίνητο σε αυτά τα λεφτά δε νομίζω ότι αξίζει καν να το σκεφτείς.
Όσο για τα MG και τα MR2, είναι κεντρομήχανα και όπως και να το κάνουμε ελαφρώς πιο 'ιδιαίτερα'. Σίγουρα ακατάλληλα για πρώτο αυτοκίνητο.
Υ.Γ.: Στα λέει αυτά κάποιος που κοιτάει να ξαναπάρει ένα miata (αλλά μόνο ως δεύτερο αυτοκίνητο).
-
Γιατι ολα θα πρεπει να κινουνται γυρω απο τη ''γκομενα'' με τα ''μπαγκαζια'' της και τους ''φιλους'' που δεν μπορεις να βαλεις μεσα?? Δεν μπορω να καταλαβω αυτη τη νοοτροπια
-
Αυτο μου αρεσει Τι λετε??
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
mx5 (πιθανοτατα μκ2) και hardtop και αψογο και 3 χιλιαρικα ε νομιζω φιλε μου οτι ψαχνεις να γινεις μαγκας+1
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ξεχνάς την παρέα. Το αμάξι είναι για δύο άτομα και μόνο. Οπότε πάντα θα είναι η τελευταία επιλογή για να βγεις με φίλους, με το έταιρον ήμιση και την παρέα της κτλ.Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα.
-
συμφωνω για ΜΧ5 σε ολα.
και για σταρλετακι συμφωνω...
αλλα αμα θελεις, για να πω και εγω το δικο μου, κυττας και οπελ καντετ μαντα και βεβαιως βεβαιως εσκορτ -
Ο χρήστης XristosOPC έγραψε:
Αυτο μου αρεσει Τι λετε??Για 100.000 χλμ δε το βλεπω. Για κανα 2,5αρι μετρητοις παντως μπορει να αξιζει. Αν δε κανω λαθος τα τελευταια ΜΧ5 πρωτης γενιας δεν ειχαν μπλοκε, ενω καποια ειχαν 90 αλογα, ή μηπως οχι?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
κυττας και οπελ καντετ μαντα και βεβαιως βεβαιως εσκορτΦρέσκο πράγμα! Σπαρταράει, μυρίζει θάλασσα!
καποια ειχαν 90 αλογα
Στο τέλος έρχονταν με 90 άλογα. Αν είναι για Μκ1, αξίζει να πάρει με τα 116 άλογα που ήταν αρκετά γρήγορα για τότε. Θα ρότεινα όμως ΝΒ ή ΝΒ fl.
-
μετα απ το μκ1 αν μπεις στο μκ2 νιωθεις οτι μπηκες σε Μερσεντες
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
μετα απ το μκ1 αν μπεις στο μκ2 νιωθεις οτι μπηκες σε ΜερσεντεςΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα εχουν ΜΚ1 με ΜΚ2??
-
υπηρχε ενα μχ5 97 στη μεταμορφωση Γ.παπανδρεου (μαντραs) γκρενα με χαρντοπ κλιματισμο και αεροσακο στα 3000 ευρω πρωτη τιμη...το ειχα δει για κολλητο μου και ηταν οκ σαν αμαξι αλλα αυτος αλλαξε γνωμη.
-
μετα απ το μκ1 αν μπεις στο μκ2 νιωθεις οτι μπηκες σε Μερσεντες
ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορα εχουν ΜΚ1 με ΜΚ2??
ο χερας ξεχασε να αναφερει οτι βγαινοντας απο το μκ1 νιωθεις σα να βγηκες απο αγροτικο ντατσουν 30ετιας.
-
Μια ερωτηση που με ψιλοκαιει. Drift κανει? Μηπως επειδη δεν εχει πολυ δυναμη, ειναι απλος ενα πισωκινητο για ''μόστρα''
-
Μια ερωτηση που με ψιλοκαιει. Drift κανει? Μηπως επειδη δεν εχει πολυ δυναμη, ειναι απλος ενα πισωκινητο για ''μόστρα''Εσύ μπορείς να κάνεις ντρίφτ;Το εγκατέλειψες το s coupe project;
-
Μια ερωτηση που με ψιλοκαιει. Drift κανει? Μηπως επειδη δεν εχει πολυ δυναμη, ειναι απλος ενα πισωκινητο για ''μόστρα''σσσσσ....σιγα θα μας ακουσουν μη το λες ετσι αποτομα....
ειναι σα να φλερταρεις μια κοπελλιτσα και να ρωτας με το καλημερα & ευθεως 'π...ες κανεις?'
σιγα σιγα ολα θα γινουν οπωσ τα θες αρκει να ασχολεισαι τακτικα.τυχαια το διαλεξα το βιντεακι , αλλα με ενα κολλημενο διαφορικο (welded) θα ντριφταρεις για παντα...
Το ντριφταρισμα δεν γινεται μονο με την δυναμη αλλα και με σωστο συμπλεκταρισμα (ναι οχι συνεχεια), το γκαζακι, το κιβωτιο και λαστιχα. Μη σε απασχολει η υπερβολικη δυναμη,αυτο ειναι για αρχη αλλα μετα εξελισσεσαι και θα γελας με τα τερατα που ντριφταρουν λογω ιπποδυναμης
http://www.youtube.com/watch?v=PLUc-reNcDc
να και ενα με ΜΧ5 & πολλα αλογακαι ενα σχεδον μαμα 1.6 http://www.youtube.com/watch?v=rifXO5F107c
enjoy....
τα ωραια παντως αρχιζουν οταν ντριφταρεις με την οπισθεν....οποτε εχεις μελλον.
-
Ωραια ειναι και τα τερατα που γλυστρανε μονα τους. Σου δινουν το αισθημα της υπερπληρωσης και της περισσειας ισχυς που δεν στο δινουν τα απλα πισωκινητα.
Μ αρεσει πχ στην εισοδο της Ερυθραιας, ερχομενος απο Εκαλη. Με 2α και 1/3 πατημα στο γκαζι αρχιζει το παιχνιδι. 3η, μπας και ηρεμησει και συνεχιζει σχεδον το ιδιο. Ολα αυτα με αντι σπιν ενεργο και μεχρι 6.000 στροφες, πριν δηλ ξυπνησει ο κινητηρας... -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ωραια ειναι και τα τερατα που γλυστρανε μονα τους. Σου δινουν το αισθημα της υπερπληρωσης και της περισσειας ισχυς που δεν στο δινουν τα απλα πισωκινητα.
Μ αρεσει πχ στην εισοδο της Ερυθραιας, ερχομενος απο Εκαλη. Με 2α και 1/3 πατημα στο γκαζι αρχιζει το παιχνιδι. 3η, μπας και ηρεμησει και συνεχιζει σχεδον το ιδιο. Ολα αυτα με αντι σπιν ενεργο και μεχρι 6.000 στροφες, πριν δηλ ξυπνησει ο κινητηρας...Σε θέμα για φτηνά πισωκίνητα μιλάς για τέρατα με τα οποία με 1/3 γκαζιού παίζεις και με 3η και στα οποία ο κινητήρας ξυπνάει μετά τις 6000....
-
Λοιπόν καλό χρυσό το ΜΧ-5 όμως έχω τις ενστάσεις μου ως παλιός κάτοχος ΜΚΙΙ 1600 χωρίς μπλοκέ, γυρνάει μόνο με πρώτη. Εγώ δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου. τα έχω πει και άλλες φορές, διάβασε τα δυο μου ποστ στη σελίδα παρακάτω:
viewtopic.php?f=15&t=52927&start=60 -
Bαρετο, ανιαρο και βλακωδες με εναν αστειο ηχο που θυμιζει Ταμιγια ηλεκτροκινητο στις χαμηλες στροφες.
Παντως στα 3.000 ενα πρωτης γενιας, ελαφρυ και με μπλοκε, μπορει να κανει δουλεια, αρκει να μην ειναι σε φαση αποσυνθεσης
Φθηνα Πισωκινητα